Dodaj do ulubionych

Co Wam pomaga pl stresującym dniu?

27.09.23, 01:57
Co robicie, żeby się doprowadzić do ładu po męczącym i stresującym dniu w pracy?
Ostatnio pomagają mi podscasty ale szukam je po prostu wpisując w Google :"podcast na pozytywne myślenie" czy jakoś tak.
Ostatnio mam marne dni w pracy, bo w tym tygodniu robię coś innego niż zawsze, i jest to zawsze stres większy🥺
Co Wam pomaga się pozbierać do kupy? Macie jakieś tipy?
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 05:27
      Zawsze joga, od stania na głowie zmienia się perspektywa i nie przejmujesz się pierdolami
      Albo mocny trening
      Spoce się, wezmę prysznic, przytule.kociaka dzieciaka, albo z psem na spacer pójdę
      I też lepiej na duszy smile
    • nowel1 Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 07:00
      Muzyka. Audiobook. Szydełkowanie. Grzebanie w ogrodzie. Las.
    • bene_gesserit Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 07:16
      Przytulanki działają najlepiej. Poza tym park i ashwagandha.
    • primula.alpicola Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 07:18
      Odoczynek, po prostu. Poleżeć na pomoście gapiąc się na chmury, albo na kanapie po prostu, albo spacer, herbata, muzyka, drzemka, seks też doskonale działa.
    • summerland Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 07:35
      Spacer, kąpiel w pianie, wyspanie się
    • zwyczajnamatka Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 07:38
      Kąpiel. Długa i ciepła.
    • czekolladamientowa Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 07:41
      Spacer z synem, jazda samochodem (byle nie autostradą) wizyta u mojej ukochanej kosmetyczki, książki, książki, książki - do tego grzane wino i czekolada, a w lecie szprycer i lody. Pies. Seans w kinie studyjnym. Obiad w małej knajpce. Trening, ale w domu. Dobry film, maseczka, kąpiel.
    • shellyanna Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 08:05
      Kot ostatnio 🙂
      I pozytywne myślenie.
    • ekstereso Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 08:28
      Las, jezioro. Chciałam napisać sauna, ale już mam poczucie, że na siłę wciskam.
    • gaskama Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 08:42
      Nic mnie tak nie odstresowuje, jak 30, 40 km na rowerze. Z mężem. A potem pogaduchy przy piwie i pizzy. Każdy z tych elementów sam w sobie dobrze działa ale razem wzięte to prawdziwe combo.
      • panirobak82 Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 15:14
        Mam to samo rower rower rower i jeszcze raz rower l, ostatnio wykręciłam 50 km nawet nie wiem jak i kiedy.
      • la_felicja Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 20:29
        Ale PO stesującym dniu robisz tych 30-40 kilosów rowerem? A potem pizza i piwo? to kiedy ty śpisz?
        • gaskama Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 20:42
          Nie, no bez jaj. Pracuje maks do 16.30. Ruszamy 17.15. I 18.45 mamy przejechane te 30+ km. Do 20.00 knajpeczka pod domem. Potem prysznic i kupa czasu na różne rzeczy.
          • gaskama Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 20:43
            A w weekend to bez problemy te 50 czy 60 czy więcej.
            • grey_delphinum Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 21:57
              Zestresowałam się od samego czytania 😉 u mnie schodzenie ze stresu to włączenie trybu przetrwania - ma być milusio, spokojnie, wyciszająco.
    • borsuczyca.klusek Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 08:48
      Gram w simsy albo słucham podcastów kryminalnych i haftuje krzyżykiem.

Jak już całkiem nic mi się nie chcę to odpalam YT i oglądam jakieś totalne głupoty.
      • panirobak82 Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 15:13
        Możesz polecić jakieś fajne podcasty kryminalen?
        • borsuczyca.klusek Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 17:12
          Aga Rojek - Aneks kryminalny
          Mystery Cabin
          Nagle ostatniej nocy
          Ciemno Wszędzie
          Stanowo
          • panirobak82 Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 17:24
            Dziękuję
            • grey_delphinum Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 21:58
              Z podcastów lubię jeszcze Czarną Wdowę.
    • eliszka25 Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 08:51
      Najbardziej odstresowująco i poprawiająco humor działa na mnie słuchanie mojego ulubionego radia. Mają bardzo mało gadania i bardzo dużo muzyki, którą lubię. W sumie mam też wpływ na to, jaką muzykę grają, bo jestem członkiem ich Musik Jury i cyklicznie dostaję pakiet piosenek do ocenienia - w sensie co lubię, co mi się podoba, a co nie.

Poza tym spacer z kijkami, kąpiel albo „krzesło elektryczne” w połączeniu z radiem, czyli ustawiam sterowane elektrycznie siedzenie kanapy w pozycji relaksacyjnej i słucham radia. Nie raz zdarza mi się przysnąć.

A ostatnio odstresowania mnie kosmetyczka, która przy okazji zabiegów na twarz i dekolt rozmasowała mi twarz, ramiona i szyję. Tak się zrelaksowałam, że jej zasnęłam 😄
    • kaki11 Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 08:53
      Jak się uda wyrwać to spacer po lesie. Jak nie to wieczór z pielęgnacją i muzyka albo jakimś lekkim filmem w tle
    • alewcale Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 11:01
      cisza, zieleń, muzyka, widok dziecka zafascynowanego idącym robakiem/ślimakiem/psem merdającym ogonem do niego (z psem to pod kontrolą)
    • joana.mz Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 13:41
      intensywne pływanie, joga.
      Niestety czasem zamiast się zmobilizować idę spać, co pomaga chwilowo
      • primula.alpicola Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 17:54
        Niestety? Nie ma nic lepszego niż sen, myślę.
        • joana.mz Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 22:02
          no ja bym mogła spać zawsze, myslę jednak, że sen nie "oczyszcza" głowy
          • primula.alpicola Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 22:34
            Mnie bardzo pomaga.
    • sanciasancia Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 13:47
      Prace manualne, zwykle szydełkuję.
    • szafireczek Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 14:55
      Intensywne sprzątanie - jak robot - programowo - metr po metrze, a potem prysznic pod deszczownicą, włożenie mięciutkiej piżamki i puchatych skarpeteksmile
    • mabel_mora Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 15:01
      samotnosc i cisza
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 15:34
      Sport, ale taki dynamiczny i eksploatujący energetycznie ( nie joga ) oraz seks. Nic nie resetuje lepiej
      • ardzuna Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 20:55
        Joga, taka standardowa, tzn. że albo boli, albo jest wysiłek fizyczny, albo jedno i drugie.
    • ykke Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 16:07
      Pola, łąki, lasy. Z rowerem lub bez.
    • awf-33 Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 16:19
      Po powrocie z pracy muszę położyć się na 15 w ciemnym pokoju, włączyć sobie dyfuzor z olejkiem i włączyć jakiś program relaksacyjny. Zazwyczaj zasypiam i budzę się z drzemki w lepszym stanie. Bez tego bym warczała.
    • mamamisi2005 Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 16:21
      Odpoczynek. Ciepła kąpiel, sauna (mam taką domową), muzyka, książka - może być jeszcze na tarasie - lub z innej beczki spacer po plaży czy lesie, rower, grzebanie w ogródku. I moje cudne koty. A jak już odpocznę nieco, to seks definitywnie poprawia mi nastrój 😉
    • mysiulek08 Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 16:36
      jak mialam ciezki dzien to czekala na mnie ciepla kapiel z ulubionym olejkiem, kolacja i poslane lozko, echh to byly czasy.. 😪
      i tak mam do dzisiaj, nic nie dziala lepiej niz kapiel, dobre jedzenie i spanie
    • karotka_plus Re: Co Wam pomaga pl stresującym dniu? 27.09.23, 17:01
      Wpierniczanie snaków/chipsów. Wiem - zła droga. Po zjedzeniu wcale nie jest mi lepiej. Walczę z tym. Nic mi nie pomaga. Moja psycholog twierdzi, że wyeliminowanie czynnika stresującego by mi pomogło no ale to nierealne. Jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów.
      Więc nic. Po prostu nic. Czasem może płacz ale nie pozwalam sobie za często.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka