Dodaj do ulubionych

Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies meble

19.11.23, 22:26
No wlasnie, kupilam i przeprowadzam sie za 2 tygodnie. teraz to juz napewno.
Chce wymienic czesc mebli. Na pierwszy ogien idzie jadalnia(poloczona bedzie z 'salonem'. Ta jadalnia bedzie malo wykorzystywana bo glowny stol i krzesla beda na zewnatrz, na werandzie. Moje zycie toczy sie na werandzie przez caly rok. Posilki, goscie - wszystko na zewnatrz,
Wklejam jadalniana czesc i kuchnie (pogladowo). Ja mam pare pomyslow ale podziele sie nimi pozniej i zapytam o opinie.

planu niestety nie mam, ale szerokosc to jakies 3.70m
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 22:46
      Gratulacje! smile Piękny dom a jaki widok...
      Z meblami nie pomogę bo jestem z tych, którzy starają się mieć jak najmniej mebli żeby na nich nie układać gratów wink
      Za to wymieniłabym okap.
      • pepsi.only Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 22:49
        Okap i blat!
        • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 22:57
          na te sciane pojda szafki, to i okap przy okazji bedzie zmieniony, ale to musi troche poczekac.
    • gorzkie.nic Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 22:47
      senin1 napisała:

> No wlasnie, kupilam i przeprowadzam sie za 2 tygodnie. teraz to juz napewno.
      > Chce wymienic czesc mebli. Na pierwszy ogien idzie jadalnia(poloczona bedzie z
      > 'salonem'. Ta jadalnia bedzie malo wykorzystywana bo glowny stol i krzesla beda
      > na zewnatrz, na werandzie. Moje zycie toczy sie na werandzie przez caly rok. P
      > osilki, goscie - wszystko na zewnatrz,
      > Wklejam jadalniana czesc i kuchnie (pogladowo). Ja mam pare pomyslow ale podzie
      > le sie nimi pozniej i zapytam o opinie.
      >
      > planu niestety nie mam, ale szerokosc to jakies 3.70m

Ojej, najpierw to wywal kuchnie i te ohydne płytki podłogowe lol
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 22:59
        Cala kuchnie? no bez przesady! plytek tez nie bede wymieniac. Jeszcze nie zwariowalam
    • mdro Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 22:55
      Podłoga jak dla mnie mało salonowo wygląda, no ale to kompletnie inne okoliczności przyrody niż u nas wink. Dałabym jakieś lekkie, jasne meble (coś z trzciną/bambusem?) i kolorowe tkaniny, takie trochę etniczne. Ale to ja, nie wiem, jakie masz upodobania.

W tej kuchni dałabym coś na ścianę (tę z okapem), może nawet jakieś szafki, bo jakoś pusto wygląda. Okap faktycznie można by wymienić.
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:05
        Z podloga to jest tak, ze plytki sa najlepsze w naszym klimacie. Tez wolalabym bambusowa albo drewniana, ale nowia ze bambus pecznieje i takie tam, no i ta mi calkiem odpowiada.

Wole zainwestowac w podloge na werandzie, bo obecna jest troche 'rustic" wink. Na werandzie bedzie tez .... LAZIENKA z wanna smile i z widokiem. Ale to za jakis czas
        • mdro Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:18
          Domyślam się, że płytki są niezbędne wink, tylko ja wybrałabym raczej inne, a nie takie gładkie, duże i jasne. Ale - jak pisałaś - wybrałaś ten dom ze względu na brak konieczności większych remontów, więc trzeba się dopasować do płytek.
          Ale tak naprawdę to trudno coś doradzać, bo kompletnie nie znamy ani twojego gustu, ani panujących w twoim otoczeniu zwyczajów. Ja, jakbym miała dom w ciepłym klimacie, to bym poszła w coś inspirowanego stylem śródziemnomorskim, ale a) nie chcesz robić dużych zmian, b) nie wiem, czy taki lubisz, c) nie wiem, czy nie byłoby to to odebrane jako "wydziwianie".
        • muszebosieudusze Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 18:05
          senin1 napisała:

> Z podloga to jest tak, ze plytki sa najlepsze w naszym klimacie. Tez wolalabym
          > bambusowa albo drewniana, ale nowia ze bambus pecznieje i takie tam, no i ta
          > mi calkiem odpowiada.

Niestety prawdę mówią, drewniana w tropikach tez spęcznieje, a już na pewno jak jest tak zaraz przy drzwiach na zewnątrz.
          IMO idealny złoty środek to terracotta, nic jej się od wilgoci i temperatury nie stanie, starzeje się OK, jest cieplejsza od kafelków i nadaje wnętrzu takiego klimatu jakby się czy czas było na werandzie. Wiem ze nie planujesz zmieniać ale kiedyś możesz zmienić zdanie. Tez bym najpierw zrobiła łazienkę na werandzie.
          • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 19:36
            Mam w obecnym domu wlasnie takie jasne, prawie terakota i bardzo je lubie. Fajne te inspiracje. Kazda z nich mi sie podoba

no toscie mnie zlamaly, i prawie namowily na zmiane kafli. Musze sie dowiedziec jaki to koszt i jak dlugo zajmie taki remont. Jak pomysle ze one moga byc sliskie, to mi wyobraznia rozne katastrofy podpowiada.
            I chyba trzeba by bylo jakies zastepcze lokum zorganizowac na czas tego remontu. Ale poczekam troche i najpierw ogarne werande, bo gdybym sie zdecydowala na kafle na werandzie to chyba lepiej zeby byly takie same, prawda?
            • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 20:35
              Gdybyś miała tylko na to budżet to Cię gorąco namawiam na zmianę kafli - nie wiem, czy u Ciebie akurat widziałabym terracottę, ale na pewno cos bardziej matowego i ciemniejszego niż obecna błyszcząca biel. Jeśli drewno odpada to najbardziej podoba mi się inspiracja ze zdjęcia Majenkir (szarobeżowe płytki). Terracotta pewnie też się obroni, ale w klimatach rustykalnych nie czuję się najlepiej, więc nie umiem tu doradzać. Ale pomimo mojej niechęci do błyszczących ceramicznych podłóg, dodam, że nawet z obecną podłogą obronisz wnętrze (dywany etc), bo jego główną ozdobą jest przepiękny widok, a tego nie da się dokupić.
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:07
        no i szafki, oczywiscie tez beda, moze nawet kuchenke 'wbudowana' zrobie.
    • pepsi.only Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 22:58
      Moje gratulacje!

Ale to chyba jest bez sensu, żebyśmy ci podpowiadały konkretne meble, zwłaszcza, że nie znamy twojego gustu ani jaki styl lubisz, jakie masz potrzeby, co macie dostępne itd...

Popatrz sobie na Westwing.pl , sprzedają fajne rzeczy, ale można też zainspirować się ładnymi wnętrzami w różnych stylach.

Ostatnio przyjemnie ogląda mi się te konta:
      Po pierwsze: www.instagram.com/studiomcgee/
      potem kolejne:
      www.instagram.com/whitemadmagazine/
      www.instagram.com/werandacountry/
      tu jest ładnie, ale sama bym tak nie zamieszkała: www.instagram.com/here_comes_the_house/
      specyficzne i bardzo w moim stylu www.instagram.com/retro__lady/

Zainspiruj się smile
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:05
        Dziekuje, poogladam a pozniej wrzuce moje pomysly mebli
      • pepsi.only Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:07
        I powiem ci, że ostatnio odwiedziłam kilka świeżuteńko umeblowanych domów i domków- i u nas styl /aktualny trend w Polsce to - CZERŃ, dużo czerni (i jeszcze grafit) a ociepla się jasnym drewnem, plecionką wiedeńską, wełną, koszami z trawy czy też wiklinowymi, i roślinami. Tak trochę to dąży do stylu loftowego, choć niekoniecznie.
        I coś takiego najłatwiej też kupić w sklepach. Ludzie najczęściej mają grafitowy narożnik w salonie, a potem już leciiiiii... wink
        • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:27
          u nas tez czern jest trendy. Ale ten dom byl remontowany kilka lat temu i to pod wynajem. Wiec jest jak jest

Ja przez ostatnie 20 lat mieszkam z ratanem, bambusem i choc mi sie juz troche znudzil ten styl, to pare rzeczy zostawie. W koncu to tropiki.

a do jadalni cos takiego mi chodzi po glowie - tylko moze stol nie szklany, raczej bialy
    • geez_louise Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:16
      Dla mnie styl i standard wykończenia typowych mieszkań w Australii jest nie do pojęcia! Chyba będzie lepiej jak poszukasz na miejscowych forach, teraz w Polsce co innego jest standardem i wszyscy będą mówić o skucia płytek i wymianie całej kuchni.

Pomyślałabym funkcjami, czego potrzebujesz w tym pomieszczeniu przy kuchni? Ja lubię mieć połączony z kuchnią „family room”, czyli nieformalny salon z wygodną kanapą, telewizor, domowe biuro.

Na te płytki położyłbym dywan, teraz szczęśliwie jest moda na takie cienkie dywany nadające się równocześnie na taras i do wnętrza.
      • geez_louise Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:19
        A widok masz przepiękny, tez bym wzięła to mieszkanie, ta weranda to cudo.
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:38
        moj family room to wlasnie weranda. A cala family, to ja i moj piesio
        • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 07:40
          A ok czyli mała rodzina
          To jakoś ministrowi domek ?
          Ile to ma metrów ?
          A to jezioro też należy do ciebie ?
    • heca7 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:24
      Na pewno nie kładłabym nic na podłodze przez co można wywinąć orła wink
    • mysiulek08 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:25
      tak jak pisalam w poprzednim domowym watku, poszlabym w jasny bialoszarodrewniany, chlodny, prosty skandynawski styl, czyli zaczelabym od ikea 😋
      ale to ja, ktora nie znosi projektowac i meblowac wnetrz, to jest takie meczace 😁
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:35
        no jest meczace

A IKEA tez pewnie pojdzie na tapete, troche bialych nowych mebli tez mam. Ida do jednej z sypialni
      • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:36
        mysiulek08 napisała:

chlodny, prosty skandynawski styl,

Juz niemodny

• mysiulek08 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:44
          w niczym nie kieruja sie moda a wylacznie wlasna wygoda, komfortem i funkcjonalnoscia
          • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:49
            To po co piszesz o skandynawskim stylu?
            • mysiulek08 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:53
              bo taki mi odpowiada, spelnia moje warunki wygody i funkcjonalnosci, w domu oprocz sporej ilosci drewna mam wlasnie szarosci i odcienie bieli
              • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:00
                Ale to sa tropiki.
                • mysiulek08 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:02
                  i znowu, czy senin nakazuje ten styl?
                  w goracym klimacie mieszkalam, z jasnymi scianami, plytkami w wiekszosci pomieszczen i bialymi meblami, bylo mi dobrze
                  • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:14
                    Proponuje taki styl.

www.bimago.pl/blog/images/artykuly/inspiracje/trendy/styl-kubanski/wizki/1.jpg
              • gama2003 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:30
                Te same kolory ma mój dom. Taka jest baza. Kolor mam w mobilnych dodatkach, te zmieniam i przenoszę. Plus dużo roślin a będzie jeszcze więcej.
                I to są kolory towarzyszące mi od 30 lat. Pechowo modne to teraz.
                • gama2003 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:31
                  Mysiulkowi odpisałam, drzewko teraz po nocy straszne rzeczy wyprawia.
                  • mysiulek08 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:40
                    ja z kolorami jestem na bakier tongue_out a rosliny usmiercam ekspresowo 🤣
                    • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:45
                      Mysiulek, w tym bialym wnetrzu, Twoj prosty, szary, skandynawski styl, to gwarwntowane prosektorium.
                      • mysiulek08 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:50
                        walnie sobie flamingi na scianach i bedzie dobrze

coz zes tak mnie uczepila, pod karabinem przeciez senin niczego nie nakazuje, sugestia to byla, biale meble ma w sypialni

a polecanie stylow, hm, kolonialnych to lecenie stereotypami

pa!
                        • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 01:04
                          Przeciez nie polecam kolonialnych. I sie nie uczepilam, tylko wyjasniam. Cos taka przewrazliwiona?
      • lodomeria Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 19.11.23, 23:53
        Skandynawski styl w tropikach???
        I to w momencie, kiedy modne staje się więcej koloru, kiedy znów wpuszczamy ozdoby do wnętrz?

Modern mediterranean chyba lepszy?
        Białego Lotosa pooglądaj wink
        • mysiulek08 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:00
          w tropikach, dla przeciwwagi 😁

jak mieszkalismy w rejonie, gdzie slonce grzalo przez wiekszosc roku, bylo to orzezwiajace
          to jest jednak wylacznie moje zdanie, ty, senin i ktos tam jeszcze ma inna wizje i dobrze

nie lubie ozdob, ozdobek, wiekszosc kolorow mnie meczy
    • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:15
      Strasznie białe te wszystko. Ale jak tropiki i szaleć, to ja poszłabym w style miami i w różne odcienie bękitu i zieleni. Tak by mieszkanie było przedłużeniem werandy skoro i tak tyle czasu tam spędzasz.
      Zdjęcia niżej mają być tylko inspiracją:
    • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:23
      Wpisz w googla - styl kubanski wnetrza.
      • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:31
        Ale to mieszkanie jest za małe, za białe i za nowoczesne do kubańskiego stylu. Masa elementów, jak kuchnia i płytki w ogóle do niego nie pasują i wymagałoby to sporej zmiany. Najlepiej pracować z tym, co się ma, czyli tylko kolorem na ścianie trochę to wszystko odświeżyć w kierunku "roślinno-wodnym". A chłód płytek i nieco szpitalne wrażenie przełamać tekstylnymi meblami i dodatkami.
        • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:40
          Nowoczesny styl kubanski jest latwiejszy I tez mozna z kolorami pracowac. Nie musi byc takiej dyscypliny. Mozna troche pokombinowac kolorami na bialym tle.
          • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:47
            Moim zdaniem styl kubański wymaga jednak trochę drewna, zwłaszcza na podłodze, tylko jakieś tam ratany na białych płytkach nie wystarczą, ale autorka może sama zdecydować w jakich klimatach i kolorach czuje się dobrze.
            • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 00:56
              Mozne to nazwac stylem australijskim z elementami stylu kubanskiego. smile
              • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 01:02
                Ale ona nic nie chce nazywać, a jedynie urządzić mieszkanie. Zrób sobie sama Hawanę w domu, skoro tak bardzo ci się to podoba, ale do mieszkania senin, tak średnio to pasuje. I nudne jest zresztą też.
                • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 01:11
                  Nie, nowoczesny styl kubanski nie jest nudny. Jest lekki i kolorowy, w sam raz do bialych wnetrz. Poza tym, urzadza sie mieszkanie w jakims stylu, a nie w 100% jednoznaczny.
                  • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 01:18
                    To podaj zdjęcia propozycji zamiast dyskutować o nazwie stylu.
                    • malgosiagosia Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 01:22
                      OK. Jutro.
                      • melikles Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 08:42
                        Styl kubański, hahahahahaha big_grin

www.youtube.com/watch?v=8YfHwLUGG1E
                      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 23:45
                        jest taki starszy film "how Stella Got Her Groove Back" i tam sa fajne zdjecia z jakiegos butikowego hotelu na Karaibach. Bardzo mi sie tam podobalo. Musze poszukac tego kawalka
            • swinki_trzy Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 19:06
              snakelilith napisała:

> Moim zdaniem styl kubański wymaga jednak trochę drewna, zwłaszcza na podłodze,

Nigdy nie byłaś na Kubie, prawda?
              • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 19:18
                Może niekoniecznie drewno na podłodze, ale na pewno nie białe błyszczące płytki. Jeśli już to kolorowe cementowe płytki, a drewno i owszem w meblach.
              • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 20:10
                swinki_trzy napisała:

>
                > Nigdy nie byłaś na Kubie, prawda?

W tanich hotelach, gdzie kładą białe płytki by było szybciej widać karaluchy, to faktycznie nie. W tzw. "stylu kubańskim" podłogi wyglądają jednak inaczej
                • swinki_trzy Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 20:41
                  snakelilith napisała:

> swinki_trzy napisała:
                  >
                  > >
                  > > Nigdy nie byłaś na Kubie, prawda?
                  >
                  > W tanich hotelach, gdzie kładą białe płytki by było szybciej widać karaluchy, t
                  > o faktycznie nie. W tzw. "stylu kubańskim" podłogi wyglądają jednak inaczej

No nie, nie pisałam o hotelach a o kubańskich domach czy mieszkaniach. I wyznacznikiem stylu kubańskiego nie są kubańskie hotele, ani te drogie, ani te tanie 😂
                  • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 21:14
                    swinki_trzy napisała:

> No nie, nie pisałam o hotelach a o kubańskich domach czy mieszkaniach. I wyznac
                    > znikiem stylu kubańskiego nie są kubańskie hotele, ani te drogie, ani te tanie
                    > 😂

Acha, a wyznacznikiem stylu polskiego są pewnie mieszkania w blokach z wielkie płyty, z rozkładanymi wersalkami, bo przeciętny Polak jest taaaaki stylowy. I tak samo przeciętne kubańskie mieszkanie na socjalistycznej Kubie odpowiada kubańskiemu stylowi. 😂To ty chyba nigdy na Kubie nie byłaś.
                    • swinki_trzy Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 21:16
                      Nie brnij 😂😂
                      • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 21:58
                        W co? W twoje opary absurdu? Po rasowej Hiszpance mamy na forum Kubankę? 😂😂😂
                        • muszebosieudusze Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 22:02
                          Rany, Snake, nie rób inby w takimi fajnym wątku. Jeb ludzi jak każą jeść co dwie godziny.
                          • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 22:54
                            muszebosieudusze napisała:

> Rany, Snake, nie rób inby w takimi fajnym wątku. Jeb ludzi jak każą jeść co dwi
                            > e godziny.
                            >

No fajny wątek. Przy okazji znalazłam w necie cudne ptaki na zielonych ścianach do osobistej inspiracji. wink Ale jak widzisz zawsze znajdzie się jakiś upierdliwy rzep, który zaczyna posty "chyba nie byłaś na Kubie, ne, ne, ne" Odczepcie się więc obie łaskawie ode mnie.
                            • muszebosieudusze Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 23:20
                              Ja si nie czepiam, ja się zwracam z uprzejmo prośbo.
                              • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 23:26
                                E tam, na nic wasze swary, i tak wątek pewnie wkrótce poleci. Przeze mnie (*samobiczuję się - zgubiła mnie dociekliwość). Żałuję, bo tak niewiele tu wątków wnętrzarskich z potencjałem.
                                • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 23:30
                                  Nie szkodzi, ja sobie te flamingo-gęsi zasejfowałam. wink
                                  • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 23:39
                                    No, te flamingo-gęsi są niezłe. Kiedyś, w poprzednim domu, nawet planowałam taką tapetę z Cole & Son, choć ostatecznie wybrałam cos bardziej zachowawczego. Ale słabość do flamingów pozostała smile
                                    • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 23:58
                                      taje napisała:

> No, te flamingo-gęsi są niezłe.

Po bliższej analizie mam wrażenie, że to raczej żurawie czyli element lekko azjatycki i mniej kiczowaty od flamingów. big_grin Pewnie i tak szybko by się znudziły, ale tapetę można zmienić.
                                • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 23:38
                                  jtaje, ja tylko te ze zdjeciami i linkiem zglosilam

a przy okazji, czy jak zrobie snip, zapamietam i wkleje, to tez ta cholerma AI znajdzie image w necie?
                                  • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 23:47
                                    Są różne IT tools, ale wśród tych powszechnie dostępnych, google daje możliwość znalezienia tego, co juz jest w domenie publicznej. Wiec jeśli tylko wklejasz zdjęcia ze swojego dysku/telefonu to mniejsza szansa, że google je zidentyfikuje (ktoś inny musiałby zrobić bardzo podobne zdjęcie i je zapisać na jakiejś publicznie dostępnej stronie). Jeszcze raz Cię przepraszam za wklejenie linka - nie pomyslałam, że będzie Ci to przeszkadzać. Mam skrzywienie wnętrzarskie i szukałam zdjęć nieruchomości, żeby mieć więcej danych.
                                    • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 00:33
                                      w zasadzie, to az tak bardzo mi nie przeszkadza, ale roznie to bywa z jakimis wariatami w sieci, wiec pomyslalam, ze moze lwpiej to usunac,

Nie musisz przepraszac, wiem ze czasami sie cos wymsknie.
                                      Ja sama wkleilam w poprzednim watku zdjecie, po ktorym latwo bylo to miejsce zidentyfikowac
                            • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 06:52
                              A byłaś ?

Hahaha

Widać to wyraźnie po tym co piszesz że nie

Pojedź wreszcie gdzieś a nie piszesz tylko teoretycznie
                    • leosia-wspaniala Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 09:19
                      >Acha, a wyznacznikiem stylu polskiego są pewnie mieszkania w blokach z wielkie płyty, z rozkładanymi wersalkami, bo przeciętny Polak jest taaaaki stylowy.

Czy ten Polak jest teraz z nami w pokoju?
                      • snakelilith Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 10:41
                        leosia-wspaniala napisał(a):

> Czy ten Polak jest teraz z nami w pokoju?

Nie. Je razem z Kubańczykiem śniadanie w San Escobar.
        • muszebosieudusze Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 11:35
          W tropikach białe płytki to standard i nie robi szpitalnego wrażenia. Nie wiem jak to z drugiej strony wygląda, ale to co pokazał to długa kiszka z dziennym światłem na końcu i to światło tez ograniczone przez to ze dalej jest weranda. Dlatego pewnie jest dużo białego.
    • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 01:16
      Może w ciepłym klimacie płytki mają sens, ale te są faktycznie brzydkie. Ja bym je wymieniła - jeśli drewno nie wchodzi w grę to przynajmniej jakieś matowe i ciemniejsze płytki, gdzie fugi nie będą się odznaczać. A jak się nie da, to przynajmniej jakieś kolorowe dywany. I drewno, koniecznie dużo drewna, żeby przełamać tę prosektoryjną biel. Kolor na ściany - obrazy, plakaty albo tkaniny. Widok z okna piękny.
    • majenkirr Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 01:19
      Gratulacje!!!
      To będziemy się teraz urządzać 🤪. Ja bym szła w nudę i prostotę.
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 02:34
        to nawet mi pasuje, bo ja lubie sie ponudzic, a i sama tez troche nudna bywam wink
      • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 07:36
        Nuda i prostota to masz fajny sufit i fajną podłogę tego u autorki brakuje zupełnie

Ma za to lampy jarzeniowej jak na sali operacyjnej I wentylator jak w indyjskim tanim schronisku
        • bazia_morska Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 20:38
          Asma pokaz swoj dom!

• krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 06:57
            Nigdy w życiu
            żeby taje mnie jakoś prześledziła przez aplikację i podała mój adres

To było strasznie słabe
            Tak się robi tylko forumkom którym się chce dokopać
    • mrs.solis Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 02:00
      Ja bym poszla w cos podobnego jak na zalaczonej fotce, z tym , ze wsystkie krzesla wybralabym z obiciem. Bardziej od trendow cenie sobie wygode i z wiekiem coraz gorzej toleruje twarde krzesla. Ja wiem , ze wiekszosc ematek jest megafit wygladaja mlodo i duzo zarabiaja i im pewnie nieobite krzesla w niczym nie przeszkadzają, no ale ja sie do nich nie zaliczam. Stol szklany to fajnie wyglada na ogol tylko w katalogach. W rzeczywistosci, albo bedziesz ciagle latac ze szmata zeby byl czysty, albo bedzie ciagle brudny badz skurzony jesli nie bedzie uzywany. Krzesla, ktore pokazalas od samego patrzenia powoduja u mnie bol plecow choc na zdjeciu ladnie wygladaja. Czarne badz inne ciemne meble to jeszcze wiekszy koszmar niz szklo. Poogladaj sobie stronki z domami na sprzedaz z twojej okolicy badz np. z Florydy i moze wypatrzysz cos co ci sie spodoba u innych.
      • majenkirr Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 02:42
        🎼Wayfair's got just what I need 🤪
      • muszebosieudusze Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 11:40
        Stół szklany to zło. Moi teściowie (w tropikach, no less) taki mają i nienawidzę, nie tylko trzymanie tego w czystości ale i niewygodnie się przy tym siedzi bo ten twardy brzeg jest zwyczajnie nieprzyjemny w kontakcie.
    • ekstereso Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 06:29
      Gratulacje, niech się dobrze mieszka . Cudne widoki
    • bazia_morska Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 06:57
      Lubię biel, ale przy dużej ilosci slonca wnętrze wyglada bardzo zimno. Kolor na sciany, dywan na podloge. Te wklejki od Snake sa fajne.
      Poza tym gratki, weranda zachwyca!
      • muszebosieudusze Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 11:43
        Ale tam nie ma dużej ilosci słońca, tam ma dość wąskie pomieszczenie gdzie światło dzienne jest na końcu, i to światło jest zielonkawe, bo dużo zieleni wokół i jeszcze dach werandy filtruje słońce.
        • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 13:01
          To jest chyba domek na tym osiedlu propertyshowcase.com/47at2-6LakeplacidRd#

Więc jeśli układ taki sam, to okna są po obu stronach salonu, więc ciemno raczej nie jest. Widok jest obłędny, i to z obu stron.

Ja bym poszła w takie kolory jak na tym zdjęciu: www.houzz.com/photos/353-degrees-north-eclectic-living-room-phvw-vp~45375862
          • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 13:18
            Ematka wszystkich wyśledzi , nawet tych w dalekiej Australiiwink)))))
          • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 19:15
            jak to sie robi taje, tak po zdjeciu?, one pewnie jakies tagi maja, prawda? czy po prostu szperalas i 'images'?
            • muszebosieudusze Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 19:19
              klika się na ten malutki kolorowy aparacik okienku wyszukiwarki
            • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 19:23
              Najeżdżasz na zdjęcie, prawy klick i wybierasz search image with Google i voila. Zajęło to kilka sekund - pierwsze zdjęcie, jakie się pojawiło. Czyli trafiłam? smile Przepiękny widok, nawet płytki przeboleję (a ogólnie nie znoszę), gratulacje zakupu!
            • kurt.wallander Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 20:59
              Masz przechlapane, senin1, teraz cię ematki nawiedzą w nowym domu wink
              • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 21:04
                psem poszczuje jakby co smile

Ale swoja droga....
          • bazia_morska Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 21:18
            Eeee, serio? Masz miejsce na pudle razem z Bergą.
            • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 21:36
              Chyba żartujesz. Zdjęcie jest w sferze publicznej - każdy może je sobie wygooglać. Żadnych dane osobowe nie są ujawniane - można co najwyżej zobaczyć więcej zdjęć nieruchomości. Oraz pięknego krajobrazu dookoła.
              • kurt.wallander Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 21:52
                żadne dane poza adresem....
                • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 21:58
                  Sorry, ale to jest funkcjonalność zapewniana przez googla - zamieszczasz na forum zdjęcie z internetu, to każde może je sobie znaleźć w kilka sekund. Tak jak każdy może wpisać do przeglądarki Twój nick i to od Ciebie zależy co tam znajdzie.
                  • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 22:43
                    taje, wlasnie zglosilam swoj wpis poczatkowy do usuniecia, bylam nierozwazna wklejajac te zdjecia

chcialabym tez zglosic twoj z linkem do tego miejsca. mam nadzieje ze to jest OK
                    • taje Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 22:53
                      Oczywiście - Twoja decyzja. Moja rada - jeśli chcesz zachować całkowitą anonimowość to umieszczaj tylko swoje własne zdjęcia, a nie zdjęcia które już istnieją w sferze publicznej bo te każdy może znaleźć w google używając opcji search image with Google. Aczkolwiek szkoda, że zgłosiłaś swój wpis początkowy bo cały wątek bez zdjęć przestanie mieć sens - ja patrzę stricte z punktu widzenia wnętrzarskiego bo to mnie interesuje.
                    • kurt.wallander Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 22:55
                      senin1, napisz może też oddzielnie do moderacji z prośbą o skasowanie wątku
                      • majenkirr Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 02:01
                        Nie przesadzajmy już... przecież nie zwalimy się Senin na głowę, bo za daleko wink.
                        Zdjecia wkleila te same co na stronie.
                        • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 03:05
                          >przecież nie zwalimy się Senin na głowę, bo za daleko<

Ja nawet lubie jak mi sie ludzie na glowe zwalaja, byle uprzedzili smile
                          • majenkirr Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 04:04
                            I nie oczekiwali obiadu wink.
                          • muszebosieudusze Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 05:04
                            I teraz już wszyscy wiedzą że masz wolny pokój 😈
                • lodomeria Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 22:47
                  W Australii tak jest: ogłoszenia są dostępne, razem z ceną, jaką się płaci za wynajem/zapłaciło za zakup.
                  Jak ktos zaprasza do siebie do domu, to jest to pierwsze obok map, co wyskakuje, jak się chce sprawdzić, jak dojechać.
                  Ogłoszenia o pracę też zawierają widełki płacy i wiszą 'ku pamięci'.
              • bazia_morska Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 06:14
                Podaj swój adres, napisz że mieszkasz sama z psem i wtedy pogadamy.
                • bazia_morska Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 06:16
                  *do Taje.
                • majenkirr Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 14:53
                  bazia_morska napisała:
                  > Podaj swój adres, napisz że mieszkasz sama z psem i wtedy pogadamy.

Sugerujesz, ze emamy wyślą bandziorów czy same pojada obrobić chałupę? 🙄
                  Co za różnica jaki adres maja forumowe byty? Ty i Asma przeżywacie bardziej niż Autorka, próbujecie rozkręcić gownoburzę czy co? 😏
              • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 07:02
                Ty tak serio urodziłaś się wczoraj???

Ja myślałam że ty po prostu wkleiłaś odnowa jakiś link do domu który wkleiła wcześniej autorkę w innym wątku - tytuł sugeruje że to kolejny wątek ( Świrusek tutaj nie brakuje które wklejają wszystko od zdjęcia filiżanki do zdjęcia swoich dzieci)

A ty serio nie wiedziałaś że to są dane osobowe których Nie należy ujawniać????

Oj oj oj zia zia

Gdyby autorka chciała żeby to był Link do jej osiedla to chyba by sama wkleiła???

To Forum nigdy mnie nie przestanie zadziwiać
                • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 08:11
                  przestan asma, nie draz juz. Na razie nic sie nie stalo. Kazdemu zdarza sie palnac jakies glupstwo, ja tez palnelam. Wiec dajze juz spokoj sad
                  • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 21.11.23, 08:31
                    Nie, tylko śmieszą mnie po prostu pokrętne tłumaczenia taje zgrywającej niewiniątko wink
                    Ja serio myślałam że to ty wklejałeś te Linki kiedyś i ona po prostu wzięła z innego wątku gdzie to już było podane

A swoją drogą fajne masz to osiedle
                    Mieszkasz na codzień jakbyś była na wakacjach smile))
    • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 07:35
      Gdzie ten dom jest położony?????

Bo wygląda trochę jak szpital albo jak jadło daj nia w ogóle nie ma domowego klimatu

Widok super

Ale to byłoby na tyle
      po co taki długi salon wygląda jak korytarz kuchnia też jakaś taka odizolowana weź wyburz te ścianę i przede wszystkim te płytki z podłogi zdejmij i połóż jakieś drewno bambusowe czy coś

Jak ty ten salon w ogóle masz Zamiar urządzić skoro tam gdzie jest miejsce na telewizor albo na kanapę czy kominek jest wejście do kuchni
    • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 07:35
      Gdzie ten dom jest położony?????

Bo wygląda trochę jak szpital albo jak jadło daj nia w ogóle nie ma domowego klimatu

Widok super

Ale to byłoby na tyle
      po co taki długi salon wygląda jak korytarz kuchnia też jakaś taka odizolowana weź wyburz te ścianę i przede wszystkim te płytki z podłogi zdejmij i połóż jakieś drewno bambusowe czy coś

Jak ty ten salon w ogóle masz Zamiar urządzić skoro tam gdzie jest miejsce na telewizor albo na kanapę czy kominek jest wejście do kuchni
    • ursula.iguaran Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 08:38
      Poszlabym w klimaty jak z programu "Dream Home Makeover" na Netflix.
      www.google.com/search?q=dream+home+makeover+kitchens

Duzo bieli już masz, dołożyłabym jadne drewno, plecionki, trawe morską i duuużo kwiatów.
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 09:36
        >dołożyłabym jadne drewno, plecionki, trawe morską i duuużo kwiatów<

dokladnie w tym kierunku chce isc
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 10:02
        > dołożyłabym jadne drewno, plecionki, trawe morską i duuużo kwiatów<
        O to, to.
        I fajne te inspiracje z N, pasuje mi taki styl. Teraz mam troche podobny.

No i pomysl ktorej z porumek z wymiana blatu w kuchni tez nie najgorszy. Ja lubie polaczenie bieli z drewnem. W mojej obecnej kuchni mam biale z grubym bambusowym bla tem, Przez pietnascie lat mi sie nie znudzila.
        • ursula.iguaran Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 15:56
          No ja wlasnie taka propozycje chcialam pisać - wymienić blat w kuchni na drewniany i dołożyć półki otwarte drewniane i na nich wyeksponować ładną ceramike i plecionki.

Zamalowałabym też te dekorki farbą do płytek białą bo są niezbyt ładne.

Na podłoge aż się prosi jakiś dywan, żeby trochę odwrócić uwagę od płytek.
    • berdebul Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 09:04
      Neutralne meble typu skandynawski styl, plus zrobisz kolory dodatkami i można zmieniać sezonowo.
      Widok fajny, ale nie będą z jeziora wyłazić potwory? 🐍🦎🕷️?
      • nuta15 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 09:33
        Poszłabym w styl boho i ocieplenie tej surowej bieli, naturalne materiały, drewno, bambus, juta , trochę zieleni plus tkaniny, ceramika wykonane przez lokalnych rzemieślników i artystów .
        • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 09:50
          zaraz wygugluje to boho
        • berdebul Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 10:30
          Tkaniny miga łapać wilgoć i pleśnieć.
          • ursula.iguaran Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 14:14
            Mozna teraz kupić tkaniny wodoodporne ktore bardzo dobrze imitują naturalne materiały.
            • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 15:57
              Chodzi o to że w tej tkaninie może schować się Skorpion albo Wąż Albo tarantule
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 09:55
        > nie będą z jeziora wyłazić potwory?<

Pewnie beda, Juz sie bojam

ale te na twoich emotkach to male miki. Kiedys mialam na werandzie (nie tej, oczywiscie) dwumetrowa guane. Ale tupnelam nozka i sobie poszla... na drzewo wink
        • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 11:12
          A możesz napisać koncept tego jeziora czy to jest twoje jezioro na twojej posiadłości czy jakieś dzielone z innymi bo wygląda na ogromne????
          Tam można pływać ?
          • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 11:23
            No kurde, Asma, moze zadaj sobie trud przeczytania poprzednich wpisow. Domek jest na 300 m2 dzialce. Maly jest. wokol jesiora jest takich dzialek z 40

Przykro mi cie rozczarowac - nie, nie posiadam wlasnego jeziora i nie jestem bogata i nie warto sie ze mna kolegowac wink
            • hanusinamama Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 11:27
              Ja ci zazdroszczę. Nie musi być moje ale mieć zejscie do jeziora z działki...pociąć bym się dała. Mozna tam pływać?
              Jak kocham mój ogród i mogłabym mieć większy...tak oddałabym cały za to jezioro.
              • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 11:49
                > Mozna tam pływać?<

chyba tak, kaczki plywajo smile

w kompleksie jest tez basen jakby co
                • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 11:51
                  No ale pytanie jest czy tam ktoś może łazić między twoją Veranda a tym jeziorkiem czy to jest twoje i masz ogrodzone do linii brzegowej?
                  • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 12:01
                    lazic moze , ale jak znam zycie to nie bedzie, bo tuz za plotem sa sciezki spacerowe i nasze Cristal Cascades To jeziorko i trawnik wokol niego to tzw. common property. Tu ludzie sa troche przewrazliwieni na punkcie odgadzanych, prywatnych plaz, I wcale im sie nie dziwie. Zreszta gdybym miala kosic trawe miedzy moja weranda i jeziorem to bym tego nie kupila. Dosc sie trawy nakosilam
                    • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 12:17
                      Aha ok

Myślałam że to zagrodzone

Kurczę to ja bym się trochę bała jakieś nieprzyjaznych „odwiedzin”

Dobrze że masz psa jakby coś mam nadzieję że to jakiś obronny

To w takim razie cofam wpis o braku zasłon
                      jak najbardziej zasłony
                    • hanusinamama Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 12:29
                      W PL też nie mozna grodzić jezior. Bardzo rozsądnie tam macie
                      • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 12:31
                        Nie skumałaś że to jest jakieś sztuczne jeziorko typu oczko wodne ??? wink))
                • hanusinamama Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 12:00
                  Ja z tych wolących naturalne akweny (chociaż jezioro+ basen to już jest szczyt moich marzeń).
                  Jak kaczki pływajo to ja bym pływała.
                  • krolewska.asma Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 12:18
                    A oglądałaś film krokodyl dundee?
            • majenkirr Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 14:14
              senin1 napisała:
              > Przykro mi cie rozczarowac - nie, nie posiadam wlasnego jeziora i nie jestem bogata

I nie wstyd Ci tak na emamę przychodzić? 😂
      • mikams75 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 10:51
        potwory jak potwory, ale komary!
    • wena-suela Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 09:32
      Trendy to jest bycie eko i nie wyrzucanie ale przerabianie. Zostaw podłogę i nawet okap w spokoju. Szafek też bym nie wieszała, masz mnóstwo miejsca w kuchni jak dla 1 osoby. Najprościej (i najtaniej) urządzić w modnym teraz stylu boho. To określenie na etniczność, która wkroczyła na salony. A więc bambus, rattan, plecionki, makramy. Tam gdzie kończą się szafki kuchenne powieś dużą kolorową makramę. Dywany tez dobrze zrobią o ile lubisz. Żadna Skandynawia. Pomarańczowy, turkus, czarny też. Te koloru będą pasowaćsmile. No i ja bym jednak zatrudniła projektanta. Sama tak robię, wcale to drogie nie jest, bo oszczędza nerwów i nietrafionych zakupów. Wyznaczam zawsze warunki brzegowe. Np. tylko kuchnia i salon, podłogi i zabudowa zostają.
      • senin1 Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 09:49
        > Trendy to jest bycie eko i nie wyrzucanie ale przerabianie<
        O, to moja zyciowa dewiza!
        Poza tym lubie twoje pomysly, bo wlasnie taki styl mi sie podoba, Mam fajne ratanowe fotele i kanape , tylko poduchy trzeba odnowic i sensownie to porozstawiac.

Ale z projektantem to mysle, ze nie wyjdzie. Poza tym mam psiapsiulke architektke, teraz jest 'wyjechana' ale zazwyczaj obgadujemy takie sprawy. Jak wroci to z nia przekonsultuje,. W wielu sprawach sie zgadzamy

co do dywanow - tradycyjnych raczej nie lubie, ale jakies Maroko , czy Turcja z tymi rattanami pewnie by dobrze wygladaly ( jeden mocny akcent),, albo jalies jutowe/malabar jednak obawiam sie ze troche by nudno bylo.
        • wena-suela Re: Kupilam ten z widokiem, wstawcie mi jakies me 20.11.23, 10:23