Dodaj do ulubionych

PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych

23.10.23, 10:54
Mimo, że PiS chciał kontynuacji jeszcze w 2024. Nowa władza więc będzie od początku uderzać w moje partykularne interesy.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 10:55
      I lesbijki będą uprawiały seks z uchodźcami dokonując aborcji z pieśnią na ustach. Nie masz, nie masz nadzieje.
      • muszebosieudusze Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:27
        daniela34 napisała:

> I lesbijki będą uprawiały seks z uchodźcami dokonując aborcji z pieśnią na usta
        > ch. Nie masz, nie masz nadzieje.

Nie mam okularów i przeczytałam „aborcję z pleśnią na ustach”. A śniadanie jadłam.
        • demono2004 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:05
          muszebosieudusze napisała:

>
          > Nie mam okularów i przeczytałam „aborcję z pleśnią na ustach”. A śniadanie jadł
          > am.
          >

I ja przeczytałam "z pleśnią " big_grin
        • alina460 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 21:50
          I ja zobaczyłam tę "pleśń " 😂
          • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 21:56
            Pleśń ujdzie calo
            • iwoniaw Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 12:53
              daniela34 napisała:

> Pleśń ujdzie calo

Jeszcze w kolysce pleśń owa zdradziecka
              Wężowym splotem owija pierś dziecka
              Zgubne mu w duszę wsączając trucizny
              • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 26.10.23, 18:43
                🤣🤣🤣
      • mizantropka_20 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 17:00
        "O, do czego idzie?! Krowy będą się źrebili, kobyły cielili. Owieczki prosili… Chłop z chłopem spać będzie, baba z babą… Wilki latać będą, bociany pływać. Słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie… (…) Sodoma i Gomora!”
    • husky_cat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 10:57
      Nie martw się będzie dobrze, byłam na jednym z zebran i słyszałam, że zamiast wakacji mają rozdawać dziewice na pocieszenie.
      • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:56
        Tylko ja naprawdę chcę być sam i ostatnie czego pragnę to dziewica.
        • husky_cat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:06
          Naprawdę? Te rudowlose są tak nauczone, że kochają tylko łysych z małymi penisami.
          Zastanów się jeszcze
          • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:24
            Naprawdę przezabawne. Pisałem już tu dziś, że z wiekiem coraz trudniej utrzymać szczupłą sylwetkę, do tego leczenie zębów dziś to droga zabawa i jak się chce utrzymać kompletny garnitur zębów, to czasem z grubych pieniędzy trzeba wyskoczyć.
            • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:32
              Myj porządniej, używaj nitek.
              • husky_cat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:35
                😂
              • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:47
                To nie jest takie proste. Z wiekiem każdemu zęby się jednak stopniowo osłabiają. A leczenie kanałowe pod mikroskopem tanie nie jest.
                • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:24
                  Nie piernicz, jestem starsza od ciebie.
                  • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:27
                    I trzeba się liczyć z tym, że czasem może będzie trzeba odłożyć na implant, jeśli ekstrakcja będzie konieczna. To są wszystko dość kosztowne sprawy. Zresztą zaawansowane kanałowe z założeniem korony po wszystkim to też może być ogromny koszt.
                    • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:31
                      Jak czasem ktoś ma łysienie w genach, to i może mieć słabe zęby. A wtedy fortunę być może będzie musiał wydawać, jak nie marzy mu się noszenie protezy w młodym wieku.
                      • husky_cat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 22:52
                        Omg, ty tak zawsze? W stylu i tak kiedys umrę to najlepiej położę się i poczekam na śmierć?
                        Ty wiesz jakie to jest męczące dla otoczenia?
                        Nie myślałeś kiedyś że mozna po prostu cieszyć się życiem zamiast czekać na starość, łysienie i wypadające zęby?
                        • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 23:09
                          Kiedyś byłem bardziej spontaniczny, a teraz jakiś bez życia. Zresztą ja nawet nie miałbym o czym rozmawiać z dziewczyną, bo ja nie mam Netflixa i do żyję różnymi swoimi obsesjami w swojej głowie smile
                          • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 06:33
                            Polecam ruszyć tyłek, choćby na siłownię, o której kiedyś pisałeś. Nie masz żadnych zainteresowań? Jedyne co wg ciebie można robić w wolnym czasie to Netflix i o tym się rozmawia z ludźmi?
                            • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 06:37
                              Ależ ćwiczę cały czas.
                            • husky_cat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 13:06
                              Jak słowo daje, nie kojarzę rozmowy z kimkolwiek na żywo na temat netflixa
                              • glos_klasy_nizszej [...] 24.10.23, 14:41
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • trampki-w-kwiatki Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 07:08
                            Kup sobie całun albo dwa od razu i zacznij się powoli czołgać w stronę cmentarza, zanim ci wszystkie zęby wypadną 🤦‍♂️
                            • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 07:36
                              Ja korzystam z życia, z koncertów, czasem drobnych podróży. Tyle, że miłość to już z wiekiem coraz trudniej spotkać, jak się ma marne doświadczenie w związkach. Ja mając ponad 20 lat to żyłem wizjami w głowie, że spotkam dziewicę o anielskiej urodzie, a potem to już nie byłem tak spontaniczny i w sumie nabrałem starokawalerskich nawyków. Wyjście ze strefy komfortu potrafi być ciężkie. Ja do samotności się przyzwyczaiłem i może jakbym mógł cofnąć czas, to jednak zacząłbym budować wcześniej jakieś próby nawiązywania kontaktów z kobietami, jednak dziś już mi dobrze samemu i to mnie trochę przeraża. Kiedyś to mnie hamowały niska samoocena i strach przed wyśmianiem. Teraz widzę, że brak większego doświadczenia nie jest w pewnym wieku atutem. Bo żadna kobieta nie uwierzy w wymówkę typu, że ktoś czekał na księżniczkę. A nawet jak uwierzy, to i tak mogłaby podejrzewać, że ktoś bardzo mocno patrzy na wygląd i celował nawet powyżej swojego poziomu, nie wyobrażając sobie bycie z jakąś poniżej 7/10.
                              • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 07:53
                                Korzystasz z życia, czytając wypociny Mariana Kowalskiego, pls. A całej reszty nie musisz tu wklejać, bo już to czytałyśmy, za każdym razem o tym piszesz
                                • glos_klasy_nizszej [...] 24.10.23, 12:15
                                  • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 12:21
                                    Nie różne, tylko komentarze oszołomów i wyznawców teorii spiskowych.
                            • husky_cat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 13:08
                              I trumnę jeszcze, czolganie się bez trumny się nie liczy
            • husky_cat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:36
              To dlatego, że rude?😂
              • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:22
                Nie, ja serio nie chciałbym dziewicy. Nie jestem fanatykiem, nie szukałem aluzji do pewnego kolegi Putina co prowadził będąc premierem prorosyjską politykę.
                Jest jednak różnica między dziewczyną co uprawiała seks tylko w związku, a taką co umawiała się przez neta zo obcymi facetami dla samego seksu i pozwalała im na wszystko, nawet na anal.
            • saszanasza Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:52
              rusofile.wypad napisał:

> Naprawdę przezabawne. Pisałem już tu dziś, że z wiekiem coraz trudniej utrzymać
              > szczupłą sylwetkę, do tego leczenie zębów dziś to droga zabawa i jak się chce
              > utrzymać kompletny garnitur zębów, to czasem z grubych pieniędzy trzeba wyskocz
              > yć.

No to trzeba bylo zainwestować w nową szczękę niż w kredyt hipoteczny. Twój błąd.
              • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:58
                Ja mam kredyt już ładnych parę lat
    • trampki-w-kwiatki Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 11:42
      Poczekaj, poczekaj, a jak dotychczasowa władza uderza w nasze partykularne interesy to jest już oki doki?
      • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 11:47
        Mówimy tutaj o namacalnej stracie materialnej
        • husky_cat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 11:52
          Sugerujesz, że inflacja i pisowskie ekonomiczne bladzenie nie powodowalo strat materialnych?
          Albo utrata zdrowia lub życia przez kobietę, która była zmuszona nosić płód skazany na śmierć to nie była namacalna strata dla niej i jej rodziny?
          • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:05
            Na inflację złożyły się covid i wojna. Zresztą klasa niższa na tej inflacji do pewnego momentu korzystała, bo dzięki programom socjalnym spadało bezrobocie i nawet chłop po podstawówce mógł się w robocie targować
            • husky_cat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:07
              Oczywiście, tvpis weszło ci za głęboko 😂
            • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:31
              rusofile.wypad napisał:

> Na inflację złożyły się covid i wojna.

Bo tak ci wmówiono, a ty uwierzyłeś.
              Głównymi czynnikami wpływającymi na inflację w Polsce są działania pisowskich szkodników: rozdawnictwo, socjale, zła polityka pieniężna i fiskalna państwa, wzrost płacy minimalnej, niegospodarność oraz błędne zarządzanie podczas pandemii, sztuczne zawyżanie cen paliw, nieudolne podejście rządu do dywersyfikacji źródeł energii itp.

> Zresztą klasa niższa na tej inflacji do
              > pewnego momentu korzystała, bo dzięki programom socjalnym spadało bezrobocie i
              > nawet chłop po podstawówce mógł się w robocie targować

A ten wniosek to z dudy wyciągnąłeś?
              • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:57
                Do pewnego momentu najniższa krajowa rosła szybciej niż inflacja, do tego przy niskim bezrobociu klasie niższej jest łatwiej się targować
                • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:10
                  Jeśli chodzi o negocjacje z pracodawcą, to najlepszą kartą przetargową są własne kwalifikacje. Targowanie się przez pracowników z najniższą krajową to chyba jakiś jednorożec.
                • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:00
                  rusofile.wypad napisał:

> Do pewnego momentu najniższa krajowa rosła szybciej niż inflacja,

I to nie jest nic dobrego. Ale rządzącym najłatwiej wymyślić coś, nad czym musi nagimnastykować się ktoś inny. A oni maja większe zyski z podatków do rozkradania dla swoich i na kolejne obiecanki-rozdawanki.

> do tego przy niskim bezrobociu klasie niższej jest łatwiej się targować

Dokładnie jak zawsze. Przeciętnemu pracownikowi pracodawca nie musi płacić więcej niż wywindowana płaca minimalna, a dobremu zapłaci więcej sam z siebie bez targowania.

• rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:28
                    Tyle, że jak bezrobocie jest niskie, to ktoś nawet bez kwalifikacjk może zarabiać więcej niż najniższa krajowa, jeśli chce wykonywać pracę do której brakuje ludzi. Lidl i Biedronka ścigają się o pracowników.
                    • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:25
                      Serio? Coraz więcej kas samoobsługowych.
                      • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:28
                        Co nie zmienia faktu, że pracownicy są potrzebni, bo przy dużej konsumpcji ktoś towar z magazynu musi na półki rozładowywać.
                        • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 21:58
                          Wątpię, by ktoś z pracownikami na najniższych stanowiskach negocjował inaczej niż "mam na twoje miejsce dwu Ukraińców".
                          • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 22:06
                            Pomimo imigrantów i tak mamy bardzo niskie bezrobocie. Na magazynach itp. nie zarabia się najniższej krajowej.
                            • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 22:08
                              Owszem, zarabia się. Mój brat pracuje na magazynie.
                  • demodee Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 21:25
                    > dobremu zapłaci więcej sam z siebie bez targowania.

Nigdy nie pracowałaś na etacie, nieprawdaż?
                    • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 21:53
                      demodee napisała:

> > dobremu zapłaci więcej sam z siebie bez targowania.
                      >
                      > Nigdy nie pracowałaś na etacie, nieprawdaż?

A ty jesteś niewykształconą i niewykwalifikowaną pracownicą, której nikt nigdy nie zaproponował więcej niż pensja minimalna, nieprawdaż?
                  • glos_klasy_nizszej [...] 26.10.23, 18:40
                    • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 26.10.23, 18:44
                      Kto to jest wy?
                    • glos_klasy_nizszej [...] 26.10.23, 18:47
              • an0malia Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:01
                natalia.nat napisała:

> rozdawnictwo, socjale, zła polityka pieniężna i fiskalna państwa, wz
                > rost płacy minimalnej, niegospodarność oraz błędne zarządzanie podczas pandemii
                > , sztuczne zawyżanie cen paliw, nieudolne podejście rządu do dywersyfikacji źró
                > deł energii itp.

Ogólniki bez treści, prosto z Onetu.
                Owszem, inflację spowodowało 200 mld z helikopterów dla "przedsiębiorców", którym zabroniono pracować z powodu grypy i kolejne setki milardów z powodu odcięcia od ruskich surowców i utrzymywania obcego państwa. A ponieważ zarówno PiS jak i PO się do tego przyczyniły (opozycja dlatego, że PiSowi wtórowała), to zamiatacie to zgodnie pod dywan, żeby wam nie psuło humoru.
                • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:06
                  Nie są to żadne ogólniki. To są realne przyczyny inflacji w Polsce, które wymieniają ekonomiści i bankowcy oraz NIK. I są w 100% tylko z winy rządzących. Pis miał większość w sejmie i uchwalał sobie, co tylko miał ochotę, nie słuchając nikogo i nie prowadząc żadnych konsultacji.
                  • bene_gesserit Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 17:03
                    Przecież to dramol, przeżywający i przeżuwający sromotną klęskę konfy.
                    • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 17:40
                      bene_gesserit napisała:

> Przecież to dramol, przeżywający i przeżuwający sromotną klęskę konfy.

Znowu ban?
              • demodee Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 21:24
                > Głównymi czynnikami wpływającymi na inflację w Polsce są (...): rozdawnictwo, socjale, (...) wzrost płacy minimalnej,

Czyli 500/800/300+ i 13. i 14. emerytury.

> sztuczne zawyżanie cen paliw,

ALe podobno beznyna staniała?
                • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 21:55
                  demodee napisała:

> > Głównymi czynnikami wpływającymi na inflację w Polsce są (...): rozdawnic
                  > two, socjale, (...) wzrost płacy minimalnej,
                  >
                  > Czyli 500/800/300+ i 13. i 14. emerytury.

Jak najbardziej.

> > sztuczne zawyżanie cen paliw,
                  >
                  > ALe podobno beznyna staniała?

Tylko na krótko przed wyborami.
        • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 11:56
          Moim znajomym za rządów PIS wysokość raty kredytu wzrosła o 200%, o wysokości rachunków i cenach w sklepach nie wspomnę, jeśli to twoim zdaniem nie jest namacalna strata, to chyba w TVP info powinieneś pracować.
          • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:05
            To pandemii i wojny nie było?
            • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:06
              Mówisz o tej pandemii, na której się nakradli?
            • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:15
              Dziwnym trafem w innych krajach pandemia i wojna nie spowodowały inflacji wywalonej w kosmos i dziesiątek tysięcy zmarłych.
              • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:17
                Jesteśmy państwem frontowym
                • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:21
                  Frontem do klienta stoimy. Głównie do pisiowego członka zarządu spółeczki skarbu państwa.
              • ayelen40 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:26
                W Niemczech powodowały.
                • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:35
                  Porównaj liczby. 8,8 proc w Niemczech, a 18 proc. w Polsce. Zmarłych na Covid było chyba z pół miliona u nas, a ilu w Niemczech?
          • dyzurny_troll_forum Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:37
            marta.graca napisała:

> Moim znajomym za rządów PIS wysokość raty kredytu wzrosła o 200%,

Gdyby w tym samym okresie rządziło PO to by im wzrosła o 400%. A być może i z 500%...
            Z tego prostego powodu, że wysokość stóp procentowych powinna być powyżej inflacji...
            • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 13:13
              Ja PO cofnie różne inwestycje związane np. z energią jądrową i spowoduje tym oduchę na rynku pracy, to ludzie sobie przypomną co jest bezrobocie.
              • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:35
                Te, których nie było cofnie?
            • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:55
              dyzurny_troll_forum napisała:

> Gdyby w tym samym okresie rządziło PO to by im wzrosła o 400%. A być może i z 500%...

Przestań wreszcie pitolić co by było, gdyby rządziło PO. Bo na ten temat g... wiesz, a PO nie było u władzy. Wypowiedz się na temat tego jak rządziło PiS, jaka była skala afer za ich rządów i do jakiej dewastacji kraju doprowadzili na każdym polu, ile było niegospodarności złodziejstwa, nepotyzmu, kłamstwa i szczucia. Zobacz jak wygląda przyszły budżet. Wszyscy są źli, tylko nie ten kto narobił szkód.
              • an0malia Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:03
                natalia.nat napisała:

> Przestań wreszcie pitolić co by było, gdyby rządziło PO. Bo na ten temat g... w
                > iesz, a PO nie było u władzy.

Ależ wiemy, co by było. PO chciała jeszcze więcej lockdownów i jeszcze wcześniej chciała nas odcinać od ruskich surowców.
                • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:37
                  an0malia napisała:

> Ależ wiemy, co by było.

Ależ wiecie tyle co sobie zmanipulujecie i zmyślicie. Nie ma powodów tak twierdzić.
                  Wystarczy przypomnieć sobie, co było w trakcie pandemii grypy A/H1N1v za Tuska (2009/2010). Minster E. Kopacz odmówiła wtedy zakupu szczepionek (jedyny kraj w Europie), ponieważ było to w interesie polskiego pacjenta i podatnika, za co zresztą była krytykowana przez ówczesną opozycję, czyli PiS.
                  www.mp.pl/pacjent/grypa/wiadomosci/48839,premier-krytykuje-producentow-szczepionek-przeciwko-ah1n1
                  A tutaj masz raport, jak tragicznie i chaotycznie działał PiS podczas pandemii, zresztą byliśmy z tym na bieżąco i dokładnie to znamy:
                  www.nik.gov.pl/aktualnosci/dzialania-panstwa-pandemia-covid-19-konferencja.html
                  • an0malia Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 17:49
                    natalia.nat napisała:

> Ależ wiecie tyle co sobie zmanipulujecie i zmyślicie.

Co ty mi tu z Kopacz wyjeżdżasz? big_grin To było dawno, widocznie korposy nie miały takiej siły oddziaływania. Każdy głupi wie, że PO narzekała, że PiS jest za mało zamordystyczny w kwestii kowida, bo nie chce podpaść suwerenowi. Tusk gromił Kaczyńskiego, że za późno odcina węgiel, mimo że odcinaliśmy go pierwsi w Europie i było zagrożenie, że nie będzie czym palić zimą smile Ale to "zła polityka ekonomiczna" spowodowała inflację 🤣

• natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:14
                      an0malia napisała:

> Co ty mi tu z Kopacz wyjeżdżasz?

A ty mi wyjeżdżasz z gdybaniem-zmyślaniem. Porównuję, jak działali jedni i drudzy w pandemii (konkretne fakty). Nie pasuje, smuteczek. big_grin

> To było dawno, widocznie korposy nie miały
                      > takiej siły oddziaływania. Każdy głupi wie, że PO narzekała, że PiS jest za mał
                      > o zamordystyczny w kwestii kowida

Każdy widzi co chce widzieć. Ja niczego takiego nie obserwowałam. Poza tym gorzej zarządzać niż PiS nie jest możliwe. Znamy raport NIK.

A przyczyny inflacji w Polsce są dokładne te, które wymieniałam. To że ty akurat krytykujesz, to żaden argument.
                      • an0malia Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 19:13
                        natalia.nat napisała:

> A ty mi wyjeżdżasz z gdybaniem-zmyślaniem. Porównuję, jak działali jedni i drud
                        > zy w pandemii (konkretne fakty). Nie pasuje, smuteczek. big_grin

Ne bredź. Sam Tusk marudził, że PiS olewa zalecenia tzw rady medycznej, ze za mało obostrzeń, za mało "śledzenia wirusa" w szkołach. Przypominam, że tzw rada medyczna chciała obowiązku szczepień i w zasadzie zamknięcia całego kraju i podporządkowania życia wirusowi.
                        tvn24.pl/polska/koronawirus-w-polsce-donald-tusk-krytykuje-rzad-za-bezczynnosc-w-walce-z-pandemia-covid-19-5500675
                        > A przyczyny inflacji w Polsce są dokładne te, które wymieniałam. To że ty akura
                        > t krytykujesz, to żaden argument.

I vice versa smile
                        • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:00
                          an0malia napisała:

> Sam Tusk marudził, że PiS olewa zalecenia tzw rady medycznej

I bardzo słusznie. Niektóre zalecenia rady medycznej nie powinny być olewane.

> Przypominam, że tzw rada medyczna chciała obowiązku szczepień..

Rada medyczna może dawać swoje rekomendacje i od tego jest, ale to rząd podejmuje decyzje. Nic nie wskazuje, żeby PO miało wprowadzać jakieś "radykalne" (dla antyszczepów) rozwiązania, gdyby rządziło.
                          Rządzący mają więcej danych i analiz, więc działają z innego miejsca niż opozycja.

> > A przyczyny inflacji w Polsce są dokładne te, które wymieniałam. To że ty akurat krytykujesz, to żaden argument.
                          > I vice versa

Ja podałam jakie są przyczyny bezrobocie a ty się nie odniosłaś, tylko tupnęłaś nóżką. Która z przyczyn jest nieprawdziwa. smile
                          • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:20
                            *inflacji
                          • an0malia Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 22:01
                            natalia.nat napisała:

> Rada medyczna może dawać swoje rekomendacje i od tego jest, ale to rząd podejmu
                            > je decyzje. Nic nie wskazuje, żeby PO miało wprowadzać jakieś "radykalne" (dla
                            > antyszczepów) rozwiązania, gdyby rządziło.

Tusk nie raz chciał utrudnień dla nieszczepów, ale nie o tym mowa - chciał przede wszystkim jeszcze mocniej i jeszcze bardziej "walczyć z pandemią", bo jego zdaniem PiS robił to niewystarczająco smile A potem jeszcze bardziej i jeszcze mocniej zasypywać poszkodowany biznes kasą z helikopterów, ale NIE, absolutnie, nie robiłby dwa razy bardziej tego samego, co robił PiS big_grin
                            • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 22:39
                              an0malia napisała:

> Tusk nie raz chciał utrudnień dla nieszczepów, ale nie o tym mowa - chciał prze
                              > de wszystkim jeszcze mocniej i jeszcze bardziej "walczyć z pandemią", bo jego z
                              > daniem PiS robił to niewystarczająco A potem jeszcze bardziej i jeszcze mocn
                              > iej zasypywać poszkodowany biznes kasą z helikopterów, ale NIE, absolutnie, nie
                              > robiłby dwa razy bardziej tego samego, co robił PiS

To jest tylko twoja opinia. Tak, największymi problemami tego kraju są obowiązkowe szczepionki i kredyty frankowe... Ciekawe, że Tusk ze swoją ekipą nie chcieli dawać socjalu i "się dzielić", ale ty wiesz na pewno, że oczywiście ochoczo sypaliby kasę z helikopterów. smile Można robić lockdowny, dawać tarcze antykryzysowe, ale robić to bardziej z głową i zgodnie z trybem. Ale skoro PiS spie.... dokumentnie i po całości, znaczy że wszyscy by zrobili tak samo a nawet bardziej. Typowa dla was narracja.
                • dyzurny_troll_forum Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:59
                  an0malia napisała:

> Ależ wiemy, co by było. PO chciała jeszcze więcej lockdownów i jeszcze wcześnie
                  > j chciała nas odcinać od ruskich surowców.

Akurat nie.
                  PO prorosyjską politykę prowadziła do samego końca

• an0malia Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 17:54

> PO prorosyjską politykę prowadziła do samego końca

Bądźmy uczciwi. Był reset z Rosją i każdy myślał, że Putin jest obłaskawiony. Polska zyskiwała na tanich surowcach od rusków i nie jest zrozumiałe, dlaczego mieliśmy z tego rezygnować tylko dlatego, że USA nam kazały. Co nas obchodzi jakaś wojna w Dombasie?
            • droch Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:35
              Moment, a czy gdyby rządziła PO, to inflacja nie byłaby jak w Niemczech? ;p
              • dyzurny_troll_forum Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 17:00
                droch napisał:

> Moment, a czy gdyby rządziła PO, to inflacja nie byłaby jak w Niemczech? ;p

Nawet jeżeli załozymy, że inflacja byłaby jak w Niemczech (9%) to stopy wg PO powinny wynosić minimum 10% a zatem wspomniana rata kredytu jakieś 300%
                • an0malia Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 17:55

> Nawet jeżeli załozymy, że inflacja byłaby jak w Niemczech (9%) to stopy wg PO p
                  > owinny wynosić minimum 10% a zatem wspomniana rata kredytu jakieś 300%

matematyka i ekonomia to suki sad
                • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:25
                  Do tego członkowie RPP z nadania opozycji są za bardziej jastrzębią polityką w kwestii stóp procentowych, niż ci z nadania obozu PiS.
        • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 11:59
          Ja straciłam namacalnie jak Ziobro obniżył stawki za urzędówki i na nowym wale. Teraz możesz stracić ty.
        • hanusinamama Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:41
          W sensie, że inflacja nie jest namacalna?
        • langsam Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:15
          Hihi. Ty se policz, Józiu, ile straciłeś na pisiej inflacji, na glapinskim utrzymywaniu idiotycznie niskich stóp, które tę inflację przyspieszały. Pamiętaj o tym, proszę, takze w przyszłości, kiedy będziesz przyglądał się różnichy miedzy naszą inflacją, a np. amerykańską, czy w eurostrefie.
          I pamiętaj, Józiu, jeżeli przypadkiem kiedyś wpdanie ci w oko jakieś opracowanie, mówiące o tym, jak dalece polska gospodarka dostała od pisu w plecy poprzez renacjonalizacje, obajtkizacjie, popoprzez wille plusy - a wszystko to zmniejszało poziom inwestycji. I pamiętaj również, na ile Pis zapożyczył Polskę, żeby tę kasę rozdawać jako kiełbasę wyborczą. Bo to ty będziesz te długi spłacał.
          • dyzurny_troll_forum Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 17:03
            langsam napisała:

> na glapinskim utrz
            > ymywaniu idiotycznie niskich stóp, które tę inflację przyspieszały.

Czyli też jesteś z opcji, że przy inflacji 18% stopy minimum 20%, a być może 22%?

To teraz wytłumacz to koleżance natali...

I policzcie sobie razem ile wynosiła by ta legendarna ratę kredytu, tego kredytu.
            • natalia.nat Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 17:39
              Przedstawiasz jakieś z du..wzięte kreatywne wyliczenia. Tyle tylko ci pozostało.
              Nie wiemy jak byłoby gdyby rządził ktoś inny, bo początkowe decyzje miałyby swoje skutki i zaważyły na końcowych, bylibyśmy w innym miejscu, mieliśmy zapewne inną sytuację gospodarczą, inną inflację, inny stan finansów państwa, inne oczekiwania, inna pozycję w Europie i świecie. Zbyt wiele zmiennych. Tylko ktoś kto chce pojątrzyć, może w dyskutować gdybając.
              Przez ostatnich 8 lat rządził PiS i wiemy na pewno jak rządził i do czego doprowadził nasz kraj. Społeczeństwo wyraźnie powiedziało, że ma dość takich rządów. Może warto to uszanować?
              Idealnie nie będzie nigdy. Nie istnieje władza, która wszystkich we wszystkim zadowoli. Mnie osobiście wystarczy, żeby opozycja rządziła tak, jak za swojej poprzedniej kadencji. Szkoda tylko, że tyle muszą naprawiać po twoich szkodnikach.
            • langsam Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:24
              Jestem z opcji, która po nauce płynącej z inflacji rozpoczętej w okolicach kryzysu naftowego przyjmuje, że a) wysoka inflacja jest niszcząca, b)unikanie jej zduszania lub zbyt łagodne, za szybko przerywane zduszanie prowadzi do jej długiego trwania. Co jest szkodliwe tak dla gospodarki, jak dla obywateli.
      • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:16
        Ależ ja pisałem, że to był z tym puszczaniem się tylko z cytat z proaborcyjnego plakatu. Ja nikogo nie szukam, wybrałem samotność świadomie i z lenistwa, po prostu mi się podoba wizja państwa konserwatywnego i antypostmodernistycznego.
        Na nawet nie zarabiam tyle, żeby zakładać z kimś rodzinę. Do tego mam już swoje lata i widzę, że coraz trudniej utrzymać szczupłą sylwetkę i dodatkowo utrzymanie kompletnego uzębienia z wiekiem i w dzisiejszych czasach kosztuje coraz więcej. Wolę wydawać kasę na zęby, niż na randki. Zresztą ja jestem leń i po robocie to chcę siedzieć na fotelu i spokojnie szperać po necie.
        • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:20
          No ale co ci ten plakat przeszkadza, że aż sasiedni wątek założyłeś?
          • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 13:09
            To były moje przemyślenia na temat komuny, która miała swoje plusy. Mnie by od biedy można było nazwać endokomuną. Tyle, że nie lubię Rosji.
            • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 13:13
              Plusem komuny było to, że feministki nie krzyczały o puszczaniu się na prawo I lewo? Hmm...głęboka analiza...
              • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 13:16
                Chodziło mi, że państwo było bardziej konserwatywne.
                • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 13:18
                  Aha. No a przed wojną było jeszcze bardziej konserwatywne. A przed pierwszą wojna jeszcze bardziej. A w takim średniowieczu to hohoho. Zaiste głębokie.
                  • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:20
                    PO jako państwo lewicowe mógłby być bardziej progresywne, a mimo to nie dopuszczał takich rzeczy jak marsze równości, które na zachodzie już wtedy były.
                    • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:26
                      Było takie państwo "PO"?
                      • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:59
                        PRL, autokorekta mi przestawiła, widocznie PO to współczesny następca PZPR smile
                        • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:11
                          No to jak juz się nauczyłeś pisać starannie to jeszcze naucz się czytać i poczytaj o homoseksualistach w PRL. Na przykład kiedy i jak byli traktowani i dlaczego. Może ci się coś rozjaśni.
                          • angazetka Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:24
                            Czego ty wymagasz, dziewczyno.
                            • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:28
                              Ten mój optymizm i wiara w człowieka!
        • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:22
          To było do Ciebie Trampki, w odpowiedzi na Twoją odpowiedź w moim temacie co poleciał na oślą.
      • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:22
        Ja głosuję od lat zgodnie ze swoim klasowym interesem
        • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:26
          A my zgodnie ze swoim 🤷‍♀️
        • abria Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:54
          a m glosujemy za swoim i za tym, zebys nie mial wakacji kredytowych
          • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:28
            Na złość mamusi odmrozicie sobie uszy.
            • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:29
              Ale my nie mamy kredytu 😁
    • makurokurosek Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:01
      Przecież skok wysokości rat kredytowych to działania poprzedniego rządu i ich nieudolnej polityki.
      • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:23
        Było wiele czynników typu wojna i pandemia
        • langsam Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 16:16
          Tylko jakoś w Polsce działały BARDZIEJ. I moim zdnaiem będa również działac DLUŻEJ.
        • anorektycznazdzira Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 03:27
          big_grin Cóż za szczęście, że były, nieudolność i indolencję tych psujów trolle próbują na coś zwalać.
        • makurokurosek Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 12:20
          "Było wiele czynników typu wojna i pandemia"

Przypomnę, że wzrost cen prądu i gazu nastąpił przed wojną.
          Wysoka inflacja i wzrost stóp procentowych to wynik złej polityki pieniężnej, było to świadome i celowe narażenie interesów prywatnych umożliwiające za grosze przejęcie intratnych nieruchomości czy firm.
        • szare_kolory Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 24.10.23, 17:16
          rusofile.wypad napisał:

> Było wiele czynników typu wojna i pandemia

Ahaaa, czyli to było tak, że wojna i pandemia przebrały się za Gapińskiego i piep.rzyły te swoje farmazony. I w sumie to jest bardzo racjonalne wytłumaczenie. Podejrzewałam, że ten cymbał nie jest człowiekiem.
    • leanne_paul_piper Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:10
      I tak większość kredytobiorców by się nie załapała z uwagi na kryterium dochodowe. Tak że z mojej strony spoko.
      Zresztą mi zostało do spłaty tyle, że mogłabym sprzedać samochód i spłacić wszystko jednym rzutem.
      Tak że KO ma moje pełne poparcie w likwidacji tego i innych zasiłków. Niech tylko ruszą gospodarkę, tak jak przed 2015 r.
    • mamamisi2005 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:12
      Póki co rządzi PIS i poza gadaniem nie widać żadnych działań ws przedłużenia wakacji kredytowych. Niech działają, jeśli taka wola, zamiast czekać, aż minie czas na ogarnięcie tej sprawy.
    • abria Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:18
      to dobrze - ty uderzasz w partykularne interesy innycy, to terraz za kare dostaniesz uderzenie w swoje
      • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 14:23
        Głosuję zawsze zgodnie ze swoim interesem klasowym smile
        • abria Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:13
          to nie placz teraz
    • reinadelafiesta Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:19
      Do tej pory moje partykularne interesy były naruszane, więc jakoś mi ciężko współczuć.
    • ayelen40 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 12:23
      Ale to tylko odroczenie kredytu, nie anulowanie. Na jedno wychodzi.
      • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 13:11
        Zaoszczędzone środki przeznaczam na nadpłatę kapitału i stąd jest to dla mnie tak ważne.
        • abria Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 15:14
          to teraz nie przeznaczysz
          • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:30
            I nie tylko ja. Więc nie tylko ja będę zły na nowy rząd, który nie będzie dla klasy niższej nie będzie przyjazny.
            • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:47
              Ale kogoś tu obchodzą twoje emocje?
              • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:51
                Nie będę jedyny smile Szybko nowy rząd poparcia smile
                • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:52
                  No to z czym masz problem? (BTW, taki jesteś spokojny że aż czasowniki gubisz).
                  • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 18:57
                    Szybko straci poparcie. Po prostu bardzo szybko piszę na telefonie i czasem nie zauważę, że coś zjadłem.
                    • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 19:00
                      Smacznego.
                      No taki tu spokój prezentujesz od rana, że ja nie chciałabym cię widzieć w stanie lekkiego zaniepokojenia. Co wtedy robisz? Wyrywasz sobie włosy z głowy?...A nie, czekaj...
                    • marta.graca Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:27
                      Ci ludzie, co w nocy stali w kolejkach i zapewnili rekordową frekwencję, teraz od razu masową poprą PiS, bo przeczytają twoje posty?
                      • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:30
                        Ciekawe, czy nie oddali głosów podwójnie i stali w kolejkach po nocach, bo przyjechali wieczorem z innych miast, w których wcześniej oddali głosy smile
                        • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:33
                          Yyyyy...o przepisach wyborczych też nie masz pojęcia
                          • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:36
                            Niektórzy uważają, że mogło być sporo nieprawidłowości. Niektórzy nie dostali w komplecie karty do referendum, inni np. już uzupełnione wcześniej karty do senatu.
                            Nie kwestionuję wyników wyborów, jednak jakieś lokalne uchybienia mogły się zdarzyć.
                            • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:38
                              rusofile.wypad napisał:

> Niektórzy uważają, że mogło być sporo nieprawidłowości. Niektórzy nie dostali w
                              > komplecie karty do referendum, inni np. już uzupełnione wcześniej karty do sen
                              > atu.

Ale ty pisałeś o dwukrotnym głosowaniu - co jest kompletną bzdurą.
                              • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:40
                                Tak pisał Marian Kowalski.
                                • rusofile.wypad Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:41
                                  I nawet jak były takie przypadki, to raczej nie miały wpływu na wynik wyborów.
                                  • daniela34 Re: PO nie chce przedłużenia wakacji kredytowych 23.10.23, 20:43
                                    Józuś, skup się i wytłumaczyć JAK mianowicie mogli głosować dwa razy.