Dodaj do ulubionych

według Was to przegięcie, czy nie?

20.09.23, 07:17
Posunęłybyście się do takiego kroku?

W moim domu na dwóch przyjęciach posprawdzałem wszystkim portfele i wszystkich tych, którzy mieli kartę Vitay [karta programu lojalnościowego Orlenu - red.] w portfelu, wyrzuciłem z domu - stwierdził w jednym z ostatnich wywiadów socjolog prof. Radosław Markowski.

Ciekawe, czy konsekwentnie nie używa energii dostarczanej przez PGNiG..

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30207347,znany-socjolog-wyrzucal-z-imprez-osoby-tankujace-na-orlenie.html#do_w=46&do_v=979&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg1&do_upid=979_ti&do_utid=30207347&do_uvid=1695144207189
Obserwuj wątek
    • kochamruskieileniwe Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:17
      za szybko wysłałam - według mnie przegięcie. Szperanie komuś w portfelu uważam za przegięcie.
      • m_incubo Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:20
        Może wcale nie szperał, tylko jeszcze przed wjechaniem rosołu na stół zarządził okazanie portfeli tongue_out
        • iwoniaw Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:24
          m_incubo napisała:

> Może wcale nie szperał, tylko jeszcze przed wjechaniem rosołu na stół zarządził
          > okazanie portfeli tongue_out
          >

Totalnie to widzę! 🤣 W obliczu calokształtu wydaje się to być serio najprawdopodobniejszy scenariusz 😉
          • m_incubo Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:27
            Ja dokładnie tak to sobie wyobrażam wink
      • mmk9 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:22
        Fajnie, że już trzeba to ogłaszac na forach. A w kieszeni? Obrońcy zwierząt niech jeszcze obejrzą podeszwy butów
      • ichi51e Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:36
        Może kazał pokazywać portfele. Człowiekowi który przeleciał znajomym przez torebki i kieszenie bym w życiu reki nie podała…
        • kira_03 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 21.09.23, 22:24
          A takiemu, który żąda okazania zawartości portfela, po czym wyrzuca gościa z domu? 🙄
          • taki-sobie-nick Re: według Was to przegięcie, czy nie? 21.09.23, 22:35
            Po zawłaszczeniu zawartości?
          • ichi51e Re: według Was to przegięcie, czy nie? 21.09.23, 22:59
            Tu mogłabym okazać wyrozumiałość ale takiemu co sam przeszukał i ma pretensje w zyciu
    • triss_merigold6 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:20
      Kolejnemu dziadziowi socjologowi odklepalo i dostał syndromu Boga.
      Gazeta powinna dziadzia wyciszyć zamiast nagłaśniac obciachy.
      • dreg13 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:21
        No odklepało.
        A tak dobrze go wspominam sprzed kilkudziesięviu lat sad
      • lella_two Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:35
        Dokładnie, srogie odklejenie ze strony pana i medium, które to nagłaśnia.
      • lauren6 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:05
        Pełna zgoda
    • iwoniaw Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:22
      Przegiecie bez dwoch zdań. Ciekawa jestem, jak on to zrobił - chyba musieli mu dobrowolnie goście pokazać te portfele, byc może wietrząc bezpowrotną okazję do zerwania kontaktów z wariatem i to niby nie ze swojej inicjatywy. Bo jakoś nie wyobrazam sobie, że ktoś porzuca swój portfel w czasie wizyty u znajomego (a tym bardziej, ze robia to wszyscy) - ludzie trzymaja raczej w kieszeni lub torebce. No torebke jeszcze można gdzieś postawic poza zasiegiem wzroku, ale kieszeń?
      • melikles Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:27
        Siedząc za stołem raczej nie trzymasz portfela w kieszeni spodni, bo to po prostu niewygodnie. Można założyć, że portfele były w kieszeniach kurtek zostawionych na wieszaku, albo w torebusiach czy plecaczkach, także nie trzymanych raczej przy stole..

iwoniaw napisała:

> Przegiecie bez dwoch zdań. Ciekawa jestem, jak on to zrobił - chyba musieli mu
        > dobrowolnie goście pokazać te portfele, byc może wietrząc bezpowrotną okazję
        > do zerwania kontaktów z wariatem i to niby nie ze swojej inicjatywy. Bo jakoś
        > nie wyobrazam sobie, że ktoś porzuca swój portfel w czasie wizyty u znajomego (
        > a tym bardziej, ze robia to wszyscy) - ludzie trzymaja raczej w kieszeni lub to
        > rebce. No torebke jeszcze można gdzieś postawic poza zasiegiem wzroku, ale kies
        > zeń?
        • iwoniaw Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:31
          No chyba wiem, gdzie trzymam portfel. Przecież wyzej napisalam. Kieszeń moze być wewnętrzna w marynarce i raczej ją mialam na myśli. A torebkę, jak wspomnialam, owszem, można zostawić w innym pomieszczeniu, natomIast "torebusia" to już raczej jest zabierana jako element styllizacji wszędzie, także i do stołu.
          • melikles Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:33
            Prze nieformalnych okazjach większość panów ściąga marynarki, zwłaszcza w ciepłej porze roku. Męska torebusia też idzie do stołu?
            • iwoniaw Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:43
              Czy ty masz jakis problem z czytaniem? Dwa razy wyżej napisalam, że CZĘŚĆ gosci zapewne mogła zostawić torbę czy kurtkę poza zasięgiem wzroku. Raczej malo prawdopodobne, ze wszyscy.
      • dyzurny_troll_forum Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 11:20
        iwoniaw napisała:

> Przegiecie bez dwoch zdań. Ciekawa jestem, jak on to zrobił - chyba musieli mu
        > dobrowolnie goście pokazać te portfele,

Przecież to jest typowa opowiastka z mchu i paproci. Ze wszystkich historii, które się nie wydarzyły, ta nie wydarzyła się najbardziej...

Chociażby dlatego, że teraz każdy kartę VitaY ma w telefonie. Oderwany dziaders mógłby chociaż takie, podstawowe fakty sprawdzić przed wymyślaniem.
        • panna.nasturcja Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 14:43
          I już wiadomo kto ma kartę smile
        • vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 14:53
          ale po co miałby wymyślac?
    • melikles Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:23
      PGE
    • taje Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:27
      Nie jestem w stanie wyobrazić sobie sytuacji, w której znajomy kontroluje mi portfel…

A swoją drogą takie karty to często trzyma się w samochodzie, a nie w portfelu.
      • melikles Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:29
        Trzyma się w portfelu, bo w portfelu jest też karta albo gotówka. Ponadto karty flotowe służą od razu do płacenia.
        • little_fish Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:37
          Skoro służą od razu do płacenia, to na kiego grzyba ci jeszcze karta albo gotówka? Ja swoją trzymam właśnie w samochodzie.
          • melikles Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:46
            Bo karty z reguły ludzie trzymają w portfelu. Na logikę, idąc od kasy płacić nie muszą wygrzebywać/pamiętać o karcie lojalnościowe leżącej gdzieś w schowku. Ponadto wiele osób używa kilku samochodów. Ty nie jesteś więc reprezentatywnym przykładem.
            • little_fish Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:07
              Mamy dwa samochody i dwie karty.
              A ja często podróżuję bez portfela...
              • little_fish Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:09
                Poza tym może i nie jestem reprezentatywna, natomiast istnieją tacy ludzie jak ja, więc twoje stwierdzenie, że kartę "trzyma się w portfelu" nie jest do końca słuszne. Każdy trzyma tam, gdzie mu wygodnie
                • taje Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:10
                  Ja też nie jestem reprezentatywna. I mój mąż też nie.
                  • madame_edith Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:32
                    I ja, wszelkie karty dotyczące samochodu trzymam w samochodzie, bo tylko tym sposobem, mam tę kartę przy sobie jak tankuję. Portfela często zapominam, do tankowania nie jest mi zresztą potrzebny.
    • kropkacom Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:34
      Trochę nie rozumiem o co ta afera. Pan stwierdził (nie wiadomo czy to prawda), że pozbył się z domu jakiś tam ludzi, pod jakimś tam pretekstem. No ok, jeśli tak zrobił to problem jego i jego znajomych. Jaki maja z tym problem inni? Trafił w czuły punkt?
      • iwoniaw Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:42
        Jaka afera? Gość sam sie chwali w mediach swoim "dokonaniem", to ludzie komentują, jak kazdy freak show. Co ci sie znów uroiło, ze komuś to przeszkadza? Przeszkadzać to by mi moglo, gdyby ktorys z moich znajomych chciał przeprowadzać kontrole portfela czy czegokolwiek i wowczas z ulga zerwalabym kontakty, bez zadnych "czylych punktów" i iezaleznie od (nie)posiadania dowolnej karty lojalnosciowej.
        • kropkacom Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:53
          No jakaś afera czy "afera" się zrobiła. OK, przyjmuje, że to jednak trochę moje odczucie. Chociaż nadal mam wrażenie, ze odpowiednio wykorzystane, aby pokazać zajadłość opozycji. Wróć, opozycji totalnej big_grin
          • triss_merigold6 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:54
            Zrobiła się, ponieważ zupełnie niepotrzebnie media opozycji upubliczniły dziwaczenia staruszka.
            • iwoniaw Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:59
              To nie są "media opozycji", tylko media goniące za klikiem i upublicznianie wszystkiego, co ma choć ślad kontrowersji, to ich model biznesowy. Media opozycji w zyciu by czegos takiego nie pusciły, no zastanów się.
              • kropkacom Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:05
                Dokładnie. To byłby strzał w stopę.
            • angazetka Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:00
              66 lat to staruszek? big_grin Triss, jesteś w liceum?
              • triss_merigold6 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:35
                Mentalnie i poznawczo staruszek.
                • angazetka Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 13:57
                  Mentalnie owszem.
              • mamkotanagoracymdachu Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 10:51
                angazetka napisała:

> 66 lat to staruszek? big_grin Triss, jesteś w liceum?
                >

Emeryt w każdym razie, więc chyba nie młody?
                • angazetka Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 13:57
                  Starszy pan, ale nie staruszek.
      • kochamruskieileniwe Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:46
        mnie zaskoczyło chwalenie się w mediach (wywiad raczej do szuflady przeznaczony nie był) bardzo obciachowym zachowaniem. Nazywając po imieniu - chwalenie się chamstwem.
        Chęć zabłyśnięcia nie wyszła...
        • triss_merigold6 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:50
          Mnie zaskoczyło, że Gazeta publikuje ten bełkot.

Dziadzio zbyt długo przebywał w jednej bańce i uwierzył, że jest wzorotworcza.
        • kropkacom Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:54
          No cóż, ludzie mówią różne rzeczy. Często takie, które powinni zachować dla siebie.
          • triss_merigold6 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:55
            Jak to szło? - Kiedyś tylko rodzina wiedziała, że X to kretyn.
          • szorstkawelna Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:56
            Gorzej, że wpierw je robią
            • kropkacom Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:06
              Niektórzy tylko na szczęście gadają.
              • vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 11:01
                Pytanie po co mieliby tylko gadać? Kłamać, że zachowali się po chamsku? W jakim celu? Na jakiej podstawie zakładasz, że facet kłamie?
            • vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:21
              dokładnie
          • maslova Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:09
            Bohater wątku jest socjologiem, wydawałoby się, że powinien umieć przewidzieć konsekwencje swoich działań.
          • vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:21
            ke??? czyli nie wstyd się tak zachować tylko, ze dowiedziało się o tym szersze gremium?
        • vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 11:00
          Facet jest już tak zamknięty w swojej banieczce gdzie za takie zachowania są same głaski i klaski, że nie brał pod uwagę innej reakcji tysięcy ludzi, którym pochwali się takich zachowaniem via net.
        • taki-sobie-nick Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 20:10
          Chciał się biedak pochwalić ANTYPISIZMEM.
          • ell.czupakabra Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 20:14
            taki-sobie-nick napisała:

> Chciał się biedak pochwalić ANTYPISIZMEM.

Nie on jeden. Ty też smile

forum.gazeta.pl/forum/w,567,176692962,176692962,Tak_sie_zastanawiam_co_zrobilby_PiS.html?p=176692962

• vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 21.09.23, 23:16
              Zależy jeszcze w jakim stylu się to robi. Poglądy i chamstwo to dwie różne sprawy.
    • ayelen40 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:35
      Psychol.
    • szorstkawelna Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:38
      Dobrze, że nie zakopał "winowajcow" w ogródku.
      Swoją drogą, ciekawe jak to wyglądało od strony organizacyjnej - ustawił gości w rzędzie jak na apelu? Chodził z listą i odhaczał? A co z tymi, ktor,y odmówili pokazania portfela?
      Chory człowiek, świetnie by się sprawdził w realiach wczesnego ZSSR.
      • triss_merigold6 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:48
        Przecież on jest z czasów ZSRR 😄
        • szorstkawelna Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:51
          Ale chyba nie wczesnego? Facet błysnął gorliwością i pomysłowością młodego czekisty.
          Tylko kara nieadekwatna do przewinienia wink
          • nuta15 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:04
            Homo sovieticus wciąż jest żywy.
      • melikles Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:48
        Ale przecież wykluczanie z grona znajomych pisowców to czyn chwalebny. Podobnie jak pincetplusów.

#SilniRazem !!!
        • ell.czupakabra Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 19:27
          melikles napisał(a):

> Ale przecież wykluczanie z grona znajomych pisowców to czyn chwalebny. Podobnie
          > jak pincetplusów.
          >
          > #SilniRazem !!!

Dokładnie!
          Przedziwne, że nagle na forum emama taką postawę się potępia.
      • kropkacom Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 07:55
        Może nijak wyglądało.
        • szorstkawelna Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:00
          Myślisz, że było dyskretne: pssst! Zygmunt, pokaż mi portfel... a masz Ty kartę Orlenu? 🤣
          • kropkacom Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:03
            Myślę, ze niekoniecznie to zrobił.
            • szorstkawelna Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:13
              Uważasz, że profesor konfabuluje?

Ciekawe ma fantazje, jeśli to ten przypadek.
              • kropkacom Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:24
                A co? Wiemy, że tak zrobił? Zresztą, nieważne.
                • szorstkawelna Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:43
                  On sam tak twierdzi, więc mamy do wyboru:

a) mówi prawdę
                  b) nie mówi prawdy

Obie wersje fatalnie o nim świadczą.

• vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:23
                  w każdym razie tak powiedział. Sam. ale nie wykluczam, że jak zobaczy jaki jest odbiór takich rewelacji to okaże się, że jednak wmyśla bajeczki i puszcza je w eter.
                • vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 11:01
                  Wiemy, że zrobił z jego wypowiedzi. Wiemy, że nie zrobił z.......?
            • vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:32
              myślę, że zrobił gdyż albowiem ponieważ:
              - to on powiedział, ze on to zrobił, a nie ktoś inny. Czemu facetowi nie wierzyć? I czemu miałby w tym przypadku mówić jakby miał nie zrobić?
              - ludzie nagminnie kasują ze znajomych w SM kogoś tylko za inne poglądy. Bez obrażania kogokolwiek. Tylko za inne poglądy. to ten sam poziom buractwa
              - opozycja już nieraz pokazała totalną odklejkę
      • taki-sobie-nick Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 20:13
        Szorstka, muszę cię przywołać do porządku. W realiach wczesnego ZSRR wysyłano do gułagów, a nie grzebano w portfelach. Albo mordowano od razu.

Tak że znaj proporcję.

Gdyby ktoś nie załapał - czyn faceta w ogóle nie podlega dyskusji.
        • szorstkawelna Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 21:01
          W czasach wczesnego ZSRR działo się dużo różnych rzeczy, poza oczywistymi. Nadgorliwy ochotnik-demaskator jak najbardziej wpisuje się w klimat.
          • taki-sobie-nick Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 21:08
            szorstkawelna napisała:

> W czasach wczesnego ZSRR działo się dużo różnych rzeczy, poza oczywistymi. Nadg
            > orliwy ochotnik-demaskator jak najbardziej wpisuje się w klimat.

No dobra, to jest rzeczowy argument. Ale zauważ, że z wczesnym ZSRR skojarzył ci się... zwolennik PO.
            • szorstkawelna Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 21:22
              No cóż, bywa. Nie tylko wśród zwolenników PO...
              • taki-sobie-nick Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 21:27
                Bywa wszędzie. Bliskiej osobie spędy Kaczora kojarzą się raczej z Gomułką.
                • szorstkawelna Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 21:31
                  Nie oglądam jego "spędów", nie potrafię się odnieść. Natomiast, styl prowadzenia wiadomości jak najbardziej może się kojarzyć z PRL-em. A styl prezenterki dodatkowo z Koreą Północną wink
                  • taki-sobie-nick Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 21:36
                    A styl prezenterki do
                    > datkowo z Koreą Północną wink

Chyba z wyobrażeniem, bo wątpię, żebyś oglądała tv północnokoreańską.
                    • szorstkawelna Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 22:11
                      Jakieś urywki widziałam wink
    • bruy-ere Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:02
      Obawiam się, że mógł pominąć osoby, które nie mają kart, lecz wyłącznie aplikację, jak np. ja :-p
    • szczera.wiera Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:03
      A później lamenty, że PIS znowu wygrał wybory. No wygrał wygrał, bo jak się identyfikować z takim kretynem????
      • kropkacom Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:13
        No i już. big_grin
      • little_fish Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:16
        Twierdzisz, że po stronie PiSu brak kretynów? Odważna teza!
      • caponata75 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:46
        Według Ciebie artykuł o jakimś dziadzie, któremu odwala w domowych pieleszach, a konsekwencje ponisza tylko jego znajomi, waży więcej niż świństwa, afery, złodziejstwo i narażanie kraju na niebezpieczeństwo, jakie dzień w dzień serwują nam członkowie PiSu?
      • natalia.nat Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 15:07
        szczera.wiera napisał(a):

> A później lamenty, że PIS znowu wygrał wybory. No wygrał wygrał, bo jak się identyfikować z takim kretynem????

Tak, dokładnie dlatego PiS wygrywa wybory.
        Nie jesteś w niczym lepsza od tego pana manipulując w tak ohydny sposób.
        • taki-sobie-nick Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 20:15
          PiS wygrywa wybory nie tylko swoimi kłamstwami i bzdurami o Tusku, ale także pewnymi działaniami liberałów i lewicy. Ludzie chcą za wszelką cenę powstrzymać liberałów i lewicę.
      • bywalec.hoteli Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 16:39
        dokładnie smile
        • bistian Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 19:32
          bywalec.hoteli napisał:

> dokładnie smile

Dokładnie tak czy dokładnie nie? Czy znasz język polski, czy może już się przestawiłeś na angielski? wink
    • daniela34 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:16
      A telefony też sprawdzał? Bo można mieć kartę w aplikacji a nie w portfelu. Ja tak mam.
      • kk345 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:26
        Ciiiiii, pan socjolog nie wie, że kart lojalnościowych już nie trzyma się w portfelu, nie podpowiadają mu. Zresztą większość dyskutantów w tym wątku na to nie wpadła🙄
        • melikles Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:28
          Dlaczego nie trzyma się w portfelu?
          • taje Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:32
            Bo po co wypychać portfel skoro można mieć w telefonie a te fizyczne np. w samochodzie.
            • melikles Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:36
              Po co wypychać portfel gotówką i kartami, skoro można płacić telefonem?
              • little_fish Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:53
                No ja nie wypycham. Płacę telefonem lub zegarkiem. Bardzo często w ogóle nie mam portfela przy sobie.
              • kk345 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:52
                O, olśniło dziadzia? A tak wyżej gardłował o trzymaniu kart w portfelu, razem z kartą płatniczą big_grin
                • angazetka Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 10:36
                  Co wy z tym dziadziem? Do dziadzia to mu z dwadzieścia lat brakuje.
                  • triss_merigold6 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 10:50
                    Wygląda jak dziadzio (generalnie starsi wiekiem socjolodzy należą do kategorii estetycznej "wypadł ze śmietnika") i zachowuje się jak uparty staruszek stukający laską, pryncypialność charakteystyczna dla sztywności wynikającej z wieku.
                    Oczywiście, zero refleksji, że istnieje świat poza jego banieczka, a jego banieczka nie jest wzorotworcza.
                    • chatgris01 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 12:51
                      triss_merigold6 napisała:

> zachowuje się jak uparty staruszek stukający laską,

https://forum.miau.pl/images/smilies/2014-21.jpg

Nie mogłam się powstrzymać!
                  • kk345 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 20:10
                    angazetka napisała:

> Co wy z tym dziadziem? Do dziadzia to mu z dwadzieścia lat brakuje.
                    >
                    Ty o kim? Bo ja o dziadersie meliklesie.
          • kk345 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:47
            melikles napisał(a):

> Dlaczego nie trzyma się w portfelu?
            >
            Bo wszystkie istnieją w wersji elektronicznej, dziadziu i trzyma się je w telefonie.
          • szmytka1 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:50
            Bo odchodzą sieci od kart fizycznych, aplikacje je wypierają.
        • daniela34 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:34
          Przprszm 😃
    • asfiksja Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:17
      Ja akurat nie mam tej karty w portfelu, ale wyszłabym razem z tymi wyrzuconymi ludźmi, żeby się z takim dziadem nie użerać.
    • kaki11 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:32
      Eeee mnie to brzmi jak jakiś kosmos. Panu peron odjechał i to mocno. A jako gość bez karty orlenu będąc tam sama bym podziękowała za gościnę,
      • taki-sobie-nick Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 20:42
        Jw.
    • szare_kolory Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:34
      Pomylił mu się buc i bóg. Myśli, że jest tym drugim, a naprawdę jest tym pierwszym. Bywa i tak.
    • tryggia Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:34
      Od jakiegoś czasu zaczęłam się bać ludzi po 60. Kompletnie mi odbija ideologicznie.
      • tryggia Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:34
        IM. Mi jeszcze trochę zostało.
      • melikles Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:37
        Babci Kasi?

tryggia napisała:

> Od jakiegoś czasu zaczęłam się bać ludzi po 60. Kompletnie mi odbija ideologicz
        > nie.
        >
    • primula.alpicola Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:42
      Przegięcie, chamstwo i granda.
      No ludzie.
    • szmytka1 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:49
      Boomer, powinien im telefony sprawdzić, bo kart już chyba nawet nie wydają, teraz jest apka.
    • scarlett74 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 08:56
      Przegięcie delikatnie powiedziane. Mega buractwo i chamstwo. http://emots.yetihehe.com/1/nonono.gif
    • angazetka Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:02
      Odmawiam uwierzenia, że to prawda. Nie można być takim debilem.
      • vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:04
        mam nadzieję, ale chyba jesteśmy w błędzie, facet przyznał się otwartym tekstem.
    • vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:04
      A na innych stacjach nie ma paliwa z Orlenu?
      Facet nadaje się do leczenia o ile nie jest za późno.
      Fascynujące, że im bardziej ktoś uważa się za liberała tym większe ma problemy z poglądami innych.
    • tygryskowata Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:05
      A to pech - nie nosimy porfela, a lojalki mamy w apce na telefonie 😆 rosół bym zjadła…
    • vivi86 Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:05
      no i czy to nie jest w gruncie rzeczy to samo co wyrzucenie ze znajomych w SM za to, że ktoś ma inne poglądy (po prostu inne poglądy - ujawnia je nie obrażając nikogo).
    • tt-tka Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:38
      Znaczy jak posprawdzal ? zrobil gosciom rewizje ?

Imo przegiecie, grube. Mogl popytac o to przed zaproszeniem i nie zapraszac, wzglednie zapytac juz u siebie i wyprosic, to bym przelknela. Ale sprawdzanie gosciom portfeli, co to jest ?
      • tt-tka Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 09:49
        Aha, nie mam karty lojalnosciowej, ani aplikacji. Ale gdyby gospodarz kazal mi pokazac zawartosc portfela/telefonu, otrzasnelabym pyl z obuwia i trzasnela drzwiami za soba.
        Ewentualnie, jesli kogos z jego wspolmieszkancow mega lubie, zasugerowalabym psychiatre dla pana w trybie pilnym. Jesli nie lubie mega, koniec kontaktow.
    • mamkotanagoracymdachu Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 10:50
      Kto w 2023 roku nosi plastikowe karty lojalnościowe w portfelu?? Kto w ogóle nosi portfel? big_grin
      • jahelena [...] 20.09.23, 19:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • taki-sobie-nick Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 20:40
        Jest jakiś zakaz - w 2023 roku?
      • taje Re: według Was to przegięcie, czy nie? 20.09.23, 21:32
        Ja noszę portfel. Bez kart lojalnościowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka