Dodaj do ulubionych

mObywatel i recepty dzieci

03.10.23, 11:56
w aplikacji dostęp do kont medycznych dzieci ma mąż (są pod niego podpięte z ubezpieczeniem zdrowotnym). W IKP mam dodane uprawnienia do kont dzieci i ze strony mogę sobie pobrać recepty. Pytanie czy da się w mObywatelu również właczyć takie uprawnienia? Jak? Moim zdaniem się nie da, co jest bardzo wkurzające przy zakupie leków, ale może jednak się mylę?
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: mObywatel i recepty dzieci 03.10.23, 12:09
      A nie wystarczy podać tylko kody?
      Ostatnio kupowałam lekarstwa dla syna z całorocznej recepty, którą on zaczął realizować. Podałam tylko jego PESEL. Babka mi wydrukowała kody na kolejne partie recept.
      • joana.mz Re: mObywatel i recepty dzieci 03.10.23, 12:57
        Wystarczy w zupełności, tylko jest to niewygodne, zwłaszcza jak dzieci i recept jest więcej
        • taki-sobie-nick Re: mObywatel i recepty dzieci 03.10.23, 21:46
          A ogarnianie aplikacji i mObywatela jest wygodniejsze?
          • joana.mz Re: mObywatel i recepty dzieci 03.10.23, 23:44
            oj, zdecydowanie. Loguję się palcem i daję kod do zeskanowania...
            • taki-sobie-nick Re: mObywatel i recepty dzieci 03.10.23, 23:50
              Ale najpierw zakładam wątek, bo nie wiem, co do czego podpiąć... To też jest ogarnianie.
              • joana.mz Re: mObywatel i recepty dzieci 04.10.23, 00:00
                ?
                • taki-sobie-nick Re: mObywatel i recepty dzieci 04.10.23, 00:09
                  Ogarnianie aplikacji i mObywatela to NIE TYLKO logowanie się palcem i dawanie kodu do zeskanowania.

Instalowanie apek, podpinanie dzieci, dodawanie uprawnień i pytanie na forum o kwestie niejasne to TEŻ jest ogarnianie.
                  • joana.mz Re: mObywatel i recepty dzieci 04.10.23, 00:19
                    ale to się raz robi i potem wygodnie korzysta... wygodnie

i w sumie nadal nie rozumiem tego:
                    "Ale najpierw zakładam wątek, bo nie wiem, co do czego podpiąć... "

znasz odpowiedź? Wiesz jak właczyć tę funkcjonalność? Ja nie widzę takiej mozliwości i założyłam wątek w nadzieji, że się mylę i ktś mi tutaj napisze jak to zrobić...
                    • taki-sobie-nick Re: mObywatel i recepty dzieci 04.10.23, 00:24
                      joana.mz napisała:

> ale to się raz robi i potem wygodnie korzysta... wygodnie

>
                      > i w sumie nadal nie rozumiem tego:
                      > "Ale najpierw zakładam wątek, bo nie wiem, co do czego podpiąć... "
                      >
                      > znasz odpowiedź? Wiesz jak właczyć tę funkcjonalność?

Nie, bo ja jestem tak straszliwie zacofana, że każę sobie receptę drukować. Na twoim miejscu zapewne poprosiłabym męża o przesłanie nrów recept sms-em.

Działam zgodnie z zasadą: postęp ma być dla mnie wygodny, jeśli nie jest, trzymam się metod tradycyjnych.

• swiezynka77 Re: mObywatel i recepty dzieci 03.10.23, 12:12
      ja dostaję kod smsem z IKP, kod+pesel wystarczy
    • jakis.login Re: mObywatel i recepty dzieci 03.10.23, 12:24
      Nie widzę takiej możliwości. Możesz ściągnąć apkę IKP i stamtąd pobierać kody do recept dzieci.
      • joana.mz Re: mObywatel i recepty dzieci 03.10.23, 12:57
        dzieki, nie wiedziałam, że jest aplikacja ikp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka