Dodaj do ulubionych

Bardzo kryjący podkład, doradźcie.

18.09.23, 20:09
Jako, że najprawdopodobniej zostanie wycofany z drogerii mój ukochany, dobrze kryjący podkład Rimmel Lasting Finish 25, będę zmuszona poszukać czegoś równie świetnie kryjącego. Myślałam o Dermablendzie Vichy- doradzacie?
A może coś innego ze średniej półki? Żadne Lancome, Diory, HR itp nie wchodzą w grę. Ma świetnie kryć, dobrze by było jakby też matowił, ale to to jestem w stanie załatwić pudrem i bazą matującą.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 20:14
      Diory itd to srednia polka.

Jak chcesz nizsza a dobry to Catrice

A jak chodzi o jakies niebywale mocne krycie to Dermablend ale lepiej kupic idealnie dobrany kolor bo to podklad ktorego uzywaja makijazysci w filmach. Zamaskuje wszystko
      • princesswhitewolf Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 20:18
        * mialo byc Dermacol a nie Dermablend

Oczywiscie.... 🙄
        • mysiulek08 Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 20:28
          tak! dermacol jest swietny i w przyzwoitych cenach
        • bajadera34 Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 20:29
          princesswhitewolf napisała:

> * mialo byc Dermacol a nie Dermablend
          >
          > Oczywiscie.... 🙄

Dermacol? Nigdy nie słyszałam, ale obadam w google.
          A Catrice to jaki?
          • mysiulek08 Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 20:32
            serio nie slyszalas? czeska firma, na rynku od lat chyba 60tych smile
          • princesswhitewolf Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 21:51
            Cartrice to cos porownywalnego kryciem do Estee Lauder Double Wear, ale duzo tanszy. Bardzo sobra jakosc jak na cene.

A Dermacol to chyba od lat 80 tych istnieje. W tubkach. Maksymalnie kryje. Duza ilosc kolorow. Cienka warstwa z mocnym pigmentem dlatego bardzo wazne by idealnie dobrac kolor bo inaczej efekt maski bedzie
    • imponderabilia22 Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 20:36
      Kiedyś używałam MAC
    • lauren6 Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 21:09
      Loreal Infaillible Matte Cover
    • pyza-wedrowniczka Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 21:20
      Ja polecę Miss Sporty mus. Ale mus, a nie podkład. Fajnie kryje w matowy sposób. Kupowałam wiele droższych i dopiero ten daje radę
    • schiraz Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 21:26
      Dermacol i Demablend to są bardzo silnie kryjące podkłady. Przez to też bardzo obciążają skórę, to takie maski. Ja mam i używam w razie "w" gdy muszę wyglądać jak żywa a wcale się tak nie prezentuję. Cenię sobie też Revlon colorstay. Jest bardzo ok.
      • princesswhitewolf Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 22:28
        No chciala dobrze kryjacy a ty jej sredniokryjacy Revlon colorstay proponujesz...
        • black_magic_women Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 19.09.23, 00:44
          princesswhitewolf napisała:

> sredniokryjacy Revlon colorstay proponujesz.
          > ..

W starej formule to był naprawdę fajny, trwały i kryjący podkład. Słowa kluczowe w starej formule i był.
    • rosie Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 21:44
      Eveline wonder match, kupiłam w zeszłym roku w promocji za ok. 20zł. Cena regularna to ok 50zł. Okazał się tak dobry, że zastąpił mój stary podkład.
    • kasiaabing Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 22:05
      Weź nie strasz, skąd przypuszczenie, że go wycofują? Mój ulubiony podkład. Muszę zrobić zapas bo nienawidzę testować nowych...
      • black_magic_women Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 22:34
        Na wizażu donoszą,a o nowej formule, a nie wycofaniu.
        • bajadera34 Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 23:01
          black_magic_women napisała:

> Na wizażu donoszą,a o nowej formule, a nie wycofaniu.

No to o tej wersji mówię.
      • bajadera34 Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 23:00
        kasiaabing napisała:

> Weź nie strasz, skąd przypuszczenie, że go wycofują? Mój ulubiony podkład. Musz
        > ę zrobić zapas bo nienawidzę testować nowych...

Pani w Rossmanie mi powiedziała. Nawiasem mówić w Rossmanie jest teraz promocja na ten podkład 15 zł, ale tam, gdzie byłam nie było mojego odcienia.
      • kira_03 Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 20.09.23, 12:39
        A nie zważy Ci się ten zapas?
        • bajadera34 Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 20.09.23, 14:49
          kira_03 napisała:

> A nie zważy Ci się ten zapas?

No nie wiem. Może do lodówki włożę?
    • black_magic_women Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 22:49
      Eee widzę pobwpisach, że ani ty nie potrzebujesz prawdziwie kryjącego podkładu, ani nie odpowiadają tu ematki, które takowych używają. Miałam niestety taki okres w życiu, ze w wyniku stresu, moja dwudziestoparoletnia wtedy skóra, wyglądała miejscami dramatycznie. Po tamtych problemach zostało mi kilka nierówności i doświadczenie w temacie. Za to przez ciąże nabawiłam się ostudy, więc dalej pozostaję "w kursie". Wśrod wymienionych wyżej to naprawdę kryją dermablend, dermacol (mam mini wersję i używam jako punktowego korektora), a także Estee Lauder, ale w wersji maximum, w granatowej tubie. Generalnie żaden z ww nie wygląda na twarzy naturalnie, ale wiadomo coś za coś. Z nieco mniej kryjących, za to w fajnej gamie kolorystycznej polecam klasycznego DoubleWeara, ale i Kat von D ma ponoć coś w temacie, ale tego nawet nie testowałam.

OT. Bardzo mnie cieszy w jakim kierunku idzie współczesny makijaż. W latach 2000 wiele osób wpadało w kompleksy i przykrywało skórę tonami kryjącej szpachli (been there..
      ). Natomiast teraz nawet najlepsi makijażyści wyrównują tylko koloryt, a same zmiany punktowo traktują mocniejszymi preparatami, nie dążąc do nierealnej gładkości.
      • princesswhitewolf Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 23:21
        Od gładkości to jest baza pod podklad. Podklad jest od wyrównywania kolorytu i naklada sie cienko
    • chococaffe Re: Bardzo kryjący podkład, doradźcie. 18.09.23, 22:55
      Dermablend Vichy - Nie. Efekt maski cyrkowej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka