Dodaj do ulubionych

Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach...

22.10.08, 21:18
www.altair.com.pl/start-1929
koniec świata juz blisko
Obserwuj wątek
    • mechanior Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 23.10.08, 08:09
      Strasznie mi się "podobają" komentarze przy zakończeniu tego typu artykułów.Nie
      musi człowiek myśleć bo wszystko ma podane na tacy.Autor już wie że to prowokacja.
      Żenada.
      • habeas_corpus Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 23.10.08, 08:19
        mechanior napisał:

> Strasznie mi się "podobają" komentarze przy zakończeniu tego typu artykułów.Nie
        > musi człowiek myśleć bo wszystko ma podane na tacy.Autor już wie że to prowokac
        > ja.

Który autor?

Bo jeden autor napisał:
        "Nie można wykluczyć, że cała sprawa jest prowokacją, a Rosjanie posłużyli się w
        niej uzbrojeniem zdobytym w Gruzji."

a drugi autor podał, że:
        "С высокой долей вероятности можно предположить, что они поступили в Чечню из
        Грузии, которая приобрела их у Польши через посредничество Украины. И вся эта
        многоходовая цепочка скорее всего контролировалась спецслужбами США."

Jeśli ktokolwiek przesadził to raczej autor rosyjski.

> Żenada.

Żenadą jest twoje jednostronne widzenie świata.
        • mechanior Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 23.10.08, 08:28
          habeas_corpus napisał:
          > Żenadą jest twoje jednostronne widzenie świata.

Być może,ale ludzie mają mózg (nie wszyscy),żeby sami mogli wyciągać
          wnioski.Stałym elementem wszystkich wiadomości jest komentarz jakiegoś
          głupka,który ma zwalniać od myślenia i wyciągania własnych wniosków.
          • habeas_corpus Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 23.10.08, 08:33
            Nie każ mi myśleć, że komentarz rosyjskiego "głupka" zwolnił cię z myślenia i
            wyciągania własnych wniosków, a tylko polski "głupek" budzi twoją czujność.
            • mechanior Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 23.10.08, 08:36
              Jesteś ku.wa niereformowalny.
              • habeas_corpus Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 23.10.08, 08:50
                Jeśli poczułeś się urażony to przepraszam, nie miałem takiej intencji.

Ale przeczytaj jeszcze raz co sam pisałeś. Piszesz, że polski dziennikarz robi
                jakieś insynuacje, ale daleko bardziej posunięte insynuacje rosyjskiego autora
                nie budzą już twojego sprzeciwu.

No to co mam o tobie pomyśleć?
                Na podstawie twoich własnych wypowiedzi mogę tylko z przykrością stwierdzić, że
                cokolwiek by Rosja nie zrobiła przyjmujesz to z góry za jedynie słuszne, mądre i
                sprawiedliwe. I nic nie jest w stanie podważyć twego przekonania.

Jeśli to ma być przykład otwartości umysłu, to ja wolę już zostać niereformowalny.

A jeśli nadal uważasz, że cię przez to obraziłem, to trudno. Nie wszyscy muszą
                mnie kochać.
                Pozdrawiam.
                • mechanior Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 23.10.08, 09:01
                  Gdzie napisałem o polskim dziennikarzu?
                  Pisałem ogólnie o wszystkich wiadomościach,w których są na końcu komentarze
                  zwalniające od myślenia.
                  Nikt mnie nie obraził,boleję nad przewrażliwieniem Twojej osoby do wszystkiego
                  co Rosyjskie.
                  W praktycznie całym współczesnym świecie komentuje się w jedynie słusznym
                  kierunku podawane informacje,w Rosji też.
                  • habeas_corpus Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 23.10.08, 09:20
                    mechanior napisał:

> Gdzie napisałem o polskim dziennikarzu?

W swoim pierwszym poscie w tym wątku, bo komentowałeś polski artykuł.

> Pisałem ogólnie o wszystkich wiadomościach,w których są na końcu komentarze
                    > zwalniające od myślenia.

Zrozumiałem to inaczej bo pozostawiłeś cytat, który nijak nie wyjaśniał, że
                    odnosisz się do obu informacji.

> Nikt mnie nie obraził,boleję nad przewrażliwieniem Twojej osoby do wszystkiego
                    > co Rosyjskie.

Przyznaję się tylko do przewrażliwienia na wszystko co polskie. Nie czepiam się
                    Rosji, dopóki ktoś z Rosjan, albo prawie-Rosjan, nie zaatakuje Polski.

> W praktycznie całym współczesnym świecie komentuje się w jedynie słusznym
                    > kierunku podawane informacje,w Rosji też.

Nie w "całym świecie", ale rzeczywiście często. To nie oznacza, że wszyscy mamy
                    się z tym zgadzać i akceptować ten sposób informowania.
                    • m98 Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 23.10.08, 23:34
                      Panowie!
                      Nie kłóćcie się!
                      Skupmy się na sznikersach?
                      A może typowy na tego typu forach temat Bounty vs Snickers?
      • wladca_pierscienii Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 24.10.08, 13:11
        mechanior napisał:

> Strasznie mi się "podobają" komentarze przy zakończeniu tego typu
        artykułów.Nie
        > musi człowiek myśleć bo wszystko ma podane na tacy.Autor już wie
        że to prowokac
        > ja.
        > Żenada.

w tym samym artykule:
        "(...)Według rosyjskich Izwiestii, polskie Gromy mogły trafić do
        Czeczenii z Gruzji, gdzie z kolei znalazły się za pośrednictwem
        Ukrainy. Cała operacja miała być realizowana pod kontrolą
        amerykańskich służb specjalnych.
        (...)
        Polska sprzedała Gruzji 100 pocisków i 30 wyrzutni Grom, co zostało
        oficjalnie zanotowane w rejestrach ONZ. (...) Nie można wykluczyć,
        że cała sprawa jest prowokacją, a Rosjanie posłużyli się w niej
        uzbrojeniem zdobytym w Gruzji. "

więc TEGO artykułu nie ma co rytykować za stronniczość
    • wladca_pierscienii Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 12.11.08, 13:32
      "W jednym z budynków znaleziono skład broni, amunicji i żywności. Ta
      ostatnia to – według Izwiestii –głównie batony Snickers i Bounty,
      cenione ponoć przez bojowników czeczeńskich ze względu na własności
      odżywcze."
      eee tam...
      dla sportowców są specjalne batony (więc chyba lepsze)...

"Wśród nich właśnie był ukryty sprawny zestaw Grom. Drugi, użyty
      wcześniej, znaleziono w zaroślach niedaleko domu."

a ten w zaroślach
      to pewnie leżał po to,
      by Ruscy wiedzieli, w którym budynku szukać
      :-)
      • m98 Re: Czeczeńscy "terrorysci" jada na sznikersach.. 12.11.08, 21:55
        Jasne - power-bary mocniej klepią.
        Ciekawe czy ten "użyty" Grom to wystrzelili, czy zjedli myśląc, ze to taki
        git-baton?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka