Dodaj do ulubionych

Bank Millenium i ich promocyjne kredyty hipoteczne

08.06.06, 11:24
Co prawda huczne reklamy , promocyjne oprocentowania, wakacje kredytowe itp..
brzmią dumnie ale procedury decyzji kredytowej przeciągają sie w
nieskończoność.Czekam aktualnie drugi tydzień w pierwszym wycenili mieszkanie
w drugim sprawdzili moje zatrudnienie i zarobki, nie wiem na co jeszcze
czekają.Ten Bank kompletnie nie bierze pod uwagę umów przedwstępnych i
zadatków jakie kupujący dają i czasu w jakim muszą się wywiązać z zawartej
umowy.PORAŻKA totalna ale to przecież tylko POLSKA , czego ja sie
spodziewałem..... :-(
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Bank Millenium i ich promocyjne kredyty hipot 08.06.06, 12:06
      martino19 napisał:

> Co prawda huczne reklamy , promocyjne oprocentowania, wakacje kredytowe itp..
      > brzmią dumnie ale procedury decyzji kredytowej przeciągają sie w
      > nieskończoność.Czekam aktualnie drugi tydzień w pierwszym wycenili mieszkanie
      > w drugim sprawdzili moje zatrudnienie i zarobki, nie wiem na co jeszcze
      > czekają.Ten Bank kompletnie nie bierze pod uwagę umów przedwstępnych i
      > zadatków jakie kupujący dają i czasu w jakim muszą się wywiązać z zawartej
      > umowy.PORAŻKA totalna ale to przecież tylko POLSKA , czego ja sie
      > spodziewałem..... :-(

Że wejdziesz prosto z ulicy i Prezes banku natychmiast da Ci kasę na "piekne oczy"? Naiwniak.
      • martino19 Re: Bank Millenium i ich promocyjne kredyty hipot 08.06.06, 14:46
        Naiwniak to może ty jesteś kolego, mam czystą przeszłość kredytową, nikomu nic
        nie zalegam , dostarczyłem wszystkie potrzebne dokumenty (a sporo tego było,
        wiecej niz w innych bankach).Wycenili mieszkanie, sprawdzili zatrudnienie( bo
        wiem że dzwonili) czego jeszcze chcą ??? na co czekają?? aż skończy mi się
        umowa przedwstępna i strace 15tys zł ??.Dwa tygodnie to chyba wystarczająca
        ilość czasu !!!
        • ba_nita Re: Było wybrać inny bank.n/t 08.06.06, 15:06

• martino19 Re: Było wybrać inny bank.n/t 08.06.06, 16:21
            bez sensu są te Twoje komentarze, jakby człowiek wiedział co go spotka to nie
            było by takich postów jak mój.
            • ba_nita Re: No to poczytaj sobie i wyciągnij wnioski 08.06.06, 17:42
              "Z sensem". Twoim sensem.
              banki.onet.pl/1336631,wiadomosci.html
              • Gość: %% Re: No to poczytaj sobie i wyciągnij wnioski IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 08.06.06, 18:59
                jeszcze tu:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=383
                i tu:
                usenet.gazeta.pl/usenet/0,48200.html?group=pl.biznes.banki
    • Gość: hiolka Re: Bank Millenium i ich promocyjne kredyty hipot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 20:44
      Ten Bank kompletnie nie bierze pod uwagę umów przedwstępnych i
      > zadatków jakie kupujący dają i czasu w jakim muszą się wywiązać z zawartej
      > umowy

A moze trzeba bylo przewidziec sensowny termin zawarcia wlasciwej umowy
      sprzedazy? Sam sie wpedzasz w stresy, bo wiadomo ze obecnie procedura
      zalatwienia kredytu od momentu zlozenia wniosku po wyplate pieniedzy moze
      potrwac i do miesiaca. I trzeba bylo o tym pomyslec podpisujac umowe
      przedwstepna z zadatkiem...
      • martino19 Re: Bank Millenium i ich promocyjne kredyty hipot 21.06.06, 10:23
        Gość portalu: hiolka napisał(a):

> Ten Bank kompletnie nie bierze pod uwagę umów przedwstępnych i
        > > zadatków jakie kupujący dają i czasu w jakim muszą się wywiązać z zawarte
        > j
        > > umowy
        >
        > A moze trzeba bylo przewidziec sensowny termin zawarcia wlasciwej umowy
        > sprzedazy? Sam sie wpedzasz w stresy, bo wiadomo ze obecnie procedura
        > zalatwienia kredytu od momentu zlozenia wniosku po wyplate pieniedzy moze
        > potrwac i do miesiaca. I trzeba bylo o tym pomyslec podpisujac umowe
        > przedwstepna z zadatkiem...

Miesiąc byłoby super, czekam juz ponad miesiąc, metody jakimi działa Millenium,
        czyli wysyłanie dokumentów w Polske do centrali to porażka, zanim trafi to do
        odpowiedniej osoby na biurko, trwa to wieczność.Nie wiem skąd taki dziwny i
        czasochłonny patent, metody jak za PRL-u.

• Gość: hiolka Re: Bank Millenium i ich promocyjne kredyty hipot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 18:27
          Ja zalatwilam swoj kredyt w Millenium rowno w miesiac (wniosek skladalam w
          Gdyni) - od momentu zlozenia wniosku kredytowego po dzien wplywu pieniedzy na
          konto sprzedajacego w tym tygodniu.
          Spodziewalam sie takiego terminu i znalazl on przelozenie na tresc umowy
          przedwstepnej (po co mi dodatkowy stres i obawa przed utrata zadatku?). Wilk
          syty i owca cala :)

Moze masz zagmatwana sytuacje kredytowa, nieskutecznego doradce, inne... ?
    • Gość: małgosia Re: Bank Millenium i ich promocyjne kredyty hipot IP: *.net.autocom.pl 13.06.06, 12:13
      ja na decyzję tego banku czekałam...prawie dwa miesiące!! Termin wpłaty
      pierwszej transzy dawno minął a decyzji nie bylo, tyle że ja sie z deweloperem
      dogadałam w tej sprawie i mi zadatek nie przepadł. Ostatecznie po wielkiej mojej
      awanturze itp. podpisałam umowe ale i tak w dziwnych okolicznościach bo po
      zamknięciu banku (czy tam ich centrum kredytowego, już nie
      pamiętam).Usprawiedliwiali się w jeden sposob: ze mają dużo wniosków i sie nie
      wyrabiają. Działo się to w tym roku tyle ze w Krakowie.
    • agula82 Re: Bank Millenium i ich promocyjne kredyty hipot 13.06.06, 16:50
      ok,wszyscy macie racje,ale faktycznie na decyzje przyznania kredytu w millenium
      czeka sie zadziwiajaco dlugo w porownaniu z innymi bankami.fakt,maja na dzien
      dzisiejszy jedna z atrakcyjniejszych ofert,ale sory,tu chodzi o sam fakt
      przyznania kredytu,a nie o cala procedure.dzije sie to nie tylko za sprawa
      atrakcyjnosci,ale tez dlatego,ze w wiekszosci bankow decyzja nalezy do
      dyrekcji.a w millenium wniosek jes wysylany do analityka(w innym miescie)i on te
      cala sprawe mieli i mieli i mieli... .my zlozylismy wnioski alternatywnie w 3
      bankach.w jednym z nich dostalismy odpowiedz z dnia na dzien(naszczescie
      pozytywna),w kolejnym ma to trwac max tydzien,a w millenium,o zgrozo!no ale
      narazie czekamy./zycze pomyslnego konca/aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka