Dodaj do ulubionych

Fundacja "Patriarchat"

19.09.23, 17:16
Czy to możliwe, że nic o tym nie było na ematce? Kongres założycielski odbył się 16 września, na widowni Janusz Korwin-Mikke i inni panowie z Konfederacji. Dla tych, którym nie szkoda całej godziny, podaję link: www.youtube.com/watch?v=as5mFucG1Ew&ab_channel=Patriarchat
Kobieta jest częścią dobytku, nie powinna móc głosować, jeśli kobieta chce coś znaczyć znajduje sobie mężczyznę, wykształcenie dla kobiety znaczy mniej niż dla mężczyzny... I tysiące podobnych "kwiatków".
Napiszcie, proszę, co o tym sądzą znani Wam mężczyźni? Bo pod materiałem na YouTube komentarze zdarzają się różne... Ja oczywiście jestem przerażona - trudno uwierzyć, że ktoś to mówi nie w żartach, i w dodatku jest to ktoś, kto ma (potencjalną) władzę.
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:17
      Grupka małych fiutkow big_grin niezłe się usmialismy z mężem słuchając fragmentów big_grin bo na 5h tego nagrania szkoda mi czasu
      • jeste_m_sobie Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:39
        Wiesz, to nawet mogłoby być śmieszne. Ale śmiech więźnie w gardle, gdy uświadamiam sobie, że oni tak na poważnie... Że jest ich nie tak znowu mało... A przede wszystkim: że ich zwolennicy mają spore poparcie w nadchodzących wyborach! Dlatego moje pytanie o poglądy panów na ten temat - poglądy damskie znam.
        • auksencja15 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:49
          Nie musiała powstawać taka fundacja i filmik, żebym wiedziała, ze istnieją ludzie o tego typu poglądach 🤷‍♀️
        • asfiksja Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:54
          >pytanie o poglądy panów na ten temat
          Ja się obawiam, że konfederacja jest niedoszacowana w sondażach. Bo nikt z moich znajomych nie ma tyle bezwstydu, żeby przyznać, że głosuje na konfę, a z drugiej ręki dowiedziałam się aż o dwóch znajomych panach o takich poglądach (obaj cichutcy, zastraszeni przez żony, jeden się jąka, drugi otyły - faktycznie przydałaby się im jakaś forma wsparcia emancypacyjnego).
        • muszebosieudusze Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 14:01
          Im z tymi tekstami chodzi o to żeby o nich media siały, żeby ich ktoś zaprosił do wywiadów nawet jeśli po to żeby ich zgnoic, żeby zaczęli funkcjonować w oficjalnejmpesestrseni publicznej. A reszta łyka to jak gęś kluski i wzburza się na łanach, robiąc z tym kołkiem zainteresowań dokładnie to o co im chodzi.
          • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 14:48
            Gdyby oni mieli 5 % jak zwykle, szurów i reszty foliarstwa może tyle być w społeczeństwie, ale mają już ok 8-9 to dość dużo nie sądzisz ? Człowiek mem jest zapraszany wszędzie i wszędzie o nim głośno. To nie jest Pani Krysia z warzywniaka, która walnęła głupotę i można to przemilczeć, żeby nie uczynić sławną. W tym momencie dobrze, że media pokazują prawdziwą twarz talibstwa w graniturkach. Dodam, że na początku nikt o nich nie mówił, sami zaczęli o sobie mówić. To jak z Górniakową w tej chwili, bardzo dobrze, że o tym gadano, bo teraz baba uchodzi za reptila, który ma w 4 tys. lat i w sumie nikt jej poważnie nie potraktuje, nikomu nie zaszkodzi, chyba, że trafi na podobnego do siebie szura.
            • muszebosieudusze Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 14:54
              Nie, to tak nie działa. Właśnie dopóki sobie siedzą w piwnicy jako kôłko graniaste to maja status pani Krysi z warzywniaka która można ignorować. Jak sie i nich wspomni w mainstreamowych mediach to daje in sie legitymacje do przebywania w przestrzeni publicznej i brania ich na poważnie. Oczywiście ze oni nie musza sie podpisywać pod tymi poglądami, oni chcą po pierwsze zaistnieć i być znanymi z nazwisk (znałaś wcześniej bossa tego stowarzyszenia?) a do tego najlepsza jest kontrowersja, po drugie mają za cel przesuwać okno Overtona na prawo i sączyć poglądy przy których konfa będzie sie wydawać racjonalnie centrowa. To są przynajmniej dwa powodu dla których ich imienia nie powinno sie w ogóle wymawiać.
              • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 15:10
                To ja mam na ten temat inne zdanie. Oni się wyciągnęli dzięki tictokowym filmikom memcena gdzie starał się uchodzić za poważnego człowieka. Media długo to ignorowały, a poparcie rosło. Dopiero teraz gdy wychodzą kolejne tego typu kwiatki jak z tym zusem np. ogólna ignorancja pana memcena +ruskie powiązania+ stosunek do kobiet, zaczyna to poparcie trochę spadać. Przecież to jest całe środowisko konfy jak może się wydawać dzięki temu centrowa, czy dzięki tym szurom od Quanona i reptilian ? Zoabacz jakie są komentarze pod tym filmem, raczej ludzie dzięki temu przestają ich traktować poważnie. To jak z tym sommerem, zobacz jaki jest teraz odzew pod jego filmikami jaki byl wcześniej, to zwyczajnie za daleko zaszło żeby to wyciszyć. Tak samo z kk nikt nie mówił co tam się dzieje i rosło stado baranów" Po nie mów nikomu" Polska coraz bardziej się laicyzuję.
                • muszebosieudusze Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 15:32
                  Ale ja nie przedstawiam mojego zdania. Moje zdanie może dotyczyć tego, że się z ich poglądami zgadzam lub nie. Ja tylko mówię jaką technikę stosują i po co.
                  Jasne że to całe środowisko, ale właśnie chodzi o to, żeby przesunąć dyskusję i kryteria szarii tak na prawo, żeby *ci co są na listach* wydawali się w tym świetle rozsądni.
                  Dopóki ich się ignoruje nie mają wstępu na salony. Jak mainstream zaczął o nich pisać to zaraz jakiś Wojewódzki, Kolenda-Zaleska czy inna Olejnik ich zaprosi do wywiadu. I o to im chodzi.
                  • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 15:46
                    Uważasz, że jeśli przestanie się w tym momencie mówić o aferach pisu, to pis zniknie ? Kościółek zniknie jeśli teraz ludzie przestaną mu wytykać cały ten syf , którego jest autorem ?Pis ma swoją tv , memcen ma tiktoki, a kościółek ambony. Teraz to tak nie działa, że przestajemy mówić i problem znika. Oni mieli takie poparcie "wśród normalsów "nie dzięki Wojwódzkiemu itd...a dzięki człowiekowi memowi, który wrzucał filmiki jak okiwać nowy wał, które podobały się tym "normalsom", teraz ci ludzie dowiedzieli się, że za tą partią ciągną się reptile, Nubiru, iluminati, a przede wszystkim ruscy i cała talibska horda, a memcen na najprostsze pytania odpowiada:" nie wiem " i jeśli nie dyskutuje sam ze sobą na tiktoku, to jest zwyczajnie głupi, bo nawet swetru może go załatwić w paru zadaniach i sondaże spadają.
                    • muszebosieudusze Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 16:07
                      Nie. Niczego takiego nie napisałam. PiS i Kościół już są w mainstreamie i w świadomości ludzi. A ta fundacja chce się do niej przebić, to jest inna sytuacja. Dopóki ich nie ma w mainstreamie to są prywatnym kołkiem. Uprzejmie przypominam, ze może j Bosaki miały na początku homeopatyczne poparcie, ale JKM był w mediach od dekad, miał swoją kolumnę w prasie itd a Bosak był w w supermainstreamie bo występował w Tańcu z Gwiazdami jako najmłodszy poseł, wiec ludzie zapamiętali twarz i nazwisko zanim dobrze poznali poglądy, wiec to nie jest tak, ze Konfa była anonimowym kołkiem hobbystów i dyskretnie rosła.
                      • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 16:30
                        Ta fundacja to konfa, nie widzisz tego? tak samo jak Najwyższy czas, jak 3dom, bo to są przybytki konfiarskie, z konfą spokrewnione. Uderzając w nie uderzasz w folie i szury z ruskiej partii. Konfa jest już w mainstreamie od dawna, zgadza się Dodatkowo urosło jej dzięki idiotyzmom memcena. Kościółek też na początku, był tylko sektą, o której nikt nie powiedział wprost, że te absurdalne kocopoły są zwyczajnie głupie.Dziecko nie krzyknęło, król jest nagi. I co się stało ? Konfa miała stałe ok 5 % i tyle właśnie szurii jest w społeczeństwie, przez to, że nikt nie wytykał idiotyzmów naziolkowi w garniaku rosła. Teraz spadła, bo coraz więcej ludzi to wie. Widzisz to ? Teraz jeśli odbije to tylko dlatego, że gra na zmęczeniu ludzi pomaganiu Ukrainie, co ruscy z konfy wykorzystują non stop.
                        • muszebosieudusze Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 16:35
                          Oczywiście ze widzę. Ta fundacja sluzy celom konfy, mowie to od początku. I służą im jako pożyteczni idioci wszyscy którzy łyknęli przynętę i próbują dyskutować o ich „poglądach” w głównym nurcie publicznym.
                          • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 16:41
                            Nie. Mówią o nich na szczęście w kontekście powiązań z konfą. I bardzo dobrze, bo normals jednak nie przymknie oka na traktowanie kobiet na równi z bydłem.
                            • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 16:44
                              tvn24.pl/programy/skandaliczne-slowa-korwin-mikkego-o-kobietach-7351733, wiadomosci.onet.pl/kraj/korwin-mikke-o-kobietach-jak-kobieta-chce-cos-osiagnac-to-bierze-faceta/f5bj00f itd.
                            • muszebosieudusze Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 16:53
                              I co twoim zdaniem normalns ma zrobić w ramach tego nieprzymykania oka? Bo na razie normals robi to co oni chcà żeby zrobił, czyli rozpowszechnia ich rozpoznawalność i pieczętuje ich obecność na forum publicznym. To samo było z Trumpem, na początku nikt go poważnie bnie grał a on sobie chodził po mediach, był wdzięcznym obiektem żartów, satyry i artykułów w których wszyscy mówili jaki jest beznadziejny i niebezpieczny, jego pomarańczowa twarz, żółte włosy i czerwony krawat były idealne do robienia karykatur na okładki magazynów j WTEM został prezydentem.
                              Tylko nie mow ze na złość konfie z powodu tej fundacji normals zagłosuje na lewicę, oni doskonale wiedza, że dla prawie 90% społeczeństwa są popierdoleni, nigdy nie dostaną ich głosu i nie do nich kierują swój przekaz.
                              • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 17:57
                                Porównanie z Trumpem jest zupełnie od czapy gość jest miliarderem, ma swoje media i popracie 2 partii w USA. Memcena wybił internet i net go zniszczy. Sorry nie dogadamy się. Ja jestem za tym by bardzo głośno o reptilach mówić w kontekście konfny. Na szczęście widzę, że wielu podziela mój pogląd i że ośmieszanie działa. Tak jak z kościółkiem, bardzo głośno należy mówić o każdym sku...wysyństwie i debilizmie. Odwracając jeszcze na koniec sytuację to tak jak z Hitlerem, na początku się z niego śmiali, nie punktowali krok po kroku jego debilizmów i wyszło co wyszło. O konfie i o ich działalności jak widać media piszą dość dosadnie, w kontekście ostatnich wydarzeń. Mało kto zapamięta nazwę tego syfu. Dużo,że kurwin spał w 1 rzędzie i swoją mordą firmował to guffno, a jakie kurwin ma zdanie na temat praw wyborczych kobiet wiadomo. Tak, to odstrasza normalsów od niskich podatków. Co widać w sondażach, w sm coraz więcej takich głosów; chciałem na was głosować, ale to jest za duży odlot.
                    • muszebosieudusze Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 16:15
                      ariathedevil napisała:

> Oni mieli t
                      > akie poparcie "wśród normalsów "nie dzięki Wojwódzkiemu itd...a dzięki człowiek
                      > owi memowi, który wrzucał filmiki jak okiwać nowy wał, które podobały się tym "
                      > normalsom",

Jeszcze raz: Bosak sie przebił do społecznej świadomości dzięki tańcom z gwiazdami. Człowiek-mem sie przebił ze swoimi memami ponieważ był kojarzony z rozpoznawalnymi twarzami. Jak ty zaczniesz wrzucać memy jako jakaś tam laska to nie pociągnięsz za sobą tysięcy ludzi tak od kopa, bo będziesz jedna z wielu lasek tworzących content. Oni w tej chwili pracują na swoją rozpoznawalność, głoszone przez nich poglądy są całkowicie drugorzędne, im chodzi tylko o to żeby ludzie poznali ich twarze i nazwiska.
                      • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 16:38
                        Jeszcze raz konfa jest już rozpoznawalna tak i była, ale spadała zawsze dzięki debilizmom mikkiego ( uruchamiał protokół 1%) teraz dzięki memcenowi urosła, bo jechał na opinii fajnogościa co się zna na ekonomii, jak się okazuje on się nie zna na niczym. Teraz dzięki pokazywaniu jej prawdziwej twarzy spada, czy nie spada ? Dzięki pokazaniu miedzy innymi tych talibskich fundacyjek, faszolskich 3 domów itd,, i powiązaniu tych ludzi z konfiarzami. To jest coś o czym właśnie trzeba i pisać i mówić.
                        • muszebosieudusze Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 18:04
                          ariathedevil napisała:

> Jeszcze raz konfa jest już rozpoznawalna tak i była,

Yep, a obecność bosaka w Polsacie i rozpoznawalnego JKM im w tym pomogła

> ale spadała zawsze dzięki
                          > debilizmom mikkiego ( uruchamiał protokół 1%)

JKM miał i ma swoich wyznawców, w końcu sam tylnymi drzwiami się nie dostał do parlamentu ani europarlamentu.

> teraz dzięki memcenowi urosła, bo
                          > jechał na opinii fajnogościa co się zna na ekonomii, jak się okazuje on się ni
                          > e zna na niczym.

Widziałaś nagrania z tej konwencji gdzie "dojechał" Petru? Komuś tam przeszkadzało, że on nie ma rzeczowych odpowiedzi na pytania Petru? To że on się nie zna na ekonomii to było jasne od początku dla wszystkich którzy I TAK by na niego nie głosowali. On liczy na głosy tych co CHCĄ WIERZYĆ że program "zlikwidować ZUS" ma sens. Tak, on się nie zna na ekonomii i bredzi, więc wyjechali z armatą żeby ludzie się skupili na tej fundacji a nie na jego ekonomicznej indolencji. Tych kolesi z tego wideo nie ma zdaje się na listach, nie?

> Teraz dzięki pokazywaniu jej prawdziwej twarzy spada, czy nie
                          > spada ?

No spada czy nie spada? W ciągu ostatnich 24 godzin były jakieś wiarygodne badania opinii? Czy to twój wishful thinking?

> Dzięki pokazaniu miedzy innymi tych talibskich fundacyjek, faszolskich
                          > 3 domów itd,, i powiązaniu tych ludzi z konfiarzami. To jest coś o czym właśnie
                          > trzeba i pisać i mówić.

Nie ma takiego bola, żeby ktoś, kto planował na nich głosować zrezygnował z powodu tego wideo. Zracjonalizuje to sobie że ojcam, tak sobie gadają, ja i tak zamierzam na nich głosować ze względu na likwidację ZUS i ekonomię. Normalni się wzburzą ale konfiarze i tak nie liczyli na głosy normaliów więc dla nich żadna strata. Dla nich tylko zysk jeśli normalni im dadzą rozgłos. Ty próbujesz argumentować tak, jakby ludzie wybierali racjonalnie. Tak nie jest.
                          • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 18:18
                            Tu nie chodzi o jedno wideo tylko o całą otoczkę, z całą szurią.. reptile, quanon ,płaskoziemcy illuminaci, związki z Rosją, faszyzm, mentalni talibowie to jest na listach, to są oficjalni kandydaci do sejmu, Myślisz, że normals co to chciał tylko niskich podatków to przełknie,( bosak jest tu drugorzędny on się słabo zawsze liczył, przecież to jest gość który studiów nawet nie skończył i nigdy nie pracował + wszyscy wiedzą gdzie jego żonka pracuje )? Musiałby mieć bardzo głębokie gardło. To + zwyczajna głupota memcena ludzi odstraszyła, sondaż już ci pokazałam, całkiem świeży. Ta dyskusja nie ma już dla mnie żadnej wartości merytorycznej, bo klepiesz to samo w kółko. Skoro zamierzasz na nich głosować jesteś zwyczajnie fanatycznym wyznawcą, dramtikopodobnym. EOT.
                            • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 18:32
                              A sorry, nie doczytałam, że to ma niby być ta racjonalizacja, nie twój głos. Niczego to nie zmienia jeśli ktoś to co powyżej jest w stanie sobie zracjonalizować quanony, iluminati i płaską ziemię to nie jest i nie był nigdy normalny, a oni owszem przez chwile w takich celowali stąd te zusy dla informatyków. Informatycy,a przynajmniej część to dość wykształcona grupa i reptile i cale to talibskie guano to jest dla nich, trochę za dużo. I tak ludzie często kierują się rozumem, nie tylko emocjami.W każdym razie nie przekonamy się wzajemnie, tak więc bye.
                            • muszebosieudusze Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 18:39
                              ariathedevil napisała:

> Skoro zamierzasz na nich głosować
                              > jesteś zwyczajnie fanatycznym wyznawcą, dramtikopodobnym. EOT.

Okurwa grubo, a ja myślałam że rozmawiam z jakąś trybiącą osobą. Bye, over and out.
                              • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 18:49
                                muszebosieudusze napisała:

> Okurwa grubo, a ja myślałam że rozmawiam z jakąś trybiącą osobą.

Śmieszne, że się zorientowałaś, że rozmawiasz z trollem - pogromcą szurów dopiero po tym, jak cię personalnie zaatakował. Wyzywanie innych ludzi od "reptili" i "talibskiego guana" jakoś ci nie przeszkadzało smile
                              • ariathedevil Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 18:52
                                Przecież napisałam, że nie doczytałam całych twoich wypocin . Pamiętaj, TYLKO NIE MÓW NIKOMU . Buziaczki prosiaki i love krowe smile
              • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 15:28
                muszebosieudusze napisała:

> To są prz
                > ynajmniej dwa powodu dla których ich imienia nie powinno sie w ogóle wymawiać.

Feministyczna sekta odnalazła swojego szatana tongue_out
      • snajper55 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 23:51
        auksencja15 napisała:

> Grupka małych fiutkow big_grin niezłe się usmialismy z mężem słuchając fragmentów big_grin
        > bo na 5h tego nagrania szkoda mi czasu

Taki mały fiutek z małym wąsikiem nadawał w latach trzydziestych na Żydów. Niektórzy się śmiali z bredni, które wygadywał o tym, że Żydzi to podludzie, zwierzęta, inwentarz który nie powinien mieć prawa głosu ani innych praw.

S.
    • kochamruskieileniwe Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:24
      Sądzę, że mu i jemu podobnym do reszty rozum odebrało. Kobiety, jako część dobytku...
      Niestety, są w społeczeństwie zwolennicy tego punktu widzenia. I to całkiem ich sporo, choć część pozostaje w ukryciu. Cholernie to niebezpieczne
      • homohominilupus Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:36
        Co mają w głowach kobiety które na nich głosują? Przeciez tego nie da się obronić.
        • tanebo001 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:37
          Kilka razy wklejałem wywiad z takową. Ematki go kasowały.
          • snajper55 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 23:53
            tanebo001 napisał:

> Kilka razy wklejałem wywiad z takową. Ematki go kasowały.

Wystarczy poczytać co mówi żona Korwina.

S.
        • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:38
          homohominilupus napisała:

> Co mają w głowach kobiety które na nich głosują? Przeciez tego nie da się obron
          > ić.

A to jest jakaś partia "Fundacja patriarchat"?

• tanebo001 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:28
      Odpiszę jako Mężczyzna: banda chłopców w krótkich spodenkach. Gdyby byli aż tak męscy zamiast bawić się w politykę walczyliby w Ukrainie. I wygrywali. Żałośni.
      • triss_merigold6 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:31
        Dlaczego nie walczysz zamiast jęczec na damskim forum?
        • tanebo001 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:36
          Nie ten typ męskości
      • katarrynka Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:49
        A czemu mężczyzna napisałeś z dużej litery?
    • leosia-wspaniala Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:29
      W normalnym kraju byłoby toto zdelegalizowane.
      • dyzurny_troll_forum Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 23:21
        leosia-wspaniala napisał(a):

> W normalnym kraju byłoby toto zdelegalizowane.

Za 10- 15 lat większość w Europie będą stanowili wyznawcy prawa sharija. Uchwalą oni sobie w demokratycznym procesie, że Twoja córka będzie chodziła owinięta w czarny worek. A z domu jej będzie wolno wyjść tylko w towarzystwie ojca albo brata.

Wtedy napiszesz nam tu o normalnych krajach i co w nich powinno być legalne.
        • livia.kalina Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 23:23
          >Za 10- 15 lat większość w Europie będą stanowili wyznawcy prawa sharija.
          to takie dane na podstawie symulacji z chudej dupy Korwina czy okrąglutkiej mentzena czy jak mu tam?
          • dyzurny_troll_forum Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 23:40
            livia.kalina napisała:

> >Za 10- 15 lat większość w Europie będą stanowili wyznawcy prawa sharija.
            > to takie dane na podstawie symulacji z chudej dupy Korwina czy okrąglutkiej men
            > tzena czy jak mu tam?

Tak, IDzD
            Natomiast proponuję prześledzić z uwagę desperacką walkę jaką toczy obecnie Francja o zachowanie laickości szkoły. Za 10-15 lat ta walka będzie przegrana z kretesem. Założysz się?
            • la_mujer75 Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 07:27
              No, widzisz. Każda religia to zło, bo zawsze znajda się zjeby.
              • dyzurny_troll_forum Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 10:44
                la_mujer75 napisała:

> No, widzisz. Każda religia to zło, bo zawsze znajda się zjeby.

Zasadniczo oczywiście.
                Ale jedna zdążyła się już ułagodzić i ucywilizować.
                A druga jest cały czas 600 lat za tą pierwszą w rozwoju, czyli gdzieś tak w okolicach średniowiecza.
                • 152kk Re: Fundacja "Patriarchat" 21.09.23, 20:14
                  Ulagodzenie i ucywilizowanie to pozory. W sprzyjających okolicznościach zawsze gruano wypłynie.
                  Podobno feminizm jest niepotrzebny ( a nawet szkodliwy)bo kobiety mają równe prawa z mężczyznami. No to takie występy swirów jak Patriarchat pokazują jak bardzo cienka jest pozłota cywilizacji.
                • wkswks Re: Fundacja "Patriarchat" 22.09.23, 07:46
                  To, że chrześcijaństwo jest bardziej ucywilizowane niż islam to fikcja. Każda religia to zło
    • me-lissa Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:30
      No niestety silna frustracja mocno ciśnie na mózg..
    • iwles Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:38

Było, było na ematce.
      • jeste_m_sobie Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:40
        A to sorry. Przez lupkę wyszukiwanie "fundacja Patriarchat" nic mi nie pokazało sensownego.
      • ichi51e Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:15
        Tez chciałam napisać ze było!
    • abecadlowa1 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:39
      Cuś pięknego. Redpillowcy są już tak słabi, prześladowani i marginalizowani, że dla ochrony swojej wizji świata muszą tworzyć organizacje pozarządowe. W grupie siła. Ciekawe, że o ich emancypacji nie pisze żadne prawicowe medium. Tematem zainteresowały się tylko te lewackie i społecznie liberalne
      • triss_merigold6 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:41
        Gee... przecież tu chodzi o hajsy, jest fundacja = można składać wnioski o dofinansowanie.
        • abecadlowa1 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:48
          Fantastycznie 🤩
          Próbuję przyporządkować im któreś z katalogu zadań publicznych, na które mogłaby zostać przyznana dotacja rządowa lub samorządowa i odczuwam coraz większe rozbawienie
          • triss_merigold6 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:12
            No problem: edukacja włączająca upośledzonych, integracja niepełnosprawnych społecznie, analizy różnic potrzeb kobiet i mężczyzn, promocja patriotyzmu, qrde mogę tak godzinami...
            • abecadlowa1 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:23
              Myślałam raczej o wsparciu dla represjonowanych. Pamiętaj co JKM głosił na temat niepełnosprawności
              • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:43
                abecadlowa1 napisała:

> Pamiętaj co JKM głosił na temat niepełnosprawności

Z Korwinem nie zgadzam się w wielu rzeczach, a zwłaszcza nie lubię, że zachowuje się jak atencyjna seksworkerka przy pomocy prowokacyjnych wypowiedzi. Tak czy inaczej kiedyś, jakieś kilkanaście lat temu, założył fundację dla niepełnosprawnych ruchowo, w założeniu mającą "wspierać rozwój intelektualny", w praktyce chodziło o naukę i szlifowanie umiejętności gry w szachy/brydża etc., organizowanie konkursów, przygotowanie do konkursów za granicą. O tym pewnie w wolnych mediach nie przeczytałaś smile
                • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:02
                  Tia. Założył. W 2008. Fundacja nie ma nawet strony internetowej i NIGDZIE nie da się znaleźć nic o jej działaniach. Oficjalny kontakt z fundacją to mail na o2.
                  Nie publikują też żadnych sprawozdań ani w ogóle niczego nie publikuja
                  nie licząc jednego jedynego filmiku na youtube nagranego przez Korwina zaraz po założeniu tej "fundacji".
                  Jednym słowem ściema.
                  • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:08
                    arthwen napisał(a):

> Jednym słowem ściema.

Owszem, to raczej wybryk niż powazna inicjatywa. A ematka już miała nadzieję na masochistyczne biczowanie się wizjami Gileadu, który tuż tuż za rogiem tongue_out
                  • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:14
                    arthwen napisał(a):

> Jednym słowem ściema.

A, piszesz o Korwinie.
                    Nie ściema. Fundacja przestała funkcjonować, bo nie było chętnych na grę w brydża. Korwin nie ogarnął, że młodzi wolą CSa niż brydża i szachy.
                    • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:21
                      I może mogłabym uwierzyć jakby nie to, że sama będąc w LO grałam w brydża sportowego, z całkiem niezłymi sukcesami i że znam sporo aktualnej młodzieży, która w brydża gra.
                      Dziwnym trafem nadal odbywają się mistrzostwa w brydżu sportowym młodzieży (i to nawet w kategorii "urodzeni w 2011 i mlodsi"), ale Korwin biedaczek nie miał chętnych.
                      • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:22
                        A mój syn ma w szkole kółko szachowe, na które przy zapisach liczy się kto pierwszy ten lepszy, bo mają ograniczoną liczbę miejsc i chętnych jest zawsze wiecej.
                      • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:26
                        arthwen napisał(a):

> I może mogłabym uwierzyć

Nie nudź, bo cię zaraz tutejszy poskromiciel szurów zaliczy do konfiarek i dopiero będzie bieda.
                        Masz krs, regon, nip.

spis.ngo.pl/238569-fundacja-indywidualnego-ksztalcenia
                        • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:38
                          O rany sierotko, serio? To, że założył fundację to przecież sobie sprawdziłam, cóż z tego że nadal funkcjonuje w spisie, skoro de facto nie prowadzi i nie prowadziła nigdy (a przynajmniej nie ma żadnych śladów nigdzie) żadnych działań, czy to zgodnych z deklarowanymi czy też nie. Założyć fundację może prawie każdy, o niczym to nie swiadczy.
                      • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:37
                        arthwen napisał(a):

> Korwin biedaczek nie miał
                        > chętnych.

Pewnie założył w celach chwalenia się, jak to jest za niepełnosprawnymi. Tylko problem w tym, że medialnie chciał mieć inny wizerunek. Jak to sobie stryjenka zracjonalizuje to już nie mój problem.
                        • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:39
                          Racjonalizować działania Korwina? Dobre.
                          Chyba ci weszło coś za mocno.
                          • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:52
                            arthwen napisał(a):

> Racjonalizować działania Korwina?

Nie, racjonalizować dysonans poznawczy wywołany niezgodnością wyobrażeń z faktami.
                            • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 21:13
                              Niby gdzie masz tu jakąkolwiek niezgodność?
                              Że Korwin załozył fundację i twierdził, że chce w niej prowadzić działania wspierające niepełnosprawną młodzież? Twierdzi wiadomo z czym się rymuje, mógłby pokazać faktycznie jakieś działania i zamknąć usta wątpiącym w jego szczere chęci, ale nie, działań brak, toteż jak zwykle u Korwina skończyło się na wypuszczeniu nieładnie woniejących gazów.
                              • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 21:20
                                arthwen napisał(a):

> Że Korwin załozył fundację i twierdził, że chce w niej prowadzić działania wspi
                                > erające niepełnosprawną młodzież?

To po co niby miałby to robić? Na pewno nie dla celów wizerunkowych, o istnieniu tej fundacji dowiedziałaś się dopiero teraz, tak jak reszta zgromadzonych.
                                Nie wiem co poszło nie tak, wiem tylko, że Korwin się tłumaczył, że nie było chętnych. Ale może nie miał czasu, odechciało mu się, nie potrafił, nie mógł znaleźć chętnych do pomocy, jakie to ma znaczenie? I tak cieszy twój bool zwieraczy i twoje psychiczne zmagania samym tylko faktem, że Korwin założył fundację dla niepełnosprawnych ruchowo.
                                • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 22:38
                                  Haha, mój ból. Piepe, sierotko, nie przenoś swoich uczuć na innych.
                                  Założyć fundację każdy może, twierdzić też każdy może, że to dla niepełnosprawnych, fakt jest taki, że Korwin nikomu nie pomógł. Jakby faktycznie pomagał, no, to moglibyśmy rozmawiać.
                                  • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 23:02
                                    arthwen napisał(a):

> fakt jest taki, że Korwin nikomu nie pomógł. Jakby faktycznie pomagał, no,
                                    > to moglibyśmy rozmawiać.

Wielokrotnie powołujecie się, jako przeciwniczki konfy, na rzekome intencje konfiarzy, którzy chcą "mordować kobiety", albo co najmniej przykuwać je łańcuchem do zlewu, choć nie ma tego w ich programie.
                                    Jak Korwin ma nagle dobre intencje, choć w praktyce nie wyszło, to nagle intencje nie mają znaczenia?
                                    • taje Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 23:11
                                      Rzecz w tym, że Konfiarze nie mieli do tej pory (dzięki bogini) możliwości wprowadzenia w życie swoich urojeń o służebniczej roli kobiet. Chyba dobrze, że opresyjne pomysły nie zostały wprowadzone w życie?
                                      • taje Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 07:49
                                        * służebnej
                                    • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 13:14
                                      A skąd to nagle wiadomo, że Korwin miał dobre intencje?
                                      Bo założył fundację, w której NIKOMU nie pomógł, zasłaniając się, że nikt jego pomocy nie chciał? Nie rozśmieszaj mnie, bo mi się okres zaczał i mnie brzuch boli, a jak się śmieję, to bardziej.
                                      • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 13:18
                                        arthwen napisał(a):

> A skąd to nagle wiadomo, że Korwin miał dobre intencje?

Bo nie było żadnego innego powodu, aby zakładać te fundację, oprócz dobrych intencji? Nie nagłaśniał tego poza jedną wypowiedzią, której zapewniam, nie publikowali w TVP, ani nie pisali o tym w wyborczej.
                                        • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 13:37
                                          A skąd wiesz, że nie było?
                                          Może jakieś kwestie podatkowe? Może to był układ z kimś innym, kto obiecał mu korzyści? Może zwyczajne wyrachowanie?
                                          • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 14:33
                                            arthwen napisał(a):

> A skąd wiesz, że nie było?
                                            > Może jakieś kwestie podatkowe? Może to był układ z kimś innym, kto obiecał mu k
                                            > orzyści? Może zwyczajne wyrachowanie?

Jakie kwestie podatkowe? Jaki układ? Wyrachowanie polega na cynicznym czerpaniu korzyści - jakie to korzyści?
                                            • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 17:51
                                              Nie opublikował żadnych rozliczeń tej fundacyjki, ani też żadnych sprawozdań z działalności, więc skąd ja mam wiedzieć?
                                              Jest to możliwe? Oczywiście. Nie byłyby to pierwsze machlojki.
                                              Jest możliwe, że miał dobre intencje, ale mu nie wyszło? Panu, który jest taki inteligentny i zna się na wszystkim? Możliwe, ale nieprawdopodobne.
                                              Co prawda możliwe też, że jakimś przypadkiem faktycznie miał dobre intencje, ale ze względu na bycie dupą wołową mu nie wyszło, ale wątpię, żeby Korwin przyznał się do tej wersji.
                                    • abecadlowa1 Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 21:36
                                      ell.czupakabra napisała:

> Jak Korwin ma nagle dobre intencje, choć w praktyce nie wyszło, to nagle intenc
                                      > je nie mają znaczenia?

Ciekawe czemu nie wyszło?
                                      A Ty gdybyś zmagała się z jakąś niepełnosprawnością, chciałabyś przyjmować pomoc od kogoś, kto publicznie nazywa osoby niepełnosprawne kalekami, debilami, imbecylami i twierdzi, że integracja prowadzi do upadku cywilizacji?
                                      • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 22:53
                                        abecadlowa1 napisała:

> A Ty gdybyś zmagała się z jakąś niepełnosprawnością, chciałabyś przyjmować pomo
                                        > c od kogoś, kto publicznie nazywa osoby niepełnosprawne kalekami, debilami, imb
                                        > ecylami i twierdzi, że integracja prowadzi do upadku cywilizacji?

Najlepiej oddać głos niepełnosprawnemu:

Mateusz Różański: Jak Pan, jako osoba z niepełnosprawnością ruchową, odnosi się do dość kontrowersyjnych wypowiedzi Janusza Korwin-Mikkego na temat osób z niepełnosprawnościami?

Mateusz Pucek, student, kandydat do Parlamentu Europejskiego z listy Kongresu Nowej Prawicy Janusza Korwin-Mikkego, osoba z niepełnosprawnością w wyniku dysplazji diastroficznej: Może się to wydać kontrowersyjne, ale ja osobiście zgadzam się z poglądami prezesa Korwin-Mikkego. Niestety, bardzo dużą rolę w ich interpretacji odgrywają media, które często przekłamują i manipulują wypowiedziami pana prezesa. Prezentuje się je często w oderwaniu od kontekstu, przez co są one niezrozumiałe i błędnie interpretowane przez społeczeństwo. Nie da się ukryć, że prezes Korwin-Mikke jest ekscentrykiem i w bardzo charakterystyczny sposób przekazuje swoje poglądy, ale absolutnie nie jest tak, jak zdają się sugerować media i niektórzy politycy, że prezes wyśmiewa się z osób niepełnosprawnych i chciałby je odizolować od reszty społeczeństwa. Nie jest to absolutnie prawdą! By się o tym przekonać, wystarczy chociażby zajrzeć do pisanych przez Korwin-Mikkego tekstów. A może nawiązalibyśmy do jakiejś konkretnej wypowiedzi?

www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/183582
                                        Ale pewnie tak jak konfiary, biedny niepełnosprawny ma przeprany mózg i nie wie co mówi.
                                      • ell.czupakabra Re: Fundacja 20.09.23, 22:53
                                        abecadlowa1 napisała:

> A Ty gdybyś zmagała się z jakąś niepełnosprawnością, chciałabyś przyjmować pomo
                                        > c od kogoś, kto publicznie nazywa osoby niepełnosprawne kalekami, debilami, imb
                                        > ecylami i twierdzi, że integracja prowadzi do upadku cywilizacji?

Najlepiej oddać głos niepełnosprawnemu:

Mateusz Różański: Jak Pan, jako osoba z niepełnosprawnością ruchową, odnosi się do dość kontrowersyjnych wypowiedzi Janusza Korwin-Mikkego na temat osób z niepełnosprawnościami?

Mateusz Pucek, student, kandydat do Parlamentu Europejskiego z listy Kongresu Nowej Prawicy Janusza Korwin-Mikkego, osoba z niepełnosprawnością w wyniku dysplazji diastroficznej: Może się to wydać kontrowersyjne, ale ja osobiście zgadzam się z poglądami prezesa Korwin-Mikkego. Niestety, bardzo dużą rolę w ich interpretacji odgrywają media, które często przekłamują i manipulują wypowiedziami pana prezesa. Prezentuje się je często w oderwaniu od kontekstu, przez co są one niezrozumiałe i błędnie interpretowane przez społeczeństwo. Nie da się ukryć, że prezes Korwin-Mikke jest ekscentrykiem i w bardzo charakterystyczny sposób przekazuje swoje poglądy, ale absolutnie nie jest tak, jak zdają się sugerować media i niektórzy politycy, że prezes wyśmiewa się z osób niepełnosprawnych i chciałby je odizolować od reszty społeczeństwa. Nie jest to absolutnie prawdą! By się o tym przekonać, wystarczy chociażby zajrzeć do pisanych przez Korwin-Mikkego tekstów. A może nawiązalibyśmy do jakiejś konkretnej wypowiedzi?

www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/183582
                                        Ale pewnie tak jak konfiary, biedny niepełnosprawny ma przeprany mózg i nie wie co mówi.
                    • taje Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:25
                      Może ci, co byli chętni nie byli niepełnosprawni ruchowo więc się nie kwalifikowali?
          • falofilia.falofilia1 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:14
            abecadlowa1 napisała:

> Fantastycznie 🤩
            > Próbuję przyporządkować im któreś z katalogu zadań publicznych, na które mogłab
            > y zostać przyznana dotacja rządowa lub samorządowa i odczuwam coraz większe roz
            > bawienie

Skoro te czubki piszą że "kobieta to częśc DOBYTKU mężczyzny" to może oni myślą że jak inny dobytek to np krowy , owce , świnie i że dostaną dotacje jak na krowy czy świnie i inną nierogaciznę i rogaciznę smile
            A co na ten DOBYTEK np poseł ten od Tańca z Gwiazdami jak mu tam ten z pryszczami goguś
            • abecadlowa1 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:21
              Dopłaty do dobrostanu zwierząt 😆 żeby na waciki starczyło
            • bene_gesserit Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:35
              Oni nie piszą, tylko tak sobie rozmawiają. I to jest jedno z marzeń tych panów, żeby tak było.
              W sumie 'fundacja' patriarchat to jest taki twór dla marzycieli, i to takich, jak to sie mówi u mnie na wiosce, bardziej nieśmiałych do kobiet. Jak się wsłucha w postulaty, to chodzi im też o to, zeby kobiety wyglądały kobieco i żeby mężczyźni nie musieli się zajmować pracami domowymi.
      • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:52
        abecadlowa1 napisała:

> Redpillowcy są już tak słabi

Jednej się wydaje, że to Konfa chce dopisać kobiety do inwentarza domowego, drugiej, że redpillowcy.
        Jak ostatnio sprawdzałam, to Konfa nie ma takich postulatów ani nawet zblizonych, a redpille krytykują panów od "patriarchatu". Jak GW czy onet nie wytłumaczą drukowanymi, to będą snuły teorie i napędzały się w masochistycznym wizjach tongue_out Roman Warszawski, czołowy redpill na Polskę:

• abecadlowa1 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:59
          Jeszcze lepiej, nawet redpille są zdegustowani 🤩
        • tanebo001 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:01
          Ale Roman ma podobne poglądy tylko ograniczają się one głównie do seksu.
          • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:22
            tanebo001 napisał:

> Ale Roman ma podobne poglądy tylko ograniczają się one głównie do seksu.

Nie, Roman nie ma podobnych poglądów.
            100% waszych problemów poznawczych by znikła, gdybyście wiedzę o poglądach ludzi czerpali z wypowiedzi tych ludzi, najlepiej z pełnym kontekstem, a nie z memów i medialnych manipulacji. Przy świadomości, że np. poszczególne poglądy członków partii są tylko ich osobistymi poglądami, a nie programem partii, jeśli nie są ujęte w tym programie.
            • tanebo001 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:32
              Ależ ma. Jego poglądy są proste: kobiety wybierają tylko pięknych i bogatych więc trzeba je zapędzić do garów.
              • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:36
                tanebo001 napisał:

> Ależ ma. Jego poglądy są proste: kobiety wybierają tylko pięknych i bogatych wi
                > ęc trzeba je zapędzić do garów.

Idź na jego twittera i mu wytłumacz, że się sam ze sobą nie zgadza tongue_out
                • tanebo001 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:42
                  Warszawski ma takie same poglądy jak oni tylko że reprezentuje redpilla który się poddał. Jeśli Kobiety to III Rzesza, Fundacja Patriarchat to Stalin to on jest jak Własow...
                  • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:45
                    tanebo001 napisał:

> Warszawski ma takie same poglądy

Odcina się od poglądów "patriarchatów", wiec nie wkładaj mu dziecka w brzuch, bo ci się ludzie w wąskich szufladkach nie mieszczą.
            • aandzia43 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:20
              > 100% waszych problemów poznawczych by znikła, gdybyście wiedzę o poglądach ludz
              > i czerpali z wypowiedzi tych ludzi, najlepiej z pełnym kontekstem, a nie z memó
              > w i medialnych manipulacji. Przy świadomości, że np. poszczególne poglądy człon
              > ków partii są tylko ich osobistymi poglądami, a nie programem partii, jeśli nie
              > są ujęte w tym programie.

Dawno temu, żeby potem nie było że bez kontekstu, czytałam w całości wypociny i wysłuchiwałam wypluwin JKM - gość wypadał jeszcze gorzej niż w memach, dopiero w kontekście ukazywał się cały syf jaki pan ma głowie i zimny pot człowieka oblewał. Za każdym razem jak próbuję doczytać, poszerzyć i zgłębić myśli któregoś okołokonfiarza jest dramat. Ale nadal to czynię od czasu do czasu, żeby nie było że bez kontekstu.
              • evening.vibes Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:53
                aandzia43 napisała:
                > > 100% waszych problemów poznawczych by znikła, gdybyście wiedzę o poglądac
                > h ludz
                > > i czerpali z wypowiedzi tych ludzi, najlepiej z pełnym kontekstem, a nie
                > z memó
                > > w i medialnych manipulacji. Przy świadomości, że np. poszczególne poglądy
                > człon
                > > ków partii są tylko ich osobistymi poglądami, a nie programem partii, jeś
                > li nie
                > > są ujęte w tym programie.
                >
                > Dawno temu, żeby potem nie było że bez kontekstu, czytałam w całości wypociny i
                > wysłuchiwałam wypluwin JKM - gość wypadał jeszcze gorzej niż w memach, dopiero
                > w kontekście ukazywał się cały syf jaki pan ma głowie i zimny pot człowieka ob
                > lewał. Za każdym razem jak próbuję doczytać, poszerzyć i zgłębić myśli któregoś
                > okołokonfiarza jest dramat. Ale nadal to czynię od czasu do czasu, żeby nie by
                > ło że bez kontekstu.

A w ogóle jakie znacznie ma, że prawak wyciera sobie gębę wartościami jak na boku zapładnia sekretarkę?
    • asfiksja Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:42
      smile
    • sabek81 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:49
      Jak to napisala jedna fajna instagramerka, ktora pokwapila się napisac do jednego z założycieli - kozak w necie pizda w świecie i tyle w tamacie😂😂 ja to jestem bardzo ciekawa dlaczego kobiety głosują na konfę? Może ktoraś zwolenniczka się wypowie?
      • auksencja15 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:51
        Mogę zacytować jedna: „…aaaa…bo…bo…. gospodarka”
      • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:57
        sabek81 napisała:

> jestem bardzo ciekawa dlaczego kobiety głosują na konfę? Może ktoraś zwolenniczka
        > się wypowie?

Przestałam popierać Konfę, bo nie podoba mi się przewaga poglądów Balcerowicza w przekazie i programie, ale mogę wytłumaczyć, dlaczego kiedyś głosowałam - między innymi dlatego, że mam mózg i odróżniam twór "Fundacja Patriarchat" od partii Konfederacja.
        • geez_louise Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:01
          Elka, bez przesady już z tym mózgiem. Idź zapytać kolegów czy go masz.
        • sabek81 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:11
          ell.czupakabra napisała:

> sabek81 napisała:
          >
          > > jestem bardzo ciekawa dlaczego kobiety głosują na konfę? Może ktoraś zwo
          > lenniczka
          > > się wypowie?
          >
          > Przestałam popierać Konfę, bo nie podoba mi się przewaga poglądów Balcerowicza
          > w przekazie i programie, ale mogę wytłumaczyć, dlaczego kiedyś głosowałam - mię
          > dzy innymi dlatego, że mam mózg i odróżniam twór "Fundacja Patriarchat" od part
          > ii Konfederacja.
          A co konkretnie Ci się podoba w tej partii, które postulaty a które nie? Podejscie do koniet maja wszyscy podobne.
          • evening.vibes Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:49
            sabek81 napisała:
            > ell.czupakabra napisała:
            > > Przestałam popierać Konfę,

> A co konkretnie Ci się podoba w tej partii, które postulaty a które nie? Podejs
            > cie do koniet maja wszyscy podobne.

Piepusia czci Brauna - koronację Jezusa na Króla Polski, monarchię, prawo pierwszej nocy i takie tam. Jej odlot jest PEŁNY.
            • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:54
              evening.vibes napisała:

> zci Brauna - koronację Jezusa na Króla Polski

Jak najbardziej. Symboliczny gest mający podkreślić, że etyka państwa jest oparta na chrześcijaństwie, a nie na predykcjach Klausa Schwaba.
              • iwles Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:48

Można wrócić do kamienowania i krzyżowania - to też symbole etyki chrześcijańskiej.
                • ayelen40 Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 07:42
                  Akurat chrześcijanie nie krzyzowali, coś Ci się pomieszało.
                  • iwles Re: Fundacja "Patriarchat" 20.09.23, 08:27
                    ayelen40 napisała:

> Akurat chrześcijanie nie krzyzowali, coś Ci się pomieszało.

Oj, arianie jeszcze w IV wieku naszej ery uśmiercali przez krzyżowanie.
        • septembra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:35
          ell.czupakabra napisała:

> sabek81 napisała:
          >
          > > jestem bardzo ciekawa dlaczego kobiety głosują na konfę? Może ktoraś zwo
          > lenniczka
          > > się wypowie?
          >
          > Przestałam popierać Konfę, bo nie podoba mi się przewaga poglądów Balcerowicza
          > w przekazie i programie, ale mogę wytłumaczyć, dlaczego kiedyś głosowałam - mię
          > dzy innymi dlatego, że mam mózg i odróżniam twór "Fundacja Patriarchat" od part
          > ii Konfederacja.

Elka, ty kiedyś zdradziłaś PiS?!
          • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:42
            Przecież to nie elka tylko piepe.
        • bruy-ere Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 21:05
          ell.czupakabra napisała:

> dzy innymi dlatego, że mam mózg i odróżniam twór "Fundacja Patriarchat" od partii Konfederacja.

Czyli nie odróżniasz 🤦🏻‍♀️
        • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:12
          Pół internetów i jutubów jest zapełniona sfrustrowanymi przegrywami, którzy na coś liczyli w Konfie, ale albo się na listę nie dostali, albo mieli jakieś osobiste zatargi.
          O zdanie na temat czy "kobieta w Konfie jest przedmiotem" pytałabym prędzej Ewę Zajączkowską - Hernik, kandydatkę na posła Konfy.
      • bene_gesserit Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:16
        sabek81 napisała:

> Jak to napisala jedna fajna instagramerka, ktora pokwapila się napisac do jedne
        > go z założycieli - kozak w necie pizda w świecie i tyle w tamacie😂😂 ja to jes
        > tem bardzo ciekawa dlaczego kobiety głosują na konfę? Może ktoraś zwolenniczka
        > się wypowie?

Bo na fejsie życzliwy algorytm podsuwa im artykuły o tym, że konfa to dobra ciocia. Po co czytać coś więcej.
        • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:35
          bene_gesserit napisała:

> Bo na fejsie życzliwy algorytm podsuwa im artykuły o tym, że konfa to dobra cio
          > cia. Po co czytać coś więcej.

Opinię o kandydatach wyrabiam sobie na podstawie wypowiedzi tych kandydatów, a nie z fejsa czy z "kompilacji" oferowanych przez "wolne media". Czasem także na podstawie ich twórczości, tak jak w przypadku Grzegorza Brauna - obejrzałam wszystkie jego filmy, dlatego hejterskie wyzwiska od ruskich onuc w jego kierunku mnie oczywiście tylko bawią smile
          • sabek81 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:51
            ell.czupakabra napisała:

> bene_gesserit napisała:
            >
            >
            > > Bo na fejsie życzliwy algorytm podsuwa im artykuły o tym, że konfa to dob
            > ra cio
            > > cia. Po co czytać coś więcej.
            >
            > Opinię o kandydatach wyrabiam sobie na podstawie wypowiedzi tych kandydatów, a
            > nie z fejsa czy z "kompilacji" oferowanych przez "wolne media". Czasem także na
            > podstawie ich twórczości, tak jak w przypadku Grzegorza Brauna - obejrzałam ws
            > zystkie jego filmy, dlatego hejterskie wyzwiska od ruskich onuc w jego kierunku
            > mnie oczywiście tylko bawią smile
            Ale nadal nie odpowiedzialas co konkretnie w programie konfy ci odpowiada?
            • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:56
              sabek81 napisała:

> Ale nadal nie odpowiedzialas co konkretnie w programie konfy ci odpowiada?

Przede wszystkim rozliczenie tzw pandemii.
              Poza tym to (Braun nie zmienił programu/poglądów od czasu swojej kandydatury na prezydenta w 2015):

• sabek81 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:23
                ell.czupakabra napisała:

> sabek81 napisała:
                >
                >
                > > Ale nadal nie odpowiedzialas co konkretnie w programie konfy ci odpowiada
                > ?
                >
                > Przede wszystkim rozliczenie tzw pandemii.
                > Poza tym to (Braun nie zmienił programu/poglądów od czasu swojej kandydatury na
                > prezydenta w 2015):
                >
                >
                >
                > i tylko to?🙈 rozliczenie pandemii to glowny powod?
                • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:29
                  sabek81 napisała:

> > i tylko to?🙈 rozliczenie pandemii to glowny powod?

Jakie "tylko"? Jak mało, to tu masz 90 stron.
                  konfederacjakoronypolskiej.pl/wp-content/uploads/2023/03/Program-KKP-internet.pdf
    • geez_louise Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 17:51
      O matulu, jak będę znów mieć dudogodziny, to obiecuję, że obejrzę całość.

Pierwsze sekundy już są fantastyczne: „fundacja PATJARCHAT” i gałąź „pick up”, która „zrobiła się nieruchawa”…
      • bene_gesserit Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:17
        W necie są streszczenia, również jęków zachwytu w wykonaniu JKM, który obiecuje wspierać.
    • zapozno23 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:46
      Niestety znam osobników, którzy chcą na toto głosować. Najbardziej zaskakujące są mnie kobiety, a właściwie młode dziewczyny. To musi być syndrom Sztokholmski, innego wytłumaczenia nie widzę.
      • bene_gesserit Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:53
        Nie. To stara, dobra ignorancja. 'Zagłosuję tak, jak mój chłopak, skoro z nim chodzę to nie jest głupi, conie'.
        • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:59
          bene_gesserit napisała:

> 'Zagłosuję tak, jak mój chłopak, skoro z nim
          > chodzę to nie jest głupi, conie'.

Fajny mikrohejcik na baby. Ale jak coś, to wielka feministka big_grin
      • jahelena Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:59
        A jak można głosować na fundację?

zapozno23 napisała:

> Niestety znam osobników, którzy chcą na toto głosować. Najbardziej zaskakujące
        > są mnie kobiety, a właściwie młode dziewczyny. To musi być syndrom Sztokholmsk
        > i, innego wytłumaczenia nie widzę.
    • ritual2019 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:53
      A co ta fundacja ma fundowac i komu?
      • arthwen Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:05
        Ta fundacja ma fundować lepsze życie założycielom. Najchętniej za cudzą kasę.
    • figa_z_makiem99 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 18:57
      Skoro są panie żyjące z takimi panami, pracujące z nimi, głosujące na nich, oznacza to, że im pasuje taki klimat. Gdyby panowie byli skazani na ostracyzm społeczny, nie mowiliby tego głośno. W internecie kobiety też piszą, że nie są feministkami, nie doceniają swoich praw i myślą, że patriarchat dla kobiety będzie leniwym życiem u boku misia, będą pachnieć i wydawać misia pieniążki, nic się nie zmieni. Najwyraźniej muszą dostać po tyłku i otrzeźwieć. Kiedyś Korwin był samotnym dziwadłem, dziś ma poparcie.
      • jahelena Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:18
        A ci panowie z tej fundacji to są politykami, skoro te panie na nich głosują?
        • figa_z_makiem99 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:33
          Panowie politycy popierają jawnie.
          • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:58
            figa_z_makiem99 napisała:

> Panowie politycy popierają jawnie.

Konfederacja nie ma w programie pozbawienia kobiet praw wyborczych ani traktowania kobiet jak inwentarz domowy. Naucz się korzystać ze źródeł, a nie z tego, co ci się wydaje.
          • jahelena Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:59
            Ja piszę i kilku egzotykach pokazanych w dzisiejszych Faktach na spotkaniu założycielskim tej fundacyjki.
      • bene_gesserit Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:28
        Przecież ofiarami patriarchatu są ludzie, nie kobiety i mężczyźni. To po pierwsze.
        Po drugie - są kobiety, które patrzą na świat przez patriarchalne okulary, to jest po prostu fakt. Wolą skrzywdzić własne dzieci, pozwalać na śmierć innych kobiet, niż złamać patriarchalne tradycje. Są ofiarami. I to kompletnie nie o misia pieniążki chodzi, ale o proces socjalizacji w nienormalnym środowisku. Stąd biorą się strażniczki patriarchatu.
        • ell.czupakabra Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:32
          bene_gesserit napisała:

> Są ofiarami.

Troska feministki o nie - feministki. Są ofiarami z przepranym mózgiem. Czuję się zaopiekowana tongue_out
        • figa_z_makiem99 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:37
          Strażniczki patriarchatu były i są nadal, niezależnie od socjalizacji i epoki, dla mnie obecnie są ochotniczkami i nie żal mi ich. Powinno im się odebrać prawa wywalczone przez feministki.
          • auksencja15 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:38
            Dokładnie, żadne tam ofiary.
          • figa_z_makiem99 Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:41
            Panowie mogą pierniczyć kocopoly, bo są chętne panie. Nikt ich nie zmusza. I niech sobie żyją jak chcą, ale im mało i rozwlekają ten syf dalej, chcą nakazywać i zakazywać innym, to jest problemem. I społeczne przyzwolenie na to.
            • hanusinamama Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:45
              Gdzie i ile tych chetnych Pań. Założe się ze 90% słuchaczy i wyznawców to męskie przegrywy, których kobieta kijem nie tknie. Takie józki śliniace się na to co mówi wariat Korwin
              • evening.vibes Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 20:46
                hanusinamama napisała:
                > Gdzie i ile tych chetnych Pań.

Piepusia się w tym wątku rzuca, pod banowym nickiem tongue_out

• bene_gesserit Re: Fundacja "Patriarchat" 19.09.23, 19:41
            Tak tak, najlepiej to zabić wszystkich złych ludzi. Wtedy na świecie zostanie samo dobro.
            • figa_z_makiem99