Dodaj do ulubionych

Szukam pomysłu na prezent dla siebie

29.09.23, 21:34
od męża na urodziny.
Nie mam pomysłu, mąż tym bardziej. Nic z biżuterii, kosmetyków, ubrań.
W grę wchodzą torebki, zegarki i to by było na tyle. Jestem raczej skromną kobietką, wszystko co mi potrzebne to mam.
Może ematka da cynk na jakąś fajną torebkę
Obserwuj wątek
    • taje Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:37
      A jaki zakładasz budżet?
      • czarna_sroka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:58
        Do 100 euro
        • taje Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:11
          Kiedyś bardzo fajną torebkę w tym przedziale cenowym kupiłam w Kazarze. Mała pikowana ale nie w tradycyjnych chanelkowatych klimatach, tylko w kształcie kwadrata/odwróconego prostokąta (trochę wyższa niż szersza), dynamiczna. Może tam popatrz? Torebka niestety wzięła się zużyła - dziś szukałam następczyni i widziałam świetną kandydatkę w Zadig & Voltaire ale prawie 4 razy drożej.
          • kotejka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:15
            No w sumie,.w.tej cenie bardzo przyzwoite robi tylko, solidne eleganckie ale.bez.fajerwerkow
            • kotejka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:15
              Nie tylko, a Rylko
        • aurinko Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:14
          To nie ma z czym zaszaleć. Nie wystarczy na 2 osoby na kolację w dobrej restauracji.
          • em_em71 Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 10:59
            W dobrej? Raczej po prostu w restauracji.
            • em_em71 Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 10:59
              Ok, nie wystarczy 😀 Zgoda
    • bene_gesserit Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:41
      Znam kobietę, która na urodziny zażyczyłą sobie opalarki elektrycznej.

Jesteś skromną kobietą, ale czy nie masz jakiś pasji? Ewentualnie jakieś doświadczenie typu masaż na cztery ręce?
      • 1matka-polka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 10:30
        Ja znam mężvzyznę, który odciął sobie penisa i go zjadł...
        • bene_gesserit Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 10:37
          Pogratulować znajomości.
          • 1matka-polka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 10:42
            Przecież nie osobiście, skarbeńku😉
            • bene_gesserit Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 10:43
              Skarbeńku, a po co wspominasz o nieosobistych znajomych. Nie bardzo rozumiem, o co ci idzie smile
              • 1matka-polka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 10:46
                🤷‍♀️
    • krwawy.lolo Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:41
      Nie wiem, ile macie stażu małżeńskiego. My, w obopólnym porozumieniu, od kilku lat przekazujemy sobie kompletnie nieromantycznie, niespontanicznie, kopertę. Bez niepotrzebnych emocji i rozczarowań.
      • bene_gesserit Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:50
        A jeśli to jest cały czas ta sama koperta z tym samym wsadem, to dodatkowo bardzo ekologiczne.
        • krwawy.lolo Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:56
          Z takim samym, nie tym samym.
      • panna.nasturcja Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 14:11
        Jaki jest sens przekazywania sobie nawzajem pieniędzy, które i tak są wspolne?
        • turbinkamalinka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 01.10.23, 01:01
          Nasturcja a jaki jest sens pytania się forumek "co sobie kupić na urodziny" smile Skoro "wszystko mam i nic nie potrzebuję, nic mi ostatnio nie wpadło w oko" to wydatek jest zwyczajnie zbędny. smile
    • nick_z_desperacji Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:42
      Skoro masz wszystko, to po co kolejna torebka szukana na siłę? Wyjście do fajnej restauracji, w większym budżecie i możliwości urlopowych wypad na 2-3 dni do jakiegoś fajnego miasta.
      • czarna_sroka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:59
        Nie jest na siłę szukana. Lubię torebki, wiem ze ładna torebka mnie ucieszy i będę ja chętnie nosić
        • kotejka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:08
          Hm, za sto euro to z torebką nie poszalejesz
          Poszłabym w pistolet 😄
    • taki-sobie-nick Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:42
      Wyjazd zagraniczny.
      • czarna_sroka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:00
        Jeździmy często, kilka razy do roku
    • dni_minione Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:46
      Jakiś nowy model Kindla? Wypasione słuchawki bezprzewodowe dokanałowe? Wygodny fotel uszak? Mnie by te trzy rzeczy bardzo ucieszyły smile
      • czarna_sroka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:00
        Elektronika mnie nie jara, meble mam
        • panna.nasturcja Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 14:11
          To po co Ci prezent na siłę? Koniecznie musisz dostać coś za pieniądze?
    • kotejka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:56
      Zależy od budżetu
      Mnie tam zawsze ucieszą dobre perfumy, buty, ładna torebka, uwielbiam wypady i przygody
      Więc voucher na jakieś fajne wspólne wydarzenie jak najbardziej
      Lubię zmyślna elektronikę - do dziś noszę cudnego garmina, ci mi mąż podarował pod choinkę 2 lata temu,.chętnie przyjęłabym airpodsy 3
      Ostatnio brat mi podarował cudowny pistolet do masażu - och wow
      • czarna_sroka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:01
        Pistolet do masażu?
    • 71tosia Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 21:59
      Wycieczka do spa?
      • czarna_sroka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:01
        Dla mnie to strata pieniędzy
    • aurinko Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:05
      Ja na 50tkę, którą będę miała w tym roku zażyczyłam sobie: od całej rodziny tydzień na Cyprze (wystarczyło żeby lecieć z mężem i dziećmi) i od męża drugi wyjazd na kilka dni już tylko we dwoje, mam określony budżet tylko muszę wybrać miejsce. Ale ja wolę gdzieś pojechać niż mieć kolejną rzecz.
    • bistian Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:06
      Najfajniej jest się cieszyć razem. Jeżeli są wszystkie konieczne sprzęty, różne torebki i inne buty, to ja bym poszedł w fajną akcję razem.
      • czarna_sroka Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:14
        Masz rację!
        Już postanowiłam że chcę na prezent wyjście do knajpy bałkańskiej na ich jedzonko☺
    • wanderermum Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 29.09.23, 22:21
      Ja nie rozumiem problemu. W takiej sytuacji mówię - nic nie chce, bo nie czuję potrzeby, idźmy razem do kina, na wino, albo zrób popcorn i obejrzymy netflixa.
      • nika_1985 Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 10:49
        Otóż to. Po co kupować coś na siłę..
        W dzisiejszych czasach generalnie ludzie mają już prawie wszystko. Po co cudować z kolejną torebka..ok..jeśli poprzednia jest już do wywalenia to można kupić i nowa. Problem rozwiązany..ale żeby na siłę coś cudować żeby tylko wydać pieniądze? Bezsensu.
        My np. nawet już na święta Bożego Narodzenia kupujemy po dobrym winie dla każdego w rodzinie i w sumie tyle. Dzieciom oczywiście małe upominki się daje,ale to tyle. Bardziej trzeba stawiać na czas razem spędzony niż na bieganie po sklepach i zastanawianie się co komu kupić.
      • igge Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 23:29
        A dla mnie sytuacja, że nic nie chcę jest hmm obca. Zawsze coś chcęwink
        Oprócz niespodziankowego prezentu i kwiatów zażyczyłabym sobie np biletów do teatru czy na koncert. Abonamentu do filharmonii czy karnetu na basenwink. Plus nowe dobre okularki pływackie.
        Perfumy dostaję często ale trafione zawsze kolejne chętnie mogłabym otrzymać. Wyjazd czy wycieczkę. Wieczór w kinie czy popołudnie w muzeum ze spacerem i restauracją/ kawiarnią.
        Kasę od teściowej lubię dostawać. Koperta od męża byłaby nieco dziwna ale jeśli to byłby tylko jeden z kilku prezentów, to czemu niewink. Aczkolwiek może wolałabym zamiast kasy w kopercie dostać kartę/ karty podarunkowe choćby do kawiarni czy jakiegoś ulubionego sklepu.
        Niby pieniądze z mężem i konto ( jedno z kilkuwink) i tak wspólne ale większy/ mniejszy zastrzyk gotówk i z przeznaczeniemi tylko na własne przyjemności mniejsze lub większe byłby ok.
    • memphis90 Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 13:18
      A patrzyłaś na Pani Torbalskiej?
    • panna.nasturcja Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 14:09
      Nie rozumiem idei kupowania na siłę prezentu skoro niczego nie potrzebujesz i nie chcesz. Nie może być coś niematerialnego? Wspólna kolacja, śńiadanie na mieście, spacer, kino, wycieczka, wyjazd, zależnie co lubiie i co leży w Waszych możliwościach finansowych.
    • bi_scotti Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 15:51
      A nie mozecie sobie zrobic jakiejs fajnej randki "w poszukiwaniu torebki" wink You know ... spacer po jakims nice mall (galeria?), objac sie, pokomentowac wystawy, cos szepnac na ucho, poogladac jakies torebki, niech on sie wypowie z ktora Cie widzi wink jakas kawa z ciastkiem czy wino z music w tle, jakies trzymanie sie za rece w drodze do domu ... Jesli sie torebka trafi - bonus, a nawet jesli nie bedzie to torebka z marzen, to moze spacer bedzie unforgettable smile Happy birthday! Cheers.
    • pepsi.only Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 30.09.23, 23:37
      Skoro nie chcesz niczego, to nie kupuj niczego na siłę. Spędźcie trochę czasu razem- idźcie do kina, teatru, na kolację,
      albo...może gadżet do sypialni wink żeby podgrzać atmosferkę smile))
    • engine8t Re: Szukam pomysłu na prezent dla siebie 01.10.23, 00:46
      Sztabke zlota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka