bene_gesserit 22.09.23, 17:47 Jakiś miała taką możliwość - to jakim mężczyzna byś była? I co, prócz całkiem oczywisty atrybutów, to by zmieniło w tobie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lalkaika Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 17:54 Pracoholikiem i członkiem zarządu grupy przestępczej. Przestałbym się bać. I kochać ponad wszystko własnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 17:59 Ale teraz? Tak nagle? Budzisz się rano i okazuje się, że masz penisa? Czy od urodzenia? Dla mnie obie opcje trudne - jeśli nagle, to kurka, nie bardzo mam co na siebie włożyć (a nie wiem czy takie stwierdzenie nie skreśla mnie z grona mężczyzn ), jeśli od urodzenia, to trudno przewidzieć, bo jednak mózg zalewany testosteronem przez 40 lat, kij wie, jak by mnie to mogło zmienić... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:11 arthwen napisał(a): > Ale teraz? Tak nagle? Budzisz się rano i okazuje się, że masz penisa? Czy od ur > odzenia? > > Dla mnie obie opcje trudne - jeśli nagle, to kurka, nie bardzo mam co na siebie > włożyć nie szata czyni mężczyzny www.youtube.com/shorts/EIplW4haIXM Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:04 Ludzie jakie trudne, egzystencjonalne pytanie przy piątku 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:31 Proszę bardzo, zrobię ci trudniej. Jesteś facetem i: a) rezygnujesz z pazów? b) rezygnujesz z jednorożcowych butów? c) czniasz co ludzie powiedzą i jesteś facetem z pazami i jednorożcami? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:34 bene_gesserit napisała: > Proszę bardzo, zrobię ci trudniej. > > Jesteś facetem i: > a) rezygnujesz z pazów? A w życiu, wręcz przeciwnie zostaję paznokciowym guru. Jest mnóstwo paznokciowych influencerek i facetów makijażowych guru, ale paznokciowego faceta nie kojarzę żadnego. Więc jest to nisza którą mogłabym zasiedlić 😀 > b) rezygnujesz z jednorożcowych butów? Eeeeee nie, życie jest za krótkie żeby nosić smutne buty a faceci żyją jeszcze krócej. > c) czniasz co ludzie powiedzą i jesteś facetem z pazami i jednorożcami? > Potrzymaj mi piwo 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:29 W życiu nie byłam niczyją followerką, ale twoją bym została Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:29 Borsu, just for you Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:07 Coś jak w "Switch: Trudno być kobietą" tylko na odwrót? Nie dałybyście rady... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:13 Pierwsze z brzegu - znieść przeziębienie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:16 Czekaj, czy Ty teraz sugerujesz, że kobiety gorzej znoszą przeziębienie od mężczyzn??? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:19 z_lasu napisała: > Czekaj, czy Ty teraz sugerujesz, że kobiety gorzej znoszą przeziębienie od mężc > zyzn??? 😂 To ja chyba jestem kobietą, bo nie pamiętam czy brałam kiedykolwiek zwolnienie lekarskie z pracy z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:31 z_lasu napisała: > Czekaj, czy Ty teraz sugerujesz, że kobiety gorzej znoszą przeziębienie od mężc > zyzn??? 😂 Ja na pewno! Ja po prostu umieram. Na katar. Albo na cokolwiek. Właśnie kończy mi się L4, (trochę poważniej niż katar, nieistotne) i mój mąż już cieszy się, że od poniedziałku wrócę na normalne tory. Bo tak szczerze to nabiegał się wkoło mnie, i trochę go zmęczyłam swoim chorowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:07 Gdybym mogła być mężczyzną jeden dzień, pewnie byłabym supermenem, tyle o kobietach wiem jestem jedną z nich Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:14 Byłoby mi dużo łatwiej w życiu i pracy. Zmieniłby się odbiór mnie jako człowieka, bo w pewnych dziedzinach płeć ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:30 berdebul napisała: > Byłoby mi dużo łatwiej w życiu i pracy. Wielu facetów pewnie też myśli, że wystarczyłoby żeby zatrzepotali rzęsami, albo w najgorszym razie przez 5 minut pomyśleć o Anglii, a inni to już by tylko starali się im nieba przychylić Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 19:19 Większość inżynierów/budowlańców/whatever na dzień dobry traktuje mnie z pobłażaniem. Co mnie wyjątkowo wkoorwia. Na podyplomówce byłam jedyną kobietą w 15 osobowej grupie, długo zajęło mi uświadomienie panom ze mam większe doświadczenie niż większość z nich i dlatego jestem w zaawansowanej grupie, a nie dlatego ze przespałam sie z prowadzącym (czego nie zrobiłam). 🤦🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 23:34 Przepraszam, ze spytam ale tak (more-or-less) w jakim jestes wieku? Bo ja mam kilka kuzynek civil engineers, 3 z nich cale zycie przepracowaly na budowach (gumiaki, kufajki - te sprawy ) i wszystkie 3 zeznaja, ze po pierwszych "dziewczecych" latach gdy to bywalo roznie, w pewnym momencie i one, i reszta swiata nauczyla sie zyc z tym, ze "tu rzadzi Pani Inzynier" Co ciekawe, jedna z tych pan w rodzinie jest uwazana za taka troszke niepozbierana ciamajde co to needs help przy krojeniu chleba & zapinaniu guzikow Ale kiedys widzialam ja w akcji i to byla completely inna osoba - na budowie to ona byla decisive, no-nonsense, krotka pilka & to the point. No wonder, ze budzila respect Wszystkie panie juz na emeryturach, gdy przylatuje i z nimi laze/jezdze po ich okolicach, zawsze sie konczy na pokazywaniu "to zbudowalam w tym roku, to w tamtym" Jakby mi dzieci pokazywaly Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 12:19 30+, ale ja z tych e-matek pytanych o dowód. Nie mam tytułu inżyniera, obracam się w środowisku głównie inżynierów, bo tak wyszło. Budowa domu to była droga przez mękę. Każdy, ale to każdy pan z ekipy od fundamentów po czubek dachu, zaczynał od rozmowy z panem Berdebul, który go uświadamiał, ze absolutnie nie jest decyzyjny, a mimo to na moje pytania, odpowiedzi kierowali w stronę mężczyzny. 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 13:24 berdebul napisała: > Budowa domu to była droga przez mękę. Każdy, ale to każdy pan z ekipy od fundam > entów po czubek dachu, zaczynał od rozmowy z panem Berdebul, który go uświadami > ał, ze absolutnie nie jest decyzyjny, a mimo to na moje pytania, odpowiedzi kie > rowali w stronę mężczyzny. 😈 Panowie widocznie mieli za dużo czasu na przemyślenia, a za mało do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
152kk Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 09:12 A co to za branża? Bo moja matka (rocznik z poczatku lat 50) jest inżynierem budownictwa i co prawda twierdzi, że to trudna praca, ale nie dlatego, że była źle traktowana przez współpracowników. Źle wspomina z tego względu tylko sluzby mundurowe. Ale wojsko jest znane z tego, ze chetnie przechowuje różne skamieliny mentalne i niestety czesto sie nadal zdarza że małe fiut..ki próbują mobingowac kobiety, potwierdzaja to znajome żolnierki. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 12:17 Additive manufacturing . Trafiłam na grupę panów-inżynierów i ja jedna po uniwerku. Dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:16 Nie wiem, trudno mi to sobie wyobrazić. Ale na pewno pierwsze co bym zrobiła, to helikopter penisem 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:26 Hahaha, helikopter w ogniu! Mi się zawsze wydawało, że organ dyndajacy między nogami zamiast schludnie schowany, to jest rzecz dziwna i kłopotliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:32 Z jednej strony kłopotliwa z powodu dyndania, a z drugiej jednak praktyczna przy robieniu siku. Wyjmujesz trąbkę i voilà. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:37 To tak naprawdę praktyczne tylko podczas blokad, przykuć itd. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 19:24 Dlatego truck drives to glownie mezczyzni. Nie musza sie zatrzymywac na sikanie. Rurka +dziurka w podlodze sprawe zalatwia. Serio, jak jedziesz za truckiem i masz kropelki na szybie - to nie zawsze mzawka Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 00:17 Dziaderskie bzdury. Moja osobista siostrzenica jeździ ciężarówkami, nie ma problemu z sikaniem. Znani mi męscy kierowcy (dziesiątki) też nie sikają do butelek, rurek, tylko się normalnie zatrzymują. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 02:57 A to tak jak "moja kuzynka mieszka w USA wiec ja wiem dokladnie jak tam jest". Ja tez znam takich co mowia ze nie sikaja. A ludzi przeciez jak cos mowia to mowia Nie mow ze nie ostrzegalem. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:14 O tak, tego komfortu sikania to im zazdroszczę. Ale mieć dyndające jajka i fiutka między nogami, niewygodnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:48 Hahahaha, masz tu helikopter youtube.com/shorts/ili9uLUYDi0?si=zeYD8CMt2km5_Qo_ Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:19 Mam nadzieje, ze takim z działającym penisem i - jednocześnie - działającym mózgiem. Podobnie jak jedna z foremek powyżej - wycisnelabym z tego maksa, jezeli chodzi o karierę zawodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:28 Ja bym chyba była niezła w podrywaniu na "jestem taki wrażliwy". A kariera w stereotypowo damskich środowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 18:38 Mój mąż rzekł mi , że byłabym mężczyzną dobrze ubranym 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:16 I to mial byc komplement? Nic wiecej tylko dobrze ubranym? A to dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 19:24 Takim, za którym szalałyby kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:15 Na stałe to nie, ale tak na jeden dzień, mogłoby być ciekawie. A jakiem? Dużym, silnym, wysportowanym no i przystojnym oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:22 Byłabym gejem, kobiety mnie nie pociągają Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:24 Ale ja jestem mężczyzną 😉. Kobiety działają na,mnie seksualne, a przecież nie jestem lesbijka. Jako kobiecie druga kobieta mi nie wystarczy do seksu, ale już jako mężczyźnie...😁. Mam też typowy dla mężczyzn sposób myślenia o seksie i uczuciach i rozdzielanie tychże. Plus chciałabym zachować swój analityczny umysł i wtedy na pewno pracowałabym jako koroner lub patomorfolog. Jednak facetom w tym świecie i zawodach lżej. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:30 No mezczyznom jest lzej poniewaz oni od wiekow ten swiat tak ustawiali aby im bylo wygodnie. Poczekaj ze 100 lat i mezczyzni pozaluja gorzko ze dali sie omamic, oddac swoje prawa i przywileje oraz pozwolili zrobc z siebie dywaniki jednorazowego uzytku. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:37 Ja to wiem. Wyglądałabym jak Michael Grzimek, byłabym weterynarzem, miala jeepa, takiego zielonego, otwartego, stara klasyka, tym jeepem jeździłabym po wioskach ukrytych wysoko w górach i szczepiła zwierzęta. Byłabym samotna i wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:56 nangaparbat3 napisała: > Ja to wiem. Wyglądałabym jak Michael Grzimek, Aż sprawdziłam. Dość niejednoznacznie męska uroda, powiedziałabym. byłabym weterynarzem, miala jeepa > , takiego zielonego, otwartego, stara klasyka, tym jeepem jeździłabym po wioska > ch ukrytych wysoko w górach i szczepiła zwierzęta. Byłabym samotna i wolna. A co cię więzi teraz? Nie musisz odpowiadać, ale to intrygujące. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 11:48 nangaparbat3 napisała: > tym jeepem jeździłabym po wioska > ch ukrytych wysoko w górach i szczepiła zwierzęta. Byłabym samotna i wolna. > Oh Nanga, ja bym byla facetem z serialu Alex Hugo- samotnik lazacy po gorach i pomagajacy policji oraz lokalnej populacji w rozwiazywaniu problemow😳 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 11:49 Wszystkie sie w nim kochaly, o on zadnej nie chcial😍😀 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 14:12 Czy aby ciebie rowniez nalezy przytulic przy sobocie? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 20:47 Outdoorsem-siłownikiem. Takim wielkim, rozrośniętym, co to może rozbić namiot wszędzie w polu i nawet nie pomyśli, że w nocy do namiotu wlezie mu jakiś ćpun, pijak albo znudzona młodzież, zgwałci go i zabije, a rodzina usłyszy "a po co się sam pchał na pole w namiocie". Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 07:15 To jest bardzo dobry punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 14:18 Tak, to jest konkretny benefit. Ja bym mogła w końcu uskutecznić samotną pieszą wędrówkę wzdłuż brzegu Bałtyku. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 24.09.23, 08:43 To jest moje marzenie od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 24.09.23, 13:02 Tsa. Wpadło mi to do głowy po zobaczeniu tiktoka, gdzie taki geniusz mówi, że zapostował w internecie dokładne współrzędne swojego obozowiska (był sam), w nadziei, że ktoś przyjdzie pobiwakować razem z nim. Był bardzo rozczarowany, że nikt się nie pojawił. Do filmiku dogrywały się głównie kobiety, a głównym i najtrafniejszym komentarzem był gorzki śmiech. No bo serio, z naszej perspektywy, jak w ogóle można wpaść na taki pomysł i jeszcze być rozczarowanym, że nie wypalił...? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:19 Byłabym zniewiesciałym gejem . Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:34 I co to za dyskusja jak cenzor tnie to co nie pasuje do kobiecej narracji? A wiec macie obrazek co byloby jakbyscie byly mezczyznami. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 21:39 Tak do 30-tki byłabym porucznikiem Rżewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 00:19 triss_merigold6 napisała: > Tak do 30-tki byłabym porucznikiem Rżewskim. 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:05 Po pierwsze, jako samotny ojciec budziłabym podziw otoczenia. Jako samotna matka wzbudzam częściej w ludziach pogardę. Po drugie, gdybym powielała rodzinne schematy, to miałabym czas na odpoczynek, hobby i spotkania z kumplami. W mojej rodzinie kobiety zapierdalają, a faceci się życiowo realizują i tak od pokoleń. Nie udało mi się przełamać tego schematu, to może chociaż bym skorzystała jako mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:07 Ależ wcale nie trzeba daleko szukać, jest sporo zeznań kobiet, które popełniły największy błąd w życiu i postanowiły zostać mężczyzną. I nagle, ze zdziwieniem stwierdziły, że zamieniły easy mode na very hard. Tiktokowy wiral z płaczącym transmanem, który nagle odkrył, że świat ma mężczyzn kompletnie w pupie, miał chyba z miliard odsłon... Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 13:00 Jest też TED z osobą, która urodziła się jako mężczyzna i w średnim wieku postanowiła zostać kobietą. I opowiada o swoim zdziwieniu, jak to po transformacji ludzie (głównie mężczyźni) zaczęli ją traktować jak idiotkę (w tych samych/podobnych sytuacjach). Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 24.09.23, 07:06 To akurat uniwersalne doświadczenie bez względu na płeć. Przeciętnego mężczyznę też będziesz z góry traktować jak totalnego ignoranta w sprawach, w których większość mężczyzn nie ma wiedzy, dopóki nie udowodni, że jest w niej ekspertem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 23.09.23, 13:15 stephanie.plum napisała: > dziadem borowym. Znaczy dentystą? Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:27 Charyzmatycznym tyranem, przejawiającym cechy ludzkie gdy trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:50 Zapomniałam dopisać, że pewnie umarłabym na katar w zimie i pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 23:50 magda.z.bagien napisała: > Charyzmatycznym tyranem, przejawiającym cechy ludzkie gdy trzeba. To ja podobnie. Korzystających że wszystkich uroków i udogodnień życia - przede wszystkim "relacji" z kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jakim byłabyś męźczyzną? 22.09.23, 22:37 Na pewno bym sie nie golila ergo brodatym. Poza tym ... no idea ... hmmm ...moze spelnilabym moje marzenia o byciu construction worker Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś