Dodaj do ulubionych

Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz?

24.09.23, 16:31
Czytałam ostatnio biografię pewnej artystki. Wielokrotnie było powtarzane, że zmagała się z kompleksami i faktycznie nie była zbyt urodziwa. Natomiast cieszyła się ogromnym powodzeniem u najznamienitszych swojej epoki (lata 30-40.). Za to na uwagę zasługiwał jej imponujący biust. I tak się zastanawiam, czy faktycznie może tak to działać? Przychodzi mi na myśl nasza Zofia Czerwińska, która mówiła o tym wprost. Czyli co, są mężczyźni którym biust ewentualnej partnerki erotycznej, rękompensuje mniej urodziwą twarz?
Obserwuj wątek
    • ayelen40 Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 16:39
      Kiedyś było takie paskudne powiedzenie, że twarz gazetą...
      • homohominilupus Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:16
        Tak, paskudne.
        Zupełnie nie wiem po co je wyciągasz.
        • ayelen40 Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:36
          Bo tak część facetów wciąż myśli.
    • malia Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 16:49
      powiem ci więcej - powodzeniem i zainteresowaniem mogą się cieszyć i te, które nie mają bardzo urodziwej twarzy ani imponujących cycków. I moze ta osoba cieszyłaby się powodzeniem bez imponującego biustu, który był dodatkiem.
      A może być i tak, że mężczyźni lubią imponujące biusty, a uroda twarzy jest kwestią gustu
    • homohominilupus Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:15
      Zaraz się zacznie...
    • geez_louise Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:24
      Fajny biust to miły bonus od losu i jestem za niego bardzo wdzięczna. Ale zawsze mnie zastanawia, jak niby można się związać z kimś, kto leci głównie na ten biust. I jak absztyfikanci mają ocenić przez ubranie i bieliznę, że jak się kobieta rozbierze, to ten biust dalej jest ładny.
      • black_magic_women Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:41
        Ja z biustem się "pogodziłam" z wiekiem. Dalej mnie krępuje, bo jestem klasyczną, nibieskooką, a przy szczupłej sylwetce trudno piersi "schować". W dodatku jestem nieśmiała, więc męska atencja mnie peszyła i peszy. Ale zawsze sobie myślę, że i tak najładniejszą mam twarz.

• geez_louise Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:49
          Mnie zawsze zastanawia, jak to sobie ludzie problemów szukają. Cierpią, bo mają dzieci, cierpią bo mają cycki, pracę, przyjaciół, rodzinę - cokolwiek. Ludzie z gatunku „mamy problem na każde rozwiązanie”. Zero wyobraźni.
    • trampki-w-kwiatki Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:25
      Dla jednych priorytetem jest twarz, dla innych, nogi albo ramiona, dla kogoś dłonie, plecy, stopy, włosy na udach, piegi na policzkach, piersi, pupa i tak dalej.
      Kobieta to nie zupa pomidorowa.
      Nas też pociągają w mężczyznach bardzo różne cechy.
      • krwawy.lolo Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:28
        Z twarzy lubię usta i lekką diastemę.
    • tanebo001 Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:28
      Stopy. Dużych piersi nie lubię. Wolę sportowe.
    • alpepe Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:43
      Dawno dawno temu czytałam książkę seksuologa, chyba Imielińskiego, jeśli dobrze pamiętam. Było w niej zdanie w stylu, że dla niektorych mężczyzn biust może być wabikiem seksualnym. Sens kontekstowy był taki, że faceci głównie lecą na ładną dupę, ale od biedy niektórzy mogą się połakomić na cycki. Twarz nie była wyszczególniona jako oczywista oczywistość big_grin
      • black_magic_women Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 17:46
        alpepe napisała:

> Twarz nie była wys
        > zczególniona jako oczywista oczywistość big_grin

Ooo dzięki! Nad tym się właśnie zastanawiałam.
        >
    • anorektycznazdzira Re: Nie wiem jak sformułować. Piersi czy twarz? 24.09.23, 18:30
      No co, z opisu przypadku przecież wynika, że są i to niemało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka