Dodaj do ulubionych

Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO !

24.09.23, 21:46
www.youtube.com/watch?v=NwHFa949BmM
Wspomnień czar! I jedyne w swoim rodzaju widowisko z Miss World! (wchodzi po raz pierwszy w 30 minucie).

Godzina czterdzieści w pełnym napięciu! wink

Czekam na zjadliwe komentarze i mam nadzieję, że się nie zawiodę! big_grin
Obserwuj wątek
    • agent_landon Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 21:52
      Placki ziemniaczane po czesku. Przepis
      Składniki:

» 1 kg ziemniaków
      » 200 g boczku
      » 2 jajka
      » 125 ml mleka
      » 150 g mąki ziemniaczanej
      » kilka ząbków czosnku
      » 2 łyżki majeranku
      » sól i pieprz
      » smalec lub olej do smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaki zetrzyj na tarce o średnich i małych oczkach na zmianę. Odstaw na kilka minut, a potem odsącz je z nadmiaru wody pozostawiając skrobię. Dodaj jajka, mleko, mąkę ziemniaczaną, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz. Boczek pokrój na niewielkie kawałki, a następnie podsmaż chwilę na patelni. Dodaj do masy ziemniaczanej i smaż na dobrze rozgrzanej patelni z tłuszczem.
      • magdallenac Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 21:56
        Profanacja.
        • seeview Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:02
          A ja chyba zrobię. smile
          • malia Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:04
            ja też bym zjadła
        • agent_landon Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:06
          Smakują wspaniale.
          • magdallenac Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:09
            Ale bym teraz zjadła placki…Nawet takie sprofanowane.
            • malia Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:15
              z czym jecie? matko, tak późno już, a mnie się chce placków, to przez was!
              • majenkirr Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:23
                Z cukrem, duh!
                • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:25
                  Błagam, obejrzyjcie do końca reklamę kotłów Elgazu ! Już niedźwiedź jest mocny, a to dopiero początek... Finał obezwładnia! big_grin
                  • magdallenac Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:32
                    Sorry Riki, ale Lajtova przejęła Ci wątek tymi plackami.😀
                    • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:35
                      Niech jej idzie na zdrowie!
                    • borsuczyca.klusek Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:35
                      A w dudę z plackami lajtovej, kto nie obejrzy będzie żałował 🙄
                  • borsuczyca.klusek Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:33
                    Kurka aż mnie zatchnęło, nie wiem jak to skomentować 😂
                    • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:37
                      borsuczyca.klusek napisała:

> Kurka aż mnie zatchnęło, nie wiem jak to skomentować 😂

A ja wiem! "Piękno potrzebuje ciepła! " big_grin
              • agent_landon Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:35
                ssolom, albo bez niczego.
              • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:46
                malia napisała:

> z czym jecie? matko, tak późno już, a mnie się chce placków, to przez was!

Centralnie bym poleciała smażyć, gdybym była sama w domu big_grin
                • malia Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:49
                  nie jestem sama w domu, kurka, zlikwidowanie drzwi do kuchni, to był baaardzo głupi pomysł, na dodatek muszę iść spać, bo rano do roboty.
                  • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:05
                    Pierwsze co zrobiłam w nowym mieszkaniu, to oddzieliłam otwartą kuchnię i wstawiłam drzwi!
                    No ale nie usmażę, raz, że się zaraz sępy zlecą (a muszą rano wstać do szkoły), dwa - przysięgam, że mi głupio big_grin
                    A jeszcze bardziej niż placki zjadłabym porządną babkę ziemniaczaną, gorącą, pachnącą majerankiem i boczkiem i poprawioną kubkiem zsiadłego mleka.
                    Po tym to już bezsenna noc gwarantowana big_grin
            • majenkirr Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:22
              Moj maz robi pyszne. Ale w tym tygodniu nic nie jem 😭
              • malia Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:26
                Jak to w tym tygodniu nie jesz? Czyżby ślub był już?
                • majenkirr Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:37
                  W sobotę!!!
            • daniela34 Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:39
              magdallenac napisała:

> Ale bym teraz zjadła placki

Ja też! Ja też!
        • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:45
          magdallenac napisała:

> Profanacja.
          W którym momencie??
          • borsuczyca.klusek Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:47
            Mnie czosnek zupełnie nie pasi do placków, jeżeli już to powinna być podsmażona cebulka 🙄
          • magdallenac Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:49
            Boczek, czosnek, majeranek, mleko. Co to za wydziwianie?
            • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:06
              magdallenac napisała:

> Boczek, czosnek, majeranek, mleko. Co to za wydziwianie?

Tylko mleko nie, to znaczy mleko (zimne, a najlepiej zsiadłe) w kubku, a nie do masy.
              Magda, ja widziałam te Wasze placki, nic nie mów..
          • magdallenac Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:51
            A w ogóle to placki po czesku? Może jeszcze po chińsku??🤨
            • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:06
              Czesi wiedzą, co dobre wink
            • bi_scotti Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:27
              Przeca Ty z Krakowka - u Was na Grodzkiej przez cala koncowke lat 70tych XX wieku serwowano placki zemniaczane po wegiersku, maybe later tez wink Po wegiersku, po czesku, wszystko to ten sam region, nie? Jak sie ma ochote, to sie bierze co daja w okolicy tongue_out Do tego jakies milusie czeskie piwo, potem do deseru wegierski tokay & jaki piekny wieczor sie sie robi ... dzieki Ryskowi wink Cheers.
            • hanusinamama Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 21:48
              Koreańskie są dobre...ale akurat bez ziemniaków.
          • magdallenac Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:53
            I gdzie jest Princess?? Ona by od razu powiedziała jak ma wyglądać placek czystej krwi.
            • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:07
              Princessa ostatnio napisała, że nie je nic z mąki ani żadnych ciast, po czym okazało się, że regularnie wcina ciasto filo, ale może istnieje jakaś wersja bez mąki, nie wiem... wink
              • daniela34 Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:11
                Z samej wody? Może być trudno nafaszerować takie ciasto szpinakiem...
                • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:13
                  Może chodzi o to, żeby zblanszować wink
                  • daniela34 Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:14
                    Wodę? 😉
                    • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:14
                      Szpinak! W tej wodzie, wiesz wink
                      • daniela34 Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:21
                        Już rozumiem - szpinak blanszujemy w wodzie i w ten sposób otrzymujemy bezmączną wersję spanakopity - spanakohydrię.
                        • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:37
                          No widzisz, ZAŁAPAŁAŚ big_grin big_grin
      • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:04
        Przepis zacny, a teraz proponuję spacer po lesie.
      • panna.nasturcja Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:10
        Ale mi narobiłaś apetytu na placki!
      • la_felicja Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 22:06
        Po czesku!
        Jak czytałam Szwejka, to cały czas chodziłam głodna
        Nawet nie będę czytać o tych plackach
      • wkswks Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 22:20
        A mój męźuś zrobił w osotanią sobotę. Ja jem
        Z cukrem i śmietaną
    • borsuczyca.klusek Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:04
      Moda to jednak straszna rzecz 😳
      • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:17

> Moda to jednak straszna rzecz 😳

Co tam moda, spójrz na tę prezentację.

Z charakterystyki i wyglądu wypisz wymaluj parę tutejszych Pań! big_grin
        • ggrr.ruu Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:29
          Która ma taką fryzurę 🙄
          • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:32
            Kilka o to podejrzewam wink
          • borsuczyca.klusek Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:34
            Grażynka 😉
          • daniela34 Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:36
            Ja przecież
        • konsta-is-me Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:39
          A co właściwie takiego strasznego albo niezwykłego w tych paniach ?
          Serio nie rozumiem.
          A w ogóle bym chciała żeby lata 80 wróciły w modzie.
          I fryzury 🤪
          • borsuczyca.klusek Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:44
            Dla mnie nic strasznego. Po prostu to wszystko jest tak drastycznie inne od tego co mamy współcześnie. Nawet już pomijając prezentację samych pań to realizacja programu, oświetlenie, dynamika całego konkursu, no i ta reklama pieców jako wisienka na torcie 😂
            • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:52

> to wszystko jest tak drastycznie inne od teg
              > o co mamy współcześnie. Nawet już pomijając prezentację samych pań to realizacj
              > a programu, oświetlenie, dynamika całego konkursu

"Bolero" Ravela odtańcowują dłużej niż trwa w oryginale, a jeszcze ta wokaliza na końcu... dzisiaj ludzie by wyszli w trzeciej minucie

> no i ta reklama pieców jako wisienka na torcie 😂

Wzrok Pana Smolucha na widok roznegliżowanego niedźwiedzia bezcenny! I ta wspólna kąpiel z masowaniem.... big_grin
              • borsuczyca.klusek Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:55
                riki_i napisał:

> Wzrok Pana Smolucha na widok roznegliżowanego niedźwiedzia bezcenny!

Ciekawe jaki ty byś miał wzrok na widok laski w stroju zakopiańskiego misia. Ja wiem, że są różne fetysze, ale to dzieci mogły oglądać 😂
                • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:05
                  Zaraz, zaraz! On się tak patrzył jak już niedźwiedź był rozebrany!
          • ggrr.ruu Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:45
            Możesz się natapirować bez mody smile
            Ja jako spaczona odnotowałam, że panie mają ciała nietknięte sportem, widać jak bardzo się kanon zmienił od tego czasu, nie tylko w kwestii fryzur
            • daniela34 Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:47
              A ja jako spaczona obuwniczo, że mają za niskie szpilki.
              • hanusinamama Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 21:39
                Moja mama miała takie. Jezu jakie to było wygodne. Mozna w tym było przetanczyć 3 noce i wrócić 3 km pieszo do domu
            • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:29
              ggrr.ruu napisała:

> Ja jako spaczona odnotowałam, że panie mają ciała nietknięte sportem, widać jak
              > bardzo się kanon zmienił od tego czasu, nie tylko w kwestii fryzur

Panie może i nietknięte sportem, ale nadrabiały to towarzyszące im artystki. Oto wyćwiczona gimnastycznie i nie tylko Monisia Borys w hicie Co Ty królu złoty. Plus męski balecik (też wyćwiczony). wink
              • ggrr.ruu Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:32
                Podobny niebieski komplecik miała moja mama na sylwestra chyba '93 😀
            • hanusinamama Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 21:46
              Wiesz ze sport to nie tylko hantle i siłka? Uważaj co mówisz przy swoich dzieciach, bo takie teksty moga im zrobić powazne kuku.
              • ggrr.ruu Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 21:57
                Wiem, jest jeszcze narciarstwo 😀
                A Ty zajmij się swoimi dziećmi lepiej, jak będę potrzebowała porady to się zwrócę do fachowca.
          • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:48
            konsta-is-me napisała:

> A co właściwie takiego strasznego albo niezwykłego w tych paniach ?
            > Serio nie rozumiem.
            > A w ogóle bym chciała żeby lata 80 wróciły w modzie.
            > I fryzury 🤪

Beata from Poland wiele się nie zmieniła... wink
            • konsta-is-me Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:16
              Dzięki, serio ,na chwile wróciłam do dzieciństwa 😃
              To były tak strasznie inne czasy, że nie mogę w to uwierzyć,czuje się jak dinozaur.
              A stylowka Kozidrak jak na tamte czasy , podobnież była genialna i podziwiana ( za mala byłam żeby to ocenić ).
        • livia.kalina Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:57
          >Z charakterystyki i wyglądu wypisz wymaluj parę tutejszych Pań!

A to nie jest tak, że ty się spotkałeś tylko z triss i bergamotką? To one tak wyglądają?
          • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:10
            Chodziło mi bardziej o te nieoszlifowane i skromne diamenty, które na pytanie o karierę odpowiadają tak oto.
            • ggrr.ruu Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:16
              Ematka odpowiedziałaby raczej: gwiazdą już jestem, to naturalne dla osób z mojego środowiska, myślę że ukończenie prestiżowego liceum w Warszawie, moja naturalna uroda i intelekt pozwolą mi godnie pełnić rolę miss
              • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:22
                Ale tu chodzi o ematki będące w tej stylówie w 2023 roku! To nie stolyca! wink
                • ggrr.ruu Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:28
                  Tu są same stylowe i modne, nie znasz się. Nawet jak niby z Podkarpacia to jakby z Paryża wyjęte
              • hanusinamama Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 21:40
                Ej weź Miss powinna powiedzieć "chciałabym ratować wieloryby i głodne dzieci"
    • majenkirr Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:30
      Moje rówieśniczki 😅. Ciekawe jak teraz wyglądają.
      • borsuczyca.klusek Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:34
        Też taki tapir nosiłaś? 😉
        • majenkirr Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:38
          Nie. Nigdy nie miałam też trwałej. Chyba jakaś niemodna byłam 😢
          • ggrr.ruu Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:40
            Masz naturalne loki przecież
            • majenkirr Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 22:48
              Naturalne 😏
        • hanusinamama Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 21:41
          Moja mama miała. le my mamy naturalnie kręcone, dośc puszyste. Ja je teraz poskromić umiem odpowiednimi kosmetykami ale wtedy były takie, ze mama mocno tapirować nie musiała.
          Raz byłam na imprezie w jej kiecce, podobnej fryzurze. Bosko było
      • livia.kalina Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:10
        Aneta Kręglicka tak:
        • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:11
          Boże, jaka ona jest piękna, to jest nieludzkie smile
        • riki_i Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:19
          Lepiej zobacz jak ona wyglądała na tym konkursie
          • chatgris01 Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 24.09.23, 23:23
            No ale żeby facet obracający się w show bizie nie wiedział, że makijaż sceniczny z bliska wygląda okropnie? Co się dziewczyny czepiasz.
            • annaboleyn Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 25.09.23, 09:08
              chatgris01 napisała:

> No ale żeby facet obracający się w show bizie nie wiedział, że makijaż sceniczn
              > y z bliska wygląda okropnie? Co się dziewczyny czepiasz.
              >

Też mnie dziwi ta ekscytacja i histeryczne kwiki, no ale może się w tym szołbizie obracał drugą stroną wink
              Still - AK przepiękna smile
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 25.09.23, 07:22
            riki_i napisał:

> Lepiej zobacz jak
            > ona wyglądała na tym konkursie

Dużo lepiej (i młodziej!) wyglada współcześnie niż z tą owcą na głowie. Ogólnie to super ciekawe, bo jak patrzę na zdjęcia mojej matki z lat 90 to tez mam wrażenie, ze wtedy wyglądała starzej niż teraz.
            • konsta-is-me Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 21:20
              Ludzie ogólnie kiedyś starzej wyglądali ( niezależnie od mody).
              A fryzury /styl który był wtedy modny, kojarzymy dziś jako "dla starszych pań".
              Za 30 lat powiększone usta i długie rzęsy/włosy to będzie styl "na starszą panią" ,bo tak emerytki będą wyglądać ( bo przecież to odmładza) 😃
              • ggrr.ruu Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 21:24
                Starsze panie nie ubierają się w stylu lat 80, rzadko takie ubrania są w ogóle w sklepach
                • konsta-is-me Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 22:01
                  Jeszcze z 10 lat temu bywały starsze panie w ten deseń 🤪 niekoniecznie dosłownie 1:1 lata 80- te , ale blond tapir, dużo biżuterii, makijaż kolorowe wdzianka z brylancikami itp.
                  Zresztą mi nie przeszkadza, ja kocham 80- te.
              • chatgris01 Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 22:01
                Właśnie obejrzałam dokument o Beatlesach i Rolling Stonesach i po raz kolejny mnie uderzył widok tłumów nastolatek w babciowych fryzurach...
    • czekolladamientowa Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 25.09.23, 09:16
      To już ponad trzydzieści lat?!!! Niemożliwe!
    • shellyanna Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 25.09.23, 09:21
      Jakie one maja białe zęby!!!
    • hanusinamama Re: Zamiast Netflixa prowokacyjnie polecam TO ! 27.09.23, 21:48
      Ależ one świetnie wyglądają w kostiumach.
      Ubrania takie jaka była wtedy moda, fryzury i makijaż podobnie. Nasze wnuczki będą śmiać się z naszych aktualnych wyborów modowych i też stwierdzą, ze babcia strasznie staro wyglądała majac 40 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka