Dodaj do ulubionych

potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn

25.09.23, 14:03
chce sobie zrobic taka spodnice (moja bedzie dluzsza wink )

https://i.pinimg.com/564x/11/2d/99/112d99178588120fc76c1c3c69f3efe0.jpg

umiem zrobic "kwadrat babuni" - wlasnie przetestowalam.
jako nastolatka robilam bardzo duzo na szydelku i na drutach (fajnie nawet wychodzilo), od lat nic, ale teraz syn sie zaangazowal i mi sie przypomnialo.

mysle, ze z wykonaniem sobie poradzie (choc moze nie bedzie perfekcyjnie), natomiast zupelnie nie wiem, jaka (ba)welne kupic - i w ogole jak sie robi takie kolorowe kwadraty - czy sa zestawy "welny" w roznych kolorach, czy trzeba kupowac po motku samemu? chce w podobnym stylu, jak na fotce, kolory w czarnej oprawie. chce, zeby byla miekka, przyjemna do noszenia, niezbyt gruba, najlepiej z naturanego materialu. jaka "welne" kupic? mozecie polecic jakies konkretne firmy, rodzaje, grubosci? takie Wasze ulubione - jesli macie.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:11
      Ja nie szydełkuję, ale asystuję szydełkującej, a z takich kwadratów tylko w odcieniach niebieskiego, mam kapę na łóżko. Kolory musisz sobie kupić sama, skoro to na spódnicę to nie akryl (niestety, bo najłatwiej go kupić i jest najtańszy).
      • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:15
        a bawelna sie nada? znalazlam w sieci jakies firmy z bawelnianymi motkami.
        i nie mam pojecia, jaka grubosc nici ...
        • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:16
          PS moj syn planuje zrobic kape na lozko smile
        • daniela34 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:18
          Bawełna pewnie się nada. Poszukam może z jakiej grubości miałam robiony sweter i sukienkę, bo to chyba podobna powinna być.
          • daniela34 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:19
            Znalazłam: 160 m/50 g, szydełko 3.5.
            • aqua48 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:30
              A czysta bawełna w postaci długiej spódnicy nie będzie się aby rozciągać za bardzo, lub wręcz farbować w praniu? Ja bym szukała raczej jakiś mieszanek. No i trzeba kupować po motku niestety.
              • gryzelda71 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:34
                I ważne, żeby spodnica po wykonaniu nie była ciężka, bo poleci do dołu swoim.ciezarem.
              • daniela34 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:50
                Dopiero teraz doczytałam, że ms być dłuższa. To tak - mieszanki, bo się rozciągnie.
              • alewcale Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 31.10.23, 17:18
                bawełna z akrylem jest w wielu kolorach, ale nie wiem, czy się na tyłku nie wyciągnie. A sama bawełna jest kompletnie nieuciągliwa, więc może być nie tak w drugą stronę.
    • berdebul Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:19
      Można kupić zestawy czasami ze wzorem, ewentualnie jeżeli kupujesz wzór to masz podana ilość i kolory włoczki. Wzięłabym coś przeznaczonego na kocyki dla niemowląt - będzie miękkie, oddychające i przyjemne.
    • conena Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:23
      jestem wielbicielką szydełka i uważam, że tego typu ubrania nigdy nie wyglądają dobrze, a już szczególnie jak się ma więcej niż 10 lat. potem już lepiej się sprawdza odzież wyprodukowana na drutach.

ale oczywiście, huk mi do tego, co kto nosi, więc:
      - motki kupujesz sama i sama sobie dobierasz kolory, chociaż jakby gdzieś poszukać to pewnie są sklepy sprzedające zestawy,
      - ja bym robiła z yarnartu, bo to moja ulubiona włóczka, bawełna z domieszkami, nie rozwlecze się, będzie trochę elastyczna, może merino się nada, ale imo profanacja wink
      • krolewska.asma Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:55
        jestem wielbicielką szydełka i uważam, że tego typu ubrania nigdy nie wyglądają dobrze, a już szczególnie jak się ma więcej niż 10 lat. potem już lepiej się sprawdza odzież wyprodukowana na drutach

Widac od razu ze nie zobaczyłaś jeansowych kozaków kury z wyszedylkowanymi wzorami łowieckimi kupionymi jako używane

Wtedy byś nie śmiała czegoś takiego pisać
        Ja już widzę przed oczami ten cały zestaw
        10 latka będzie przy tym wyglądała jak cmentarna wdowa
        • pampelune Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 09:51
          krolewska.asma napisała:

> 10 latka będzie przy tym wyglądała jak cmentarna wdowa

🧡🧡🧡
      • zona_mi Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 09:56
        conena napisała:

> uważam, że tego typu ubrania nigdy nie wyglądają
        > dobrze, a już szczególnie jak się ma więcej niż 10 lat. potem już lepiej się s
        > prawdza odzież wyprodukowana na drutach.
        >

Noszę z powodzeniem szydełkowe sukienki, bluzki i tuniki i bynajmniej nie wygląda to źle, przeciwnie, słyszę wiele pozytywnych komentarzy.

Ad rem - kupiłabym mieszankę bawełny z acrylem.
      • aguar Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 17:42
        "ja bym robiła z yarnartu

Może YarnArt Jeans albo YarnArt Jeans Plus.
      • alewcale Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 31.10.23, 17:22
        yarnart popieram. Ale ja bym też nie robiła spódnicy, tylko np. sweterek pudełkowy i są na to wzory z wyliczeniem ile jakiej włóczki trzeba.
    • mak_z_figa Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:35
      Albo bawełna merceryzowana, albo mieszanka bawełna z domieszką akrylu. Ta druga będzie bardziej miękka. Robię z takiej torebki i służą długo.
      Jakbyś chciała z wełny, to najlepiej taką skarpetkową superwash, bo jest z domieszką poliamidu, który wzmacnia nitkę i można prać w pralce.
      Co do kolorów, to albo kupujesz jednokolorowe matki i łączysz kolory jak chcesz. Ale są też motki wielokolorowe, tylko wtedy nie masz za bardzo wpływu, jak te kolory będą się układały.
      • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:40
        dziekuje! ten yarnart polecany wyzej jest u mnie w necie i wlasnie ma mieszanki bawelny z polyakrylem - chyba takie bym sprobowala na poczatek?
        • aqua48 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:47
          Pod taką spódnicę trzeba by było też chyba wszyć halkę, albo jeszcze lepiej kupić gotową w miarę obcisłą halkę odpowiedniej wielkości długości (musi być krótsza) i do niej dopasować te kwadraty, tak jakby ją nimi obudować.
          • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:51
            tak, myslalam, ze halka musi byc - mysle, ze zaniose tutaj do krawcowej i poprosze o halke na miare - jak juz moje dzielo sztuki powstanie wink
        • mak_z_figa Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:57
          Torebki często robię z yarn art cotton soft. Chyba moja ulubiona i w rozsądnej cenie. Nitka jest tak zwinięta, że dobrze wchodzi na szydełko.
          • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 15:04
            ten yarnart ma takie mieszanki jeans crazy - rozne kolory w jednym motku - chyba na takie sie skusze, nie bede musiala podejmowac decyzji o kolorach wink podobny sklad do tego cotton soft
            • gryzelda71 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 06:42
              Na zdjęciu kazdy obwód w innym kolorze w tych kwadratach. Z wloczką która chcesz kupić nie osiągniesz takiego efektu.
            • elinborg Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 07:41
              wyjdzie Ci coś zupełnie innego, kolory będą rozłożone chaotycznie, namęczysz się tylko przy tych kwadratach. ta włóczka, jak wszystkie cieniowane, najlepiej nadaje się na kawałki robione jednym ciągiem.
              • mak_z_figa Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 07:55
                Różnica będzie mniej więcej taka jak na tych torebkach, co prawda nie kwadraty a sześciokąty, ale efekt można zobaczyć. W tej z cieniowanej włóczki jest stały biały element we wzorze, żeby całość się nie zalewała.
                • elinborg Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 08:06
                  Bardzo ładne te torebki! No ale efekt jednak inny. I tak fajnie, że we wszystkich kawałkach masz białe tło( nic nie cięłaś?). Wyszłą taka "łaciata", świetna!
                  • mak_z_figa Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 08:29
                    Dziękuję. Tam są 2 włóczki. Cieniowana i biała.
                    Przy cieniowanej czy wielokolorowej włóczce, duży wpływ na efekt ma też to, jak często są zmiany kolorów czy odcieni. Przy krótkich kolorach to będzie bardziej w ciapki.
                    • elinborg Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 08:59
                      A widzisz, mnie się wydawało, ze w niektórych kawałkach tło jest niebieskawe, więc myślałam, że może cięłaś. (Piszę o tej niebieskiej rzecz jasna)
                      Ta beżowa też super, no naprawdę masz talent!
                • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 08:37
                  widzialam w necie sweter z takiej cieniowanej wloczki i bardzo mi sie podobal - ta torebka tez swietna smile

wiem, ze z takiej wloczki nie wyjdzie spodnica dokladnie taka, jak na zdjeciu - mnie bardziej chodzi o ogolna "wizje". zamowilam pare motkow cieniowanych i bede probowac, jak jednak mi sie nie spodoba, to beda kwadraciki dla syna - robi wlasnie torbe dla przyjaciolki na urodziny. wtedy wroce do pojedynczych kolorow, zobaczymy smile
                  • elinborg Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 08:53
                    No mnie o tą wizję chodziło. Cały urok kwadracików w kontrastach 🙂. U figi takie są mimo wszystko w tej niebieskiej. Może cięła włóczke, moze wzór dopasowany do włóczki.
                    Ja ciąć nie lubię i kombinować na przykład.
                    • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 08:55
                      no az tak sie nie znam - zobacze, jak to bedzie wygladac i czy mi sie spodoba smile
                      najwyzej kupie rozne kolory i zaczne od poczatku - jedyna pewna rzecz to ten czarny w ostatnim rzadku.
                      • elinborg Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 09:07
                        Wyżej figa napisała, w czym rzecz🙂. Osobna nitka. Ta czarna w Twoim przykładzie robi robotę.
                        Mam nadzieję, ze sie pochwalisz efektem jak już zrobisz🙂, ciekawe jak wyjdzie. Nie miałam jakoś przekonania do kwadracików, ale ta spódnica wygląda naprawdę dobrze.
                        Właśnie męcze sweterek, na razie zabrakło włóczki, zawsze jakoś źle obliczę.
                        • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 09:21
                          tak, ten czarny musi byc! to jest wlasnie ten "ogolny styl" dla mnie.

mam nadzieje, ze starczy mi odwagi sie "pochwalic" wink
    • krolewska.asma Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 25.09.23, 14:52
      Jahahaha

Czy to początek bloga o beztroskim życiu naukowców ??? wink))

Dla mnie bomba, wynaleziac szydełkując
      • princesswhitewolf Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 18:03
        moja matka byla lekarzem. Na dyzurach jak nie bylo obchodu i byl spokoj to nic jej tak nie uspokjalo jak robienie na drutach.
    • truchtamsobie Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 04:51
      Szydełkuje, tworzę swoje wzory na chustu, tworzę chusty a ostatnio koc.
      Ale też mandale,dywany i inne tego typu.
      Na spódniczkę ze zdjecia najlepiej bawełna-akryl, 4 nitki, szydełko 3.5m.
      Nie jest ona z motków ombre czyli musisz kupić każdy motek w innym kolorze i w danym rzędzie go zmienić.
      Bardzo polecam Wolleamore i Tulinki, obie firmy maja świetną jakość, ta pierwsza wysyła ekspresowo.
      Jakbyś miała jakieś pytania śmiało pisz.
      • damartyn Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 06:06
        Ale piękne!
      • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 08:40
        piekny dywan! i serwetka - takie robilam namietnie jako nastolatka, wszystkich obdarowywalam LOL

wiem, ze spodniczna nie ombre (nie wiedzialam, ze tak sie na to mowi) - ale widzialam w sieci ombre sweter i mi sie podobalo.
        zamowilam wlasnie pare takich motkow (rozne kolory) - sklad przez Ciebie proponowany - i bede eksperymentowac smile

... to wszystko zajmie czas, ale dziekuje za propozycje konsultacji - w razie potrzeby bede odkopywac ten watek.
      • magda.z.bagien Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 21:09
        Bardzo fajny dywanik
    • kotejka Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 06:05
      Wełna imho jedynie i to dość.cieniutka
      W mieszankach takich 70 do 30
      Merino,.ona ładnie się nosi, ale bez włoska
      Ten splot jest gruby w kwadratach i bawełniany będzie bardzo brzydko układać i ciągnąć w dół
      Nawet sweterek o luznych dzersejowych oczkach ciągnie i brzydko się rozciąga
      A co dopiero takie ciężkie kwadraty
      Weź więc welenke - dużo motkow, te kwadraty są wloczkozerne
      Dodatek poliestru albo poliamidu utrzyma ładny kształt a wełna będzie ladnie pracowac i grzac w pupke zima
      Są też merino plus jedwab no ale wtedy będzie ze złota smile
      6 motkow minimum na ten wzór, jak ma byc dwa razy dluzsza to 12
      Halki specjalnie nie musisz na pewno masz jakąś modelująca, albo cieniutka kieckę typu slip dress
      Ja mam takie dwie jedwabne, jak koszulki nocne
      Noszę luźno latem, a czasem jako dolną warstwę pod coś prześwitującego,
      • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 08:41
        dziekuje, Kotejka. na razie zamowilam na probe bawelne z akrylem - bede eksperymentowac.
        zobacze, czy osobna halka/modelujaca sie sprawdzi, jesli nie, bede kombinowac z wszywaniem.
      • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 09:20
        jeszcze mam pytanie - znalazlam u syna welne z akrylem (pol-na-pol), z minimalnym wloskiem - fajna jest! taka by sie nadala?? czy lepiej wiecej welny?
        jak pisalam, na razie sprobuje z mieszanka bawelny polecana wyzej, ale jak mi sie spodoba, to moze bede robic nastepne smile taka maxi z rozcieciem ...
        • elinborg Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 26.09.23, 09:47
          sprawdź, na jakie szydełko. Wg mnie max 3,5. I czy splot zwarty. No i czy włosek nie wyłazi (ale jak piszesz , że minimalny, to może nie), chyba ,że Ci to nie przeszkadza. Ja bym próbkę zrobiła. Akrylu to nawet dobrze, ze więcej.

• kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 30.10.23, 15:24
      melduje sie z wynikami eksperymentu szydelkowego smile

najpierw chwale syna - taka torbe zupelnie sam zrobil. w srodku jest jeszcze czarna "wkladka", ktora sam uszyl na maszynie.

druga fotka dla malo wrazliwych - moja spodnica, dzis pierwszy raz zalozylam - z halka - zobaczymy, jak bedzie pod koniec dnia. rozwazam wszycie do niej spodu materialowego. kolory w naturze sa troche bardziej wyraziste. (nie nabijajcie sie za bardzo ...)

• mak_z_figa Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 30.10.23, 15:56
        Super wyszło
      • aguar Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 30.10.23, 16:47
        Super spódniczka i w ogóle cały outfit jest fajny, lepszy niż tej laski ze zdjęcia, świetnie wyglądasz.
      • gryzelda71 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 30.10.23, 17:18
        Pomysl z rozporkiem doskonaly.
        • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 30.10.23, 20:01
          > Pomysl z rozporkiem doskonaly.

pomysl autorski wink choc jestem pewna, ze w sieci pelno rozporkow.
      • migafka357 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 30.10.23, 17:22
        Świetne, Kuro, szacun!
      • elinborg Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 30.10.23, 18:39
        Nie ma się z czego nabijać, wyszło super. Torba piękna, spódnica rewelacja, świetnie wyglądasz!
        Napiszesz, jaka to włóczka?
        • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 30.10.23, 19:59
          > Napiszesz, jaka to włóczka?

wedlug porad forumowych wybralam yarnart, wloczka jazz (mieszakna bawelny i akrylu) - dobry wybor.

wszystkim dziekuje za komplementy, czerwnienie sie ...
      • alewcale Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 01.11.23, 10:26
        ozesz to ja nie przeczytałam a odpowiadałam ... Bardzo ładnie i syn super, że mu się chciało i na maszynie szyje smile
        • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 01.11.23, 10:29
          > Bardzo ładnie i syn super, że mu się chciało i na maszynie szyje smile

smile syn maszyne sam wyciagnal z piwnicy, ustawil (z pomoca ojca) i zaczal szyc - az mi oczy wyszly z orbit (wirtualnie, bo mnie wtedy w domu nie bylo). teraz robi na drutach sweter i planuje, co dalej na szydelku - chyba poduszke wink
      • shellyanna Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 01.11.23, 11:26
        Absolutny sztos!
      • mama-ola Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 01.11.23, 17:28
        Widzę, że wszyscy chwalą. Usiłuję spojrzeć na to Waszymi oczami, ale bezskutecznie. Spódnica i cały outfit wydają mi się okropne.
        Piszę to bez złośliwości, po prostu mam inną opinię. Wykonawczynię spódnicy lubię i szanuję (forumowo, osobiście się nie znamy).
        • conena Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 10:32
          chociaż mnie nadal nie przekonuje szydełkowa spódnica, to nie mogę się zgodzić, że jest okropna. jest estetycznie wykonana, kolory są ładnie dobrane, kwadraty są równe i nie wyglądają na robotę początkującej dziewiarki. bardzo spoko praca.
      • ekstereso Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 01.11.23, 17:33
        Super🐭🐭🐭
      • truchtamsobie Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 02.11.23, 19:14
        Torba fajna choć kompletnie nie pasują uchwyty do tego stylu. Ale gratuluję synowi,bo szydełko super!
        Spodniczka dla mnie wygląda jak za mała, stanowczo za krotka i rozporek mi nie pasuje. Reszta stroju do spódniczki też mi nie pasuje, uważam że powinno wszystko współgrać ze sobą. Już zwykła czarna bluzka by wyglądała lepiej.
        Jako osoba szydelkujaca doceniam ilość pracy i piękne kolory!
        • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 12:29
          > Torba fajna choć kompletnie nie pasują uchwyty do tego stylu. Ale gratuluję syn
          > owi,bo szydełko super!

ja mu radzilam inne uszy (proste czarne), ale on sam wszystko zaprojektowal i zrobil i chcial takie wink
          kiedys trzeba pozwolic dzieciom robic bledy LOL
          • krolewska.asma Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 12:56
            Błędy ????

Błędy syna ???

Syn ładnie zrobił

Ja bym się zajęła błędami matki, może tak szyje żebyś miała jakieś wgledne autfity i żeby koledzy się nie wyśmiewali ?
      • szarmszejk123 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 10:41
        Kuro, ja bym do tej spódniczki zalozyła prostą, czarną bluzkę ( ostatnio bardzo lubię cienkie polgolfy:p ) I byłoby zajebiście.
        Ten sweterek psuje efekt imo.
        • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 12:27
          > Kuro, ja bym do tej spódniczki zalozyła prostą, czarną bluzkę

tak, czarna bluzka wyglada duzo lepiej - i tak planuje nosic.
          ale: fotka byla dla siostry, od ktorej dostalam ten sweterek (kaszmirowy!) i zupelnie o tym zapomnialam i zapytalam ja, czy to ona u mnie zapomniala ... troche sie nafoszyla i chcialam jej pokazac, ze nosze wink
          • szarmszejk123 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 12:30
            A to ci fopa 🙈😆
            • kura17 Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 12:42
              no ... mowie Ci ... ale zdjecie ja troche udobruchalo - ze niby nowa spodnica, pierwszy raz zalozona - i jej sweterek ... big_grin
      • ichi51e Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 11:07
        Świetna
      • krolewska.asma Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 12:54
        Torba super

Za duży Sweter-uniform z prywatnej szkoły podstawowej w połączeniu z za mała wyglądająca jakby rozdarta ozdobna poszewka na poduszkę przywdziała na pupę oraz eleganckimi kozakami
        Nie nie nie

Szacun za to ze można wpaść na pomysł połączenia trzech zupełnie nie pasujących stylów

Nie każdy to potrafi
        • krolewska.asma Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 12:59
          A nie
          Cofam wpis
          To nie są eleganckie kozaki tylko trapery …..

Dlaczego ?????
      • kropkaa Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 12:58
        Nie widziałam tego konceptu, przyznaję, ale efekt bardzo pozytywnie zaskakuje!
    • ichi51e Re: potrzebuje porady szydelkujacych Dziewczyn 03.11.23, 11:04
      Taka jak na zdjeciu to ja przypadkiem mam - baby merino. Cudownie miękka jest genialna by z tego wyszła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka