Dodaj do ulubionych

Puszczę pawia :(

03.10.23, 10:57
Zmasowany atak „Tuska” na youtubie. Czyli PiSu. Nic się nie da obejrzeć, bo zamiast reklam na zaparcie czy innych, których nawet nie rejestruję, jest tylko uderzenie strasznej muzyki i „Tusk jadł płody słodkich kotków” czy „Za Tuska sami musieliśmy jeść koty, żeby przeżyć. I szczury. I niemowlęta”.

Dla niekumających - tak, to sarkazm. Nawet nie wiem, co tam jest, bo przy strasznej muzyce i słowie „Tusk” wyłączam w cholerę, ale ile te dziady musiały na to wydać??? Chyba przez najbliższe dwa tygodnie odpuszczę sobie nawet treningi youtubowe. Albo wykupię drogie premium na miesiąc, bo nie dam rady.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:03
      Niemowlęta jedliśmy, ale tylko z pobożnych, katolickich rodzin.
    • profes79 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:05
      Adblock
      • kk345 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:18
        Adblock nie blokuje reklam na YT
        • evening.vibes Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:51
          kk345 napisała:
          > Adblock nie blokuje reklam na YT

Na kompie blokuje.
          • asia_i_p Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 19:17
            Razem z połową filmów.

Musiałam wyłączyć adblocka, bo się filmy nie odtwarzały.
        • profes79 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 13:59
          Jak najbardziej blokuje.
    • la_mujer75 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:06
      Słyszałam, że trzeba do końca "wysłuchac", aby zapłacili za te reklamy. Pytanie tylko- czy płaca z naszych?
      Bo np. ulotki i plakaty są płacone z naszych.
      • panna.nasturcja Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:10
        A z czyich mogliby płacić?
    • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:15
      Mnie najbardziej drażni końcówka - "zrobił to raz zrobiłby to znowu". Dlaczego użyli trybu przypuszczającego?
      Przecież komunikat "zrobił to raz, zrobi to znowu" nie dość, że jest mocniejszy w wyrazie to jeszcze bardziej poprawny gramatycznie.
      • la_mujer75 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:19
        A czego Ty wymagasz od tych "mundrych inaczej"?
        Przecież dla nich pracują tylko miernoty, co to na niczym się nie znają.
        Dziwne byłoby, jakby poprawnie cos zrobili.
        • melikles Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:23
          I dlatego te miernoty od 8 lat zaorywują opozycję przy każdych wyborach big_grin
          • la_mujer75 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:30
            Oczywiście, bo większośc jest głupia. Cieszą się, że oni "dajo", prawda?
            A tępe pały nie ogarniają, że piździelce "nie dajo" ze swojego.
            Jedna moja wyznawczyni PiS'u powiedziała, że "może i kradną, ale i biednym dzieciom dają"
            Buhahahaha
            • melikles Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:32
              #SilniRazem wciąż się nie nauczyli big_grin
              • la_mujer75 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:37
                Chyba takiego poparcia, jak piździelce nie mają, prawda?
              • ell.czupakabra Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:45
                melikles napisał(a):

> #SilniRazem wciąż się nie nauczyli big_grin

To jest sekta. 7 milionów wyborców wyzywać od tępych pał big_grin
                • la_mujer75 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:48
                  Ilość nie przechodzi w jakość. Nie moja wina, że tępota i obojętność króluje.
                  • ell.czupakabra Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:54
                    la_mujer75 napisała:

> Ilość nie przechodzi w jakość. Nie moja wina, że tępota i obojętność króluje.

Wiadomo, prawa wyborcze powinni mieć tylko "młodzi, wykształceni i z dużych ośrodków miejskich", ale pewnie najgłośniej drzesz japę na to, że Korwin odbierałby prawa wyborcze kobietom 🤡
                    • la_mujer75 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:03
                      Nie, nie uważam tak.
                      Nie przypisuj mi swoich poglądów.
                      Jestem wielka zwolenniczka demokracji i znam minusy tego systemu.
                      I dlatego jestem za edukacją społeczeństwa, a nie tępą propagandą.
                      • ell.czupakabra Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:11
                        la_mujer75 napisała:

> Jestem wielka zwolenniczka demokracji

Płynne przejście od "tępych pał głosujących na piśdzielców" do bycia zwolennikiem demokracji big_grin Silni razem muszą mieć bardzo wygimnastykowane kręgosłupy od tych piruetów smile
                        • la_mujer75 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:24
                          Jeżeli większość społeczeństwa ma np. cukrzycę, to nie znaczy, że warto miec cukrzycę i cukrzyca staje się normą, prawda? ALe ja nie mam zamiaru nikomu zabraniac miec tej cukrzycy. Mogę jedynie przestrzegać o konsekwencjach cukrzycy. I wiem, że będę musiała "pomoc" cukrzykom, ale na głupotę nie mam wpływu.
          • paszczakowna1 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 13:45
            > I dlatego te miernoty od 8 lat zaorywują opozycję przy każdych wyborach

Gdy się zrobiło z całego państwa, wielu dużych spółek, oraz Kościoła Katolickiego swoją maszynkę propagandową i milionom emerytów wyprało mózgi, to wygrywanie wyborów nie wymaga specjalnej lotności. A w porównaniu z takim Orbanem, od którego wszystko kopiują, radzą sobie słabiutko - właśnie dlatego, że są miernotami. Serio, partia rządząca, która całą swoją kampanię opiera na opowiadaniu bzdur o przywódcy opozycji? Znaczy, niczym własnym się pochwalić nie mogą. Owszem, potrafią rozdać gotówkę - umówmy się, każdy potrafi, nawet największy kretyn. Potrafią kraść i korumpować. Natomiast rozwiązanie jakiegokolwiek problemu ich przerasta. Nawet nie próbują.
          • mizantropka_20 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:14
            Tak, dlatego pisie trolliszcze. Bo zawsze debili, złodziei i kombinatorów jest więcej niż przyzwoitych. Nie przyszło do tępej główki?
        • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:27
          Wiele rzeczywiście nie wymagam, ale jednak dziwi mnie taka skucha w kluczowych spotach wyborczych 🤷‍♀️

Chyba, że kryje się za tym jakieś pokrętne drugie dno.
          • iwles Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:48
            borsuczyca.klusek napisała:

> Chyba, że kryje się za tym jakieś pokrętne drugie dno.

Tak. Za tryb przypuszczający nie można pozwać.
            • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:54
              iwles napisała:

> Tak. Za tryb przypuszczający nie można pozwać.

O właśnie też w tym kierunku kombinowałam. Ale tak czy inaczej wyjątkowo kulawo to brzmi.

Powinno być coś w stylu "nie dopuśćmy by zrobił to znowu"
            • muszebosieudusze Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 18:08
              A co on według tego spotu zrobił raz? Bo za to już można pozwać, jeśli odbiega od prawdy.
      • ewka.n Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:50

> Mnie najbardziej drażni końcówka - "zrobił to raz zrobiłby to znowu". Dlaczego
        > użyli trybu przypuszczającego?

Bo "dobra zmiana" wygra znowu i "na szczęście" nie będzie miał możliwości.
      • panna.nasturcja Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:13
        Przecież to jest oczywiste i napisał to nie znawca języka polskiego tylko prawa.
        Tryb przypuszczający sprawia, że Tusk nie może ich za to pozwać.
        • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:17
          Ok przyjmuję tę wersję z dobrodziejstwem inwentarza,ale dalej uważam, że dało się to lepiej sformułować.
      • joaz Re: Puszczę pawia :( 04.10.23, 10:29
        bo jakby napisali, że "zrobi to znowu" to znaczyłoby, że sądzą że wygra wybory
    • abria Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:51
      Reklamy na YT się wyłącza.
      • zona_glusia Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:19
        No przecież nie oglądam tego, tylko wyłączam. Dreg13 pewnie też.
    • ell.czupakabra Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 11:58
      Wyborca KO. Nie wie jak zablokować reklamy i ma problem z postawieniem krzyżyka w odpowiednie miejsce na karcie wyborczej tongue_out
      • la_mujer75 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:05
        No, przynajmniej nikt go za ręke nie prowadzi, jak te biedne babcie w DPS !
        Po drugie- grzechem nie jest pytać się, jak sobie poradzić z jakims problemem.
        A po trzecie- ona nie pyta się, jak wyłączyć te reklamy.
        Tylko pisze o ścieku, które produkują. Niektórzy o tym nie wiedzą, bo maja wyłączone reklamy.
        • ell.czupakabra Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:23
          la_mujer75 napisała:

> ona nie pyta się, jak wyłączyć te reklamy.
          > Tylko pisze o ścieku, które produkują.

