Dodaj do ulubionych

Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo?

18.09.23, 16:08
Pisałam o januszexie, w którym pracuje, o zadaniach pracy w weekendy, napueprzabiu cała dobę nA whatsappie itd. Odeszły wcześniej 3 koleżanki, ja od miesiąca jestem na l4.
Przed chwilą zadzwoniła do mnie znajoma od kontrahenta (z prywatnego tel więc odebralam) i mówi, że z tamtymi dziewczynami po cichu zrobili to, tamo, tak i siak postąpili i zmusili je do odejścia.. z toba zrobią to samo, szukają na ciebie haków w systemie.
I teraz tak, szczerze nie wiem na ile mogę jej ufać, ale to co powiedziała idealnie pasuje do tego, co było u mnie.
I co teraz robić? Ciągnąć zwolnienie, przerywać i składać wymówienie? Bo wracać tam nie mam pojęcia co. Jak to rozegrać?
Obserwuj wątek
    • la_bonne_cusine Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 16:16
      Ciągnij zwolnienie.🤔
      • semihora Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 19.09.23, 17:17
        Ale byle nie na ciążę.
    • m_incubo Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 16:19
      No jak jesteś chora, to lekarz przedłuża zwolnienie, a jeśli jesteś zdolna do pracy, to na jakiej niby podstawie chcesz "ciągnąć"?
      • szczera.wiera Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 19.09.23, 17:35
        Ojojoj
    • alicjamagdalena Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 16:44
      Napisz do mnie na pw , napisze ci co robi się w takim wypadku. Na pewno nie rezygnuj z l4. Ile tam pracujesz?
      • zalamana_50 Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 16:51
        alicjamagdalena napisała:

> Napisz do mnie na pw , napisze ci co robi się w takim wypadku. Na pewno nie rez
        > ygnuj z l4. Ile tam pracujesz?

Od początku roku pracuje
        • alicjamagdalena Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 22:11
          Nie masz na oku innej pracy a w aktualnej jesteś jak piszesz na wylocie. Zastanawiasz się co dalej...odpowiedź jest jasna i już Ci parę osib napisało.
      • la_bonne_cusine Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 17:30
        Co się robi. Nie bądź tajemnicza.
        Z góry też uprzedz, że w razie kontroli z ZUS to ona będzie mieć wstrzymane świadczenia do czasu wyjaśnienia.
      • zalamana_50 Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 19.09.23, 05:14
        alicjamagdalena napisała:

> Napisz do mnie na pw , napisze ci co robi się w takim wypadku.

Napisz tutaj, nie na priv.
    • tapatik Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 17:47
      Szukać innej pracy.
      • zalamana_50 Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 18:15
        tapatik napisał:

> Szukać innej pracy.
        >
        To robię.
    • kropkaa Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 17:54
      Jak rozumiem nie jesteś w najlepszej formie - może powinnaś się udać do psychiatry i zadbać o zdrowie. Jak będzie lepiej, zacznij szukać pracy. Jaki masz okres wypowiedzenia? Ile urlopu? Dobrze by było tak to zgrać, żeby złożyć wypowiedzenie i więcej się tam nie pojawić.
      Nie szarp się z nimi. Szkoda nerwów. Znajdź coś i odejdź.
      • la_bonne_cusine Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 18:08
        Skoro jest na miesięcznym zwolnieniu to mniemam, że jest ono od psychiatry. Do tego z możliwością" ciągnienia".
        • kropkaa Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 18:12
          No i świetnie. Na razie januszex płaci.
          • la_bonne_cusine Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 18:17
            Nie.
            • shule_aroon Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 22:17

Jeżeli 50 to wiek, to po 2 tyg (=14dniach) płaci ZUS.

A ten m.in. z uwagi na to, że od pandemii namnożyło się pracowników na l4 od psychiatry na niespotykaną wczesniej skalę, chętnie i często kontroluje. I może zatrzymać zasiłek na jak długo się da.
      • zalamana_50 Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 18:16
        kropkaa napisała:

> Jak rozumiem nie jesteś w najlepszej formie - może powinnaś się udać do psychia
        > try i zadbać o zdrowie.

Jestem od kilku tygodni pod opieką psychiatry, biorę leki, na razie bez spektakularnego efektu. Może czasu trzeba

Jak będzie lepiej, zacznij szukać pracy. Jaki masz okre
        > s wypowiedzenia? Ile urlopu? Dobrze by było tak to zgrać, żeby

Od początku roku pracuje, chyba miesiąc wypowiedzenia, a urlopu 15 dni jeszcze mam.
        • daszka_staszka Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 18:19
          Opowiedz o tym co wyprawiają swojej psychiatrze i jak to wpływa na Ciebie i twój proces zdrowienia.
          • daszka_staszka Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 18:19
            A potem odchodząc odejdź wpisując jako powód wypowiedzenia mobbing
            • la_bonne_cusine Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 18:58
              Jaki mobbing? Może jeszcze rodo.
              Wpisując , gdzie?
              Matkobisko. Cóz za rady.
            • mid.week Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 19:00
              daszka_staszka napisał(a):

> A potem odchodząc odejdź wpisując jako powód wypowiedzenia mobbing

gdzie ma to wpisać? w damskim wc?
              • la_bonne_cusine Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 19:09
                W "sibi"😜
        • la_bonne_cusine Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 18:22
          To szukaj innej pracy zgodnie ze swoimi kwalifikacjami.
          Januszem jak mniemam nazywasz małe firmy.
          Idź więc do międzynarodowego korpo.
          Policz ile wpaliłaś do wspólnego worka, a ile bierzesz .
          Z tym L4 też bym uważała.
          • kropkaa Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 19.09.23, 01:17
            L4 daje lekarz - skoro jej dał, raczej powód miał. Przestań ją straszyć, nawet jak ZUS na kontrolę wzywa, to głowy nie urywają.
            • m_incubo Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 19.09.23, 05:13
              Wszystkie zwolnienia daje lekarz, Ameryki nie odkryłaś.
              Z powodami bywa różnie, wstrzymane i zwrócone świadczenia, które zostały nienależnie pobrane, to całkiem ładna sumka.
              Głowy nikt nie urywa, ale jak najbardziej skutki kontroli mogą być mało przyjemne.
              • alicjamagdalena Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 19.09.23, 10:35
                Zabiorą jak bez usprawiedliwienia na komisji się nie stawisz.
                L4 nie jest pisane przez mamę na kolanie.
          • zalamana_50 Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 19.09.23, 05:12
            la_bonne_cusine napisał(a):

> To szukaj innej pracy zgodnie ze swoimi kwalifikacjami.

Szukam

> Januszem jak mniemam nazywasz małe firmy.

Dobrze mniemasz 🤣

> Idź więc do międzynarodowego korpo.

To dla ciebienic pomiędzy nie istnieje? Tylko januszex i międzynarodowe korpo, to współczuję.

> Policz ile wpaliłaś do wspólnego worka, a ile bierzesz .

Wpalilas, możesz mi to slowo rozszyfrować?

> Z tym L4 też bym uważała.

Uważam..
            • m_incubo Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 19.09.23, 05:18
              zalamana_50 napisała:

>
              > To dla ciebienic pomiędzy nie istnieje? Tylko januszex i międzynarodowe korpo,
              > to współczuję.

Może sobie najpierw powspółczuj, skoro masz morze możliwości, a siedzisz w Januszeksie?

> Wpalilas, możesz mi to slowo rozszyfrować?

"napueprzabiu cała dobę na"
              Może najpierw swój bełkot rozszyfruj?
    • la_bonne_cusine Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 19:12
      Szukają haków, a ty się boisz. Bezpodstawnie? Te haki to pewnie potwierdzenie realnie wykonanej pracy.
      • alewcale Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 19:58
        wpisuj srysuj. Do wpisania to trzeba mieć dowody, czyli trzeba było zbierać te dowody. A z szukaniem pracy na zwolnieniu to można podważyć zwolnienie, jak się na nim szuka.
        • shule_aroon Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 19.09.23, 12:13
          Jest coś takiego jak urlop na szukanie pracy. Tylko to też trzeba rozsądnie z tego korzysta i zdecydowanie wybrać większą ilość biezacego wypoczynowego, o ile w ogóle ma.
    • abidja Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 20:03
      A jakie to haki moga na ciebie znalezc?
      Jakies pomylki, literowki czy inne blahostki?
      Daj sobie spokoj.
      Korzystaj ze zwolnienia, odpocznij, ukoi swoje nerwy i nie wracaj tam.
    • 18lipcowa3 Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 20:04
      Ciągnij zwolnienie ile się da, szukaj nowej pracy
      • bominka Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 18.09.23, 22:08
        Absolutnie nie wracaj. Na złapanie równowagi potrzeba wielu tygodni. Masz idealne warunki,zeby regenerować głowę.
    • aqua48 Re: Moja praca, na wylocie, co robić drogie bravo 19.09.23, 11:21
      Nie przerywaj zwolnienia, dociągnij do końca, wybierz urlop i szukaj nowej pracy. Nie wracaj tam. I nie słuchaj forumowych przedsiębiorczych ppracodawczyń, dla których szukanie haków na pracownika nie jest mobbingiem, a L-4 należy się dopiero po przepracowaniu 30 lat i nie wolno go przedłużyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka