Dodaj do ulubionych

Ile za opiekę nad dziećmi?

27.09.23, 14:42
Ile płaci się w dużym mieście (w Warszawie?) opiekunce na godzinę? Chodzi o odbieranie 2 dzieci z przedszkola i posiedzenie z nimi ze dwie godzinki. Tak ze dwa razy w tygodniu.
Uwaga: opiekunka ma być niepolskojęzyczna (powiedzmy angielskojęzyczna), by dzieci nie zapomniały języka.
Ja uważam, że 30 zł za godzinę to śmiało powinna wziąć? Ale się nie znam. Podpowiecie?
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Ile za opiekę nad dziećmi? 27.09.23, 14:50
      30-35zl to jest u mnie w mieście za godzinę przy 8h dziennie 5 dni w tygodniu. Trójmiasto. Robiłam właśnie rozeznanie, od stycznia pewnie będzie drożej.

Za pojedyncze godziny płaci się dużo dużo więcej, co chyba jest logiczne.
      • gaskama Re: Ile za opiekę nad dziećmi? 27.09.23, 14:55
        Ok. Dzięki. Tak mi się też wydawało. Tym bardziej, że zażyczyli sobie nativa. A dziewczę delikatne i chciało 25 zł za godzinę zaproponować. Wydaje mi się, że w Warszawie ca zagraniczną nianię to te 50 zł za godzinę można zażądać. (jejuuuuuu napisałam zarządać najpierw ... wstyd i hańba).
        • ksawerysa Re: Ile za opiekę nad dziećmi? 27.09.23, 15:01
          Dwa lata temu dziewczyna studentka pedagogiki za dorywczą opiekę nad przedszkolakami chciała 80zł za godzinę...
          • gryzelda71 Re: Ile za opiekę nad dziećmi? 27.09.23, 15:03
            A dostała?
    • n-ell Re: Ile za opiekę nad dziećmi? 27.09.23, 15:04
      30 to bierze znajoma studentka, fajna i zaangażowana, ale jednak mówi po polsku i nie wymagam od niej fajerwerków (wystarczy mi zaufany dorosły, który będzie miał na oku głównie młodsze dziecko). Przy czym dzieci mam szkolne, nie maluchy.
      • balbina1710 Re: Ile za opiekę nad dziećmi? 27.09.23, 15:36
        Do mojej sasiadki przychodzi Ukrainka (czyli spelnia wszystkie warunki - "niepolskojezyczna" i manie mowi po polsku wink i bierze mniej niz polskojezyczne opisane w tym watku.
        • gaskama Re: Ile za opiekę nad dziećmi? 27.09.23, 15:39
          W dużym mieście? W Warszawie? Czyli koleżanka wykorzystuje trudną sytuację Ukrainek? W Warszawie płaci za godzinę opieki na dziećmi mniej niż 30 zł? Gratuluję.
    • hanusinamama Re: Ile za opiekę nad dziećmi? 27.09.23, 15:04
      W Łodzi znajomej córka za odbieranie dzieci z przedszkola i szkoły bierze 30 zł/h (pracuje 4 godziny, 4 dni w tygodniu).
      Nalezy pamietać ze czas się liczy już od momentu odebrania a nie tylko za samo siedzenie.
    • ichi51e Re: Ile za opiekę nad dziećmi? 27.09.23, 15:05
      30 to tak bez szału mniej na pewno nie
    • leni6 Re: Ile za opiekę nad dziećmi? 27.09.23, 15:23
      Przy tak małym wymiarze 50 zł z godzinę (100 zł za przyjście).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka