Dodaj do ulubionych

Wizje Jackowskiego

17.03.26, 22:29
Słuchacie? Wierzycie? Może jest ktoś kto analizuje i wie które się sprawdziły, a które nie?
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 22:30
      To ten z Manaamu?
      • alicia033 Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 22:58
        krwawy.lolo napisał:

> To ten z Manaamu?

Pudło.
        • krwawy.lolo Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 23:03
          No, w tzw. międzyczasie doznałem olśnienia, że to jakiś szarlatan, którego bełkotem niektóra eMatka zaśmieca swój światły umysł.
          • iwles Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 23:07

Baaardzo śmieszne, tym bardziej, że Marek Jackowski nie żyje.
            • boggi_dan [...] 17.03.26, 23:14
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • boggi_dan Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 07:32
              iwles napisała:

>
              > Baaardzo śmieszne, tym bardziej, że Marek Jackowski nie żyje.
              >
              > Mój post usunięty. A on jawnie się nabija ze zmarłego.
              >
          • no_name33 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:47
            krwawy.lolo napisał:

> No, w tzw. międzyczasie doznałem olśnienia, że to jakiś szarlatan, którego bełk
            > otem niektóra eMatka zaśmieca swój światły umysł.

Tam wątek bardzo dobrze obnaża „wąską specjalizację” ematki.
            Rzeczywiście bardzo wąska.
            • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:49
              No juz gorzej niz brainrots nie moze byc.

Wyklady jasnowidzacego tokarza o ekonomii przy tym to pikus
            • boggi_dan Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 07:34
              no_name33 napisała:

> krwawy.lolo napisał:
              >
              > > No, w tzw. międzyczasie doznałem olśnienia, że to jakiś szarlatan, któreg
              > o bełk
              > > otem niektóra eMatka zaśmieca swój światły umysł.
              >
              > Tam wątek bardzo dobrze obnaża „wąską specjalizację” ematki.
              > Rzeczywiście bardzo wąska.
              Nie pokazuje jak lolo wypisuje bzdury w każdym watku. I jeszcze go moderacja wspiera. Bo obraża uczestniczki tego forum.
    • heca007 Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 22:33
      Chyba żartujesz? Ten pan ma wizje jak każdy pijak po butelce wódki tongue_out
    • princy-mincy Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 22:43
      Moja dalszą znajoma była u niego po zaginięciu bliskiej osoby.
      Jackowski wiedział w jakim kraju i okolicy jakiego miasta (nie w PL) zaginęła ta osoba (znajoma mu powiedziała).
      Wskazał okolice ok 100 km dalej (niedaleko morza) powiedział, że zaginiona osoba znajduje się pod wodą i otaczają ją rośliny wodne. Powiedział, że sprawa jest śliska i on widzi nielegalne interesy.
      Nie wiedział, że samochód tej osoby znaleziono blisko plaży z listem pożegnalnym i że policja wcześniej prowadziła dochodzenie jeszcze przed zaginięciem.
      Sprawa nie była w polskich mediach a i za granicą była tylko lakoniczna informacja o zaginięciu - nie byłby jej w stanie znaleźć od momentu spotkania z moją znajomą, bo wcześniej nic o tym nie wiedział a przy niej nic w necie nie szukał ani nie wychodził.
      Tamta osoba nigdy nie została odnaleziona a po paru latach uznano ją za zmarłą.
      • bezmiesny_jez Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 11:34
        Jakby mi ktoś kazał jasnowidzić i szukać zaginionej, to też bym wskazała okolicę do 100 km od zaginięcia, pieprzyła o wodzie w pobliżu (zawsze jest jakaś woda w pobliżu, zresztą zdefiniujmy "w pobliżu"). Śliska sprawa, interesy, emocje, w tle na pewno znajomy mężczyzna. W większości przypadków bym trafiła.
        • 35wcieniu Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 17:24
          Jackowski domyślnie zawsze widzi wodę.
    • aankaa Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 22:46
      www.wprost.pl/kraj/12276162/jackowski-o-iii-wojnie-swiatowej-jasnowidz-ujawnil-mroczna-przepowiednie.html

pora szykować plecak ochronaludnosci.edu.pl/niezbednik/plecak-ewakuacyjny/
      • mocca26 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 05:53
        Specjalnie dla autorki wątku przeczytałam big_grin

Czyli III wojna światowa Polski nie obejmie, ale w coś wdepniemy. Cóż, obawiam się, że wdepneliśmy w 2015 r.
    • smoczy_plomien Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 22:52
      Moja znajoma była u niego dowiedzieć się, kto jest jej biologicznym ojcem. Po tym jak opowiedziała mu o sobie, swojej rodzinie i swoich snach o rzekomym ojcu, kazał jej na godzinę wyjść z gabinetu, bo miał mieć wizję. Zapewne w tym czasie googlał znajomą i jej rodzinę. Powiedział jej, że ojciec był architektem (takiż zawód pełni znajoma) oraz kilka informacji z jej snów. Koleżanka zachwycona, że jej sny były prawdziwe i w ogóle jak te geny przebijają, że nic nie wiedziała, a została architektką jak ojciec 😂 Kontakt nam się urwał, nie wiem, czy udało jej się ustalić, kto naprawdę był tym ojcem, ale wątpię.
    • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 22:53
      Ja go bardzo regularnie oglądam wieczorem do kawy i ciasta, są takie które się sprawdziły, ale on często podaje niepotrzebnie jakies ramy czasowe, mimo ze nie jest pewien, i przez to mu gorzej idzie. Lata temu opowiadał że widzi wielką wojnę na świecie i miało to byc koło 2018 a jest dopiero teraz, twierdził że będa dwie wojny, jedna lokalna, a potem druga i jedna z nich wymknie się spod kontroli. Mogłoby to pasowac do wojny najpierw na Ukrainie i teraz na Bliskim Wschodzie. No i w sumie wyszła mu data zaognienia sytuacji na świecie bo podawał, ze ma wrażenie że początek trzeciej wojny będzie w lutym- marcu 2026 roku. Lata temu opowiadal tez ciekawa rzecz, że zobaczył Polskę podzieloną na 3 części, jakby rozbiory? Wtedy to sie wydawało kompletnie absurdalne, a teraz juz powoli przestaje. Sporo rzeczy mu się kompletnie nie sprawdziło, chocby rząd Tuska miał upasc w listopadzie zeszłego roku, i wiele innych, często mówi o wielkim krachu który ma nadejsc i miał byc juz w zeszłym roku , a teraz znów mówi ze go czuje, że jest blisko. Oglądam to rozrywkowo, i niektóre audycje są nudne bo jest ich sporo, ale tak raz w tygodniu jest jedna ciekawsza. Kiedys mówił, że widzi w Polsce taką sytuacje: jest zimno, śnieg, a masa ludzi stoi i się modli po kosciołach, tzn sa przerażeni i przyszli całymi tłumami pod te koscioły aż sie w nich nie mieszczą i sie modlą. Mówił tez, że widzi całe opustoszałe miejscowości w południowo wschodniej Polsce i nie miał pojęcia dlaczego, bo wyglądało jakby nic się tam nie działo.
      • mava12 Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 23:26
        >Ja go bardzo regularnie oglądam wieczorem do kawy i ciasta,

ja czasem wchodzę, jak już zrobię poranną prasówkę i nic ciekawszego nie ma. Ostatnio jednak bardzo rzadko bo pan jest typowym pisiorem, pardon "patriotą" (patriotom) i dosyć mnie denerwuje.
        Jak dla mnie on prowadzi ten kanał wyłącznie dla kasy (reklam) a jego tzw. wizje to po prostu analiza bieżących wydarzeń. Dosyć prostych zresztą, by nie powiedzieć prostackich. I jego jakichś wynurzeń pro pisuarskich.
        Poza tym pan ma gófowiedze techniczną (chyba synuś go instruuje) a jego siorbanie herbatki i burczenie w brzuchu, sa nie do zniesienia.
        • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 23:30
          Cos ty, to Braunowiec a nie Pisuar. Nie wiem co gorsze 😂
          • boggi_dan Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 07:36
            princesswhitewolf napisała:

> Cos ty, to Braunowiec a nie Pisuar. Nie wiem co gorsze 😂
            >
            Nie wiem co się tak śmieszy?
            • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 16:11
              Ksenofobia mnie smieszy i przekonanie niektorych partii politycznych ze Olska ma szanse byc niezalezna a Unia to zuo
        • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 23:33
          Często gada duzo na temat bieżących wydarzen, prasy, daje swoje komentarze, co faktycznie jest nudne, ale tak raz w tygodniu miał audycje, w których juz miał te wizje, ile zreszta on ma ich miec? Jak audycja trwa godzinę, to gada o czymś a wizje zostawia na koniec.
        • angazetka Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 08:57
          > Poza tym pan ma gófowiedze techniczną

Akurat to, jak nie ogarnia techniki, jest jedną z jego pozytywniejszych stron wink Dziś się już takiego stopnia braku profesjonalizacji nie spotyka w dużych kanałach na YT.
      • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 05:34
        Trzymam kciuki, żeby się sprawdziła wizja trójpodziału Polski. W jednej części pisiory, w drugiej konfa, w trzeciej reszta. Hmmm, rozmarzyłam się.
        • husky_cat Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 09:07
          Pisiory mogą być razem z konfiarzami.
          Podczas ostatnich wyborów Polska się pięknie podzieliła szkoda by było to zaprzepascic
      • bezmiesny_jez Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:06
        >Ja go bardzo regularnie oglądam wieczorem do kawy i ciasta, są takie które się sprawdziły, ale on często podaje niepotrzebnie jakies ramy czasowe, mimo ze nie jest pewien, i przez to mu gorzej idzie. Lata temu opowiadał że widzi wielką wojnę na świecie i miało to byc koło 2018 a jest dopiero teraz, twierdził że będa dwie wojny, jedna lokalna, a potem druga i jedna z nich wymknie się spod kontroli.

Ahahaha. No faktycznie, wizja wielkiej wojny to wspaniała przepowiednia, taka zaskakująca, wojny to taka rzadkość na świecie! Pytanie, co to wielka wojna?
        • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 18:09
          Masz troche racje, mozna trafic przypadkowo, ja to tylko ogladam rozrywkowo, tylko że te lata temu to bylo bardzo dziwne bo zdawalo sie ze kolejnych duzych wojen juz nie bedzie typu swiatowa, może najwyżej w czarnej Afryce, ale jakby mi ktoś powiedzial że Rosja nas może zaatakować to bym go zabiła śmiechem. To co ostatnio się dzieje świadczy, że świat zwariował, a już na pewno zwariowali Putin z Trumpem.
    • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 23:12
      Zapomnij. Juz probowalam tym straszyc. Nie nabraly sie.

Sa lepsze sposoby
      • bezmiesny_jez Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:08
        Ojej, nie spełniły się princeskowe przepowiednie, zostałaś wyśmiana i teraz obracasz w niby żart big_grin Co za żenada.
        • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:50
          Jak sie nie sprawdzily? A ja podawalam daty? Wlasnie jest wojna na Bliskim Wschodzie i lada moment bedzie wielki krach bo ceny poszybuja na skutek cen paliw i blokady Ormuz.
          • bezmiesny_jez Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 07:23
            Oczywiście, podawałaś. Po przyjeździe uchodźców z Ukrainy w polskich sklepach miało braknąć jedzenia. 4 lata minęły i co?
            • krwawy.lolo Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 07:28
              Dlatego powtarzam, wszelkie tego typu proroctwa powinny być obciążane sowitą kaucją, która przepadałaby w przypadku niespełnienia się przepowiedni. Wtedy nie byłoby proroków chyba w ogóle.
              • iwles Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 07:38

Ale że to usługodawca ma płacić kaucję klientowi? 😲
            • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 16:16
              >przyjeździe uchodźców z Ukrainy w polskich sklepach miało braknąć jedzenia. 4 lata minęły i co?

Mysle ze mieszasz. Ja napisalam ze na skutek wojny z Ukraina i nie bo Ukraincy wszystko wyjedza. Polska akurat produkcja zywnoscia stoi. Problem jest w kosztach żywności - transport, koszt barylki ropy, oraz jak na Ukrainie sie zaostrzy to miliony glodnych przybeda. I okresowo moga byc braki. I oby jakas elektrownia nie pierdykla ma Ukrainie bo wtedy zle ze zbiorami.
        • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:52
          A o Jackowskim to ja tu kiedys watek zalozylam ale sie nie nabraly...

Ja nie mam wizji takich jak Jackowski ze Polsks podziela na kawałki. Ale ma racje ze wiecej uchodzcow z Ukrainy przybedzie i to w milionach
    • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 23:44
      To te słynny jasnowidz, który zapomniał przewidzieć wojnę w Ukrainie, a wcześniej pandemię?
      • konsta-is-me Re: Wizje Jackowskiego 17.03.26, 23:48
        Przecież pandemię przepowiedział.
        • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 06:50
          Tak, słyszałam fragment wywiadu, w którym to tłumaczył. Otóż ilestam miesięcy wcześniej powiedział, że "będą problemy z oddechem" czy jakiś tak podobnie. Co według niego było właśnie przepowiednia pandemii.

Wszelkiej maści cudotwórcy, telepaci, wroże i specjaliści od kontaktów z zaświatami właśnie tak działają - używają niejasnego języka pełnego metafor i mówią dość dużo. Żeby potem zinterpretować fragment swojej wypowiedzi jako aniemówiłem.

Opium dla ludu.
          • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:03
            Mówił, że ludzie będą bali się oddychać a nie że będą problemy z oddechem.
            • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:17
              I jak to się ma do pandemii? Bałaś się oddychać? Ja, o ile w wielu aspektach byłam covid histeryczką, to akurat oddychać się nie bałam.
              • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:24
                Niektórzy się podobno bali, np. w autobusach pełnych ludzi to nie byłoby dziwne. Niektórzy wprawdzie uważają, że może chodzić o coś innego i to jeszcze przed nami.
                • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 08:35
                  Którzy, ci niektórzy? Rozmawiałaś z nimi, czy tak tylko sobie pleciesz trzy po trzy. Masz prawo wierzyć Jackowskiemu, ale wychwalając jego "osiągnięcia" robisz taką samą robotę, jak ci, którzy polecają szarlatanów i innych cudotwórców z bożej łaski.
            • fibi00 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 09:05
              pupu111 napisał(a):

> Mówił, że ludzie będą bali się oddychać a nie że będą problemy z oddechem.

Tak czy siak, można do tego dopasować wiele sytuacji. Jednej zimy będzie duży smog i Jackowski powie że to przewidział bo ludzie będą bali się oddychać, byłby jakis większy pożar (fabryki, wysypiska śmieci) Jackowski powie że tak, właśnie o to mu chodziło.
            • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 16:20
              pupu111 napisał(a):

> Mówił, że ludzie będą bali się oddychać a nie że będą problemy z oddechem.

...mhm i po paru miesiącach mógł ten czy inny fragment swojej nader niejasnej wypowiedzi zupełnie dowolnie, dopasowując do czegokolwiek, co się jakkolwiek kojarzyło z podstawową funkcją życiową, także metaforycznie. To jest właśnie metoda takich kuglarzy, a ty to łykasz, pełna podziwu. Weź przestań, bo się słabo robi.
          • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:14
            Do-kła-dni-ście!
            • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 10:05
              Ale dosc dokładnie przewidzial krach bankowy 2008. Mowiac ze we wrzesniu upadna banki. I to mu wyszlo.
              • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:27
                Trafiło się ślepej kurze ziarno
                • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:52
                  Moze sheer luck a moze costam faktycznie przewidzial. Kto wie kto wie.
                  • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 16:28
                    Sęk w tym, że najprawdopodobniej jego "przepowiednie" są po prostu oparte na tym, co wyczyta na internetach. Nic dziwnego, że czasem udaje mu się z grubsza trafić. Nic dziwnego, że cała reszta jego pozal się borze przepowiedni po pierwsze nie jest trafiona, po drugie - zero z nich pożytku.

Gdyby rzeczywiście przepowiedział pandemię w taki sposób, żeby np zawczasu kupić zapas maseczek, środków dezynfekcyjnych i papieru toaletowego (pamiętacie, jak się ludzie rzucili po papier w pierwszym tygodniu lockdownu?), to miałoby jakiś sens. Mętna fraza o "baniu się oddychania" to typowe chachmęcenie takich typków i kompletnie nic z tego nie wynika dla nikogo
                    • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:27
                      A to takich bylo tylko dwoch. Jeden to Andre Barbault przewidział na 20/21 a druga to byla japonka Tatzuki czy jakos tak
    • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 05:29
      Nie rozumiem fenomenu tego pana. Słucham dużo podcastów crime true, gdzie zdarza się, że zdesperowana rodzina (dotyczy zaginięć) zwraca się o pomoc do Jackowskiego. Jaki efekt? Okrągłe zero zgodności "wizji" hochsztaplera z prawdą. Takich ludzi należy ostracyzmować, a nie promować.
      • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 06:34
        Nie wiem jakich podcastow słuchasz, ale o nim był cały serial pt. Eksperyment jasnowidz, ktory byl emitowany bardzo dawno temu w tv. Kazdy odcinek poswiecony jednej sprawie, znalazl mase cial, opisywal gdzie lezaly, i wiele razy policja je znajdowala w tych miejscach. Nie za kazdym razem oczywiscie mu sie udaje, bo jasnowidz to nie cudotworca. Żeby sobie wyrobić opinie, trzeba sie dokładnie z czymś zapoznać.
        • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 06:52
          Mhm, a ten szacowny dokument był zapewne zrobiony przez krewnych i znajomych w pełnym porozumieniu z bohaterem.

Jeśli się któremuś wrozowi coś udało przepowiedzieć, to tylko przypadkiem.
          • memphis90 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:30
            Ja myślę, że ja jakaś osoba wskazuje pewnie liczne zwłoki i ciała, to przypadek nie jest jedynym logicznym wyjaśnieniem… 🤔
            • kk345 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 08:43
              😀
          • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 10:08
            >Mhm, a ten szacowny dokument był zapewne zrobiony przez krewnych i znajomych w pełnym porozumieniu z bohaterem.

Nie, nie. W odnajdowaniu trupow to on jest akuart dobry i ma cala tone zaswiadczen z policji ze skutecznie pomogl znalezc trupa. Na jego stronie sa. Gdyby byly falszywe to by nie wychodzil z sadow.
            • memphis90 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:05
              Policja wydaje zaświadczenia o wsparciu w szukaniu trupow…? 🤔
              • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:08
                No ma tego sporo o jakos po sadach go nie ciagaja:

krzysztof-jackowski.info/dokumenty-policyjne/
            • tania.dorada Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 16:30

> Nie, nie. W odnajdowaniu trupow to on jest akuart dobry i ma cala tone zaswiadc
              > zen z policji ze skutecznie pomogl znalezc trupa. Na jego stronie sa. Gdyby byl
              > y falszywe to by nie wychodzil z sadow.

A kto by go pozywał, te trupy? Czy mordercy, którzy rzeczone trupy zakopali gdzie indziej?
              • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:29
                Jezu... Czytasz w ogole o czym piszemy?

Policja. On ma na swojej stronie zaswiadczenia z pieczatkami z policji i nazwiskami komendantow o tym ze pomógł. Gdyby to bylo sfalszowane to by juz mial sprawy karne
        • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 06:53
          Skoro tak twierdzisz.... To sobie twierdź
        • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:33
          W odsłuchiwanych przeze mnie podcastach udało mu się wyciągnąć kasę od rodzin i wzbudzić fałszywą nadzieję. Facet o wiarygodności i uczciwości podobnej do kwadratogłowego "detektywa" Krzysztofa Rozpierduchę Rutkowskiego. Rozumiem, że zrozpaczeni bliscy chwytają się przysłowiowej brzytwy, ale nie rozumiem, że rozsądni, myślący ludzie poświęcają czas na śledzenie poczynań tego pana.
          • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 16:16
            Całkiem możliwe, że się przed pozwem zabezpiecza sprytna umowa, stąd brak pozwów.

Mi się ten bardzo serio traktujący sam siebie facet tez kojarzy się z Rutkowskim, tyle że Rutkowski ma wizerunek klauna, a ten jest skrajnym ponurakiem. Moim zdaniem jego działalnosc to bardzo cyniczna sprawa. Ale jak widać nawet po tym wątku, naiwnych nie sieją...
            • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 16:25
              Ty widzialas w ogole te zaswiadczenia?
              krzysztof-jackowski.info/dokumenty-policyjne/

Tam sa imiona i nazwiska i oswiadczenia policji. Zadna umowa nie chroni przed sfalszowaniem kilkudziesieciu zaswiadczen ze steplem policji. Nie fantazjuj
              • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 16:31
                Jeśli rzeczywiście znajduje trupy, policja powinna się nim zainteresowac, jak słusznie to ktoś wcześniej zauważył wyżej.
                • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:30
                  >policja powinna się nim zainteresowac,

No przeciez on z policja wspolpracuje i niejednokrotnie policja sie do niego w tej sprawie zwraca. Ty idz na jego strone i czytaj te sprawozdania policyjne
            • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 16:25
              On naprawdę te trupy czasem znajduje
              • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 17:41
                Naprawdę chce, żebyś w to wierzyła
                • konsta-is-me Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 18:11
                  Przecież to ty WIERZYSZ że nie może znajdować tych ciał i choćby ci podstawić pod nos tysiąc oficjalnych dokumentów z policji, to i tak byś twierdziła że to nieprawda.
                  Bo chcesz w to wierzyć.
                  • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 18:14
                    No właśnie, dokładnie, sa ludzie którzy nie rozumieją tych zdolności, ale można to udowodnić, policja od lat korzysta z pomocy jasnowidzow na całym swiecie i takie zdolnosci istnieja.
              • miurielamirsa Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 18:43
                Wiesz, rodzice Krzysia Dyminskiego też znajdują trupy.
                I większość trupów jest odnajdywana zupełnie przez przypadkowe osoby.
                Wszyscy mają dar jasnowidzenia?
                Ja osobiście miałam i mam kontakt z rodzinami, którym miał pomagać i każdemu mówił w sumie to samo...
                • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 18:55
                  No nie, jak idziesz i zobaczysz że leży trup to nie trzeba jasnowidzenia smile
                • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:31
                  No przypadkowo to mozna sie natknac na trupa ale rozrysowac na odleglosc gdzie maja szukac?
            • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:08
              Otóż, do tego jeszcze promują gostka. Ja np. powinnam być traktowana jako przynosząca katastrofy, kataklizmy i inne nieszczęścia:
              Wenecja - tydzień po wyjeździe powódź;
              Paryż - pożar katedry Notre-Dame;
              Stambuł - zamach terrorystyczny na ulicy, którą w przeddzień zwiedzaliśmy;
              Grecja - fala pożarów;
              Maroko - trzęsienie ziemi;
              Liban - odwołanie imprezy parę dni przed wyjazdem - naparzanie się Hezbollahu z Izraelem;
              Gruzja - zamieszki;
              ZEA i Oman wiadomo.
              Tyle na szybko, czy na tej podstawie mogę "robić" za Kasandrę przestrzegającą gdzie nie jechać?
              • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:32
                Mysle ze jego jasnowidzenie globalnych spraw to jedno a znajdowanie trupow to drugie.
    • memphis90 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:28
      Ja się sugeruje wyłącznie Przystoynymi i akuratnymi przepowiedniami Agnes Nutter. Polecam, sprawdzają się w 100%
      • arthwen Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 09:08
        Mnie się nie sprawdzają niestety wink Ale to może dlatego, że większość przepowiedni Agnes dotyczy jej rodziny, a jakoś przodkowie z linii Nutter się nie trafili wink
    • yenna_m Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:41
      Moim zdaniem facet jest sprytny i swoje wizje w dużej mierze opiera na doniesieniach medialnych oraz logice.
      Pamiętam, jak net zalały pogłoski, że Kaczyński ma raka i wtedy Jackowski wieszczył, że Kaczyński zanika. On czuje, że on będzie zanikać. On nie umie tego wyjaśnić, ale czuję, że Kaczynski zanika (co miało sugerować odchodzenie na nowotwór).
      Od tych wizji upłynęło bardzo czasu, Kaczyński niezaniknięty, ma się wspaniale i nie był to nowotwór a kolanko. A Kaczyński ma się dobrze i dalej zajudza ludzi na siebie
      • angazetka Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 09:19
        Zdaje się, że pod względem znaczenia w swojej partii i w polityce to jednak znacząco zanikł.
        • angazetka Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 09:20
          Co też pokazuje problem z takimi przepowiedniami - jeśli się chce, to wszystko można odpowiednio zinterpretować.
        • yenna_m Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:35
          O zanikanie. 2018 rok
          www.fakt.pl/polityka/kaczynski-podpadl-silnym-ludziom-jackowski-mowi-co-grozi-prezesowi-pis/ht0smmt#:~:text=Znany%20jasnowidz%2C%20Krzysztof%20Jackowski%20m%C3%B3wi%C5%82%20ju%C5%BC%2C%20%C5%BCe,%22zanika%22.%20Teraz%20wr%C3%B3%C5%BCbita%20doprecyzowa%C5%82%2C%20co%20to%20znaczy.

No nie wiem, w międzyczasie Kacxynski zdążył być nawet premierem i wygrać kolejne wybory.

Przepowiem przyszlosć: Kaczyński i Tusk umierają. W perspektywie kilku-kilkunastu lat przecież odejdą z tego świata 😎🙃
          • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:48
            Jezu dlaczego kilku? Ty czarnowidzu

Ale ale... KJ rzekł parę tygodni temu ze Netanjahu mial zejsc po ataku jakims

Teraz jest sprawa z 3ma AI video z nim.

Zobaczymy czy zyje czy nie za jakis czas...
            • yenna_m Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 16:32
              No bo takie jest prawdopodobienstwo big_grin

Mnie rownie mocno ucieszy, gdy obaj panowie udadzą się na szczęśliwą emeryturę. Wszyscy odetchniemy.
      • magnoliaa50_50 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:26
        Jasne, Jackowski opiera się na logice. Upierał się, że jak ktoś ma telefon prywatny i służbowy to na całonocnej imprezie musi mieć jeden i drugi. Zostawienie służbowego w domu, oznacza że jest się mordercą (sprawa I. Wieczorek).
    • bazia_morska Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:46
      Podobno miał bliskie kontakty w trójmiejskiej mafii i stąd brały się jego trafienia. Od dłuższego czasu jego informator nie żyje, to i porządnych wizji brak.
      • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:57
        Ja z tego co pamiętam z serialu, to on bardzo często znajdował zwłoki osób, które umieraly smiercia naturalną, na np. zawal, często szukał schizofrenikow, itp. Pamiętam odcinek, że rodzina się zwróciła o pomoc, przyniosła kurtkę zaginionego, on zobaczył że ta osoba wsiada do tramwaju, jedzie, wysiada i idzie do pobliskiego lasu tam się przewraca pod drzewem i umiera. Opisywał na ile mógł miejsce i policja potem znalazła tam to ciało, i było tak wielokrotnie. Nie zawsze mu wychodzi, jak ludzie idą i oczekują że będą mieli gwarancję to są nienormalni.
        • iwles Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 09:05
          pupu111 napisał(a):

> Nie zawsze mu wychodzi, jak ludzie idą i oczekują że będą mieli gwarancję to są nienormalni.

A od czego to zależy, że raz mu wychodzi a innym razem nie?

• magnoliaa50_50 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:27
            Dobre pytanie.
          • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 17:57
            Bo to jasnowidzenie, i ta wizja musi się pojawić. Czasem tak było, że nie widział nic, albo musiał probowac po kilka razy. Jak się zdarza że ktoś leży pod np. drzewem, i on to zobaczy, to nie poda przecież dokładnych współrzędnych, tylko potem policja się musiała trochę naszukac pod tymi drzewami, ale wielokrotnie tak było, że znajdowano na podstawie jego pomocy tzn tam gdzie podał że widział że ktoś zginął . Lekarz tez nie gwarantuje wyleczenia jak sie idzie i nikt nie kwestionuje tego, nie wiem po co ludzie do niego chodzą z bzdurami typu że zgubili klucze, bo lepiej zeby takie osoby się zajmowały poważnymi sprawami.
            • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 18:09
              pupu111 napisał(a):

...
              > nie wiem po co ludzie do niego chodzą z bzdurami typu że zgu
              > bili klucze, bo lepiej zeby takie osoby się zajmowały poważnymi sprawami.

No. Faktycznie, może mógłby zostać kimś w rodzaju cesarza całego świata i zaprowadzic porządek. W końcu. To znaczy, o ile pod tym drzewem udało mu się trafić z przepowiedniami czy coś.
          • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:09
            Od tego, jak mu się fusy z kawy ułożą
        • lauren6 Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 09:56
          W książce Kryminalne Zakopane jest opisany głośny przypadek morderstwa dokonanego przez braci na siostrze. Sprawa została rozwiązana właśnie dzięki pomocy jasnowidza. W pewnym momencie śledztwo utknęło w martwym punkcie, nie było nawet ciała ofiary, a jedynie poszlaki, że dziewczyna została zamordowana. Policja poprosiła jasnowidza o pomoc i ten wskazał konkretną lokalizację ukrycia zwłok. Puszczono przeciek kontrolowany do prasy i wkrótce gazety rozpisywały się o wizji jasnowidza. Okazało się, że ciało faktycznie znajdowało się w tym miejscu co wskazał jasnowidz. Co ciekawe morderca przestraszył się, że policja zacznie przekopywać las we wskazanym miejscu i sam w nocy pojechał odkopać ciało, żeby je zakopać w innym miejscu. Został złapany przez patrol policji, gdy akurat przewoził rozkładające się zwłoki w bagażniku.
          • mizantropka65 Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 15:22
            Według Zakopane nasze miasto z 18-12-2003
            Policja odnalazła wczoraj zakopane w lesie w okolicach Witowa zwoki 23-letniej Agaty K. z Zakopanego. Wcześniej patrol straży granicznej zatrzymał braci bliźniaków poszukiwanej od wielu miesięcy dziewczyny. Obaj przyznali się do zabójstwa siostry.

Dziewczyna zaginęła w tajemniczych okolicznościach. W nocy z 1 na drugiego lipca wróciła późną nocą po imprezie do domu, ale rano już jej nie było w pokoju. Aż do wczoraj ani rodzina, ani policja, nie mieli pojęcia co się stało z Agatą. Zapadła się jak kamień w wodę. Niespodziewanie, w nocy z wtorku na środę, funkcjonariusze straży granicznej natknęli się na stojący przy drodze nieopodal skrzyżowania z drogą do Doliny Chochołowskiej srebrne daewoo matiz. W środku nie było nikogo, ale na tylnich siedzeniach leżały foliowe worki. Na śniegu, tuż obok auta pogranicznicy natknęli się na świeże ślady prowadzące w głąb pobliskiego, tatrzańskiego lasu. Schowali się więc w zaroślach i obserwowali, co się wydarzy. Po godzinie, około g. 4.25 zatrzymali do kontroli dwóch 21-letnich braci bliźniaków, mieszkańców Zakopanego, którzy zamierzali odjechać matizem. Podczas oględzin samochodu strażnicy zauważyli zabrudzenia na samochodzie przypominające krew. Obok siedzenia leżała torba podróżna, w samochodzie unosił się nieprzyjemny zapach. Pod siedzeniem zauważyli zakrwawioną siekierę. Jak relacjonują strażnicy, bliźniacy nie chcieli otworzyć torby, próbowali nawet ,dogadać się" z nimi, a w czasie rozmowy, co nie umknęło uwadze pograniczników, jeden z braci usiłował wysypać na ziemię zawartość torby i zasypać ją śniegiem. W środku były torby foliowe z resztkami przypominającymi skórę. Przy 21-latkach znaleziono również nóż z zębatym ostrzem i motykę. Funkcjonariusze powiadomili o zatrzymaniu zakopiańskich policjantów, od których dowiedzieli się, że obaj bracia są podejrzani w śledztwie dotyczącym zabójstwa ich siostry. Na miejsce przyjechała policja. Bliźniacy zostali zatrzymani. Idąc po śladach prowadzących do lasu, około 200 metrów od drogi Zakopane-Czarny Dunajec, policjanci natrafili na świeżo rozkopaną ziemię. W niej, tuż pod powierzchnią znaleźli zwłoki 23-letniej siostry zatrzymanych braci. Na miejsce przyjechał prokurator. Zastępca szefa zakopiańskiej policji poinformował, że bliźniacy przyznali się do zabójstwa. Policja nie podaje, co mogło być motywem, ani jak do niego doszło. Nieoficjalnie mówi się, że mogło chodzić o sprawy majątkowe.
            Hmmm, gdzie tu jasnowidz? Może tu:
            "Obserwujący to wszystko policjanci podejrzewali, kto stoi za zaginięciem Agaty. Nie mieli jednak dowodów. Ostatecznie bracia wydali siebie sami. Zimą 2003/2004 przeczytali bowiem w "Tygodniku Podhalańskim" artykuł, w którym wypowiadał się jasnowidz. Medium wynajęła matka rodzeństwa. Jasnowidz powiedział, że "widzi", iż ciało Agaty zakopane jest w lesie. To było celowe zagranie ze strony policji. Lasów wokół Zakopanego są tysiące hektarów. Miejsc, gdzie ukryto zwłoki, mogły być więc miliony. Bracia uwierzyli jednak, że policja faktycznie depcze im po piętach i pewnej nocy pojechali do Witowa wykopać ciało i przenieść je w inne miejsce. Bali się, że na reklamówkach, które zostawili w grobie, zostały ich odciski palców."
            Ot i całą tajemnica
    • feniks_z_popiolu Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 07:51
      Przy tym stopniu ogólności jego wypowiedzi wszystko może byc przepowiednią.
      I chyba czlowiek ostatnio stracił na popularności.
    • fibi00 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 09:22
      Zaczęłam śledzić jego wizje na samym początku pandemi bo rzekomo miał wiedzieć kiedy pandemia się skończy więc kliknąłam w link. Pamiętam jak dziś jego "wizję", mówił że "mamy się nie martwić pandemią bo ona jak się szybko zaczęła tak szybko się skończy", wspominał o 3 miesiącach. Więc ja cała w skowronkach że za 3 miesiące wróci normalność. Ale z biegiem czasu jego wizje zaczęły się zmieniać i już nie było 3 miesięcy tylko, rok, dwa a nawet 3 lata. Potem był wybuch wojny na Ukrainie, ja oczywiście w strachu czy się nie rozleje i tu kolejne "wizje" Jackowskiego jak to widzi uciekających Polaków na przełomie kwietnia i maja. Nawet była mapa Polski z wydzieloną granicą z której części Polacy będą uciekać (to chyba ta sama mapa co 3 lata temu). Więc znów po nocach nie spałam bo kombinowałam czy i gdzie będziemy uciekać. Minął maj, kolejna "wizja " że Polacy będą uciekać w lipcu. Już zaczęłam patrzeć na to nieco inaczej. Minął lipiec, nic się nie działo ale w kolejnej wizji widział ucieczkę...w październiku... W tym momencie już zaczęłam kompletnie olewać jego wizje. Chyba że jakiejś wysłuchałam ale tylko po to żeby przekonać się że nic takiego się nie sprawdzi. Jakie jest moje zdanie w tym temacie? Tak jak już wspomniano wyżej- Jackowski jest dobrym obserwatorem, obserwuje i analizuje sytuację na świecie i na podstawie tych analiz wysnuwa możliwe teorie które być może się sprawdzają być może nie. Zawsze używać jakiś dziwnych określeń aby potem łatwoej szło dopasować wydarzenie do jego wizji. Mówił że ludzie będą bali się oddychać i to niby miało oznaczać że przepowiedział pandemię. Ale gdyby był duży smog zimą to by dopasował swoją wizję do smogu, gdyby był jakiś duży pożar fabryki czy składu opon to też by powiedziała że tak, właśnie to miał na myśli. Poza tym, nie wiem czy zauwazyłyście ale jego wizje zawsze są negatywne, nigdy nie widział nic dobrego,zawsze tylko zle rzeczy. Nawet wtedy kiedy mówił że mamy się pandemią nie przejmować bo jak szybko się zaczęła tak szybko się skończy to powiedział że mamy się pandemią nie przejmować bo czeka nas coś znacznie gorszego. Więc zawsze jest tylko strasznie jak to będzie źle. Nie rozumiem tych osób które wierzą w te jego wizje, i nieraz piszą w komentarzach że się boją. I co im ten strach daje? Czy coś zmieni? Tak, ale na gorsze bo człowiek po nocach nie śpi, ze stresu można się nawet pochorować. Więc ja już wrzuciłam na luz. A Jackowski? Może sprawdzał się w znajdywaniu ludzi, zwłok i niech się lepiej tym zajmie niż ciągłym straszeniem ludzi.
      • angazetka Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 09:27
        > Nie rozumiem tych osób które wierzą w te jego wizje

Przecież sama wierzyłaś.
        • miurielamirsa Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:24
          W ramach swojego wolontariatu miałam styczność z rodzinami, którym ten obiecywał, że odnajdzie ich zaginionych bliskich.
          Jak wyżej już ktoś pisał.
          To cwaniak. Podobnie jak pseudo detektyw Rutkowski.
          Brał kasę i czasem udało mu się trafić celnie, ale to na ogół przy sprawach medialnych albo takich, gdzie miał dużo szczegółów od rodziny.
        • fibi00 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:00
          angazetka napisała:

> > Nie rozumiem tych osób które wierzą w te jego wizje
          >
          > Przecież sama wierzyłaś.
          >

Ale wystarczyły 3 "wizje" , które się nie sprawdziły żebym przestała. A gros ludzi traktuje go jak wyrocznię mimo że jakiś nikły procent jego wizji się sprawdziło a raczej po prostu udało mu się trafić.
      • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:04
        > > Nie rozumiem tych osób które wierzą w te jego wizje

To ze ogladaja nie znaczy ze zaraz wszyscy wierzą. Ludzie lubia ogladac tez horrory.
        • fibi00 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 15:12

> > > Nie rozumiem tych osób które wierzą w te jego wizje
          >
          > To ze ogladaja nie znaczy ze zaraz wszyscy wierzą. Ludzie lubia ogladac tez hor
          > rory.
          >

Mi on czasem wyskakuje na FB i tylko w komentarze wchodzę. Zdecydowana większość wypowiada się, że właśnie wierzy w jego przepowiednie, że "wszystko " się sprawdza. Nierzadko padają teksty "boję się", "zaczynam się bać" itd. I właśnie wtedy nachodzi mnie to zdziwienie i zastanawiam się czy tym ludziom w strachu dobrze się żyje?
          • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 15:28
            Eee tam Jackowski to nie widzi wojny w Polsce wiec nie straszy. Nie wiem czego one sie tak boja. No moze tego krachu gospodarczego i biedy jaka zapowiada ale to chyba oczywiste juz jest ze sie sprawdzi- ropa zablokowana w Ormuz.

Taki byly dr Bartosiak to uwaza ze Rosja zmiecie Polske w pyl! Doslownie tych slow uzyl. Ten to straszy. A Jackowski phi...
            • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:46
              Nie do końca nie widzi, mówi sprzeczności. On te wizje dot. Przyszlosci ma faktycznie słabe, mam wrażenie że to jest na zasadzie ze cos dzwoni, ale nie wiadomo w jakim kościele. Kilka razy mówił, że widział spadające bomby u nas i ludzi siedzących na gruzach miast. Chyba nie widział typowej inwazji, jak na Ukrainie, ale twierdził że Polska wyjdzie z tego okrojona, nie będzie prezydenta, stolica będzie przeniesiona, raz mówił że widzi dwie bardzo zniszczone dzielnice Warszawy, a niedawno, ze w roku 2030 bedzie u nas wielka odbudowa miast. Moze sie boi mowic, albo nie jest pewien, kiedys opisywal wielki strajk ciezarowek w Polsce, ktory mial byc przed zaognieniem na świecie, i faktycznie cos takiego mialo miejsce, ale w Kanadzie, tuz przed napascia na Ukraine.
              • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:57
                Gdzie cos takiego mowil?
                • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 22:52
                  www.youtube.com/watch?v=vcIQ2XZVmuE
                  Np. w tej audycji z linka powyzej, tytuł Moje wizje z roku 2029
                  O odbudowie miast mówił niedawno. Bardzo duzo tego i cięzko znalezc
                  • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 14:50
                    No właśnie. Dlatego pytam. Dzieki. Posłucham sobie
      • otia5 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 16:37
        fibi00 napisała:

> Więc znów po nocach nie spałam bo kombinowałam czy i gdzie będziemy uciekać.

Nie spałaś po nocach z powodu wizji Jackowskiego?? Sorry, ale jpdlę 🤦. I jeszcze twierdzisz, że nie rozumiesz, jak ludzie mogą wierzyć w jego przepowiednie. Piękne 🤣
        • fibi00 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 18:12
          otia5 napisała:

> fibi00 napisała:
          >
          > > Więc znów po nocach nie spałam bo kombinowałam czy i gdzie będziemy uciek
          > ać.
          >
          > Nie spałaś po nocach z powodu wizji Jackowskiego?? Sorry, ale jpdlę 🤦. I jeszc
          > ze twierdzisz, że nie rozumiesz, jak ludzie mogą wierzyć w jego przepowiednie.
          > Piękne 🤣

Wiesz, jak wybuchnęła wojna na Ukrainie to zwyczajnie się bałam że to się rozleje dalej. Chyba większość Polaków na początku miała takie objawy. A jeszcze jak posłuchałam nawiedzonego Jackowskiego o tym jak Polacy będą w panice uciekać ze swoich domów, dodatkowo mapa z obszarem, na którym mieszkam to wyobraźnia jeszcze bardziej zaczęła mi pracować. Więc nie, nie spałam po nocach z powodu wizji Jackowskiego tylko ogólnie bałam się że konflikt się rozleje a Jackowski ten strach jeszcze podsycił dodatkowo.
      • konsta-is-me Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 18:20
        On nie mówił o uciekających Polakach, taka wizja była już parę lat temu i chodziło o to że ludzie będą myśleli że powinni uciekać a to nie będzie prawda.Mnostwo razy to powtarzał , żeby nie wpadać w panikę i zostać, nie uciekać , bo potem będzie ciężko wrócić do domów.
        Ten podział Polski na strefy wpływów to dopiero relatywnie ostatnio się pojawił.
        • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:33
          Lojezu no bylo coś o ucieczce. A co on radzi to cos innego.
        • fibi00 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 22:30
          konsta-is-me napisała:

> On nie mówił o uciekających Polakach, taka wizja była już parę lat temu i chodz
          > iło o to że ludzie będą myśleli że powinni uciekać a to nie będzie prawda.Mnost
          > wo razy to powtarzał , żeby nie wpadać w panikę i zostać, nie uciekać , bo pote
          > m będzie ciężko wrócić do domów.
          > Ten podział Polski na strefy wpływów to dopiero relatywnie ostatnio się pojawił
          > .

Ja wyraźnie słyszałam tak mówił że ludzie będą uciekać (i pokazał mapę z jakich obszarów).
    • no_name33 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:40
      agnesx napisała:

> Słuchacie? Wierzycie?

Zastanów się. Skąd ktoś może wiedzieć o czymś, co jeszcze się nie wydarzyło? Nie nastało? Przecież jest tyle zmiennych. Możesz jedynie prognozować przypuszczać na podstawie obecnych faktów. Np. jesteś w ciąży, to spodziewaszc ze się urodzisz .Ze zostaniesz matką. Ale pewności nie masz.
      • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 17:53
        no_name33 napisała:

> Zastanów się. Skąd ktoś może wiedzieć o czymś, co jeszcze się nie wydarzyło? Ni
        > e nastało? Przecież jest tyle zmiennych. Możesz jedynie prognozować przypuszcza
        > ć na podstawie obecnych faktów

No otóż.
        Tak w ogóle, sama przepowiednia - o ile byłaby odpowiednio konkretna i istotnie sprawdzająca się (czyli nie w przypadku omawianego słynnego wróża), mialaby wpływ na przyszłość, czyli mogłaby ją zmienić już w chwili jej publicznego wygłaszania.

Cały ten wątek, z głosami "że on jednak miewa rację" i że przewidywanie przyszłości jest w ogóle możliwe dzięki "wizjom", jest przygnębiający, bo obskurantyzm jest przygnębiający. Tłumacze sobie, że tego typu przekonania to plaster na blizne po utraconej wierze. Umysł, a moze raczej dusza wink po utracie wiary w Boga szuka gorączkowo czegoś do wierzenia i wtedy pojawia się Jackowski na białym koniu albo jakieś teorie spiskowe i jest czym zapchać dziurę, ale i tak czuję niesmak. Ludzie, naprawdę? Przecież ta hochsztaplerka szyta jest takimi grubymi nićmi.
        • pupu111 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 18:23
          Musisz się bardziej zainteresować tymi tematami, bo piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia. Poczytaj o Irlmaierze, który żyjąc w dawnych czasach dość dobrze opisał obecne telefony jak będą wyglądać i że ludzie będą płacić kartami, a nie papierowymi banknotach. Takich ludzi było sporo.
          • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 23:08
            No c nie muszę.
            Jackowski i jego wizję są funta klanów warte. Nawet, jeśli w zupie jego przedziwnych, mętnych wypowiedzi trafia się prawda, to wyłącznie przypadkiem i nic z tego pozytecznego nie wynika - nawet dla tych, którzy marnują czas na jego słuchanie.

PS. Co konkretnie w życiu ludzi, którzy kiedyś tam usłyszeli, że za parę wieków ludzie będą mieli telefony zmieniła ta wiadomość? Dla nich to były opowieści z mchu i paproci, nawet jeśli to prawda, a nie historyczna mętna zupa
            • yenna_m Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 07:11
              O to, to.
              Czasem gościu mi się wyświetla na tik toku i ciężko tego słuchać.
          • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 14:51
            Irlmayer to nawet wygral sprawe w sadzie zwiazana z tym co przewidzial
    • anka.ankaa Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:43
      Nic się z jego wizji nie sprawdza.Kiedyś zadałam sobie trud i w styczniu któregoś roku wydrukowałam jego wizje dotyczące nadchodzącego nowego roku , przepowiadał co w poszczególnych miesiącach miało się wydarzyć.Wyciągnęłam te wydruki w okolicach końcówki grudnia i absolutnie nic się nie sprawdziło , kompletnie nic.Dlatego nie wierzę temu panu.
      • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 12:53
        A sprawdzilo sie ze bedzie w Polsce zima sroga.
        • memphis90 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:07
          W której części Polski?
          • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:09
            No chyba wszedzie bylo bardziej zimno niz zazwyczaj . Nawet w okolicach Wrocławia z niby najcieplejszego bylo zimniej niz zwykle

Moze trafil, a moze cos widzial.... Kto wie kto wie
            • simply_z Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 14:10
              Taa, co roku oznajmia, ze np wiosna bedzie goraca albo deszczowe lato, nic sie z tego nie sprawdza.
              • danka88 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 15:31
                Jeśli chodzi o sprawy zaginięć ludzi to wychodzi mu to lepiej niż przepowiadanie przyszłości . Suma summarum współpracował przecież z policją więc coś tam się sprawdza
                • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 17:08
                  Gdyby rzeczywiście trafiał bez pudła, to możnaby zredukować znacznie oddziały kryminalnych. Zbrodnia - jeden telefon do tego pana - po godzinie rozwiązanie zagadki. Pewnie nawet taniej by wyszło niż utrzymywanie tysięcy śledczych
                  • princesswhitewolf Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:34
                    Bylas na jego stronie?
                    • bene_gesserit Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 23:09
                      Moje życie jest za krótkie na bywanie na jego stronie. Ale ostatnio jak sprawdzałam, to nikt nie redukował populacji śledczych w Polsce, więc może "wielki jasnowidz" jest jednak mniejszy, niż ci się wydaje.
                • fibi00 Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 22:32
                  danka88 napisał(a):

> Jeśli chodzi o sprawy zaginięć ludzi to wychodzi mu to lepiej niż przepowiadani
                  > e przyszłości . Suma summarum współpracował przecież z policją więc coś tam się
                  > sprawdza

Otóż to! Lepiej wychodzi mu odnajdywanie ludzi/ciał i niech lepiej się tym zajmie niż jakimiś przepowiedniami i tylko bezsensownie ludzi straszy.
    • lajtova Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 17:21
      Ja pier...Cała ematka. Na poważnie rozmawia o bredniach.
    • krwawy.lolo Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:41
      Kiedyś był też jakiś Kaszpirowski, który bodaj leczył z telewizora. Ta sama działka.
      • yenna_m Re: Wizje Jackowskiego 18.03.26, 19:43
        Kaszpirowski leczył.
        Ten wieszczy.
    • geez_louise Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 07:43
      Jackowski raz jeden jedyny nie straszył wojna w przepowiedni na nadchodzący rok i wtedy właśnie wybuchła wojna na ukrainie. Nie ma szczęścia chłopak.

W moim województwie ten szarlatan swego czasu był popularny, sprawdzalność jego przepowiedni jest kompletnie losowa. Wszyscy nie żyją i są w zbiorniku wodnym koło jakiegoś drzewa i niedaleko coś z wody wystaje.
      • geez_louise Re: Wizje Jackowskiego 19.03.26, 07:45
        Moja kuzynka mieszkała z nim po sąsiedzku e Czluchowie, sąsiedzi mieli o nim jak najgorsze zdanie i żal im było ludzi przyjeżdżających z płaczem i wciskających mu pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka