Dodaj do ulubionych

Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka

25.09.23, 09:52
Oglądacie?
We wczorajszym odcinku rolniczka miała randkę online, bo kandydat nie mógł przyjechać ponieważ aktualnie siedzi w ośrodku i "walczy o życie", z powodu nadużywania alkoholu.
Druga rolniczka przeorała kandydata gdyż jak się okazało ten startował do rolniczek ze wszystkich edycji.
Oprócz tego standard czyli piękne kandydatki ze zdjęć , które po przyjeździe okazały się nie do poznania, i faceci kandydaci, którzy w większości są jakimś totalnym odrzutem.
Jest też zjawiskowo piękna Ewka, która przyjechała do nieciekawego rolnika, ten wpadł po uszy, a widzowie wróżą, że pani przyjechała tylko po to żeby zaistnieć na instagramie itp.
Obserwuj wątek
    • nick_z_desperacji Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:05
      Nie opłaca, ale macie pytanie, w ośrodku wiedzą i pozwalają mu na te występy?
      • black.imak Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:14
        Skoro randka się odbyła to widocznie pozwolili. A może nawet go zachęcili w ramach wychodzenia na prostą.
        • alex_vause35 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 18:11
          Tak on jest w ośrodku, jak ja w zakonie wink.
      • pani_tau Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:22
        Może to część terapiiwink. "Rolnika..." nie oglądam w przeciwieństwie do "Ślubu..." i tam stałym motywem jest "Jasiu taki rozdziamdziany, palcem do oka se nie może trafić, z mamusią mieszka, to dajmy mu tę oto energiczną, zorganizowaną, dobrze zarabiająca Kasię, żeby go, rozumiecie, postawiła do pionu i żeby, wiecie, tak przy niej odżył".
        • lilia_tygrysia Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 21:27
          Prawie jak w Biblii...wink
      • septembra Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:36
        Przecież to wszystko ustawka
        • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:38
          Wszystko tzn co?
          • septembra Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:57
            Tzn te wszystkie "reality" show mają pisane scenariusze
            • koko8 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:00
              To oni te śluby biorą i dzieci rodzą zgodnie z czyjąś rozpiską?
              • septembra Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:35
                Tego nie wiem, ale rozczula mnie wasza wiara w każdy szczegół pokazany w tv
                • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:48
                  Ja tam występowałam i jedyne co to cięli, ze wypowiedz była cząstkowa (i rozmowy, i film dokumentalny).
                  • majenkirr Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 14:48
                    szeptucha.z.malucha napisała:
                    > Ja tam występowałam

Występowałaś w Rolnik szuka zony? Opowiadaj! big_grin
                    • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 14:52
                      🤣
                • koko8 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 12:08
                  septembra napisała:

> Tego nie wiem,

Napisałaś z pewnością siebie, że cyt. "wszystko to ustawka". To wiesz, czy nie wiesz?
                  • septembra Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 12:14
                    koko8 napisała:

> septembra napisała:
                    >
                    > > Tego nie wiem,
                    >
                    > Napisałaś z pewnością siebie, że cyt. "wszystko to ustawka". To wiesz, czy nie
                    > wiesz?

Odpowiadałam na konkretny post, o występach z ośrodka. Cóż, jest to ustawka i tyle, jest charakterystyczny"smaczek" który sprawił że powstał np. ten wątek.

Nie musisz mi wierzyć.
            • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:00
              A ja znam jednego z rolników, zdarzało się być na imprezie rodzinnej na tym gospodarstwie. Nie jestem bezpośrednio spokrewniona, ale przez powiązania rodzinne, ktoś z mojej rodziny wszedł do tamtej poprzez małżeństwo. Uczestnika znam ponadto od 20 lat, kolega brata. Mogę więc powiedzieć, że nie jest to obcy czlowiek dla mnie. Ingerencja scenarzystów, z tego co opowiadają, ograniczała się do tego, że podpowiadali, które ubranie wybrać, jak sie ustawic do kamery itp. Nikt im scenariusza nie narzucał.
              • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:06
                Jedynie co to materiał mogą pociąć i posklejać tak, że np. tylko niekorzystnie ktoś będzie postrzegany.
        • black.imak Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:39
          Jasne. Śluby które zawierają uczestnicy, dzieci i dalsze wspólne życie to też ustawka?
          • lauren6 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:02
            Dzwonienie do alkoholika w ośrodku odwykowym z pewnością jest ustawką.
            • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:03
              W jaki sposób? Na pewno uzgodnione ale to stawianie tej kobiety rolniczki w trudnej i absurdalnej sytuacji.
              • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:15
                Ładnie wybrnęła. Powiedziala coś w stylu, że go szanuje za to, że walczy o siebie, dziękuję za kontakt, pozdrawia. A jako komentarz do rozmowy, że po prostu nie jest w stanie związać się z osobą z takim nalogiem, leczaca się w ośrodku zamkniętym.
                • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:18
                  To fakt.
            • black.imak Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:34
              A to że gość nie poinformował w liście, że ma taki malutki problemik z alkoholizmem to też ustawka.? Dyktowali mu ten list, kazali zataić?
        • chicarica Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:22
          Ale kody kulturowe są. Chłop może być kulawy, zapuszczony, z wadami typu alkoholizm albo inny odpad atomowy, ale baba ma na niego "wpłynąć" i on się zmieni.
          Pokażcie no mi może program, w którym podstarzałe alkoholiczki, zaniedbane panie w średnim wieku, albo chociażby panie z wyglądu nie będące gwiazdami a i mentalnie mające niewiele do zaoferowania przebierają jak w ulęgałkachn w młodych, zgrabnych kolesiach. Nie przyjęłoby się? No właśnie.
          • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:28
            Yyyy chyba nie widzialas ani 1 odcinka?
          • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:32
            2 młodych gości przed 30 zdaje się i 2 atrakcyjne panie 36 l I 40. Wykształceni, duże firmy, szkółka, szklarnia, ośrodek jeździecki, ferma mleczna. Z dziwaków to ten skrajna prawa 40 lat, zwykle średnie gospodarstwo do tego jakas mania filmowa.
          • feniks_4 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 09:10
            Jeszcze Mareczek (60+), bez własnego lokum, przekonany o tym, że jest ósmym cudem świata, który po wprowadzeniu się do domu rolniczki przestał być uroczy i powiedział jej, że powinna sobie zafundować botoks na zmarszczki na twarzy.
            Czyli on od kobiety oczekuje zapewnienia mu lokum, utrzymywania go i młodego ciała.
            • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 09:19
              No, to było. Ale babka fajna i wiedziała, co robićsmile
              • taniax Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 18:09
                Czy to nastaranie w salonach kosmetycznych i gabinetach medycyny estetycznej tak żeby było widać że było robione to jest charakterystyczne dla małych miejscowości i wsi? Cześciej jednak widzę kobiety które mają tak zrobione twarze że nikt się nie domyśla że były jakieś ingerencje a w tym programie widzę rewie gwiazd salonów, czy laski z małych miejscowości z prowincji tak dziś wyglądają?
                • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 19:49
                  No widać, że coś niedoogladalas. Ja miałam odwrotne spostrzeżenia, że dużo naturalnych dziewczyn. Na te 9 tylko 2 mają dziwne usta i rzęsy, reszta całkiem zwyczajne, mlode dziewczyny.
    • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:24
      Kandydatki mają słabych kandydatów. Panowie mają w czym wybierać.
      • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:32
        W kim
      • taniax Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 18:21
        Nie widziałam nawet całego odcinka ale już mam wrażenie że widać tam głownie wiejski tuning twarzy, aczkolwiek myślę że przeciętnemu zjadaczowi chleba będą się podobać doczepione rzęsiska, wyblendowane i zasypane pudrem na gładko twarze, wypełniacze w różnych miejscach itd zatem tak panowie mają w czym wybierać.
    • koko8 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:24
      Poza piekną Ewką, zainteresowaly mnie jeszcze trzy przypadki: pan, który tydzień po wysłaniu zgłoszenia okazał się byc w ciązy ze swoją dziewczyną(bylą!), pan ktory zwrócił się do rolniczniki imieniem jej konkurentki oraz filuterny 21- latek startujacy do pani 15 lat starszej( chyba bym wzięła🥴).
      • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:28
        No, ta edycja zaczęła się dziwnie.
      • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:29
        A dzieciorob, który jest chętny na kolejną dwójkę, bo co tam 3 czy 5... chłopina ma 30 lat i 3 dzieci, w tym jedno 11letnie
        • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:34
          No 😱biedna rolniczka
        • iberka Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 17:23
          Ktoś alimenty płacić musi przecież więc bogata żona się przyda 😂
          • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 18:27
            To samo sobie pomyslalam
    • yenna_m Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:31
      Ogladacie.
      Niezła krindżówa z tym gosciem z ośrodka.

Z kolei ten od obrazka konia to były uczestnik "Chłopaków do wzięcia", który kręcił się wokół Kariny od Stefana. Podarowany obrazek konia namalowała Karina.

Dzieje się big_grin
      • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:34
        Nie wiem kto to Karina i Stefan, ale widziałam w komentarzach na fb. Czy organizatorzy nie powinni jakoś przesiewac tych uczestników i dawać cynk przy czytaniu listów? Nie mówię zebu ich odwalać z góry, ale informować adresatów
      • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:35
        😳
      • yenna_m Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:37
        fb.watch/nh04aZNrfN/
        • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:41
          On tam też bluzgi wrzuca do innych komentujacych
      • koko8 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 10:56
        Który to był ten od konia, bo nie pomnę? Ten co uczuciowo popłakiwał?
        • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:02
          Zmarła matka jego dziecka 12 lat temu a on nadal jest w żałobie, wygolona głowa z takim paso-kucykiem po srodku
          • koko8 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:07
            O matulu, to on ją strasznie tymi łzami ujął. Weźmie go na bank. Biedaczka nie wie, że złodziej własności intelektualnej i artystycznej...
            • iberka Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 18:32
              Myślę, że owa Karina (prawdziwa Karyna 😂) już jej znać dała albo lada chwila da 😀
              • szmytka1 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 18:37
                W komentarzach on już się przerzuca wyzwiskami z jakimś kontem Karina i ktoś tam
                • iberka Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 20:51
                  😂🤣 może Karina i Stefan, bo to jakby jeden byt 🤣🤣🤣
              • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 18:53
                Zdjęcia były robione w wakacje, więc już po ptokach. Ale babka bystra Pewnie się dawno kapnęła.
      • iberka Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 17:23
        Ło jeżu 🤣🤣🤣
    • ksawerysa Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:05
      Nie oglądam. Realia wsi, tam mało tzreźwych facetów zostało. Choć dziwne, że facet w ośrodku jest. Na ogół nikt się nie leczy.
      • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:07
        Pan akurat do rolniczki startował.
      • koko8 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 11:10
        Wątpie, kandydaci rzadko są ze wsi.
      • taki-sobie-nick Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 21:17
        Nie oglądam, po co?
        • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 21:43
          Zawsze podchodzisz do ludzi o czymś gadających i im mówisz a mnie to nie interesuje?
          • panna.nasturcja Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 02:11
            Było pytanie czy oglądamy, więc chyba można odpowiedzieć, że nie?
    • pupu111 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 23:12
      Mało oglądam takie programy, ale parę razy cos widziałam, chyba to w stylu chłopaków do wzięcia?
      Czy przewodnią ideą tych programów nie jest czasem żeby się ponabijać z mniej ogarniętych życiowo ludzi???
      • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 23:25
        Nie odbieram tego tak. Przewodnia idea jest matrymonialna. Sporo rodzin w ten sposób powstało. Niektórzy mają już dzieci szkolne. Innym nic nie wyszło albo sparowali się poza kamerami - jest rodzina, gdzie chłopak i dziewczyna zostali niewybrani i tak się spotkali. Owszem, czasem zdarzają się gwiazdorzy. Bywa, ze publika przyczepi się do kogoś. Ale generalnie to jest inny program niż "chłopaki".
        • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 25.09.23, 23:30
          Chociaż "chłopaków" nie widziałam, może przez kilka minutwink ale właśnie z powodu klimatu przełączyłam.
        • panna.nasturcja Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 02:13
          Nie, idea przewodnia nie jest matrymonialna tylko finansowa. Program robi się po to by zarobić i im bardziej kontrowersyjny tym więcej ludzi będzie oglądać. Bohaterów dobiera się dokładnie tak, by oglądający czuli się lepsi i mądrzejsi.
          • pupu111 Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 02:28
            No właśnie, to samo chciałam napisac. Programów nie robi się ze względów matrymonialnych, bo do tego są portale randkowe, tylko z rozrywkowych.
            • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 06:31
              To faktwink ale jakoś wielokrotnie przy rozrywce gawiedzi powstawały te pary, trwałe. Uczestnicy jakoś się na to godzą. Często są to osoby vlogujące i widać im różnicy nie robi, czy blog jest o gospodarce, gotowaniu, czy pokazują wchodzenie w związek. Niektóre tam przychodzą dla zabawy. Muszą mieć tę chęć pokazania się - większość ludzi w takiej sytuacji nie chciałaby się odsłaniać.
              • szeptucha.z.malucha Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 06:43
                Ja z kolei lubię sobie popatrzeć na wieś. Sama pamiętam taką drewnianą i latanie z kosą oraz prostych ludzi (u rodziny, znajomych, koleżanek), że cieszę się, iż mogę zobaczyć zmiany jakie zaszły i w otoczeniu, i w ludziach.
                A rodziny/pary z tego programu często prowadzą swoje konta na Instagramie/fb i jak ktoś chce, to może być z nimi w jakimś kontakcie.
      • taki-sobie-nick Re: Rolnik szuka żony - Alkoholik z ośrodka 26.09.23, 00:25
        Trafiłaś w sedno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka