Dodaj do ulubionych

U kogo awaria dystrybutora?

01.10.23, 07:56
Tankowałam wczoraj na nie-Orlenie, a na moje pytanie, kiedy na tej stacji zacznie się awaria usłyszałam, ze do poniedziałku jeszcze pociągną. Bo na tyle maja paliwa. A potem nie wiadomo.
Miałam wrażenie powrotu do komuny, wachy nie ma, brakuje jeszcze tylko kartek na paliwo.
Ciekawa jestem jak to wyglada w miejscach np. położonych daleko od rafinerii. Macie jeszcze paliwo?
Obserwuj wątek
    • abria Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 08:18
      "W sobotę w mediach społecznościowych pojawiły się fotografie, na których widać wiceministra sportu z PiS Jacka Osucha, który tankuje benzynę do kanistrów. "

Wszyscy zainteresowani będą mieć paliwo.
    • odnawialna Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 08:22
      Mąż wczoraj dopiero na 4 stacji zatankował.
      Trzeba znaleźć Orlen bez systemu komputerowego, w pozostałych dystrybutory złapały wirusa i stąd te wspólne awarie.
      • zosia_1 Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 14:18
        Acha, bez systemu komputerowego, ma liczydłach liczą
      • aqua48 Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 14:23
        odnawialna napisała:

> dystrybutory złapały wirusa i stąd te wspólne awarie.

Ten wirus nazywa się Obajtek smile
    • asia_i_p Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 08:38
      W Trzebnicy awaria.
    • chococaffe Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 08:48
      Będą problemy z dojazdem do zoo
      • bazia_morska Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 08:59
        Mam nadzieję, że to będzie powód klęski wyborczej miłościwie panujących obajtków.
    • anorektycznazdzira Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 09:14
      Kotlina Kłodzka- awaria trudnej do oszacowania liczby dystrybutorów (nie jeżdżę sprawdzać, zbieram info od sąsiadów)
      obsługa stacji udziela informacji kiedy "rzucą" nową dostawę...
      • septembra Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 15:03
        Dostawa nowych dystrybutorów wink
    • klaviatoorka3.0 Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 09:47
      Jest weekend, ludziska w większości siedzą w domach, a kto miał wyjechać, zatankował pewnie w tygodniu.
      Dziś juz tego nie zrobią, bo w moim pobliskim mieście oczywiście karteczki na biało-czerwonych instrybutorach.
      Od poniedziałku na stacje ruszą ludzie pracujący, firmy transportowe i budowlane, służby, komunikacja miejska etc.
      Trzymamy kciuki za obajtka i tego ministra, co zatankował wczoraj do kanistrów- oby im vervy nie zabrakło!
      Za akcję publicznego namawiania Polaków do nierobienia zapasów- z uznaniem przyznaję osiem gwiazdek
      • bistian Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 10:48
        klaviatoorka3.0 napisała:

> Za akcję publicznego namawiania Polaków do nierobienia zapasów- z uznaniem przy
        > znaję osiem gwiazdek

Jak to się mówiło za PRL, nie wierzę w pogłoski, do czasu aż rzecznik zaprzeczy. wink
      • turbinkamalinka Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 15:14
        Nie wiem jak w innych miastach ale w Warszawie na zajezdniach autobusowych są dystrybutory. Dla komunikacji miejskiej nie zabraknie. Chyba że "kryzys" będzie trwać dłużej.
        • pepsi.only Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 16:28
          No i co z tego? Mogą mieć dystrybutory, a to od hurtowych dostaw zaczął sie ten kryzys- dla przewoźników i dla rolników zaczęło w pierwszej kolejności "brakować"
        • babcia47 Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 16:40
          Tyle, ze te dystrybutory są zapełniane paliwem kupionym od Orlenu po cenach hurtowych. O tym ze dla takich nabywców zaczęły się problemy ze sprzedażą pqliwabczytalam juz jakoś ponad miesiąc temu. To byly pierwsze objawy problemu z brakiem paliwa
        • panna.nasturcja Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 23:56
          Rzecz jednak nie jest w dystrybutorach tylko w zaopatrzeniu ich w paliwo, autobusy nie jeżdżą „na dystrybutorach”.
    • jkl13 Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 10:53
      W Koszalinie wczoraj była awaria, dzisiaj paliwo już jest z powrotem. Przynajmniej rano przed 7 było, gdy wiozłam syna do pracy...
      • joana012 Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 11:00
        Ja dotankowałam wczoraj do pełna, facet przede mną zapełnił 2 kanistry i ruch jak na sobotę rano był większy niż być powinien
    • andaba Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 12:37
      W czwartek na zadupiu paliwo było, zatankowałam do pełna i do kanistra (do wykaszarki).
      Większość aut mamy na gaz, gaz chyba jest? Z tym gorzej, bo do kanistra nie weźmiesz, a w butlach drogo jak czort (o odwrotnym procederze słyszałam, czyli tankowaniu gazu do butli).
    • b.bujak Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 12:45
      w minionym tygodniu podolewaliśmy baki do pełna; nawet nasz zabytek wyjechał z garażu, ostatni raz tankowany do pełna w czasach pandemii wink
      dzisiaj rano syn wyjeżdzał za granicę i dolewał jeszcze na ostatniej stacji przed granicą - i to cztery grosze taniej, niż u nas smile taka dodatkowa promocja dla Czechów wink
    • pepsi.only Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 16:26
      Zatankowałam dziś rano na Amicu.
      Osobowy.
      A jeszcze służbowy i muszę to ogarnąć, albo jeszcze w niedzielne popołudnie, albo jutro o b.wczesnym poranku-
      ta stacja lubi się korkować bo jest pierwszą na wjeździe do miasta, i przed pracą wielu kierowców tankuje, a poniedziałki, czy tańsze środy to czasem i 7-10 samochodów stoi do 1 "instrybutora"...
      • jahelena Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 16:32
        Mąż tankował dzisiaj na stacji "marketowej", w niedziele mają paliwo 20 groszy tańsze. Ruch jak zwykle. ja tankowałam w piątek, też normalnie.
    • kachaa17 Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 20:29
      Hmm, chyba coś przespałam. Jest jakiś problem z paliwem?
      • panna.nasturcja Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 23:57
        Serio nic nie czytałaś?
        • kachaa17 Re: U kogo awaria dystrybutora? 02.10.23, 10:13
          Nie, dopiero jak zajechałam do rodziców to ojciec mnie zapytał czy zatankowałam to się dowiedziałam, że jakiś jest problem ale nie zgłębiałam tematu. Potem przeczytałam na emamie.
    • taje Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 20:35
      Autentyk z dzisiejszego marszu smile

Lepiej chodzić w samych majtkach
      Niż tankować u Obajtka!
      • jahelena Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 20:42
        Po warunkiem gdy się mieszka w większym mieście, gdzie jest wybór kilku stacji. Niestety w często jest tak, że ma się Orlen niedaleka, a najbliższa inna stacja jest kilkanaście km dalej.

Nie ma to jak ematkowa bańka big_grin
        • taje Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 20:43
          A doczytałeś się, że to hasło z dzisiejszego marszu, czy jeszcze się wczytujesz?
          • jahelena Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 21:06
            Wierzę, że byłeś na bieżąco z hasłami marszu.
        • panna.nasturcja Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 23:58
          Kilkanaście kilometrów to jest dużo?
    • danaide2.0 Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 20:41
      Dziś, Warszawa, Orlen, pierwsza stacja na mojej krótkiej trasie, zero kolejek, zatankowałam do pełna.
      Rozumiem, że wyjątek potwierdzający regułę?
    • pitupitt Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 21:06
      Zastanawiam się, co z samochodami służbowymi, które pracownik ma obowiązek tankować na jedynej słusznej stacji, skoro tam ciągle awarie dydtrybutorów?
      • pepsi.only Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 21:09
        Jutro o świcie zatankujemy. Nie ma wyjścia, bo przecież pracować jakoś trzeba!
      • b.bujak Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 21:38
        pitupitt napisała:

> Zastanawiam się, co z samochodami służbowymi, które pracownik ma obowiązek tank
        > ować na jedynej słusznej stacji, skoro tam ciągle awarie dydtrybutorów?
        >

to nie cyrograf, tylko decyzja firmy - w sytuacji kryzysowej powinni rozliczać faktury z innych stacji;
        podobnie, jak przy okazji wyjazdów zagranicznych smile
        • pitupitt Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 23:07
          No w przypadku mojej to jest cyrograf. Mam kartę flotową na tą jedyną i koniec kropka. Nawet rodzaj paliwa jest z góry narzucony, tj. Pb95, żadne tam 98, bo to już rozpusta😂.
          • b.bujak Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 23:17
            pitupitt napisała:

> No w przypadku mojej to jest cyrograf. Mam kartę flotową na tą jedyną i koniec
            > kropka. Nawet rodzaj paliwa jest z góry narzucony, tj. Pb95, żadne tam 98, bo t
            > o już rozpusta😂.

tak... i korek wlewu otwiera się tylko na stacjach orlen... ciesz się, że tylko po kraju jeździsz
          • starczy_tego Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 23:21
            Przecież możesz zatankować gdzieś indziej w sytuacji awaryjnej i wziąć fakturę, nie wymyślaj
            • panna.nasturcja Re: U kogo awaria dystrybutora? 01.10.23, 23:59
              I uważasz, że firma ma obowiązek jej tę fakturę rozliczyć?
              • alicia033 Re: U kogo awaria dystrybutora? 02.10.23, 00:04
                panna.nasturcja napisała:

> I uważasz, że firma ma obowiązek jej tę fakturę rozliczyć?

cóż, jak chcą, żeby pracownik dojechał tam, gdzie powinien i wykonał pracę...
                • karmelowa_nowa Re: U kogo awaria dystrybutora? 02.10.23, 08:44
                  No w Cieszynie to dopiero mamy ciekawie🙄. Bo do tego Czesi tankują do oporu. Wszędzie dookoła sajgon.
      • hanusinamama Re: U kogo awaria dystrybutora? 02.10.23, 12:45
        Dzisiaj dzień zrobiła mi księgowa ojca. Dodzwonić się nie mogłam, zadzwoniłam na stacjonarny do firmy. Tatuś od rana jeździ i szuka benzyny. On wyznawca PISlandii tankuje tylko u obajtka.
    • kurt.wallander Re: U kogo awaria dystrybutora? 02.10.23, 12:38
      Tankowaliśmy wczoraj pod Poznaniem na Orlenie, paliwo było, dystrybutory działały. Ale później gdzieś na trasie widzieliśmy na tablicach informacyjnych braki niektórych rodzajów paliw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka