Dodaj do ulubionych

Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczorowe

21.09.23, 14:13
www.pudelek.pl/pomocna-brigitte-macron-poprawia-peleryne-krolowej-camilli-panie-postawily-na-suknie-wieczorowe-od-diora-zdjecia-6943858241313536g
Co prawda osobiście dalej bardziej podoba mi się kreacja Camilli, ale muszę napisać, że tym razem prezydentowa wybrała znacznie lepiej pasującą to swojej urody suknię. No i nie ma tych napuszonych włosów, kanciastych ramion z poduszkami sięgającymi aż do uszu, odstającego na brzuchu żakietu. Elegancko, stosownie do okoliczności i wieku. Jestem na tak. A co Wy sądzicie?
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:14
      Obie pięknie smile.
      • kubek0802 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:17
        Aż się uśmiechnęłam. Jedna z pań normalnie jak Lord Wader.
    • azalee Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:19
      Obie super, plus dla Camilli za przepiekna bizuterie.
    • angazetka Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:25
      Pani Macron to chyba lubi skracać sobie szyję.
      • azalee Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:30
        Raczej stara sie ja zaslaniac
        • nangaparbat3 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 21:56
          Ale przy okazji skraca. Zawsze mnie to zadziwia, bo wygląda często jak zmarznięty ptak brodzący, długie chude nogi, nieproporcjonalnie krótki tułów i brak szyi. I nosi ciuchy, które to wszystko podkreślają. Nie rozumiem.
          • kira_03 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 06:14
            Bo Twarz ma "wyprasowaną" i ponaciagana przez różne wypelniacze. Ale z szyją nie da się tak zrobić.
            • mama-ola Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 07:12
              Nie wymyślono jeszcze medycyny estetycznej dla szyi? Serio pytam, nie znam się.
    • husky_cat Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:30
      Wnuczek z dziadkiem i dwiema babciami ☺
    • geez_louise Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:33
      Camilla lepiej niż zwykle, Brigitte gorzej niż zazwyczaj.

Pani Macron ma ładnie zrewitalizowaną twarz, jest lepiej niż kilka lat temu, a to ogromna sztuka aby tak poprawić tego typu tkanki. Tak powinna wyglądać medycyna estetyczna.
      • angazetka Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:35
        To jest ładnie? To jest megasztucznie. Gołym okiem widać naciągnięcie, co stawia pod znakiem zapytania sens takiej imprezy.
        • majenkirr Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:51
          Lepiej sztucznie niż staro 😉
          • iwoniaw Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 15:02
            majenkirr napisała:

> Lepiej sztucznie niż staro 😉
            >

No właśnie nie. Na 20 ani nawet 40 i tak nie wygląda, więc w sumie co jest lepszego w wyglądaniu staro i sztucznie od wygladania staro i naturalnie? Twarz Kamili prezentuje się lepiej (choć nie mlodziej).
            • geez_louise Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 15:25
              Wcale nie jest tak sztucznie. Ma dobrze zrewitalizowaną skórę, ma nieduże i dobrze wykonane wypełnienia, dalej przypomina siebie, a lifting w ciągu pol roku odrobinę jeszcze się poluzuje.

Dla mnie super. Jestem jej fanką, nawet jak jest kompletnie pomarszczona to ma niesamowity uśmiech i wspaniałą energię.
              • iwoniaw Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 16:00
                Nie no, ogólnie obie wyglądają super, w końcu 70+ to już nie jest wiek, który dużo wybacza i każda slabość jest widoczna i trudna do zatuszowania. A one obie sie trzymają, widać, że cale życie o siebie dbały, uprawiały sporty etc.
              • szmytka1 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 07:21
                A ja nie lubię na nią patrzeć, ma taki wyraz, układ twarzy, którego nie lubię. Wybalusza oczy i coś takie że szczękami, ustami, tak do przodu ta partia twarzy, kojarzy mi się z Homerem z Simpsonów. Nie lubię tego typu budowy twarzy. I wygląda mega sztucznie do tego, nieprzyjemne dla mnie połączenie.
          • wbka1 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 09:20
            Nie zgadzam się, zdecydowanie! Niektorym zabiegi medycyny estetycznej nie służą i moim zdaniem wygladałyby o niebo lepiej bez poprawek.
    • lauren6 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:35
      Obie dobrze wyglądają. Bez porównania do utapirowanej paprotki w stylizacji na Barbie.
    • gama2003 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:38
      Kocham granat. Panie wygladają bardzo dobrze.
      Pani Macron ma oczy też granatowe. Jeśli to kolor własny, nie soczewki, to szczerze zazdroszczę. Cudny.
      • pani_tau Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 17:42
        Przepiękne ma oczy, kolor jest wręcz hipnotyzujący.
    • po_godzinach_1 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 14:42
      Obie wyglądają świetnie. Pani Macron klasa sama w sobie, jak zwykle.
    • daniela34 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 15:03
      Suknia królowej bardziej mi się podoba, ale to dlatego, że wolę ubrania, które mają trochę "powietrza" pod szyją. Suknia prezydentowej też ok.
      • szmytka1 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 07:22
        O tak, ja nie mogę takich pod szyję nosić, bo mi duszno zaraz 😅 ale nie dalabym rady tez z peleryna. Więc ja jednak głosuję na Brygidę.
    • asia_i_p Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 15:18
      Obie ładnie. Camilla ma tę przewagę, że chociaż moim bardzo mniejszościowym zdaniem była atrakcyjna, jednak nigdy nie była pięknością i nie musi gonić siebie z młodości. Macron jednak trochę się spina.
      • reinadelafiesta Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 15:25
        Powiem szczerze: jakbym chciała wyglądać na25 lat mniej niż mam, to też bym była spięta. Widać, że ona nad sobą bardzo pracuje, takiej figury nie ma się ot tak sobie.
      • chatgris01 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 21:48
        Żadna z nich przecież nie była pięknością, w dodatku powiedziałabym, że Camilla w młodości była atrakcyjniejsza od Brigitte w młodości.
    • mabel_mora Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 15:22
      Zdecydowanie Kamila.
      Talia Brygidy jest tej samej szerokosci co ramiona, ale suknie obie przepiekne
      • reinadelafiesta Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 15:27
        Wydaje mi się, że Kamila lepiej potrafi zatuszować różne mankamenty, które siłą rzeczy w tym wieku są bardziej widoczne.
    • brenda_bee Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 16:48
      Obie świetnie, obie doskonale wyglądają w granacie.
    • lalkaika Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 21.09.23, 20:34
      Pokaz kobiecej solidarności.
      Małpka iska klacz.
      Absolutnie wywiozła bym na taczkach,ale to już nie mnie sądzić, odczepiam plastikowe nakrętki od plastikowych butelek...
      Piękne kreacje,za jedną szmatkę zapewnilabym lepszy życiowy start dziecku.
    • ichi51e Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 10:22
      Bardzo ładnie do siebie pasowały. Mimo peleryny Camilla lepiej
    • mid.week Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 10:27
      a ja nadal uważam, że Macronowa ubiera się młodziej i nowoczesniej od Camilii
      • hanusinamama Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 10:35
        Bo nie jest królową. OBie ubrane odpowiednio do...stanowiska.
      • reinadelafiesta Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 11:40
        mid.week napisała:

> a ja nadal uważam, że Macronowa ubiera się młodziej i nowoczesniej od Camilli

Tylko czy to jest zawsze równoznaczne z " lepiej"?
    • aqua48 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 10:31
      A tu obie kreacje mi się bardzo podobają. Camilla wreszcie wygląda elegancko, choć trochę jak filmowa Cruella, ale to jej nawet pasuje. Bez sukni w kroju i kolorze dziwacznego szlafroka i bez koszmarnego berecika cioci Zdzisi - wreszcie z klasą. Brigitte super.
    • mgla_jedwabna Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 11:44
      Nie rozumiem, dlaczego BM upiera się, by sobie skrócić wizualnie szyję. Dekolt w V bardziej by jej pasował.

I rozczula mnie pisanie o naszyjniku "po teściowej". Zupełnie, jakby to była relacja z kolacji u Piekutoszczaków. Nie można było napisać "naszyjnik odziedziczony po królowej Elżbiecie II"?
      • iwoniaw Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 11:50

> I rozczula mnie pisanie o naszyjniku "po teściowej". Zupełnie, jakby to była re
        > lacja z kolacji u Piekutoszczaków. Nie można było napisać "naszyjnik odziedzicz
        > ony po królowej Elżbiecie II"?

Zwłaszcza, że pewnie prywatną biżuterię Elżbiety odziedziczyly jej dzieci i wnuki, a Kamila wystąpiła w naszyjniku należącym do Korony i pozostającym w użytkowaniu rodziny, więc jakie to "po teściowej"
        • ichi51e Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 12:14
          Elżbieta tez miała duża kolekcje biżuterii własnej. Jak najbardziej może być „po teściowej”
          • iwoniaw Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 12:21
            ichi51e napisała:

> Elżbieta tez miała duża kolekcje biżuterii własnej. Jak najbardziej może być „p
            > o teściowej”
            >

Czy mogłabyś choć raz w życiu przeczytać post, na który odpowiadasz?
            • ichi51e Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 17:01
              Ale bizu prywatna odziedziczył Karol głównie. www.well.pl/ludzie/154/elzbieta_ii_kto_odziedziczy_cenna_bizuterie_po_krolowej,10320.amp
    • arwena_111 Re: Camilla vs.Brigitte, odsłona 2, suknie wieczo 22.09.23, 17:03
      Kamili mi się podoba. B.M znowu nie ma szyi. Kto ją krzywdzi takim krojem dekoltu. No chyba, że ma tak fatalny - że ta opcja to ta lepsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka