Dodaj do ulubionych

Eleganckie i wykształcone

20.09.23, 13:27
Debata publiczna dawno u nas zeszła na psy.

Eleganckie panie forumki, ę ą, bułkę przez bibułkę, elita że tak powiem. Dobrze sytuowane, dobrze wykształcone.
Wypowiedzi z wątku obok, opinie o konkretnym znanym z imienia i nazwiska człowieku, który nie zabił, nie zgwałcił, nie nakradł, nie brał udziału w rozboju, nie jest niealimanciarzem, itd.
Ale ma odmienne poglądy od emamy:
Cyt. "psychol, idiota, chory człowiek, dziadziowi odklepało, kretyn, debil"

Nie znam tego pana, ale czytając te słowa byłam zażenowana. Chyba nadszedł time to say goodbye
Obserwuj wątek
    • suki-z-godzin Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 13:33
      Ciao!!
    • majenkirr Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 13:35
      Od razu goodbye 🙄, o butach czytaj - będzie zdrowiej 😉
      • panna.nasturcja Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 16:36
        Coś Ty, a słynny sandałowy dżihad?
        • borsuczyca.klusek Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 16:47
          Oprócz tego najsłynniejszego było jeszcze parę pomniejszych 😅
          • alex_vause35 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 17:14
            Najlepszy był stopowy dżihad big_grin.
        • majenkirr Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 18:28
          Ale to takie mile dżihady, przy politycznych od razu wszyscy maja pianę w pyskach wink.
    • borsuczyca.klusek Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 14:39
      Przywiązanie do prawa własności w ludziach jest silne (i słusznie, więc wizja pana przetrzepującego torebki i portfele na proszonym przyjęciu budzi duży opór. I w konsekwencji opór ten jest wyrażany bez ogródek z pominięciem języka dyplomacji. Czy dało się już użyć innych słów? Z pewnością tak, ale nie zgodzę się że zarzewiem były inne poglądy pana, bo on nie tyle wyraził pogląd co przeszedł do konkretnych czynów.
      • panna.nasturcja Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 16:37
        Własności to jedno. A drugie to prywatności, różne rzeczy miewam w torebce i portfelu i nie życzę sobie by ktoś je oglądał bez mojej zgody.
        • beneficia Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 17:54
          Mnie to w ogóle trudno sobie wyobrazić.
          Leży moja torebka gdzieś tam albo wisi na krześle, a on tak ją bierze, otwiera i wyjmuje portfel? Panom grzebał w kieszeniach?
          I tak wszystkim?
          Czy może powiedział "Pokażcie mi co macie w portfelach"?
          I wszyscy się na to zgodzili?
          • vivi86 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 19:46
            Albo zapytał pod jakimś pretekstem o te karty.
      • midge_m Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 17:45
        W Polsce. Nie w ludziach.
    • mdro Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 14:59
      Chyba faktycznie. Skoro twoim problemem jest "nieuprzejme" nazwanie trzepania gościom portfeli i chwalenia się tym (przeczytałam właśnie ten wątek), a nie idiotyczne zachowanie pana socjologa, nakazującego udowadniać gościom "właściwą" postawę. Jak komuś nie po drodze z poglądami znajomego, to się ochładza (czy nawet zrywa) kontakty, a nie robi przedstawienie.
      • midge_m Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 17:47
        Ale to chyba działa w dwie strony. Jakby mi ktoś próbował przetrzepać portfel, powiedziałabym "nie, dziękuję, sayonara". Zdaje się że osoba która opisała całe zajście tego nie zrobiła.
    • daniela34 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 15:23
      No cóż, nie określiłam w tamtym wątku pana w żaden sposób, ale tu go określę - nieważne czy zrobil to o czym mówił czy tylko o tym mówił - jest potwornym chamem.
      Co nazwawszy po imieniu, kreślę się jako osoba elegancka i wykształcona.
      Gdyż odpowiednie należy dać rzeczy słowo.
      • bona.sforza Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 16:17
        Lubię to!
      • panna.nasturcja Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 16:37
        W punk!
    • alpepe Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 16:14
      Good bye. Ja tam lubię to forum i lubię patrzeć, jak niektóre dają się striggerować moim wypowiedziami podkładając sobie swoje projekcje i odsłaniając się tym samym. Za darmo poprawiam im nastrój i utwierdzam w poczuciu bycia dobrymi pikającymi serduszkami.
    • panna.nasturcja Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 16:35
      Good bye! Enjoy bycie lepszą.
      • princesswhitewolf Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 16:59
        A moze Bad Bye? 🤣 oh nastka lol
        • panna.nasturcja Re: Eleganckie i wykształcone 21.09.23, 03:45
          Problem znowu masz?
    • bywalec.hoteli Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 16:46
      No ale jeśli pan opowiada, że zachował się zarówno wyjątkowo chamsko, gwałcąc prywatność i nietoleancyjnie, to dlaczego nie możemy nazywać go idiotą?
    • princesswhitewolf Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 16:57
      Czy eleganckie to nie wiesz bo nie spotkalas w realu, a kazdej sie wydaje ze jej gust jest ten jedyny i wlasciwy.

Wyksztalcone - i w większości moze tak, ale przy ilosci prywatnych uczelni w Polsce to mowi sie o wyksztalciuchach i nie jest go zaden wyczyn juz.

Natomiast wiele forumek ma takie a nie inne pochodzenie wiec i maniery za tym ida. Tego zadno ubranie i wyksztalcenie nie zamaskuje. Zwaz tez ile tu bierze leki na depresje wiec latwo sie wyprowadzaja z rownowagi.
      Nie przejmuj sie.
      • alpepe Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 17:53
        Princess, naprawdę tak jest, że jak ktoś bierze leki na depresję, to go łatwo wyprowadzić z równowagi?
        • princesswhitewolf Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 19:10
          Niestety tych z bipolarem- tak
      • panna.nasturcja Re: Eleganckie i wykształcone 21.09.23, 03:47
        „Zadno ubranie” sciana I ty piszesz o wykształceniu.
        Tego o lekach na depresję nawet nie da się skomentować w przyzwoitym towarzystwie.
        • princesswhitewolf Re: Eleganckie i wykształcone 21.09.23, 10:43
          Przeciez to jasne ze robie literowki jak pisze z telefonu. Przyzwoitym wsrod twoich kolezanek z terapii?

Jesli uważaszz ze ludzie zazywajacy psychotropy i antydepresanty sa bardziej stabilni niz reszta to pewno mieszkasz na innej planecie
          • bywalec.hoteli Re: Eleganckie i wykształcone 21.09.23, 22:20
            Córka lekarki wypisuje takie głupoty?
    • kaki11 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 17:07
      Ale wyczaiłaś, że akurat tam problemem który mamy z tym panem nie jest jego odmienny pogląd tylko chamskie zachowanie wobec swoich gości?
      • taki-sobie-nick Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 20:07
        Co nie zmienia faktu, że nie jest "psycholem, debilem, kretynem, dziadziem", tylko zwykłym chamem.
    • geez_louise Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 17:11
      Jaki wątek przegapiłam? Link poproszę 🙂
      • borsuczyca.klusek Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 17:18
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,176693151,176693151,wedlug_Was_to_przegiecie_czy_nie_.html
        • ell.czupakabra Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 19:21
          O kurde, przegapiłam wątasek odcinający się od pana z elit III RP, ale nie do końca normalnego sad
    • aqua48 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 17:17
      Nie chodzi o to że pan ma odmienne poglądy niż jego goście, ale o to jak wobec nich postąpił czym się na dodatek chwali jako czynem zasługującym na pochwałę. Jak zrozumiałam po zaproszeniu ich do swojego domu bez ich zgody i wiedzy grzebał w prywatnych rzeczach, wyjmował i przeglądał im portfele, a po znalezieniu karty, która mu nie odpowiadała, po prostu wyrzucał właściciela z przyjęcia.
      Ja nie znajduję eleganckich słów na opisanie takiego zachowania. To szczyt chamstwa, zdecydowanie zmierzający w kierunku zaburzeń psychicznych.
      • ell.czupakabra Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 19:34
        aqua48 napisała:

> Ja nie znajduję eleganckich słów na opisanie takiego zachowania. To szczyt cham
        > stwa, zdecydowanie zmierzający w kierunku zaburzeń psychicznych.

To tylko anegdota nie trzymająca się kupy, która się nie wydarzyła. Istotne jest to, że pan sobie taką sytuację wyobraża i uznaje swoje hipotetyczne zachowanie za postawę chwalebną smile
        Po prostu środowisko antypisu to zwyczajna sekta.
        • vivi86 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 19:42
          On nie mówił hipotetycznie tylko w formie relacjonowania co zrobił.
          • ell.czupakabra Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 19:52
            vivi86 napisał(a):

> On nie mówił hipotetycznie tylko w formie relacjonowania co zrobił.

Wiem, ale to zwyczajnie zmyślił. To jednak nieistotne. Bardziej kuriozalne niż to, że wyobraza sobie grzebanie w portfelach ludziom jest to, że uważa za godne pochwały segregowanie rodziny i znajomych ze względu na bycie lub niebycie antypisem. To jest SEKTA.
            • vivi86 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 21:16
              Skąd wiesz, że zmyślił?
            • vivi86 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 21:20
              uważa za godne pochwały segregowanie rodziny i znajomych ze względu na bycie lub niebycie antypisem. To jest SEKTA.

W dodatku dość popularna. Ja do znudzenia któryś raz o tym, że zachowanie pana to dokładny odpowiednik wyrzucania że znajomych na SM za poglądy inne niż ma wyrzucający. Nie tak rzadkie znowu.
        • la_mujer75 Re: Eleganckie i wykształcone 21.09.23, 10:20
          Jaka sekta? Gdyby ludzie anypisowscy byli w sekcie, to by nie potępili zachowania pana.
          Na tym sekty polegają. Masz przykłąd - ksiądz gwałci dzieci, a nadal ludzie go bronią. Rządzący kradną, niszczą Polskę, a ludzie nadal na nich głosują. smile Przykłady z Twojego "podwórka".
          Ja PiS'u organicznie nienawidzę. A uważam, że takie zachowanie to delikatnie mówiąc "chamstwo".
      • vivi86 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 19:43
        Albo pod jakimś pretekstem zapytał wiadome karty i kto ma ten za burtę. Taki real odpowiednik wyrzucania że znajomych w SM bo ktoś ma inne poglądy nie obrażając przy tym nikogo.
      • taki-sobie-nick Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 20:08
        To szczyt cham
        > stwa, zdecydowanie zmierzający w kierunku zaburzeń psychicznych.

Ale jakich, tego już ematka nie wie.
    • vivi86 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 19:41
      Szerokiej drogi ...a rzeczony pan to przypadek dla specjalisty.
    • sol_13 Re: Eleganckie i wykształcone 20.09.23, 20:13
      To może say goodbye, bo przeczytałam rzeczony wątek i wszyscy tam mają rację.
      Szkoda, że Pan nie wpadł na wyrzucanie z przyjęcia wszystkich gości, którzy mają kartę PKO BP, pewnie niewielu by mu zostałowink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka