Dodaj do ulubionych

Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dziecka

27.09.23, 13:35
Jaka bardziej polecacie.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 13:44
      soniczne sa ciut lepsze ale trzeba umiec je uzywac. Jesli dziecko mniejsze to elektryczna bedzie skuteczniejsza przy dziasle.
    • arthwen Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 13:50
      Z doświadczenia osobistego - nie wiem jak żyłam wcześniej bez szczoteczki sonicznej wink Jak mi się zepsuła raz i musialam myć inną, to nie czułam, że mam umyte zęby wink

(Ale w sumie to samo mam z irygatorem)

Dziecko używa od 4 roku życia, na początku trzeba było trochę instruować i kontrolować, ale szybko się nauczyło.
      W przypadku szczoteczek sonicznych jest trochę inna technika niż przy zwykłych czy elektrycznych, bo nie robisz ruchów okrężnych.
      • kornelka37 Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 14:04
        To może elektryczna dla dziecka łatwiejsza w obsłudze.
        • arthwen Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 14:09
          Twój wybór.
          Dla mnie soniczna była zmianą na plus.
          • kornelka37 Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 14:15
            Soniczna też jakoś wibruje? Mieliśmy elektryczna ale się zepsuła. Nie wiem czy kupić taka sama czy zmienić na soniczna.
            • kornelka37 Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 14:17
              I jakiej firmy? Oral B?
              • tairo Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 19:52
                Philips Sonicare.
    • princy-mincy Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 20:48
      Tylko soniczna. Elektryczną można uszkodzić sobie ząb lub dziąsło jeśli nie za gapisz, u dziecka to duże prawdopodobieństwo.

My od lat używamy sonicznych- kiedyś Philips sonicare, teraz seysso.
    • engine8t Re: Szczoteczka delektryczna czy soniczna?dla dzi 27.09.23, 21:53
      Najpierw nalezy sie nauczyc czyscic zeby normalna.
      Malo tego - dawac dziecku czesto tabletki ktore kolryzuje miesca gdzi nagromadzila sie bakteria i nalezy tak zeby czyscic aby usunac ten kolor. I tu sie nie da oszukac smile
      A dopiero jak dziecko juz doskonale to robi to chyba najpierw elektryczna obrotowa poniewaz ta pracuje podobnie jak zwykla a glowna zalet jest to ze sie wylacza dopiero po okreslonym czasie (2 czy 3 minuty) .
      Soniczna zostawilbym na przyszlosc poniewaz aby tej wlasciwie uzywac to juz troche trzeb rozumiec jak ona prcuje inaczej to wyrzucona kasa i niekoniecznie pomoc w czyszczeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka