ksawerysa 27.09.23, 14:41 www.wnp.pl/parlamentarny/barometr-wyborczy-2023/ latarnikwyborczy.pl/ Wyniki mi wychodzą co najmniej kuriozalne Sprawdzałyście z kim macie zbieżne poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 27.09.23, 20:54 Idiotyczne urządzenie. Chciałam się cofnąć i wybrać inną odpowiedź, to mnie przekierowało prosto do gugla. Z latarnika korzystałam i wynik (partia, do której mi rzekomo najbliżej) był absurdalny. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 12:23 Bardziej mi podchodzi Latarnik. Wskazuje mi wyniki przynajmniej częściowo zgodne z faktycznymi preferencjami, barometr za to odjechane w kosmos. No i też i pytania moim zdaniem lepsze i forma możliwych odpowiedzi jakby przyjaźniejsza (choćby barometr nie zawsze pozwala nie mieć wyrobionej opinii, albo daje dość dziwnie opcje). No ale wiadomo to tylko narzędzie, a o realnych preferencjach po za deklaracjami partii decyduje też wiele innych czynników jak zaufanie, zachowanie partii, wcześniejsze rządy itd. i często to rzeczy subtelniejsze niż może ująć algorytm na podstawie kilku pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 14:30 Wszystko mi się zgadza i w Latarniku, i w Barometrze. Odpowiedz Link Zgłoś
myszu13 Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 14:34 w Latarniku partia, na którą zamierzam głosować znalazła sie na samym końcu )) Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 14:36 To czemu chcesz głosować na coś, co ci tak definitywnie nie odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 15:03 Mnie wyszła KO wyżej niż lewica, za to konfederacja na 50%. Dziwne… Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 15:07 Lewica, jak zawsze, od x lat glosuje na Po czy Ko zeby nie rozdrabniać głosów i co mi po tym? Chyba jednak wrócę do korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 15:18 W tych wyborach akurat opłaca się rozdrabniać. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 15:59 Barometr jest bezsensu bo Holownia i Kosiniak sa tam osobno, nie jako trzecia droga. Latarnik zwykle mi sie sprawdza i tak bylo tez tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia234 Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 16:20 Sprawdziłam kilka testów. Wszędzie na pierwszym miejscu ta sama partia, ta na którą i tak chciałam głosować. Zgodność 70-80proc. Odpowiedz Link Zgłoś
11marlenka Re: Latarnik wyborczy czy Barometr wyborczy 28.09.23, 21:08 www.facebook.com/latarnikwyborczy/?locale=pl_PL W Latarniku nie ma ujętych wszystkich komitetów wyborczych. Coś generalnie pościemniane - sądząc po komentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś