Dodaj do ulubionych

Żądam spotów przed filmami!

21.09.23, 21:11
MSWiA nakazał kinom studyjnym puszczanie przed filmem Zielona granica spotu, który wytłumaczy widzom, że funkcjonariusze służby granicznej i żołnierze naprawdę są zupełnie inni niż w filmie.

No więc jestem oburzona! i zniesmaczona! bo uważam, że jest to absolutnie słuszne i ja się pytam, dlaczego! przed filmem Wesele nie było spotu, że rolnicy nie podają bliźnim zatrutego bigosu. A przed filmem Plac Zbawiciela nie było spotu o tym, że bankowcy nie doprowadzają młodych matek do samobójstwa. A przed Pitbullem nie było spotu o tym, że policjanci wykonują trudną i niewdzięczną pracę i wcale nie chlają, nie palą i nie klną.

Może też macie propozycje filmów, przed którymi powinny być spoty?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:16
      Oooooczywiście. Przed filmem "Chicago" stanowczo powinien być spot, że adwokat w sądzie nie stepuje i nid posluguje sie kukiełkami. Ileż to razy klienci wymagali żebym przed sądem stepowała i z marionetką zaśpiewala"They both reached for the gun."
      • muszebosieudusze Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:27
        Czej, czyli manekin żeby pokazać jak kogoś huknąć młotkiem w łeb w The Lincoln Lawyer to też pic na wodę?
        • daniela34 Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:33
          Niestety sad
          • taje Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:38
            Ej, może w Ameryce hukają w sądzie młotkiem manekiny?

A prokuratorki noszą takie seksowne outfity?
            • daniela34 Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:46
              No może w USA faktycznie hukają 😃
              W temacie outfitow prokuratorek to może w USA owszem. U nas nadal togi a o todze można powiedzieć wiele, ale na pewno nie to, że jest seksowna 🤣
            • muszebosieudusze Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:47
              Prokuratorka od młotka była tak śliczna że czego by na siebie nie założyła to wyglądałaby na boginię.
              • taje Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:51
                Natomiast ta nowa flama głównego bohatera od początku mi nie leżała. Nie przypasował mi ten 2 sezon.
    • ichi51e Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:19
      A co powinno lecieć przed „Ojcem Mateuszem”? Albo „na dobre i na złe”..:
      • ichi51e Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:21
        Gdyby kogoś to dzieło ominęło to wrzucam.m.youtube.com/watch?time_continue=21&v=NimknnrgMX0&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fpolskieradio24.pl%2F&source_ve_path=MTM5MTE3LDI4NjY2&feature=emb_logo;;NimknnrgMX0;;https://i.ytimg.com/vi/NimknnrgMX0/default.jpg;;#BezpiecznaPolska - Bronimy polskiej granicy
      • taje Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:29
        Że ksiądz nie może być ojcem. Oh, wait.
      • iwles Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 22:49
        ichi51e napisała:

> A co powinno lecieć przed „Ojcem Mateuszem”?

Spot z maybachami ojca Rydzyka.

• zosia_1 Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 13:49
        Że w Pl księża nie jeżdżą rowerami. Jeszcze ktoś weźmie i uwierzy
    • marta.graca Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:25
      Przed Bondem, że to nieprawda, że można to wszystko przeżyć i nawet nie nie pobrudzić smile
    • daniela34 Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:28
      I jeszcze przed Chyłką spot wyjaśniający, że nie każda adwokatka jest alkoholiczką o niezwykle zgrabnych łydkach.
    • snajper55 Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:31
      migafka357 napisała:

> Może też macie propozycje filmów, przed którymi powinny być spoty?

Dlaczego tylko przed filmami? Przed każdym wystąpieniem Morawieckiego powinien lecieć spot uprzedzający, że zaraz same kłamstwa będą.

S.
      • ichi51e Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 22:07
        No właśnie ze to nie są kłamstwa a sama prawda!
        • snajper55 Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 22:09
          ichi51e napisała:

> No właśnie ze to nie są kłamstwa a sama prawda!

Masz rację. Ale tak, to tylko do wyborów. Potem po mojemu.

S.
      • aniani7 Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 09:44
        Raz powiedział prawdę, że jak znowu PiS będzie miał władzę, będzie bardzo źle.
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 21:54
      Kronika filmowa jak za „ najlepszych” czasów komuny wraca, widać po kim panowie wzorce czerpią
    • alicia033 Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 22:18
      że retorycznie zapytam: w jakim trybie nakazało?
      • iwles Re: Żądam spotów przed filmami! 21.09.23, 22:58

Dlaczego retorycznie?
        • panna.nasturcja Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 00:08
          No właśnie, przecież to nie jest pytanie retoryczne!
          • taje Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 01:01
            Jest, bo wiadomo, że bez trybu.
            • iwles Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 11:05
              taje napisała:

> Jest, bo wiadomo, że bez trybu.
              >

Myślę, że alicii raczej chodziło o to, w jakim trybie te kina muszą się godzić. Bo wg niej, to pewnie wina kin, jeżeli spoty puszczą.

• alicia033 Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 11:10
                iwles napisała:

> Bo wg niej, to pewnie wina kin, jeżeli spoty puszczą.

i znowu udało ci się spudłować, iwles...
                • iwles Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 22:58
                  Ups przeciez wiesz, że mam rację.
                  Jak na osobę, która wszystko, co polskie ma w d...ie, strasznie dużo ciebie w każdym wątku dotyczacym Polski 🤣
                  • alicia033 Re: Żądam spotów przed filmami! 23.09.23, 08:52
                    iwles napisała:

> Ups przeciez wiesz, że mam rację.

Tak, iwles, tak. Na pewno wiesz lepiej ode mnie, co myślę. A głosy też słyszysz?
        • snajper55 Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 00:23
          iwles napisała:

> Dlaczego retorycznie?

Ponieważ oni działają bez żadnego trybu. W jakim trybie sprzedawali wizy? W jakim trybie wciągnęli posłankę do suki? Bp tak.

S.
    • misiamama Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 08:17
      Przed Świnką Peppą, że nie skacze się do błotnej kałuży i nie przewraca tam na plecki. Niestety szkody jakie poniosłam w wyniku braku rzeczonego spotu już dawno się przedawniły.
      • muszebosieudusze Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 13:45
        A przed Kubusiem Puchatkiem, że nie można latać na baloniku. Szczęśliwie dorośli podsłuchali plan czteroletnich nas którzy chcieli im zrobić niespodziankę stukając w okno na wysokim pietrze przylatując od zewnątrz.
    • borsuczyca.klusek Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 08:23
      Mnie ciekawi ile osób po takiej reklamie poczuje się zachęcona, żeby wybrać się do kina.
      • taje Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 08:24
        No i o to MSWiA chodziło.
      • arthwen Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 14:08
        Ja się poczułam wink
        Bo w zasadzie nie lubię takich filmów i miałam plan, że najwyzej to obejrzę jak wyjdzie w streamingu, jak coś to na raty. Ale skoro tak bardzo im zależy, to pójdę do kina.
    • aagnes Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 08:23
      Pierwsze "tłumaczenie" co za chwile zobacze widzialam przed "Przeminelo z wiatrem" i to mnie calkowicie ugruntowalo w przekonaniu, ze poprawnosc polityczna w tak wypaczonej formie zaszla za daleko.
    • thank_you Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 09:27
      A przed programami tv? Bo przed Kuchennymi Rewolucjami (moje jedyne guilty pleasure) powinni informować, że Sanepid naprawdę istnieje.
    • memphis90 Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 09:35
      Ja bym poprosiła o dodatkowy spot przed tym spotem, tłumaczący widzom czym jest „kronika filmowa” i „tuba propagandowa”.
      • thank_you Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 09:40
        Raczej, że oto powrót do PKF. big_grin
    • szafireczek Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 09:46
      Ja się pytam, dlaczego tylko spot - ja żądam śliwek czekoladzie i darmowej wejściówki do Fokarium.
      • aniani7 Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 10:10
        Ma fokarium i śliwki nie liczyłabym, na kiełbaskę wyborczą możesz się załapać.
        • szafireczek Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 11:00
          Jak już to pewnie tylko parówka z trocin i makulatury. Poza tym, nie ten target -taki mi się dowcip przypomniał:

Za górami, za lasami żyła sobie niezależna i pewna siebie księżniczka. Pewnego razu natrafiła na żabę siedzącą na kamieniu nieopodal fosy jej zamku. Żaba wskoczyła księżniczce na kolana i skrzeczy - o piękna księżniczko - jestem przystojnym księciem, ale zła wiedźma rzuciła na mnie urok - lecz wiedz, że jeden twój pocałunek wystarczy, abym znów stał się tym wspaniałym księciem, jakim byłem przedtem. Wtedy, moja słodka, weźmiemy ślub i będziemy razem z moją matką gospodarować w tym zamku - tam będziesz przygotowywać mi posiłki, prać moje ubrania, rodzić mi dzieci, i będziemy żyli długo i szczęśliwie...
          Tego wieczoru, księżniczka przygotowując kolację oglądała jednocześnie film i w przerwie na reklamy pomyślała:
          - Hmm...No kurła, nie sądzę...! I poszła przewrócić skwierczące na patelni żabie udka w panierce.

• aniani7 Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 11:06
            Hahahaha ten pisowski książę ma twarz Dudy, Kaczyńskiego i tego ruskiego agenta Macierewicza a pocałunek tylko pogorszyłby sprawę. Mądra księżniczka.
            • szafireczek Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 11:32
              Także ten...to uczucie, kiedy chciałeś zostać producentem ambient marketing, a zostałeś żabąsmile
    • gulcia77 Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 10:04
      Przed "Spotlight", że to nieprawda, że kościół systemowo chroni zwyrodnialców.
      Przed "Wszyscy ludzie prezydenta", że to nieprawda, że rządzący mogą zakładać nielegalne podsłuchy. Chociaż...
      Przed całą serią "Taxi" , że nie każdy taksówkarz to kompletny debil. Jedynie większość. 🤣
    • anorektycznazdzira Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 12:37
      - przed Panem Tadeuszem spot, że Polacy nie są narodem pedofili aprobujących umizgi dorosłych facetów do 14latek
      - przed Sami Swoi, że polskie staruszki nie przechowują nielegalnej broni, w szczególności granatów
      - przed Dniem Świra- to w wiadomo, żeby oglądać z wyłączoną ścieżką dźwiękową, a jeśli to niemożliwe żeby się zaopatrzyć w słuchawki i zatyczki wygłuszające
    • barbaram1 Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 13:53
      Nie chce mi się tu wypisywać, co przed "Klerem" powinni puszczać. A tak w ogóle to mogłoby się okazać, że w tym wypadku spot mógłby być dłuższy od samego filmu.
    • arthwen Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 14:15
      Wiecie jaka to jest szansa dla polskiego przemyslu filmowego i aktorów młodego pokolenia?
      W końcu te spoty to ktoś musi nakręcić wink
      A jak wrzucamy spoty przed kazdym filmem, który nie jest dokumentem (chociaż co nam broni i przed dokumentami!) to to oznacza, że w zasadzie przed KAŻDYM kinowym filmem, bo w sumie to nie pamiętam kiedy w kinie leciał jakiś dokument (dobra, byłam na kinowym odsłuchu Metaliki i na Nowym Veermeerze, to w sumie można by zakwalifikować...).
      Jak się rozpędzimy, to możemy takie spoty robić i na rynek amerykański, tam może nawet by się to przydało wink
      • asia_i_p Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 14:42
        Się rozwinie gałąż sztuki, jak kroniki filmowe.
      • anorektycznazdzira Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 15:22
        przed dokumentem to zależy kto kręcił dokument
      • abidja Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 23:25
        Krolik bedzie mial staly angaz i alimenty zacznie placic. Chyba.
    • asia_i_p Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 14:41
      To jest potężna nisza dla młodych kabaretów - kręcenie spotów przedfilmowych. Festiwal można zrobić potem z samych spotów.

Ma też w sumie potencjał z lepszymi klasami na angielskim, ale chyba się trochę boję inwencji uczniowskiej.
    • abidja Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 14:58
      Przed filmem Kler spoit informacyjny jak ksieza troszcza sie o dzieci i instruktaz do matek by sie nie rozwodzily, nie dawaly w szyje i uczyly dzieci by nie lgneły.

Przed Barbi spot informujacy,ze kazda kobieta przechodzi kryzys tozsamosci ale im predzej zrozumie ze jej rola jest kuchnia, dzieci ,maz i pielegnowanie cnot niewiescich bedzie jej latwiej w zyciu. I telefon do parafii gdzie mozna zamowic egzorcyzmy gdy twoja partnerka, zona przejawia oznaki emancypacji.
    • chococaffe Re: Żądam spotów przed filmami! 22.09.23, 15:58
      A ja spotów przed spotami!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka