Dodaj do ulubionych

Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić?

02.10.23, 10:52
Pomóżcie znaleźć mi poduszki do spania. Ale nie jakieś ortopedyczne z pianki memory za furę kasy (mam, nie przypadło do gustu) ani nie płaskie naleśniki z Ikei - mam dużo poduszek z tego sklepu i płaskie, ewentualnie duze i płaskie - tylko takie grube, puszyste, miękkie a nie za wielkie fajne poduszki jak są w dobrych hotelach. Takie co można spac i na plecach i na boku bo się ułożą.
Polecicie?
smile
Obserwuj wątek
    • jahelena Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 11:00
      Poduszka

https://www.aperia.pl/82-big_default/poduszka-dla-psa-ecru.jpg
      • kocynder Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 14:05
        Ta rudo-biała najlepsza, mimo, że ruchliwa. Nic tak nie pomaga zasnąć, jak wtulone futro.
    • sillke Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 11:25
      Hotelowe np. tu: www.spodiglyinitki.pl/tekstylia-hotelowe
      • bywalec.hoteli Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 11:35
        Ciekawe. Kupowałaś tam?
        • sillke Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 11:46
          Tak, kilka razy. Wg mnie ok. Kołdry, poduszki, pościel, a zwłaszcza ręczniki. Bardzo lubię białe hotelowe ręczniki. I białą hotelową pościel. Poduszki po 2-3 latach wymieniam, bo tracą na "mięsistości".
          • bywalec.hoteli Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 12:04
            Które poduszki polecisz? Nie są one jednak płaskie?
            np taka
            www.spodiglyinitki.pl/pl/p/biala-poduszka-hotelowa-standard-50x60/9845
            • sillke Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 13:59
              Ja mam takie:
              www.spodiglyinitki.pl/pl/p/biala-poduszka-hotelowa-standard-70x80/9847 www.spodiglyinitki.pl/pl/p/biala-poduszka-hotelowa-standard-40x40/9844
              www.spodiglyinitki.pl/pl/p/biala-poduszka-hotelowa-standard-50x60/9845
              Po dłuższym czasie (ok. 2 lata tracą swa puchatość, ale nadal są funkcjonalne).
              • bywalec.hoteli Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 14:17
                dzięki
              • mamtrzykotyidwato5 Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 15:38
                A jak często je pierzesz i w jakiej temperaturze?
              • bywalec.hoteli Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 23:42
                sklep wywarł na mnie wrażenie że miał porządne produkty smile
    • gama2003 Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 12:52
      A nie możesz bywając w hotelach podejrzeć metki i sobie zapisać ?
      • bywalec.hoteli Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 13:02
        odpowiedź nadaje się do tego wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,176744049,176744049,Tu_mozesz_sie_wyzalic_opowiedziec_o_klopotach_.html
        • gama2003 Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 13:37
          No nie wiem. Spało się gdzies wygodnie, fantastycznie na genialnej poduszce ?
          To pierwsze co bym zrobiła to zajrzała pod poszewki. Dobre poduchy mają metki z nazwą producenta.

Na tej samej poduszce innej osobie mógł kark odpadać, inne preferencje wygody.
          • jakis.login Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 14:01
            gama2003 napisała:

> No nie wiem. Spało się gdzies wygodnie, fantastycznie na genialnej poduszce ?
            > To pierwsze co bym zrobiła to zajrzała pod poszewki.

No raczej. A nawet jeśli przyszłoby mi po czasie do głowy, że fajnie byłoby mieć taką poduszkę, to co za problem zadzwonić do hotelu i zapytać, gdzie się zaopatrują?
            • bywalec.hoteli Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 14:16
              od pandemii już rzadko nocuję w hotelach, bo rzadko jeżdże w delegacje, teams rulez
              • bazia_morska Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 17:33
                Pfffffff
              • gama2003 Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 17:46
                To idź do Ikei.
                Tam można poleżeć i popróbować.
                I zmień nick na bywalec_ikei.
                • bywalec.hoteli Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 18:31
                  Gamą. Widzę ze czytanie z uwaga nie jest twoja mocną stroną.
                  Pozwól, ze zacytuje sam siebie z postu startowego „ ani nie płaskie naleśniki z Ikei - mam dużo poduszek z tego sklepu i płaskie, ewentualnie duze i płaskie”
          • malaperspektywa Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 21:32
            Dokładnie. Dla mnie to nie dziwne. Sorawdzałam kiedyś w hotelu nazwę materaca i robiłam zdjęcia telefonem żeby go zidentyfikować.
            • bywalec.hoteli Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 04.10.23, 23:49
              malaperspektywa napisała:

> Dokładnie. Dla mnie to nie dziwne. Sorawdzałam kiedyś w hotelu nazwę materaca i
              > robiłam zdjęcia telefonem żeby go zidentyfikować.

W hotelu to wolę nie dotykać materaca ani poduszki smile
              Wolę zawsze przez prześcieradło, poszewkę.
    • engine8t Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 18:57
      To ty bywalec hoteli powinienes najlpiej wiedziec?
      Zawsze mozesz zapytac w hotelu gdzi sie zaopatruja?

hehhehe jak ja podrozuje to ze swoja ortopedyczna poduszka bo na hotelowych nie da sie spac.
      No a o tym jak je poprzednicy uzywali nie wspomne... ponoc te twardsze sa dobre aby partnerce pod tylek podlozyc.?
      No i poduszek w hotelach nikt nie pierze, zmienia co najwyzej poszewke..
      • rosapulchra-0 Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 02.10.23, 21:03
        Z niego taki bywalec hoteli jak z koziej dupy trąbka.
    • bywalec.hoteli Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 04.10.23, 08:49
      Ktoś jeszcze poleci poduszki?
      • zlota-klamka Re: Poduszki jak w hotelu - gdzie kupić? 05.10.23, 06:19
        Kupujesz kulki silikonowe na allegro i wypełniasz poduszki które masz do takiego poziomu jaki ci odpowiada. Nie wszystko trzeba wywalać i kupować nowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka