Dodaj do ulubionych

czym ukladacie wlosy?

22.09.23, 08:55
bo ja niczym, a chce to zmienic, poranny rytual wlosowy konczy sie niedbalym gniazdem na czubku glowy
i jestem gotowa kupic najlepszy sprawdzony produkt
ma byc szybko i efektownie
efekt naturalnych wyciagnietych wypielegnowanych wlosow w czy minuty, albo pienć
macie takie cos? czy probowalyscie oslawionego dysona za dwa tysiące? btw bylam w szoku, ze suszarka moze tyle kosztowac
proszę o polecenia i dobre rady smile
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 08:56
      Niczym 😃
      • kotejka Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 08:58
        też? big_grin
        • daniela34 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:23
          Tez. Ale ja nie jestem wzorem do naśladowania jeśli chodzi o zabiegi pielęgnacyjne i stylizacyjne. Niecierpliwa jestem i szybko mi się nudzi 😃
    • marta.graca Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:02
      Taką szczotką.
    • b-b1 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:11
      Po umyciu spray chroniący włosy,(korzystam z Kevina Murphyego, albo z białego Tafta)on je fajnie usztywnia na następne dwa dni, potem lokówko-suszarka dyson🤣chwilę zajmuje zanim się człek nauczy obsługi, ale warto. Wcześniej szczotki obrotowe-ale żadna z dostępnych na rynku nie ma tak małej (obrotowej)średnicy jaką ma dyson-dlatego go kupiłam. Jeśli nie potrzebujesz małej szczotki-każda suszarko-lokówka obrotowa.
      • kotejka Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:13
        pokaz swoj model, prosze
        • b-b1 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:18
          Mam dokładnie ten zestaw w paskudnie brązowym pudełku🤣
          • kotejka Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:27
            mnie sie podoba ten braz
            mam odkurzacz dysona i jestem zachwycona, ale dwa tysiace na suszarke, gryze sie
            serio warto?
            • b-b1 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:42
              Dla mnie było warto-mam chyba wszystkie dostępne obrotowe(babyliss, rowenta, remington) i kupowałabym je dalej/szukałabym najlepszej, bo nie znalazłam takiej przed dysonem. Albo widać szczotkę na włosach, nie można ich w ogóle wygładzić-bo widać na suszonym paśmie włosie-takie skladanie, albo opcja średniego nagrzewu jest tak gorąca, że nie da sie suszyć, albo guziki tak skonstruowane, ze potrzeba dwóch rąk do suszenia itp....
              Dyson zrobił dla mnie ideał-jedną ręką, małe szczotki, powietrze niezbyt gorące(to średnie).Teraz oszczędzam-już żadnej innej nie potrzebuję.🤣
            • thank_you Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 10:17
              2900 jesli juz, teraz jest niwy, ulepszony model
      • ekstereso Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:16
        A powiedz w jakim przypadku ta mapa jest potrzebna?
        • b-b1 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:34
          ekstereso napisała:

> A powiedz w jakim przypadku ta mapa jest potrzebna?
          Ja mam pocieniowane, rozjaśnione(puszące się) włosy, mniejsza szczotka powoduje dłuższy czas trwania ich wywinięcia. Jeśli stosuję grubszą szczotkę, końcówki po kilku godzinach są już napuszone i proste.
          Nie chodzi o loki, tylko o lekkie(ale długoterminowe) pofalowanie.
          Teraz fryzura potrafi trzymać się 3 dni-testowałam chorobowo🤣
          • ekstereso Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 10:51
            Rozumiem ja mam bardzo grube gęste długie i chyba by długo trwało
    • szarmszejk123 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:11
      Ręcyma , jeśli chcę fale, suszarka+ paddle brush jeśli chce bardziej proste.
      • kotejka Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:14
        szarmszejk123 napisał(a):

> Ręcyma , jeśli chcę fale, suszarka+ paddle brush jeśli chce bardziej proste.
        recyma, to rozumiem
        a co to jest paddle brush? wink
        • szarmszejk123 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:16
          Płaska, szeroka szczotka.
          • kotejka Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:19
            aaaa, to czyli na dwie rece jedziesz wtedy? ja tego nie umiem, musze miec dwa w jednymsmile
            • szarmszejk123 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:22
              To jest akurat bardzo łatwe, bo wystarczy suszyć od góry i przeczesywać w trakcie tą płaska szczotką. Wyciągać na okrągłej szczotce na dwie ręce też nie potrafię, mam obrotową:p ale już jej prawie nie używam, metoda z paddle brush jest o wiele szybsza a efekt podobny ;p
              • kotejka Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:25
                to mam, dzis probuje i wroce z raportem big_grin
    • ekstereso Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:18
      Suszę zawsze daje ( latem rano schną i nawet w mokrych wychodzę zima wieczorem) jak chcę bardziej to przeciągam kilka razy szczotką prostująca ( elektryczna).
      • ekstereso Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:18
        Same czyli na luzie bez sprzętu
    • pade Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:26
      a ja sobie kupiłam na wakacjach w rossmannie lokówko-suszarkę z chowanymi ząbkami i nie używam już innej (bardziej wypasionej)
      do układania mam spray z loreala
      • alina460 Re: czym ukladacie wlosy? 24.09.23, 07:38
        A co za spray?
        • pade Re: czym ukladacie wlosy? 24.09.23, 08:03
          Volumetry
    • chatgris01 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:26
      Niczym.
    • ida_listopadowa Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:33
      Z 15 lT ukladalam wlosy szczotka obrotowa Rowenty. Generalnie polecam, ale ostatnio odkrylam cos wygodniejszego - zwyklan, nie jonizujaca sucharka Babyliss Expert 2000 czy podobna nazwa - kupilam na allegro za 79 zl. Susze z gory z koncentratorem i mam wlosy jak po zabawie ze szczotka, cud normalnie
    • kurt.wallander Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:38
      Jak ma byc mega szybko, to polecam serum Liquid Gold od Hairy Tale Cosmetics. W suche włosy wcierasz dosłownie 2-3 kropelki serum (w zależności od porowatości, gęstości i długości włosów). Daje taki końcowy szlif, wygładzenie i blask.

Jak może być dłużej, to przy myciu laminowanie, a później układanie na szczotce (można też to serum przed szczotką, albo juz na koniec)
    • alpepe Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:41
      Wiesz, murzynki robią to tak, że zakładają perukę, ortodoksyjne żydówki również, więc może idź w tym kierunku, albo pogódź się z gniazdem. Ja niczym nie układam, wychodzę jak Monika Olejnik w rozczochranych.
    • primula.alpicola Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:45
      Posiadam taką szczotkę:

www.rowenta.pl/medias/?context=bWFzdGVyfGltYWdlc3w3MDc0NXxpbWFnZS9qcGVnfGltYWdlcy9oMDIvaGVhLzE2MTExODI4OTkyMDMwLmpwZ3xmOWM5NWU2M2RiOWUzZjNmZGIzNzk2MTY2ZDdmYzVkNGI2MWI3Y2MxZWZiZjY4MTc2M2I2NjcwMGE0NjQyZmM5

Żebym jeszcze używała! Tak z raz w roku pewnie to wyjmuję.
      Mam stylizator proteinowy Onlybio i wodę morską Yope.
    • joana.mz Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:45
      Dysona próbowałam - rewelacja. Ale nie moja.
      Do układania uzywam okrągłej szczotki i suszarki. Czasem suszarki obrotowej. Wcześniej traktuję sprayem Nioxine (polecam - pogrubia i nie obciąża)
    • imponderabilia22 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:48
      Niczym. Myje włosy. Same wysychają. Rozczesuje i jestem.
    • shellyanna Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:51
      Układam dysonem właśnie.
    • 18lipcowa3 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 09:59
      Wszelkie lokówko suszarki z obrotową szczotką, z jonizacją - poszukaj na euro czy media markt
      albo prostownica, daje inny efekt ale tez ładny
    • czarna_kita Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 10:04
      Mam suszarkę obrotową taka zwykłą z allegro.
      Uwielbiam ją. Sama się kręci i od razu suszy więc włos jest gładki i miękki.
      W zależności czy wychodzę czy akurat nie to odpowiednie kosmetyki ( pianka najczęściej przed ukladaniem).
    • suki-z-godzin Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 10:11
      dyson-sryson, kilka tysięcy za suszarkę nie mieści się w pejzażu wewnętrznym mojego portfela. robotę robi suszarka obrotowa babyliss (300), naprzemiennie z przejętą od męża prostownicą do brody (220)
      https://beardman.pl/environment/cache/images/500_500_productGfx_14046/Lidasen_1.webp

to urządzenie jest dodatkowo bardzo poręczne, wejdzie do każdej kosmetyczki w przeciwieństwie do dużego babylissa.
      • szarmszejk123 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 10:15
        Prostownica do brody... czego to się człowiek z ematki nie dowie :p
    • brenda_bee Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 10:12
      Niczym
      Myję włosy wieczorem, suszę albo schną same. Jak chcę rano loczki to wcieram szuwaks do loków, jak zwykłe fale to niczego nie wcieram.
    • aqua48 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 10:24
      Niczym. Z "naturalnymi wyciągniętymi" włosami co mi niegdyś robiły fryzjerki starannie układając je na szczotce, zawsze wyglądałam jak wypłosz i pierwsze co to po powrocie od fryzjera leciałam z głową pod wodę.
    • pepsi.only Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 10:35
      Nic. Duża szczotka okrągła i zwykła suszarka, właśnie wróciłam do boba long, i tylko to na co dzień. Generalnie jak zależy mi na efekcie naturalnym, nie kasku, i lepiej jak ugniatam włosy dłonią i 3 razy machnę szczotką, niż o raz za dużo szczotką, bo wtedy efekt jest właśnie ułożonych włosów a nie naturalnych.

No dobra, na większe wyjścia używam Termo-sprey do prostowania włosów Loton , i albo używam prostownicy, albo tylko szczotki okrągłej i suszarki. Jak mnie najdzie to mam do tego piankę Taft (po to by unieść końcówki u nasady). Ale stosuję na serio delikatnie , żeby nie przedobrzyć. Ma być wciąż naturalnie.
    • czekolladamientowa Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 14:20
      Po umyciu spray do włosów z solą morską, aktualnie Cafe mimi, potem pianki albo masła, różnych firm. Ale ja mam łatwiej, bo mam bardzo gęste, kręcone włosy i niewiele z nimi roboty, same się ukladaja
    • arthwen Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 14:24
      Czeszę po prostu. Szczotką.
    • dors_venabili Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 19:21
      Termowałki. Myję włosy wieczorem, rano włączam wałki, myję się, w tym czasie wałki się nagrzeją. Zakręcam - to zajmuje 5 minut, owijam głowę chustką, żeby nie latały. Później makijaż, karmienie kotów i tak w sumie wychodzi z pół h. Nakręcam na kilka wałków grubsze pasma, więc tylko są lekko podkręcone. Mam z natury proste i śliskie włosy.
    • figa_z_makiem99 Re: czym ukladacie wlosy? 22.09.23, 19:34
      Pianka nivea volume z filtrem UV i szczotka obrotowa, po ułożeniu na końcówki olejek olaplex.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka