Dodaj do ulubionych

To będzie mój ostatni raz w Egipcie

18.09.23, 15:13
A przynajmniej tak sobie obiecuję i słowa zamierzam dotrzymać. Ale naprawdę, po wielokrotnych pobytach czas powiedzieć sobie dość. O tyle dobrze, że udało mi się zobaczyć w tym roku Luksor i ponownie Kair i tym razem mogłam przynajmniej porobić zdjęcia w muzeum Kairskim, a nie jak kilkanaście lat temu, kiedy skonfiskowano nam komórki przed wejściem.
Ale tak irytuje mnie ta ich mentalność, to ich kłamanie niczym oddychanie, to wyciąganie łapy po pieniądze za wszystko, nawet za to, że staną obok ciebie, że nie chce mi się już przyjeżdżać. I to już od dawna nie jest one dollar, tylko 5 albo 10$.
I'm done. Czas zakochać się w innych miejscach. Sri Lanka, Bali i Madagaskar czekają. I tak strasznie tęsknię za białymi piaskami Kenii.
Też macie takie miejsca, które były długo waszą wakacyjną miłością, a które pod latach odpuszczacie?
Ps. Na moje nieszczęście nowe muzeum w Gizie jest już wybudowane i niedługo otworzy swoje podwoje. F#ck. Zawsze pod górkę😉
Obserwuj wątek
    • kamin Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 15:24
      Musiałaś zapłacić za palcówkę ?!??!?!?
      • ewka.n Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 15:36
        Five fingers - 5 dollars.
        • szarmszejk123 Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 16:00
          To już nie była palcówka zatem🤣
          • bywalec.hoteli Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 17:03
            Można nawet nakręcić film „Ostatnia palcówka w Kairze”
            • bywalec.hoteli Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 19:45
              bywalec.hoteli napisał:

> Można nawet nakręcić film „Ostatnia palcówka w Kairze”
              Ostantnie r.żniecie na fakirze.
              Ostatni szybki numerek na Pamirze
              Cos jeszcze wymyślacie?
    • igge Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 15:25
      Jezioro Serwy na Suwalszczyźnie. I Wigry, Wigierski Park Narodowy.
      W obu przypadkach nie przejadłoby mi się gdyby nie przypadkowo spotkane niegrzeczne i mało "gościnne" 2 osoby lokalsi. Odpuściłam sobie. Mogę jeździć do Turcji czy innej Grecji, Bułgarii popływać latem.
    • chococaffe Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 15:28
      Ja cały czas wierna swoim miejscom, chociaż wiadomo, że nie zawsze jest idealnie.
      • triss_merigold6 Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 15:50
        To chyba lepiej, że nie czekał, kobiecina wtopilaby większy hajs niż drobne dla ulicznych wyłudzaczy.
        • triss_merigold6 Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 15:50
          Przepraszam, miało być pod wpisem Ziuty.
        • piataziuta Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 15:54
          To w końcu ona im płaci czy oni za nią płacą?
          Bo niedawno pisała, że przy osobach z penisem nawet nie wyciąga portfela.
          • triss_merigold6 Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 15:56
            #dotyczy_bialych
          • lauren6 Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 16:06
            No to już wiemy dlaczego kolejnej palcówki nie było.
        • leanne_paul_piper Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 15:59
          Hehe, jezeli forum myśli, że ktokolwiek przypadkowy wyciągnąłby ode mnie chociażby dolara, po tym jak odmówiłam pożyczki na ratowanie firmy WIELOLETNIEGO partnera, to znaczy, że kompletnie mnie nie zna. Jak już kiedyś pisałam, kompletnie nie mam nawyku wyciągania portfela w obecności mężczyzny. Zresztą z Lieblingsmenschem nigdy nie zdążę nawet. Z przewodnikiem też nie, ale nie o nim ten watek. Ale dziękuję za troskę, jest kim osobistym fotografem od czasu Kairu.
    • piataziuta Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 15:44
      Łot?
      A gdzie relacja z przygodnych seksów?
      Gdzie ten ten...nie windziarz, tylko ten drugi przewodnik. Nie czekał???
      • princesswhitewolf Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 20:09
        Wind tam nie ma pewno uncertain
    • krolewska.asma Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 17:18
      Ja właśnie nie rozumiem w kółko Jeżdżenia w to samo miejsce jak ty chyba jeszcze w wielu miejscach nie byłaś

Prawidłowo jest tak :

jeździmy w najdalsze Zakątkiw różne miejsca i potem sobie by wybieramy jakiś fajny tych już odwiedzonych i jak już wszystko mamy zobaczone to ewentualnie wracamy do tych gdzie nam się najbardziej podobało
      • mamkotanagoracymdachu Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 18:24
        krolewska.asma napisała:

> Ja właśnie nie rozumiem w kółko Jeżdżenia w to samo miejsce jak ty chyba jeszcz
        > e w wielu miejscach nie byłaś
        >
        > Prawidłowo jest tak :
        >
        > jeździmy w najdalsze Zakątkiw różne miejsca i potem sobie by wybieramy jakiś f
        > ajny tych już odwiedzonych i jak już wszystko mamy zobaczone to ewentualnie wra
        > camy do tych gdzie nam się najbardziej podobało
        >

Asma, kocham Cię za uświadomienie mi, ze nawet na wakacje można jeździć prawidłowo lub nie!!

Ja akurat prawidłowo, najpierw cały świat, a od paru lat wieś na Mazowszu.
      • princesswhitewolf Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 20:11
        Ja lubie jezdzic w to samo miejsce. A jak jade gdzie indziej to zawsze wracam z mysla : no bylo ok ale to jednak nie to co na poludniu Francji....
    • krwawy.lolo Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 17:27
      Bali to teraz ruska wyspa.
      • krolewska.asma Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 17:32
        A co nie ruskie
      • leanne_paul_piper Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 18:17
        Tak, tego też się obawiam.
        Chyba najpierw zacznę od Sri Lanki, a później się zobaczy.
        Plus trochę wzdragam się przed Malediwami, bo to miala być ostatnia rzecz, która zrobię przed śmiercią. Więc z wiadomych względów mi się nie śpieszy. Aczkolwiek wygląda na to, że nie dołączę jednak do klubu 45😉.
        I jeszcze cała Ameryka Południowa czeka na odkrycie.
        • chicarica Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 18:26
          Tylko tam ciężko z rż.nięciem, tzn. panowie chętni ale panie nie tak skłonne do tolerowania wyskoków męża jak w Egipcie. No i głośne okropnie. Przylatuje taka konczita drzeć japę pod balkonem że stary u ciebie chętniej sypia niż u niej, wiecznie kurła jakaś drama i jednak trochę wstyd przed sąsiadami, kto to widział tak mordę drzeć.
          • bywalec.hoteli Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 19:46
            Taka kończita to li Ankę za włosy wywlecze z sypialni jak nakryje ze swoim a i podrapie pazurami
        • krwawy.lolo Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 18:31
          Na Cejlonie byłem w 2013 r. Już wtedy było dużo Rusów i geszefty bukwami zdobne.
    • malaperspektywa Re: To będzie mój ostatni raz w Egipcie 18.09.23, 20:22
      Okolice Puszczy Białowieskiej. Masowa wycinka lasów i sytuacja na granicy. Nie chcę już tam jeździć. A lubiłam jesienią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka