Dodaj do ulubionych

Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda...

11.10.12, 21:03
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • valana Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 11.10.12, 21:42
      dabljuzi napisał:

> Bolek jak zwykle dowcipny

No daj spokój, ładnie się przecież zachował, pozwolił aktorce zachować twarz. To w ogóle chyba jedna z jego najsensowniejszych ostatnio wypowiedzi.
      • Gość: dranka Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.wolomin.net 11.10.12, 21:59
        Ładnie to by się zachował, gdyby wręczył dwa bukiety: Jandzie i Danucie. Przecież wiedział dokąd idzie i po co.
        • Gość: DamaCalageba Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.12, 23:16
          Ot,burak Walesiak.....wlazl jak krowa do obory...
          a kwiaty przyniosl ktos inny...

coz ,prosty chlop nie mial sie czego wstydzic,cha,cha................
          a najwazniejsze,ze uwierzyl ze byl i jest Wielki,amen.

A Janda chyba rowna w...dol......,
          nie posadzalam ja,ze wystawi na scenie "taka sztuke"...heheeh.
          • calli Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 12.10.12, 04:31
            To prawda, chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa - nigdy.
        • pro-contra Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 12.10.12, 02:38
          Gość portalu: dranka napisał(a):

> Ładnie to by się zachował, gdyby wręczył dwa bukiety: Jandzie i Danucie. Przeci
          > eż wiedział dokąd idzie i po co.

ten zadufany burak spodziewał się, że naręcza kwiatów dostanie przede wszystkim on sam. Pewnie planował, że w swej łaskawości jakiegoś wiechcia podaruje swojemu garkotłukowi.
      • antekguma1 Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 12.10.12, 08:45
        A o tym jak Bolek wygrywał w totolotka za każdym razem kiedy potrzebowali pieniędzy było?
    • Gość: joki Janda i takie amatorstwo? IP: *.187.225.81.ip.abpl.pl 11.10.12, 21:44
      o kurczę...
      • pro-contra Re: Janda i takie amatorstwo? 12.10.12, 02:51
        Gość portalu: joki napisał(a):

> o kurczę...

A kimże u diabła jest ta Janda?
        Wypromowaną na siłę kochanicą wpływowego "opozycjonisty", bo jej aktorstwo to w znakomitej większości tendencyjne, lizusowskie komentarze medialne.
        Toto nie miało ani głosu, ani własnego stylu (chociaż to też jest ponoć część image'u).
        Lata kobiecej atrakcyjności ma już daaawno za sobą, a teraz pozuje bardziej na celebrytkę, niż godną szacunku aktorkę.
        • Gość: KASA Re: Janda i takie amatorstwo? IP: *.162.185.80.rev.sfr.net 12.10.12, 09:25
          CYRK....
        • Gość: Emilia Re: Janda i takie amatorstwo? IP: *.play-internet.pl 12.10.12, 19:06
          do pro-contra
          I po co tyle jadu? Skąd się bierze taka postawa? Dlaczego tak plujesz? Nie rozumiem takiej zaciekłości i agresji. Żadnych argumentów, tylko złe emocje. Co cię gryzie?
    • krystin9 [...] 11.10.12, 21:48
      • krystin9 [...] 11.10.12, 21:52
      • Gość: precz z polsyfem [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 22:26
        • Gość: Komodor Dlaczego kasujecie wypowiedzi? IP: *.tel.tkb.net.pl 12.10.12, 08:54
          Chcecie być święci od papieża? Nie możecie ukrywać i jak ktoś będzie chciał to przeczyta lub nie. Tak robi onet, interia, youtube, o2. Kurcze z wami jak ze ścianą.
          • Gość: PRAWDA Re: Dlaczego kasujecie wypowiedzi? IP: *.162.185.80.rev.sfr.net 12.10.12, 09:30
            w gaztta istnieje CENZURA...
            niewygodne wiadomosci-komentarze sa natychmiast KASOWANE a IP BLOKOWANE..
            POZDRAWIAM CENZURE...JUZ NIEDLUGO TO POTRWA...
            • yem żałośni hejterzy 12.10.12, 09:53
              pod maską anonimowości wyrzygujecie z siebie każde możliwe oszczerstwo i paszkwil . to że g..no wiecie w temacie to jest nie warty wzmiankowania szczegół ważne żeby opluć , spotwarzyć . ciekawe czy byście tak chojrakowali pod swoim nazwiskiem kiedy za szerzenie tej mowy nienawiści , kłamstw i oszczerstw groziłaby wam odpowiedzialność karna . te klozetowe rzygi które produkujecie nadają się tylko do tego aby je skasować , pierwszy bym to zrobił . Jak wam się nie podoba , to są media toruńskie tam możecie bezkarnie pluć jadem , problem tylko taki że tam tego nikt nie przeczyta .
            • kotek.filemon Re: Dlaczego kasujecie wypowiedzi? 12.10.12, 10:04
              Przenieście się chłopaczki na forum flądry, będziecie mieć pełną wolność bełkotu.
    • sselrats Janda nie naumiala sie roli 11.10.12, 21:51
      albo tnie glupa pod publiczke.
      • Gość: ależ K.J. nie pasuje do tej roli ! IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 09:23
        Pani Janda zupełnie nie pasuje wizualnie do tej roli, zupełnie nie jest podobna do Pani Danuty, ale jest koniunkturalistką.
        Myślę, że byłoby ciekawiej, gdyby ten monodram zagrała Pani Izabela Dąbrowska lub nawet Dorota Kolak.
        One przynajmniej z wyglądu pasują do tej roli, a mniej obsadzane miałyby więcej czasu na przygotowanie się.
        Może pani Janda zrobi w swoim teatrze ten monodram właśnie z udziałem
        której z tych aktorek ?
        • anka123123 Re: K.J. nie pasuje do tej roli ! 12.10.12, 22:22
          z tej wypowiedzi wychodzi kompletny brak zrozumienia celu tego monodramu i funkcjonowania teatru
          teatr nie sprowadza sie do charakteryzacji, tu kompletnie o cos innego chodzilo
          a w Polonii ten monodram gram będzie jedynie Janda, dlaczego? pomyslec, poczytac...
    • eldemon Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda... 11.10.12, 21:57
      Albo ktoś tam za dużo wypił, albo stracił resztki rozumu!
      • mitko32 Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 12.10.12, 08:13
        Oni są przekonani (albo przynajmniej mają nadzieję), że mimo ostatnich dobrych wyników PiS-u partie salonowe (PO, SLD, Palikot) władzy nie oddadzą i że obecna kolaboracja, bo tak to trzeba nazwać, środowiska artystycznego z rządzącą kliką dalej będzie temu pierwszemu przynosiła pieniążki i nagrody. Nic się tu nie zmieniło od czasów PRL-u. Wtedy ten, kto cukrzył władzy ludowej, kto należał do ZLP itp., miał byt zagwarantowany. Dzisiaj mamy to samo, aktorzy, pisarze itp., którzy uczestniczą w takich przedstawieniach, jak tu opisywane, którzy dołączaja do komitetów poparcia PO i Komorowskiego, są na fali. A kto pamięta dziś o takim np. Janie Pietrzaku, który nigdy się nie sprzedał? Pies z kulawą nogą o nim nie napisze...
        • Gość: Komodor Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.tel.tkb.net.pl 12.10.12, 08:59
          A kogo obchodzi Pietrzak, jechał na komunę. Pewnie sam współpracował z służbami. Tak walczył z komuną, a w solidarność zapomniała o nim. Bardzo dobrze mu. Zapomniał jak to było w Stanach?
    • Gość: tw Bolek żałosna hucpa IP: *.uk2net.com 11.10.12, 21:59
      3 RP znów triumfuje na łże salonach :/ Gdzie przedwojenna inteligencja, gdzie przedwojenne wartości, kultura, maniery.
      • pannamarianna777 Re: żałosna hucpa 11.10.12, 22:14
        Przedwojenni?
        Policz lata. Jeszcze tyle się nie żyje.
    • Gość: muzzyczny Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda... IP: *.adsl.online.nl 11.10.12, 21:59
      Zdrajcy zdrajcom
      • rlnd Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 11.10.12, 23:14
        Program twojej partii ?
    • baby1 Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda... 11.10.12, 22:00
      Nie spodziewałem się, że Janda może grać w takiej szmirze.
      • Gość: gucwinski Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 22:10
        Oo! nawet Materna zeskoczył na chwilę z ramienia Manna
      • Gość: poganka Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 22:22
        A byłaś/eś na tym spektaklu? Czy tylko tak na nosa piszesz?
    • 1zbanowany [...] 11.10.12, 22:02
    • bezlitosny.453 [...] 11.10.12, 22:02
      • Gość: kpt zubek Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 22:06
        Czy Bolek był dzisiaj w mundurze w teatrze?
    • Gość: joki Re: Janda i takie amatorstwo? IP: *.187.225.81.ip.abpl.pl 11.10.12, 22:02
      ja tu piszę o aktorstwie, a nie o oszołomstwie...
      proszę wypowiadać się pod kimś innym :)
      • renifer_lopez Szapołowską wyrzucili z pracy, Jandę teraz też? 11.10.12, 23:49
        Chyba tez się należy.
        • Gość: Emilia Re: Szapołowską wyrzucili z pracy, Jandę teraz te IP: *.play-internet.pl 12.10.12, 19:10
          Jak czytam niektóre wpisy, to muszę, niestety przyznać - forum internetowe to ściek. To anonimowość tak ośmiela. Żałosne.
    • Gość: Gośc Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda... IP: *.play-internet.pl 11.10.12, 22:07
      żebyście nie wiem jak pluli jadem, pisali o Bolkach, kwitach i innych rzeczach to nie wy przejdziecie do historii światowej, a właśnie Wałęsa.I to nie wy doprowadziliście do tego że Polska jest niepodległym państwem a właśnie on.
      Najwyraźniej żal dupę wam ściska z zazdrości. Tylko czy wy tylko potraficie gadać i pisać co ślina na resztki mózgu wam rzuci ? Pewno tak, bo boharterem łatwo jest byc przed komputerem rżnąć w gry komputerowe, trudniej zas byc bohaterem pracując na własną Ojczyznę.
      • Gość: Weyden Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.ip.maverick.com.pl 11.10.12, 22:24
        Oczekujesz od Polaka żeby był człowiekiem. Nie za dużo wymagasz?
        • Gość: pip Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.netilia.pl 12.10.12, 08:23
          Jakby nie patrzeć po wpisach pełnych zazdrości, nienawiści i chamstwa, to niestety tylko właśnie człowiek jest do takich uczuć zdolny.

Lech Wałęsa nie był moim prezydentem, nie głosowałem na niego, lecz szacunek mam dla niego ogromny i wręcz obecnie.. lubię go.
      • cucurucu Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 11.10.12, 22:30
        Oj tak, przejdzie do historii swiatowej jako przekret wlasnego narodu.
      • Gość: moe Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.homenett.pl 11.10.12, 22:30
        Zebyś sie nie zdziwił ;)
        Gówniane media ,istnieją tylko przezpewien czas i tyle czasu bedą go kreować .
        Ale już w encyklopedii jest opis jego działalności
        pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Wa%C5%82%C4%99sa#Pos.C4.85dzenia_o_wsp.C3.B3.C5.82prac.C4.99_z_SB
      • Gość: x Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.10.12, 22:31
        Szkoda ze to nie fejsbuk bo kliknalbym Ci "like" ;)
      • olias Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 11.10.12, 22:55
        wiesz co dzieciaku? mam już trochę lat, więc przyjmij ode mnie taki tekst: czułem się bardziej wolny w PRL niż teraz w wolnej RP III.
        Nie byłem członkiem partii, nie korzystałem z ich przywilejów, po prostu byłem wolny i czułem się wolny. w szkole, na studiach, w pracy. dziś tego nie zrozumiesz. a mnie się nie chce tłumaczyć.
        • pro-contra Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 12.10.12, 03:08
          olias napisał:

> wiesz co dzieciaku? mam już trochę lat, więc przyjmij ode mnie taki tekst: czuł
          > em się bardziej wolny w PRL niż teraz w wolnej RP III.
          > Nie byłem członkiem partii, nie korzystałem z ich przywilejów, po prostu byłem
          > wolny i czułem się wolny. w szkole, na studiach, w pracy. dziś tego nie zrozum
          > iesz. a mnie się nie chce tłumaczyć.

"...i za to napiję się z Tobą wódki. Na pohybel czarnym i czerwonym...".
        • Gość: kulamżółwia Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.air-net.gda.pl 12.10.12, 11:54
          i tu mnie pan zaskoczył. JA do dzisiaj pamiętam, że każdy napotkany milicjant mógł mi dać w mordę bezkarnie, nie było szans na sądy. Teraz jak policja kogoś kropnie, jest sprawa na cały świat. Dawniej zmowa milczenia, albo jak w tych nielicznych głośnych sprawach: pobili sanitariusze, wypadek, nieznani sprawcy.
          Dzisiaj mogę co dzień kupić jeden plasterek polędwicy albo szynki. Nie pamiętam, żeby tak było za komuny. Za jedną pensję mogę kupić używane auto. Mogę mówić i pisać co chcę, inni też, i to mnie cieszy. Mogę czytać wszystko co mi wpadnie w ręce, i nikt o to do mnie nie ma pretensji, za komuny tego nie miałem...
      • turysta86 Wałęsa niczego nie obalił 11.10.12, 23:02
        "I to nie wy doprowadziliście do tego że Polska jest niepodległym państwem a właśnie on. "

Człowieku, chyba nie wierzysz w te brednie, że elektryk ze stoczni obalił komunizm? :)
        Komuna tak naprawdę obaliła się sama, bo ten system po prostu zbankrutował i chylił się ku całkowitemu upadkowi. Przypominam, że Solidarność nie walczyła o żaden kapitalizm tylko o "socjalizm z ludzką twarzą". Typowe związkowe nastawienie roszczeniowe, wystarczy poczytać sobie porozumienia sierpniowe, przecież to czysta komuna co oni tam wypisywali. Pod koniec lat 80. kraj popadał już w taką ruinę gospodarczą (Polska nie była w stanie spłacać nawet odsetek od zaciągniętych kredytów), że towarzysze nie mieli wyjścia i musieli się poddać zmieniając ustrój (oczywiście uprzednio zabezpieczając swoją przyszłość). ZSRR sam w tym czasie dogorywał, jak zresztą cały Blok Wschodni. Socjalizm padał na pysk i to jedyny powód tzw. "obalenia komuny", a nie żaden patriotyczny zryw styropianowych związkowców, bo póki towarzysze byli silni i państwo jako tako się trzymało, to Solidarność nie miała nic do gadania, zwłaszcza jakiś pan z wąsem, który sam współpracował ze służbami w 70. latach.
        • Gość: rocznik67 Re: Wałęsa niczego nie obalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 23:22
          głupoty piszesz... owszem wykorzystano fakt słabości systemu .. ale bez tego zrywu ..do dzisiaj byśmy się jeszcze tłukli po PRL ...poza tym .. Twoje guru JK ciągle pieje, że komuna padła dzięki wielkiemu drugiemu zmarłemu tragicznie LK - więc myśl logicznie obiema kulami mózgowymi - nie tylko prawą .. posiedź tyle w więzieniu co Ci styropianowi związkowcy i wtedy się wymądrzaj .. a rocznik pewnie jak w nicku 86 - co TY możesz wiedzieć ..chłopcze..i więcej szacunku ..dzięki NIm żyjesz w wolnym kraju i możesz pisać takie bzdury ... w kraju ojca Rydzyka i Komuny takiej możliwości byś nie miał...
          • Gość: agent Re: Wałęsa niczego nie obalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 01:22
            jesteś głupi i to Ci zostanie do końca Twojego zas ranego życia.
          • turysta86 Re: Wałęsa niczego nie obalił 12.10.12, 01:47
            >"Twoje guru JK..."

Tak, tak, moje guru to JK, a Rydzykowi co miesiąc wysyłam z wypłaty 1000zł. Właściwie, to już nie powinienem z tobą dyskutować, ale niech ci będzie.

>"głupoty piszesz... owszem wykorzystano fakt słabości systemu .. ale bez tego zrywu ..do dzisiaj byśmy się jeszcze tłukli po PRL"

Tych zrywów to było przez prawie 50 lat PRL-u mnóstwo, a jednak komuna dzielnie dawała im odpór. Myślisz, że po akcjach ze strzelaniem do robotników, czy stanem wojennym, towarzysze ugięliby się przed tą związkową bandą, gdyby nie zmusiła ich do tego katastrofa gospodarcza kraju? Jesteś śmieszny, jeśli naprawdę wierzysz w mit Solidarności.

>"a rocznik pewnie jak w nicku 86 - co TY możesz wiedzieć ..chłopcze."

Równie dobrze, to może być mój obwód pasa, tylko co to w ogóle ma do rzeczy? Idąc twoim tokiem rozumowania, ty nie powinieneś wypowiadać się o II wojnie światowej, bo przecież nie żyłeś w tych czasach, więc nie wiesz jak to było i w ogóle bla bla bla.

Reszty głupot nie będę nawet komentował.
          • alinaw1 Re: Wałęsa niczego nie obalił 12.10.12, 09:05
            Jetem ten sam rocznik. Podobne odczucia. Jakkolwiek oceniając, jakiś szacunek powinien się należeć Wałęsie choćby ze względu na SYMBOL, jaki przez lata stanowił (i stanowi). Jego nazwisko wymawiane było wtedy z atencją pod każdą szerokością geograficzną, a o pozytywne symbole należy dbać, choćby w ten sposób, że nie opluwa się, ale ostatnio Polacy lubują się w szarganiu świętości, symboli, wartości.
            • Gość: $% Re: Wałęsa niczego nie obalił IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 09:20
              Przestań pieprzyc kocopaly. Świętość która nigdy nie przyznała sie, ze w latach 70 byl TW. Mam w dupie takie symbole, to zwykly kolaborant.
              Sam na niego glosowałem (zresztą jak zamroczona większość), ale potem znalazlem czas i prześledziłem cala historie magdalenkową. My Polacy kolejny raz zostalismy zrobieni w ch....
              Ludzie sie nie interesuja, to jest problem:
              www.youtube.com/watch?v=WWT5IP5x8Rs
            • kotek.filemon Re: Wałęsa niczego nie obalił 12.10.12, 10:03
              alinaw1 napisała:

> powinien się należeć Wałęsie choćby ze względu na SYMBOL, jaki przez lata stanow
              > ił (i stanowi). Jego nazwisko wymawiane było wtedy z atencją pod każdą szerokoś
              > cią geograficzną

I chyba tego PiSdy nie mogą mu darować - że jego nazwisko jest marką rozpoznawaną na całym świecie. A po Małym Rycerzu już teraz poza granicami Bulandy nawet pies z kulawą noga nie zawyje, choć raptem 2 lata minęły.
            • Gość: 01 Re: Wałęsa niczego nie obalił IP: *.sta.asta-net.com.pl 12.10.12, 10:20
              > ale ostatnio Polacy lubują się w szarganiu świętości, symboli, wartości.

O tak, Polacy depczą, plują i szargają, a po stronie obrońców wartości i świętości występują media i elity. Po prostu potrzebujemy waszej opieki wychowawczej, bez oświeconych mediów i nauczycieli zginiemy.
          • Gość: rocznik59 Re: Wałęsa niczego nie obalił IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 16:04
            Chciałoby się komentować takie "mądrości" -co to roją się w CYTUJĘ: w-KULACH MÓZGOWYCH-OBU!!!!!!rocznika67- ale szkoda po prostu CZASUUUU !!!!!!!!Rzuć Pan okiem na takie filmy np." Plusy dodatnie,plusy ujemne" i jeszcze "Nocna zmiana" i jeszcze "Zakazany,ukrywany 27 lat film.Jak Bolek wałęsa zniszczył Solidarność cz.1 i cz.2" -może to z KUL MÓZGOWYCH -obu-WYCZARUJE Panu półkule i unormalni ich zawartość!!!
            Przewrotnie ,choć zgodnie z prawdą powiem tak:WYMIERAJĄ PSZCZOŁY !!!!!!!!!! AAAAAAAAA tłumy podniecają się bele czym ...oj jak tu nie żałować was ...
    • Gość: Cat Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda... IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.12, 22:07
      Czy ktoś może wreszcie patrzeć, co pisze? Te literówki mnie dobijają! Jeśli treść nie jest płatna, to będzie beznadziejna?
    • Gość: koko Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda... IP: *.pools.arcor-ip.net 11.10.12, 22:07
      Gratulacje dla Państwa Wałęsów i pani Jandy.

Lech Wałęsa jest jednym z nielicznych rozpoznawalnych na świecie Polaków, pozytywnie kojarzony przez wszystkich, SYMBOL walki z komunizmem, a wielu ludzi w naszym kraju koniecznie chce go skompromitować. Czy to postawa godna prawdziwego Polaka i Obywatela Rzeczpospolitej? Niech każdy sobie odpowie...
      Przyznam, że po tym artykule zapewne sięgnę do książki Pani Danuty Wałęsowej.

Na naszych oczach rozkrada się nasz kraj, ale wielu woli skupiać się na podważaniu legendy prostego elektryka z Gdańska, niż na prawdziwych problemach.
      Na szczęście idą lepsze czasy, jeszcze 10 - 15 lat i będzie u nas lepiej. Ale polityczny Off Topic ;)

pozdrawiam
      • jmb2 Re: Tłumy na spektaklu Krystyny Jandy 11.10.12, 22:31
        Przyłączam się do gratulacji szczególnie dla Pani Krystyny Jandy, za odwagę.

Nadszedł własnie czas dla naszych aktorów jak i reżyserów różnych spektakli w polskich teatrach, by w podobny sposób przybliżyć najnowszą historię Polski i życie Polaka innym Polakom - oczami niezależnego obserwatora, by to co nas podzieliło i wciąż dzieli w jakiś magiczny sposób mogło się scalić dla dobra nas wszystkich.

Może to jest także jakiś sposób na naszą własną narodową terapię.
        • Gość: 01 Re: Tłumy na spektaklu Krystyny Jandy IP: *.sta.asta-net.com.pl 12.10.12, 10:30
          > Przyłączam się do gratulacji szczególnie dla Pani Krystyny Jandy, za odwagę.

szczyt oportunizmu - wśród rozmaitych bonusów odbierać także wyrazy uznania za "odwagę". Odwaga to byłaby wtedy gdyby janda wierzyła, że jej środowisko jest skompromitowane i nie ma przyszłości, a ona trwałaby przy nim do końca
      • Gość: Poznaniak Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.12, 22:47
        Tyle tylko ze to dzieki temu "wielkiemu" elektrykowi mamy dzis to bagno, dzieki jego durnocie i braku honoru. Wystarczylo przyznac sie do swoich bledow, przeprosic i nie dac soba manipulowac. Ciekawe czy wspomniano e tym spektaklu o tych wygranych w totka?
        • jmb2 Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 12.10.12, 06:21
          Jeżeli mamy już to bagno w Polsce, to nie z powodu jednego elektryka, tylko z powodu nieustającej chciwości i pazerności wielu innych, którzy to dopiero po ... fakcie uznali że też by tak chcieli ale jak było co do czego to bali się wychylić swój nos z pod ciepłej kołderki. Później grają gieroja, zeby leczyć ... swoje kompleksy. Ot taka ludzka cecha.
          • Gość: Koko Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.static.arcor-ip.net 12.10.12, 08:43
            No i właśnie o tym pisałem w pierwszym komentarzu - wieczna krytyka. Niech przeprosi za wszystko.
            KAŻDY ma prawo do błędów, jednak to Lech Wałęsa jest TWARZĄ Solidarności. Uważam, że w tamtym czasie zaryzykował cholernie dużo, na pewno bezpieczeństwem swoim i swojej rodziny. Przemiany w Polsce dały początek przemianom w innych krajach byłego zsrr.
            Bagno o którym piszesz, tworzą też ludzie tacy jak Ty, oczekujący przeprosin i krytykujący Wałęsów. W większym stopniu ludzie nastawieni do życia roszczeniowo, bo w pewnym momencie jednym się udało, bo zaryzykowali a innym nie, bo nie robili nic. To widać w każdej dziedzinie życia, ale wiesz co... to pokolenie powoli przechodzi na emerytury i umiera. A nowe czeka na swój czas i mocno wierzę, że przyjdzie lepsze w Polsce. Dopiero 20 lat jesteśmy wolni! Cieszmy się z tego, wychwalajmy naszych NIEIDEALNYCH bohaterów i przestańmy się dzielić i nienawidzić.

jmb2 - ucieszył mnie Twój komentarz, jeden ale bardziej wartościowy niż 200 hejtujących - jeżeli to odczytasz, to życzę Ci miłego weekendu :)

pozdroo
    • kapitan_kloss Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda... 11.10.12, 22:07
      To kobieta podaje reke pierwsza, a nie facet, nawet jesli jest przygłupem.
      • savrin Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 11.10.12, 22:36
        kapitan_kloss napisał:

> To kobieta podaje reke pierwsza, a nie facet, nawet jesli jest przygłupem.

to jest seksizm
        • Gość: pepe Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.toya.net.pl 11.10.12, 22:55
          Ani jedno ani drugie.
          Generalnie to kobieta podaje pierwsza rękę, ale są sytuacje, gdy zasada ta nie jest ważna i odchodzi na drugi plan.

Ale z seksizmem to już nie przesada, tylko zwykła głupota...
          • savrin Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan 11.10.12, 23:36
            taką samą głupotą są sytuacje kiedy ktoś zastanawia kto komu teraz powinnien podać ręke.
      • Gość: adasiek Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.12, 23:34
        ten durny obyczaj obowiązuje (jeszcze?) tylko w naszym zacofanym kraju; a co takiego mądrego zrobiłes w życiu zeby Wałąsę nazywac przygłupem, geniuszu?
    • bodo9 Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda... 11.10.12, 22:09
      Dyżurne pis-uary, zleciały się jak zwykle, by opluc, by kolejny raz
      pokazac, że tylko nienawiśc sens ich marnej egzystencji nadaje.
      Niestety, chyba wiedzą, że uniemożliwiają normalną dyskusję.
    • Gość: Roastron Światowa lieratura ...... światowe towarzystwo ... IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.12, 22:10
      intelektualny samogwałt........ żenada !!!
    • kotek.filemon Re: Tłumy na spektaklu o Danucie W. 11.10.12, 22:11
      > Jaka szkoda, że AmberGold nie zdążył sfinansować tego epokowego przedsięwzięcia

Ważne, że kieckowym zdążyli odpalić działkę.
    • majuufes [...] 11.10.12, 22:12
      • nessuno Re: Niektórym palantom tutaj 11.10.12, 22:34
        majuufes napisał:

> się coś popieprzyło. Jednemu to napisałem to powtórzę pozostałym. Do gazety Sak
        > iewicza to dwa razy w prawo , minąć sracz , minąć szambo , i iść dalej za najwi
        > ekszym smrodem . I traficie. I tam się mozecie produkować.

hehe, dokładnie :)
    • Gość: stonka smieszno i staraszno IP: *.as13285.net 11.10.12, 22:13
      Propagowanie "baby" o ultra katolickich, zacofanych pogladach.
    • rlnd Re: Szczam na Bolka 11.10.12, 22:15
      W sumie mozesz miec racje, ze zrobia porzadek. Skoro sa u nich takie autorytety jak sedzia Kryze, czy posel Tomaszewski.
      Dlaczego ich nie obrzucasz fekaliami ?
      • Gość: Weyden Re: Szczam na Bolka IP: *.ip.maverick.com.pl 11.10.12, 22:26
        Jak to dlaczego? Bo swoi!

Nieważne kto kim był za komuny, ważne czy dzisiaj jest z prezesem czy nie. Jak nie, to wyrok.
    • Gość: gość portalu Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda... IP: *.satfilm.net.pl 11.10.12, 22:17
      Książka stała się bestsellerem nie wiedzieć z jakiego powodu, bo tego się czytać nie da.
      • Gość: PiS Re: Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Jan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 00:16
        Ty umiesz czytać ?????
    • bling.bling świat już nigdy nie będzie taki sam 11.10.12, 22:18
      jak nam przyjdzie żyć po tym dramatycznym akcie? No jak?
      panie premierze Kaczyński! Jak żyć?!
    • Gość: wini Tłumy na spektaklu o Danucie Wałęsowej. A Janda... IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.12, 22:18
      Kto pisał ten tekst? Pierwszoklasista? Same literówki...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka