Dodaj do ulubionych

Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!!

15.05.19, 11:38
Witam, szukamy z żoną mieszkania w Gdańsku. Przejrzeliśmy już kilka ofert i natrafiliśmy na dewelopera Polnord. Opinie ma różne, więc może ktoś tutaj doradzi/ostrzeże? Morena czy Fotoplastykon?
Obserwuj wątek
    • anmaz75 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 16.05.19, 13:55
      Witaj! Deweloper jak deweloper, każdy ma coś za uszami ;) A tak bardziej serio to od kilku miesięcy mieszkam na ich osiedlu, Fotoplastykon, na Jasieniu. Osiedle fajne, spokojne. Wychodzę wieczorem z psem i czuję się bezpiecznie. Jeśli lubisz kontakt z przyrodą to tutaj Ci jej nie braknie. Mieszkania ładne i dobrze rozplanowane. Ja ze swojej strony nie mam uwag.
    • siekewa Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 20.05.19, 16:04
      Trochę nerwów z obsuwą terminu odbiorów było, ale już mieszkam. Póki co nie natrafiłem na żadne niedoróbki. Czysto na klatkach, ale wiadomo, że wszystko nowe. Zobaczymy co będzie za rok.
      • marraven Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 21.05.19, 14:14
        A na którym osiedlu mieszkasz?
        • siekewa Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 21.05.19, 14:49
          Też Fotoplastykon
    • hejho20 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.05.19, 13:10

Kilka miesięcy temu też szukałam mieszkania. Zależało mi na lokalizacji blisko centrum, więc u mnie wygrało osiedle Morena. Fotoplastykon to już obrzeża Gdańska. Co kto lubi ;)

• marraven Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.05.19, 13:51
        A jak z zapleczem przemysłowym na tym osiedlu?
        • hejho20 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.05.19, 13:56
          Tzn?
          • marraven Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.05.19, 14:10
            Sklepy, itp.
            • hejho20 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.05.19, 14:13
              Niecały kilometr od Galerii Morena. Blisko osiedla masz Maca, Lidla, Biedronkę, aptekę. Wszystko pod ręką :)
      • arekrafalski81 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 26.06.19, 15:39
        A ja stanę w opozycji, bo koniec końców zdecydowałem się na osiedle Fotoplastykon. 100 metrów od dużego jeziora ze statusem łowiska, więc nie będę musiał daleko się wypuszczać, żeby wyskoczyć na ryby.
        • pablomalec Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 17.07.19, 10:46
          Ha! To po przeprowadzce musimy się ustawić na wspólne łowienie, bo ja też już zacieram ręce ;)
    • filipradny Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 27.05.19, 15:25
      Zostało już mało mieszkań na osiedlu Fotoplastykon. Ceny na rynku nieruchomości ciągle idą w górę, więc radziłbym się długo nie zastanawiać..
    • marraven Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 23.06.19, 21:29
      Nie znam rejonów Fotoplastykonu. Jak z komunikacją miejską w tamtych okolicach?
    • anmaz75 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.06.19, 15:43
      Musiałabyś sprawdzić na stronie ztm, ale chyba jest jeden nocny. Tylko, że nie mam pewności.
    • bisekn Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 30.07.19, 13:14
      Dzień dobry. Też rozglądamy się za swoim miejscem do życia na terenie Gdańska. Czy orientują się Państwo, które osiedle Polnordu sprawuje się lepiej pod kątem dzieci?
      • jarobiernat Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 31.07.19, 12:25
        Witaj. Mieszkam w okolicach tamtego osiedla z dwójką małych dzieci. Oboje uczęszczają do przedszkola Baśniowa Akademia. 12 minut piechotką, więc bliziutko :) Na spacery chodzimy nad Zbiornik retencyjny Świętokrzyska, dystans chyba podobny. Jedyne czego mi czasami brakuje to fajnego parku w pobliżu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka