Dodaj do ulubionych

Dziewczyny mam - "doła"

08.05.07, 13:35
Jestem mamą dwóch ślicznych córeczek, (Zuzia 5lat i Gabrusia 8 miesięcy).
Kocham je najmocniej na świecie, są najwspanialszym darem jaki mam od życia.
Uwielbiam je stroić, opiekować - po za nimi nie widzę świata. No, i właśnie
to, nie widzę po za nimi świata. A, doła mam z tego powodu, że: Właśnie
przed chwilką, gdy byłam po Zuzię w przedszkolu, spotkałam koleżankę, z którą
nie widziałam się 6 lat, od momętu kiedy wyszłam za mąż. Nie była Ona
najładniesza z naszej paczki. Ale, teraz wygląda super: kobieta interesu - ma
własną firmę. Szczupła, super ubrana, opalona, fantastyczna fryzura, własny
ekstra samochód. Po, prostu rewelacja. A, ja? Przytyłam po dzieciach,
włosy spięte byle jak, ubrana w sweterek, dżinsy, i adidasy z przed 2 lat,
prawo jazdy w portfelu z pańenskim nazwiskiem, bo po co zmieniać jak i tak
nie jeżdżę. A, naj gorsze jest to że nie umiałam z siebie wydobyć słowa,
wszystkie mi się plątały, nie wiedziałam co powiedzieć, jakich użyć słow.
I, zrozumiałam -
Obserwuj wątek
    • dagmama Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 13:38
      Można powiedzieć: No, zobacz, a ja mam AIDS, te dzieci to nie wiem czyje. Nie
      masz może działki?

A tak poważnie, daj spokój, to taki etap, że człowiek jest mniej ważny bo
      dzieci. Ale to przejdziesmile))
    • syriana Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 13:46
      a tak szczerze - to czujesz potrzebę stania się nagle błyskotliwą, zadbaną i
      elokwentną?

różne cykle w życiu ludzie mają, raz się bardziej stroją, raz mniej, są lata
      cenne intelektualnie i takie gdy książki idą na bok

jeśli kiedyś myślałaś innymi kategoriami, to po prostu wróć do rzeczy, które
      wtedy robiłaś - poczytaj coś więcej niż program tivi, idź na zakupy ciuchowe, do
      fryzjera, jeśli masz problem z wagą pomyśl o diecie, odśwież stare znajomości,
      zacznij robić coś tylko dla siebie

więcej chyba dla Ciebie zrobić nie możemy
    • net79 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 14:44
      A może ciesz się tym co masz plus zadbaj o siebie, nie mogłaś słowa wydobyć, co
      z tego , nie widziałyście się 6 lat i nie musicie mieć o czym gadać.
      Może ona patrzyła na ciebie i myślała: szczęsliwa kobieta, ma czas dla dzieci,
      nie musi się martwić o wagę, bo nie jest ciągle oceniana, zazdroszczę jej tej
      swobody, pewnie spełnia się w macieżyństwie.
      Znam kobietę, która ma kupe kasy, odnosi sukcesy i w wieku 40 lat wygląda tak,
      że ja mając 28 lat chciałabym wyglądać podobnie. Pani nie ma dzieci, czasu, ani
      stałego partnera, czy jest szczęsliwa, nie wiem, ale czasem twarz ma tak
      ściągnietą jak by ją coś trapiło.
    • bri Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 14:48
      Kopa w dupę Ci dać na rozpęd? Nie widzę sposobu, żeby Ci pomóc. Niestety musisz
      sama zadbać o siebie.
      • martynka1210 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 14:56
        weż się w garść!!!!!!!!!!!!!! I tyle!!!!!!!!!!!!!
    • kotbehemot6 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 15:01
      Nie mam czsu na doły.mam do napisania pracę, nawe dwie, młodą do oprania i obgotowania, do posprzątania i dużo do poczytania.Znajdż sobie coś co Cie interesuje-oprócz dzieci własnych-i się tym zajmij, czy ja wiem studia jakie, kursy....a ,ze kiepsko wyglądasz ..no to juz zależy tylko i wyłącznie od ciebie-fryzjer, kosmetyki...
    • oxygen100 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 15:13
      dbanie o siebie ma sie we krwi albo nie. Jesli sie zapuscilas raczej mala
      szansa ze nagle staniesz sie lwica salonowa w ciuchach od Prady bo zobaczylas
      zadbana kolezanke
      • rotera Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 16:12
        oxy poczulam sie dotknieta...
        wlasnie sie zapuscilam, jestem na etapie pielenia, kopania wlasnej dzialki,
        totalny remont przed latem, a potem sie cholera sama odkopie i opiele i jak cud
        malina moze nie w ciuchach od prady, ale w boskich bialych spodniach z h&m
        usiade sobie ze swiezutkim frenczem na stopach i popatrze na swoje skalniaczki
        z kielichem winka
        musi tak bac jak nic przeciez po to to robie!
        • oxygen100 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 20:01
          przepraszam mam ch..owy nastroj i PMS
    • cosmolinka Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 15:31
      A ja Ci powiem, że mam podobnie sad Ostatnio nawet szwagierka mnie dobiła sad Jest
      mężatką od 5 miesięcy teraz jej mąż wyjechał na 2 miesiące, no i wiadomo tęskni.
      Ja dla rozładowania sytuacji coś tam żartowałam i mówię, że szybko czas zleci a
      później tylko w futrze go przywitasz smile No to mi pokazała bieliznę jaką ma
      przygotowaną na jego powitanie. Szczęka mi opadła, bo ja z moją figurą (też po
      dwójce dzieci) nie założyłabym czegoś takiego (w sensie bielizna super, ale nie
      na moją rozlazłą figurę) a poza tym jak dla mnie to zestawik ten słono kosztował
      sad No i też doła złapałam.
      Ale co? Pocieszam się, że w końcu minie mi ten stan. Znajdę pracę, dzieci oddam
      do przedszkola i choć czasu będzie mniej to jednak inaczej będę patrzyła na
      wiele spraw w tym na urodę drugich kobiet...
      Nie łam się! A jak masz możliwości to bierz sie za siebie, idź do pracy i będzie
      dobrze!
      • tati00 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 16:24
        skad ja to znam?hmm....
        nie wiem czy ktos jest w stanie nam pomoc.
        sa dni ze nie zwracamy na to uwagi a sa ze sie dolujemy.
        trzeba pomyslec o czyms i popracowac nad soba wreszcie
        • twojasasiadka Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 16:42
          wiesz..skoro było Ci wstyd to znaczy,że sama czujesz że nie powinnaś tak
          wyglądać.
          Poużalaj się troszkę nad sobą,a potem weź się w garść-chyba lepiej jest miło
          pogadać z kimś przypadkowo spotkanym,niż ze wstydu zapomnieć języka w gębie.
          No i druga sprawa- mówisz,że to dlatego że dzieci są dla Ciebie całym światemwink-
          pomyśl w takim razie o córce którą odprowadza do przedszkola zapuszczona
          matka...może też by wolała,żebyś zamiast trzy daniowego obiadu pomalowała sobie
          paznokcie czy uczesała ładnie włosy?
          zmień to
    • lola211 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 19:33
      Pierwszy krok juz zrobilas- pojelas wage sytuacjismile i chcesz te sytuacje
      zmienic.Zatem- do dzieła!
    • wieczna-gosia Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 19:50
      no szczegolnie te adidasy sprzed dwoch lat- skandal......

no uszy do gory i polub siebie troszke. MUSISZ miec jakies zalety conajmniej
      jedna smile
      • asia_i_p Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 20:41
        Tak trochę nie na temat - lubię cię, Gośka, i twoje podejście do ludzi.
        Naprawdę.
    • mbwj88 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 20:11
      no co ty żartujesz chyba
      rodzinę masz szcześliwa jesteś
      co ty myslisz ze jak ona taka "zrobiona" to ma lepiej
      wiesz jak ją to żre żeby mieć, żeby wygladać?
      urodzi dzieci i nie bedzie miała dla nich czasu, o ile jakieś urodzi a
      ty dzieci odchowasz i zawsze bedziesz dumną mamą tego nikt ci nie odbierze
      a jeśli chodzi o ciuchy to byłaś ubrana normalnie bo trudno sie stroić jak na
      wesele jak idziesz poza zakupy czy dziecko z przedszkola odebrać
      uśmiech proszęsmile

• lola211 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 20:26
        Wiesz co, ale Ty jakies piramidalne bzdury wypisujesz..
        >jak ją to żre żeby mieć, żeby wygladać- a ten wniosek to skad?

> urodzi dzieci i nie bedzie miała dla nich czasu

wrózka jakas czy co?

Absurdalne argumenty majace na celu zagłuszyc wlasne niedociagniecia.
        • mbwj88 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 21:36
          a tam bzdury, a ty co ekspert jesteś
          oczywiście będzie maiął dziecko , będzie wyglądała perfekcyjnie i na dodatek
          będzie spędzała z dzieckiem dużo czasu oczywiście prowadząc przy okazji firmę

celem moich wywodów było pociesznie autorki wątku co mam nadzieję mi sie udało
          • lola211 Re: Dziewczyny mam - "doła" 09.05.07, 11:01
            celem moich wywodów było pociesznie autorki wątku co mam nadzieję mi sie udał
            > o

Wybralas jakis absurdalny sposob pocieszania.

• aniabk80 Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 20:35
      Dzięki dziewczyny, już mi prawie przeszło. Jesteście SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Cudownie było przeczytać, co mi doradzacie i że nie jestem sama, że jest ktoś
      taki jak ja. A, teraz jest mi wstyd - że zawracałam Wam głowę takimi błachymi
      sprawami. Są, ludzie co mają wieksze problemy, ja też taki jeden wielki miałam,
      ale to już inna bajka. Jeszcze raz dziękuję. Anna.
    • asia_i_p Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 20:37
      A jaki jest twój styl? Które z tych przymiotników na dole, to coś na czym ci
      naprawdę zależy? Bo może po prostu lubisz ubierać się na sportowo, i wtedy nie
      ma sensu zmieniać stylu. TAk naprawdę to jesteś taka, jaka się czujesz. Mądrość
      to nie jest umiejętność wydobycia na zawołanie właściwych słów. Piękno to nie
      solarium ani fryzjer. Zastanów się, co naprawdę chcesz zmienić i po troszku to
      zmieniaj, ale nie zatracaj swojego stylu i indywidualności, bo szkoda.
    • mamamonika Re: Dziewczyny mam - "doła" 08.05.07, 21:24
      Zanim gdzieś wyjdziesz, zastanów się, gdzie chcesz dojść.
      Superlaska-superbiznesłumen-superkochanka-superbaba-i-superintelygent w jednym
      to produkt marketingowy. Zobaczyłaś, że są rzeczy do poprawy - chwała Ci za to,
      ale nie ma się co dołowac tym, że nie wyglądasz jak koleżanka albo nie zrobiłaś
      w życiu tego co ona. Ważne, żebyś była zadowolona z tego co Ty osiągnęłaś.
      Mam koleżankę, obecnie dyrektora sporej firmy, która zazdrości strasznie
      znajomej ze studiów, że miała odwagę wynieść się na Mazury, założyć stadninę i
      żyć z agroturystyki. Ona tez by chciała, ale "jak tu wszystko tak sobie
      p...nąć" wink)
      Zapewniam cię, że przy tej "koniarze" na pewno Ty jesteś superlaska wink))
    • aniabk80 Re: Dziewczyny mam - "doła" 09.05.07, 09:36
      Jeszcze raz dziękuję. Macie rację, najlepiej być sobą i cieszyć się z tego co
      się ma. p.s. (uwielbiam styl sportowy)
      • mijaczek Re: Dziewczyny mam - "doła" 09.05.07, 11:58
        Powiem ci tak - ja tak mialam mniej wiecej w lutym. Bylam w Polsce, pospotykalam
        sie z kumpelami i mowie-kurde, potrzebuje sie odgruzowac. Poszlam na zakupy -
        nowa fryzura, ciuchy, 3 pary butow, nowe oprawki do okularow, torebka, pazury,
        kosmetyczka, noi po prostu make over. czulam [i nadal sie czuje] odswiezona i po
        prostu lepiej. ale teraz, kiedy te rzeczy juz nie sa takie nowe to widze, ze
        najbardziej chcialabym zmienic swoj styl zycia. nie moge sie doczekac az moj maz
        skonczy ta swoja szkole, az znajdzie prace,az bede mogla zrobic cos dla siebie.
        ciesze sie na to jak dziecko. jesli bedzie nas na to stac to wroce do szkoly a
        jesli nie to znajde prace i odzyje!
        • majan2 Re: Dziewczyny mam - "doła" 09.05.07, 12:01
          Znajdz cos swojego, cos co postymuluej Cie pzo dziecmi, jak nie planujesz pracy
          to przynjamniej raz tygodniu kino, albo cos dlacego bedzie ci sie chcialo
          zalozyc cos inengo niz stare adddiasry, wiem ze nie jest latwo, ale zmobilizuje
          sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka