Dodaj do ulubionych

Balsam do ciała jaki byście poleciły

13.07.24, 10:07
Piękny zapach i dobre nawilżenie. Co polecacie
Obserwuj wątek
    • leosia-wspaniala Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 10:18
      Only Bio Mandarynka
      • kornelka37 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 10:20
        A i jeszcze żeby dobrze się wchłaniał bo czasem są jakieś takie tłuste
        • eliszka25 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 11:03
          To wypróbuj ziaja gdanskin. Wchłania się bardzo dobrze i pachnie świeżo, taką jakby morską bryzą. Moim zdaniem w sam raz na lato. Na upały fajne są też jogurty do ciała z the body shop. Ostatnio miałam grejpfrutowy i latem był super. Wchłania się momentalnie i daje takie poczucie odświeżenia na skórze.
    • szarmszejk123 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 10:26
      Te dwa lubię
      • mysiulek08 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 18:18
        z organic shop lubie marokanska pomarancze, jeden z niewielu zapachowych jaki toleruje
    • ardzuna Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 10:32
      Regenerujący balsam do ciała Róża i imbir Green Pharmacy
    • karollo26 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 10:37
      Ja bardzo lubię masła z Body Shopu. Np mango, migdałowy.
    • eliszka25 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 10:43
      Dla mnie najlepsze są masła z body shopu, mają piękne zapachy i nawilżają moją skórę naprawdę na długo. W upały używam ich jogurtów do ciała. Bardzo dobry jest też balsam ziaji z seri gdanskin. Pachnie tak bardzo świeżo, na lato w sam raz.
      • gryzelda71 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 10:56
        Tak też z ziaja to na lato zawsze zabieram.
      • asiairma Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 11:30
        Właśnie miałam napisać, że też lubię body shop (ale kupuje zapas tylko raz lub dwa razy w roku na dużych promocjach), ale godny zamiennik wkleiłam poniżej- masło karotenowe ava. I dużo dużo tańszy.
        • eliszka25 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 11:51
          Możesz napisać, gdzie to masło kupujesz? Ja próbowałam zamienników, ale nigdy to nie było to, więc wracam do body shopu. Przy czym u mnie to nie jest drogi sklep. Cenowo raczej niższa średnia półka, ale jak by się dało dobrze i taniej, to czemu nie. Będę niedługo w Polsce i chętnie poeksperymentuję.
          • asiairma Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 13:42
            Ava karotka, wkleiłam niżej.
            • eliszka25 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 17:36
              Chodziło mi o sklep, w sensie czy np. w rossmannie można kupić.
              • asiairma Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 18:55
                allegro smile
                • eliszka25 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 14.07.24, 03:45
                  Ok, czyli odpada, u mnie nie ma Allegro.
                  • mikams75 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 14.07.24, 09:24
                    wykup sobie smarta na miesiac na allegro na darmowe przesylki kupujesz i od razu skladasz wypowiedzenie, zeby nie liczylo za miesiac na nowo) i planujac pobyt w pl pozamiawiaj co sie tylko da. Tym sposobem oszczedza sie cenny czas w kraju, bo zakupy juz sa a ceny zazwyczaj sa nizsze niz w popularnych drogeriach jesli akurat nie ma promocji. No i dostepnosc towarow jest na allegro super. Nawet jest np. chcesz jakies ksiazki to tez zamawiasz w ksiegarni na przez allegro i nie placisz za wysylke.
                    • eliszka25 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 14.07.24, 16:20
                      Z zakupami w Polsce nie mam problemu. To co musi być zamawiane z polskiego konta kupuje nam syn męża, ale eksperymenty wolę obczaić sama na miejscu. Już nawet znalazłam to masło u nas w sieci.
    • lucadimontezemolo Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 10:59
      Ale może sprecyzuj, co oznacza piękny zapach.
      • grey_delphinum Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 11:28
        lucadimontezemolo napisała:

> Ale może sprecyzuj, co oznacza piękny zapach.
        >
        Słusznie, bo np. dla mnie odpadają wszelkie "jedzeniowe" zaoachy, ktore ktoś zalinkował.
        Od razu mi niedobrze, gdy czuję na kimś lub na sobie zapachy typu karmel, wanilia , kakao itp.
        • eliszka25 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 11:47
          Też racja. Ja lubię zapachy „świeże”, czyli balsam może pachnieć cytryną, pomarańczą czy jakimiś kwiatami typu konwalia, ale już wanilia czy migdały odpadają.
          • kornelka37 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 12:26
            Ja też świeże morskie lub jakieś cytrusowe. Migdałowe itp odpadają zaraz mnie mdli
        • m_incubo Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 19:01
          O matko, mnie też.
    • asiairma Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 11:27
      https://ava-kosmetyki.pl/wp-content/uploads/2022/05/Body-Butter-Karotka-sklep.png
      Ja bardzo lubię ten, stosunek ceny do jakości ekstra. Delikatnie pachnie wanilią.
    • primula.alpicola Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 11:45
      Nie wiem jakinto piękny zapach dla Ciebie. Mój ulubiony to Mokosh zielona kawa z tabaką, odjechany ten zapach.
      • madame_edith Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 14:34
        Też ten zapach uwielbiam, ale jest dyskusyjny, moja córka twierdzi, że śmierdzi strasznie smile
        • primula.alpicola Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 18:17
          madame_edith napisała:

> Też ten zapach uwielbiam, ale jest dyskusyjny, moja córka twierdzi, że śmierdzi
          > strasznie smile

A moja bardzo lubi i podkrada😁
      • beaucouptrop Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 18:07
        Miałam go właśnie polecić. Mój ulubiony zapach na lato. Fajna konsystencja. Dobrze się wchłania. I jeszcze Hagi Ziolowo mi. Świeży, delikatny zapach.
    • czarna_kita Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 12:00
      Ziaja Gdanskin taki w niebieskiej butelce, szybko się wchłania, ładnie pachnie.
    • kachaa17 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 12:12
      Ja używam Garniera w czerwonej butelce ale nie wiem czy ma on piękny zapach - mi się podoba.
    • gaskama Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 12:28
      Wyłącznie Dermedic
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt,356688,dermedic-hydrain-3-hialuro-maslo-ultranawadniajace.html
      Mam suchą atopowa skórę. Nawilża, pięknie pachnie, szybko się wchłania.
      • gaskama Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 12:31
        P.S. Nie jest to masło. W konsystencji bardziej przypomina krem Nivea. Zapach ... łąki? Deszczu? Melona? Uwielbiam.
    • imponderabilia20 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 13:05
      .
    • geez_louise Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 13:23
      Ostatnio kupiłam dwa balsamy palmers, jeden Cocoa butter, drugi nie pamiętam, chyba ten klasyczny kokosowy, mam go w pracy to teraz nie sprawdzę. Są gęste, oleiste i pachną spożywczo, ale są genialne. Od 30 lat o nich słyszałam i sądziłam że są na pewno przereklamowane. Nie są. O ile mnie nie uczulą, to będę je kupować ciągle.
      • damartyn Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 17:48
        Jestem wierna Palmersowi od lat. Nawet jak nabędę coś innego, zawsze wracam do Palmer's Cocoa Butter.
        Na zapachu mi nie zależy, chociaż akurat pachną niezgorzej, a bardziej na nawilżaniu i te są genialne w tej kwestii..
    • snakelilith Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 13:26
      Urtekram Soothing Lavender albo Rose Body Lotion. Oba znakomite dla suchej cery, ale nie zostawiające tłustego na skórze. Zwłaszcza pierwszy jest rewelacja.
    • chatgris01 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 15:10
      Na upały to raczej nawilżające mleczko do ciała. Zapach kwiatu pomarańczy (cytrusowy).

https://media.houra.fr/ART-IMG-XL/33/42/3574661644233-1.jpg

Albo kokosowe:

https://www.bioveganshop.it/banner/crema-corpo-idratante-cocco_9182_it_b.jpg
    • klaramara33 Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 13.07.24, 17:33
      Bielenda balsam złote ceramidy
    • wapaha Re: Balsam do ciała jaki byście poleciły 14.07.24, 09:37
      uwielbiam ostatnio ten zapach-mam płyn do prania,balsam właśnie, patyczki zapachowe, wodę toaletową( używam jako odświezacz powietrza)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka