Dodaj do ulubionych

Cienie pod oczami

27.09.23, 08:23
Od niemal zawsze, no może od 30rz. Zastosowałam uderzeniowa dawkę wit c duża poprawa, ale się cofnęło. Teraz następny duży skok po fibrynie. Co mogę stosować zewnętrznie, żeby utrwalić postęp? Na twarz na dzień vit c serum z pept i filtr nas nic serum z retinolem i czynnikami wzrostu. Czy pod oczy coś dodatkowo radzicie?
Obserwuj wątek
    • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 08:27
      Na noc ten retinol*
    • chococaffe Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 08:38
      Temperatura kremu-ma być zimny. Plus niestety uregulowany tryb życia, sen.
      • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 08:45
        Dzięki, akurat o to ostatnie dbam, a raczej po prostu tak żyję, nie, że wysiłek podejmuję
        • chococaffe Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 08:48
          P.s. moim zdaniem Wit C raczej na stałe, w miarę na stałe. Ale ja lubię Wit. Csmile
          • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 08:51
            Ja też używam na stałe ale wtedy to była dawka uderzeniowa
            • chococaffe Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 09:08
              Z ciekawości - zabieg czy jakiś krem? Jaki?

Ja zwykle wybieram kosmetyki eko/ z dobrym składem, ale wpadła mi kiedyś w łapki próbka Germaine de Capuccini i powiem, że bardzo mi się spodobała, efekt niemal natychmiastowy, bankietowy. Teraz czekam (niezbyt uważnie) na promocje bo w pełnej cenie nie chcę tego kupować.
              • pade Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 10:15
                jaki efekt? i który to krem?
                • chococaffe Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 10:38
                  Ja miałam emulsję, seria z wit C chyba nie ma wersji pod oczy. Dostałam jako próbkę i wzięłam ze sobą na wyjazd. Super delikatny ale błyskawicznie lekko napina i odświeża/rozjaśnia cerę. I ślicznie, też delikatnie pachniał.

Jest na topestetic ale wykrywa mi spam
                  • pade Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 10:54
                    dzięki, poszukamsmile
              • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 17:08
                U mnie to była kuracja clareny. Należało ampułkę mieszać z kremem, ale ja nie doczytałam i ampułkę bezpośrednio aplikowałam na twarz. Efekt po 10 dniach mega tyle że po 2 tygodniach wygasł.
    • ochbejbe100 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 08:43
      Niestety, u mnie taka uroda, mam od dziecka.
      Ale chętnie poczytam.
    • shellyanna Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 08:56
      Ta witamina C to doustnie?
      • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 17:10
        Napisałam wyżej, na skórę.
    • koko8 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 09:48
      Jeśli tak ja, masz plytko pod skórą naczynia krwionośne, które barwią obszar pod oczami na niebiesko, to nic nie pomoże. Pozostaje dobry korektor pod oczy ( rozświetlający, nawilzający i odżywczy).
      • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 17:11
        Może ale teraz po tej fibrynie super wygląda tylko nie wiem na! jak długo
        • margaretta80 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 17:26
          Co to ta fibryna? To jakiś zabieg?
          • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 17:31
            Tak. Pierwszy raz miałam więc trudno powiedzieć ale jestem bardzo zadowolona. Przedtem miałam tylko profhilo 2 razy więc nie mam porównania. w każdym razie wyglądam bardzo dobrze nie wiem czy dlatego czy po prostu.
            • petit-kitty Re: Cienie pod oczami 12.10.23, 01:55
              A po Profhilo efekt pod oczami był słabszy? No i czy miałaś fibryne na cała twarz? Jak ocenisz efekt (poza wyrównaniem sincow)? Tez nam sińce pod oczami, od dziecka, jakoś nauczyłam się z nimi żyć bo słyszałam ze kosmetyki nic nie dają. Raczej zabiegi.
              • ekstereso Re: Cienie pod oczami 12.10.23, 06:29
                Mam wrażenie że jeśli chodzi o sińce to fibryna więcej dala. Efekt na całej twarzy oba ok ale fibryna na plus.
        • koko8 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 19:23
          Dzięki, poczytam o tej fibrynie👍
    • bene_gesserit Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 17:29
      To, co pomaga randomowej ematce niekoniecznie pomoże tobie. Raczej, skoro byłaś u specjalisty, pozostałbym pod jego opieką i podążała za wskazówkami.

Efekt podania fibryny jest trwalszy, jeśli będziesz miała kilka sesji w podanych przez lekarza interwałach. No i warto przypomnieć zabieg, jak efekt zacznie znikać.
      • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 17:33
        Wiadomo, mam rozpiskę interwałów. Ale pani dr bardzo chwali moja skórę a czyja to zasługa? Ematek. Więc wracam do źródła, bo coś tam wklepywac i tak będę
    • simply_z Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 17:37
      Mnie pomogl troche dermapen, oprocz tegodobre sa tez masaze.
      • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 17:59
        Ok dzięki
    • mava1 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 18:25
      o ile pamietam to cienie pod oczyma to albo alergia, albo problemy z wątroba. Czyli to nie "uroda' ale defekt wynikający z jakichs problemów wiec najpierw nalezy zlikwidowac przyczyne.
      • chococaffe Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 18:34
        Ja mam od urodzenia. Wątroba, nerki its ok.
        • koko8 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 19:20
          Też mam od urodzenia.
      • 18lipcowa3 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 20:47
        Ja to samo
        Przebadana, dużo wody, snu
        Mój ojciec tak ma , młodsza córka też lekko
    • mysiulek08 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 19:30
      white lucent shiseido
      • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 20:13
        Dzięki ♥️
        • mysiulek08 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 20:21
          i jeszcze, wspoldomownik chwali ten krem:

www.itcosmetics.com/skincare/skincare-products/eye-cream/bye-bye-under-eye-brightening-eye-cream/ITC_644.html

trzyma w lodowce i naklada bardzo systematycznie 2-3 dziennie
          • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 20:24
            Tańszy, więc od niego zacznę. Dzięki!
            • mysiulek08 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 20:31
              otworzylam lodowke i ten krem mi sie przypomnial smile ja wole shiseido, bo lubie konsytencje 'tresciwsze', wspoldomownik lzejsze wiec chociaz kremy pod oczy mam tylko do swojego uzytku, bo reszta to roznie bywa smile szczegolnie astalifty ale niech mu bedzie, on wyszperal w necie tongue_out
              • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 20:42
                Pamiętajmy że na razie cienie zniknęły więc chodzi bardziej o efekt psychologiczny
                • mysiulek08 Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 20:46
                  gwarancj to ja Ci nie dam, nam sluza oba kremy smile
                  z tym, ze u nas problemy sa natury : troche za malo spania, za duzo kompa jak termin goni itp
                  • ekstereso Re: Cienie pod oczami 27.09.23, 20:51
                    No gwarancji nie oczekuję.pomażę się i będzie ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka