gosia1510 11.09.07, 10:08 dziewczyny jak wyprawiałyście pierwsze rodzinki swojego dziecka? dużo osób było? Co zrobiłyście do jedzonka.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.macieja Re: pierwsze urodziny 11.09.07, 11:10 my podzielilismy gosci na dwa turnusy... no bo oczywiście moi teściowie nie mieli czasu przyjechać wtedy co inni goscie (zrezsta i tak przyjechała tylko moja tesciowa, a tesc miał dojechac wtygodniu...do tej pory go nie widze) byla najblizsza rodzinka, pradziadkowie, bliska ciocia z dwoma kuzynami. no i był torcik, jakies tam sałatki , ciasto. szczrze to bez hucznej imprezy, barzdo skromnie. Maciej i tak nie wiedział o co chodzi... ale drugie urodzinki beda wyyyypasione 21 luty 2008! a wy kiedy macie impreze? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1510 Re: pierwsze urodziny 11.09.07, 11:25 22 września, ja też myślę o skromnej imprezie bo Majeczka jeszcze mała Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macieja Re: pierwsze urodziny 11.09.07, 13:09 wiesz, mi to sie marzy takie KInder party, z balonami, wielkim tortem, przebierancami...ale to za kilka lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
siniera Re: pierwsze urodziny 11.09.07, 13:51 Koreczki sledziowe, koreczki z oliwka, serem, wedlina i papryczka, salatka gyros, salatka grecka, makaron zapiekany, canelloni, apple pie, tort smietanowy. Sama z mezem to wszystko zrobilam. imprezy byly dwie Odpowiedz Link Zgłoś
kamisia04 Re: pierwsze urodziny 11.09.07, 18:34 Na Madzi 1urodzinkach było ok 45 osób, ale że Madzi ma urodzinki 1 lipca to akurat zawsze jest śliczna pogoda i robimy wielkie ognisko i grilla. Na na urodzinach był wielki tort z bitej śmietany, cuda z grilla, gyros sałatka jarzynowa, koreczki i słodkości. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macieja Re: pierwsze urodziny 11.09.07, 19:24 kamisia zazdroszcze ci... tez bym takie barbecue chciała... ale cóz, moj syn z lutego, ja z grudnia, a mąż z listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: pierwsze urodziny 12.09.07, 13:01 Ja mieszkam z rodzicami i rodzeństwem, więc oni jużz góry byli zaproszeni. Dodatkowo zaprosiłam teściów i rodzeństwo męża (mieszkają razem- 6 osób) i mojego wujka z zoną i 2 dzieci. Przygotowałam 2 sałatki, tort, ptysie, babeczki toffi, galaretkę z bitą śmietaną i owocami. Do tego kupiłam jakieś ciastka, soki, wędlinę. Orobiłam się jak głupia przy tym, bo większość musiałam robić sama, a chciałam żeby dla wszystkich wystarczyło. Umówiliśmy się że goście przyjdą na godź 15. Domownicy wszyscy w domu byli, wujek z rodzinką też przyjechał. A do teściów w końcu mój mąż zadzwonił kiedy będą. A oni co "urodziny? chyba nie przyjedziemy" Opier.... wszystkich z góry do dołu i w końcu teściowa mówi że przyjadą. Więc czekamy z tortem. Dzwonimy znowu, bo ile można czekać. "Nie przyjedziemy, może innym razem, gdzieś na tygodniu". Myślałam że ich pozabijam. A szczególnie dlatego że nie mieszkają tak daleko (nie całe 20 km), mają dwa samochody, a nawet dojeżdża do nich autobus miejski od nas. W dodatku mogli powiedzieć wcześniej żebym nie przygotowywała się, a nie jak dzwoniliśmy do nich 2 dni wcześniej t mówią że na pewno będą. A co teściu powiedział jak mu powiedziałam że mogli powiedzieć wcześniej że ich nie będzie to nie przygotowywałabym się że przyjdą i nie zap... bym trzy dni jak głupia?: "E tam dużo Was jes tw domu to nic się nie zmarnuje" No i moja decyzja odnośnie drugich urodzin jest taka że im z góry powiem że ich nie zapraszam. Oczywiście tort itd będzie. Ale teściów na pewno nie zaprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1510 Re: pierwsze urodziny 12.09.07, 16:27 no to faktycznie teście cię nieźle urządzili... Ja swojego teścia nie trawię więc, go wcale nie zapraszam. ale my z nim wcale kontaktu nie mamy, Maje ostatnio widział jak miała z 0,5 roku. Taki dupek z niego i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
aniulek87 Re: pierwsze urodziny 13.09.07, 14:39 my Kubusiowi teraz w sobotev wyprawiamy urodzinki9a konczy 17)i bedzie obiad(barszcz devolayje kotlety palki golonka)salatki wedlinka bigos galart tor jakies ciasta napoje. Odpowiedz Link Zgłoś