Nie wiem co gorsze - wykształcona, z dużego ośrodka miejskiego, która nie wie, jak wyłączyć reklamy, czy masochistka tongue_out
          Zlituję się.
          Na windowsie używamy blokera reklam w przeglądarce - najlepszy uBlock Origin (adBlock jest słabszy i prawdopodobnie bierze kasę od reklamodawców)
          Na komórce YT odpalamy nie z aplikacji, tylko z przeglądarki, na której mamy zainstalowanego blokera reklam, np. Firefox + uBlock Origin.
          Na TV z androidem używamy zamiast YT aplikacji Smart Tube o identycznej funkcjonalności, ale bez reklam.
          smarttube.app/
          • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:26
            A co z twórcami treści, które oglądamy?
            • ell.czupakabra Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:32

> A co z twórcami treści, które oglądamy?

Wpłacać bezpośrednio, kupować ich książki/gadżety etc. To jest zresztą bardziej etyczne, bo jutuber nie musi naginać czasoprzestrzeni walcząc z cenzurą, żeby mu YT reklam nie wyłączył. Choć jak sądzę, ludzie, których ty oglądasz, nie mają problemu z cenzurą tongue_out
              • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:57
                Merch jest cholernie drogi, bo wielu ludzi musi na nim zarobić a sam twórca dostaje jakieś grosze. To samo tyczy się książek. Poza tym to i tak jest dostępne tylko u dużych ytuberów. Mniejsi ciułają z reklam a wszelkie adblocki ich tego zarobku pozbawiają.
                • ell.czupakabra Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 13:21

> Merch jest cholernie drogi

Polecam przelew.

> Mniejsi ciułają z reklam

Jak ktoś zarabia na YT z reklam, to nie warto go oglądać, prościej włączyć TV, na jedno wyjdzie.
                  • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:03
                    ell.czupakabra napisała:

> Jak ktoś zarabia na YT z reklam, to nie warto go oglądać, prościej włączyć TV,
                    > na jedno wyjdzie.

Dla ciebie YT to tylko polityczna propaganda? Bo dla mnie to przede wszystkim łatwo dostępna rozrywka, kontent gamingowy, filmowy, sportowy, true crime, beaty and much more 🙄
                  • muszebosieudusze Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 21:38
                    > Polecam przelew

I ty robisz przelewy na twórców którym odcinasz reklamy?

> Jak ktoś zarabia na YT z reklam, to nie warto go oglądać, prościej włączyć TV, na jedno wyjdzie.

Tak, bo w tv nie ma reklam 🤦‍♀️
                    • evening.vibes Re: Puszczę pawia :( 04.10.23, 08:44
                      muszebosieudusze napisała:
                      > > Polecam przelew
                      >
                      > I ty robisz przelewy na twórców którym odcinasz reklamy?

Piepucha została moherową babcią, robiącą przelewy na swoich szurskich idoli ze swojej proletariackiej pensyjki samotnej matki tongue_out
      • iwles Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:12

Największy problem z krzyżykami na karcie wyborczej to ma twoja koleżanka- towarzyszka demodee.
      • dwa_kubki_herbaty Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:17
        To ile na tę reklamę referendum już wydaliscie?
    • lauren6 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:07
      Polecam premium 😎
    • zona_glusia Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:16
      Też mam zmasowany atak reklam anty-Tuskowych.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 12:16
      Tak, widzę to. Człowiek chce ogladnąć ulubiony vlog a tu pis atakuje.
      • mizantropka_20 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 23:07
        No jeśli jesteś tak tępa, że oglądasz vlogi, to słusznie pis atakuje

• bi_scotti Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 13:54
      Just for clarification, please: czy to parka elle-melikle to jakis rozmnozony do tych wyborow gogoolog?
      Sorry, ja nie bardzo sledze przemiany nicks ale tamto gogocos nie widze tym razem, wiec jak rasowa ematka zaczynam weszyc wokol innych nicks o gogopogladach wink Cheers.
      • ell.czupakabra Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:00
        Ci Kanadyjczycy generalnie mało rozgarnięci - nie ogarniają nie tylko nicków, ale też tego, że nie klaszcze się w parlamencie nazistom big_grin
      • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:07
        Melikles to dawny Stavros, wyjątkowo uparty troll występujący wcześniej pod wieloma innymi nickami. Na innym nicku udaje kobietę - jalehena czy jakoś tak.
        A czupakabra to nasza forumowa koleżanka dsrmatika, która pewnie na głównym nicku wyłapała bana 😉

Gogologo, tiszanul i elka przepadli bez wieści w okolicach pandemii.
        • jahelena Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:15
          A ty to bezrobotny rencista. Niebyt lotnego dowcipu, ale z opanowanym wklejaniem jednej emotki i używaniem jednego sformułowania. od dwóch lat na forum, na forum występujesz automoto jako danusia i jej klony,.
          • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:18
            Wypraszam sobie, umiem w więcej emotek 🙄😳😅😘😒😔😁🥺😎🤨😜
            • jahelena Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:24
              Tak tak, katju, puść pawia.
              • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:28
                A proszę cię bardzo 🤢🤢🤢🤮

Jeszcze se ziewnę 🥱

A ty możesz puścić teraz parę z nosa 😤
                • jahelena Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:36
                  Wracaj do żuru, katju...
        • bi_scotti Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:25
          Borsu i wszystko jasne smile Grazie mille - zawsze w okolicach elections pojawiaja se byty o tych samych pogladach ale z innymi literkami w nicks, potem znikaja jak brudny snieg - budza je memos od Komisji Wyborczych. Life.
    • konsta-is-me Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:08
      Wyczyść ciasteczka ,historię i co tam jeszcze.
      Albo w ogóle wyłącz zbieranie ich na stałe.
      Albo włącz yt w przeglądarce w trybie incognito, to chyba najprostsze.
      Reklamy są spersonalizowane, więc nie bez powodu wyświetlane akurat tobie ,za dużo o polityce czytasz w necie ( albo gadasz a Google cię słucha cały czas) 🤪
    • mizantropka_20 Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:08
      Drogie??????? 23,99??????
      • stephanie.plum Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 17:57
        owszem, drogie.

jeśli masz zapłacić za to, by ktoś się zamknął.
    • kandyzowana3x Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:21
      Youtube ma silnie profilowane reklamy. Ten atak jest raczej wynikiem zwiekszonego zainteresowania uzytkownika okreslonymi tematami.
    • jehanette Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 14:32
      Haha, właśnie dziś przeczytałam w Kulturze Liberalnej że YT jest najbardziej neutralnym kanałem, bo puszcza reklamy wszystkim jak leci, a nie zamyka treści w bańkach i nie ścina zasięgów jak się nie klika,jak społecznościowki. No i proszę, sprawdziło się xD
      Ja treningów nie odpuszczę , bo głównie do tego używam YT, jakoś przetrzymam te 5 sekund albo wyłączę dzwiek, no trudno.
      • konsta-is-me Re: Puszczę pawia :( 04.10.23, 00:26
        Chyba nie, nie mam ani jednej reklamy politycznej , a oglądam yt codziennie.
        Za to wciąż lecą mi reklamy gier i jakichś firm podatkowo - księgowych albo uczelni ekonomicznych.
    • stephanie.plum Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 17:54
      czekaj, a ja widzę tylko, w ramach reklam na yt, jak piękni młodzi czarnoskórzy mężczyźni graja w kosza i popijają jakiś energetyk...

zero Tuska.
      • borsuczyca.klusek Re: Puszczę pawia :( 03.10.23, 17:58
        stephanie.plum napisała:

> czekaj, a ja widzę tylko, w ramach reklam na yt, jak piękni młodzi czarnoskórzy
        > mężczyźni graja w kosza i popijają jakiś energetyk...
        >
        > zero Tuska.
        >

Każdy ma takie reklamy na jakie zasłużył 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka