Dodaj do ulubionych

Jakim byłabyś męźczyzną?

22.09.23, 17:47
Jakiś miała taką możliwość - to jakim mężczyzna byś była?
I co, prócz całkiem oczywisty atrybutów, to by zmieniło w tobie?
Obserwuj wątek
    • lalkaika Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 17:54
      Pracoholikiem i członkiem zarządu grupy przestępczej.
      Przestałbym się bać.
      I kochać ponad wszystko własnego dziecka.
    • arthwen Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 17:59
      Ale teraz? Tak nagle? Budzisz się rano i okazuje się, że masz penisa? Czy od urodzenia?

Dla mnie obie opcje trudne - jeśli nagle, to kurka, nie bardzo mam co na siebie włożyć (a nie wiem czy takie stwierdzenie nie skreśla mnie z grona mężczyzn wink ), jeśli od urodzenia, to trudno przewidzieć, bo jednak mózg zalewany testosteronem przez 40 lat, kij wie, jak by mnie to mogło zmienić...
      • tanebo001 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:11
        arthwen napisał(a):

> Ale teraz? Tak nagle? Budzisz się rano i okazuje się, że masz penisa? Czy od ur
        > odzenia?
        >
        > Dla mnie obie opcje trudne - jeśli nagle, to kurka, nie bardzo mam co na siebie
        > włożyć
        nie szata czyni mężczyzny
        www.youtube.com/shorts/EIplW4haIXM
    • borsuczyca.klusek Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:04
      Ludzie jakie trudne, egzystencjonalne pytanie przy piątku 😳

• bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:31
        Proszę bardzo, zrobię ci trudniej.

Jesteś facetem i:
        a) rezygnujesz z pazów?
        b) rezygnujesz z jednorożcowych butów?
        c) czniasz co ludzie powiedzą i jesteś facetem z pazami i jednorożcami?
        • borsuczyca.klusek Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:34
          bene_gesserit napisała:

> Proszę bardzo, zrobię ci trudniej.
          >
          > Jesteś facetem i:
          > a) rezygnujesz z pazów?

A w życiu, wręcz przeciwnie zostaję paznokciowym guru. Jest mnóstwo paznokciowych influencerek i facetów makijażowych guru, ale paznokciowego faceta nie kojarzę żadnego. Więc jest to nisza którą mogłabym zasiedlić 😀

> b) rezygnujesz z jednorożcowych butów?

Eeeeee nie, życie jest za krótkie żeby nosić smutne buty a faceci żyją jeszcze krócej.

> c) czniasz co ludzie powiedzą i jesteś facetem z pazami i jednorożcami?
          >

Potrzymaj mi piwo 😎
          • bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:29
            W życiu nie byłam niczyją followerką, ale twoją bym została smile
          • bi_scotti Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:29
            Borsu, just for you smile Cheers.
    • tanebo001 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:07
      Coś jak w "Switch: Trudno być kobietą" tylko na odwrót? Nie dałybyście rady...
      • z_lasu Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:09
        A czego konkretnie?
        • tanebo001 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:13
          Pierwsze z brzegu - znieść przeziębienie.
          • z_lasu Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:16
            Czekaj, czy Ty teraz sugerujesz, że kobiety gorzej znoszą przeziębienie od mężczyzn??? 😂
            • bistian Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:19
              z_lasu napisała:

> Czekaj, czy Ty teraz sugerujesz, że kobiety gorzej znoszą przeziębienie od mężc
              > zyzn??? 😂

To ja chyba jestem kobietą, bo nie pamiętam czy brałam kiedykolwiek zwolnienie lekarskie z pracy z tego powodu
            • pepsi.only Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:31
              z_lasu napisała:

> Czekaj, czy Ty teraz sugerujesz, że kobiety gorzej znoszą przeziębienie od mężc
              > zyzn??? 😂

Ja na pewno! Ja po prostu umieram. Na katar. Albo na cokolwiek.

Właśnie kończy mi się L4, (trochę poważniej niż katar, nieistotne) i mój mąż już cieszy się, że od poniedziałku wrócę na normalne tory. Bo tak szczerze to nabiegał się wkoło mnie, i trochę go zmęczyłam swoim chorowaniem.

tongue_out
    • ewka.n Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:07
      Gdybym mogła być mężczyzną jeden dzień,
      pewnie byłabym supermenem,
      tyle o kobietach wiem
      jestem jedną z nich

smile
    • berdebul Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:14
      Byłoby mi dużo łatwiej w życiu i pracy. Zmieniłby się odbiór mnie jako człowieka, bo w pewnych dziedzinach płeć ma znaczenie.
      • ewka.n Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:30
        berdebul napisała:

> Byłoby mi dużo łatwiej w życiu i pracy.

Wielu facetów pewnie też myśli, że wystarczyłoby żeby zatrzepotali rzęsami, albo w najgorszym razie przez 5 minut pomyśleć o Anglii, a inni to już by tylko starali się im nieba przychylić wink
        • berdebul Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 19:19
          Większość inżynierów/budowlańców/whatever na dzień dobry traktuje mnie z pobłażaniem. Co mnie wyjątkowo wkoorwia. Na podyplomówce byłam jedyną kobietą w 15 osobowej grupie, długo zajęło mi uświadomienie panom ze mam większe doświadczenie niż większość z nich i dlatego jestem w zaawansowanej grupie, a nie dlatego ze przespałam sie z prowadzącym (czego nie zrobiłam). 🤦🏻‍♀️
          • bi_scotti Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 23:34
            Przepraszam, ze spytam ale tak (more-or-less) w jakim jestes wieku? Bo ja mam kilka kuzynek civil engineers, 3 z nich cale zycie przepracowaly na budowach (gumiaki, kufajki - te sprawy wink) i wszystkie 3 zeznaja, ze po pierwszych "dziewczecych" latach gdy to bywalo roznie, w pewnym momencie i one, i reszta swiata nauczyla sie zyc z tym, ze "tu rzadzi Pani Inzynier" wink Co ciekawe, jedna z tych pan w rodzinie jest uwazana za taka troszke niepozbierana ciamajde co to needs help przy krojeniu chleba & zapinaniu guzikow wink Ale kiedys widzialam ja w akcji i to byla completely inna osoba - na budowie to ona byla decisive, no-nonsense, krotka pilka & to the point. No wonder, ze budzila respect wink Wszystkie panie juz na emeryturach, gdy przylatuje i z nimi laze/jezdze po ich okolicach, zawsze sie konczy na pokazywaniu "to zbudowalam w tym roku, to w tamtym" big_grin Jakby mi dzieci pokazywaly wink Cheers.
            • berdebul Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 12:19
              30+, ale ja z tych e-matek pytanych o dowód. wink Nie mam tytułu inżyniera, obracam się w środowisku głównie inżynierów, bo tak wyszło.
              Budowa domu to była droga przez mękę. Każdy, ale to każdy pan z ekipy od fundamentów po czubek dachu, zaczynał od rozmowy z panem Berdebul, który go uświadamiał, ze absolutnie nie jest decyzyjny, a mimo to na moje pytania, odpowiedzi kierowali w stronę mężczyzny. 😈
              • bistian Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 13:24
                berdebul napisała:

> Budowa domu to była droga przez mękę. Każdy, ale to każdy pan z ekipy od fundam
                > entów po czubek dachu, zaczynał od rozmowy z panem Berdebul, który go uświadami
                > ał, ze absolutnie nie jest decyzyjny, a mimo to na moje pytania, odpowiedzi kie
                > rowali w stronę mężczyzny. 😈

Panowie widocznie mieli za dużo czasu na przemyślenia, a za mało do roboty smile
          • 152kk Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 09:12
            A co to za branża? Bo moja matka (rocznik z poczatku lat 50) jest inżynierem budownictwa i co prawda twierdzi, że to trudna praca, ale nie dlatego, że była źle traktowana przez współpracowników. Źle wspomina z tego względu tylko sluzby mundurowe. Ale wojsko jest znane z tego, ze chetnie przechowuje różne skamieliny mentalne i niestety czesto sie nadal zdarza że małe fiut..ki próbują mobingowac kobiety, potwierdzaja to znajome żolnierki.
            • berdebul Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 12:17
              Additive manufacturing . Trafiłam na grupę panów-inżynierów i ja jedna po uniwerku. Dramat.
    • beneficia Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:16
      Nie wiem, trudno mi to sobie wyobrazić.
      Ale na pewno pierwsze co bym zrobiła, to helikopter penisem 😀
      • borsuczyca.klusek Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:24
        😅
      • bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:26
        Hahaha, helikopter w ogniu!
        Mi się zawsze wydawało, że organ dyndajacy między nogami zamiast schludnie schowany, to jest rzecz dziwna i kłopotliwa.
        • beneficia Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:32
          Z jednej strony kłopotliwa z powodu dyndania, a z drugiej jednak praktyczna przy robieniu siku.
          Wyjmujesz trąbkę i voilà.
          • bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:37
            To tak naprawdę praktyczne tylko podczas blokad, przykuć itd.
            • engine8t Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 19:24
              Dlatego truck drives to glownie mezczyzni. Nie musza sie zatrzymywac na sikanie. Rurka +dziurka w podlodze sprawe zalatwia.
              Serio, jak jedziesz za truckiem i masz kropelki na szybie - to nie zawsze mzawka smile
              • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 00:17
                Dziaderskie bzdury. Moja osobista siostrzenica jeździ ciężarówkami, nie ma problemu z sikaniem. Znani mi męscy kierowcy (dziesiątki) też nie sikają do butelek, rurek, tylko się normalnie zatrzymują.
                • engine8t Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 02:57
                  A to tak jak "moja kuzynka mieszka w USA wiec ja wiem dokladnie jak tam jest".
                  Ja tez znam takich co mowia ze nie sikaja. A ludzi przeciez jak cos mowia to mowia smile
                  Nie mow ze nie ostrzegalem.
          • ga-ti Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:14
            O tak, tego komfortu sikania to im zazdroszczę. Ale mieć dyndające jajka i fiutka między nogami, niewygodnie tak wink
      • mrs.solis Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:48
        Hahahaha, masz tu helikopter youtube.com/shorts/ili9uLUYDi0?si=zeYD8CMt2km5_Qo_
      • krwawy.lolo Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:26
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:19
      Mam nadzieje, ze takim z działającym penisem i - jednocześnie - działającym mózgiem. Podobnie jak jedna z foremek powyżej - wycisnelabym z tego maksa, jezeli chodzi o karierę zawodowa.
      • bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:28
        Ja bym chyba była niezła w podrywaniu na "jestem taki wrażliwy". A kariera w stereotypowo damskich środowiskach.
    • daszka_staszka Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:38
      Mój mąż rzekł mi , że byłabym mężczyzną dobrze ubranym 🤣
      • engine8t Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:16
        I to mial byc komplement? Nic wiecej tylko dobrze ubranym? A to dopiero.
    • bergamotka77 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 19:24
      Takim, za którym szalałyby kobiety wink
    • ga-ti Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:15
      Na stałe to nie, ale tak na jeden dzień, mogłoby być ciekawie. A jakiem? Dużym, silnym, wysportowanym no i przystojnym oczywiście.
    • aandzia43 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:22
      Byłabym gejem, kobiety mnie nie pociągają
    • leanne_paul_piper Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:24
      Ale ja jestem mężczyzną 😉. Kobiety działają na,mnie seksualne, a przecież nie jestem lesbijka. Jako kobiecie druga kobieta mi nie wystarczy do seksu, ale już jako mężczyźnie...😁. Mam też typowy dla mężczyzn sposób myślenia o seksie i uczuciach i rozdzielanie tychże. Plus chciałabym zachować swój analityczny umysł i wtedy na pewno pracowałabym jako koroner lub patomorfolog. Jednak facetom w tym świecie i zawodach lżej.
      • engine8t Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:30
        No mezczyznom jest lzej poniewaz oni od wiekow ten swiat tak ustawiali aby im bylo wygodnie.

Poczekaj ze 100 lat i mezczyzni pozaluja gorzko ze dali sie omamic, oddac swoje prawa i przywileje oraz pozwolili zrobc z siebie dywaniki jednorazowego uzytku.
    • nangaparbat3 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:37
      Ja to wiem. Wyglądałabym jak Michael Grzimek, byłabym weterynarzem, miala jeepa, takiego zielonego, otwartego, stara klasyka, tym jeepem jeździłabym po wioskach ukrytych wysoko w górach i szczepiła zwierzęta. Byłabym samotna i wolna.
      • bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:56
        nangaparbat3 napisała:

> Ja to wiem. Wyglądałabym jak Michael Grzimek,

Aż sprawdziłam. Dość niejednoznacznie męska uroda, powiedziałabym.

byłabym weterynarzem, miala jeepa
        > , takiego zielonego, otwartego, stara klasyka, tym jeepem jeździłabym po wioska
        > ch ukrytych wysoko w górach i szczepiła zwierzęta. Byłabym samotna i wolna.

A co cię więzi teraz? Nie musisz odpowiadać, ale to intrygujące.
      • boogiecat Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 11:48
        nangaparbat3 napisała:

> tym jeepem jeździłabym po wioska
        > ch ukrytych wysoko w górach i szczepiła zwierzęta. Byłabym samotna i wolna.
        >

Oh Nanga, ja bym byla facetem z serialu Alex Hugo- samotnik lazacy po gorach i pomagajacy policji oraz lokalnej populacji w rozwiazywaniu problemow😳
        • boogiecat Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 11:49
          Wszystkie sie w nim kochaly, o on zadnej nie chcial😍😀
        • tanebo001 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 12:40
          Czyli socjopata?
          • boogiecat Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 14:12
            Czy aby ciebie rowniez nalezy przytulic przy sobocie?
    • marusia_ogoniok_102 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:47
      Outdoorsem-siłownikiem. Takim wielkim, rozrośniętym, co to może rozbić namiot wszędzie w polu i nawet nie pomyśli, że w nocy do namiotu wlezie mu jakiś ćpun, pijak albo znudzona młodzież, zgwałci go i zabije, a rodzina usłyszy "a po co się sam pchał na pole w namiocie".
      • zona_glusia Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 07:15
        To jest bardzo dobry punkt.
        • lella_two Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 14:18
          Tak, to jest konkretny benefit. Ja bym mogła w końcu uskutecznić samotną pieszą wędrówkę wzdłuż brzegu Bałtyku.
          • zona_glusia Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 24.09.23, 08:43
            To jest moje marzenie od kilku lat.
            • marusia_ogoniok_102 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 24.09.23, 13:02
              Tsa. Wpadło mi to do głowy po zobaczeniu tiktoka, gdzie taki geniusz mówi, że zapostował w internecie dokładne współrzędne swojego obozowiska (był sam), w nadziei, że ktoś przyjdzie pobiwakować razem z nim. Był bardzo rozczarowany, że nikt się nie pojawił.
              Do filmiku dogrywały się głównie kobiety, a głównym i najtrafniejszym komentarzem był gorzki śmiech. No bo serio, z naszej perspektywy, jak w ogóle można wpaść na taki pomysł i jeszcze być rozczarowanym, że nie wypalił...?
    • majenkirr Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:19
      Byłabym zniewiesciałym gejem wink.
    • tokyocat Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:28
      Snajperem.
    • engine8t Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:34
      I co to za dyskusja jak cenzor tnie to co nie pasuje do kobiecej narracji?
      A wiec macie obrazek co byloby jakbyscie byly mezczyznami.
    • triss_merigold6 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:39
      Tak do 30-tki byłabym porucznikiem Rżewskim. big_grin
      • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 00:19
        triss_merigold6 napisała:

> Tak do 30-tki byłabym porucznikiem Rżewskim. big_grin

😂😂😂
    • abecadlowa1 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:05
      Po pierwsze, jako samotny ojciec budziłabym podziw otoczenia. Jako samotna matka wzbudzam częściej w ludziach pogardę.

Po drugie, gdybym powielała rodzinne schematy, to miałabym czas na odpoczynek, hobby i spotkania z kumplami. W mojej rodzinie kobiety zapierdalają, a faceci się życiowo realizują i tak od pokoleń. Nie udało mi się przełamać tego schematu, to może chociaż bym skorzystała jako mężczyzna
    • feel_good_inc Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:07
      Ależ wcale nie trzeba daleko szukać, jest sporo zeznań kobiet, które popełniły największy błąd w życiu i postanowiły zostać mężczyzną. I nagle, ze zdziwieniem stwierdziły, że zamieniły easy mode na very hard. Tiktokowy wiral z płaczącym transmanem, który nagle odkrył, że świat ma mężczyzn kompletnie w pupie, miał chyba z miliard odsłon...
      • beneficia Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 13:00
        Jest też TED z osobą, która urodziła się jako mężczyzna i w średnim wieku postanowiła zostać kobietą.
        I opowiada o swoim zdziwieniu, jak to po transformacji ludzie (głównie mężczyźni) zaczęli ją traktować jak idiotkę (w tych samych/podobnych sytuacjach).
        • feel_good_inc Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 24.09.23, 07:06
          To akurat uniwersalne doświadczenie bez względu na płeć. Przeciętnego mężczyznę też będziesz z góry traktować jak totalnego ignoranta w sprawach, w których większość mężczyzn nie ma wiedzy, dopóki nie udowodni, że jest w niej ekspertem.
    • stephanie.plum Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:24
      dziadem borowym.
      • krwawy.lolo Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 13:15
        stephanie.plum napisała:

> dziadem borowym.

Znaczy dentystą?
    • magda.z.bagien Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:27
      Charyzmatycznym tyranem, przejawiającym cechy ludzkie gdy trzeba.
      • magda.z.bagien Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:50
        Zapomniałam dopisać, że pewnie umarłabym na katar w zimie i pozamiatane.
      • szorstkawelna Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 23:50
        magda.z.bagien napisała:

> Charyzmatycznym tyranem, przejawiającym cechy ludzkie gdy trzeba.

To ja podobnie. Korzystających że wszystkich uroków i udogodnień życia - przede wszystkim "relacji" z kobietami.
    • bi_scotti Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:37
      Na pewno bym sie nie golila ergo brodatym. Poza tym ... no idea ... hmmm ...moze spelnilabym moje marzenia o byciu construction worker wink Cheers.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka