bajgla 24.09.23, 18:01 Jak nie trawię wypoku, to zrobili naprawdę dobrą robotę ze znalezieniem kierowcy BMW i tłumaczeniem, dlaczego policja go kryje. Ciekawe, czy zostanie oskarżony... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leosia-wspaniala Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 18:48 Warto by było napisać, o co chodzi, skoro już zakładasz wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 18:52 Pewnie pisze o wypadku na a1, w którym w płomieniach zginęła 3os rodzina. Policja wypierała, że stojące obok rozbite BMW miało coś z tym wspólnego. Wyszło, że właścicielem BMW prawdopodobnie jest policjant z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 18:56 Tak o tym, z tego co czytałam to krewny tego policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 18:58 Chyba raczej lokalny biznesmen z rodziny policjanta? Też nie słyszałam o tym wypadku, przeczytałam dopiero teraz. Wracali z wakacji, co za koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 18:57 m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0wau7DWLSWn3xY79jk3mitHDdvtM9ofvugd8kZe4aUgPGJBLHKzZt5vZwhiUMg1yhl&id=100004900152055 Tutaj jest podsumowanie plus wątki na wykopie Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 20:28 O królu lewego pasa który wyjechał w rodzinę wracającą z wakacji. 5 latek i jego rodzice spłonęli, a policja stwierdziła że przyczyna wypadku nieznana, a ten BMW (a jakże) z rozwaloną maską to tak tylko przechodził, z tragarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 18:51 Może łaskawie jakieś informacje o czy mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 18:59 Wypadek spowodował kolejny synuś w podrasowanym aucie, tym razem rodzice to szychy w policji. tablica-rejestracyjna.pl/EL9V118 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 19:00 A jakaś informacja o czym właściwie piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 19:03 Tu wątek na wykopie wykop.pl/link/7220555/rodzina-ofiar-szuka-swiadkow-kim-jest-kierowca-bmw Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 19:26 a naszym forumowym "królowym życia" dalej nic to nie da do myślenia, bo przepisy to dla plebsu, nie arystokracji by proxy... forum.gazeta.pl/forum/w,567,176688746,176688746,162_km_h_na_liczniku.html#p176692003 Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 20:08 No czekam właśnie na ich występy i usprawiedliwianie tego typa Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 22:15 >a naszym forumowym "królowym życia" dalej nic to nie da do myślenia, bo przepisy to dla plebsu, nie arystokracji >by proxy... no chyba jednak jest różnica...Której najwidoczniej "plebs" czy "arystokracja by proxy" (bo nie wiem do której sama się zaliczasz) nie widzi. Sama kiedyś wyprzedzałam ciężarówkę lewym pasem autostrady, kiedy nagle pojawił się za mną jakiś dupek i zaczął migać światłami. Nie wiem, teleportować się miałam? Minełam ciężarówke i zjechałam na prawy (tak, jak zwykle to robię), za to przez okno wystawiłam lewą dłoń z "serdecznym pozdrowieniem" dla spieszącego sie dupka, który właśnie mnie mijał. Bez sensu twoja chamska uwaga, której jedynym celem jest obrażenie innych. Zupełnie jak nasz rząd czy prezydent, którzy obrażają "siedzących w kinie", dla samej przyjemnosci ich obrażania. Rozumiem, że ty też uważasz, iż wszyscy muszą mysleć dokładnie tak jak ty, bo tylko twoja racja jest "mojsza' (to akurat odnosnie cytowanego starego wątku, który nie wiem dlaczego tu wtrąciłaś). Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 22:27 no, nie zawodzisz, mava. Dalej nic, poza demonstracją całkowitej bezmyślności. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 22:28 Ostatnio pokazanie faka przez kierowcę sąd wycenił na prawie dwa koła. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:47 Tobie naprawdę dawno powinni prawko odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 22:03 Jakiś dekiel z Konfy ogłosił, ze winą był rodzaj silnika samochodowego. Domyślnie "elektryk wszystkiemu winien". Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 17:19 Ale to była benzynowa Kia Proceed, a nie żaden elektryk. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 23:06 Włos się jeży na głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 23:31 Ja przebiłam się przez część linków i wynika, że auto sprawcy zatrzymało się 200 m dalej, rozbite, ale policja uznając że nie brało udziału w tym wypadku nie dokonała ani zabezpieczenia, ani zbadania trzeźwości ani nic innego. choć podobno strażacy od razu mówili że widzą że było zderzenia 2 pojazdów. Podobno gdzieś w necie krążył filmik z wypadku, z którego wynika że bmw jechało duuuużo szybciej i uderzyło w KIĘ spychając ją na bariery i nastąpił zapłon. Spłonęły 3 osoby w tym dziecko. BMW które należy według internautów do brata byłego policjanta i którym kierował prawdopodobnie syn tego brata prowadzący interes w Łodzi, ew według innych auto zarejestrowane na tą spółkę . Internauci wyśledzili też że ten samochód zaistniał na stronie firmy tuningowej, która chwaliła się jakich ulepszeń dokonała zwiększając znacznie moc silnika KM i moment obrotowy. Wskazali imię tego bossa, tzn że panu Szybkiemu Billowi (jak rozumiem temu synowi) tak pięknie podrasowali brykę. Po wypadku pan Szybki Bill zablokował komentarze pod swoim profilem, jego żona według internautów z wykopu zmieniła na FB nazwisko na panieńskie a ze strony tuningowców zniknął wpis o aucie pana Billa. A z miejsca wypadku pan szybki i pasażer/owie odjechali karetką nie niepokojeni przez policję która zdążyła stwierdzić, że w wypadku brał udział jeden samochód. Podobno szybki z pasażerem (niektórzy piszą że z dwoma) stali i gdzieś dzwonili w czasie gdy inny przejeżdzający próbowali jeszcze ratować płonących - to wersja jakichś świadków. Dopiero kolejnego dnia, jak rodzina ofiar zaczęła drążyć to się obraz zgoła inny wyłonił, świadkowie się znaleźli, ktoś poprosił o pomoc posłankę która oficjalnie nagłośniła sprawę i dopiero wtedy policja wydała nowy komunikat z którego wynika iż drugi samochód jednak biorą pod uwagę. A filmik ze zdarzenia tajemniczo z netu wyparował, ja nie widziałam, czytałam że gdzieś był, wszystkie linki do niego okazały się już nieaktywne. Tak w skrócie z wykopu wynika jak komuś nie chce się przedzierać Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Wypadek na A1 Sierosław 24.09.23, 23:42 Jednak filmik jest, nagrany przez jadących z przeciwka, było ciemno, więc widać tylko po światłach jak szybko zbliża się z tyłu drugi samochód i miga światłami kilka razy i bum i od razu ogień w zasadzie www.facebook.com/watch/?v=4685231955034723 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 16:05 Filmiki to są co najmniej 3 z czego na jednym pasażerowie na żywo komentują co widzieli Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 00:52 Wszystkie świnie były równe… Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:16 Dzięki, bardzo dobre streszczenie. Ten drugi komunikat policji to jakoś dopiero co, zdaje się ponad tydzień po zdarzeniu, jak już internety się zagotowały a posłanka (Hanna Gill-Piątek) na głos tak że w radio odtworzyli powiedziała głośno i jednoznacznie, że coś tu proszę państwa śmierdzi i wnioskowała o objęcie sprawy nadzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:27 Będzie się działo, bo wyczytałam w komentarzach, że sprawca ma powiązania z łódzką drogówką, a ofiary mają rodzinę w Śląskich kryminalnych. Polecą głowy, to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:35 Trzymam za nich kciuki. Mam nadzieję, że niedługo kupowanie lub przerabianie samochodów aby służyły do „zapierd.lania” po drogach publicznych będzie zakazane, a zabicie kogoś akurat takim samochodem będzie miało wpływ na podwyższenie wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:39 Wydaje mi się, że już ma wpływ. No i teoretycznie takie modyfikacje powinny wyjść na przeglądzie technicznym, ale zazwyczaj dopiero biegły po wypadku stwierdza, że "pojazd nie powinien być dopuszczony do ruchu". Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:44 A dlaczego nie powinien być dopuszczony do ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:49 Ze względu na przeróbki mechaniczne powodujące podniesienie ryzyka prowadzenia takiego pojazdu. Generalnie nawet taki drobiazg jak za mocne przyciemnienie szyb skutkuje problemami a co dopiero tuning silnika czy innych wnętrzności - tylko szyby widać na pierwszy rzut oka a mechaniki już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:51 Przeróbki mechaniczne są dozwolone w określonym zakresie. W przypadku BMW nic na ten temat nie wiadomo. Co, jak i czy w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:45 kupowanie przeglądów zarówno przez zardzewiałe graty na wiochach jak i xujwieco po przeróbkach ma się dobrze obawiam się, że jeszcze duuużo wody musi upłynąć i musi być kilka spraw i skazań wśród diagnostów Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:50 To ci powie biegły Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:52 Racja, na pewno nie randomowa forumka Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:01 melikles napisał(a): > A co zostało przerobione? > W linku powyżej (tablica rejestracyjna) są szczegóły, warsztat chwali się co podkręcił a panu Sebastianowi, żeby auto wciskało w fotel i w chwilę rozpędzalo się do 260 Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:03 melikles napisał(a): > A co zostało przerobione? > na wklejonej wyżej przez kogoś stronie ne rej można znaleźć scrina usuniętej już informacji firmy tuningowej, z której wynika zwiększenie mocy silnika o 120 KM i momentu obrotowego o 100 Nm. Pan Szybki Bill był ponoć zachwycony, a wg tuningowców nowa prędkość wbijała w fotel. tablica-rejestracyjna.pl/images/photos/20230924220639.webp Wklejone są też skany z których wynika, iż samochód ten brał już udział w wypadku, ktoś też wkleił komentarz że ten sam kierowca by sprawcą, ma też na koncie jazdę sporo powyżej limitu prędkości ale brak potwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:10 Ściema. Chip tuning dozwolony jest w granicach 5% oryginalnej mocy silnika. Już widzę firmę tuningową chwalącą się tym publicznie Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:12 A maksymalna prędkość na autostradzie to 140, więc nikt się nie chwali 200 bo tak przecież nie wolno jeździć! Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:14 Och, na bank ściema, nie może być inaczej, no nie może po prostu Póki co interenty kolejny dzień przerzucają się ich screenem a firma jakoś dziwnie nic nie dementuje Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:16 Czyli firma publicznie chwali się nielegalnym procederem? Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:19 melikles napisał(a): > Czyli firma publicznie chwali się nielegalnym procederem? > Nieee, to zmontowane. W ogóle żadnego wypadku nie było, to wszystko sciema Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 10:01 "Czyli firma publicznie chwali się nielegalnym procederem?" jesteś naiwna czy głupa? Przerobienie auta na co chcesz, nawet na szybowiec to prywatna sprawa. Przestępstwem jest wyjechanie tym na drogę. Każda taka firma ci powie, że myślała, że to na tor. Coś się nie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:17 To też pewnie ściemy, prawda? (Screeny robione teraz, auta jeszcze przed wypadkiem więc nic nie usuwają): Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:21 Jeśli to nie ściemy, to publicznie chwalą się nielegalnymi modyfikacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:24 A łyżka na to: niemożliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:23 Rany, miałam podobne Audi, ono było 2x za mocne na nasze drogi bez żadnego tuningu… co ci ludzie mają we łbach to nie wiem. Mój brat teraz tez twierdzi że nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:27 A po co kupowałaś takie audi? Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:32 Bo to był cudownie dający się prowadzić samochód. Miał idealny płynny automat, pięknie trzymał się zakrętów, wyprowadzał mnie sam z każdej trudnej sytuacji na drodze. Był cichy jak na diesel, bezpieczny i luksusowy. Uwielbiałam to auto. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 07:49 A leasing ty opłacasz czy geez? Kocham ten argument o leasingu. Leasing = darmo. 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:18 Serio?? Z księzycaś spadłaś/łes? Ludzie się w sieci chwalą z podduszania dzieci, zabijania koacików i podpalania szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:36 No to tu na moje oko ok 10 %. Screeny krążą po sieci, ze strony firmy tuningowej już zdjęte. Ja się nie znam czy to jest legalne, po prostu czytam opis i oczy mi się robią coraz okrąglejsze. Nie z powodu parametrów bo jako kobieta, niepasjonatka tak szybkiej jazdy i niemogąca sobie pozwolić na tak drogie samochody nie znam się na parametrach. Za to szokują mnie opisy, o wbijaniu w fotel, o tym że inne mocniejsze auto "już ie ucieknie" czy życzenia spotkania na trasie, które teraz jakoś tak wybrzmiewają strasznie. Ktoś niżej wkleił opisy innych tuningów tej firmy, i opisy podobnie soczyste, np ten o prędkości jak u podpalonego szczura. No cycki opadają..... Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:38 Za takie coś życzyłabym tym mordercom dożywocia lub ks. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:38 Dziwię się, ze policja tego nie ściga. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:45 szeptucha.z.malucha napisała: > Dziwię się, ze policja tego nie ściga. Dziwię się, że się dziwisz, nie ściga też grup organizujących wyścigi w mieście, które kompletnie się nie kryja z tym co robią. Mówimy o organizacji, której głównodowodzący rozwalił bezkarnie komendę granatnikiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 10:24 Dziwię się sportowo Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 10:52 Sport powinien koić nerwy, a ten to wręcz przeciwnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ksawerysa Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 14:49 szeptucha.z.malucha napisała: > Dziwię się, ze policja tego nie ściga. U mnie w okolicach na komendę do policjanta przyjechał kolega z Anglii sportową bryką popili na tej komendzie na nocnym dyżurze i pojechali się przejechać, policjant pijany musiał auto przetestować, ścigając się na publicznej drodze. Skasował jakis słup, świadkowie wezwali policję, policjant się przesiadł na miejsce pasażera i udawał że to nie on kierował. Reszta kolegów z posterunku też chciała to zatuszować, ciągle ogłaszali że policjant jest w szpitalu i nie można go przesłuchać. A on ze szpitala robił radosne selfiki na fejsie. Ludzie w mediach nie odpuścili i go wydalono ze służby, ale tylko dlatego, że opinia publiczna nie odpuściła, bez tego by zatuszowano. Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Wypadek na A1 Sierosław 30.09.23, 20:03 A i owszem, chwaliło się, ale jakimś dziwnym trafem gdy zaczęło śmierdzieć to post usunęli. Zapomnieli o jednym. W internecie nic nie ginie. Link do artykułu że zdjęciem lepszej jakości i innymi screenami... Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Wypadek na A1 Sierosław 30.09.23, 20:04 Za szybko wysłałam m.joemonster.org/amp/art/69140 Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:44 W tym miejscu warto wspomnieć, że dyrektywa UE nakazuje uszczelnienie systemu kontroli pojazdów (wprowadza m.in. wyrywkowe kontrolę pojazdów skontrolowanych przez SKP). Od kilku lat PIS zwleka z uchwaleniem odpowiedniego prawa. wyborcza.biz/biznes/7,156481,24366324,pis-ochrania-przekrety-w-autach.html Co więcej, odpowiednia ustawa już powstała w 2019 roku, była czytana w sejmie. Kaczyński OSOBIŚCIE wyszedł na mównicę sejmową i kazał schować ustawę do zamrażarki sejmowej, gdzie leży od 4 lat. PIS doskonale wie, że prawo czyszczące polskie ulicę ze szrotów i wiejskich tuningów najbardziej uderzy w jego wyborców. Już wiecie komu dziękować za tuningowane beemy szalejące po polskich drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:48 Nie wiem czy wszystkie takie modyfikacje są zakazane, 10 lat temu mój brat miał takie BMW po jakimś super- hiper tuningu w Niemczech, wszystko było legalne i przechodziło normalnie przeglądy. Na szczęście zmienił samochód na „rodzinny” zanim zrobił komuś lub sobie krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:49 Pierwsze powinny polecieć głowy tych co byli na miejscu i "nie pokojarzyli" rozwalonego BMW z płonącą KIĄ, puścili kierowcę samopas nie robiąc nawet testu na promile, nie zabezpieczając nic, ani w BMW ani od osób nim jadących. To się nie daje skomentować normalnym słownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 08:53 Ciekawa jestem ile teraz zarzutów zostanie już legalnie uwalonych z powodu „braku zabezpieczenia dowodów”. Pewnie sie okaże, że nie da się ustalić prędkości BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:08 Nadzieja w świadkach i filmach z ich kamerek. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:24 W przypadku jakichkolwiek podejrzeń o mataczenie bądź nieobiektywność, śledztwo powinno być przekazane do innej jednostki. Ale to w normalnie działającym państwie. U nas jak widać różnie. A skoro osoba o tym samym nazwisku co sprawca jest technikiem kryminalistyki w komendzie łódzkiej to zabezpieczenie śladów kryminalistycznych może budzić wątpliwość. Bo o traseologicznych, czyli np śladach ew. hamowania czy poślizgu to po kilku dniach można już niestety zapomnieć. I generalnie jestem przeciwko hejtowi na rodzinie sprawcy, ale w sytuacji gdy ta rodzina jest podejrzewana o jakieś mataczenia to wiem że taki pewnie jest. Nie bez powodu strona sprawcy i żony została jak wynika z wpisów na wykop zamknięta, siostry też coś tam podobno pozamykały czy pousuwały. Te wszystkie okoliczności rodzą podejrzenie, że coś jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 11:13 anorektycznazdzira napisała: > Pierwsze powinny polecieć głowy tych co byli na miejscu i "nie pokojarzyli" roz > walonego BMW z płonącą KIĄ, puścili kierowcę samopas nie robiąc nawet testu na > promile, nie zabezpieczając nic, ani w BMW ani od osób nim jadących. To się nie > daje skomentować normalnym słownikiem. > No właśnie nie ogarniam, jakim cudem nie zrobili im testu na promile, skoro BMW było rozbite, więc w jakimś wypadku brało udział, nawet jeśli twierdzili że nie w tamtym z Kią. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 11:23 Mojemu koledze zrobili test bo na wiejskiej drodze na zakręcie wpadł do rowu nic mu się nie stało, jechał sam, samochód się na zapalił, nie było strat materialnych bo w nic nie przyfanzolił, zwyczajnie wypadł z zakrętu na tyle mocno, że sam na asfalt nie mógł wjechać z powrotem Wcale mi go nie szkoda, bo jakieś małe promile miał, miał sprawę wyrok, stracił prawko, robił kursy i coś co się jakoś mądrze nazywa a jest przymusową psychoterapią A tutaj 200 m dalej spaliło się 3 ludzi, dwa auta rzpizdrzone na środku autostrady - i loozik, policja nie ma żadnych wnikliwych pytań bo i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 11:31 *samochód się NIE zapalił oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
reventa Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 07:36 Odpowiedź jest bardzo prosta: bo kierowca z tej beemki to jest bratanek jakiegoś wysokiego policjanta w łódzkiej, tylko nie wiem czy drogówce czy dochodzeniówce i syn lokalnego bogacza..... a jak komentowali obserwatorzy tego wypadku, pierwsze co zrobił kierowca po zdarzeniu, zamiast chociażby próbować gasić pożar tej Kii, to było telefonowanie.... więc policja, która przyjechała na miejsce doskonale wiedziała na co ma NIE ZWRACAĆ UWAGI..... Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 07:58 bajgla napisała: > anorektycznazdzira napisała: > > > No właśnie nie ogarniam, jakim cudem nie zrobili im testu na promile, skoro BMW > było rozbite, więc w jakimś wypadku brało udział, nawet jeśli twierdzili że ni > e w tamtym z Kią. Wczoraj na tej konferencji mówli, że zrobili badania tylko jeszcze nie ma wszystkich wyników. I że bnw brałonprawdopodobnie udział w tym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:21 premeda napisała: > Będzie się działo, bo wyczytałam w komentarzach, że sprawca ma powiązania z ł > ódzką drogówką, a ofiary mają rodzinę w Śląskich kryminalnych. Polecą głowy, t > o na pewno. > > Cała nadzieją, że ta rodzina ze Śląska wymusi rzetelne śledztwo, bo rodzina z Łodzi już namajtaczyła Czy w takim wypadku śledztwo powinna prowadzić policja /prokuratura z innego województwa? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:25 Kruk krukowi oka nie wykole. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:33 profes79 napisał: > Kruk krukowi oka nie wykole. > Gdyby ofiary nie miały kontaktów to owszem, można by to zastosować. Ale, jak widać, to nie ten przypadek. I 3 ofiary śmiertelne, więc mocna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 07:09 Chwała rodzinie że Śląska, w odwrotnej sytuacji to ona by mataczyła. Pały to pały Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 07:53 Przeniosą na 100%, mleko się już rozlało. Na szczęście są nagrania z kamerek plus zeznania świadków, gdyby tego nie było to rzeczywiście ukręcenie łba sprawie byłoby całkiem możliwe. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:15 Ja wczoraj jeszcze widziałam. Tych filmikó to juz chyba jest 3 albo 4, plus ludzie dosyłają nagrania jak to Szybki Bill popierdalał ile fabryka dała (a nawet wiecej ) przed wypadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:28 jest gdzieś filmik jak bmw wyprzedza z dużo większą prędkością jakiś nagrywający samochód i widać jak szybko mija "słupki". Specjalnie ktoś się wysilił i te słupki dokładnie oznaczył na filmiku. Nie umiem ocenić prędkości ale raczej grzał, tym bardziej że wyprzedzany nagrywający też jechał powyżej 100 jak to na autostradzie Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:33 Nie ci co trzeba zginęli. Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 10:48 Na fb wyliczyli, że gnój jechał 315 km/h Auto podrasowane, czym chwaliła się firma tuningowa. Sprawcę już namierzono, internauci jak zwykle niezawodni tablica-rejestracyjna.pl/EL9V118?fbclid=IwAR2xLleraK9CqXCBfgGOMTv_YQMtom4HGw5mEE6CEWrItbg4PvsXwY-IOl8 Rigello - Producent kawy 608 025 602 g.co/kgs/Dnxzkx Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 11:06 Troche straszno....że robote policyjną muszą odwalać internauci. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 11:13 hanusinamama napisała: > Troche straszno....że robote policyjną muszą odwalać internauci. > Policja była zdecydowanie niezainteresowana wykonaniem tej roboty. Ciekawe czy za to odpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wypadek na A1 Sierosław 28.09.23, 07:55 Ja myśle, ze teraz beknie za to jakisz szeregowy policjant, a przecież aby ukręcić łeb sprawie musiała być "grzeczna prośba nie do odrzucenia" od kogoś z góry... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Wypadek na A1 Sierosław 28.09.23, 08:37 hanusinamama napisała: > Ja myśle, ze teraz beknie za to jakisz szeregowy policjant, > W takim przypadku "nie ma ofiar". Skoro poszedł na coś takiego, to zdecydowanie nie powinien być policjantem. Tak, jak i reszta tej kulsonerii. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 17:17 Dzięki za streszczenie. Brzmi przerażająco… Odpowiedz Link Zgłoś
agent_landon Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:36 Przejeżdzałam w kierunku pólnocnym obok tego zdarzenia. To był naprawę wielki pożar. Myślałam, że zapalił się samochód a ludzie zdążyli uciec. Dzień poźniej przeczytałam jaka to była tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 11:10 Nie uciekli. Zgineli. Ludzie chcieli ich ratować, ale ogień był zbyt silny. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:51 A czy minister MSWiA zabrał już głos? Przecież to jest skandal, który w normalnym kraju skończyłby się natychmiastową dymisją. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 09:55 Ziobro też milczy. Zero zaskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 10:11 Można odpalić granatnik w gabinecie i włos z głowy nikomu nie spadnie, a czepiasz się przerobionego samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 10:51 Ktoś powinien policzyć ile już było tych skandali które w normalnym kraju zakończyłyby się dymisją Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 10:53 Po wszystkich wałkach PIS...nie istnieje już żaden przekręt, oszustwo za które nastąpiłaby dymisja w tym rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 10:13 Dziwne, po incydencie z pasztetową momentalnie wskazano winnego. Tam też były zeznania świadków i co? I nic. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha.trixie Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 10:55 Niewyobrażalna tragedia. Do tego zginęli w naprawdę straszny sposób. Natomiast w głowie się nie mieści, że rodzina kryje sprawcę i że nawet ich znajomi są gotowi nadstawiać karku. Jak po czymś takim można jeszcze spojrzeć w lustro? Naprawdę nie rusza ich, że przez jego głupotę troje ludzi spłonęło żywcem i uważają, źe powinien uniknąć kary??!! 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Kocham moje dzieci ponad wszystko, ale po czymś takim osobiście oddałabym je w ręce policji. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 07:59 Pewnie sobie myślą, ze tym ludziom życia już nie wrócą a bombelka ratują😣No, chyba, ze luz "każdemu może się zdarzyc"😡 Jakaś linię obrony przyjęli. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 09:04 Skojarzyło mi się z tym, co opowiadała volta, jak w rodzinie żeby ratować bombelka sprawcę, wrobili ofiarę... Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 16:18 No koleś (ofiara) i tak nie żył, więc poszło na jego konto. Wszak życia nic mu nie wróci, a szkoda marnować życie drugiemu gościowi (kierowcy). Nie jestem pewna czy pisała o rodzinie, ale jakaś historia o tym była. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 18:33 Jest jeszcze bardziej pierd… niż myślałam. O sobie pewnie myśli - zdroworozsądkowa. Rzyg. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 21:31 O tę historię mi chodziło, dzięki, nie znalazłam na telefonie. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 17:58 Tu już też pojawiają się głosy, że sprawca się zmienił i był to jeden z pasażerów 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 21:30 Hmm wystarczy że przekupią jednegi pasażera, zeby twierdził że to ten drugi kierował, a nie Sebix. Sebix oczywiście też tak będzie twierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 18:41 Ludzie są w dużej mierze choooyami, tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 11:28 Swoją drogą (nomen omen) ktoś coś wie o Gersdorfach? Zginałą człowiek i cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 11:40 Dla mnie to bardzo pozytywnie zaskakujące, że Gersdorfow nie ciągają. Zginął motocyklista, który już po hamowaniu miał wypadek z prędkością 180 km/h. Niby jak normalny kierujący ma zauważyć i brać pod uwagę tak jeżdżących idiotów? Powinni to uznać za rodzaj samobójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 11:47 skoro już siadają za kółko to wypada widzieć co się dzieje na drodze. Albo nie prowadzić. Starsza kobieta od Najsztuba też sama sobie winna? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 11:55 Jest orzeczenie sądu które pomimo wymuszenia pierwszeństwa na motocykliście zdjęło całkowitą odpowiedzialność z kierowcy bo motocyklista zapierdalał tak, że kierowca ze względu na układ terenu mógł go dostrzec jakieś 1,5-2 sekundy przed uderzeniem. I takich orzeczeń, które mówią "zapierdalasz - jesteś winny bo nie dałeś innym szansy, żeby cię zauważyli i zareagowali" jest coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:07 To co do Gersdorfów? A Najsztub? Staruszka nie zapierdalała. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:14 Się może zdecyduj o kogo pytasz, bo jesteśmy tu widzisz wszyscy pewni całkowicie, że było o Gersdorfach. Czy sama już nie wiesz co chcesz i o czym było. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:17 Ma być o osobach związanych (choćby daleko) z opozycją nieważne czy z sensem, ważne żeby coś się przykleiło Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:25 pytam i o Gersdorfów i o Najsztuba. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:33 Pytasz o cokolwiek. Dorzuć więc kolumny rządowe z Szydłem i z Nie Wiadomo Kim (Czajki) oraz BOR z Antonim Szalonym w środku Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:42 Też może być. To jak z prędkością staruszki (sprawa Najsztuba)? W przypadku Szydło zderzyła się kolumna rządowa i auto. Kto i z jaką prędkością? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 13:04 Prędkość mnie nie interesuje. Najciekawsze jest obwinianie ofiary i zamiatanie spraw pod dywanik ze względu na powiązania z czołowymi politykami rządowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:40 vivi86 napisał(a): > pytam i o Gersdorfów i o Najsztuba. No o tym właśnie piszę Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:53 ws. kolumny rządowej jakoś wielu jest bardziej rozmownych to o Najsztubie było cichutko,. Odpowiedz Link Zgłoś
septembra Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:57 A jednak jakoś o sprawie usłyszałaś, pewnie na tajnych kompletach Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 13:00 O Najbsztubie nie ma tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 13:07 Ależ proszę: jaką funkcję w rządzie lub KP Policji pełni/L Najsztub? Jakoś nie kojarzę. Wiem, że ty się ekscytujesz, bo wam parę(set?) razy pojechał po kalesonach, ale wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 13:11 Śmierć człowieka nie jest warta uwagi jak nastąpiła w wypadku spowodowanym przez kogoś kto nie pełni funkcji rządzie lub policji? No to ja uważam inaczej. W wypadku kolumny rządowej i granatnika nikt nie zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 15:49 Nie dorabiaj doopie uszu. Demonstrujesz dowolność w doborze tematów, ja mam taki dobór. Ja teraz mówię o Szydle i innych Niezidentyfikowanych Obiektach jakby-Rządowych, które powodują wypadki a potem jest wina szarego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 16:52 wg mojego doboru kraksa i granatnik źle, ale śmierć człowieka jeszcze gorzej. Nie jestem team celebrytom wolno więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:30 w pierwszym poście o Gersdorfów w drugim o Najsztuba. Staruszka nie zapierdalała. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:34 profes79 napisał: > Jest orzeczenie sądu które pomimo wymuszenia pierwszeństwa na motocykliście zdj > ęło całkowitą odpowiedzialność z kierowcy bo motocyklista zapierdalał tak, że k > ierowca ze względu na układ terenu mógł go dostrzec jakieś 1,5-2 sekundy przed > uderzeniem. I takich orzeczeń, które mówią "zapierdalasz - jesteś winny bo nie > dałeś innym szansy, żeby cię zauważyli i zareagowali" jest coraz więcej. > I bardo qva dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 13:31 Wiesz, jak widać kogoś, kto zapierdziela ok 200 km/h? W jednej sekundzie go nie ma, w kolejnej juz jest. Tym bardziej na drodze, gdzie powinien jechać przepisowo ok 50 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Wypadek na A1 Sierosław 25.09.23, 12:05 Mam nadzieję, że sprawa zostanie wyjaśniona. Dziwi mnie to, że póki co mało jest w sieci informacji na temat sledztwa, mimo, że sprawa juz stała się medialna i raczej nie da jej się zamieść. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Wypadek na A1 Sierosław 27.09.23, 07:49 tutaj jest wypowiedź ojca kierowcy BMW. Ponoć ma status świadka w sprawie... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30233553,wypadek-na-a1-ojciec-mezczyzny-z-bmw-zabral-glos-internet.html#do_st=RS&do_a=1440&do_sid=1440&do_w=57&do_v=992#s=BoxOpLink Wcześniej czytałam wypowiedź rzecznika prasowego policji, coś w stylu: "oświadczamy, że kierowca BMW nie jest pracownikiem policji" - była to odpowiedź na zarzuty internautów w związku z niedopatrzeniem policji, że auto brało udział w wypadku i, że kierowca ma POWIĄZANIA z policją. No tak, policjantem nie jest, ale przecież nie o to chodziło..... Odpowiedz Link Zgłoś