slonko1335 20.09.23, 12:15 Czy lekarz specjalista przyjmujący prywatnie może wystawić taka receptę? bo mi wychodzi, że nie? pacjent.gov.pl/artykul/bezplatne-leki-dla-seniorow-75?fbclid=IwAR31d9fyNVVEot7krrKdaJz-X7mkAji6xeONIoJcusWjRyp9DUatyJzwd1c Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 12:17 www.facebook.com/luxmed/posts/pfbid02nWq9brgPvmagbgeUEao8HgQ8Kyie5bPkvcCDN7fjc88dijdsxxm73UP1w9pPLuqMl Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 16:43 Lux med na pewno sprawdził jak jest prawnie, jeśli tak piszą to znaczy, że nie można. Czyli znowu badziew pod publiczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 12:20 W sumie to niekonsekwentne. Bo prywatni lekarze mogą wystawiać recepty na leki refundowane to czemu na te nie? Pozostanie zamawianie recept na te leki w POZ. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 12:22 w ogóle idiotyczne bo dostanie się do specjalistów na nfz wiadomo jak wygląda, no i multum ludzi korzysta z prywatnych abonamentów, czyli znowu działanie tylko pod publiczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 12:28 Jak zwykle. Ja juz tu pisałam, ze w sytuacji mojej córki na bezpłatnej liście jest lek, ktory ona przyjmuje na stałe ale tylko w dawce 25 i 100mg. W dawce 50mg nie ma. Dlaczego?- diabli wiedzą. Ona ma zlecone 175mg. Czyli muszę poprosić o więcej opakowań 25mg albo płacić pełną cenę za 50mg. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 12:32 tak, ja też tak dostaje recepty na swój lek, biorę w dawce 25mg i w zależności od tego jaka dawka jest refundowana a to się zmienia to dostaję taką dawkę w wiekszej ilości najwyżej ale tu lekarz nad tym czuwa, ja nie muszę... Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 14:58 > ma zlecone 175mg. Czyli muszę poprosić o więcej opakowań 25mg albo płacić pełną cenę za 50mg. Doprawdy to przecież żaden problem, szczególnie jeśli opakowania mnożysz przez 0. Ja mam gorzej. Moje dziecko bierze dawkę "50", jest ona niby za 0 PLN, ale NIE MA jej w hurtowniach, od dawna. Jest dawka "100", ale nie jest to lek typu tabletka, że da się przekroić. A w przypadku leków nie działa niestety przysłowie "od przybytku głowa nie boli". Oczywiście wszystkie moje wyjazdy wakacyjne obejmowały sprawdzanie w lokalnych aptekach i punktach aptecznych, czy im się nie zawieruszyły w szafce jakieś opakowania (nie, od dawna nie mieli). Taki to PIS jest dobry dla chorych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 12:37 My probujemy przejść na opiekę specjalistyczna na nfz. Skierowanie na cito w moim miescie daje termin na marzec 2024... Na razie muszę chodzić z córką prywatnie (wizyty co 3 mce plus badania, robią się czterocyfrowe kwoty...) Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 15:02 A ja ostatnio byłam na wizycie z dzieckiem u renomowanego endokrynologa na NFZ. Był lipiec i były całkowite luzy, po prostu rodzice nie przyszli na umówione wizyty z dziećmi, wyjechali sobie, bo po co odwoływać. Trochę mi się nóż w kieszeni otworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 12:27 Było. forum.gazeta.pl/forum/w,567,176669418,176669418,Bezplatne_leki_dla_dzieci_i_mlodziezy.html Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 16:42 Tylko nie o tym o czym pisze autorka. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Bezpłatne leki dla dzieci - specjalista prywa 20.09.23, 16:40 Jeśli czytać literalnie co tam jest napisane to nie, lekarz prywatny nie może. Odpowiedz Link Zgłoś