mich65 16.01.12, 13:39 Dzień dobry, Poszukuje osób które zostały oszukane przez pana Jacka Chomę Mój kontakt: mich65@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: potwierdzam Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.play-internet.pl 05.05.12, 21:07 potwierdzam krętactwo i oszustwo. żerować na innych jest łatwo. kontakt kfolu18@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jagoda Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.cdma.centertel.pl 12.09.12, 16:11 Padłam całkiem niedawno ofiarą oszustwa przez tego Pana. Bardzo mi zależy na wspólnym działaniu. Przepada moja ojcowizna. Błagam o pomoc. Jestem w stanie pomóc i Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michal Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.devs.futuro.pl 14.09.12, 10:49 Prosze podac swój adres mail w celu komunikacji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mich65 Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.ip.gdansk.turmak.pl 03.02.13, 15:08 Czy ktoś jeszcze padł ofiarą tego oszuta. Kilka osób już się zgłosiło co bardzo pomaga w sprawie sądowej przeciwko niemu. Dodatkowo mogę powiedzieć że ten pan posługuje sie drugim nazwiskiem - Dobrowolski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Komino Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.ip.netia.com.pl 19.03.13, 22:12 Przy okazji ostrzegam przed innym oszustem Tomasz Weber www.forbes.pl/artykuly/sekcje/strategie/rekiny-z-zatoki-gdanskiej,31326,1 Tu jest wszystko opisane Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.ip.netia.com.pl 19.03.13, 22:14 Słyszałem o sprawie, ktoś tu wie gdzie on teraz działa? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jagoda Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.centertel.pl 02.11.13, 14:37 Pan Jacek Choma, elegancik, oszust z ciemnymi interesami. Prowa dzonych jest kilka spraw o wyłudzenie majątku . Wyjątkowa szuja. Działa na terenie Trójmiasta, Straszyna . Zamieszkuje w Bąkowie w pięknym domku i nadal naciąga ludzi. Uważajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jagoda Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.15, 11:34 Ten oszust nadal bezkarnie działa, policja nic nie robi. Choma sprzedaje nieuchomości wyłudzone kolejnym słupom. Ma chyba niezłe powiązania z policją, notariuszami i prawnikami. Uważajcie na Kancelarię prawną p. A.Bufnal z Gdyni. współpracuje z Chomą.Czytajcie FAKT z 10.06.13 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.vpn.ox.ac.uk 19.08.15, 18:05 Tomasz Weber kiedys dzialal w Toruniu teraz w Gdansku. Uwazajcie to bezwzgledny oszust! Zona Agnieszka Weber - tez najlepiej trzymac sie z daleka, nie jest mozliwe ze nie wie o tym jak Weber zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.15, 10:54 Czy ktoś posiada adres zamieszkania lub aktualne miejsce zatrudnienia T. Webera ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pju Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: *.moonshot.fastwebserver.de 13.02.16, 19:25 Tomasz Weber z Torunia który działa w Trójmieście; Gdańsk to była firma Progress Consulting - handel długami (windykacja należności) oraz obietnice załatwienia dotacji z UE. Miałem styczność przez jakiś czas i wiem dość sporo na temat tego pana oraz byłego współpracownika o godości Sławomir Wiśniewski. Wiśniewski czeka na proces odnośnie wyłudzeń (piramida finansowa - Orcan Software 7,5 miliona złotych ukradzionych klientom). Dziwi mnie i niepokoi nieco brak reakcji Policji i Prokuratury odnośnie Webera - to on był odpowiedzialny za działanie Orcan Software, wystarczy sprawdzić KRS obu panów i powiązania różnych firm mogą wiele wytłumaczyć. Weber ma również na sumieniu wiele innych wyłudzeń na ogromną skalę - www.forbes.pl/artykuly/sekcje/strategie/rekiny-z-zatoki-gdanskiej,31326,1 wcześniej wspomniany artykuł. Powiązania z pseudobiznesmenem Wojciechem Jaworskim, skazanego za handel narkotykami, oraz parającego się zastraszaniem ofiar Tomasza Webera. Weber również odpowiada za to co stało się z jego pierwszą żoną, a stało się najgorsze... Wszystko można znaleźć w sieci. Jeżeli osoby zainteresowane nie potrafią złożyć elementów tej układanki w całość to, wydaje mi się, że poprostu nie chcą. Unikajcie Tomasza i Agnieszki Weberów w Trójmieście za wszelką cenę. Sprawdzajcie KRSy firm z którymi robicie interesy. Jeżeli powyższe nazwiska pojawią się, dajcie sobie spokój - straty finansowe to najmniejsze zło które może was spotkać przy kontakcie z tymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc323232 Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa 01.05.16, 13:38 Witam. Czy jest szansa znaleźć gdzieś w internecie zdjęcie p.Tomasza Webara. Potrzebuję dopasować fakty do osoby. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pendjot Re: Poszukiwane osoby które padły ofiarą oszustwa IP: 37.228.247.* 06.05.23, 15:52 Oszukują od lat. Powiązania z Gdańskim sądem i adwokatami. Tomasz Weber jest wiązany z przedwczesnym odejściem swojej byłej żony. Bandzior z Torunia / Bydgoszczy. Dobrze powiązany z deweloperem "Jaworek" - Wojciech Jaworski. Razem działali w Orkan Software - piramidzie finansowej która wyłudziła ok 10mln PLN od ciężko pracujących ludzi. Prezes - słup, tej spółki, Sławomir Wiśniewski został skazany prawomocnym wyrokiem za oszustwo i wyłudzenia. Co ta ekipa aktualnie robi na wolności? Policja jest mocno niedowidząca lub upośledzona... Odpowiedz Link Zgłoś