Dodaj do ulubionych

a ja bede tatusiem :-)

08.01.07, 17:44

Obserwuj wątek
    • egon26 Re: a ja bede tatusiem :-) 08.01.07, 20:20
      Żebyś nie był samotny to cię powita. Tu tak pół na pół tatusiów i mama. Jak
      masz jakieś pytania wal śmiało, pewnie się troche pośmiejemy ale nikt cię
      lepiej nie przygotuje na bycie ojcem niż my wink
      Pozdrawiam i powodzenia.
      A wiesz już co bedzie ??
    • johnnysixcannons Re: a ja bede tatusiem :-) 08.01.07, 22:46
      Ty też?Witaj w klubie.
      • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 10:30
        jeszcze nie wiem co ma byc połowa chce córke a druga połowa syna ja jestem za
        blizniakami smile) a do smiania nic nie ma ale na pewno bede pytał ja czegos nie
        bede wiedział ale czy te zachcianki sa normalne ????
        • lambert77 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 10:33
          jakie zachcianki???
    • lambert77 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 10:32
      witamy w klubie smile wyśpij się za wczasu potrenuj jakieś techniki medytacyjne smile
      • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 10:42
        a jakies polecasz ( kawa nie wchodzi w gre niedziała )
        • lambert77 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 10:53
          wiesz ja mam tfu tfu złote dziecko smile ale początki były trudne jeżeli będziesz
          z tych co to wstaną w nocy nakarmią butlą przewiną będą próbowali uśpić
          będziesz łaził na 4 godzinne spacery nudząc się jak cholera smile twoje dziecko
          nie będzie chciało spać nawet kiedy będzie zmęczone jak diabli smile najpierw
          puszczą Ci nerwy ze zmęczenia a potem już całkowicie zobojętniejesz smile
          • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 10:56
            no to mam czas by sie psychicznie nastawic smile ...
            na całe szczescie dziadki sie nie moga doczekac smile
            • egon26 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 11:05
              Dziadki to przereklamowana instytucja - niestety oni są dziadkami kiedy chcą a
              nie kiedy są potrzebni - przynajmniej u nas tak jest.
              Ale powiem ci że ja nigdy tak dobże nie zasypiałem jak teraz przy dziecku,
              zasypiam prawie w momęcie położenia głowy na poduszce wink Inna sprawa że cierpie
              na deficyt snuwink
              A tak na powąznie 1 miesiąc jest ciezki bo człowiek nie wie o co chodzi,
              kolejne dwa są trudne bo dziecko wymaga dużo opieki. Potem to już jest luzik -
              chyba ze jest chore lub zębiska mu wyłażą- tak jak mojemu teraz- ma już 8
              powinno mu to wystarczyć wink. Ile razy w ryj noga dziś dostałem ?!? trudno z
              liczyć. Niby mały śpi ale zęby go drażnią i wierci się chrzonka i masz po
              spaniu. Ale fajnie jest.
              • lambert77 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 11:37
                ja muszę k..wa j..ana mać w d..e smile zwolnić się wcześniej z pracy bo teściowa
                wymyśliła, że małemy rzęzi w płucach już nie chciałem nic mówić, że
                najwyraźniej jej rzęzi w mózgu. I tak to jest czasami z dziadkami głuche to jak
                pień mądre ponad wszystkich a słyszy jak dziecko rzęzi a ja jestem ten niedobry
                i wczoraj ani w nocy nic nie słyszałem smile
                • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 12:28
                  dzieki za wsparcie ....
                  juz mi lepiej
                  • lambert77 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 12:37
                    po to jesteśmy smile nie łam się będzie dobrze big_grin do pierwszej poważnej zmiany
                    pieluchy wink
                  • egon26 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 12:37
                    Tośmy cie pocieszyli wink Ale radosci z dziecka nieda się opisać tak naprawde.
                    Mój mały ma 10 miesięcy a ja czuje jakbym go znał od zawsze. Radość z każdej
                    nowej rzeczy której mały sie nauczy nie da się z niczym opisać. Od kiedy jest z
                    nami praktycznie nie mam wolnego czasu. Bo jest albo praca albo on. Ale nie ma
                    większej radości niż mały szkrab. Jego śmiech gasi najgorszy nastrój. Strasznie
                    to zmienia człowieka. Ale ogóleni jest świetnie.
                    • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 13:28
                      dzieki bardzo mam troche czasu by sie przyzwyczajic do tej roli ... ale jak
                      przetrwac te ciaze i te zachcianki ....
                      • egon26 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 15:25
                        Zachcianki to jest ich zemsta za duży brzuch wink Zresztą nie jedyna. A i z
                        dobrych rad na ciąże - ginekologowi trzeba płacić. Bo ci złośliwie zabroni
                        uprawiać sex ;P
                        • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 17:34
                          o seksie lub braku jego juz miałem mozliwosc usłyszec .....
                          to moze troche o nastrojach sie dowiem od was???
                          • egon26 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 18:06
                            Nastroje .. hmmm. Mi się udzieliły w trakcie ciąży ryczałem na każdej reklami z
                            dzieckiem wink A na poważnie to nie wiem... nie było?! zleciały ?! już o nich
                            zapomniałem !? Nie pamiętam. Może nie to było ważne, ale to by mały się
                            urodziła.
                            Choć żona w ciąży ne mogła robić kolacji i jakoś jej to zostało ;P
                            • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 09.01.07, 18:18
                              ok chyba na dzien dzisiejszy wystarczy - Dzieki
                              w razie czego wiem do kogo z pytaniami mam pujsc ... smile
    • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 10.01.07, 15:05
      dzis ona ma focha na mnie
      a chciałem jej powiedziec ze odbieramy mieszkani
      • arienne07 Re: a ja bede tatusiem :-) 10.01.07, 16:01
        to pochwal sie nam
        • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 10.01.07, 17:35
          no to sie chwale odbieram mieszkanie
    • ramka2 Re: a ja bede tatusiem :-) 24.01.07, 19:40
      miliony mężczyzn na świecie będą tatusiami
      • bj32 Re: Ramka2 25.01.07, 00:03
        Ale te miliony nie mają przyjemności chwalić się tutaj. Nie gaś w człowieku
        radości i zapału, co?
        • strzelec0001 Re: 01.02.07, 11:37
          no i mam i doczekałem sie pierwszej sesji zdjeciowej smile
          • johnnysixcannons Re: 01.02.07, 12:48
            Ja pamietam naszą pierwszą.Ale było... dopiero wtedy do mnie dotarło.Mam gdzies
            zachomikowaną płytkę.Żona po urodzeniu powiedziała ,że jest (z twarzy) jak na
            tym zdjeciu.Dla mnie to lekka przesada,ale w końcu to matka.Chej to ile masz
            jeszcze czasu?4-5 miesiecy?Fajnie.Na razie nic nie kupuj tylko się
            rozglądaj.Przeleć allegro za łóżeczkami,wózkami itp.Jak chcesz porad
            pytaj.Diabeł tkwi w szczegółach.
            • strzelec0001 Re: 02.02.07, 11:23
              dzieki za rade mam troche czasu to fakt i rozgladamy sie za wózkiem bo łózeczko
              mamy juz i to az dwa w tym jedno moje smile
    • maro64k Re: a ja bede tatusiem :-) 01.02.07, 12:01
      SUUUPER!!!!
      Gratulacje. Opiekuj się nimi.Pozdrawiam. Jak potrzebujesz rady to wal jak w
      dym. Mam troche wprawy.
      • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 02.02.07, 11:25
        napewno bede kozystał to jeszcze tyle dni ... i zapewne pytania beda sie
        rodziły z kazdym dniem smile ale jak patrze na te zdjecie jest to dlamnie talkie
        dziwne ...
    • bj32 Re: Gratuluję:) 01.02.07, 16:47
      Trochę rzadko piszesz, to chyba Johnny nie zrozumiał. Albo ja?
      Wnoszę, że połowica powiła. Pochwal sie potomkiemsmile
      • strzelec0001 Re: Gratuluję:) 02.02.07, 11:27
        nie jeszcze nosi je smile a zadko pisze bo byłem na urlopie a to remont
        mieszkania i latanie do sklepów ... i napewno po narodzinach wstawie
        fotki smile by sie podzielic z wami . ale obiecuje pisac
        • bj32 Re: Gratuluję:) 02.02.07, 13:22
          To chociaż zdradź, który miesiąc. Będziemy z Tobą rodzić jak z Rafałemsmile))
        • maro64k Re: Gratuluję:) 02.02.07, 13:47
          Mój syn ma 9 m-cy. Do tej pory noszę pierwsze zdjęcie z USG. Za chwilę zacznie
          chodzić. Jak ten czas leci!!!
          • strzelec0001 Re: Gratuluję:) 06.02.07, 09:48
            na wrzesien 1 jest planowane rozwiazanie smile juz tez nosze zdjecie przy sobie i
            mam tapete z niego zrobione w fonie bylismy wczoraj u lekarza i jest ok
            wszystko a ja po mału zabieram sie za pokoik dziciecy
            • bj32 Re: Gratuluję:) 06.02.07, 12:53
              No to świetnie! Jak będziesz miał jakiś problem, to pytaj chłopaków. A ja
              pewnie też coś wtrącę. No nie mogę się oprzećsmile))
              • raf717 Re: Gratuluję:) 06.02.07, 13:04
                wszystko co jest przed porodem to pikuś..... dzień porodu to masakra...... po
                porodzie niewiesz co sie dzieje. ja mam syna od 20 dni zapominam jak się śpi
                • strzelec0001 Re: Gratuluję:) 06.02.07, 18:12
                  tak szybko sie niezrazam musze to PRZEZYC smile
                • egon26 Re: Gratuluję:) 06.02.07, 22:16
                  raf717 napisał:

> wszystko co jest przed porodem to pikuś..... dzień porodu to masakra...... po
                  > porodzie niewiesz co sie dzieje. ja mam syna od 20 dni zapominam jak się śpi

Ja bym powiedział że to jest troche jak ze szkołą średnią i z maturą, szkoła
                  średnia to ciąża - czyli ogólnie luzik ale bywa czasem trudno. Poród to matura,
                  gdzie człowiek się denerwóje i wydaje mu sie że to potworny egzamin. Po
                  porodzie każdy następny dzień to jak egzamin na studiach - czyli tak matura do
                  której uczysz sie nie 4 lata a pare miesiecy- a zakres wiedzy podobny trzeba
                  się nauczyć wink Te emocje radości, troski które są przy porodzie toważyszą potem
                  w każdym dniu. Uśmiech dziecka powala na nogi- szczęsice. Lecz gdy jest chore,
                  zakrztusi się, udezy o coś głową, płacze niewiadomo z jakiego powodu - ogarnia
                  cię smutek i troska. I tak każdy dzień w huśtawce szczęścia i troski. Ale
                  dzięki emocją czujemy że żyjemy. I tego szcześcia nie da się niczym innym
                  zastąpić.
                  powodzenia
                  • strzelec0001 Re: Gratuluję:) 07.02.07, 10:26
                    dzieki za wsparcie i za słowa chyba takiego wywodu na temat ciaży i narodzin
                    dzieka nie słyszałem powiem pieknie to napisałeś smile dzieki jeszcze raz
    • strzelec0001 no i kolejna noc nie przespana 09.02.07, 09:12
      a to nie by była upojna tylko moja połowica tak sie kreciała ....
      a zmienic łózko ... raczej nie wchodzi w rachube ... bo niechce słyszec głupich
      stwierdzeń .. "juz mnie nie kochasz... niepodobam sie tobie ... itt... " ale wy
      sami wiecie najlepiej jak to u was było prawda smile
      pozdrawiam
      • bj32 Re: no i kolejna noc nie przespana 09.02.07, 13:41
        Poczekaj z tym niespaniem, aż się potomek pojawi. Dopiero zrozumiesz, co znaczą
        nieprzespane noce. A połowicę owiń ściśle prześcieradłem, to się nie będzie
        mogła wiercićwink))
        • strzelec0001 Re: no i kolejna noc nie przespana 09.02.07, 13:45
          dzieki zaa rade smile)
    • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 12.02.07, 16:26
      byłem na zakupach bo moja wybranka a jednocześnie matka mojego dziecka miała
      ochote na owoce lecz nie wiedziała dokładnie czego chce wiec kupiłem
      1. winogrona białe i czerwone
      2,truskawki w puszcze
      3,ananas w kawałkach i plastrach
      4,brzoskwinie
      5. rodzynki w czekoladzie
      6.gruszki w puszcze
      7. figi
      8.daltyle
      a jak sie zapytała co sobie kupiłem odpowiedziałem PIWO smile)
      od czego zaczeła od otwarcia napoju bogów i sobie przelała połowe nastepie
      winogrono cola ... itd itd a brzuszek rosnie i rosnie smile a maleństwo sie
      rozwija
      pozdrawiam was ....
      • arienne07 Re: a ja bede tatusiem :-) 12.02.07, 16:30
        No właśnie tyle się mówi o zachciankach kobiet w ciąży, a ja nie miałam. Za to
        mąż miałsmile
        • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 12.02.07, 17:30
          ale osobiscie ja swoje mam smile)
          • egon26 Re: a ja bede tatusiem :-) 12.02.07, 17:44
            Chłopie jak ty nic o kobietach nie wiesz ;ppp Chyba już to mówiłem- zachcianki
            to jest zemsta za duży brzuch - tak naprawde to one symulują tylko ;DD No i mam
            do ciebie niedyskretne pytanie jak z figlami?? Bo słyszałem że wymagania kobiet
            w ciązy są duże wink niestety nam nie było wolno figlować w ciązy crying więc nie wiem
            • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 12.02.07, 17:56
              na poczatku wszechmocna pani gin.... powiedziała by sie wstrzymac na jakies
              8tyg. ciezko było bardzo nawet ale teraz jak najbardziej tylko miesni brzycha
              ma nie napinac ... sad( a szkoda a tak po za tym jest ok i zezwolenie
              dostałem smile od wszechwiedzacej itd itd... pani gin...
              a o tej zemscie to ja pamietam .... juz jej powiedziałem by sie niemsciła w
              nocy tylko ... ostatnio chinszczyzne zamuwilismy i musiałem domuwic jeden
              kubełek i co godzina 4rano podaj mi bo jestem głodna dzidzius sie dopomina wink)
              • jaremax Re: a ja bede tatusiem :-) 12.02.07, 18:11
                Ło Jeżu radziecki ! U Egona za 5 dni roczek,u strzelca we wrześniu
                rozwiązanie jak tak dalej pójdzie to ja na odwyk będę musiał wink.
                • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 12.02.07, 18:28
                  smile))
    • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 12.02.07, 18:06
      a co do wymagan narazie "niewymiekam" ale to prawda pociag jest wielki
      • bj32 Re: a ja bede tatusiem :-) 12.02.07, 20:32
        Szalej, dziecino, póki możesz. Tak w 8, 9 mcu proponuję zwolnić. U nas jak
        termin porodu nadszedł i nic się nie działo, to wywołaliśmysmile Bo to na koniec i
        stymulacja szyjki - prostaglandyny zatem,i masaż piersi - oksytocyna otóż się
        wydziela... Ale teraz to jeszcze możesz pohulać. Baw się dobrzebig_grinD
        • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 13.02.07, 08:43
          i nie mam zamiaru zwalniac smile)
          • bj32 Re: a ja bede tatusiem :-) 13.02.07, 09:17
            Nawet pod koniec? Bo się martwię z życzliwości, żebyście za wcześnie nie
            wywołalismile))
            • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 13.02.07, 11:35
              bede uwazał smile)
    • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 14.02.07, 12:42
      od wczoraj panuja w kuchni pomidory
    • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 22.02.07, 14:24
      witam po długiej nieobecnosci
      • bj32 Re: a ja bede tatusiem :-) 22.02.07, 19:08
        Cześć Strzelcze. Jak tam nastroje i apetyty?
    • mimarika Re: a ja bede tatusiem :-) 22.02.07, 15:18
      gratulacje dla przyszłego tatusia.
      dużo zdrówka przyszłej mamie i Waszemu Maleństwusmile)
      • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 23.02.07, 09:17
        dziekuje apetyt rosnie rosnie na sok pomidorowy i mandarynki jeszcze
        nieidziałem ze az tyle soku pomidorowego samego mozna wypic
        • bj32 Re: a ja bede tatusiem :-) 23.02.07, 10:33
          Dzieci są zaskakujące, nie?wink
          • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 23.02.07, 17:06
            a czy to normalne ze co chwile sie pyta czy ja sie tobie wogle podobam ????
            • egon26 Re: a ja bede tatusiem :-) 23.02.07, 17:25
              Jak jej odpowiesz szczeże tak z głebi serca to przestanie ;DDD
            • johnnysixcannons Re: a ja bede tatusiem :-) 23.02.07, 17:29
              Zawsze przytakuj, po porodzie też.
              • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 23.02.07, 19:19
                tak tak .....
                tak własnie robie
                • bj32 Re: a ja bede tatusiem :-) 23.02.07, 20:50
                  Normalne, niestety. Mamy zaniżoną samoocenę w ciąży i po porodzie: dodatkowe
                  kilogramy i centymetry oraz inne przyjemności w połączeniu z burzą chormonów.
                  Postaraj się przetrwaćsmile
                  • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 24.02.07, 10:21
                    ale ile mozna odpowiadac na te same pytanie to jest nienormalne
                    ale co tam to tez moje dziecko
                    • bj32 Re: a ja bede tatusiem :-) 24.02.07, 10:47
                      Ile można? Już niedługo: tylko do końca ciąży, a potem jeszcze troszkę, aż
                      kobieta wróci do wagi sprzed ciąży. W ciąży zresztą nie ma nienormalnych
                      zachowań. Jadłeś kiedyś marynowany czosnek popijany mlekiem? I zagryzałeś
                      wątróbką rybną? Marudzenie jest kwestią chormonów. To rodzaj przejściowego
                      obłędu. Jeśli chcesz mieć zadowoloną żonę, to po prostu bąź anielsko cierpliwy
                      i wytrwały.
                      Trenimg cierpliwości przyda się też jako wprawka na przyszłość: kaszka wtarta w
                      dywan, odciski czekolady na ścianie, radosny wrzask o piątej rano... To
                      sytuacje, w których cierpliwość jest niezbędnawink))
                      • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 24.02.07, 14:04
                        tak tak nic innego nie pozostaje tylko sie zgodzic z toba
                        • bj32 Re: a ja bede tatusiem :-) 24.02.07, 16:06
                          Ze mną to koniecznie nie musisz. Ale z żoną raczej taksmile))
                          • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 26.02.07, 09:07
                            masz racje smile
                            w dniu wczrajszym a praktycznie od soboty konflikt ...
                            tylko słysze kidy skończysz ten remont kiedy to kiedy tamto ...
                            az z tych nerwów krzywo zamontowałem rolete i do tego usłyszałem ze przez urlop
                            wogle niczego nie zrobiłem a moje kochanie dzis po feriach do pracy i od rana
                            ma nerwa bo nic nie zrobiła i ja jej szukam konspektów ... do pracy
                            • bj32 Re: a ja bede tatusiem :-) 26.02.07, 17:45
                              Czyli sprawdzasz się jako opiekun ciężarnej. Tylko tak dalej, z każdym dniem
                              bliżej do rozwiązaniasmile))
                              • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 26.02.07, 18:08
                                ale ajk jej wytłumacze ze mam w pracy siedziec do 22 dziś
                                przecierz mnie zje jak zakaske
                                • bj32 Re: a ja bede tatusiem :-) 26.02.07, 19:48
                                  To zadzwoń z tej pracy. Przez telefon konsumpcja niemożliwa. A w drodze do domu
                                  kup kwiaty i pomidory, czy co tam Ona aktualnie spożywa.
                                  • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 27.02.07, 08:53
                                    teraz aktualnie ananasy smile))))
                                    • johnnysixcannons Re: a ja bede tatusiem :-) 27.02.07, 10:32
                                      Z pędzelkiem na końcu czy w puszce?
                                      Jak remonty zakupy?Ogarniasz sytuację?
                                      • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 27.02.07, 14:02
                                        mały pokoik został cały do remontu i szafa do przedpokoju
                                        a zakupy narazie jestem czy mozemy zrobic liste zakupów ????
                                        i w sytuacji i w zachciankach jakoś sie odnajduje i stawiam czoła
    • strzelec0001 Re: a ja bede tatusiem :-) 13.03.07, 09:53
      jaka cisza tu panuje
      • bj32 Re: a ja bede tatusiem :-) 13.03.07, 14:12
        Co nie? Wszyscy w sen wiosenny zapadli. Co u Was?
    • johnnysixcannons Re: Strzelec? 23.03.07, 14:26
      jak Twoja depresja ?Niewyspanie?Żyjesz?Napisz jak się ludzik rozwija już na
      pewno ma nowe umiejętnośći.
      • strzelec0001 Re: Strzelec? 23.03.07, 15:21
        a dziekuje pomalutku mam ograniczony dostep do netu dzidzia w brzuchu rosnie
        sobie i rosnie .......

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka