Dodaj do ulubionych

Efekty dokocenia

22.09.23, 22:15
Dla przypomnienia: kot rezydent ma 5 lat, mloda obecnie ma 4,5 mca. Oba wzięte z Palucha.
Młoda jest z nami 6 tygodni.
Po poczatkowych syknieciach rezydenta, obecnie koty są w doskonałej komitywie. Bawią się razem, wyżeraja sobie z misek, śpią razem (lub bardzo blisko).
Młoda pilnuje starszego w kuwecie (nawet od jedzenia się oderwie jak slyszy, że starszy jest w kuwecie).
Jak patrzę ile energii młoda wykrzesala ze starszego, jak widzę jak się razem bawią i jak się wyraznie lubią i łażą zwykle razem to uważam, że wzięcie młodej było świetną decyzją.
Kilka fotek
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Efekty dokocenia 22.09.23, 22:17
      Fajne masz koty.
      • anilorak174 Re: Efekty dokocenia 22.09.23, 22:50
        Dzięki. Rezydent to kot ideał. Młoda to taka swiruska jeszcze
    • ga-ti Re: Efekty dokocenia 22.09.23, 22:25
      Kto zjadł dziecku czekoladki? Ja? Ależ skąd! wink Fajne dwa!
      Mój pies robi miny niewiniątka.
    • borsuczyca.klusek Re: Efekty dokocenia 22.09.23, 23:31
      O kto to tak kanapę załatwił 🧐
      • anilorak174 Re: Efekty dokocenia 23.09.23, 05:34
        Robota starszego. Niestety drapakami wzgardzil. Młodzież grzecznie drapie tylko drapak.
    • livia.kalina Re: Efekty dokocenia 23.09.23, 00:10
      Co za wspaniałe słodziakismile Super, że się tak dogadały, niestety czasami się to wśród kotów nie udaje, wszak to drapieżniki samotnicy
      • anilorak174 Re: Efekty dokocenia 23.09.23, 05:36
        To prawda. My mielismy plan awaryjny (czyli osobę, ktora tez planuje wziąć kota). Gdyby się nie udało mlodej dogadać ze starszym to miałaby inny, kochajacy dom.
      • ardzuna Re: Efekty dokocenia 23.09.23, 12:33
        Czasami się nie udaje, ale procent zdeklarowanych jedynaków wśród kotów nie jest taki duży.
        • babcia47 Re: Efekty dokocenia 23.09.23, 16:02
          U mnie od 25 lat conajmniej dwa a i wczesniej zfarzyl sie incydent tylko maz oddal znajducha bez konsultacji ze mną, rezydent byl niepocieszony. Bywają sytuacje gdy np dwa koty lubią sie bardziej a trzeci odstaje ale to nie znaczy ze nie żyją w zgodzie a nawet czują się ze sobą związane. Co prawda nie śpią wtedy razem i nie wylizują sobie mordę jednak nawet gdy ten nielubiany odejdzie za TM widac ze długo przeżywają żałobę. Koty wbrew pozorom to istoty stadne i łatwo do stada przyjmują ludzi, inne koty a nawet psy i wszystkim potrafią okazywać uczucie, przywiązanie i opiekować się. Przyjełam kiedys kota po przejściach ktory zle znosil towarzystwo rezydentów ale po śmierci jednego pojawiła się mała koteczka ktora zawojowała " potwora" tak ze wujkował jej do swojej śmierci i polubil resztę stada
        • abasia0 Re: Efekty dokocenia 23.09.23, 16:11
          Dałaś dobry dom schroniskowym kotom i to najważniejsze😻

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka