Dodaj do ulubionych

Kolezanka poznala Iranczyka

04.02.24, 09:43
I jest zachwycona.
Po ok. 6 miesiacach oswiadczyl sie.
I uprzedzajac- bardzo fajny facet. Wyksztalcony, pracuje w swoim zawodzie. Studia czesciowo konczyl w Europie. Fascynujaca uroda.
Ona byla sama przez ostatnie kilka lat, ma prawie 40, faceci z jakimi sie spotykala, no ciagle bylo cos nie tak. Nie chcieli sie wiazac, ghosting, imprezowicze, byle zony I dzieciarnia, brak chemii itd.
Wyjechala na projekt na kilka miesiecy do jednej z europejskich stolic I tam go poznala. No, bajka.
Jest mega szczesliwa.
I teraz pytanie, czy jest sens szukac w Polsce w pewnym wieku? Przeciez swiat ma tyle do zaoferowania.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 09:51
      No bez jaj.
      • jowita771 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 10:08
        Obstawiam, że bez napletka raczej.
        • hell-raiser1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:53
          jowita771 napisał:

> Obstawiam, że bez napletka raczej.
          >
          A to podobno zdrowiej.
          • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:13
            zdrowiej i ładniej 😀
            • rosapulchra-0 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:25
              arabelax napisał:

> zdrowiej i ładniej 😀

A nie mnisi kaptur, prawda? 😎
    • youngagain Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 09:52
      Heh ja zazwyczaj wchodzę w relacje z zagranicznymi też, mieszkając w PL bo jednak są tu też przyjezdni. Oni trochę inne podejście do kobiet mają, Polki im się bardzo podobają, mi ich uroda również bardziej niż rozmyte rysy i czerwone okrągłe buzie polskich mężczyzn, potrafią zabiegać o kobietę. Wiem, że są tacy również polscy mężczyźni, ale są w mniejszości lub w mojej grupie wiekowej co bardziej sensowni w małżeństwach.
    • milupaa Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 09:54
      Pytanie, ona szukala czy poznala przypadkiem? Bo wydaje mi się ze to drugie. Jest sens nie zamykać się na żadne ewentualności.
      • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 10:22
        Szukala aktywnie
    • tanebo001 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 09:57
      Oczywiście że w Polsce są sensowni mężczyźni.
      • simply_z Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 10:24
        Jak ty?🤣
      • rosapulchra-0 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:29
        tanebo001 napisał:

> Oczywiście że w Polsce są sensowni mężczyźni.
        >

Napisał "sensowny"..
    • szafkanocna Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 10:38
      polec kolezance “Not without my daughter” z 1994 z Sally Field.
      nawet narodowosc panicza sie zgadza. hehe.
      najlepiej niech obejrza razem 😂
      • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 10:51
        Polska ksenofobia na raz, dwa , trzy
        • szafkanocna Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:05
          no bo trzeba wyjechac az do europejskiej stolicy, zeby poznac iranczyka. kurtyna.

nazywaj to sobie jak chcesz
        • szafkanocna Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:08
          a jeszcze- pomiedzy ksenofobia a bezgraniczna multi-kulti lovers istnieje jeszcze cos takiego jak: zdrowy rozsadek.

polecam serdecznie ten srodek w waszych polskich wsiach, typu wroclaw, opole, warszawa, itd.
          • milupaa Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:09
            A ty z jakiej wsi?
          • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:22
            A czy bycie otwartym na relacje z osoba z obcej kultury to jakies hip hurra multi kulti love?
            To jest otwarta glowa, pochodzenie z otwarta glowa bez uprzedzen. Zauwazenie czlowieka I nie tworzenie barier tylko dlatego, ze sie urodzil I wychowal nie w moim grajdolku.
            • alpepe Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:37
              Problem się pojawia, kiedy się z drugiego człowieka wylewa jego grajdołek, a ten jest nieciekawy.
              • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:23
                alpepe napisała:

> Problem się pojawia, kiedy się z drugiego człowieka wylewa jego grajdołek, a te
                > n jest nieciekawy.

Ale to zalezy Pepciu. Iranczycy maja potezna kulture i ci z wyksztalconych rodzin nierezimowych sa do niej bardzo przywiazani, tym bardziej ze cala stara filozofia/tradycja zaratustrowa sluzy tym ludziom do wyrazenia opozycji wobec aktualnego burdelu w kraju.
                • alpepe Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:26
                  Moja córka jest zaprzyjaźniona z Palestyńczykiem z Omanu, ale gdybym się dowiedziała, że jest z nim w związku, nie patrzyłabym, czy miły, czy inteligentny, czy żyje europejsko, tylko tłukłabym jej do łba, że ma się trzymać z daleka, bo grajdoł w głowie to grajdoł w głowie. Podobnie z Persami. Owszem, ci co uciekli po upadku Szacha i ich potomkowie, są w miarę normali, ale co do reszty nie mam złudzeiń.
                  • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:55
                    No moi znajomi, a w zasadzie przyjaciele, to uciekinierzy postrewolucyjni i oni pozakladali rodziny na zachodzie i w kolejnych pokoleniach trzymaja sie z dala prorezimowcow. Tych ludzi jest bardzo, bardzo duzo. No a o szczegolach to dlugo by pisac, ale ja ich bardzo lubie- ciepli, przyjazni, goscinni, inteligentni, otwarci, poukladani, szczerzy, zabawowi. Czesto lepiej sie przy nich « oddycha », niz przy Ogolnie Pojetym Francuzie 😜
                  • bi_scotti Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:08
                    OMG, honestly OMG! Synowie moich Palestinian-Canadian friends (ona z Ramallah, on z Nablus) mlodsi a moja Najstarsza juz zamezna ale gdyby kiedykolwiek ktorykolwiek cokolwiek z moja corusia, to bym byla definitely MUCH MORE happy niz gdy przyprowadzila tego swojego American husband. Sie nie zdarzy sad Szkoda sad Cheers.
                    • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:19
                      A jakby Żyda miała?

bi_scotti napisała:

> OMG, honestly OMG! Synowie moich Palestinian-Canadian friends (ona z Ramallah,
                      > on z Nablus) mlodsi a moja Najstarsza juz zamezna ale gdyby kiedykolwiek ktoryk
                      > olwiek cokolwiek z moja corusia, to bym byla definitely MUCH MORE happy niz gdy
                      > przyprowadzila tego swojego American husband. Sie nie zdarzy sad Szkoda sad Chee
                      > rs.
                      >
                      • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:27
                        Oezu 😂 Bi pewnie srednio trawi ziecia, a uwielbia chlopakow od palestynskich przyjaciol ktorych dobrze zna.

Ale czekam z radoscia na jej odpowiedz nt randomowego Zyda wprowadzanego do rodziny przez corke, bo Bi wyobrazni nie brakuje.
                        • bi_scotti Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:38
                          To nie tak, ze "srednio trawie" - ja go w sumie lubie etc. ALE ... no wlasnie ... old American family, very priviledged - gdy juz mlodzi sa malzenstwem & jest dziecko zaczynaja wychodzic details, ktore u takich "zwyczajnych" immigrants/hyphenated Canadians by nie zaistnialy. Sure, moja corka to strong woman & pewne rzeczy sie po prostu nie zdarza tak jak by to sobie jej American in-laws zyczyli/wyobrazali no ale fact jest - blizej mi (nam) do Palestinian-Canadians niz do Americans, ktorzy sa czlonkami Mayflower Society surprised big_grin
                          Zyda? W sensie secular Jew czy orthodox Jew? Same issue jak z practicing vs. not practicing Muslim, Hindu, Catholic etc. Z tego co wiem, Milosc Zycia mojego Najmlodszego ma jakies Jewish family connections (na tyle strong, ze nosi t-shirts "Not In My Name") ale z ktorej stony, jaka to historia, nie pytalam.
                          It's complicated gdy juz "jestesmy rodzina" wink Cheers.
                          • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:42
                            Możesz napisać to samo jeszcze raz, ale po polsku, bo nie rozumiem.
                            • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:50
                              nie doczekasz się, też się teraz starałam przeczytać, ale ona ma chyba coś z glowa.

beaucouptrop napisała:

> Możesz napisać to samo jeszcze raz, ale po polsku, bo nie rozumiem.
                            • bi_scotti Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:09
                              beaucouptrop napisała:

> Możesz napisać to samo jeszcze raz, ale po polsku, bo nie rozumiem.

Nope. Cheers.
                              • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:30
                                Czyli juz nie potrafisz w ojczystym języku i na codzień poslugujesz się tym pidzinem. Rozumiem.
                                • vivi86 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 09.02.24, 22:53
                                  Potrafi tylko chyba uważa obecny styl za bardziej światowy 🤷 nieć do niej nie mam, ale czytać się tego nie da.
                            • vivi86 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 09.02.24, 22:52
                              O to to.
                          • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:55
                            Tak jedna wielka rodzina razem z palestinian friends, którzy pewnie maja tshirts from the river to the sea and bi scotti szczęśliwa wśród nich😅

bi_scotti napisała:

>
                            > t practicing Muslim, Hindu, Catholic etc. Z tego co wiem, Milosc Zycia mojego N
                            > ajmlodszego ma jakies Jewish family connections (na tyle strong, ze nosi t-shir
                            > ts "Not In My Name") ale z ktorej stony, jaka to historia, nie pytalam.
                            > It's complicated gdy juz "jestesmy rodzina" wink Cheers.
                            >
                        • bywalec.hoteli Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:43
                          boogiecat napisała:

> Ale czekam z radoscia na jej odpowiedz nt randomowego Zyda wprowadzanego do rod
                          > ziny przez corke, bo Bi wyobrazni nie brakuje.

big_grin big_grin big_grin
                        • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 10:21
                          bi scotti przecież uwielbia terorystow palestynskich, więc biedny ten amerykański ziec. tak źle za mąż corke wydala😅
                    • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:23
                      A dlaczego byłabyś much more happy?
                    • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:26
                      moze dla syna Ahed Tamimi? Byłabyś very, very happy!!
                      • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:30
                        Prawda? 😂
                        Ahed - wielbicielka Hitlera, który jak wiemy miał dość specyficzny stosunek do niepełnosprawnych.
                        Aż dziwne, że taka zwyrolka jest idolka bi
                    • zaspasniegowa Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:34
                      A co z nim nie tak? Tym American husband. z ciekawości tylko pytam. smile
                      • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:37
                        Jest Amerykaninem? Tak tylko zgaduje 😉
                        • bi_scotti Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:41
                          Look up - sprobowalam wyjasnic smile Poza tym ja go lubie, nawet bardzo co nie znaczy, ze inne opcje nie odpowiadalyby mi bardziej big_grin BTW, super, ze forum jest - nobody but nobody knows co ja tu pisze - przeciez nie ma takiej opcji zeby Najstarszej cokolwiek powiedziala czy chocby dala do zrozumienia - tylko ematka wie wink Cheers.
            • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:12
              Ależ na zdrowie, nikt ci nie zaluje, nie broni, nie zazdrości ani nawet w gruncie rzeczy malo kogo to obchodzi. Co najwyżej w niejednej głowie przemknie mysl: nie ma ofiar...
              • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:14
                A i mam pytanko, po co na końcu wątku pytanko, czy jest sens.... skoro wyzywasz potem tych co ten sens widzą inaczej niż Ty 😆😆😆 taki wątek na rozruszanie forum, animacją może i zacna, ale wciąż te same motywy
          • taki-sobie-nick Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:11

> polecam serdecznie ten srodek w waszych polskich wsiach, typu wroclaw, opole, w
            > arszawa, itd.

Proszę się odp...od
            Warszawy.

Od pozostałych zresztą też.
        • milupaa Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:08
          Ale ten film nie jest polski 🙂
        • hell-raiser1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:58
          zapomnialosiehehe1 napisała:

> Polska ksenofobia na raz, dwa , trzy
          Jak zwykle. Wybór należy do każdego, a jak się ułoży to już nie ma wpływu.
        • taki-sobie-nick Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:09
          W przypadku tej książki - amerykańska. No i irańska.
      • 71tosia Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:26
        W Polsce nie znajdziesz podobnych przypadków? Niefajnych rodziców i jeszcze gorszych mężów/żon?
        Ps znam kilka małżeństw z bardzo różnych kultur/środowisk - czy sa zadowoleni ze swoich związków? Roznie podobnie jak w „czysto polskich” rodzinach.
        • taki-sobie-nick Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:44
          71tosia napisała:

> W Polsce nie znajdziesz podobnych przypadków? Niefajnych rodziców i jeszcze gor
          > szych mężów/żon?

I honorowych zabójstw córek?
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 08:59
          Znajdziesz, ale - w przeciwieństwie do mojej ciotki, która wyszła za Tunezyjczyka - nikt ich nie musiał ratować i wydobywać metodami Rutkowskiego, jak pojechali do rodziny męża czy żony.
      • tokyocat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 09.02.24, 14:55
        Obejrza razem, on sie oburzy ze nic takiego nigdy nie zrobi. Klasyka. To tak jak faceci ktorzy mowia, ze nigdy cie nie uderza.
    • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 10:43
      Wykluczam wszystkich z islamskiego kręgu kulturowego, choćby studia kończyli na Harvardzie; albo inaczej mowiac, szeroko pojętej kultury dominacji mężczyzn jeśli nie wolno dyskryminować hłe hłe
      • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 10:50
        Strasznie uprzedzona jestes w glupie sposob. Tylko pokazujesz swoja ignorance.
        • szafkanocna Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:09
          😂😂
        • demono2004 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:54

> Strasznie uprzedzona jestes w glupie sposob. Tylko pokazujesz swoja ignorance.

Ja rowniez zaliczam sie do uprzedzonych. Ja i wiele wiele innych osób. I co z tym zrobisz? Moze do OMZRIK czy jak im tam, donieś.
        • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:21
          Pociesz się, że dzięki mojemu uprzedzeniu, oraz uprzedzeniu forumek poniżej, więcej tego dobra islamskiego zostaje dla ciebie, mniejsza konkurencja 😅
          • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:24
            Lubie to! 😂
        • hell-raiser1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:28

> Strasznie uprzedzona jestes w glupie sposob. Tylko pokazujesz swoja ignorance.
          Teraz jest inny świat. Faceci z obcych kultur bardziej doceniają kobiety. To samo jest z młodymi Turczynkami w Niemczech. Piękne wyzwolone kobiety. Nie te starsze roczniki, podporządkowane facetom.
      • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:28
        Dokładnie, ja także znacznie lepiej czuje się wśród tych dla których jako kobieta nie jestem tylko częścia wyposazenia domu ☺
      • login.na.raz Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:40
        O to to! Dokładnie tak!
      • 71tosia Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:29
        Wykluczam każdego kto wyklucza ludzi na podstawie etnicznego pochodzenia czy koloru skóry.
        Ps fanatyzm religijny nie odpowiada mi w każdej formie i katolickiej i muzułmańskiej a nawet buddyjskiej (bo i takie osoby znam)
        • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:44
          Zgadzam się, póki sobie rozprawiamy w kontekście przyjaźni czy nieformalnego, bezdzietnego związku. Nie zgadzam się w kontekście dzieci czy małżeństwa, ponieważ te sytuacje znacząco pogarszają prawną sytuację kobiety w razie jakichkolwiek problemów, które mogą się trafić tak ze Staszkiem, jak Ibrahimem czy Svensonem.
          • milupaa Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:28
            Sytuacja prawna kobiety pogarsza się po małżeństwie ze Staszkiem 🤔
            • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:52
              Nope. Staszek, podobnie jak Ibrahim czy Svenson może okazać się ideałem - lub ścierwem. Problemy są ponadnarodowe. Jednakowoż prawnie sytuacja kobiety jest gorsza, jeżeli jej mężem jest Ibrahim. Albowiem Iran nie jest stroną Konwencji Haskiej.
              • milupaa Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:25
                A, to tak.
              • vivi86 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 09.02.24, 23:05
                a jeszcze gorzej jak zawrą urfi.
        • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:42
          Szczerze mówiąc tosiu, ani mnie to ziębi, ani mnie to grzeje, bo nijak to nie wpływa na moje życie. Za to mąż z takiej kultury jednak wpływałaby, tak że ja to dobro zostawiam dla otwartych, tolerancyjnych itd itd
          • 71tosia Re: Kolezanka poznala Iranczyka 10.02.24, 13:49
            Szczerze ani mnie ziebi ani grzeje kogo sobie wybierzesz za partnera Szymko - ja nie wybrałabym rasisty i to nie ma znaczenia czy jest on Stasiem czy Alim.
            • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 10.02.24, 22:30
              Taaak, a jak nie podoba Ci się rudy, niski i gruby, to jeszcze gorzej, bo dyskryminujesz także za wygląd. Trza brac jak leci, pierwszego z brzegu co cię zechce hłe hłe hłe
      • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:37
        szmytka poczytaj wątek "mąż mi nie pozwala". tam np mąż zabronił jednej forumce uszy przekłuć i nie ma przeklutych i Polak😀
        • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:58
          Gdyby jednak przekula te uszy to co by jej groziło? Te ograniczenia są raczej w jej głowie.
          W zradykalizowanej kulturze islamskiej wygląda to inaczej. Ograniczenia są realne i narzucone przez społeczeństwo.
          • niemcyy Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:06
            Przekucie uszu grozi co najmniej nieestetycznym uszkodzeniem ciała.
            • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:28
              Może też się źle goic, albo być niesymetryczne.
              • alpepe Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:23
                przekłuć i przekuć to nie to samo.
                • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:28
                  Fakt. Masz rację. Nie zauważyłam błędu.
          • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:09
            zapytaj ja w tym wątków. dla mnie to kosmos.
            • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:27
              Twoje porównanie jest po prostu nieadekwatne.
      • kropkaa Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:22
        Dokładnie tak samo: islamski krąg kulturowy dla mnie po prostu nie istnieje. Harvard, Oxford, Sorbona, lekarz, naukowiec, noblista. To się po prostu nie ma prawa dobrze skończyć. Książka i film "Tylko razem z córką" to taka podstawa.
        • simply_z Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:09
          Dla mnie tak samo. Kraj w którym potrafìą ukamienować za nienoszenie chusty i odkrywanie włosów. Sam miód..
          • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:09
            Kraj to kraj, wielu Iranczykow ma tyle samo wspolnego z islamem co ty i ja z katolicyzmem.
            • veryvery Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:20
              boogiecat napisała:

> Kraj to kraj, wielu Iranczykow ma tyle samo wspolnego z islamem co ty i ja z ka
              > tolicyzmem.

Z wyboru może być ateistą ale został ukształtowany w kraju o konkretnej kulturze i pewien mindset ma już wdrukowany, jemu się może wydawać że jest inny ale od czas do czasu różne niefajne rzeczy będą wyłazić. To właśnie kultura w jakiej się dorastało, stosunki społeczne siedzą w nas głębiej niż religia. Taki Sikhism, religia bardzo wręcz lewicowa, zakłada całkowitą równość kobiet i mężczyzn a mimo to sikhijki padaly ofiarami zabójstw honorowych, te zabójstwa to w przeszłości nawet we Włoszech się zdarzały
              • bi_scotti Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:14
                veryvery napisała:

> Z wyboru może być ateistą ale został ukształtowany w kraju o konkretnej kulturz
                > e i pewien mindset ma już wdrukowany, jemu się może wydawać że jest inny ale od
                > czas do czasu różne niefajne rzeczy będą wyłazić.

Well, co wylazi z nas (atheists!) uksztaltownych w PRL z Roman-Catholic Church w tle? That is the question! Cheers.
              • abidja Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 21:49
                Przeciez w Polsce, tej Polsce kobiety wciaz sa ofiarami zabojstw z rak swoich mezow, partnerow, exmezow czy expartnerow czy odrzuconych absztyfikantów.
                O braku meskiej zgody na wyjscia, ubior, realizacji kobiecych wyborow itp nie wspomne. I to tez wynika z kultury, religii i przyzwolenia spolecznego.
                Krytykujecie islam ,i slusznie ale na litosc boginii nie stawiajcie Polski jako przykladu dobrego miejsca do bycia dziewczynja, kobieta, partnerka, zona, matka, rozwodka czy emerytka.
                Bo w kazdym wieku ,w kazdej dziedzinie ,takze prawie nie mamy tych samych praw co mezczyzni i jestesmy traktowane przedmiotowo.

• simply_z Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:10
                  Doprawdy..? jakoś nie słyszałam o taki przypadku...ba nawet w średniowiecznej Polsce, było to rzadkie..
                  www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-kobieta-skazana-na-kare-smierci-doniosl-na-nia-maz,nId,7127405#crp_state=1
                  • memphis90 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 10.02.24, 10:12
                    W Polsce kobiety po zapowiedzi samobójczej musza w obecności policji kucać, kaszleć, mieć rewidowane odbyty i są im odbierane ich osobiste rzeczy.

Co ciekawe mężczyźni nie muszą. Piotr Wawrzyk, który trafił do szpitala „w ciężkim stanie” z „zagrażającym życiu” podrapanym nadgarstkiem nie musiał ani kaszleć, ani kucać….
                    wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/9298121,radio-zet-stan-piotra-wawrzyka-nie-jest-i-nie-byl-zagrazajacy-zyciu.html
                • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 23:14
                  Tak i te działania są peanalizowane, społecznie potępiane i ogól ie rzecz mówiąc nie ma na nie zgody. A w świecie islamsko plemiennych zwyczajów nic wielkiego za takie coś nie grozi a na dzielni szacunek nawet zachowany, bo jakby nie ubili, to wstyd na trzy pokolenia na przod
                  • abidja Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 00:11
                    Zajmujecie sie islamem, ktory was ,tu w Polsce nie dotyka. Krytykujecie cos czego nie znacie by poczuc sie lepiej we wlasnym piekle!
                    Moze i u nas przemoc domowa z rak partneta jest trudna do zgloszenia, do ukarania sprawcy jeszcze trudniej ale tam tysiace km od naszych geanic, tam to dopier jest pieklo kobiet.
                    Tak, jest
                    Tu, tam...wszedzie.
                    Wiec zamiast tracic czas na krytkowanie piekla kobiet w swiecie islamu, bo jakas anonimowa kobieta zw sie z anonimowym gosciem z Iranu i skrupulatne wyszukiwanie Google gdzie popelniono kobietobojstwo z powodu islamu
                    Zajmijcie sie wlasnym pieklem.
                    Najlepiej zaczac od siebie i przestac byc strazniczkami patriarchatu.
                    Zadna z nas nie jest od tego wolna.
                    Wiec do pracy nad soba a potem zmusmy politykow facetow, na ktorych glosujecie drogie panie na zmiane prawa tak bysmy byly w nim podmiotem.
                    Zacznijmy od definicji gwaltu, od szkolen policjantow ...
                    I o aborcji nie wspomne.
                    • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 00:16
                      Haha a kto zakładał wątek? Jest wątek, jest dyskusja. Ty też może zajmij się sobą jak coś Ci nie odpowiada na forum? Tysiące psów cierpię w schroniskach, może je wyprowadzaj, zamiast klepać z babami po drugiej stronie kraju
                      • abidja Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 00:35
                        Caly czas pracuje nad soba.
                        Dzis jest mniej we mnie strazniczki patriarchatu niz wczoraj.
                        Co do duskusji...to odpowiedzi o "roznicach kulturowych" nadaly kierunek dyskusji w strone islamskiego piekla kobiet.
                        A przypominam,ze watek dotyczy anonimowej kobiety z anonimowym mezczyzna, przy ktorym wasze lęki sa jak odzież:cale na wierzchu.
                        • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 06:47
                          Jakie moje leki? To się zdrowy rozum nazywa. O siebie się martwić nie muszę, bo już męża mam, tego czerwonogebego 😄, a o obce stare a głupie baby nie zamierzam. Gdybym miała córkę, to bym się mogła martwić.
        • ritual2019 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:05
          kropkaa napisała:

> Dokładnie tak samo: islamski krąg kulturowy dla mnie po prostu nie istnieje. Ha
          > rvard, Oxford, Sorbona, lekarz, naukowiec, noblista. To się po prostu nie ma pr
          > awa dobrze skończyć. Książka i film "Tylko razem z córką" to taka podstawa.

A skad wiadomo ze ten Iranczyk jest Muzulmaninem? Nawet jesli to sa rozne odmiany, nie wszyscy sa strict, wielu ma bardzo luzne podejscie do religii. Podobnie jak z Zydami, jedni sa orthodox a inni reformed, a jeszcze inni sa tylko z pochodzenia i religijni nie sa wcale.
          • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:36
            Mnie interesuje tylko ateistą. A zdaje się muzułmanin nie może być ateistą, a już na pewno nie może się do tego przyznać. I co ty na to? A ich zasady względem kobiet wynikają nie tylko z religii, a że te rejony są przeważająco islamskie to nastąpiło takie uproszczenie, że to wina tylko islamu.
            • ritual2019 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:50
              szmytka1 napisała:

> Mnie interesuje tylko ateistą. A zdaje się muzułmanin nie może być ateistą, a j
              > uż na pewno nie może się do tego przyznać. I co ty na to?

No Katolik tez nie moze byc ateista, to jest jakby logiczne. Sa Muzulmanie, ktorzy zmieniaja religie, sa i tacy ktorzy staja sie ateistami. Owszem, nie w obecnym Iranie ale ten zdaje sie w Iranie nie mieszka.

A ich zasady względem
              > kobiet wynikają nie tylko z religii,

No coz, wystarczy popatrzyc na zasady dla kobiet w pl. Owszem, moga ubierac sie jak chca ale nie moga decydowac o swoim ciele, kobiety w pl nie maja prawa np do sterylizacji, usuniecia niechcianej ciazy, czesciej niz w krajach zachodnich nie zglaszaja przemocy czy gwaltow a gwalciciele dostaja smieszne kary itd.
              • demono2004 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:16
                Muzułmanie na ogół nie toleruja ateistów. U nich ateista ma bardziej przerąbane, niz katolik. Muaułmanie nie szanują ateistów.
              • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:43
                Muzułmanin nie może oficjalnie zmienić religii ani być niewierzącym. Niech się no przyzna, zaraz znajdzie się jakiś inny chętny mu za to łeb ukręcić, bo wg Koranu za to grozi smierc
                • ritual2019 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:09
                  szmytka1 napisała:

> Muzułmanin nie może oficjalnie zmienić religii ani być niewierzącym.

Moze, znam takich, ktorzy to zrobili. Oczywiscie ze w ich society bedzie nie bedzie istnial, zyjac w krajach muzulmanskich moga go zabic ale zyjac na Zachodzie juz to wyglada inaczej. Zreszta, w niektorych krajach muzulmanskich zyja ludzie imnych wyznan. Jakby nie bylo to Islam jest w fazie w jakiej kiedys bylo Chrzescijanstwo, wtedy tez zabijano za zmiane religii itp.
              • dr.amy.farrah.fowler Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 11:01
                W islamie za odstępstwo od wiary grozi śmierć. Osoby, które otwarcie przyznały się do odstępstwa od islamu, często muszą uciekać, ukrywać się albo funkcjonują z obstawą policji, jak Ayaan Hirsi Ali.

Rzeczywiście, niemożność legalnego usunięcia ciąży (z różnymi możliwościami alternatywnymi, jak wycieczka na Słowację albo zamówienie tabletek) to jest dokładnie to samo, co bycie przedmiotem przez żadnych praw. Totalnie to samo.
        • ikoniecikropka Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:35
          To jest świetna książka, ale potrafi człowieka skuteczni uprzedzić, oj bardzo.
        • 71tosia Re: Kolezanka poznala Iranczyka 10.02.24, 13:53
          Zwłaszcza jak ten noblista muzułmanin zwiąże się z taka polska Kropka - obawiam się ze rzeczywiście zbyt wielu wspólnych tematów nie mielibyście smile
          • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 10.02.24, 23:23
            Sami noblisci muzułmanie do tej naszej Europy się pchają, nikt inny 😂😂😂
      • eriu Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:35
        No to Polska idealnie podpada pod kulturę dominacji mężczyzn, tak samo zresztą USA.
      • mama-ola Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 20:14
        szmytka1 napisała:

> Wykluczam wszystkich z islamskiego kręgu
        > kulturowego, choćby studia kończyli na Harvardzie

Myślę tak samo.
        • berber_rock Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:10
          mama-ola napisała:

>
          > Myślę tak samo.

_ hehe chyli w ogóle. Pantofelek

• husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:46
            Pantofelki to raczej zachwycaja się habibi, choć trudno powiedzieć czy zawsze z głupoty, pewnie też czasem z desperacji 😂
          • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 23:15
            Dla was, myslacych 😅, mniejsza konkurencja, tylko się cieszyć!
      • bombalska Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 23:08
        szmytka1 napisała:

> Wykluczam wszystkich z islamskiego kręgu kulturowego, choćby studia kończyli na
        > Harvardzie; albo inaczej mowiac, szeroko pojętej kultury dominacji mężczyzn je
        > śli nie wolno dyskryminować hłe hłe

O, to jest nas więcej.
    • ukrytaczara Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:02
      Szczęścia. To miasto to Berlin? Moja koleżanka jest z facetem, Syryjczykiem już 10 lat. Obecnie, obojgu bliżej do 50tki.On jest dentystą. Wszystkiego dobrego. Jedyny problem, to jego rodzina, której nie odpowiada partnerka syna, bo dla nich jest za stara. Co jakiś czas podsyłają mu nowe propozycje młodych dziewczyn do poznania.
    • berber_rock Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:13
      Irańczycy są super!
      Dawno nie spotkałam tak wykształconego i uprzejmego narodu. Kraj, w którym dotychczas czułam się najbezpieczniej ze wszystkich (jakieś 45) które odwiedziłam.
      Szczęścia zycze!
      Serio
      • bominka Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:19
        Rozumiem, że facet z tych fenomenalnych uchował się bez zobowiązań do wieku średniego...
        Co robił do tej pory? Pewnie postawił na rozwój, a teraz chce się ustatkować.
        Chciałabym,aby ta historia była z tych szczęśliwych.
        • simply_z Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:13
          Pomijajac różnice kulturowe,zawsze mnie śmieszyło to wiejskie przekonanie o felerności danego chłopa,bo jest wolny i bez bombelków.Jak dla mnie to tylko zaleta.
          • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:24
            Ależ oczywiście, że to zaleta, ale faktem jest, że niefelerny by się nie uchowal. Zwłaszcza po to by zostać "miłością życia" nieatrakcyjnej pani w średnim wieku, którą mężczyzni omijają szerokim łukiem 😂
            • simply_z Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:12
              No w Polszy to niefelerny...
            • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:15
              A wiesz, ze jesli u ciebie we wsi 30 lat temu niezamezna dwudziestolatka byla stara panna to nie znaczy, ze dalej tak jest? Uchowal sie, o ludzie jakie teksty. Dzisiaj ludzie30 plus podrozuja, imprezuja, maja rozne zwiazku. Nie kazda lapie etat matki polki z byle ryskiem, ludzie maja inne mozliwosci. Przykre, ze bylas ich pozbawiona.
              • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:34
                Na razie to jak wynika z wątku startowego, jesteś zdesperowana 40 latka, której nikt nigdy nie chciał, więc zlapalas byle portki z trzeciego świata 😂
                • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:03
                  Nudna jestes trollu, zdarta plyta I strasznie glupia, malo kreatywna I lotna
                  • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:06
                    O "strasznej głupocie, braku kreatywności i polotu" z pewnością nie powinna pisać podstarzala pani od habibi 😂
                    • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:22
                      Ty dalej nie lapiesz staruszko, ze post nie jest o mnie? No, nudna jestes, oblesnie rasistowska I sfrustrowana. Ale to chyba jedyna rozrywka w pewnym wieku, pisac glupoty na forum, stary juz nie zwraca uwagi , jakos trzeba czas zapelnic
                      • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:53
                        Oczywiście, że o tobie, stąd ten jad.
                        Nic ci w życiu nie wyszło, myślisz, że złapanie habibi to sukces ☺
                        A jakie ty masz rozrywki? Zakładanie durnych wątków o habibi bo wstydzisz się koleżankom przyznać do tego romansu? 😂
                        • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:59
                          Dobra, powtarzanie w kolko tego samego to w pewnym wieku normalka, chyba nie moge za wiele od ciebie wymagac.Pokaz lepiej te papiery potwierdzajace urode 😂😂😂😂
                          • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:48
                            A kiedyz ja mówiłam, że zamierzam je pokazać?
                            Bidulo od habibi, ani kwestia wieku ani urody ani rozumu mnie nie obrazisz. Tobie brakuje wszystkiego, tyle twojej radości życia, że napyskujesz tym, którym zazdroscisz całe swoje nędzne życie 😂
                            • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 08:11
                              A co to za eksperci babciu? Komisja gomulki?
                              • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:22
                                Zabawne, że nazywasz kogoś młodszego od siebie "babcią".
                                Rzeczywiście, mam nadzieję, że kiedyś nią będę, natomiast teraz moje dzieci są na tyle małe, że nie jest to biologicznie możliwe ☺
                                • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:25
                                  Ile masz lat babuszko? Juz sie pomieszalo wszystko?
                                  Dzieci musza byc dumne z matki 😂😂😂
                                  • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:38
                                    Przecież już pisałam, skleroza cie nie boli ?
                                    Oczywiście, że są dumne.
                                    I całe szczęście, że ty już nie masz szans na dzieci😂
                                    • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:47
                                      Zapadlabym sie ze wstydu jakby moja matka wypisywala takie rasistowskie wysrywy w necie. Wiesz, w twoim pokoleniu na wsi uprzedzenia do innych kultur to bylo cos normalnego, ale dla mlodych ludzi jestes cringowa, zalosna rasistka I bedziesz scancelowana 😂😂😂
                                      • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:59
                                        Twoja matka, która na szczęście już umarła ze starości, to by się wstydzila za te przechwalki odpadem atomowym ☺
                                        W moim pokoleniu wartościowe kobiety się cenią i wchodzą w związki z wartosciowymi mężczyznami.
                                        Habibi to może być przygoda na wakacje, ale żadna się do tego nie przyznaje ☺
                                        • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 10:11
                                          Ty pewnie jestes w wieku mojej matki, wiec Ci to wyjasnie.
                                          Dla wspolczesnych mlodych ludzi wszystko co wypisujesz tutaj jest oblesne I cringowe. Nie rob tego swoim dzieciom, z taka matka wstyd do ludzi wyjsc, widac ze zyje w mentalnym sredniowieczu I nigdzie nie byla nigdy. Robisz wioche niemozliwa.
                                          • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 11:37
                                            Ty to jesteś w takim wieku, że twoi rodzice poumierali ze starości 😂
                                            Widać, że nie znasz współczesnych młodych ludzi, którzy tak jak ja znają swoją wartość.
                                            Naprawdę, rozumiem, że wstyd ci wyjść do ludzi, ale nie przenos swoich traum na innych 😂
                                            • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 11:40
                                              Dobra , szkoda czasu na ciebie ksenofobko, papa
                      • dr.amy.farrah.fowler Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 11:03
                        Taaaak „pytam dla koleżanki”...
      • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:50
        Rzeczywiście można czuć się super bezpiecznie w Iranie.
        Tekst linku
        • berber_rock Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:01
          To jest akurat historia z naszego lokalnego podwórka i obydwie (tak przypuszczam?) ja znamy i wiemy czemu stało się to co się stało. Raczej nie do publikacji tutaj.

Ja nie podróżuje prywatnie na LP, BA! w żadnym z krajów nie przyznawałam się gdzie pracuje.
          W Iranie byłam prywatnie, na prywatnym paszporcie. Tak - czułam się super bezpiecznie.
          • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:39
            Nie wiem właśnie co dokładnie się stało, a przynajmniej co się w brukselskich kuluarach o tej sprawie mówi. Wiem tyle ile przeczytałam na portalach informacyjnych. O sprawie dowiedziałam się niedawno.
            Ale co, mówił gdzie pracuje i dlatego został zatrzymany? To chyba nie mieści się w demokratycznych standardach. W Iranie niestety nie dzieje się dobrze.
          • kk345 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 11.02.24, 23:35
            berber_rock napisała:

> W Iranie byłam prywatnie, na prywatnym paszporcie. Tak - czułam się super bezpi
            > ecznie.
            Ja też, w momencie wypowiadania porozumienia antyatomowego... Tak, kraj cudowny, ludzie najwspanialsi na świecie, serdeczni i otwarci...
            Tylko koniecznie uzupełnij sobie ten sielankowy obraz choćby dwoma filmami: Holly spider i Tehran taboo, wtedy stanie się pełny. To, co widziałyśmy na własne oczy to była tylko wersja demo Iranu...
      • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:54
        >Kraj, w którym dotychczas czułam się najbezpieczniej ze<

Póki Iranowi nie będzie na rękę, żeby coś wymanić od kraju twojego obywatelstwa i nie trafisz do Envin.
        • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:04
          Berber byla w Iranie chwile temu, z tego co pamietam, wtedy bylo bezpiecznie. Dzisiaj sami znani mi Iranczycy odradzaja podroz i sami nie jezdza.
          • berber_rock Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:09
            Tak, ale chce jeszcze wrócić. Tym razem zobaczyć południe i przyrodę.
            • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:24
              berber_rock napisała:

> Tak, ale chce jeszcze wrócić. Tym razem zobaczyć południe i przyrodę.

Komu to mowisz. Piekny i bardzo ciekawy kraj.
              • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:41
                www.instagram.com/p/C1xG7JKJl7r/?utm_source=ig_web_copy_link

bardzo ciekawy kraj.
                • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:19
                  Tak wlasnie. Podziwiam te kobiety.
              • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:42
                Też chciałbym tam pojechać, ale ze względu na to co się dzieje nie pojadę. I nie chodzi tylko o kwestie bezpieczeństwa.
                • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:02
                  Offtopowo to przeczytalam bardzo ladna ksiazke L’usure du monde by FH Deserable, o jego podrozy do Iranu w 2022 i spotkal on tam, w Isphahanie grupke Polakow poszukujacych w sklepach rozpaczliwie jajek na sniadanie😺
          • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:16
            Bywa lepiej i gorzej, ale póki władzę mają ajatollahowie, którzy finansują połowę organizacji terrorystycznych, nie mają niezależnych sądów i nie mają najmniejszego problemu, żeby pod dętym zarzutem szpiegostwa torturować latami jakąś przypadkową ofiarę w celu wymuszenia politycznego zysku - póty wyjazd tam będzie się wiązał z ryzykiem, które należy brać pod uwagę. Dodatkowo aktualnie specjalnie omijałabym Beludżystan.
            • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:21
              No niestety.

Ps Iranczycy zyjacy na zachodzie ogolem nienawidza ajatollahow i w zaden sposob nie popieraja tego co tam sie z ludzmi, szczegolnie z kobietami, wyprawia.
              • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:37
                Irańczycy żyjący na zachodzie to na pewno w przytłaczającej większości tacy, którym ten zachód pod jakimiś względami odpowiada bardziej, niż Iran pod obecną władzą.
                Niemniej, jak przy każdym totalitaryzmie, wejście w jego zasięg - czy to przez nietrafiony terminowo wyjazd, czy to przez wejście w strukturę rodzinno-paszportową, po prostu jest ryzykowne i tyle.
                • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:39
                  A, i ps. Należy również mieć świadomość, że Iran de facto otworzył granicę z Afganistanem. Napłynęło nie wiadomo ile, ale szacuje się, że kilka milionów Afgańczyków.
                  • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:29
                    A to jest akurat ciekawe, bo Iranczycy uwazaja sie ogolnie za lepszych od otaczajacych ich kraj nacji/spoleczenstw. Mozliwe, ze taki nagly i masywny naplyw przetasuje w jakims stopniu mentalnosci.
                    • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:00
                      No ale jak sądzisz, w którą stronę przetasuje? Państwo Islamskie v. ajatollahowie? Teherańska elita v. lud z afgańskiej prowincji? Zresztą zaczęły się tam podobno jakieś ruchawki z tego powodu. Nawet niektóre ostro radykalne gazety zaczęły publikować teksty anty, i zdaje się, zakazano Afgańczykom osiedlania się w parunastu prowincjach. Ale Najwyższy przywódca ma za złe, że ludność odpowiednio szybko nie przyrasta, ponoć to była praprzyczyna decyzji.
                      • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:38
                        Uh to jest ciezki temat, ale Iran otworzyl granice dla Afganczykow chyba glownie po to, zeby zrobic « na zlosc »Talibanom.
                        Wiadomo, ze w tym kontekscie ajatollahom zupelnie nie zalezy na tym zeby cokolwiek dobrego z tego wyniknelo i gdy tylko jakis Afganczyk zwiazany z PI zrobi zamach to w zasadzie jest nawet na reke rezimowi bo nastroje antyafganskie sa fajne i latwe do zarzadzania, tym bardziej w stosunku do Zachodu.

A o przetasowaniu mentalnosci myslalam idealistycznie i na dluzsza mete, iranska prowincja vs afganska prowincja (uciekajaca przed PI i przed talibanami).
                        • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:27
                          >yslalam idealistycznie i na dluzsza mete,<
                          Kochana, nie będziesz tak długo żyła, obawiam się, żeby zobaczyć liberalnawe skłonności prowincji afgańskiej i irańskiej.

>zeby zrobic « na zlosc »Talibanom.<
                          Może być, jasne. Ale dlaczego to miałoby być "na złość"? Taliban wcale nie był taki happy jak Pakistan wywalił Afgańczyków.
                          • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:35
                            langsam napisała:

> >yslalam idealistycznie i na dluzsza mete,<
                            > Kochana, nie będziesz tak długo żyła, obawiam się, żeby zobaczyć liberalnawe sk
                            > łonności prowincji afgańskiej i irańskiej.

No na pewno nie bede o to robila zakladow😏

> >zeby zrobic « na zlosc »Talibanom.<
                            > Może być, jasne. Ale dlaczego to miałoby być "na złość"? Taliban wcale nie był
                            > taki happy jak Pakistan wywalił Afgańczyków.

Na zlosc bo Talibancy dopiero co swietowali wygrana rowniez moralna, a tu miliony obywateli spieprzaja z tego raju i to do szyitow.
                            • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 15:41
                              >Na zlosc bo Talibancy dopiero co swietowali wygrana rowniez moralna, a tu miliony obywateli spieprzaja <

Nie znoszę ajatollahów, jest tam kupa opętanych religijnie niebezpiecznych świrów, przy czym najbardziej boję się dwunastników, ALE nie przeszłoby mi przez klawiaturę sugerowanie, że są głupi jak podogonie, lub że robią znaczące ruchy pod wpływem impulsu i emocji.

A Taliban ma w nosie opinie zagraniczne na temat ich sukcesu lub klęski, jest głęboko podejrzliwy wobec zachodniej edukacji, więc jak im uciekną inżynierowie, to nie postrzegają tego jako stratę, kraj cierpi raczej na nadmiar ludzi i bezrobocie, Więc - nie kupuję twojej tezy. Mi chodzi po głowie raczej jakiś długofalowy gambit graniczny (woda! Helmand!) albo alternatywnie uprzejme dogadywanie się przeciwko Państwu Islamskiemu?
                • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:35
                  langsam napisała:

> Irańczycy żyjący na zachodzie to na pewno w przytłaczającej większości tacy, kt
                  > órym ten zachód pod jakimiś względami odpowiada bardziej, niż Iran pod obecną w
                  > ładzą.

Zazwyczaj sa to jednak ludzie sami bedacy na celowniku ajatollahow. Choc nie wykluczam, ze na studia/do roboty wyjechali rowniez uprzywilejowani bliscy wladzy.

> Niemniej, jak przy każdym totalitaryzmie, wejście w jego zasięg - czy to przez
                  > nietrafiony terminowo wyjazd, czy to przez wejście w strukturę rodzinno-paszpor
                  > tową, po prostu jest ryzykowne i tyle.

Wydaje mi sie, ze trzeba zrobic porzadne rozeznanie « polityczne », jakiego rzeczywiscie nie robi sie wobec np. faceta Polaka. Moi znajomi Iranczycy gdy poznaja kogos nowego ich narodowosci, zawsze usiluja sie dowiedziec jak najszybciej jaki ma ta osoba stosunek do rezimu.
                  • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:56
                    Myślę, że mało która e-matka miałaby umiejętność zrobienia takiego rozeznania politycznego. Zresztą - między nami - emigranci, także polityczni również są różni i różne są faktyczne powody ich emigracji, i z różnych powodów mogą być na różnych celownikach.
                    • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:04
                      langsam napisała:

> emigranci, także polityczni również są ró
                      > żni i różne są faktyczne powody ich emigracji, i z różnych powodów mogą być na
                      > różnych celownikach.

Jasne, ze tak jest. Kazdy ma swoja historie. (zreszta bardzo falszywe jest upraszczajace rozroznianie np. ekonomicznych od wojennych lub politycznych migrantow)

Coz, w przypadku zwiazku dwojga ludzi, z zalozenia budowanym na zaufaniu i szczerosci, moze po prostu trzeba przeprowadzic taka rozmowe w temacie roznych obaw.
      • princesswhitewolf Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:49
        To prawda. Persowie sa bardzo wyksztalceni jako narod. I inteligentni. Zreszta to mlode spoleczenstwo.

Znam kilku tu w UK i rzeklabym ze ci co tu przyjechali sa raczej ateistyczni
    • cranberries1983 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:32
      mam dwa pytania:
      czy koleżanka ma świadomość różnic kulturowych u Persów?

czy koleżanka ma radiową urodę?
      - na stypendium widziałem jak studenci arabscy obsypywali komplementami dziewczęta, takie mnie popularne w kraju.... wiesz ze to okrutne ale tak się zdarza

- i tak w PL też można fajnego chłopa strzelić, w kazdym wieku
      • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:43
        cranberries1983 napisał:

> mam dwa pytania:
        > czy koleżanka ma świadomość różnic kulturowych u Persów?
        > - na stypendium widziałem jak studenci arabscy

Kurtyna.
        • taje Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 11:48
          No nie?
          • princesswhitewolf Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:51
            Moze mi ktos wyjasnic co to o tych " roznicach kulturowych" znaczy? Brzmi jak y mowila o roznicach kulturowych wewnatrz ich narodu, a nie roznicach kulturowych miedzy Polakami a Persami.
            • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:22
              Mysle, ze po prostu zle sie wyrazil. Unaoczniajac roznice kulturowe miedzy Polakami.😉
      • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:36
        Czy ma co?
        To b. ladna dziewczyna. Litosci, wszystkie paskudy jakie znam maja partnera czy meza. Wiekoszc ludzi to przecietniacy urodowi.
    • doloresamigo Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:02
      Przecież taki sam dokładnie post już był dawniej…

> I jest zachwycona.
      > Po ok. 6 miesiacach oswiadczyl sie.
      > I uprzedzajac- bardzo fajny facet. Wyksztalcony, pracuje w swoim zawodzie. Stud
      > ia czesciowo konczyl w Europie. Fascynujaca uroda.
      > Ona byla sama przez ostatnie kilka lat, ma prawie 40, faceci z jakimi sie spoty
      > kala, no ciagle bylo cos nie tak. Nie chcieli sie wiazac, ghosting, imprezowicz
      > e, byle zony I dzieciarnia, brak chemii itd.
      > Wyjechala na projekt na kilka miesiecy do jednej z europejskich stolic I tam go
      > poznala. No, bajka.
      > Jest mega szczesliwa.
      > I teraz pytanie, czy jest sens szukac w Polsce w pewnym wieku? Przeciez swiat m
      > a tyle do zaoferowania.
    • cegehana Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:07
      Historia którą opowiedziałaś nijak się na do pytania na końcu. Jest sens szukać jak chce się znaleźć.
    • aequoreavictoria Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:09
      Ciekawe, że odwrotna kombinacja (polski facet, kobieta z islamskiego kraju) praktycznie nie występuje.
      • 71tosia Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:36
        Doprawdy? Nie znasz kobiet ze środowisk muzułmańskich które wyszly za mąż za Europejczyków lub Amerykanów? Z tych bardziej znanych podpowiem -Amal Clooney.
        • boogiecat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:43
          Jej chodzilo o polskich mezczyzn.

Kurde, mam wrazenie ze ostatnimi czasy coraz mniej mieszanych malzenstw.
        • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:47
          ogólnie Muzułmanka nie może poślubić kogoś z innej religii. Muzułmanin moze. Taka niesprawiedliwość.
          • ritual2019 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:58
            arabelax napisał:

> ogólnie Muzułmanka nie może poślubić kogoś z innej religii. Muzułmanin moze. Ta
            > ka niesprawiedliwość.

Nie moze, chyba ze mezczyzna zmieni religie na Islam. Mezczyzna moze ale tez zazwyczaj sa duze naciski ma zmiane religii przez kobiete.
            • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:11
              Czyli tak jak napisalam.
              kiedys moja koleżanka muzułmanka mi to powiedziala i bylam zaskoczona, że on może, a ona nie.
              • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 06:49
                Yyyyy znając cały kontekst kulturowy xo u nich może mężczyzna a co kobieta, ty byłaś zaskoczona?
          • asia.sthm Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:11
            arabelax napisał:

> ogólnie Muzułmanka nie może poślubić kogoś z innej religii. Muzułmanin moze. Ta
            > ka niesprawiedliwość.

Yhyy, tak jak katolik nie moze sie rozwodzic, uzywac srodkow antykoncepcyjnych itd big_grin

A pchly legna sie same, z brudu.
            Straszny ten swiat
            • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:12
              Ale mowie tylko jak w Islamie formalnie jest smile
              • asia.sthm Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:21
                arabelax napisał:

> Ale mowie tylko jak w Islamie formalnie jest smile

A ja tez o formalnosciach przeciez. Postraszyc katolikami uczciwie chcialam big_grin
            • ritual2019 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:20
              asia.sthm napisała:

> Yhyy, tak jak katolik nie moze sie rozwodzic, uzywac srodkow antykoncepcyjnych
              > itd big_grin
              >

Nie, nie tak samo.
        • princesswhitewolf Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:54
          Tosia, Amal nie pochodzi z rodziny islamskiej. Jej rodzina byla Druzami
        • berber_rock Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:30
          71tosia napisała:

> Doprawdy? Nie znasz kobiet ze środowisk muzułmańskich które wyszly za mąż za Eu
          > ropejczyków lub Amerykanów? Z tych bardziej znanych podpowiem -Amal Clooney.

Przeciez ona jest z Libanu smile
          • alpepe Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:48
            do tego nie jest z muzułmańskiej rodziny
      • abidja Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:20
        aequoreavictoria napisała:

> Ciekawe, że odwrotna kombinacja (polski facet, kobieta z islamskiego kraju) pr
        > aktycznie nie występuje.
        >

Oj...to malo widzialas 😃
      • maly_fiolek Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 10:04
        > Ciekawe, że odwrotna kombinacja (polski facet, kobieta z islamskiego kraju) praktycznie nie występuje.

Bo za to jest śmierć, jeśli mężczyzna nie przekonweruje się na Islam.
        Serio.
    • komunia23 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:43
      Przeczytałam Irlandczyka. No cóż, nie toleruję Arabów, więc dla mnie to opcja po moim trupku.
      • a.ax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:49
        Pers to Arab, osobo o tycim rozumku?
        • cranberries1983 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 12:57
          celne smile
        • princesswhitewolf Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:00
          Bzdura. Sama pokazujez ignorancje a w sposob podly dokopujesz jej. Sposob w jaki napisalas to brzmi jakby kazdy Arab byl Persem. Persowie mowia po persku. A Aranowie bo arabsku. Arab nie jest zamiennikiem slowa " muzulmanin". Tak jak Slowianin nie jest zamiennikiem slowa Katolik.
          Laczy ich wyznanie islamskie. W Iranie zreszta narzucone przed wiekami.
          Troche tak jakby Irlandczyk byl Polakiem bo...wyznaja katolicyzm.
      • ukrytaczara Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:21
        komunia23 napisała:

> No cóż, nie toleruję Arabów,

Jesteś antysemitką!
        • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:36
          Doczytaj definicje antysemityzmu, jest na wiki ☺
          • ukrytaczara Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:06
            husky_cat napisała:

> Doczytaj definicje antysemityzmu, jest na wiki ☺

Nie obchodzi mnie ta żydowska definicja.

Arabowie to SEMICI.

• husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:08
              To jest definicja międzynarodowa☺
              • ukrytaczara Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:09
                husky_cat napisała:

> To jest definicja międzynarodowa☺

ROTFL
                • ukrytaczara Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:10
                  Tym gorzej dla tej kuriozalnej definicji.
                • ukrytaczara Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:27
                  ukrytaczara napisała:

> husky_cat napisała:
                  >
                  > > To jest definicja międzynarodowa☺
                  >
                  >
                  > ROTFL

Twórcą terminu antysemityzm jest XIX-wieczny niemiecki dziennikarz Wilhelm Marr. Termin powstał pod koniec lat 70. tego wieku, gdy
                  Marr ostrzegał swoich rodaków, by niektóre dziedziny gospodarki niemieckiej chronić przed dominacją Żydów.

• ukrytaczara Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:22
                Po przemyśleniu proponuje termin: ANTYŻYDOSTWO
                • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:32
                  Ja po przemysleniu stwierdzam, że musiał cię kiedyś jakoś Żyd koncertowo porzucić, stąd ta nienawiść😂
                  • ukrytaczara Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:35
                    husky_cat napisała:

> Ja po przemysleniu stwierdzam, że musiał cię kiedyś jakoś Żyd koncertowo porzuc
                    > ić, stąd ta nienawiść😂

Nienawiść to ty objawiasz, względem jakby nie było Semitów- Arabów.
                    • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:43
                      Prawo do obrony wszelkimi sposobami przed terroryzmem to zwykły realizm i instynt samozachowawczy
                    • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:44
                      Taaak, nie chce się związać = przejaw nienawiści 😅
            • langsam Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:08
              Kolo, nie bądź żałosny. Termin "antysemityzm", odnosi się wyłącznie do Żydów i jako taki był stworzony 150 lat temu przez niemieckiego agitatora, dziennikarza, niespełnionego polityka i biznesmena, Wilhelma Marra. Z różnych względów potrzebował używać innego zwrotu, niż używany wówczas i posiadający podkład religijny "antyjudaizm". Trochę głupio tak koledze-antysemicie odbierać zasługi, nie sądzisz?
      • milupaa Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:07
        O ja to samo. Nie, żadnych iranczykow.
        • princesswhitewolf Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:38
          W Iranie jest tylko 2 proc Arabow. Wiekszosc to Persowie ale sa tez Kurdowie, Azeri, Lur...itd
          • milupaa Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 20:09
            Ale religia dominującą jest islam.
    • heca7 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:40
      Koleżankę bym ostrzegła. Przed tobą. Skoroś taka zachwycona fascynującą urodą jej partnera, że aż założyłaś wątek i zmieszałaś z błotem mężów innych forumek wink Koleżanka powinna, dla dobra swojego związku pilnować abyś nie miała kontaktu z jej habibi suspicious
    • abidja Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 13:48
      Moja przyjaciolka z Finlandii pokochala i poslubila Iranczyka i zyja razem z vorka w Norwegii. Oboje wyksztalceni, szczesliwi.
      On, taki misiak 😃, duzy, przystojny, b.cieply w obyciu. Zakochany w corce,ktora jest jak kropla wody podobna do niego ❤️.
      • a.ax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:33
        A dlaczego nie żyją razem z vorkiem w Iranie?
        • princesswhitewolf Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:34
          Bo w Iranie jest potezna presja religijna i kukturowa allatoilahow. Wielu swiatlejszych iranczykow zwiewa z Iranu
          • a.ax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 14:41
            Jak kukturowa, to rzeczywiście z vorkiem nie da się tam żyć.
            • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:32
              😂
        • abidja Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:23
          a.ax napisała:

> A dlaczego nie żyją razem z vorkiem w Iranie?

A dlaczego uwazasz to za obowiazkowe by zyc w miejscu urodzenia?
          Nie ciekawi cie dlaczego Polacy wyjezdzaja, zakladaja rodziny i zyja w kraju innym niz miejsce urodzenia?

Co do bledow:boli mnie prawa dlon od drutow, ciezko trafic w mala klawiature bez bolu.
    • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:03
      Ukrytaczara zapomniałaś się przelogowac 😂
      Ale przynajmniej nie jestem smutna frustratka w średnim wieku rzucajaca się w desperacji na byle spodnie z trzeciego świata😂
      • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:13
        Pieknie sie wypowiadasz, corke tez tak uczysz szacunku do siebie?
        Oj boli, boli zycie innych, ty masz jedynie nieudany zwiazek z nieciekawym, nieatrakcyjnym facetem z lapanki, pachnacym cebula I piwem 😂.
        • heca7 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:50
          Twój ojciec też śmierdział cebulą i piwem oraz miał pszenną buraczaną czerwoną okrągłą gębę? Bo skoro był Polakiem takim jak sobie ich wszystkich wyobrażasz to musiał mieć. Jakim cudem spłodził tak piękną dziewoję, którą zainteresował się śliczny młodzian z Iranu?
          • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:10
            A moze wcale nie byl Polakiem?
            Twoja nienawisc do innych kultur swiadczy o wysokim poziomie frustracji I niezadowolenia z zycia. No, ale jesli jedynym sukcesem zyciowym bylo poslubienie byle Jurka, to nie ma co sie dziwic.
            • heca7 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:24
              Ależ ja nie powiedziałam złego słowa o Irańczyku tongue_out Ani o nienawiści do innych kultur. Czyli twoja matka była Polką... Zapewne więc przynajmniej jeden z twoich dziadków był Polakiem. No więc pytam ponownie. Też miał czerwoną gębę, na imię Jurek i chlał piwo?
              • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 13:24
                Był Indianinem, wszak czerwonogeby 😆
              • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 13:25
                Tak mi się to spodobało, że jak będę cos o moim mężu na ematce pisac, to zyska miano czerwonogebego
                • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 13:32
                  My tu się śmiejemy z trolla , a na Onecie jak na zadanie 😂

www.onet.pl/styl-zycia/kobietaxl/babcie-z-europy-jezdza-po-seks-do-afryki-ile-kosztuje-czarnoskory-kochanek/gq6nlw6,30bc1058
                  • szmytka1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 13:36
                    Mic odkrywczego, film obejrzyj, jeśli nie znasz

www.filmweb.pl/film/Raj%3A+mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-2012-523829
                    • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 13:40
                      Nie znam, obejrzę w wolnej chwili.
        • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:29
          Tak, moje obie córki nauczę szacunku do siebie i dlatego nie będą musiały będąc w średnim wieku rzucać się desperacko na habibi 😂
          Poza tym, moje córki są ładne, wiec taka desperacja jak u ciebie im nie grozi 😂
          Ja mam bardzo udany związek z mężczyzną, którego sama wybrałam, a akurat nigdy nie narzekalam na brak powodzenia, wręcz przeciwnie.
          Mąż piwa nie pije, cebuli nie lubi, nie wiem skąd ta obsesja, chyba twoj habibi zalatuje piwem i cebulą, ale po cóż miałby się starać dla desperatki w średnim wieku? 😂
          • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:37
            Taaak I z tego szczescia, powodzenia I slicznosci siedzisz na forum I kipisz frustracja I niechecia do innych kultur.
            A iranczyka nazywasz Habibi😂, nie jestes zbyt rozgarnieta I niewiele wiesz o swiecie, co nie?
            Ten jurek taki piekny jak kazdy inny facet w tym przedziale wiekowym w PL. Nie jestes inteligentna, co juz udowodnilas, ladna tez nie, bo bys nie siedziala z byle brzydkim Jurkiem 'co cie chcial' I nie skrecaloby cie z zawisci o cudze zycie seksualne z atrakcyjnymi ludzmi.
            • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:55
              Tak, siedzę na forum bo mnie bawisz frustratko.
              Tu nie chodzi o inne kultury, tylko o podstrzala desperatke, która się rzuca ponieważ uslyszalas kilka słów prawdy.
              Każdego pana z tamtej kultury, utrzymanka głupiej Europejki nazywam habibi i co mi zrobisz? 😂
              Najwidoczniej mojego męża uznajesz za pięknego skoro masz na jego punkcie obsesję, nie martw się, nawet młodsza o 20 lat nie miałabyś startu.
              Btw nie widziałaś nigdy zadbanego Polaka przed 40? Wyjedź z grajdolka i pospaceruj w porze lunchu obok korporacji to zobaczysz ☺
              Jakbyś miała szansę u kogokolwiek atrakcyjnego to twoje życie związkowe nie byłoby taką porażka jak odpisałaś i nie rzucalabys się na byle portki z trzeciego świata 😂
              Btw na potwierdzenie mojej urody mam stosowne dokumenty 😂
              • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:04
                Każdego pana z tamtej kultury, utrzymanka głupiej Europejki nazywam habibi i co mi zrobisz

Ales ty glupia 😂. Dalej nie rozrozniasz kultur, lepiej kolacje dla jurka szykuj, bo jeszcze cie pogoni 😂. A jurek pewnie tez tak samo mundry jak i ty 😂tak zaciekle powtarzasz, ze cie chcial I poslubil, wiec raczej nie bylo innych opcji. Ale kto inny by chcial glupia babe od pluga oderwana, zasciankowa ksenofobke, ktora ma 'papiery na swoja urode' i bedzie je przedstawiac na forum 😂😂. O ludzie.
                Oj piecze d. ze inne lataja po swiecie z przystojniakami a ty mieszasz w garze dla jurka I zebrzez o jego uwage.
                • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:21
                  Nie martw się o mnie i kolacje, nie każdego tak tresuja jak ciebie habibi, desperatko.
                  No popatrz, oboje jesteśmy mądrzy i dlatego nie musimy szukać byle czego w trzecim świecie, zazdrosnico 😂
                  Właśnie, nikt nie chciał głupiej i brzydkiej baby od pluga oderwanej, stąd twoje niepowodzenia, samotność i habibi. Współczuję ☺
                  No popatrz, latam po świecie z przystojniakiem i naszymi dziećmi i nie muszę się ośmieszac na forum pytaniami o związek z habibi.
                  Każde twoje słowo świadczy o zapieklej zazdrosci, nie dziwie się, w końcu nikt cię nie chciał aż do 40 , aż musiałaś się zadowolić byle czym z trzeciego świata.
                  Koleżanki ze śmiechu pospadaly z krzeseł jak im o tym związku opowiadałas? 😂
                  • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:51
                    Na przystojnosc jurka tez maz dokumenty potwierdzajace? 😂😂😂
                    Po swiecie latacie chyba na all inclusive do Grecji raz w Roku, zeby podpalic czerwone,tluste cielsko nad basenem
                    Ale kto wie, moze wlasnie na wakacjach jakichs widzialas jak inne kobiety flirtuja z przystojnymi lokalsami I swietnie sie bawia kiedy ty musisz wycierac pot z plecow jurka recznikiem. Krew zalewa I stad to plucie. Zamiast drinkow I tancow z seksownymi facetami, klotnia o niezabrane klapki z buraczanym jurkiem 😂😂
                    • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:39
                      Ojej, tak cię boli mój mąż? Ale dlaczego, nawet młodsza o 20 lat nie miałabyś startu ☺
                      Sama jesteś tłusta, że zakładasz, że inni są? My z mężem nie jesteśmy ☺
                      W miejscach, w których bywamy nie ma starszych pan rzucających się na lokalnych basenowych, ludzie się cenią ☺
                      Bidulo, na ciebie żaden facet dwa razy nie spojrzał, a co dopiero seksowny.
                      Skoro zadowala cie habibi to jesteś zenskim odpowiednikiem tanebo 😂
                      • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:53
                        Trollu, czemu boli cie zycie seksualne innych? Jurek patrzy na boki? Zycie z przyglupia, stara zonka o zasciankowym charakterku nie jest uslane rozami. Wiesz, ze normalne kobiety robia co chca I sypiaja z kim im sie podoba? Zazdroscisz, ze kobieta moze miec kochanka z innej nacji?
                        I co sie tak zapierasz, ze Twoj nie, ze nawet z 20lat mlodsza. Tak sobie wmawiaj, widzialam juz tych mezusiow sliniacych sie do kobiet, ktore maja bogate zycie seksualne.
                        A ty taka sfrustrowana na forum, jurek raczej nie zaspokaja I masz czas obnazac swoja glupote tutaj.
                        • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:16
                          Trollem to ty jesteś, ja tu pisze od lat ☺
                          Ależ nie boli mnie życie seksualne pani w średnim wieku, która po 20 latach celibatu dorwala coś z trzeciego świata i myśli, że to związek 😂
                          Normalne kobiety mają wyższe standardy, a nie biorą byle co tak jak ty. Nie muszę zazdrościć, śmieje się z ciebie. To ty zazdrościsz każdej, która nie musi się bawić w seksturystyke do trzeciego świata 😂
                          Pisałam, że ciebie 20 lat młodszej by nie chciał.
                          Ja nie narzekam na brak powodzenia, nie martw się. Przypisujesz innym swoje traumy.
                          Co ty masz z tym jurkiem? To on cie najbardziej koncertowo odrzucil i wykpil?
                          Nie martw się, do ciebie nikt nigdy nie będzie się slinil, nawet cudzy mezus, po co komuś odrzut takiego z trzeciego świata? 😂
                          • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:26
                            Post nie byl o mnie, ale ty jestes stara I glupia, pewnie juz niedowidzisz I mozg nie dziala jak powinien, nie kojarzysz pewnych faktow.
                            Nie chce mi sie starej babie z prowincji tlumaczyc swiata I otwartosci seksualnej, na to nie masz szans. Widac, ze malzenstwo kuleje, skoro od lat siedzisz na forum I klepiesz glupoty.
                            Takie masz powodzenia jak ja 20 letni celibat lol.
                            Bylo smiesznie, ale zrobilas sie strasznie zalosna babciu.
                            • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:58
                              Post jest o tobie, gdyby chodziło o koleżankę przegrywa to byś się tak nie rzucala 😁
                              Twój habibi i twoja życiowa porażka.
                              Warszawa to nie prowincja, a mnie jeszcze daleko do funkcji babci ☺
                              Prędzej ty nią będziesz dla dzieci bombelkow habibi, choć wątpię by bawił się tobą aż tak długo.
                              Świat i otwartość seksualna to WYBÓR i nie ma nic wspólnego z desperackim lapaniem portek z trzeciego świata.
                              Ty od postu startowego jesteś żałosna. Nikt cię nie chce to bierz co dają ale po co wątki zakładać? 😂
                              • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 20:02
                                Dobra, bo Cie chyba mocno zabolala prawda o twoim smutnym zyciu, stad ta frustracja. Starsza, sfrustrowana I glupawa babulina nie jest pociagajaca dla mezczyznz stad to wycie.
                                To ja ide figlowac w wielkim lozu z 'habibi' lol, a ty sobie tutaj siedz I pisz 😂😂😂
                                • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:54
                                  Obawiam się, że to ciebie boli fakt, że jesteś obiektem kpin jak już złapałas te portki piątej kategorii.
                                  O moje małżeństwo się nie martw.
                                  Właśnie, starsza, sfrustrowana i brzydka babina nie jest pociągająca dla mężczyzn, stąd twoje życiowe porażki, i desperackie wmawianie sobie samej, że portki piątej kategorii z trzeciego świata to sukces 😁
                                  Ale to wciąż ten sam habibi, a pisałaś o wolnym seksie i zmianie partnerów 😂
                                  • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 08:09
                                    Eksperci stwierdzili, ze zwiedle brzydkie cialo pociaga mezczyzn? 😂😂
                                    Tak bardzo, ze po nocach wypisuje glupoty na forum zamiast spedzac milo czas.
                                    Ty jestes przezroczysta dla mezczyzn nawet dla swojego starego.
                                    • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:25
                                      Oczywiście, że twoje brzydkie i zwiedle ciało nikogo nie pociąga, ale to już nie mój problem.
                                      Ja ogólnie nie mam w zwyczaju przejmować się byle czym ☺
                                      Mój mąż nie jest stary, a w kwestii przezroczystości to niepotrzebnie przypisujesz innym swoje traumy ☺
                                      • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:27
                                        Tylko siedzisz na forum zamiast koszystac z ciala. Nikt cie nie chce I tyle, jurek rozglada sie na boki I stad ta frustracja I agresja
                                        • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:44
                                          Wiesz, jest poniedziałek, mężczyźni, w odróżnieniu od habibi, są w pracy.
                                          Ty jesteś przezabawna, a ja mam jeszcze trochę czasu przed spotkaniem ☺
                                          • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:50
                                            Ja mialam cudowny czas wczoraj wieczorem I w nocy, czyli cos czego nie doswiadczylas od lat pewnie. Znowu musisz cos udowadniac, nie tylko jestes ladna, co stwierdzili specjalisci, ale I pracujesz!
                                            • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:53
                                              A ty znów o tym czasie z odpadem atomowym 😁
                                              Nie, akurat nie pracuje ☺
                                              • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:56
                                                Boli, ze nie ktore kobiety wciaz wzbudzaja takie emocje u mezczyzn, ze Ci nie spia cala noc, kiedy ty plujesz na forum?
                                                • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 10:00
                                                  Emocje 😂😂😂
                                                  Ty budzisz wyłącznie wstret ☺
                                                  • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 10:12
                                                    Oj budze pozadanie , sciska obwisla d.pka z zawisci?
                                                  • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 11:43
                                                    Tak, wszystkie okoliczne muchy na ciebie lecą 😂
                                                    Moja d...ka po ponad roku trenowania pole dance jest w swietnej kondycji, polecam ☺
                                              • heca7 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 10:00
                                                Cały ten wątek od początku był nastawiony na trollowanie. Jak dla mnie nie warto jej odpowiadać. Zresztą nie zajmujmy jej czasu wink Niech go zostawi dla swojego wyimaginowanego kochanka tongue_out Bo przecież najpierw to miał być kochaś koleżanki a teraz już jej... Wszystko w miarę ubywania alkoholu w butelce i wyparowywania leków z organizmu big_grin
                                                • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 10:05
                                                  Fakt, to jest jak przesuwanie kijem po pretach klatki☺
                                                  Ale coś musi być na rzeczy stąd te emocje ☺
                                                • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 10:13
                                                  No tak, troluje te kretynke, bo to stara I glupia rasistka jest. Nawet wyimaginowani kochankowie ja bola.
                                                  • asia.sthm Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 10:28
                                                    > No tak, troluje te kretynke, bo to stara I glupia rasistka jest.

I cakiem dobrze ci idzie, ale najgorsze szambo jeszcze nie wybilo. Drugiego dnia wybija zawsze.
                                                    Powodzenia
                                                  • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 11:40
                                                    Oj asiu, trudno o gorsze szambo niż fantazje tego trolla.
                                                    Niektóre są tak zakompleksione, że nawet fantazjowac o niczym lepszym niż odpad atomowy nie potrafią. Byłoby to smutne i godne współczucia, ale ta się tak rzuca, że jest po prostu żałosna
                                                  • asia.sthm Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 15:40
                                                    > Oj asiu, trudno o gorsze szambo niż fantazje tego trolla.

Oj zocha, ty nie trolujesz, a w szambiozie masz mistrzostwo wszechswiata. Udokumentowane na forum pod czterema nickami.
                                                  • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 16:30
                                                    Ależ asiu, szambioza to przeciez twoja, oraz paru innych antysemitek, domena ☺
                                                • simply_z Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 19:01
                                                  Przeciez to jest ten pudelkowy troll..otyly gosc kolo 30tki zyjacy zmatka
              • simply_z Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:09
                A cóż to za dokumenty?
      • ukrytaczara Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:38
        husky_cat napisała:

> Ukrytaczara zapomniałaś się przelogowac 😂

Lekarz nie dopasował ci tabletek na głowę? reklamuj.
        • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:31
          Prezentujesz ten sam poziom głupoty i agresji, trudno się dziwić, że wzięłam cię za tamtą od habibi.
          Lekarz od głowy to miałby sporo pracy u ciebie, ale szkoda jego czasu, tu tylko Darwin pomoże 😂
          • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:38
            A ty dalej o habibi, sloma ci z butow wystaje, szokujacy poziom ignorancji.
            Stara, glupia baba z prowincji 😂
            • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:48
              Stara to ty jesteś do czego się przyznałas w wątku startowym, ja mieszkam od urodzenia w Warszawie, która bynajmniej nie jest prowincja.
              Prowincja to zalatuje od karyny, która sądzi, że dzięki habibi jest "światowa".
              Wiesz dlaczego tacy jak oni celuja w brzydkie Polki? Ponieważ do kobiet z Europy Zachodniej nie mają startu 😂
              • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:05
                Tak, tak, wiocha od ciebie wieje 😂😂😂
                • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:13
                  Oj, pani w średnim wieku od habibi się zdenerwowala 😂
                  • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:54
                    Jestem mlodsza od ciebie z pewnoscia, a ty dalej z tymi habibi. Starsza, styrana zyciem matka polka z wieskiem. Najlepsze lata dawno za soba, pozostaje wylewanie jadu na forum, starowinko
                    • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:43
                      Skleroza nie boli, a sama się tak pięknie przedstawilas;
                      "Ona byla sama przez ostatnie kilka lat, ma prawie 40, faceci z jakimi sie spotykala, no ciagle bylo cos nie tak. Nie chcieli sie wiazac, ghosting, imprezowicze, byle zony I dzieciarnia, brak chemii itd."
                      Pierwsze słyszę, że jestem styrana życiem 😂 akurat moje jest bardzo wygodne ☺
                      A ty masz tylko habibi z przeceny 😂
                      • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:55
                        A gdzie pisalam , ze post jest o mnie? Solipsyzm typowej baby w srednim wieku.
                        Jestes tak tepa, ze nawet prostego postu nie jestes w stanie przeczytac ze zrozumieniem.
                        • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:08
                          Oczywiście, że o tobie, gdyby to była koleżanka to nie pisałabyś z taką agresją do tych, którzy kpia ze związku z habibi 😂
                          O tepocie z pewnością nie powinna pisać baba od habibi 😂
                          • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 19:28
                            O tej agresji to chyba o sobie klepiesz? Menopauza wjechala?
                            Ty dalej nawet nie zalapalas co to jest Habibi. Jestes za tepa na te gre, takie czerstwe teksty to z kolezankami z kola gospodyn mozesz wymieniac.
                            • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 20:02
                              Och to i menopauze masz. No to nic dziwnego, że wystarczy ci habibi 😂
                              Grę to ja mogę prowadzić z osobami na poziomie, z takimi, które muszą się zadowolić byle czym nie ma mowy o grze. Czuję raczej litość ☺
                              Przykro mi, że nikt normalny i wartościowy nigdy cie nie chciał i już raczej nie zechce, ale serio to nie jest moja wina ani innych atrakcyjnych kobiet ☺
                              • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 20:04
                                Ty nie jestes atrakcyjna I nigdy nie bylas, wiec o tym nie masz pojecia.
                                Teraz jestes juz starawa, zgorzkniala baba, ktora nie interesuje sie nawet wlasny maz.
                                Pozostaje ci pisanie rasistowskich wysrywow na forum.
                                • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 22:59
                                  No popatrz, a eksperci ocenili mnie jako atrakcyjną.
                                  Serio bidulo, nie twoja liga, możesz sobie co najwyżej pochlipac z żalu.
                                  Ale ty jesteś starsza i nawet w młodości nie byłaś atrakcyjna 😂
                                  Ciekawa jest ta twoja obsesja na punkcie mojego męża. Może poszukaj własnego, panowie 70+ niedowidza, niedoslysza to może jakis się skusi na resztki po habibi. Probuj bidulo 😂
                                  • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 08:08
                                    Mialam cudowny czas z przystojnym "Habibi" lol, jestem wypoczeta I w good mood.
                                    A ty co, babulino po nocach siedzisz na forum I ulewasz frustracje zmarnowanego zycia I zawisc 😂😂😂.
                                    I jeszcze jacys eksperci hahah, eksperci beda udowadniac wirtualnym Bytom na forum ze jestes atrakcyjna. Ales ty zakompleksiona, w pewnym wieku az glupio.
                                    • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:31
                                      Te twoje przechwalki przypominają mi to jak "swoim chłopakiem" chwalila się uposledzona dziewczyna z sąsiedztwa gdy byłam jeszcze dzieckiem.
                                      Tamto było po prostu smutne, u ciebie jest to żałosne.
                                      O kompleksach z pewnością nie powinna pisać pani w średnim wieku, której nigdy nie chciał i nie chce nikt oprócz habibi.
                                      Czyż może być większa porażka? smile
                                      Ja nie muszę niczego nikomu udowadniać, już kilka razy pisałam na tym forum o mojej pracy w charakterze modelki, dlatego daruj sobie te przytki na temat wyglądu, to ostatnie czym można mnie dotknąć. Akurat swojej atrakcyjności jestem pewna 😂
                                      • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:37
                                        Widac jak jestes pewna skoro grozisz jakimis dokumentami na potwierdzenie atrakcyjnosci I ze eksperci.cie za taka uznali.
                                        Zal mi ciebie, bo widze, ze zjadaja cie te kompleksy.
                                        Ja mam cudowny czas z "Habibi" ty nie masz nic. Zalosna jestes z ta desperacka proba obrony I udowodnienia ze jestes ladna.
                                        • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:41
                                          Nie grozę, tylko pisalam, że je mam.
                                          "Czas z habibi" to właśnie kwintesencja słowa "nic".
                                          Jakież kompleksy i brak życia trzeba mieć by tak się cieszyć byle czym ☺
                                          Ja niczego nie muszę udowadniać, tym się właśnie różnimy.
                                          • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:52
                                            Tylko w kazdym poscie cos udowadniasz zapalczywie 😂😂🤣
    • berber_rock Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:25
      Wyszlam do knajpy, a w miedzyczasie watek urosl do ponad 100 postow.

Podsumowujac: Iranczyc w Polsce budzi wiecej emocji niz jednorozec.
      • beaucouptrop Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:34
        E tam. Wypowiedzialy się tutaj też osoby, które nie mieszkają w Polsce.
        • princesswhitewolf Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 20:02
          Tak bo dziwi nas okreslenie Persa mianem Araba 😂
      • alpepe Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 15:35
        Jaka piękna forma: Iranczyc big_grin
      • klaramara33 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 16:19
        To ciekawe bo Słowianie przywędrowali z terenów perskich i wiele zapożyczyli z ich wierzeń.
        Oby ułożyło się im ,mimo różnic kulturowych.
    • ikoniecikropka Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:32
      Właśnie zdałam sobie sprawę, że padłabym trupem, gdyby córka mi przedstawiła narzeczonego Irańczyka. To w sumie okropne, no ale, padłabym.
      • kafana Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 23:06
        Ale dlaczego ?
        • ikoniecikropka Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 23:12
          Czytałam Betty Mahmoody i po tej lekturze jakoś ciężko byłoby mi to zaakceptować, zwyczajnie bałabym się o nią.
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 11:30
            Ja nie muszę nawet Betty Mahmoody czytać, miałam podobną historię w rodzinie.
    • mayaalex Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 17:35
      No wg mnie nie ma specjalnie sensu, jak tylko wyjechalam z Polski do Belgii to po latach nierokujacych zwiazkow natychmiast poznalam obecnego meza smile Ale to Turek wiec wg niektorych forumek rownie fatalny wybor co Iranczyk smile
      Wszyscy Iranczycy, jakich znam, sa bardzo ciepli i mili - i wszyscy sa przeciwnikami rezimu. To naprawde trzeba odrozniac, tam jest mnostwo mlodych i wyksztalconych ludzi stlamszonych na zewnatrz przez ich policje religijna ale zyjacych we wlasnych prywatnych kregach tak, jak ludzie na Zachodzie (imprezy, alkohol, internet).
      • zapomnialosiehehe1 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 18:01
        No I super, oby Wam sie dobrze zylo.
      • chatgris01 Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 13:07
        Turcy to najbardziej europejscy z muzułmanów, nie porównywałabym ich do innych.
        • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 14:29
          zależy z jakiej rodziny.
          na Bałkanach są moim.zdaniem bardzo europejscy.
          • chlodne_dlonie Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 15:24
            Tiaaaaaaaa.. zwłaszcza w takiej Albanii czy Kosowie uncertain
            • arabelax Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 16:58
              w sumie zle napisalam. znam tylko tych z Bośni.
    • kafana Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 23:04
      Znałam dziewczynę swietna, wspaniała inteligenta / prowadziła małą knajpkę. Często do niej zachodziłam. Czasem pogadalysmy. Była samotna, dla facetów przezroczysta, doświadczyła różnych rzeczy w szkole. No bo była mocno XL. Wyjechała do Irandii - znalazła cudownego rudego zwalistego wikingawink ma super zycie. Podróżują, ona mu gotuje, on zabiera co chwile szykuje dla niej niespodziankismile Zawsze bardzo się wzruszam jak wrzuci jakaś fotke.
      • kafana Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 23:08
        Hahaha a ja myślałam ze Irlandczyka. Moja poznała właśnie takiego ale tez super.
    • taki-sobie-nick Re: Kolezanka poznala Iranczyka 04.02.24, 23:18
      Kiedyś widziałam takiego mema:

Znak drogowy o treści "Opuszczasz/opuszczacie strefę szariatu. Przestaw/przestawcie swoje zegarki o 500 lat do przodu".
    • simply_z Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:34
      Moderacjo, dalej bedzie ignorowac ten wysyp wulgaryzmow i belkot zaburzonej osoby?
      • husky_cat Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 09:50
        Oj tam, po latach celibatu dorwala odpad atomowy i chwali się jak pies kością 😂
        Rozmowa z nia jest jak przesuwanie kijem po pretach klatki ☺
    • maly_fiolek Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 10:01
      Ech... Pożyje, zobaczy.
      Prince of Persia jest wychowany w pewnej religii, gdzie status kobiety jest dość... niski.
      Jak jeszcze pochodzi z miasteczka przy Pakistanie to współczuję.
      Jednego nie można im odmówić, makaron potrafią na uszy nawijać, prezenciki dawać... a po ślubie, gdy pojawią się dzieci odkrywają twarz.
      Ale wtedy jest za późno.
      • chlodne_dlonie Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 11:23
        Można mieć nadzieję, że skoro koleżanka 40 plus, to potomstwa nie będzie wink
        Tylko czy to okaże się plusem dla związku to nie wiem..
    • chlodne_dlonie Re: Kolezanka poznala Iranczyka 05.02.24, 11:15
      Cóż rzec - szczęścia na tej nowej drodze dla koleżanki wink
      Oby jej wybranek nie pokazał swego 'drugiego' oblicza..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka