marraven 15.05.19, 11:38 Witam, szukamy z żoną mieszkania w Gdańsku. Przejrzeliśmy już kilka ofert i natrafiliśmy na dewelopera Polnord. Opinie ma różne, więc może ktoś tutaj doradzi/ostrzeże? Morena czy Fotoplastykon? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anmaz75 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 16.05.19, 13:55 Witaj! Deweloper jak deweloper, każdy ma coś za uszami ;) A tak bardziej serio to od kilku miesięcy mieszkam na ich osiedlu, Fotoplastykon, na Jasieniu. Osiedle fajne, spokojne. Wychodzę wieczorem z psem i czuję się bezpiecznie. Jeśli lubisz kontakt z przyrodą to tutaj Ci jej nie braknie. Mieszkania ładne i dobrze rozplanowane. Ja ze swojej strony nie mam uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
siekewa Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 20.05.19, 16:04 Trochę nerwów z obsuwą terminu odbiorów było, ale już mieszkam. Póki co nie natrafiłem na żadne niedoróbki. Czysto na klatkach, ale wiadomo, że wszystko nowe. Zobaczymy co będzie za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
marraven Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 21.05.19, 14:14 A na którym osiedlu mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
siekewa Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 21.05.19, 14:49 Też Fotoplastykon Odpowiedz Link Zgłoś
hejho20 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.05.19, 13:10 Kilka miesięcy temu też szukałam mieszkania. Zależało mi na lokalizacji blisko centrum, więc u mnie wygrało osiedle Morena. Fotoplastykon to już obrzeża Gdańska. Co kto lubi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marraven Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.05.19, 13:51 A jak z zapleczem przemysłowym na tym osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
marraven Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.05.19, 14:10 Sklepy, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
hejho20 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.05.19, 14:13 Niecały kilometr od Galerii Morena. Blisko osiedla masz Maca, Lidla, Biedronkę, aptekę. Wszystko pod ręką :) Odpowiedz Link Zgłoś
arekrafalski81 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 26.06.19, 15:39 A ja stanę w opozycji, bo koniec końców zdecydowałem się na osiedle Fotoplastykon. 100 metrów od dużego jeziora ze statusem łowiska, więc nie będę musiał daleko się wypuszczać, żeby wyskoczyć na ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
pablomalec Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 17.07.19, 10:46 Ha! To po przeprowadzce musimy się ustawić na wspólne łowienie, bo ja też już zacieram ręce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
filipradny Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 27.05.19, 15:25 Zostało już mało mieszkań na osiedlu Fotoplastykon. Ceny na rynku nieruchomości ciągle idą w górę, więc radziłbym się długo nie zastanawiać.. Odpowiedz Link Zgłoś
marraven Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 23.06.19, 21:29 Nie znam rejonów Fotoplastykonu. Jak z komunikacją miejską w tamtych okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś
anmaz75 Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 24.06.19, 15:43 Musiałabyś sprawdzić na stronie ztm, ale chyba jest jeden nocny. Tylko, że nie mam pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
bisekn Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 30.07.19, 13:14 Dzień dobry. Też rozglądamy się za swoim miejscem do życia na terenie Gdańska. Czy orientują się Państwo, które osiedle Polnordu sprawuje się lepiej pod kątem dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
jarobiernat Re: Inwestycje Polnordu w Gdańsku. Pomocy!! 31.07.19, 12:25 Witaj. Mieszkam w okolicach tamtego osiedla z dwójką małych dzieci. Oboje uczęszczają do przedszkola Baśniowa Akademia. 12 minut piechotką, więc bliziutko :) Na spacery chodzimy nad Zbiornik retencyjny Świętokrzyska, dystans chyba podobny. Jedyne czego mi czasami brakuje to fajnego parku w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś