kornelka37 27.09.23, 13:35 Jaka bardziej polecacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princesswhitewolf Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 13:44 soniczne sa ciut lepsze ale trzeba umiec je uzywac. Jesli dziecko mniejsze to elektryczna bedzie skuteczniejsza przy dziasle. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 13:50 Z doświadczenia osobistego - nie wiem jak żyłam wcześniej bez szczoteczki sonicznej Jak mi się zepsuła raz i musialam myć inną, to nie czułam, że mam umyte zęby (Ale w sumie to samo mam z irygatorem) Dziecko używa od 4 roku życia, na początku trzeba było trochę instruować i kontrolować, ale szybko się nauczyło. W przypadku szczoteczek sonicznych jest trochę inna technika niż przy zwykłych czy elektrycznych, bo nie robisz ruchów okrężnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka37 Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 14:04 To może elektryczna dla dziecka łatwiejsza w obsłudze. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 14:09 Twój wybór. Dla mnie soniczna była zmianą na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka37 Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 14:15 Soniczna też jakoś wibruje? Mieliśmy elektryczna ale się zepsuła. Nie wiem czy kupić taka sama czy zmienić na soniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka37 Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 14:17 I jakiej firmy? Oral B? Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 19:52 Philips Sonicare. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 20:48 Tylko soniczna. Elektryczną można uszkodzić sobie ząb lub dziąsło jeśli nie za gapisz, u dziecka to duże prawdopodobieństwo. My od lat używamy sonicznych- kiedyś Philips sonicare, teraz seysso. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 21:53 Najpierw nalezy sie nauczyc czyscic zeby normalna. Malo tego - dawac dziecku czesto tabletki ktore kolryzuje miesca gdzi nagromadzila sie bakteria i nalezy tak zeby czyscic aby usunac ten kolor. I tu sie nie da oszukac A dopiero jak dziecko juz doskonale to robi to chyba najpierw elektryczna obrotowa poniewaz ta pracuje podobnie jak zwykla a glowna zalet jest to ze sie wylacza dopiero po okreslonym czasie (2 czy 3 minuty) . Soniczna zostawilbym na przyszlosc poniewaz aby tej wlasciwie uzywac to juz troche trzeb rozumiec jak ona prcuje inaczej to wyrzucona kasa i niekoniecznie pomoc w czyszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś