hennrietta82 01.10.23, 12:38 mam dziś. Zostało mi dość dużo farszu i się zastanawiam z czym / jak podać jutro na obiad. Jakieś pomysły? Farsz jest już z ryżem na patelni. Jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slatynka85 Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 01.10.23, 12:43 Nie możesz dokupić papryk i zrobić to samo? Chociaż ja też wolę codziennie robić coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 01.10.23, 12:54 Pomidory masz? To zrób z nimi to samo co z paprykami. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 01.10.23, 14:13 Albo cukinie czy bakłażana. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 01.10.23, 14:41 Dodać pieczarki, cukinie, baklazana, co tam wolicie, polac beszamelem, zapiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 01.10.23, 16:54 Farsz to mięso z ryżem? To gołąbki Albo utoczyć kotlety mielone, poddusić z sosem pomidorowym. Dorzucić jakieś warzywa ulubione i będzie ryż z mięsem i warzywami. Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 01.10.23, 20:20 Byłoby łatwiej, gdybyś napisała, co to za farsz... Odpowiedz Link Zgłoś
panirobak82 Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 01.10.23, 21:05 Dodaj posiekana kapustę , jajko trochę bulki tartej i masz leniwe gołąbki Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 01.10.23, 21:57 Możesz nafaszerować kabaczka. To mój smak dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 02.10.23, 09:51 Kalarepki nadziej, albo łódeczki z pora- rozcinasz pora wzdłuż, i zdejmujesz warstwy. Łódeczki z cukini, z kabaczka, młode patisony, mała główka kapusty- tez można ją nadziać Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 02.10.23, 12:27 Dodaj paprykę gochugaru, olej sezamowy i zawiń w nori. Zrób do tego ze 2 sosy, jeden na bazie masła orzechowego, a drugi klasyczny z sosem rybnym, piklami, sosem solowym octem, woda i czosnkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Papryki nadziewane farszem na obiad 02.10.23, 12:40 A co to za farsz? W sensie, co w nim jest, oprócz ryżu? Najprościej, to nadziać jakieś inne warzywo: cukinię, kabaczka, oberżynę, duże pieczarki, pomidory itd. Ewentualnie zrobić gołąbki, albo po prostu utoczyć klopsiki i usmażyć lub ugotować/upiec w sosie np. pomidorowym. Odpowiedz Link Zgłoś