Dodaj do ulubionych

I już zaczyna się bizancjum nowej większości!

14.11.23, 19:37
Miało nie być bizancjum po wygranej z pisem, miała być skromność i pokorą, a tym czasem żona marszałka Sejmu lata ZA DARMO PAŃSTWOWYM SAMOLOTEM!

Obserwuj wątek
    • taje Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:39
      Ba, nawet jej za to płacą...
      • ekstereso Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:41
        Jeszcze gorzej. I wyjdzie kto tu był oszczędny.
      • atoness Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:51
        Właśnie, ona lata zupełnie nie za darmo.
    • krolewska.asma Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:41
      Co ona pije ?
      • iwles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:47

Tlen.
        Oj asma asma 🤣🤣🤣
        • memphis90 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:54
          Ale za nasze, państwowe??? A moje bombelki smog musza wdychać i chemitrejlsy???
      • triss_merigold6 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:54
        Ona ma maskę tlenową 🤦‍♀️
        • black.emma Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 22:51
          Cicho! A mogło się fajnie rozwinąć😊
          • annaboleyn Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 07:08
            No, zepsuła sad(
    • panna_lila Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:49
      Kto to?
      • iwles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:51

Urszula Brzezińska-Hołownia
      • bazia_morska Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 07:00
        I trollik sie wysypał. Nie bylo w instrukcji?
    • geez_louise [...] 14.11.23, 19:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bistian Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:55
        geez_louise napisała:

> Mnie tylko zastanawia, po co takiej kobiecie przerośnięty ministrant. Miała doś
        > ć męskich facetów w pracy?

Jak tak od dawna mówię. Po co głosować na Hołownię, kiedy jest jego żona? big_grin
        • beneficia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 22:25
          O, i to jest myśl. Pani Hołownia na prezydentkę!
          • marta.graca Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 06:22
            Ja na jej miejscu wolałabym latać.
        • jammer1974 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 23:32
          bistian napisał:

> Jak tak od dawna mówię. Po co głosować na Hołownię, kiedy jest jego żona? big_grin

😂😂😂😂
          Swieta racja
      • memphis90 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:56
        Eee, nieładne to było. Seksizm nie jest ok.
        • geez_louise Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 20:00
          To nawet coś więcej niż seksizm (ale to też). Nie trawię dziada i mu nie ufam. Na fali antykosciolkowych protestów wsadziliśmy sobie na wysokie stanowiska ZCHN bis.
          • ekstereso Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 20:10
            Ja jak go teraz oglądam w sejmie to też mu nie ufam. Wiadomo że ma parcie na szkło, ale nie wiedziałam że tak duże. przy czym jest na tyle inteligentny że zachować się potrafi.
      • marta.graca Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 19:56
        Może ci wszyscy piloci nie są tacy wspaniali, jak to głosi Bergamotka wink
      • butelka_bombelka [...] 14.11.23, 20:07
        • geez_louise Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 20:12
          Powiedz to Holowni o małżeństwach homoseksualnych.
      • taje Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 20:13
        Nie każda kobieta szuka alfa samca. Światopoglądowo mi z nim nie po drodze ale facet niewątpliwie inteligentny i z poczuciem humoru. Znałam dziewczynę, która wiele lat temu się z nim umawiała - do dziś twierdzi, że super z niego gość, a daleko jej do kościółkowych klimatów.
        • ekstereso Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 20:19
          Dobrze słyszeć. Może moja nieufność okaże się na wyrost. Przy czym mnie nie chodzi o kościółkowe klimaty a o coś w osobowości
        • seeview Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 12:32
          Poza tym jest wysoki, a jak by nie robić fikołków z poprawnością polityczną, u mężczyzny to spory atut.
      • arthwen Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 20:15
        Może miała. Może tak lubi. Ma prawo? Ma.
        Hołownia jest jaki jest, ja na 3D nie głosowałam, ale żeby się czepiać jego małżeństwa?
      • angazetka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 23:39
        Strasznie niefajny komentarz. Nie znasz jej, nie znasz jego.
      • wbka1 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 03:52
        Zaczyna mi się podobać w jaki sposob radzi sobie w Sejmie i to jako debiutant. Klasa! A te Czarnki, Ziobra, i ten od żony Marianny probowali jako ministrowie wykorzystać regulamin, który pozwala im bez trybu robić w sejmie chlew. To oczywiscie idzie na konto prezydenta PiS-u, że im jeszcze pozwala czuć się ministrami.
        • seeview Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 12:33
          > Zaczyna mi się podobać w jaki sposob radzi sobie w Sejmie i to jako debiutant.

Tak, wczoraj oglądałam i byłam pozytywnie zaskoczona.
      • bazia_morska Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 07:00
        🤮
        • geez_louise Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 09:38
          Mnie się rzygac chce, jak tego kuglarza wszyscy, zwłaszcza kobiety, wychwalają. To jest tylko zawodowy prezenter katolicki, sprzedaje obecnie kościółek w ładniejszej formie. W USA byłby telewizyjnym kaznodzieją. Dla mnie - won z ministrantem, nie po to szlam na wybory, żeby się cieszyć z kolejnego marszałka z bozią na ustach.
          • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 09:48
            geez_louise napisała:

> Mnie się rzygac chce, jak tego kuglarza wszyscy, zwłaszcza kobiety, wychwalają.

Wasze środowisko ma kibolską mentalność, więc skąd zdziwienie? Wychwalalibyście nawet Kaczyńskiego, gdyby był po waszej stronie.
          • dyzurny_troll_forum Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:47
            geez_louise napisała:

> Mnie się rzygac chce, jak tego kuglarza wszyscy, zwłaszcza kobiety, wychwalają.

Dzisiaj odkryłaś, że kobiety lubią teatr!?
            A zwłaszcza grę pozorów?
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 11:08
        Jprdl, ale pogarda dla gościa, tylko dlatego, że wygląda jak wygląda. Co za baberstwo, tfu.
      • szpil1 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:02
        geez_louise napisała:

> Mnie tylko zastanawia, po co takiej kobiecie przerośnięty ministrant. Miała doś
        >

Jak się pisze taki post to wypadałoby wrzucić fotkę własnego faceta. Ocenimy czy jest wystarczająco męski i nie "ministrantowy".
        • geez_louise Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:38
          Sądzisz, że wygląd Holowni to nasz największy problem?
          Złapałyście się na te sztuczki jak ostatnie naiwne. Dlaczego miałby sobie na mównicy nie „radzić”, skoro ma za sobą lata konferansjerki. Lepiej zobaczcie jakie ma poglądy (jeszcze lepiej, jakie miał kilka lat temu, zanim zaczął się maskować do wyborów). Mamy miłego wesołego katolika i skończymy jak z JP2 albo Franciszkiem, „a co nam szkodzi”.
          • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:51
            geez_louise napisała:

> Złapałyście się na te sztuczki jak ostatnie naiwne.

Prawda płynie z ust twoich, jak nigdy smile
            Właśnie dlatego w telewizorach i wolnych mediach tak bardzo namawiano kobiety, aby poszły głosować smile I zagłosowały za aborcją na kolesia, który ma z aborcją problem big_grin
            • iwles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 15:13

A co mają jego poglądy na temat aborcji do pełnienia funkcji marszałka?
              • mebloscianka_dziadka_franka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 18:42
                CHyba chodzi o tego typa z lewicy.
          • szpil1 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 18:52
            geez_louise napisała:

> Sądzisz, że wygląd Holowni to nasz największy problem?
            >
            >

To ty zaczynasz od krytyki jego wyglądu.
        • mizantropka_20 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 16.11.23, 16:30
          Ja również czekam na zdjęcie geez'owego macho. Najlepiej, jakby dało się odsłaniać je po kawałku, bo nagły wysyp testosteronu z ekranu może mnie o apopleksję przyprawić.
      • dzikka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:50
        geez_louise napisała:

>
        No właśnie.....co takiego ma Hołownia że wolała jego od swoich męskich kolegów? Jak dla mnie plus dla Hołowni.
    • marta.graca Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 20:09
      Nie czytałaś wątku o pilotach? Przecież to czyste złoto!
      • princy-mincy Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 09:29
        Ja tez nie czytalam. To jakis nowy watasek?
        • marta.graca Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 11:19
          Stary smile
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,172784416,172784416,Upadek_wspolczesnego_Ikara.html
    • dwa_kubki_herbaty Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 20:13
      😆
      Pozazdrościć zawodu i pasji.
      • a.ax Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 20:29
        Jaki fajny, lajtowy wątek smile
    • chloe30 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 20:55
      A gdzież to Berdżi się podziewa, czyżby ban?
    • primula.alpicola Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 22:27
      A gdzie tam za darmo, jeszcze jej płacą!
      To są kurde trzy Bizancja🤣
    • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 22:35
      Czy ja wiem. Zabawa typu gry komputerowe. Żona Bosaka za to rodzi nowych Polaków, zdecydowanie większe osiągnięcie.
      • beneficia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 22:45
        Ja chyba nie mam poczucia humoru. Albo wyczucia sensu.
        Bo do żadnej z tych kategorii ten komentarz mi nie przystaje.
        • an0malia [...] 14.11.23, 23:17
          • angazetka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 23:30
            Na razie najstarsze Bosaczątko ma ze trzy lata, trudno mówić o sukcesie wychowawczym.
            • an0malia [...] 14.11.23, 23:45
              • iwles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 23:55

Dramatik, a ile ty masz dzieci?
              • amast Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 01:48
                > jest tylko żoną

Co zrobiła z dziećmi??
              • bazia_morska Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 07:02
                Oby dzieci nie zostaly faszolkami, jak u Giertychów.
            • kocynder Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 07:14
              Ale przynajmniej ma szansę próbować. A ta co, samolot se wychowa? wink
              • marta.graca Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 07:29
                Spoko, ma dwie córki jeszcze w zanadrzubig_grin
                • kocynder Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 08:52
                  Ale jak ma samolot to na pewno nie dba o córki. I nie wychowa ich na dobre panie domu i żony. O!
                  • marta.graca Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 09:14
                    Córki mają też ojca, więc niech się udziela smile
              • angazetka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 08:34
                Samolot i dwie córki tongue_out
          • taki-sobie-nick Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 00:22
            an0malia napisała:

> beneficia napisała:
            >
            > > wyczucia sensu.
            >
            > Sens jest taki, że ona tam się bawi w tym pilotowaniu, nie ma żadnej odpowiedzi
            > alności.

Absolutnie żadnej, haha.

Ciężej urodzić i wychować.

Bosakowie mają dwoje, Hołownie też dwoje, więc...?
      • heca7 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 23:05
        ??? Ale Hołownia ma dwoje dzieci...
        • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 23:14
          heca7 napisała:

> Ale Hołownia ma dwoje dzieci...

Pewnie z poprzedniego związku. Przecież nieustraszona kobieta pilot nie mogłaby jednocześnie rodzić i pilotować?!
          • beneficia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 23:19
            Jeszcze trzeba było napisać "jejku" i dodać więcej znaków zapytania, byłoby bliżej do poziomu asmy big_grin
            Pogratulować
          • angazetka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 23:30
            Jednocześnie nie, osobno.
            PS Kobieta pilot to pilotka.
            • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 09:22
              angazetka napisała:

> Kobieta pilot to pilotka.

big_grin
            • triss_merigold6 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:15
              Pilotka to taka czapka.
              Kobieta pilot. Nazwa specjalności to PILOT samolotu bojowego naddźwiękowego.
              • marta.graca Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:21
                Pilotka.
                rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1861:stanowisko-rjp-w-sprawie-zenskich-form-nazw-zawodow-i-tytulow
                • triss_merigold6 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:25
                  Tak, tak.
                  W wojsku ma zaszeregowanie pilot + stopień, nazwa specjalności na kierunku Lotnictwo i kosmonautyka to pilot xxxx. Zabawa w feminatywy to prywatnie.
                  • melikles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:39
                    Skora popadamy w wojskowe absurdy feminatywów:
                    szeregówka/szeregowczyni
                    plutonówka/plutonowa
                    chorążyni
                    nurka
                    poruczniczka, półkowniczka, generałka
                    saperka
                    artyleryjka
                    • melikles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:45
                      cd.
                      marynarka - kobieta pływająca na okręcie wojennym
                      matka - stopień wojskowy kobiety pływającej na okręcie wojennym
                      • butelka_bombelka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 11:07
                        O głowny specjalista od spraw niepotrzebnych się odezwał.
                    • amast Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:11
                      > półkowniczka

Przesadziłeś.
                  • butelka_bombelka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 11:06
                    A ty jesteś głowna specjalistka czy pani głowny specjalista
                  • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 17:14
                    Jesteś urzędnikiem czy urzędniczką?
                • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 12:51
                  marta.graca napisała:

> Pilotka.
                  rjp.pan.pl

Jakaś rada leśnych dziadków nie będzie mi mówić co ma mnie śmieszyć, a co nie big_grin
              • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:24
                Ocho obudziła się obrończyni patriarchatu.
              • iwles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:28

"Pilotka" ma 2 znaczenia, jedno to żeńska forma "pilota". I nie jest to nowe słowo, występuje już w słowniku Doroszewskiego (lata 60-te XX w ), a być może nawet wcześniej.
                • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 12:30
                  Triss widać nie słyszała, że sporo wyrazów w jej języku ojczystym ma dwa a nawet więcej znaczeń.
                  Jakże ona się musi dziwować na taki zamek (królewski) i zamek ( w kurtce).
                  Pilot ( w samolocie) i pilot (od telewizora)...
                  • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:16
                    hanusinamama napisała:

> Jakże ona się musi dziwować

Ty się nawet nie dziwujesz, bo nie masz pojęcia, że brak feminatywów, którymi obdarował nas PRL, to też był wynik feminizmu i troski o kobiety big_grin Pozwól, że przybliżę - komuniści upatrywali w feminatywach pogardę dla kobiety, bo żeńskie odpowiedniki na przykład zawodów kojarzyły się gorzej niż męskie, dlatego ujednolicili. A wy teraz na odwrót, bo nie liczy się złapanie króliczka, tylko gonienie go big_grin
              • angazetka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:05
                > Pilotka to taka czapka.

A pilot to od telewizora.
                • quilte Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:43
                  A finka to taki nóż. A Finka to powinna być kobieta Fin tongue_out
                  • arthwen Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 16:28
                    Kobieta narodowości fińskiej tongue_out
                    (Tak, to samo dotyczy Kanadyjki, Szwedki, Polki w sumie też, w końcu polka to taki taniec)
                    • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 16:32
                      arthwen napisał(a):

> Kobieta narodowości fińskiej tongue_out

Nie ma rady. Musicie ustawą zakazać śmiania się z feminatywów, pod groźbą ciężkich robót w kamieniołomach big_grin Tylko jeszcze nie w tej kadencji, ale może głosowanie na Hołownię na następną kadencję pomoże big_grin
                      • iwles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 16:48

Ależ śmiej się, na zdrowie, skoro to jedyny twoj powód do radości... 🤣🤣🤣
          • iwles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 14.11.23, 23:54
            an0malia napisała:

> Przecież nieustraszona kobieta pilot nie mogłaby
            > jednocześnie rodzić i pilotować?!

Bosakowa - na pewno nie 😝
          • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 07:39
            A Bosakowa rodziła i do pracy wórciła? Wg waszego świętego planu powinna w domu przy garach zostać
            • nick_z_desperacji Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 07:56
              Zgodnie z tym, co państwo Bosakowie głoszą powinna. Ale żona Bosaka to zupelnieinnasytuacja niż inne żony.
              • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 08:39
                nick_z_desperacji napisała:

> Zgodnie z tym, co państwo Bosakowie głoszą powinna. Ale żona Bosaka to zupelnie
                > innasytuacja niż inne żony.

Nie, nie inna sytuacja. Akurat jest w środowisku krytykowana, bo albo będzie posłowała na pół gwizdka, albo odda dzieci niańce.
                • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 09:30
                  Juz zapewne oddała, bo pracuje normalnie. Och serio jest krytykowana??
                  Swoją drogą chore to wasze środowisko. Bosak niech w domu siedzi i dziećmi się zajmuje.
                  • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 09:43
                    hanusinamama napisała:

> serio jest krytykowana??

Oczywiście. Kobieta robi sobie jaja, ma dwójkę małych dzieci plus trzecie w drodze i podobno jest tradycjonalistką. No to wygląda na to, że będzie siedzieć w domu i tylko udawać, że pracuje, ale kasę będzie brać.

> Swoją drogą chore to wasze środowisko. Bosak niech w domu siedzi i dziećmi się
                    > zajmuje.

W tym "chorym" środowisku faceci nie mają gruczołów mlecznych.
                    • iwles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:11

Niech przyjdzie z niemowlakiem na posiedzenie, albo niania/niań niech jej przywiezie na karmienie, to tylko 3 dni w miesiącu.
                    • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:21
                      Nie ma obowiązku karmić piersią.
                      Starszakami tatuś zająć się moze jak najbardziej.
                      • nick_z_desperacji Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:46
                        Ale tatuś też jest wtedy na posiedzeniu. A przynajmniej oficjalny tatuś
                        • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 12:41
                          NO to czepiajmy się mamusi i tatusia po równo
                    • angazetka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:06
                      > W tym "chorym" środowisku faceci nie mają gruczołów mlecznych.

Można odciągać i/lub karmić mm.
                      • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:23
                        angazetka napisała:

> > W tym "chorym" środowisku faceci nie mają gruczołów mlecznych.
                        >
                        > Można odciągać i/lub karmić mm.

Tylko po co? Naturalnym i najlepszym opiekunem małego dziecka jest matka. Jeśli chce robić karierę, to niech nie rodzi dzieci, nikt jej do zlewu nie przykuwa. Łączyć opiekę nad dziećmi i pracę to można pracując w biedrze z konieczności, a nie robić polityczną karierę z trójką małych dzieci.
                        • arthwen Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:21
                          Może napisz to pani Bosak na twiterze albo mailem (musi mieć jakiś oficjalny w końću) czy tylko tu na forum jesteś odważnie konserwatywna?
                          • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:42
                            arthwen napisał(a):

> Może napisz to pani Bosak na twiterze albo mailem (musi mieć jakiś oficjalny w
                            > końću) czy tylko tu na forum jesteś odważnie konserwatywna?

Wielokrotnie i z lubością hejtowałam Konfę na portalu X za to, że dali jakichś śmiesznych ludzi na listy, a co?
                            • arthwen Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 15:53
                              Widać konfa swoich wyborców ma w tyle tongue_out
                        • angazetka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:25
                          Akurat wykonywać pracę posłanki z trójką małych dzieci jest o wiele łatwiej niż pracować w Biedrze z trójką małych dzieci.
                          • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:35
                            angazetka napisała:

> Akurat wykonywać pracę posłanki z trójką małych dzieci jest o wiele łatwiej niż
                            > pracować w Biedrze z trójką małych dzieci.

Na pewno. Można posłować bez posłowania, nikt się z tym nie kłóci i zapewne tak to się skończy. Tyle że nie ma to nic wspólnego z uczciwością i etyką.
                • nick_z_desperacji Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 09:38
                  Tak bardzo jest krytykowana że nawet miejsce na liście dostała . Ja nie wiem, jak ona się po takiej krytyce podniesie.
                  • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 09:45

> Tak bardzo jest krytykowana że nawet miejsce na liście dostała . Ja nie wiem,
                    > jak ona się po takiej krytyce podniesie.

Krytykowana jest przez publicystów i bardziej ogarniętych wyborców.
                    • nick_z_desperacji Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:02
                      Czyli jednak dla partyjnych kolegów jest inna niż wszystkie inne? Coś jak z wnuczką Korwina? Homo do gazu, ale żeby zaraz wnuczka no bez przesady!
                      • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:23
                        Wnuczka...tam co drugi z Konfy taki ujarany temtyką homoseksualistów, że obstawiam połowe jej członków nie do końca pewnych swojej orientacji
                      • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 12:49

> Czyli jednak dla partyjnych kolegów jest inna niż wszystkie inne?

Nie wiem czym się kierowali dając ją na listy, ale to nie jest jedyny ich błąd z listami i do tego jeden z mniej kontrowersyjnych. Dużo stałych wyborców Konfy przez te listy z dupy nie poszło na wybory, stąd zresztą słaby wynik Konfy. No ale wyborcy Konfy nie mają kibolskiej mentalności, w przeciwieństwie do "antyfaszystowskich" i antyklerykalnych lemingów, które tłukły się po Polsce uprawiając turystykę wyborczą, aby zagłosować na jedyną słuszną formację, która ma na listach Giertycha i Hołownię.
                        • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:01
                          Aahahahahahaha
                    • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:22
                      Takich jak ty? Serio krytykujesz kobietę ze pracuje?
                      Tatusia nie krytukujesz?
                      • nick_z_desperacji Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 10:52
                        Jeśli to do mnie, to tak. Krytykuję to, kobieta, która jest w partii twierdzącej, że miejsce kobiety jest w kuchni i z dziećmi sama w tej kuchni nie siedzi.Tak samo jak Krytykuję anychoisowa Monikę, która twierdzi, że dzieci z ZD trzeba rodzic, bo są cudowne w sytuacji kiedy jej własnymi zajmują się opiekunki, bo ona ma campy i wypady z koleżankami. Za brak spójności poglądów z działaniami.
                        • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 12:31
                          Nie, to było do anomalii
                        • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:04

> Jeśli to do mnie, to tak. Krytykuję to, kobieta, która jest w partii twierdzące
                          > j, że miejsce kobiety jest w kuchni i z dziećmi sama w tej kuchni nie siedzi.

Ta partia nie twierdzi, że miejsce kobiety jest w kuchni. Twierdzi, że jeśli kobieta się już na dzieci zdecydowała, to powinna się nimi opiekować oraz owszem, z tego powodu należy krytykować decyzję o wzięciu jej na listy.

T
                          > ak samo jak Krytykuję anychoisowa Monikę, która twierdzi, że dzieci z ZD trzeb
                          > a rodzic, bo są cudowne w sytuacji kiedy jej własnymi zajmują się opiekunki, b
                          > o ona ma campy i wypady z koleżankami. Za brak spójności poglądów z działaniami

Co ma jedno do drugiego? Przecież owa Monika twierdzi tylko, że trzeba rodzić, co sama napisałaś, a nie że trzeba sprawować osobistą opiekę.
                          • kropkacom Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:13
                            > Ta partia nie twierdzi, że miejsce kobiety jest w kuchni. Twierdzi, że jeśli kobieta się już na dzieci
                            > zdecydowała, to powinna się nimi opiekować oraz owszem, z tego powodu należy krytykować decyzję o
                            > wzięciu jej na listy.

Pieniądz nie śmierdzi A przekonaniami nie wyżywisz dzieci. big_grin
                            • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:25
                              kropkacom napisała:

> Pieniądz nie śmierdzi A przekonaniami nie wyżywisz dzieci. big_grin

Dlatego na Konfę nie głosowałam. Ty natomiast na kogo głosowałaś, na Giertycha czy na Hołownię? big_grin
                              • kropkacom Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:29
                                Próbuj dalej.
                                • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:33
                                  kropkacom napisała:

> Próbuj dalej.

Na Litewkę "tak mi dopomóż Bóg"? big_grin
                                  • kropkacom Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:58
                                    Nie.
                                    • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:04
                                      kropkacom napisała:

> Nie.

Tak to z wami lemingami jest. Poddajecie się wzmożeniu wyborczemu przez propagandę sączoną wam w "wolnych mediach", a potem wstydzicie się przyznać, na kogo głosowaliście big_grin
                                      • kropkacom Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:14
                                        Nie wstydzę się. Na pewno już tu pisałam. Chciałam zobaczyć co napiszesz. Mam już pełny obraz. Na Zandberga oddałam głos.
                                        • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:39
                                          kropkacom napisała:

> Na Zandberga oddałam głos.

Akceptując Litewkę na listach. Usprawiedliwia cię jedynie to, ze się nabrałaś na piękną twarzyczkę i pieski na plakatach, co jest typowe dla kobiet - wyborców smile
                                          • angazetka Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:43
                                            Sprawdziłeś wszystkich kandydatów na posłów przed głosowaniem?
                                            • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:56
                                              angazetka napisała:

> Sprawdziłeś wszystkich kandydatów na posłów przed głosowaniem?

Nie, zasadniczo wystarczyło mi jedno nazwisko, niejaka Sosnowska, a tych dziwnych nazwisk i ludzi z dziwnymi poglądami było jeszcze więcej. I to nie tylko Konfa miała ten problem z listami, ale wszystkie partie. No ale jak się nie ma wyborców, tylko kiboli głosujących emocjami, to potem lewo - liberałowie mają Giertycha jako posła, a aborcjonistki są blokowane przez Hołownię i Tygryska smile
                                              • taje Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 15:21
                                                an0malia napisała:

> angazetka napisała:
                                                >
                                                > > Sprawdziłeś wszystkich kandydatów na posłów przed głosowaniem?
                                                >
                                                > Nie, zasadniczo wystarczyło mi jedno nazwisko, niejaka Sosnowska, a tych dziwny
                                                > ch nazwisk i ludzi z dziwnymi poglądami było jeszcze więcej. I to nie tylko Kon
                                                > fa miała ten problem z listami, ale wszystkie partie. No ale jak się nie ma wyb
                                                > orców, tylko kiboli głosujących emocjami, to potem lewo - liberałowie mają Gier
                                                > tycha jako posła, a aborcjonistki są blokowane przez Hołownię i Tygryska smile

Pochwal się na kogo Ty zagłosowałaś.
                                                • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 15:25
                                                  taje napisała:

> Pochwal się na kogo Ty zagłosowałaś.

Na nikogo. Odmawiam brania udziału w cyrku.
                                                  • iwles Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 15:32
                                                    an0malia napisała:

> Na nikogo. Odmawiam brania udziału w cyrku.

huehuehue big_grinbig_grinbig_grin
                                          • kropkacom Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:45
                                            Podziękuj Litewce więc. Masz o czym pisać.
                          • nick_z_desperacji Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:09
                            A co potem z tymi dziećmi? Odoptuja je masowo duchowi rodzice z kołek rozancowych czy będą wegetować w placówkach? I dlaczego alimenty idąc w tysiące mają płacić rodzice a nie obrońcy tego życia?
                            • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:33

> będą wegetować w placówkach?

Ta dyskusja jest nudna. Jedni wolą zabić, żeby nie "wegetowało w placówkach", inni uważają to za barbarzyństwo. Do żadnego porozumienia tu nie dojdziemy, równie dobrze mogłabym cię przekonywać hitlerowca, dlaczego zabijanie chorych psychicznie i ułomnych jest złe.

> I dlaczego alimenty idąc w tysiące mają płacić rodzice a nie obrońcy tego życia?

Z tego samego powodu, dla którego utrzymujemy dzieci w placówkach odebrane patologicznym rodzinom. Nikt nie wymaga, aby płacili na te dzieci ci, którzy domagają się odbierania dzieci tych rodzinom.
                              • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 14:36
                                an0malia napisała:

> ie dobrze mogłabym cię przekonywać hitlerowca, dlaczego zabijanie chorych psych
                                > icznie i ułomnych jest złe.

Bez "cię", bo zaraz się rozpłaczesz, że cię od hitlerowców wyzywam. Choć w sumie wyzywam tongue_out
                              • nick_z_desperacji Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 15:18
                                Ale to był wasz argument "wystarczy oddać", a nie "wystarczy oddać i płacić 4 tysie".
                                • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 15:24

> Ale to był wasz argument "wystarczy oddać", a nie "wystarczy oddać i płacić 4 t
                                  > ysie".

Ty też nie uściślasz, że trzeba odbierać dzieci patolom "na koszt podatnika".
                                  • nick_z_desperacji Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 15:30
                                    Aha, to było "nieuściślenie".
                      • an0malia Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 12:54
                        hanusinamama napisała:

> Takich jak ty? Serio krytykujesz kobietę ze pracuje?
                        > Tatusia nie krytukujesz?

Skop mnie jeszcze za rewolucyjny pogląd, że to kobieta ma się małymi dziećmi zajmować. Tak w ramach tolerancji i otwartości big_grin
                        • hanusinamama Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:01
                          Dzieci mają oboje rodziców zdaje się. Nie moja wina, że twkisz w mentalnym średniowieczu.
    • znowuzapomnehasla92 Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 08:59
      Ona jest pilotem, wiesz?
    • szafireczek Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 13:07
      Ma daleko ponadprzeciętne zdolności i umiejętności i wykonuje elitarny zawód. Ma prawo być nieskromnasmile
    • pitupitt Re: I już zaczyna się bizancjum nowej większości! 15.11.23, 18:01
      Jako zawodowy oficer wojska polskiego ma pełne prawo, durna pipo.