beneficia 19.09.23, 18:25 W paczce oprócz zamówienia przyszło coś takiego, szuk 6, w torebeczkę bez opisu. Obiektyw Google pokazał podobne coś z podpisem "zatyczki do kajaka" (???) Ktoś ma jakiś pomysł? (Jeśli komuś potrzebne, to chętnie oddam) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 18:26 Sztuk w torebeczce 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo [...] 19.09.23, 18:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 18:58 Może jak powiesz, co zamówiłaś, to będzie łatwiej? Tak to nie wiadomo w jakim iść kierunku. Zawsze możesz zadzwonić, albo napisać do sprzedającego i zapytać co to jest i do czego służy. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:12 Kupiłam paczkę niespodziankę z zwrotów kurierskich. Dostałam sukienkę, bluzkę, skakankę, hula hop i to coś 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:15 A z czego jest to coś? Odpowiedz Link Zgłoś
jeste_m_sobie Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:22 A gdzie się takie paczki niespodzianki kupuje? Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:36 Są na all i olx, wpisujesz "paczki zwroty", "mystery box", "zwroty Amazon" , "zwroty konsumenckie", są firmy, które kupują całe palety od Amazona czy firm kurierskich i wysyłają Ci ile tam chcesz tych zwróconych paczek. Są też takie, które specjalizują się w elektronice. Nie mam pojęcia, czy można na tym oszukać i jak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:43 A zadowolona jesteś ze swojej? Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:55 Zapłaciłam 80 zł, dostałam to co powyżej, większość wystawiłam, może się sprzeda Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 23.09.23, 22:15 A to te akcje z wyprzedażą nieodebranych przesyłek są prawdziwe? Łał! Co jakiś czas mam post na facebooku, ale komentarze piszą ludzie o dziwacznych nazwiskach i myślałam, że to ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 24.09.23, 08:11 Żartujesz? Na Amazon możesz sobie kupić cały kontener takich paczek. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:10 A co zamawiałaś i z czego zrobione są te „cosie”? Mnie to trochę wygląda jak takie drewniane zawieszki zapachowe do szafy. Pod warunkiem, że są z drewna. Ewentualnie właśnie jakieś korki np. do butelek. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:14 To jest gumowe, trochę się ugina pod naciskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:16 To obstawiałabym jakieś korki do czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 18:28 No, zatyczki do kajaka, zgodnie z opisem 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:13 a nie cos co utrzymywalo w paczce jakos to co kupilas by sie nie potluklo, nie polamalo? Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:16 Nie nie, było w osobnej torebce bez żadnej etykiety, napisu czy świstka w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:24 Gdyby dziurki były w druga stronę to bym powiedziała że takie do okularów żeby nie tonęły jak wpadną do wody. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_gray Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:30 A to jest na gumce czy sznurku? Bo jak na gumce to kojarzy mi się z takimi gąbeczkami, które się zakładało pod dziubek z dzbanka, żeby herbata/kawa nie kapała na obrus. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:52 To jest sznureczek. W sumie gumka że sznureczkiem pasowałaby na zatyczkę, ale czego? Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 18:24 A czy to jest łatwo rozwalić i czy to pływa? Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 19:04 To jest elastyczne, można łatwo ścisnąć. A, łyżeczka do herbaty Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 19.09.23, 19:59 Ależ to mogą być zatyczki do kajka. Dmuchanego. Bierzesz, dmuchasz i zatykasz. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 18:16 No ja Was bardzo proszę... Czyżby jednak ematka nie wiedziała wszystkiego? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 18:19 Kiedy poważnie to mogą być zatyczki do kajaka. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 18:23 eee.... wsiadłabyś do kajaka z taką zatyczką i powierzyła mu swoje życie? Mój dmuchany SUP ma zatyczkę która wygląda prawie jak zakrętka od termosu, bo ten otwór na powietrze ma coś w rodzaju gwintu na wąż od pompy. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 18:27 Ale w necie są i takie bez gwintu. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 18:33 Ale większe (chyba, bo w sumie nie wiem czy autorka pokazała łyżkę do zupy czy herbaty) i sznureczek mają z frontu nie. zboku strony oraz jakby solidniejszy, tak, że można za niego pociągnąć. Jak chcesz wyciągnąć ten tutaj? No i sznurek z boku może rozszczelnić zamknięcie, to by głupie było. To znaczy może to jest bardzo głupia zatyczka do kajaka Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 18:36 Ona rzeczywiście może mieć niskie IQ, ale dlatego pewnie sprzedają je w wiązkach. Jedna się nie sprawdzi, to jest drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 18:45 ale gdzie sens tego sznurka przez bok? Korek nie będzie dobrze trzymał przecież jak mu tam sznurek wejdzie w paradę. I do tego sznurek dość cienki, więc jak korek porządnie wejdzie w ten kajak to jak będziesz próbować za ten sznureczek wyciągnąć to sobie rękę przetniesz prędzej. Albo i cały korek, jeśli to nie ma jakiegoś wzmocnienia w środku. Jeśli to pływa to to może jest coś do łowienia ryb? do czegoś innego małego i lekkiego ale niepływającego z zasady? Autorko, czy te obiekty są homogeniczne czy coś tam w środku jest? Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 20.09.23, 19:02 Sprawdziłam, pływa, jest jednolite taka jakby gumo-pianka, leciutkie) Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 23.09.23, 21:44 Śledzę wątek, bo jestem prawie pewna, że kiedyś coś takiego już widziałam i na pewno nie było to nic do kajaka. Może któraś forumka jeszcze coś wymyśli... Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 23.09.23, 22:12 Najbardziej stawiam na korki do butelek jakiś. Albo korki-zatyczki, może nie do kajaka, ale do czegoś dmuchanego, gumowego. Może takie 'odbojniki' do drzwi, by w ścianę nie stukały, ale chyba za małe, może do małych drzwiczek, od szafek, albo takie 'blokady' do czegoś co ma być otwarte tylko trochę i się samo nie zamknąć, tylko po co ten sznurek? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 23.09.23, 22:16 O, taki koreczek miała drewniana pukawka zakupiona na jakimś straganie w górach! Odpowiedz Link Zgłoś
laurels2 Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 24.09.23, 06:39 Może korek do butelki po alkoholu. Napoczęte wino dałoby się zakorkować czymś takim a sznureczek żeby wyciągnąć. Zgadłam? Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 24.09.23, 13:55 Nie mam żadnej butelki po winie, ale do takiej po piwie pasuje! Jest pierwszy trop 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 24.09.23, 15:47 Myślałam nad tym czy to może być do napoczęta butelki ale odrzuciłam bo w takim wypadku to to powinno mieć jakiś atest zezwalający na kontakt z żywnością, a to jakieś kompletnie nieznane tworzywo, które nie wiadomo jak zareaguje z alkoholem ani w jakich warunkach było produkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 24.09.23, 16:14 No fakt. Trop się poszedł paść 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 24.09.23, 19:41 Bo to koreczek do butelki w połowie pustej, by kontaktu z alkoholem nie miał 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 24.09.23, 08:24 Jeśli masz kogoś, kto "kajakuje" to jego zapytaj. Albo poszukaj grupy "kajakowej" na fb. Ja ostatnio dostałam od Chińczyków w ramach gratisa do zamówienia gumowe "cosie", które są ściśle powiązane z moim hobby (i treścią zamówienia), ale dla osoby niezajmującej się tym akurat - byłyby zagwozdką. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Ematka wie wszystko - co to jest? 24.09.23, 19:37 W sumie oprócz zastanawiania się, co to naprawdę jest, można by pomyśleć, do czego tego użyć. 1.Zatyczki do butelek? Może po przemyciu spirytusem albo wyparzeniu, ale czy nie zmieni kształtu? 2.Zatyczki do czegokolwiek, niestety nie mam kajaka, pontonu ani balona 🙄 3.Odbojnik przy drzwiczkach klatki dla chomika? Nie mam chomika. 4. Boja w akwarium dla żółwi albo rybek? Też nie mam, zresztą niby po co żółwiom boja? .... Wszystkie praktyczne i absurdalne pomysły mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś