Dodaj do ulubionych

Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia

30.09.23, 14:35
www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/fakt-ujawnia-szokujace-nagranie-z-interwencji-na-plebanii-w-dabrowie-gorniczej/wbmfjlg?utm_source=www.fakt.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2&fbclid=IwAR37_UsneoaN8StnrS2sCCWB1LDNWGyDN6Ypg9hrE8ffrcB48oicWGDpG1c
"Dobry wieczór, proszę pana zostałem wyrzucony z domu, jestem na Królowej Jadwigi 15. Tam jest chłopak, który leży na łóżku. Nie, bo to było... To jest Dąbrowa Górnicza. Niech pan mnie wysłucha, to był taki, no, rozbierany... no gej party... Wie pan, o co chodzi, jest pan człowiekiem...
(...)
On się tak naćpał... A oni mi powiedzieli, że nie wolno jego ruszyć! Ja im mówię, sprawdźcie, ja mu głowę unosiłem, a jemu piana szła z ust... Oni mówią, że jest żywy.... On teraz umrze, on ma 27 lat...
(...)
Jak policja podjedzie to ja pokażę. Tam są kraty na drzwiach, ja nie wiem czemu... Jak wychodziłem jeszcze mu głowę wziąłem do góry, żeby to nosem szło. I wyrzucili mnie, pospieszcie się!
(...)
Oni powiedzieli, że...
(...)
Tak, oni brali jakieś DHB czy coś. Ja nie wiem (tu słychać płacz — przyp. red.). Jakieś DHB (chodzi zapewne o GHB; jest to pigułka gwałtu — przyp. red.). I krople czy co... Ja nie wiem, niech tu przyjdzie pogotowie. I policja. Te drzwi... chodźcie...
(...)
W żadną grę nie graliśmy, proszę pana. Piliśmy normalnie. A kolega się majgnął... Zaczęło się coś robić i kazali mi wyjść, jak koledze pomagałem na łóżku. Położyłem go w pozycji bezpiecznej, czyli nogami...
(...)
Teraz charczy już. On się już w tym momencie nawet dusi. Ja bym podjął reanimację, ale tam nie mogę wejść, ja nie wiem co się dzieje...
(...)
Przy mnie bardzo mało wyczuwalny puls.
(...)
Nie, nic. Nic. Jak to się mówi majgnął się. Ja tu czekam, przyjedźcie, przyjedźcie żesz! On umrze, on już nie oddycha! Przyjedźcie po niego, on umrze ja chcę mu pomóc, przyjedźcie żesz!
(...)
On umrze, on nie oddycha, ja chcę mu pomóc."

NO QRWA JPRDL!
Księża! Obrońcy życia i moralności.
Niech by ich szlag! To nie na moje nerwy.
Obserwuj wątek
    • nick_z_desperacji Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 14:51
      Ale to życie nie było w macicy, więc jest poza zakresem obrony KK
    • profes79 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 14:54
      I w tym momencie powinien z roboty polecieć pracownik centrum zgłoszeń za ujawnienie nagrania. I to w trybie natychmiastowym. No chyba, że spanikowany dzwoniący pomyślał o włączeniu nagrywania i to jego dzieło.
      • angazetka Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 15:05
        Bardzo dobrze zrobił.
      • livia.kalina Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 15:26
        a co w tym złego? bardzo często udostępniane są nagrania z wzywania pomocy, jak jest w tym jakiś interes społeczny - aspekt edukacyjny, chec oddania komuś załug albo ujawneinie kure..wa.
        • profes79 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:16
          A co złego było w tym, że Minister Zdrowia upublicznił teoretycznie niejawne dane dotyczące jednego z lekarzy?
          • nick_z_desperacji Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:31
            A nagranie ujawnia dane wzywającego czy ofiary? Nawet informacji o tym, że jurnym uczestnikiem jest ksiądz dobrodziej nie ma. A gdzie odbyła się impreza wiadomo było od dawna.
          • la_mujer75 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:59
            Nie czaisz różnicy?
          • zbarazowa Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:05
            I zdaje się że wyleciał z tego powodu, nie?
          • babcia47 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:41
            No i wezwanie związane ze sprawą Izy , ujawnili nie tylko samo nagranie ale też informacje wrażliwe dotyczące stanu psychicznego,vaborcji i rozstania z partnerem
      • kurtkapuchowa Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 15:54
        profes79 napisał:

> I w tym momencie powinien z roboty polecieć pracownik centrum zgłoszeń za ujawn
        > ienie nagrania. I to w trybie natychmiastowym. No chyba, że spanikowany dzwonią
        > cy pomyślał o włączeniu nagrywania i to jego dzieło.
        >
        To nie sprawka zwyklego szeregowego pracownika - tak to by musial nagrywac wszystkich non stop, bo przeciez nie przewidzi, kiedy mu sie przytrafi taka perelka. A z drugiej strony majac takie nagrania moglby zaszantazowac KK na sume swojej dziesieciokrotnej rocznej pensji i wtedy wyrzucenie z pracy nie byloby jego nawiekszym problemem.
        • 35wcieniu Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:00
          Wszystkie te rozmowy są nagrywane.
        • panna.nasturcja Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:53
          Przecież nagrywane są wszystkie, każde zgłoszenie na 112 jest nagrywane z automatu, zawsze.
      • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:28
        Jakoś nie słyszałam takich opinii, kiedy ujawniają nagrania, kiedy dzieci dzwonią po pomoc dla nieprzytomnej matki. Wtedy żadnego oburzenia nie ma, zachwyty, jakie dziecko mądre. Żadnych danych osobowych w tym nagraniu nie ujawniono.
      • falofilia.falofilia1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 22:24
        profes79 napisał:

> I w tym momencie powinien z roboty polecieć pracownik centrum zgłoszeń za ujawn
        > ienie nagrania. I to w trybie natychmiastowym. No chyba, że spanikowany dzwonią
        > cy pomyślał o włączeniu nagrywania i to jego dzieło.
        >

W nagraniu chodzi o ludzkie życie i najprawdopodobniej o gwałt z użyciem pigułki gwałtu GHB więc ujawnienie nagrania jest w interesie publicznym

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30243201,impreza-ksiezy-w-dabrowie-gorniczej-gw-ksiadz-tomasz-mial.html#s=BoxOpImg4

.
      • hanusinamama Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 22:37
        A to jakieś prawo zabrania??/
    • triss_merigold6 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 14:55
      Doprawdy, zdziwiona?
      • yenna_m Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 14:56
        Nie. Wqrwiona. Czas rozgonic te czarną zakłamaną chołotę.
        • ayelen40 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:49
          Hołotę, jeśli już. To z ukraińskiego.
    • ariathedevil Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 15:14
      🤢🤮
    • semihora Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 15:17
      Jejku, no, jeśli chodzi o rzeczy istotne, to only płody (a de facto kontrola macic). To dziecko urodzone na plebanii też nie miało statusu człowieka.
    • niezwykladziewczyna Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 15:28
      No cóż, życie już poczęte, więc nie jest już nic warte.
    • livia.kalina Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 15:28
      Warto zwrócić uwagę, że mówi o oprawcach:"oni". w kontekście księżowskiego mataczenia, że był tylko jeden w koloratce.
      • ariathedevil Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 15:52
        Oni mataczenie mają opanowane do perfekcji, przecież to są lata praktyki.
      • iwles Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 15:58

No właśnie też na to wróciłam uwagę. Czyli musiało być ich więcej niż 1.
        • la_mujer75 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:00
          Dokładnie. Wychodzi, że było tych czarnych więcej.
      • vivi86 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:16
        Gużyński mówił o 5 tylko nie podał źródła tych informacji.
    • trampki-w-kwiatki Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:02
      Jeśli charczący nie miał trisomnii i był poza łonem matki, to już można wykorzystywać do woli, taka jest dewiza kościelnej mafii.
    • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:06
      Ojojoj, zdziwiona, do czego zdolny jest KK?
      To ile jeszcze ematek nie dokonało apostazji, bo "po co".
      To ofiara waszej bierności.
      • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:04
        Nie no, jasne, ematki winne.
      • angazetka Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:23
        Tak, oczywiście, to myśmy były na tej plebanii.
      • yenna_m Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:27
        Apostazja nie jest nic warta bo i tak pozostajesz na wieczność w ich rejestrach. Raz ochrzczony na wieki wieków ament, jak by nie fikał i nie probowal zerwac sie z postronka.

Ja np postanowilam nie grac w ich grę i nie dać sobą pomiatać przy procedurze (mialam juz nieprxyjemnosc gadac z wiejskim proboszczem w sprawie aktu mojego chrztu i sqr... mnie oklamal). Od lat nie przyjmuję po koledzie, nie daję kasy, nie chodzę do kosciola, glosuję nogami, nie sponsoruję zbrodniczej instytucji i... przekabacilam moich rodzicow na moją stronę. Wystarczy.
      • semihora Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:57
        >>>To ofiara waszej bierności

Tak. Myśmy tam były, myśmy nie dzwoniły.

Apostazja nie ma tu nic do rzeczy, bo niczego nie zmienia. Z grona owieczek się nie wychodzi.
        • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:16
          Tak, tak, dalej tak sobie tłumaczycie swoją indolencje.
          Na wybory też nie trzeba chodzić, w końcu jeden głos nic nie znaczy 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
          • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:23
            Nie dorabiaj dupie uszu, Skumbrie.
            • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:37
              Chroń dalej KK i jego zbrodnie.
              • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 20:34
                Wsadźmy do więzienia ematki posyłające dzieci na religię. Najlepiej razem z tymi dziećmi - bo to przecież one prowokują pedofili, prawda? Księża są niewinni, to ematki mają na sumieniu ofiary księżowskich przestępstw, jasne....
                • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 06:33
                  >Księża są niewinni, to ematki mają na sumieniu ofiary księżowskich przestępstw, jasne....

Tak napisałam czy kolejną egzaltacja ponosi jak Hanusine regularnie? wink

Ematki są mocne w gębie na forum, kiedy trzeba coś zrobić, a to nie, ja już wysłałam kilka postów, oburzylam się święcie, teraz niech inni weznooo i zrobioooo.
                  Ematki w pełnej krasie 🤦‍♀️
                  • szmytka1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 02.10.23, 18:35
                    Ja już zrobiłam, nie wzielam ślubu kościelnego, nie posylam na religie, do komunii itd. Głosuję odpowiednio w wyborach. Rodzinie powiedziałam kilka ciepłych słów co myslę o tej organizacji i żadna babka mnie do niczego w tej kwestii nie przekonała. Nie mam poczucia misji, w myśl której ochotników pchających się do kościoła miałabym ratować. Czekam na system, w myśl którego będę decydować czy moje podatki finansują kościół, zaznaczę oczywiście, że nie. A co ty proponujesz, innym kosciolkowym mam urządzać w jakiś sposób życie? Z widłami i pochodniami pomaszerować pod najblizszy kosciol? Jeśli czujesz, że chcesz zmienić prawo inicjatywą oddolna, pisz projekty, zbieraj podpisy. Czemu nie. Tylko nie oburzaj się na innych, że tego nie robią.
                • marta.graca Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 08:56
                  Nikt tak nie napisał, że księża są niewinni, więc się nie unoś. Po prostu posyłając dziecko do komunii i na religię uczestniczy się w tym całym procederze i serwuje dziecku pranie mózgu.
                  • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 12:02
                    "Po prostu posyłając dziecko do komunii i na religię uczestniczy się w tym całym procederze i serwuje dziecku pranie mózgu".
                    Rodziców posyłających dziecko na religię możesz oskarżyć o konformizm, bezmyślność, głupotę, bezsensowne dofinansowywanie instytucji etc. Ale nie o współudział w przestępstwie, bo właśnie to napisała Skumbrie, mówiąc, że ematki mają ofiary na sumieniu. I do tych jej słów się odnoszę. Nie, przestępstw dokonuje konkretna osoba: ksiądz, a nie rodzic, który posyła na religię swoje dziecko. Na tym kończę: sama na marsz iść nie mogę, ale Wszystkim idącym dziękuję i życzę, żeby osiągnęli cel.
          • semihora Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 21:49
            skumbrie napisała:

> Tak, tak, dalej tak sobie tłumaczycie swoją indolencje.
            > Na wybory też nie trzeba chodzić, w końcu jeden głos nic nie znaczy 🤦‍♀️🤦‍♀️?
            > ?‍♀️

Aha, aha. Skoro mnie cytujesz i przywołujesz temat wyborów, to pewnie gdzieś napisałam, że nie głosuję?
    • borsuczyca.klusek Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:30
      Czyli jednak byli jacyś ONI a nie jeden jedyny ON...
      • hanusinamama Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 22:38
        Tak jak napisałaś już kiedyś. Wybrali jednego na kozła ofiarnego (teraz w prezencie siedzi na urlopie w Turcji) a resztę kryją.
    • la_mujer75 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:33
      Ciekawa jestem, co by ten "ksiondz" zrobił, jakby mu się ten chłopak na parafii przekręcił?
      • berdebul Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:36
        Zatarł ślady.
      • ariathedevil Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:43
        Zmówił modlitwę za jego uduszoną duszę. A poważnie, to jest straszne sqr..ństwo, naćpali tego chłopaka tabletkami gwałtu i nawet pomóc mu nie chcieli. Polityka kościółkowa w pigułce,
      • bistian Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:48
        la_mujer75 napisała:

> Ciekawa jestem, co by ten "ksiondz" zrobił, jakby mu się ten chłopak na parafii
        > przekręcił?

Może mają duży ogród?
        • la_mujer75 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:58
          Też mi to przyszło do głowy. Duży ogród.
          • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:12
            Wystarczy cmentarz parafialny, trudniej znaleźć nuż w ogrodzie.
      • babcia47 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:44
        Wyszłoby ze mial zawał
        • nick_z_desperacji Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:49
          W czasie spowiedzi.
      • pytajacakinga Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 18:47
        la_mujer75 napisała:

> Ciekawa jestem, co by ten "ksiondz" zrobił, jakby mu się ten chłopak na parafii
        > przekręcił?
        >
        >
        Ubrali by,go i powiedzieli ze przyszedl sie wyspowiadac że jest homo i zmarl
    • berdebul Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:36
      Sex party jest dla ludzi, ale dzizas…naćpany, piana, ale pogotowia nie wpuszcza 🤮 obrońcy życia od poczęcia.
      • nick_z_desperacji Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:41
        Sex party jest może dla ludzi, ale nie dla strażników cudzych narządów płciowych. Rozwodnik w ponownym związku popełnia grzech, para gejów żyjąca ze sobą od 20 lat będzie smażyć się w piekle, ale homoseksualna orgia z prostytutkami (skąd wielebny miał na to kasę, skoro majątku osobistego nie posiada?) to "rozdmuchany do absurdu atak na KK" według księżulka.
        • abecadlowa1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 18:23
          nick_z_desperacji napisała:

> skąd wielebny miał na to kasę, skoro majątku osobistego nie posiada?

KK ma 2000 oat doświadczenia w fundraisingu. Istnieją ludzie, którzy chcą finansować ich działalność.
          Ale ja bym raczej spytała czy osoby finansujące działalność przestępczą nie są współwinne? A może warto uświadamiać donatorów na co idzie ich kasa?
          • nick_z_desperacji Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 18:40
            Uważam, że jeśli to było ze składki na dach, organy czy inne to parafianie powinni o tym wiedzieć. A jeśli to z dotacji państwowych na remont zabytku to już podchodzi pod defraudację. Uczciwe (wiem, to się tam nie zdarza) byłoby ogłoszenie, że dzisiejsza taca idzie na pokrycie kosztów homoorgii oraz opłacenie prostytutek płci męskiej
            • z_lasu Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 21:18
              Składka na organy 😂😂😂 Czyli wszystko się zgadza😁
              • falofilia.falofilia1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 22:28
                emeryci dostali 13-te emerytury więc można organizować homo orgie takie full wypas

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30243201,impreza-ksiezy-w-dabrowie-gorniczej-gw-ksiadz-tomasz-mial.html#s=BoxOpImg4
          • ariathedevil Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 18:57
            Zgadzam się w 100 % finansujesz mafię, weź na klatę to co mafia robi. Bądźmy dorośli.
    • gaskama Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:45
      No dobra ... która emama szykuje dziecko do komunii? Która ma slub kościelny? A dziubdziusie na religie chodzą? Bombelki ochrzczczone?
      • berdebul Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:58
        Nie, nie, nie i nie. Co wygrałam? smile
        • gaskama Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:59
          Zdrowy rozsądek?
        • taje Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:16
          Ja też cztery razy nie!
        • martishia7 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:23
          Nie wiem, ale też poproszę!
      • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:13
        I która "a po co" jest już po apostazji?
      • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:20
        No nie, bez przesady. To że ktoś posyła dzieci na religie, obchodzi Boże Narodzenie to jednak w żaden sposób nie usprawiedliwia tego, co księża zrobili. Nie przerzucajmy na innych odpowiedzialności i nie sugerujmy, że jakby ematka bombelka do komunii nie posłała, to ksiądz by sobie męskiej prostytutki nie zatrudnił.
        • gaskama Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:22
          🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😁😁😁🤣🤣🤣
        • marta.graca Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:25
          Może gdyby więcej matek nie posłało, to nie byłoby go stać na zatrudnianie prostytutek.
          • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:29
            Ale to myślenie w stylu: jakby krótkiej spódniczki nie założyła, to by jej nie zgwałcili. No na litość, to co? Książa będą mogli gwałcić albo nie, w zależności od liczby parafian?Jak parafian mało, to mają prawa przestrzegać, a jak dużo - to nie muszą?
            • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:36
              Jeszcze tytułem wyjaśnienia: jestem za przeprowadzaniem apostazji, niechrzczeniem dzieci i nieposyłaniem ich do komunii przez ateistów itd. Widzę hipokryzję również na tym forum: są ematki deklarujące ateizm, widzące brak moralności wśród duchownych, a równocześnie posyłające dziecko na religię. Ale kurczę, nie można przerzucać na nikogo odpowiedzialności za przestępstwa dokonywane przez księży, oni i tylko oni są winni.
              • gaskama Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:56
                Można. Bo to jest organizacją przestępczą. Mafia, która w zorganizowany sposób tuszuje przestępstwa w swoich szeregach. Handlująca bez placenia podatków czym się da. Wspieranie tej organizacji czyni się spolwinnym. Naprawdę nie ma absolutnie zacnych dobrych stron KK. Tak jest od początków istnienia tej z o.o.
                • gaskama Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:57
                  Współwinnym.
                  • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 18:16
                    Jasne, dlatego jak mafia kradnie, zabija, oszukuje - to to jest wina ludzi, którzy dali się zabić, okraść i oszukać. Nie jest winien handlarz narkotykami, tylko narkoman, no bo jakby nie ćpał, to biedny dealer by do paki nie trafił. Jak trafisz na niedouczonego lekarza, to będziesz sobie sama winna, trzeba było nie chorować. Takie samo rozumowanie jak wyżej u Skumbrie, która napisała: "ematki mają tego faceta na sumieniu". Nie księża, którzy uczestniczyli w orgii (pal już to licho) i nie chcieli udzielić pomocy, ryzykując, że facet zejdzie, nie oni są winni kiedy handlują gruntami, defraudują kasę przeznaczoną na pomoc, molestują dzieci. Nie, to Ematka temu winna, bo bombelka na religię posłała.
                    • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:41
                      Jesteś winna jako członkini KK. Kościół to jego wyznawcy i wierchuszka, a nie tylko wierchuszka. Sorry, po tylu afareach nie ma wytłuamczenia "apostazja nic nie daje". Powiedz wprost: jestem zbyt głupia i leniwa, dalej jestem członkiem orgzanizacji przestępczej. Odwaga cywilna ematek zaczyna się i kończy na ematce tongue_out
                      • iwles Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:48

Stosujesz pisowskie metody na "dziadka w wermachcie". Identyczny tok rozumowania. Gratulacje skumbrie.
                        • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:58
                          Oho, przyleciała kolejna obrończyni, którą przerasta odwaga cywilna.
                          Gratuluję.
                      • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 20:26
                        Ale co Ty o mnie wiesz, żeby w ten sposób się do mnie odzywać, zwolenniczko odpowiedzialności zbiorowej? Od leniwych głupków to sobie możesz wyzywać własne dzieci albo męża, a ode mnie się odczep.
                        A jakbyś czytać potrafiła, to byś przeczytała w jednej z moich wypowiedzi w tym wątku, że jestem zwolenniczką apostazji - co nie znaczy, że jej brak uważam za jakąkolwiek okoliczność usprawiedliwiająca cudze przestępstwa.
                        • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 06:35
                          >że jestem zwolenniczką apostazji
                          I dlatego jej nie dokonałam 😂😂😂
                          • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 06:36
                            K kocha takich zwolenników mocnych w gębie 🤦‍♀️
                          • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 10:33
                            skumbrie napisała:

> >że jestem zwolenniczką apostazji
                            > I dlatego jej nie dokonałam 😂😂😂

No, tak jak już napisałam wcześniej: jakby głupota była karalna, to odsiadywałabyś dożywocie. Nieochrzczeni też mają dokonać apostazji, krynico mądrości? Szkoda z Tobą gadać.
                      • yenna_m Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 20:54
                        Oczywiscie, ze apostazja nic nie daje bo nadal tkwisz w ich rejestrach.

Wiesz co daje? Niefinansowanie ich. Komunie, pogrzeby, sluby, wizyty duszpasterskie, taca, zajęcia z religii.
                        To ich najbardziej boli.
                        • szmytka1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 22:39
                          Zwłaszcza, że apostazja to nie jest żaden świecki wymyśl, procedura prawa cywilnego, tylko znowu kościelny wymyśl. Żeby niby się wypisać, to kolejny raz musisz się im podporządkować i zrobić coś wedle tego, jak oni se wymyślili. Prawdziwie to by działało, gdyby było jak w Niemczech, często słyszę, że tam deklarując się jako członek kk płacisz podatek na nich. Jest to świecka procedura, taka bynsie przydała a nie żadna bzdurna kościelna apostazja
                          • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 06:37
                            >Jest to świecka procedura, taka bynsie przydała a nie żadna bzdurna kościelna apostazja

Ja już napisałam post na forum, niech inni weznooo i zrobioooo.
                            CBDU 🤦‍♀️
                        • zona_glusia Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 12:19
                          >Wiesz co daje? Niefinansowanie ich. Komunie, pogrzeby, sluby, wizyty duszpasterskie, taca, zajęcia z religii.
                          >To ich najbardziej boli.

Czy ja wiem, oni są już na etapie "Kościół sam się wyżywi". Pewnie też, ale najbardziej by ich zabolało odcięcie od publicznej kasy i wpływów politycznych, czyli rządy takiej lewicy, jaka była parę lat temu w Hiszpanii.

Na to, żeby Watykan zareagował i zrobił porządek z polskimi biskupami (bo w tym przypadku jest biskup, który przyzwala na wszystko) to niestety musiały by być masowe i długotrwałe protesty pod kuriami.
                          • yenna_m Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 13:07
                            Kościół amerykański oslabiły wielomilionowe odszkodowania za pedofilię duchownych. Parafie upadały, oglaszaly bankructwa.

Majątek KK w PL jest tak duży, że oni wiermych chyba już nie potrzebują do szczęście. Kochaż na tym podstawowym poziomie to chyba księża będacy najniżej w hierarchii nie mają tak dobrze finansowo, jak by oni sobie życzyli.

O religię w szkolach jest wrzask, bo to czysta kasa dla księży. To samo z utrzymywaniem kosciola przez panstwo.

Mnie się marzy taki system jak w krajach zachodnich, gdzie ma koscioly idzie część podatkow zadeklarowanych wiernych. Nie placisz? Super. Automatyczna apostazja.

I okazaloby sie, ze prawdziwych katolików jest w PL z 20-30 procent.

Tylko kto z politykow się odwazy wziąc za ryje kosciol i duchowienstwo i nie będzie sie bać straszenia piekłem i ekskomuniką?

Polacy są jak tlum przed światynia w "Faraonie" w trakcie zaćmienia slońca. I dopóki to do ludzi nie dotrze, no cóż...
                    • ariathedevil Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 23:14
                      Skoro ematka posłała, to tak jest współwinna. Ematka chyba nie jest osobą niepełnosprawną umysłowo i wie co to jest za organizacja? Ok, powiedzmy jeszcze
                      10 lat temu mogła o wielu rzeczach nie wiedzieć.to częściowo usprawiedliwia to co zrobiła. Oczywiście jeśli stopniować winę to najbardziej winni są ci księża, ale kościół to ludzie, i jeśli pomagasz dilerowi dilować, to jesteś współwinna, nawet jeśli sama jesteś uzależniona. Jeśli posyłasz swoje dziecko do dilera, po to by się uzależniło i w przyszłości dilowało, to też jesteś winna. I nie mówię o tym kto jest bardziej winny, kto mniej, można to stopniować, ale owszem ta wina jest. Nawet wtedy gdy nic nie robisz jeśli widzisz dilera w szkole, to też jesteś winna. Serio wszyscy czekają, aż ktoś coś zrobi i w efekcie nikt nic nie robi, akurat dziadek w wermachcie nie ma nic do rzeczy. Tusk nie należał do Wermachtu. Moi dziadkowie, z jednej strony, należeli do kościoła, ( w ogóle jak to brzmi ) ale opamiętali się i wypisali. Nawet jeśli to był tylko symboliczny gest, który w księgach nic nie zmienił, dla nich zmienił bardzo dużo. Nie mówili to nic nie da, jak puszczę na religie i ochrzczę nic się nie stanie. Tak, byli współwinni. Nie kryją tego. Jeśli widzisz, że ktoś z twojej drużyny dokonuje gwałtu zbiorowego, a ty nadal w tej drużynie jesteś i nic z tym nie robisz to tak jesteś winna, jeśli widzisz, że ktoś z Twojej organizacji kradnie ziemię, a ty nadal w tej organizacji jesteś, nic nie robisz by zaprzestał tego procederu, to jesteś winna, jeśli widzisz, wiesz, że w tej organizacji gwałcą dzieci, a ty to dziecko tam zapisujesz to no cóż. I nie piszę personalnie do ciebie, ale to tak jak z właśnie z Wermachtem, jeśli ktoś się zapisał do tej organizacji wiedząc czym jest, to czyni go w pewnym stopniu odpowiedzialnym za to co ta organizacja robiła, mimo, że on przecież sam nie mordował. "Udział w zorganizowanej grupie przestępczej jest specyficznym przestępstwem, gdzie kara grozi za samą przynależność do struktury charakteryzującej się określonymi cechami." I podkreślam, nie piszę tego personalnie do ciebie, jak i wielu ematek, które zrobiły dość dużo, choć po tym wszystkim, jeśli jakaś osoba zapisuje dziecko do tej organizacji, to hm ... oczywiście można mówić ematki niewinne one tylko dziecko zapisały, i świętują BN ( do tego drugiego nic nie mam, kościół ukradł te tradycje, by uatrakcyjnić swoją przestępczą organizację. No chyba, że chcesz zrobić z ematek ofiary parnia mózgu i powiedzieć, że one nic a nic aktualnie nie wiedzą na temat tej organizacji ?
                      • reinadelafiesta Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 23:44
                        Nie jest. Przestańcie zwalać winę na ofiary, rozmywać odpowiedzialność i usprawiedliwiać tych, którzy popełniają przestępstwo. Nawet głupie zachowanie nie usprawiedliwia osoby dopuszczającej się molestowania, pedofilii itp. i nie zdejmuje z niej winy. Nieudzielanie pomocy jest karalne, jest na to paragraf. Głupota nie jest karalna. Gdyby było inaczej, to sporo osób by odsiadywało dożywocie.
                        • ariathedevil Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 09:47
                          Nikt tego nie robi, ci księża są winni najbardziej, ale wiesz, że to jest organizacja przestępcza, wiesz, że na przestrzeni wieków i obecnie ta organizacja zabijała, gwałciła, torturowała, kradła itd..Na pewno to wiesz, wiesz jaka jest skala pedofilii w tej organizacji, bestialstwa ( Irlandia np.), kradzieży aktualnie na życzenie tej organizacji zabijane są kobiety, są wsadzane do więzień ( Ameryka Łacińska ) , dziewczynki zmuszane do urodzenia płodów bez mózgów, w wyniku gwałtu lub kazirodztwa, wiesz jaka jest skala kradzieży ziemi, kościół dostaje nową i sprzedaje, niedługo o ile konfa z pisem centralnie zblatuje się z tą organizacją, będziesz mieć państwo wyznaniowe i drugi Salwador i nawet za pisanie o tym będzie ci grozić więzienie i posyłasz dziecko na religie, zapisujesz do tej organizacji, nie robisz nic by finasowanie tej organizacji ukrócić. Zapisujesz dziecko do gangu, sama jesteś w gangu, finansujesz gang i nie robisz nic by z tego się wydostać, ergo odpowiadają Ci działania tego gangu. I nie atakuję cię, nie atakuję wielu świadomych ematek, zwyczajnie nawet niewiedza nie zwalnia z odpowiedzialności „Przestępstwo przynależności do zorganizowanej grupy przestępczej jest przestępstwem formalnym. Do wypełnienia jego znamion wystarczające jest samo stwierdzenie tej przynależności, nawet bez konieczności wykazania popełnienia w ramach tej grupy jakichkolwiek czynów zabronionych. Dla odpowiedzialności karnej nie robi różnicy, czy udział w grupie jest czynny czy bierny." Miłego, idę na marszsmile
                      • szmytka1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 10:50
                        Jebnięta jesteś? Jakbyś się urodziła w rodzinie muzułmańskiej, to byłabyś popierająca pedofilię, bo Mahomet z Aisza? Moje dzieci akurat nie chodzą na religie, nie mam ślubu kościelnego, bo nie xhce, ale nie mam też potrzeby urządzać szopki pt apostazja, bo dla mnie to będzie kolejny rytuał, który wymyślił kościół i nie widzę z jakiej paczki miałabym się im podporządkować w tej kwestii
                        • ariathedevil Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 19:38
                          Ożeszkurwa mam psychofankę. Jesteś tak prymitywna, że nie chce mi się z Tobą gadać. Ludzie ze świata islamu też protestują, nie widziałaś ostatnio procesów tych młodych Iranek? Nie czytałaś nic Salmana Rushdiego, wiesz, ze wydali na niego fatwę? Khaleda Hosseiniego o którym talibowie mówią tak:" Chłopiec z latawcem został oskarżony o „utrudnianie” zrozumienia talibów przez Zachód, bo pokazuje ich jako uosobienie zła, co stawia ich w niekorzystnym świetle. Jako przykład podawano: pedofilię Assefa, nazizm, nadużywanie narkotyków, sadyzm oraz fakt, że jest on katem" ? Gdybym urodziła się w takiej rodzinie i nie zrobiłabym nic, żeby się z tego syfu wyrwać to tak byłabym współwinna. Wiele osób to robi, stara się zmienić ten system, nie godząc się oportunistycznie, często ryzykując życie. I co chcesz medal z ziemniaka ? Spora część ematek, zrobiła to, a nawet więcej np. starając się utrudnić dilerowi kościelnemu rozprowadzanie "towaru" w szkole. Co jest bardzo ważne, dzieci które uniknęły religijnej indoktrynacji pokazują innym, że nie muszą w tym syfie tkwić. To jest mój ostatni post do ciebie nazwałaś mnie prymitywna istoto wściekłym psem, wolę być psem niż owcą, która nawet prowadzona na rzeź nie protestuje. I Islam znikąd się nie wziął, tak jak nazizm itd wziął się właśnie z postaw takich wygodnych konformistów, którzy dbali tylko o własną dudę i nie protestowali, gdy coraz bardziej wpierdalalalał im się w życie i tak ci ludzie są winni. EOT szmytka, dla mnie dyskusja z prymitywem nie ma sensu.
                          • szmytka1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 02.10.23, 09:07
                            Zdecydowanie masz coś z głową... wyrazy współczucia tym, którzy muszą się z tobą użerać w życiu realnym
                            • szmytka1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 02.10.23, 09:08
                              A nikogo ie nazwałam wściekłym psem,.odpisywanie na Twoje zaczepki nazwałam niebezpieczna zabawa, niczym drażnienie psa przez kraty, taka analogia. W porównania też nie umiesz bidulo...
                • ariathedevil Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:35
                  Podpiszę się.
              • zona_glusia Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 18:56
                Dokładnie. To jest w pewien sposób rozmywanie odpowiedzialności.
          • irma223 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:58
            Ależ niech sobie zatrudniają, na zdrowie!
            Jedynie mam pretensje o nieudzielenie pomocy nieprzytomnemu.
            No i o udzielanie nauk ludziom, jak mają żyć.
            • gaskama Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 18:18
              Jeszcze jakby się wpierda ...li w życie tylko swoim wyznawcom ... to pół biedy. Ale oni z buciorami włażą mi w MOJE życie... w życie osoby głęboko niewierzącej.
          • zona_glusia Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 18:54
            Przedstawiciela największego właściciela ziemskiego w Polsce nie byłoby stać?
    • falofilia.falofilia1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 16:52

".....zostałem wyrzucony z domu , jestem na ul.Królowej Jadwigi 15......"
      www.o2.pl/informacje/orgia-z-udzialem-ksiedza-jest-nagranie-z-dramatycznej-nocy-6947122482281344a
    • rosie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:00
      Co to znaczy "majgnął się"?
      • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:13
        sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/Magac-majgac-i-majgany;18779.html
      • 35wcieniu Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:21
        Przewrócił
    • falofilia.falofilia1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:49

"...on ma 27 lat ...on się majgnoł...on ma pianę na ustach ..., on umrze..oni brali GHB.... - pigułka gwałtu ,pprzyp red/

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/fakt-ujawnia-szokujace-nagranie-z-interwencji-na-plebanii-w-dabrowie-gorniczej/wbmfjlg

myślicie że to był pierwszy raz z tymi pigułkami gwałtu GHB ?
      nie dziwię się że ten biegusiem zmierdolił "na planowany urlop" do Turcji
      o tym hm hm "planowanym urlopie" mówił miejscowy proboszcz , też widać niezły wywijas i nawijający makaron na uszy
      • hanusinamama Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 22:40
        Na ten urlop do Turcji to go wysłali w ramach zadoścuczynienia, ze został kozłem ofiarnym
        Zgłaszający jasno mowi "oni" a nie "on"...czyli było kilku
    • irma223 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:52
      "oni mi powiedzieli"
      "oni mówią"
      etc.
      Ksiądz Tomasz Z. nie był w tym momencie sam z nieprzytomnym. Było ich tam więcej.
      Zachowali się jak malutkie chłopczyki: udać, że nie ma sprawy.
      Do wieku 10 lat może to funkcjonuje. Czasem nawet do wieku 12 lat.
      Ale od dorastającego nastolatka wymaga się więcej dojrzałości i odpowiedzialności.
      Że "oni" udali, że nic się nie stało, to jednak tylko świadczy o "nich".

Ja się pytam, co się takiego stało z naszym polskim prawem i naszymi służbami, że jeden z "nich" siedzi sobie w Turcji, jakby nigdy nic? Czy "oni" nie powinni siedzieć w areszcie po prostu? Tak samo zresztą, jak król szos?
      • falofilia.falofilia1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 21:02
        irma223 napisała:

> "oni mi powiedzieli"
        > "oni mówią"
        > etc.
        > Ksiądz Tomasz Z. nie był w tym momencie sam z nieprzytomnym. Było ich tam więce
        > j.
        > Zachowali się jak malutkie chłopczyki: udać, że nie ma sprawy.
        > Do wieku 10 lat może to funkcjonuje. Czasem nawet do wieku 12 lat.
        > Ale od dorastającego nastolatka wymaga się więcej dojrzałości i odpowiedzialnoś
        > ci.
        > Że "oni" udali, że nic się nie stało, to jednak tylko świadczy o "nich".
        >
        > Ja się pytam, co się takiego stało z naszym polskim prawem i naszymi służbami,
        > że jeden z "nich" siedzi sobie w Turcji, jakby nigdy nic? Czy "oni" nie powinni
        > siedzieć w areszcie po prostu? Tak samo zresztą, jak król szos?

czyli było "ich" w sumie minimum czterech
        scontent-sin6-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/382844826_634752418851161_6627581722726996644_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=sECaVKjNM9cAX_rFUbo&_nc_ht=scontent-sin6-2.xx&oh=00_AfCgwmGCgP1I8HO-3zp864QH-o07urDOe8XsCSBtfQXhpQ&oe=651D0B3F
    • obrus_w_paski Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 17:56
      Nigdzie nie znalazłam info co z tym majgnietym facetem, rozumiem ze doszedł do siebie
      • irma223 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 18:48
        W każdym razie po udzieleniu mu pomocy w szpitalu wyszedł na własne żądanie. Podejrzewam, że jemu akurat nie zależy na medialności.
      • zona_glusia Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 18:58
        Siedzi pewnie w celi w jakimś klasztorze.
        • irma223 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:04
          "majgnięty" był, zdaje się, z cywila.
          • zona_glusia Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:48
            Myślałam, że ksiądz.
    • gama2003 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:14
      O Tomaszu Z. mówi - oni...

Nie wiem czy istnieje głebsze dno, gdy ksiądz nie wzywa pomocy do człowieka z zagrożeniem życia. Tfu, księża. Modlili się ?
      Drań na wczasach, nawet nie przesłuchany ?
      • borsuczyca.klusek Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 19:18
        gama2003 napisała:

> O Tomaszu Z. mówi - oni...
        >
        >

Tomasz Z. widocznie w trzech osobach był...
      • falofilia.falofilia1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 21:00
        gama2003 napisała:

> O Tomaszu Z. mówi - oni...
        >
        >
        > Nie wiem czy istnieje głebsze dno, gdy ksiądz nie wzywa pomocy do człowieka z z
        > agrożeniem życia. Tfu, księża. Modlili się ?
        > Drań na wczasach, nawet nie przesłuchany ?

czmychnął , dał nogę nad Bosfor w ramach jak kłamie tamtejszy proboszcz hm hm "planowanego urlopu"
        scontent-sin6-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/382844826_634752418851161_6627581722726996644_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=sECaVKjNM9cAX_rFUbo&_nc_ht=scontent-sin6-2.xx&oh=00_AfCgwmGCgP1I8HO-3zp864QH-o07urDOe8XsCSBtfQXhpQ&oe=651D0B3F
      • zona_glusia Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 12:09
        >Nie wiem czy istnieje głebsze dno, gdy ksiądz nie wzywa pomocy do człowieka z zagrożeniem życia. Tfu, księża. Modlili się ?
        >Drań na wczasach, nawet nie przesłuchany ?

Nie przesłuchany, bo jakaś specjalna diecezja, w której dużo uchodzi na sucho.
        Według Terlikowskiego, jakiś czas temu ksiądz zabił diakona a potem popełnił samobójstwo. Dlaczego go zabił, nie wiadomo, bo policja nawet nie sprawdziła telefonu księdza.
        • livia.kalina Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 12:16
          >Według Terlikowskiego, jakiś czas temu ksiądz zabił diakona a potem popełnił samobójstwo. Dlaczego go zabił, nie wiadomo, bo policja nawet nie sprawdziła telefonu księdza.

tak, policja nawet nie łączy tych dwóch śmierci. Natomiast kurwizja już urządziła kilkanaście seansów nienawiści na ten temat, że te śmierci to wynik nagonki na kościół.
        • yenna_m Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 13:00
          Glosna sprawa byla, media duzo o tych księżach pisaly.
          Internet rechotał, że pewnie drama między kochankami.
    • falofilia.falofilia1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 21:12
      Homo orgia odbyła się miesiąc temu , w nocy 30/31 sierpnia
      Tego tureckiego to pewnie ponownie swędzi fujarka . A tu bryndza i posucha . Nie można zorganizować nowej homo orgii jak za dobrych "Niedzielnych" czasów. I ma stado dociekliwych żurnalistów na karku smile
    • pepsi.only Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 22:49
      O to jest ciekawe:
      www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/andrzej-gryzewski-znany-seksuolog-o-zdarzeniach-w-parafii-w-dabrowie-gorniczej/2zbh496?utm_source=www.fakt.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2
      "Z mojej praktyki, a miałem w ciągu 17 lat pracy ponad 10 tys. pacjentów, w tym wielu księży, wynika, że w środowisku kleru często są organizowane spotkania erotyczne, imprezy gejowskie. Wielu z księży to geje, ale boją się braku akceptacji rodziny i środowiska z którego się wywodzą. Dlatego wybierają seminarium, mają alibi, tam nikt ich nie rozliczy z tego, co robią, bo służą słusznej sprawie. Wielu z nich ma taką motywację wstępując do seminarium, by tam się ukryć. Tymczasem księża mają bogate życie erotyczne. Wykorzystują aplikację gejowską na telefon, gdzie w ciągu kilku minut można się z kimś umówić. Nie pytają o wartości, uczucia, nie poznają partnerów, zanim dojdzie do zbliżenia. Nikt się nad tym nie zastanawia. Po prostu ma potrzebę i ją realizuje.

A kwestia sumienia, etyki, życia w zgodzie?

Rzadko, który z nich ma wyrzuty sumienia. Oni wypierają to z siebie, żyją w rozdźwięku. Z jednej strony stawiają na wartości, mówią do wiernych piękne słowa, z drugiej — swoich parafian potrafią wpędzić w wyrzuty sumienia. Oni, jak tłumaczą mi w gabinecie "nie pieprzą się tak, jak swołocz", ale wyrażają "miłość do człowieka". Twierdzą, że są ulepieni z lepszej gliny, bo mają bardziej bezpośredni kontakt z Bogiem."

OJP ! Masakra.....
      • falofilia.falofilia1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 22:57

Jak hloopiec zaczyna chodzić w sukience to wiedz że coś się dzieje smile

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/andrzej-gryzewski-znany-seksuolog-o-zdarzeniach-w-parafii-w-dabrowie-gorniczej/2zbh496
        • pepsi.only Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 30.09.23, 23:17
          To samo zalinkowałam- po co linkujesz po mnie?
      • skumbrie Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 06:42
        >OJP ! Masakra.....

Ale apostazja nie ma znaczenia. Lepiej przez kilka dni oburzać się, klepiąc w klawiaturę 🤦‍♀️
        • ariathedevil Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 01.10.23, 07:55
          Skumbrie, nie zesraj się wink Akurat ematki są jedna z bardziej świadomych grup społecznych i dużo robią, A ty co zrobiłaś?
        • semihora Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 02.10.23, 11:23
          Z apostazją jest tak - ochrzczony raz wpisany to na zawsze wpisany. W tym sensie nie jest ona jakoś specjalnie odczuwalna dla KK, więc takie gorączkowanie się z tego powodu, żeby się dowalić do ematek, świadczy tylko o twoich problemach.

Najbardziej odczuwalne jest niechodzenie do kościoła, niedawanie na tacę, nieprzyjmowanie księdza po kolędzie i niepuszczanie dzieciaka na religię. Brak kasy to coś boleśniejszego niż notatka w kajeciku z danymi owieczek. Z tego powodu się gorączkuj.
          • taje Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 02.10.23, 11:25
            Dokładnie tak.
        • berdebul Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 02.10.23, 11:35
          Sugerujesz, ze jak się ematki wyapostazjują z kościoła, to księża zaprzestaną urządzania gejowskich orgii?
    • falofilia.falofilia1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 02.10.23, 16:45

Księża cierpią i są obolali .
      Biskup Grzegorz też cierpi i jest obolały .
      ps
      A ten obolały już wrócił z tej Turcji do ktorej wyjechał w ramach "planowanego urlopu" ?

www.o2.pl/informacje/orgia-na-parafii-bardzo-przezywa-zaistniala-sytuacje-6947814954867648a
    • falofilia.falofilia1 Re: Dąnrowa Gornicza nagranie zgłoszenia 16.10.23, 22:06

hi hi
      wyborcza.pl/andrzejrysuje/178716213/Andrzej+Rysuje+%7C+DZWON/p#S.last_page-K.C-B.3-L.2.maly

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka