Gość: Gaweł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:13 > Prezydent zapowiedział tylko, że "będziemy robić wszystko, by przyciągnąć innych liderów". Jak to rozumieć? Odpowiedź nie padła. A szkoda. Pani Kasiu, a jakiej odpowiedzi Pani oczekiwała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sławek Wybiórcza przewidywała przegraną niestety wygrał IP: *.chello.pl 11.12.06, 22:36 Pani Kasiu lepiej zróbcie porządek na swoim wybiórczym podwórku. Lepiej nic nie powiedzieć niż napleść tyle bzdur co potrafi tylko gazeta wybiórcza i Michał dyletant Tusk. Jesteście totalnym przeciwnikiem Adamowicza od dawna - wasze prawo - ale gdzie obiektywizm, gdzie sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Zaczekamy do expose szczurowatego, wtedy IP: *.sm-rozstaje.pl 11.12.06, 23:19 pismaki z GW będa mogli wypisywać pochwalne pieśni nad "skutecznością" słońca Bałtyku he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Zaczekamy do expose szczurowatego, wtedy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.12.06, 00:26 tak co kolwiek szczurek nie powie (a będzie napewno bardziej ogólnikowy) GW stwierdzi o jaka wizja, o jaki skuteczny.... rzygać mi się chce na tę wazelinkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xc Dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 08:43 Odechciewa mi się czytac GW, bo tam naprawde nie ma co czytac. I ludzie coraz gorzej piszą, co za język..... DNO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Dno i beznadzieja za Adamowicza IP: *.pro-internet.pl 12.12.06, 18:25 Tak wyglada nasza swietlana przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Trzeba było napisać pean na cześć PA gazeto, IP: *.cable.satra.pl 12.12.06, 11:42 bylibyście kochani. A obiektywizm zachować dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Poeta informacja to czy felieton? IP: *.chello.pl 12.12.06, 00:28 A co to za (po)tworek dziennikarski? Informacja? Relacja? Felieton? Komentarz? Juz dawno uslyszalem opinie ze jesli chce sie znac fakty to sie czyta "Rz". A w GW sie dostaje w pakiecie emocje autora tekstu. Co widac jak na dloni tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat pani red jest nielogiczna IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.12.06, 00:29 najpierw mówi że expose było słabe i ogólnikowe a na koniec wymienia listę konkretnych celów, widać pisze nie obiektywnie a na czyjeś zamówienie -pyt czyje? i tak GW nigdy nie miała opinii obiektywnej gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Bardzo dobry artykuł IP: 217.153.161.* 12.12.06, 01:27 Jestem członkiem PO. Byłem tam. uważam, ze Pani artykuł jest i tak zbyt mało krytyczny wobec prezydenckiego wystąpienia, które było skierowane raczej do dość ograniczonych ludzi. Niech sie Pani nie przejmuje moimi przedmówcami - widac łaczą ich z prezydentem byc moze jakieś inne relacje. pozdrawiam. Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzeszczanin Re: Expose prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza IP: *.chello.pl 12.12.06, 07:52 Pomińmy te dotychczasowe wpisy milczeniem miłosierdzia... wracajac do tematu wizji prezydenta Adamowicza... spedziłem kilka miesiecy w Warszawie... cokolwiek by nie powiedziec złego o tym miescie, to jedna rzecz ma rewelacyjna - komunikacje miejska... autobusów i tramwajów jest duze nasycenie i mozna niby dotrzec wszedzie... na dokladke metro (no metra u nas nie bedzie, ale mamy wszak metro naziemne czyli SKM)... rewelacja jest to, ze kazdy moze w wybranych kioskach, na wszystkich pocztach, w ponktach ZKM w calym miescie kupic tzw. karte miejska... karta miejka upowaznia do przejazdu WSZYSTKIMI srodkami komunikacji *tramwaj, autobus, metro) po CALEJ Warszawie przez 30 DNI... mozna ja kupic w dowolnym dniu miesiaca i jezdziec 30 dni... KOSZTUJE 66 ZL... tanio, wygodnie... ZKM ma korzysc bo jest mniej gapowiczów i duzy obrót... oprocz tego sa bilety jednorazowe, calodobowe, na 3 dni, na tydzien... Cos o czym wladze miasta z Adamowiczem na czele mowia od kilku lat... ktos kto korzysta z komunikacji miejskiej w Gdansku nie jest w stanie zrozumiec jak wielka to jest ulga taka karta i jak obniza to koszty codziennych przejazdów... znam wielu warszawiaków, ktorzy na codzien jezdza miejskimi srodkami zamiast samochodem i takich, ktorzy programowo nie kupuja samochodu, bo im sie nie oplaca jezdzic nim po miescie... sam w warszawie mialem auto, ktore stalo na podwórku... w Gdansku poruszanie sie komunikacja miejska jest kilkadziesiat razy drozsze i trudniejsze... tutaj tylko auto (teraz to tez mordega ze wzgledu na rozkopy w calym miescie).... gdyby Adamowicz wprowadzil cos takiego i tylko to, to chwaliliby go wszysycy pod niebiosa... ale po co on to ma wprowadzac? i tak wszysycy na niego glosuja... bedzie prezydentem do smierci a w miescie bedzie jak bylo i jest... wiem, ze zaraz ktos napisze, abym sie wyniosl do warszawy skoro tam lepiej... ale dlaczeog ja mam sie wynosic, a nie adamowicz dobrze rzadzic? on za to bierze co miesiac spora kase.... Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Expose prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza 12.12.06, 09:06 Gość portalu: wrzeszczanin napisał(a): > KOSZTUJE 66 ZL... tanio W Gdańsku sieciówka kosztuje 132 pln-y. Oczywiście bez SKM. Bilet ważny od pierwszego do końca miesiąca :( Taki tani bilet to "marzenie" wielu Gdańszczan, oraz dobry sposób na chociaż częściowe odkorkowanie miasta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martinez123 Miłosierdzie Gminy 12.12.06, 10:18 > Pomińmy te dotychczasowe wpisy milczeniem miłosierdzia... O co ci chodzi, chlopie? Krytykujemy tu warsztat dziennikarski autorki tudziez polityczna linie GW- Trojmiasto. Jak-eś taki milosierny, to moze wypowiedz sie na ten temat, chetnie posluchamy opinii Milosiernego. Ale ty wyjezdzasz nagle z jakims biletem. Na pewno do wlasciwej dyskusji sie wlaczyles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blix Re: Expose prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza IP: *.chello.pl 12.12.06, 10:00 Jeżeli dodasz jeszcze do tego fatalny stan taboru i zerowe zaangażowanie kierowców w wizerunek firmy ZKM na zewnątrz, to otrzymasz obiektywny stan tego pożal-się-boże przedsiębiorstwa, wyjętego prosto z rzeczywistości PRL'owskiej ( może nie jest tak do końca, bo pamiętam jeszcze tamte czasy, ale zapewniam, że to co napisałem przed chwilą nie jest bezpodstawne ). Czasem mam wrażenie, że to musi być jakiś spisek, że na prawdę komuś musi zależeć na takim stanie rzeczy, bo gdyby doprowadzić ( na Boga ! przecież wszędzie takie rzeczy mogą się zdarzyć ! ) do sytuacji, w której pojawia się konkurencja, sytucja zmieniła by się diametralnie i tylko debil uznałby, że in minus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca urzędniczku lubisz mieć dziennikarzy w kieszeni?? IP: *.cable.satra.pl 12.12.06, 11:40 żeby ci nie dokładali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Expose prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:31 BLE, BLE , BLE- OTO JEGO EXPOSE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torro bardzo dobre przemówienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:39 Szkoda, ze redakcja GW lubi bajkopisarzy obiecujacych gruszki na wierzbie. Rozumiem, ze pani redaktor jest zawiedziona treścią wystapienia Adamowicza -tam akcentów bajkowych nie było, raczej same konkretne rzeczy i co więcej realne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Expose prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza IP: *.cust.tele2.pl 12.12.06, 17:20 Tradycyjnie pani Włodkowska szuka dziury w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxciej Beznadzieja przez kolejne lata w Gdańsku IP: *.pro-internet.pl 12.12.06, 18:24 Czemu nie mamy prezydenta na miare miasta... Punkty programu sa zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek sam jesteś beznadziejny IP: *.such.nat.hnet.pl 12.12.06, 18:35 wystrugaj se swojego bożka z drzewa sandałowego i postaw nad łóżkiem jak Ci prezio nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inicjator Mieszkancy Moreny oczekuja na realizacje obietnicy IP: *.chello.pl 12.12.06, 23:24 zalatwienia sprawy "Wyspy Piecewskiej" Firma Hossa ostrzy sobie pazury na wybudowanie pod nosem lokatorow 8 siedemnastopietrowych kolosow mimo,iz mieszkancy kategorycznie protestuja.Sprawa troche przycichla i dlatego obawiamy sie,czy nowowybrane,stare krasnoludki po prostu "zapomna" po wyborach o mieszkancach.Podobno bogaty inwestor zakupil caly kontener czekoladek Merci,aby przekonac nowa Rade Miasta Gdanska.Czy Rada oprze sie takiej pokusie? - Uprzejmie dopominamy sie,aby pamietac,iz mieszkancy Moreny to takze Gdanszczanie.Slyszymy,iz Ratusz stoi na strazy dobra Gdanszczan,czyli takze Naszego,Morenowego dobra.Nie zyczymy smacznego,bowiem czekoladki w nadmiarze szkodza.Pozdrawiamy i zyczymy owocnych obrad,ktorym pilnie bedziemy sie przygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca słusznie moreniaki IP: *.cable.satra.pl 13.12.06, 11:45 ja też wolę teraz ul. Słowackiego niż Halę w sopocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanskikoltun oj baba baca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:36 Hala będzie na granicy Sopot/Gdańsk -geniuszu z gegry. Poza tym jezeli 40-to tysięczny Sopot ponosi 50% kosztów, to dziesięciokrotnie większy Gdańsk również sobie poradzi. Wyobraź sobie, że ja wolę i modernizację Słowackiego i halę sportową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekka Expose prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:41 wyborcy wybrali naiwne dziecko o twarzy naiwnego dziecka, a było z kogo wybierać? no to mamy co chcamy. Odpowiedz Link Zgłoś