eliza2016
30.09.23, 20:39
Witam. Jestem 33 letnią kobietą. Mam już jedno dziecko, córka ma 8 lat. Ma zespół Aspergera.
Może zacznę od tego, że od zawsze marzyłam o trójce dzieci. Najlepiej różnej płci. Kocham dzieci, odnajduje się w dbaniu o nie , i o ich potrzeby. W związku z tym w tym roku, zaczęłam studia, chcę zostać nauczycielem.
Chciałabym mieć drugie dziecko. Miotam się z ta myślą od lat.
Mam od niedawna pracę. Zaczęłam studia.
Wiem, że gdybym zaszła w ciążę, to byłaby ona z miejsca zagrożona, bo mam wadę macicy. Poprzednia ciąża była cały czas pod kontrolą, leżałam prawie pół roku.
Nie chcę by córka z racji na swoje zaburzenia wychowywała się sama.
Oczywiście, z rodzeństwem bywa różnie, może być tak, że nie będą utrzymywać kontaktów, no ale zawsze jednak jest ta druga , spokrewniona z nią osoba.
Myślę czy warto zjeść w ciążę, i, brać od razu indywidualny tok. Nie dam rady, raczej dojeżdżać na studia, bo to daleko, a wiem, że nie będzie to łatwa ciąża.
Nie chce zachodzić w ciążę za 3 lata, bo, wtedy, będę już przed 40 stka. Chce teraz.
Czy ktoś mi coś doradzi? Może macie jakąś osobę wśród znajomych, która studiowała będąc w zagrożonej ciąży, dała radę? Ja nie mam do, p mocy nikogo oprócz męża, i mamy. Ale mama mieszka 45 km ode mnie, a do opieki mam jeszcze córkę z ZA.