Dodaj do ulubionych

Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy

27.09.23, 14:41
www.wnp.pl/parlamentarny/barometr-wyborczy-2023/
latarnikwyborczy.pl/

Wyniki mi wychodzą co najmniej kuriozalne tongue_out
Sprawdzałyście z kim macie zbieżne poglądy?

Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 27.09.23, 20:54
      Idiotyczne urządzenie. Chciałam się cofnąć i wybrać inną odpowiedź, to mnie przekierowało prosto do gugla.

Z latarnika korzystałam i wynik (partia, do której mi rzekomo najbliżej) był absurdalny.
    • kaki11 Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 12:23
      Bardziej mi podchodzi Latarnik. Wskazuje mi wyniki przynajmniej częściowo zgodne z faktycznymi preferencjami, barometr za to odjechane w kosmos. No i też i pytania moim zdaniem lepsze i forma możliwych odpowiedzi jakby przyjaźniejsza (choćby barometr nie zawsze pozwala nie mieć wyrobionej opinii, albo daje dość dziwnie opcje). No ale wiadomo to tylko narzędzie, a o realnych preferencjach po za deklaracjami partii decyduje też wiele innych czynników jak zaufanie, zachowanie partii, wcześniejsze rządy itd. i często to rzeczy subtelniejsze niż może ująć algorytm na podstawie kilku pytań.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 14:30
      Wszystko mi się zgadza i w Latarniku, i w Barometrze.
    • myszu13 Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 14:34
      w Latarniku partia, na którą zamierzam głosować znalazła sie na samym końcu smile))
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 14:36
        To czemu chcesz głosować na coś, co ci tak definitywnie nie odpowiada?
    • wkswks Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 15:03
      Mnie wyszła KO wyżej niż lewica, za to konfederacja na 50%. Dziwne…
    • dwa_kubki_herbaty Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 15:07
      Lewica, jak zawsze, od x lat glosuje na Po czy Ko zeby nie rozdrabniać głosów i co mi po tym?
      Chyba jednak wrócę do korzeni.
      • angazetka Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 15:18
        W tych wyborach akurat opłaca się rozdrabniać.
    • yenna_m Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 15:09
      Oba - KO.
    • princy-mincy Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 15:59
      Barometr jest bezsensu bo Holownia i Kosiniak sa tam osobno, nie jako trzecia droga.
      Latarnik zwykle mi sie sprawdza i tak bylo tez tym razem.
    • rozalia234 Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 16:20
      Sprawdziłam kilka testów. Wszędzie na pierwszym miejscu ta sama partia, ta na którą i tak chciałam głosować. Zgodność 70-80proc.
    • 11marlenka Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 21:08
      www.facebook.com/latarnikwyborczy/?locale=pl_PL

W Latarniku nie ma ujętych wszystkich komitetów wyborczych. Coś generalnie pościemniane - sądząc po komentarzach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka