Dodaj do ulubionych

pomysł na przebranżowienie

25.09.23, 12:27
Mam ponad 40 lat, od prawie 15 lat pracuję w branży marketingowej i częściowo sprzedażowej (bo na niektórych stanowiskach łączyłam obie opcje). Przerobiłam stanowiska od specjalisty do dyrektora, obecnie mam własną działalność, stałych klientów, gdzie większość ogarniam sama i częściowo daję podwykonawcom. I jestem tym zmęczona. Zerowa satysfakcja, w koło to samo, nuda, poza tym coraz częściej odczuwam to, że nie nadążam, stałam się już niekonkurencyjna na rynku, ja to widzę, klienci jeszcze nie. No i po prostu nie chcę już tego robić, chcę to zmienić.
Szukam pomysłu na co - na co zmienić? Najchętniej widziałabym się jako osoba zarządzająca zespołem, oddziałem, ludźmi od strony administracyjnej, operacyjnej. Ale jeszcze nikt nie odpowiedział na moje cv z tego typu ogłoszeń.

Więc co zrobić? Mogę zainwestować jakieś niewielkie pieniądze w siebie, jeśli to coś da. Raczej nie widzę możliwości otwarcia jakiegoś własnego biznesu - w zasadzie taki już mam i chcę go zamknąć.
Zainteresowania mam zwyczajne - żadnych szczególnych pasji.

Proszę o pomysły na życie zawodowe. Jeszcze jakieś 20 lat trzeba popracować..

Obserwuj wątek
    • kk345 Re: pomysł na przebranżowienie 25.09.23, 13:40
      >Proszę o pomysły na życie zawodowe.
      Możesz zostać couchem, doradzającym ludziom, na jaką ścieżkę kariery powinni przeskoczyć big_grin
    • mamkotanagoracymdachu Re: pomysł na przebranżowienie 25.09.23, 13:59
      Zapytaj czatu GPT!
    • leosia-wspaniala Re: pomysł na przebranżowienie 25.09.23, 14:11
      Fizjoterapia albo fryzjer dla psów.
    • natalyaxx Re: pomysł na przebranżowienie 25.09.23, 14:25
      Ja po wielu pobytach w szpitalach zapragnęłam być pielęgniarką i w wieku 38 lat wybieram się na studia. Korpo, HR? Coś musi Cię interesować, to co napisałaś jest jednak dość ogólne. Uważaj też żeby nie wpaść z deszczu pod rynnę, by się potem nie okazało, że trzeba było jednak popracować nad konkurencyjnością własnego biznesu niż pracować dla kogoś.
    • ksawerysa Re: pomysł na przebranżowienie 25.09.23, 14:37
      Ja bym się najchętniej widziała jako prezes dużego banku albo spółki skarbu państwa. Ewentualnie urzędnik wysokiego szczebla, taki który przecina wstęgi na otwarciu różnych imprez a potem już może iśc do domu.
      Widzę się w takiej roli i myślę, że bym się w niej realizowała o wiele bardziej niż teraz.
      To co zrobić?
      • matacznik Re: pomysł na przebranżowienie 25.09.23, 14:44
        ksawerysa napisał(a):

> To co zrobić?
        >
        Zapisz się do Partii.
        • ksawerysa Re: pomysł na przebranżowienie 25.09.23, 14:51
          a to poczekam jeszcze miesiąc żeby wiedzieć do której.
          • marusia_ogoniok_102 Re: pomysł na przebranżowienie 25.09.23, 15:34
            Miło wiedzieć, że to jedno się nie zmieni, prawda?
            youtu.be/S8Ehow2IAdQ?si=CwUVQR-xwGT1y59Z

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka