Gość: ojasnowidzach IP: 193.239.126.* 05.08.10, 08:03 www.przekroj.pl/wydarzenia_kraj_artykul,7015.html?print=1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emi Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.umwp-podlasie.pl 05.08.10, 08:03 a mi się wydaje że ją porwali gdzieś do Niemiec do pracy (wiadomo jakiej :( ) to jest nie możliwe aby do tej pory nie byo żadnych śladów.. czegokolwiek. (oprócz ręcznika, który wydaje mi się ze nie jest powiązany z tą sprawą) Gdyby ktoś ją zaatakował aby zgwałcić, to nie sądze aby napastnik pamiętał aby zabrac też ze sobą jej buty (które napewno jej wypadły z rąk) i gdzies ukryć. Po za tym było tak bardzo duzo ludzi (momo takiej godziny) ze ktos by zauważył, że ktoś siła ciagnie kobiete. Dziwne tylko, ze do tej pory nie odezwał się pan, który za nią idzie. Chyba ze jest tak wystraszony, ze wszystko wskazuje na niego... a tak naprawdę to nie on. Albo to któryś z jej znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.tgd.pl 05.08.10, 16:01 tak na dobra sprawe jesli mysla ze duzo wody wokol szopy...to moze jakas studzienka od kanalizy? a te jeziorka przeszukali w tych laskach? i te wszystkie rowy? wokol tych placy zabaw? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 06.08.10, 11:08 Gość portalu: emi napisał(a): > a mi się wydaje że ją porwali gdzieś do Niemiec do pracy (wiadomo > jakiej :( ) Głodnemu chleb na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.10, 11:23 three-gun-max napisał: > Gość portalu: emi napisał(a): > > > a mi się wydaje że ją porwali gdzieś do Niemiec do pracy (wiadomo > > jakiej :( ) > > Głodnemu chleb na myśli. Nie tylko głód, ale jeszcze luksusy się marzą, jakby to na miejscu takich stanowisk pracy nie było - prawda?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.umwp-podlasie.pl 05.08.10, 08:08 a mi się wydaje że ją porwali gdzieś do Niemiec do pracy (wiadomo jakiej :( ) to jest nie możliwe aby do tej pory nie byo żadnych śladów.. czegokolwiek. (oprócz ręcznika, który wydaje mi się ze nie jest powiązany z tą sprawą) Gdyby ktoś ją zaatakował aby zgwałcić, to nie sądze aby napastnik pamiętał aby zabrac też ze sobą jej buty (które napewno jej wypadły z rąk) i gdzies ukryć. Po za tym było tak bardzo duzo ludzi (momo takiej godziny) ze ktos by zauważył, że ktoś siła ciagnie kobiete. Dziwne tylko, ze do tej pory nie odezwał się pan, który za nią idzie. Chyba ze jest tak wystraszony, ze wszystko wskazuje na niego... a tak naprawdę to nie on. Albo to któryś z jej znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 08:56 ktos napisał ze moze byc w starej jakiejs szopie czy starym młynie stary młyn przeczytałem ze najblizej jest www.staraoliwa.pl/zdjeciastareulice.html własnie tutaj i nad takim stawem sie znajduje ul.grunwaldzka553 ale nie wiem czy nadal tam cos takiego stoi stary drewniany młyn lasy do okoła i woda moze tam trzeba szukać STARA OLIWA PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 08:58 wątpie zeby jasnowidze cos pomogli- ale moze jdenak... mama Iwony jest tak twarda kobietą?? czy bierze jakies mocne pigułki na uspokojenie- a moze to wszytsko tylko dla....sławy, popularności...czy tak poprostu pic na wode foromontarz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie wierzę Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.tvk.torun.pl 05.08.10, 09:56 lecz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.bsh-bng-011.adsl.virginmedia.net 05.08.10, 09:43 aha czylw wychodzi na to ze policj a ma gdzies sprawe i informacje jasnowidzow sporawdza na tak zwany odpie...tal zeby sie rodzina nie czepiala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 10:18 a czy ty wszystko musisz wiedzieć? i policja musi przekazywać wszystkie informacje mediom a przez to i sprawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-1 Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.10, 10:40 Może i dobrze że nie wszystkie informacje są przekazywane mediom do upublicznienia kiedy jeszcze nic nie jest wiadomo. Tyle czasu tylu ludzi szuka? Jakoś tak o tej zieleni wszyscy, gdyby to miało miejsce kilka lat wstecz można by domniemywać, że Iwonę uprowadzono i zielonym autem jest przemieszczana z miejsca na miejsce i dlatego tak dużo wskazań i za każdym razem błędnych, ale kto dziś widział auto w tak dziwnym kolorze - prawda? To już trzy tygodnie, prawie miesiąc, niemożliwym raczej, by ktoś bawił się w "kotka i myszkę" albo uprawiana była sztuka dla sztuki tzw. "gonienie króliczka". Jeżeli była by na terenie Trójmiasta lub w samym Sopot to już powinna zostać odnaleziona. Teraz tylko liczyć na przypadek, albo kogoś ze sprawnym okiem , tudzież wyjątkową pamięcią i ten człowiek z monitoringu gwoździem, chyba jednak sam już się nie zgłosi, a powinien, ułatwiłby bardzo i wyjaśnił wiele. Wielkie nagłośnienie w kraju a cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.icpnet.pl 05.08.10, 12:46 a nie bierzesz pod uwagę ze gościu był na wakacjach i kiedy zaczęto rozgłąszać że Iwona zginęła był już w swoim domu gdzieś np w Europie? I niekoniecznie musi czytać polskie media ? Ale-jeśli był na wakacjach to powinni go kojarzyć hotelarze,własciciele kwater itp. Trochę dziwne.Czyli był przejazdem?Gdzie się zatrzymal w tym dniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-1 Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.10, 13:07 Gość portalu: ja napisał(a): > a nie bierzesz pod uwagę ze gościu był na wakacjach i kiedy zaczęto rozgłąszać > że Iwona zginęła był już w swoim domu gdzieś np w Europie? Ej no sorki, ale to my już nie jesteśmy w Europie? > Ale-jeśli był na wakacjach to powinni go kojarzyć > hotelarze, własciciele kwater itp. Bardzo rzeczowo mówisz, ale występować w roli świadka w Polsce nie należy do przyjemności, sezon ogórkowy nikt nie chce psuć sobie reputacji i renomy, wiesz sama obecność policji jeszcze z powodu uwarunkowań i naleciałości historycznych przez obywateli nie mile widziana, choć niezbędna kiedy potrzeba pomocy. Żeby te relacje wyzdrowiały i policja stała się ekologiczna, taka bardziej przyjazna obywatelowi to i tu już sukces byłby murowany, czy oni tego nie widzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: 87.113.52.* 05.08.10, 13:18 Niestety tak jest, ze czasami czlowieka sie nie da znalezc. Zobacz chociazby na sprawe Madeleine McCann: to byla najbardziej naglosniona sprawa zaginiecia wszechczasow, zaanagazowany byl David Beckham i Simply Red, a w poszukiwaniach pomagal owczesny premier Gordon Brown. Nawet w parlamencie mowiono o tej sprawie, zdjecia Madeleine byly doslownie WSZEDZIE, kampania byla zorganizowana super-profesjonalnie i co? Trzy lata minely i po Madeleine ani sladu. Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 05.08.10, 14:08 skoro ją np. utopiono w morzu, to raczej się jej nie znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: 87.113.52.* 05.08.10, 14:47 Cialo ludzkie to nie worek kamieni, po kilku dniach wyplywa. Morze by ja wyrzucilo na brzeg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onepiotrek Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: 188.33.118.* 05.08.10, 21:05 ale nie obciążone kamieniami... Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 05.08.10, 15:44 Do dzisiaj zastanawiam się, w jaki sposób zaistnienie Beckhama czy S.R. miało pomóc w tej sprawie. Piszę "zaistnienie", bo na czym polegało "zaangażowanie" Beckhama? Co, enetualny poprywacz miał zobaczyć w telewizji popularnego blondasa i stwierdzić "no dobra, oddam dziecko"? Czy ktoś mi to wytłumaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: 87.113.52.* 05.08.10, 17:13 Beckham apelowal do wszystkich o informacje i wielkie zdjecie Madeleine pojawilo sie podczas meczu na Wembley. Dzieki zaangazowaniu celebrities ta sprawa zostala naglosniona maksymalnie, na tym polegal wklad - nie schodzila z pierwszych stron gazet przez cale tygodnie, Madeleine szukalo tysiace ludzi. No i pomagal finansowo, prawnie (prawnicy, prywatni detektywi, kontakty etc.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr_di Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu IP: *.toya.net.pl 05.08.10, 11:18 znajomych Iwony. Najprawdopodobniej któryś z kolegów lub koleżanka, którzy bawili się z Iwoną na działkach i na dyskotece, ewentualnie znajoma Iwonie osoba, która wprawdzie nie bawiła się bezpośrednio z nimi, ale była na dyskotece i widziała, jak Iwona wychodzi. Dlaczego tak uważam? 1. Tylko 3% tego typu przestępstw popełniają przypadkowi sprawcy. 2. Facet idący za Iwoną nie byłby w stanie tak sprawnie ukryć zwłok, by pomimo tylu poszukiwań nie udało się ich znaleźć. Nie miał możliwości ich zakopać (brak saperki czy czegoś podobnego), bardzo uczęszczana okolica. Przypadkowi sprawcy (zwłaszcza na tle przestępstw na tle seksualnym) porzucają/ukrywają swoje ofiary blisko miejsca popełnienia przestępstwa. 3. Z tego, co o Iwonie mówi rodzina odpada możliwość, że Iwona wsiadła do samochodu kogoś, kogo nie znała. Gdyby natomiast próbowano ją wciągnąć do auta siłą, zgubiłaby buty, narobiła hałasu- ktoś by to zauważył. 4. Alibi pod tytułem, że "potem już nie wychodziłem/am z domu" to żadne alibi. Czy ktoś niezależny jest w stanie to alibi potwierdzić? 5. Zeznania koleżanki Iwony na temat kłótni są sprzeczne, bo z jednej strony mówi, że to taka sobie mała kłótnia była, a z drugiej wspomina, że doszło do wyzwisk, a w zasadzie to nie pamięta o co poszło...Poza tym, dlaczego nie zainteresowała się tym, że Iwona miała spać u niej, a nie śpi? Dlaczego odezwała się do rodziców Iwony tak późno? Nie wierzę, że nie widziała, iż Iwona nie zabrała zostawionych jej na balkonie kluczy...Skoro kłótnia była tak nieistotna, to przecież nie była obrażona na Iwonę! Poza wszystkim rozmawiała z nią po tej kłótni przez telefon....Ciekawe jaki przebieg miała faktycznie ta rozmowa.... Wg mnie ktoś ze znajomych Iwony, kto dokładnie wiedział którędy wraca, chciał z nią pogadać, może wyjaśnić nieporozumienie, może poderwać, ale Iwona nie była chętna, doszło do szarpaniny i wszystko skończyło się tragicznie... Być może nie było to już na terenie parku, ale np. osiedla lub tuż obok niego. Być może Iwona wsiadła do samochodu któregoś ze znajomych, który ją dogonił by pogadać lub podwieźć... To, co moim zdaniem powinna zrobić policja i rodzina Iwony natychmiast, to odsunąć od poszukiwań i śledztwa wszystkich znajomych Iwony, którzy byli z nią feralnej nocy, przecież- nie muszą być, ale- jeśli są winni, to cały czas stwarza im się możliwość tuszowania śladów, mylenia i opóźniania śledztwa, ukrycia zwłok....Skoro do tej pory nie udało ich się odsunąć, to należy to zrobić natychmiast i nie udostępniać im wiedzy na temat postępowania. Jeśli czyta to mama Iwony, to bardzo proszę by nie ufała tak bezgranicznie znajomym swojej córki i odcięła ich dla dobra śledztwa od wszelkich informacji na temat jego przebiegu. Policja powinna przesłuchać ponownie znajomych i mocno ich przycisnąć, przesłuchać ich sąsiadów (być może któryś widział lub słyszał, że faktycznie grzecznie wrócili do domu i nie wychodzili), przesłuchać ich rodziców, rodzeństwo, znaleźć taksówkarza, który odwoził koleżankę Iwony do domu, przecież wie jaką taksówkę wzięła, a zgłoszenia są rejestrowane, przeszukać teren osiedla, zbadać samochody znajomych, jeśli takowe posiadają i samochody ich rodziców. Poszukać świadków, którzy może widzieli jak Iwona wsiada do jakiegoś auta itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 11:27 Dokładnie tak. Zgadzam się w 100%. Wg mnie to jedna z bardziej prawdopodobnych hipotez. Trzeba ostro wziąć się za przesłuchiwanie jej znajomych i odszukanie wszystkich dowodów, które potwierdzą bądź zaprzeczą ich wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu IP: *.icpnet.pl 05.08.10, 12:51 "Z tego, co o Iwonie mówi rodzina odpada możliwość, że Iwona wsiadła do samochodu kogoś, kogo nie znała" Iwona mogła wsiąść do auta kogoś kogo widziała w klubie. Była po alkoholu ,zmęczona ,wtedy mało się myśli racjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MuszkaModliszka Re: Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu IP: *.centertel.pl 05.08.10, 13:13 gr_di 100% sensu w tym co piszesz. Mi też się wydaję że w to jest zamieszana osoba, którą znała. Dlatego nikomu nie zapadła w pamięci. Jakbym szła ulicą i spotkała nawet starego znajomego ( po prostu znajomą twarz) który zaproponował by że mnie odwiezie, albo odprowadzi do domu, a na następny dzień by mnie rodzina szukała, to wątpię aby ktoś kto koło mnie wtedy przechodził- zapamiętał że szła sobie dziewczyna z osobą towarzyszącą. A skoro ona powiedzmy "wyparowała" To nic innego nie ma dla mnie wyjaśnienia jak spotkała kogoś kogo znała. Czuła się bezpieczniej nawet przy "znajomej twarzy" znanej tak z widzenia. Ktoś kto zrobił jej coś złego z przypadkowych przechodniów, to już dawno została by znaleziona, pewnie martwa ale została by znaleziona. A tu jej nie ma nigdzie. Pewnie też ma to do siebie że policja wcale tak dokładnie nie szuka, no ale jakby nie patrzeć to by jakieś ślady zostały. A tu nic. Kompletnie. Także może to były chłopak? Albo faktycznie ta koleżanka, tylko dziewczyna nie dała by rady podnieść nieprzytomnej Iwony... Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu 05.08.10, 14:57 Zgadzam sie w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 16:07 no tak, ale gdzie w taim razie jest cialo Iwony (lub Iwona) ? ci znajomi/znajomy jesli mieliby to zrobic na spontana, to byliby w niwiele lepszej sytuacji od przecietnego psychopaty mowie o tych, z ktorymi imprezowala to, ze spotkala kogos innego znajomegho i on ja podwiozl samochodem, a nawetpnei skrzywdzial, faktycznie nie da sie wykluczyc ja osobiscie uwazam, ze zby skutecznie zatuszowac zbrodnie, potrzeba jednak troche inteligencji i planowania, no i moze szczescia samo szczescie chyba nie wystarczy, a nie sadze ze ci z ktorymi imprezowala pokusili sie o zbrobnie tak dobrze zaplanowana i wykonana, ze udalo im sie zatrzec wszelkie slady i skutecznie schowac cialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu IP: 194.181.191.* 05.08.10, 16:15 Zgadzam sie ze to jednak nie znajomi. Policja na prawde ma dobre metody podczas przesluchan, a ci znajomi to amatorzy, ciezko by bylo tak ustawic zeznania znajomym aby nie wyszlo na jaw, policja bedzie ich wypytywac w taki sposob ze oni sami by sie nie kapneli kiedy sie wygadali lub dali powazna przeslanke do tego by ich oskarzyc. Do tego dziewczyna w towarzystwie, taka pindzie latwo policji i kryminalnym nastraszyc, zesrtala by sie dosc szybko, nie sa moze to ludzie najwyzszych lotow ale tez nie sa takimi degenratami aby umiec cos takiego skutecznie ukrywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Da Re: Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu IP: *.bredband.comhem.se 05.08.10, 16:17 Nie musiala byc zaplanowana i napewno nie byla. Nikt jak nie jest psychicznie chory palnuje morderstwo. Moglo byc ze ja wzieli do auta, dali narkotyki i pojechali sobie gdzies dalej aby ja wykorzystac a potem przestraszyli sie ze ona ich wyda. I wowczas spanikowali i cos jej zrobili a moze nadal gdzies ja tam przetrzymuja w jakies piwnicy, zamknieta. Duzo bylo takich wypadkow. Jest jeszcze szansa ze tak sie stalo dlatego wazne jest aby przeszukiwac wszystkie domki dzialkowe itd...choc to jest chyba niemozliwoscia? Bo w jakiej okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 16:31 > Nie musiala byc zaplanowana i napewno nie byla. Nikt jak nie jest psychicznie > chory palnuje morderstwo. > Moglo byc ze ja wzieli do auta, dali narkotyki i pojechali sobie gdzies dalej > aby ja wykorzystac a potem przestraszyli sie ze ona ich wyda. I wowczas > spanikowali i cos jej zrobili a moze nadal gdzies ja tam przetrzymuja w jakies > piwnicy, zamknieta. w ogole nie wiemy jacy to byli znajomi? jej kumple z liceum ktore wlasnie skonczyla? czy jacys kolesie z imprez/osiedla? w przypadku tych pierwszych teoretycznie powinnia istniec wieksza zazylosc a wiec mniej byliby chyba sklonni skrzywdziac kolezanke w ogole, ilu ich tam bylo? 4-5 osob? 10 osob? co do tego, ze postanowili dac jej narkotyki i ja wykorzystac, no coz, to tez patologia i do tego bezmyslna inna wersja, dali jej i przedawkowala ! no ale to gdybania, ktore powinnismy chyab skonczyc licze na kolejne wiersci za pare dni i wyrazny postep w sprawie BTW analizza recznika powinna chyba sie wlasnie teraz zakonczyc... moze ustali sie ze byla tam sperma i przy okazji sprawdzi tez czy bylo tam na nim DNA Iwony (mysle, ze mozna DNA by porownac chociazby z jakims jej wlosem?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu IP: 87.113.52.* 05.08.10, 17:17 Nikt jak nie jest psychicznie > chory palnuje morderstwo. No co Ty, a zbrodnia w afekcie? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Na 95% sprawcą jest ktoś z najbliższego kręgu 06.08.10, 02:30 Mam takie dziwne przeczucie ,ze jakis zbok ja wiezi i gwalci 3 razy dziennie. W ten sposob to moze sie nie znalezc przez kilka lat? Przedziwna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.net.stream.pl 05.08.10, 11:22 Wczoraj spacerowałam w tamtych okolicach, miałam nadzieję na jakiś ślad. Spotkałam ludzi z PCK, wędrowali grupą. Wokół i w ogóle w Sopocie wszyscy o Iwonie mówią... jest na ustach każdego. Za lasem są polany, czy aby dobrze przeszukane? Myślę, że o wiele przyjemniej było by napaść na kobietę na owej polanie albo łące, krzewy są i tak i wszystko zakrywają, a las to praktycznie same zarośla. Na łąkach są studzienki kanalizacyjne... Czy aby dobrze przeszukane? W jednej wczoraj widziałem buty, co prawda męskie, czarne, przykryte patykami... ale może gwałciciel do jakieś innej wrzucił buty Iwony? Druga sprawa, może warto jeszcze na alejkach porozstawiać wiadomości (dobrej jakości) o losie Iwony, od początku do końca. Ludzie na pewno by się zainteresowali. Co prawda w okolicach ostatniego monitoringu są ogłoszenia na temat mężczyzny wędrującego za zaginioną... jednak zmyte przez deszcz i mam wrażenie, że mężczyzna sam siebie by nie rozpoznał. Warto chyba zamienić je na nowe. Co do najgorszego scenariusza... Może mężczyzna wynajmował/posiadał działkę na której w nocy swobodnie mógłby zwłoki na dużej głębokości zakopać? Jeśli tak, działka nie powinna być daleko. Co do matki Iwony, bardzo ją podziwiam. Sama pewnie nie miałabym tyle siły zarówno psychicznej jak i fizycznej, by szukać ciała najbliższej osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopocianka Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 13:42 mama Iwony nie szuka ciała, ona szuka swojego dziecka, a determinacja żeby to dziecko znależć daje taką siłe napędową, że można przysłowiowe góry przenosić Odpowiedz Link Zgłoś
malwina.3 Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 06.08.10, 01:12 Meskie buty w studzience przykryte patykami.... Ciekawe, dlaczego nikt sie nimi do tej pory nie zainteresowal, przeciez facet z recznikiem szedl boso! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landrynka Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.chello.pl 05.08.10, 11:28 mi się wydaje że ona już nie żyje naprawdę ... że ten koleś z ręcznikiem zrobił jej krzywdę bądź dalej jakiś dwóch psycholi...potem ja przetrzymywali i w końcu zabili bo co mają z nią zrobić trzymać w nieskończoność?wierzę panu jackowskiemu mojej babci znajomy też korzystał z jego usług powiedział że leży zabity i ciało odnaleziono. żal mi rodziny i matki najbardziej :( od dwóch dni mi się wydaje że ona nie żyje...jakoś wcześniej miałam nadzieję :( biedna iwona znałam ją...teraz żeby ciało odnaleźli...:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landrynka Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.chello.pl 05.08.10, 11:33 a ciało leży zapewne na jakiś działkach...w jakimś opuszczonym domku czy szopie jak podaje jackowski...zakopał je pewnie a deszcze zmywa ślady :( jest tyle takich miejsc tu w gdańsku i na zaspie gdzie niedaleko mieszka i w brzeźnie i wszędzie przymorzu...pełno jest takich miejsc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.docsis.tczew.net.pl 05.08.10, 11:50 przeciez sprawca mógł Iwone wciągnąć do samochodu, zgwalcic, potem zabic a zwloki wywiesc nawet do Rosjii i zakopac w odleglym lesie.Lub tez koleś z ręcznikiem, zgwałcił ja udusił, zatuszował wszystkie slady i wywózl zwloki gdzies daleko. Dziwne jest to ze ten koles sie jeszcze nie zglosil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.10, 12:10 Ja nie jestem za teoria wciagniecia do samochodu. Miedzy alejka przy plazy a jej miejscem zamieszkania jest obszar lesny, a pozniej park. Nie ma az tak wielu mozliwosci dodatrcia bezposrednio samochodem. Jesli jednak taki pojawilby sie przy lesie czy na alejkach parku Regana, to z pewnoscia ktos by go widzial.... Poza tym wersja ze zgodzila sie na podwiezienie jest tez malo logiczna. Jesli chcialaby kogos spotkac, kto by ja podwiozl to raczej nie wracalaby z Sopotu nad morzem tylko Grunwaldza i Bitwy pod Plowcami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-1 Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.10, 12:11 Gość portalu: kate napisał(a): > Dziwne jest to ze ten koles sie jeszcze nie zglosil. Bardzo dziwne tym bardziej, że w tych czasach nie ma już brutalnych tortur, a jak niczemu nie winien to jemu też powinno zależeć na wyjaśnieniu tej sprawy, no chyba, że ...? I nie wierzę by się sam nie rozpoznał, albo ktoś bliski, lub znajomi, ale też jak bawił gościnnie tylko, to ktoś w samym Sopot musi wiedzieć kim on - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 06.08.10, 11:21 G > > > Bardzo dziwne tym bardziej, że w tych czasach nie ma już brutalnych tortur, a Doprawdy? Niedawno skazano takiego gliniarza-kozaka, który lubił sobie przyp* przesłuchiwanemu albo pobawić z przesłuchiwaną panienką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.net.stream.pl 05.08.10, 12:10 Z tym wywiezieniem zwłok trochę naciągane. Jak widać na monitoringu o tej godzinie było mnóstwo osób. A morderca raczej nie miał samochodu zaparkowanego w lesie ;). Ktoś by zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-1 Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.10, 12:17 Gość portalu: ja napisał(a): > Ktoś by zauważył. Możliwe, że ktoś coś wie o tym zdarzeniu, nie ma tak, by nikt niczego nie słyszał, nie widział... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oficer Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 12:33 W 100 procentach zgadzam się z rzecznikiem komendanta głównego. Myślę a nawet jestem przekonany, że każdy jasnowidz który się zgłaszał się do rodziny pewnie czytając gazetę lub inaczej się dowiadując się inaczej o tej sprawie popatrzyli na zdjęcie zaginionej mieli wizje i się skontaktowali się z rodzina. Nie pamiętam informacji która by mówiła lub sugerowała, że rodzina się zgłosiła się do jakiegokolwiek jasnowidza. Co skazuje, że każdy z pięciu jasnowidzów sami się zajęli tą sprawią a nie na zlecenie rodziny czy policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-1 Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.10, 12:50 "... policja w stosunku do informacji od jasnowidzów jest sceptyczna. Dotychczasowe doświadczenia śledczych są zniechęcające do dalszej współpracy. Dotyczy to wszystkich przypadków zaginięć, nie tylko sprawy Iwony. - W sprawach, które znam, nigdy żaden jasnowidz, w tym pan Krzysztof Jackowski z Człuchowa nie wniósł żadnych istotnych informacji - mówi Sokołowski. - " No to czego oni się tak pchają tan gdzie bardzo nielubiani, przeszkadzać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: 87.113.52.* 05.08.10, 14:55 Problem polega na tym, ze jesli zglasza sie na policje ktos, kto twierdzi, ze ma informacje mogace pomoc w sledztwie, to policja musi je zbadac. Juz pisalam o tym, ze czesto sprawcy albo swiadkowie wybieraja taki sposob anonimowej komunikacji z policji, i dziela sie wazna informacja. Dlatego kazde info, nawet od totalnego swira, trzeba sprawdzic. Gdyby Jackowski zaczal mnie zbyt dokladne informacje, sam by sie stal podejrzanym, i slusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 06.08.10, 11:23 Gość portalu: s-1 napisał(a): > [b]No to czego oni się tak pchają tan gdzie bardzo nielubiani, przeszkadzać ?[/ > b] Jest to oczywista bzdura, tylko szefostwo milicji kazało wszystkim rzecznikom prowadzić odpowiednią politykę informacyjną w tym względzie. Słowom tego gliniarza zaprzecza stos podziękowań od policjantów leżący u Jackowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ка Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 13:02 Tak Jasnowidzowie, ta Facet stanął przed ścianą i powiedział do niej żeby ta upadła, a ta upadła sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alehandro Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 13:21 Koleś z ręcznikiem ma wg mnie smycz w kieszeni (przypatrzcie się na filmiku z kamery). Może to smycz od tel, ale równie dobrze od kluczy. Jest na boso, więc mozliwe, ze mieszkał/mieszka blisko (np. turysta, który wstał rano obejrzeć wschód słońca i wykąpac się w morzu). Może by tak przejśc się po kwaterach w okolicy ze zdjeciem kolesia a najlepiej portretem pamięciowym (o ile policja takowymi dysponuje) i przepytać właścicieli pensjonatów, kwater itp. A nuż się komuś coś "przypomni", jak już policja zapyta osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.adsl.xs4all.nl 06.08.10, 11:51 a moze facet ma w kieszeni smycz i sie oglada za psem???? nikomu to do łba nie przyszło?? ogladalam ten film kilk arazy i jakos nie ywglad ami to, zeby sie rozgladal oceniajac sytuacje- moze sie oglada bo jego pies gdzies sika pod krzakiem? i wcale nie musi wiedziec ze go ktokolwiek szuka, bo jak nie czyta wybiorczej to nie wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.gdynia.mm.pl 05.08.10, 13:58 Ta dziewczyna nie maszeruje tylko kroczy.Nie należy szukać po krzakach tylko po sektach.Skorpion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr_di I tak jeszcze a propos "znajomych" Iwonki, IP: *.toya.net.pl 05.08.10, 14:02 a szczególnie jej koleżanki: Kto przy zdrowych zmysłach mieszkając na parterze zostawia klucze do swojego mieszkania na balkonie i idzie spokojnie spać?? Ja bym nie zasnęła...To nie mogla już poczekać tych paru minut na Iwonę? Albo po prostu dać się obudzić dzwonkiem? Dlaczego koleżanki Iwony nie zdziwił fakt, że Iwonka nie zabrała swoich osobistych rzeczy z jej balkonu (torebki z dokumentami itd.)?? I w ogóle po cholerę je tam zostawiała dla Iwony? Przecież mogla zostawić już same klucze, skoro musiała, a torebkę wziąć do domu, żeby sobie Iwona ja zabrała jak wejdzie....Ta dziewczyna kręci! Powtarzam, że jestem przekonana, że winni są znajomi Iwony i powinno sie ich przede wszystkim odsunąć od śledztwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: I tak jeszcze a propos "znajomych" Iwonki, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 14:08 Skończcie w końcu z tym ciągłym znajdowaniem sprawców. Nie twierdzę,że znajomi Iwony nie są podejrzani, ale zamieszczając takie opinie w internecie można zrobić niewinnym wiele krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr_di Zdaje się, że naglasnianie tej sprawy, forum IP: *.toya.net.pl 05.08.10, 14:20 itd. mają służyć właśnie temu, żeby ludzie pisali, jeśli coś wiedzą lub jeśli maja jakieś podejrzenia. Być może dzięki temu policja lub rodzina Iwony wpadnie na jakiś trop. Niestety tak to już jest, że podejrzewa się wiele osób, a zwłaszcza krąg najbliższych znajomych. Gdyby założyć, że nikogo nie można podejrzewać, to jakiekolwiek policyjne śledztwa nie miałyby sensu. Dodam jeszcze,że skoro można podejrzewać być może jakiegoś Bogu ducha winnego "pana z ręcznikiem", to tym bardziej jej znajomych, którzy nie raczyli nawet zainteresować się tym, jak Iwona wraca do domu, czy wróciła itd., za to wykazali się zadziwiającą hiperaktywnością w momencie, gdy na jaw wyszło, że Iwona przepadła jak sen piękny i złoty... Sorry, ale nie zmienię zdania, że głównymi podejrzanymi w tej sprawie są jej znajomi, a zwłaszcza jej koleżanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Zdaje się, że naglasnianie tej sprawy, forum IP: *.cdma.centertel.pl 05.08.10, 14:48 Zgadzam się z Tobą, co do tych dziwnych znajomych. Parę dni temu, przy okazji innego newsa w tej sprawie wyrażałem dociekliwość co to byli za znajomi, jakiego autoramentu ludzie, a inni internauci zjechali mnie jak przysłowiową burą sukę, że się porządnych ludzi czepiam i każdy może popełnić zbrodnię! Uważam,że w pełni sezonu, w kurorcie nie da rady gwałcić, mordować, szarpać się, wracać zakopywać itd. niezauważonym. NAJPRAWDOPODOBNIEJ STOI ZA TYM OSOBA IWONIE ZNANA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: Zdaje się, że naglasnianie tej sprawy, forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 15:20 Policja w jednej z wersji zakłada, że sprawcą był znajomy. Wasze opinie nie wnoszą, więc nic nowego do sprawy. GW z zaginięcia Iwony zrobiła tani show dla mas. Moim zdaniem teksty w Wyborczej, komentarze na forach nie służą dobrze sprawie i należy zastanwić się jak powinna wyglądać współpraca Policji z mediami. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Bzdura 06.08.10, 11:26 Zdaje się, że masz zbyt wysokie mniemanie o sobie. Policja ma gdzieś to forum. Policja ma swoje metody poszukiwań i jakieś trollowisko to nie jest miejsce, na które traci się czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PitekBogucki Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.cdma.centertel.pl 05.08.10, 14:06 To nie jest przypadkiem jej studniówka, a ona jest z tym łysym? No bo to chyba w jej szkole: www.youtube.com/watch?v=22QDfuXAh30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr_di To jest Iwony studniówka i to jest Iwona... IP: *.toya.net.pl 05.08.10, 14:25 Tylko to nam niewiele wyjaśnia :(, ale zauważyłam za to, że Iwonka była bardzo drobna i niska, co daje do myślenia, bo sprawcą niekoniecznie musiał być facet w tym momencie.... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 06.08.10, 11:28 To teraz Łysy będzie wrogiem publicznym numer 1? Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... 05.08.10, 14:13 przecież Pan Jackowski twierdzi, że ma sporo podziękowań od policji( na piśmie) za udaną pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 05.08.10, 15:00 Jak kazdy wolontariusz, ktory pomaga przeszukiwac las. Standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozz Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: 216.220.68.* 05.08.10, 15:28 Watpie czy ma. I nie wierze w tych "jasnowidzow". Uwierze tylko wtedy gdy ktos pokaze mi DOWOD ze jasnowidz znalazl cialo osoby zamordowanej na podstawie wizji, a nie np. na podstawie jakiejs wiadomosci czy statystycznej kalkulacji. Takiego przypaddku niestety NIE MA!! Wszystko co jest to jakiej opowesci internetowe, jakiesz szepty babci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Derren Brown ładnie demaskuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 08:26 tych szarlatanów pokazując po prostu jak się oszukuje ich sposobem ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Re: Derren Brown ładnie demaskuje IP: *.chelm.mm.pl 06.08.10, 21:01 Macie ciemna ludzka maso: www.krzysztof-jackowski.info/gal.php?kategoria=dokumenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozz Re: Derren Brown ładnie demaskuje IP: *.hvc.res.rr.com 06.08.10, 23:14 Takie listy sa g.... warte. Ja mam list of Prezydenta USA G. Busha dziekujacy mi za pomoc w jego wyborze do tego urzedu. Ludzie, tacy jak p. Jackowski sa po prostu bardzo dobrymi psychologami (czesto nie zdajac sobie z tego sprawy) i potrafia swietnie manipulowac innymi ludzmi (czesto takie manipulacje sa nieswiadome, oni robia to w przeczuciu ze rzecywiscie pomagaja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peg Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.10, 15:14 ... a może tak przekopać piasek na plaży. Wg mnie nie trzeba żadnej łopaty żeby zrobić dziurę i zasypać zwłoki... :( Może weszła na tą plażę? Była poddenerwowana, zmęczona... chciała usiąść, coś przemyśleć. Wątpię, żeby sama, bez jakichkolwiek zachęt wchodziła do lasu, w krzaki, czy skracała drogę przez polany czy łąki... Szukajcie na plaży :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.cdma.centertel.pl 05.08.10, 16:15 Plaża raczej odpada, a to ze względu na sporą liczbę psów, które się tam plątają. Nawet kundel wyczułby ciało płytko zakopane i rozgrzebał piach w trzy minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.centertel.pl 05.08.10, 18:39 nie wiem, kiedy ostatnio byles nad morzem i budowales zamki na piasku ale...odswiez pamiec-TO CO PISZESZ JEJ NIEMOZLIWE!!! w do lasu-sama-musialaby wejsc, chcac dojsc do swojego domu *(droga na jej osiedle wiedzie, jakby, przez las_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wernyhora Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.chello.pl 05.08.10, 15:41 Łysego nalezałoby sprawdzic-on w sobie "coś"ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokokoko Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 15:52 No widać że spożywa dużo paszy dla koksów, a taki shit robi wodę z mózgu i nie wiadomo co on mógł sobie wkręcić, może był chorobliwie zazdrosny o Iwone itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.mysliborz.vectranet.pl 05.08.10, 20:20 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa1976 Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... 05.08.10, 16:20 Zgadzam się z gr_di ja pisałam już kilka dni o tym, ze podejrzewam któregoś ze znajomych...mnie rzucił się w oczy jeden chłopak z jej otoczenia, który bierze czynnie udział w poszukiwaniach, jest pokazywany w tv i na zdjęciach w gazecie,,,Nie wiem dlaczego, ale typuję właśnie jego, może dlatego, że pomimo sytuacji jest dziwnie "wyluzowany" nie okazuje wielkiego współczucia..po prostu ja typuję jego...jak włączycie się w dyskusję poszukam i wkleję linki Jestem z południa polski, ale śledzę tą sprawę od 1,5 tygodnia, jestem nią bardzo poruszona.. Myślę również, że Jackowski miał rację, że w ze4szłą środę ona żyła a teraz nie..Była przetrzymywana a teraz pewnie ją zabili, bo sprawa stała się bardzo głośna.. Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa1976 Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 05.08.10, 16:41 Nie wiem dlaczego, ale moja intuicja...a myli mnie rzadko podpowiada mi, ze koleś maczał w tym palce 50 sekunda filmu.. www.tvp.pl/gdansk/aktualnosci/spoleczne/zaginela-19letnia-dziewczyna/2144156/relacja-pawla-zbierskiego/2144208 poszperajcie jest na większości zdjęciach z poszukiwań, często się wypowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 16:51 jak mozesz pisać takie oskarżenia? chcesz skazac jakiegoś chłopaka na podstawie intuicj?Chyba coś z tobą nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikke Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.110.65.80.static.introweb.nl 05.08.10, 17:26 a dlaczego mozna bylo skazac "recznikowca" ? Co za roznica miedzy nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa1976 Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 05.08.10, 17:38 Dokładnie...jakoś tego, że "ręcznikowca" się podejrzewa nikogo nie boli.. Post zgłosiłam do usunięcia..może i to był głupi pomysł z jego wklejeniem, ale zdania nie zmieniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Da Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.bredband.comhem.se 05.08.10, 17:57 Daj spokoj , nie masz prawa oskarzac kogos na podstawie wlasnych przewidzen. Dajesz nazwisko i zdjecie chlopaka to chyba tez karalne? A to ,ze on jak piszesz jest wyluzowany to jeszcze nic nie oznacza , na odwrot mysle ze gdyby byl winny to by UDAWAL ze go to strasznie poruszylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 18:18 ludzie, prosba, piszcie na temat sprawy, aby pomoc Iwonie i jej rodzinie a nie o glupotach bez znaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.centertel.pl 05.08.10, 18:43 Taka ze ten czlowiek JEST "ZNANY", nie obawia sie wypowiadac przez kamera, etc. Kolejna roznica polega na tym, ze kolezanka raczy wypowiadac sie na podstawie intyucji- moja podpowiada mi, ze to ona jest odpowiedzialan za znikniecie, tylko podaje sie za kogos innego i probuje zwalic wine na tego kolesia. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: lepiej uważaj co robisz 06.08.10, 11:36 seledynowa1976 napisała: > Nie wiem dlaczego, ale moja intuicja...a myli mnie rzadko podpowiada mi, ze > koleś maczał w tym palce Jesteś pewna, że stać cię na koszty sądowe i płatne ogłoszenie z przeprosinami? On się dowie o tym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarnowidz Wszyscy się boimy i mamy przypuszczenia IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 17:20 > > Nie wiem dlaczego, ale moja intuicja...a myli mnie rzadko podpowiada mi, > ze > > koleś maczał w tym palce > > Jesteś pewna, że stać cię na koszty sądowe i płatne ogłoszenie z przeprosinami? > On się dowie o tym poście. Jestem czarnowidzem, i podobnie jak Seledynowa, czarno to widzę. I też mi się śniło, że on jest podejrzanym. Ciekawe, kto faceta z ręcznikiem przeprosi ogłoszeniami? Wyborcza? Rutkowski? I tych wcześniej wskazanych na nocnych taśmach monitoringu też? Jak wszyscy podejrzani, to wszyscy. Ten młody z poszukiwań też. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno 06.08.10, 11:34 Kiedy policja podczas poszukiwań kogoś narzeka, że dzwonią ludzie z całej Polski snując różne teorie, co każda to głupsza, to ciężko mi zawsze jest uwierzyć, że żyje w Polsce tylu debili. Czytając to forum nie mam już wątpliwości :) Jakieś rozhisteryzowanie pipy, które wskazują na każdego faceta z którym pojawia się na zdjęciu, choćby było to zdjęcie ze studniówki ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exexe Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: 81.219.86.* 05.08.10, 18:44 matko...niech Iwona się w końcu znajdzie! ŻYWA!! 3mam kciuki z całych sił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.centertel.pl 05.08.10, 18:50 To już pewnie się nie stanie... Niech się znajdzie- po prostu ZNAJDZIE- w przeciwnym razie jej rodzina nie zazna spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasnowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 18:57 Wg mnie facet z "ręcznikiem" to jakiś pracownik zmierzający do pracy blisko plaży. Np. ratownik/przepraszam ratowników/ pracownik jakiejś budy na plaży , smażalni baru lodziarni itp. Jego niechlujny wygląd to wynik porannego pośpiechu a bose nogi swiadczą o tym,ze dystans między pracą a kwaterą może pokonac boso.Wcale nie wygląda na pijanego.A ręcznik wcale nie musi być ręcznikiem tylko np.fartuchem którego używa w pracy.A wogóle to chyba jest mańkutem Bo praworęczny zarzuciłby sobie 'ręcznik" wg mnie na lewe ramię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Sprawa zaginionej Iwony Wieczorek. Czas jasno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.10, 10:06 Jestem praworęczna i torebkę noszę na prawym ramieniu :/ bo na lewym jest niewygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GALL Kij w mrowisko IP: *.centertel.pl 05.08.10, 19:06 Na marginesie... Przeczytałem większość Waszych komentarzy... dochodzę do jednego wniosku. Po raz kolejny wychodzi z nas nasza POLSKOSC.Zapytacie czemu? Chętnie odpowiem... Po pierwsze- dlaczego uswiecamy Iwone? (podobnie jak SP Prezedenta...) Nagle wszyscy pisza o niej, jako o wspanialej, pieknej mlodej i inteligentnej osobie, ktora miala pecha znalezc sie wsrod wybitnie prymitywnych znajomych, ktorzy to w przyplywie chamstwa nie raczyli jej odprowadzic po klotni do domu. Nie badzmy hipokrytami!!! Dlaczego mnoza sie oskarzenia pod adresem jej znajomych-ze "buraki", ze nikt jej nie odprowadzil, ze chamstwo, ze pijani. Moze Iwona byla mocno nietrzezwa- przy tej okazji naublizala rownie nietrzezwym znajomym efektem czego uniosla sie "honorem" (chyba wiecie, ze po alkoholu, kazdy z nas jest wybitnie honorowy!!!) i poszla do domu sama? Zapytacie- co to za koledzy?ze pozwolili jej wrocic sami??? o tej godzinie mogli byc wszyscy kompletnie pijani- to jest sopot!!! w ogrodkach piwnych ludzie o 6-7 rano uprawiaja niefajnyt dla oka seks, ktos nacpany dogorywa w bramie, pijani turysci wracaja do miejsca noclegu a inni szukaja miejsca na after (bo nie ma juz factorii). Iwona nie wyglada mi na niewinna osobke i sadze, ze doskonale potrafila o siebie zadbac...w to nie watpie. oskarzanie jej kolezanki, ze to,ze tamto... Dajcie spokoj- to MALOLATY... w niedziele sie nienawidza a w poniedzialek KOCHAJA. nie ma tu miejsca na myslenie o kluczach zostawionych na balkonie(czy odpowiedzialnie, czy nie) skoro przchodzilo to tyle razy,to dlaczego tym razem mialoby byc inaczej??? Przestanmy uswiecac dziewczyne... nie byl to na pewno pierwszy taki spacere w jej zyciu... oby nie ostatni. Przestanmy sie ekscytowac recznikiem ze sladami spermy- spermy w tych lasach jest wiecej niz grzybow-NIESTETY!!!!! Podejrzewacie juz wszystkich i wszystko- moze i jej mame??? bo za bardzo sie angazuje w poszukiwania a za malo placze i sie modli? to jakas paranoja... Jesli- powtarzam- jesli juz domniemywac to pewnie byl toi przypadek "podwiezienia" samochodem... czyim? to juz sprawa policji. Oby sytuacja wyjasnila sie jak najszybciej- szkoda mamy...i jej czekania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Kij w mrowisko IP: 87.113.52.* 05.08.10, 19:54 > Po pierwsze- dlaczego uswiecamy Iwone? Dlatego, ze de mortuis aut bene, aut nihil, i to samo dotyczy nieobecnychw taki sposob, jak Iwona, nie mogacych sie bronic. To po prostu nieeleganckie i niegodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Kij w mrowisko IP: 87.113.52.* 05.08.10, 19:58 Nie rozumiesz chyba znaczenia slowa 'hipokryta'. BTW, normalne w takich sprawach jest, ze podejrzewa sie rodzicow - rodzice Madeleine McCann byli nawet oboje chwilowo aresztowani. Dziecko (takze, a moze zwlaszcza, niepelnoletnie)jest podmiotem prawnym, i szuka sie go nie DLA rodzicow, ale dlatego, by chronic jego prawa. Ze statystyk wynika, ze najczesciej sprawcami jest rodzina, wiec w interesie sledztwa jest rodzine jak najpredzej wykluczyc i nikt nie powinien sie tym gorszyc. Policja powinna zas przede wszystkim dbac o interes zaginionej, a nie jej mamy/taty/babci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Kij w mrowisko IP: *.centertel.pl 05.08.10, 20:40 Dziekuje- jak zwykle(pisze to bez zlosliwosci) czegos sie dzieki Tobie ucze:) znaczenie slowa HIPOKRYTA rozumiem- zapewniam Cie o tym... mysle,ze nasze wczesniejsze dyskusje powinny Cie w tym utwierdziec. Skoro formuje sie tu tak bardzo ostre opinie, to moge wyrazic swoja- odbiegajaca od przyjetego przez wiekszosc osob scenariusza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Kij w mrowisko IP: 87.113.52.* 05.08.10, 21:02 No, temat wywoluje spore emocje i wszystkich nas nieco ponosi czasem :- ) Nie chciala Cie urazic, przepraszam, jesli sie wypowiedzialam zbyt ostro (czesto mi sie to zdarza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Kij w mrowisko IP: *.centertel.pl 05.08.10, 21:26 Nie urazilas- bez obaw:) Ale... jako, ze wydajesz sie byc dość w "temacie" osobą obyta...jedno konkretne pytanie Czy Twoim zdaniem I. się znajdzie? Obiektywnie? Moim... nie w najblizszym czasie... chcialbym,zeby sie to zakończyło- jak wszyscy, ale(nie podpoeram TEGO WIEDZĄ) wydaje mi sie, ze z kazdym dniem szanse na JAKIEKOLWIEK zakonczenie tejsprawy maleja:( mam racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba jaga Re: Kij w mrowisko IP: *.cdma.centertel.pl 05.08.10, 21:41 Masz! Odpowiedz Link Zgłoś
mallerco .'..wychodzi z nas nasza polskosc...' 05.08.10, 22:26 nie polskość, lecz po prostu ludzkość. Wszystkie ludzkie wady określają mianem 'polskości' ci, którzy nie poznali po prostu innych nacji (w ich naturalnym środowisku, nie chodzi o okazjonalne rozmowy w simple English na proste tematy). Ludzie wszędzie są bardzo podobni. Co nie zmienia faktu, że to co można tu wyczytać jest obrzydliwe, zgadzam się. Świadczy o nikczemności. Ludzkiej nikczemności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Kij w mrowisko IP: 87.113.52.* 06.08.10, 00:55 Hey :-) Swego czasu bardzo interesowalam sie sprawami zaginiec i przeczytalam chyba wszystko nt. Maury Murray, Madeleine McCann, Natalee Holloway etc. (bardzo polecam strone The Charley Project) - jedyna sprawa, ktorej rozwiazania sie doczekalam jest sprawa Brooke Wilberger. Mysle, ze rozwiazanie sie znajdzie, ale moze po latach, przy jakiejs innej okazji - tak, jak dopiero po aresztowaniu P. Tobina i morderstwie Angeliki Kluk odnaleziono ciala Vicky Hamilton i Dinah McNicol. Takie rzeczy ciagna sie latami i - mam nadzieje, ze sie myle - w tym przypadku moze byc podobnie :-( Odpowiedz Link Zgłoś