Gość: Hcytreig Dlaczego Giertych nie został aresztowany ???!!! IP: *.stenaline.com 21.06.03, 16:50 Przecież nosi stale (również przy kobietach) narzędzie gwałtu!!! Przechowuje to paskudztwo w bokserkach!!!Może go w każdej chwili użyć!!! Proponuję zarekwirować mu narzędzie zbrodni a potem wydalić w pizdu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cacadeburro Re: Dlaczego Giertych nie został aresztowany ???! IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 21.06.03, 16:55 Gość portalu: Hcytreig napisał(a): > Przecież nosi stale (również przy kobietach) narzędzie gwałtu!!! Przechowuje to > > paskudztwo w bokserkach!!!Może go w każdej chwili użyć!!! > Proponuję zarekwirować mu narzędzie zbrodni a potem wydalić w pizdu!!! Bo jego poselski fiut jest nie(do)tykalny Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To ja juz wiem, czemu ten G. taki sfrustrowany - 22.06.03, 02:52 NIEDOPIESZCZONY, biedaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykanin Ciemnogrod i wiocha w Polsce IP: *.client.attbi.com 21.06.03, 16:52 Co za ciemnogrod, co za skoncona wiocha z tej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mów_mi_józek gringo, jak nie płacisz tu podatków to... IP: *.ha3.agh.edu.pl 21.06.03, 17:01 nie zabieraj głosu. łikend jest to tejk yt izy i jedź nad lejk. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ty,budzetowka (edu.pl) - ty z tych podatkow zyjesz 22.06.03, 02:55 I masz swoj PRYWATNY interes w WYMUSZANIU tych podatkow od innych pod byle pretekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cacadeburro Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 21.06.03, 16:54 Rybacy z Władysławowa, czy wy nie macie nic innego do roboty poza blokowaniem portu? Co to, wszystkie ryby wyzdychały? Potem jest krzyk, że nie mają Q za co żyć. ( A jeszcze jak im baby nie dadzą rzyci...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec FALE MOZGOWE WYTWARZA 4 MIESIECZNY PLOD A NIE KILKUTYG IP: *.echostar.pl 21.06.03, 16:58 FALE MOZGOWE WYTWARZA 4 MIESIECZNY PLOD A NIE KILKUTYGODNIOWY ZARODEK, NIKT TU NIE MOWI O ABORCJI 4 MIESIECZNYCH PLODOW - NADUZYWANIE FAKTOW TAK JAK PONIZEJ: Gość portalu: Magdalena napisał(a): > Wreszcie, czy nie jest osobą ktoś, kto ma > charakterystyczny tylko dla siebie kod genetyczny? BAKTERIA TEZ MA, PLEMNIK ROWNIEZ I CO Z TEGO? CZY PLEMNIK JEST OSOBA? > Komputer > przecież myśli - więc jest?! JEZELI TWOJ KOMPUTER MYSLI TO ZGLOS SIE DO PSYCHIATRY, COS JEST NIE TAK, MOZE POCZATKI SHIZOFRENI? > Zwolennicy wolności wyboru opowiadają się za aborcją. > Slogan oparty na kłamstwie, że zabójstwo jest formą wyrażania wolności. ZABIC MAZNA CZLOWIEKA NIE ZYGOTE >Przecież właśnie tam, gdzie > odbiera się życie drugiemu człowiekowi - nie może być mowy o wolności! KTO TU W OGOLE MOWI O WOLNOSCI-NIE MA WOLNOSCI W RELIGIJNYM PANSTWIE > własnym ciałem, a kobieta kilkutygodniowa nie ma takiego prawa? Z drugiej > strony: dlaczego mężczyzna kilkutygodniowy, nie może rozporządzać własnym KOBIETA KILKUTYGODNIOWA MA, MEZCZYANA TEZ -JAK SIE URODZA I MAJA TE KILKA TYGODNI TO TEZ MAJA STOSOWNE PRAWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr3 Re: FALE MOZGOWE WYTWARZA 4 MIESIECZNY PLOD A NIE IP: *.devs.futuro.pl 21.06.03, 18:32 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > FALE MOZGOWE WYTWARZA 4 MIESIECZNY PLOD A NIE KILKUTYGODNIOWY > ZARODEK, NIKT TU NIE MOWI O ABORCJI 4 MIESIECZNYCH PLODOW - > NADUZYWANIE FAKTOW TAK JAK PONIZEJ: A skąd wiadomo, ilumiesięczne płody będą "usuwane", a ile - nie? > > > Wreszcie, czy nie jest osobą ktoś, kto ma > > charakterystyczny tylko dla siebie kod genetyczny? > > BAKTERIA TEZ MA, PLEMNIK ROWNIEZ I CO Z TEGO? CZY PLEMNIK JEST > OSOBA? Bakteria nie ma genomu człowieka, plemnik też nie, bo jest haploidalny. > > ZABIC MAZNA CZLOWIEKA NIE ZYGOTE Ta wypowiedź ma sens, o ile zygota nie jest człowiekiem, co nie jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec A JEST? IP: *.echostar.pl 21.06.03, 20:49 BDB Z IDEOLOGII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gość portalu: biolog napisał(a): > Zygota - ma osobny zestaw genów i w związku z tym jest > niezależnym organizmem. PANTOFELEK TEŻ JEST 'NIEZALEZNYM ORGANIZMEM' Ponieważ są to geny ludzkie - jest > człowiekiem, O BYCIU CZLOWIEKIEM NIE DECYDUJE TYLKO MATERIAL GENETYCZNY, REKA LUB UCHO TEZ MA MATERIAL GENETYCZNY ' LUDZKI' A NIE JEST CZLOWIEKIEM tyle, że na wczesnym stadium rozwoju (jego cechy > anatomiczne i fizjologiczne są zapisane w materiale genetycznym > i rozwijają się). TAK I KIEDYS ROZWINA SIE W CZLOWIEKA ALE DOPIERO SIE ROZWINA, A JAK PISALEM POPRZEDNIO TYLKO POSIADAJA TAKI POTENCJAL TAK SWOJA DROGA TO NA BAZIE OBECNEJ WIEDZY TEZ Z REKI MOZNA ZROBIC CZLOWIEKA, NIE MOWIAC JUZ, ZE Z KOMORKI JAJOWEJ > Dwulatek też nie może się krzyżować z innymi ludźmi, a nikt ne > odbiera mu prawa do bycia człowiekiem. DWULATEK PRZYNAJMNIEJ JEST DZIECKIEM DZIECKO Nowa encyklopedia powszechna PWN © Wydawnictwo Naukowe PWN SA "DZIECKO, człowiek w pierwszym okresie postnatalnego rozwoju osobniczego, od chwili urodzenia do zakończenia procesu wzrastania" A DZIECKO JEST 'DOPIERO' OD URODZENIA > Gdyby za człowieka brać > tylko osobę o ukształtowanych w pełni cechach anatomicznych i > fizjologicznych to stawalibyśmy się ludźmi dopiero w wieku nastu > las (a niektórzy nigdy). 2 LETNIE DZIECKO POSIADA CECHY ANATOMICZNE I FIZJOLOGICZNE DOROSLEGO CZLOWIEKA A KILKUTYGODNIOWY ZARODEK NIE( ZOBACZ BIOLOGU JAK WYGLADA KILKUTYGODNIOWY ZARODEK A JAK 2 LETNIE DZIECKO) ROWNIEZ 2 LETNIE DZIECKO W CZYM Z PEWNOSCIA PRZYZNASZ MI REACJE BIOLOGU POSIADA PONIZSZE CECHY A ZYGOTA NIE: ZYGOTA NIE JEST CZLOWIEKIEM,PONIEWAZ: -NIE CZUJE -nie mysli -nie wytwarza fal mozgowych -nie ma samoswiadomosci -NIE CZUJE BOLU, PRZYJEMNOSCI, ZLOSCI ITD MA TYLKO POTENCJAL TEGO - I CO Z TEGO POTENCJAL MA TEZ PLEMNIK I KOMORKA JAJOWA, A NIKT NIE KRZYCZY,ZE ONANOSTA TO MORDERCA A KOBIETA WYRZUCAJACA PODPASKE DO SMIETNIKA TO MORDERCZYNI. JEZELI COS MA POTENCJAL BYCI CZYMS TO MIMO WSZYSTKO TYM JESZCZE NIE JEST- JEZELI 10 MA POTENCJAL BYCI 18 TO i tak w wieku 10 lat nie moze np. miec prawajazdy czy tez dowodu osobistego. Ze plemnik posiada material genetyczny i potencjal bycia czlowiekiem nie znaczy to nawet ze bedzie z niego zygota. 10 latka za kradziez nie sadzi sie tak jak 18 latka chociaz ma potencjal bycia nim. Pijaka ktory ma samochod nie karze sie za jazde po pijanemu wtedy gdy jest jeszcze 10 metrow od samochodu i jeszcze do niego nie wsiadl,odpalil i ruszyl itd,itd. A 2 LATEK TAK, WIEC 2 LEATK MA WIECEJ WSPOLNEGO NAWET Z TAMTA DEFINICJA GATUNKU NIZ ZYGOTA > > Twierdzenie, że zygota jest częścią organizmu matki jest z > punktu widzenia biologii IDIOTYCZNE. JA TAK JESZCZE NIE TWIERDZILEM, ALE Z CALA PEWNOSCIA MOZNA STWIERDZIC, ZE ZYGOTA JEST W PELNI ZALEZNA OD ORGANIZMU MATKI I NIE MOZNA JEJ WYDZIELIC I WYHODOWAC Z NIEJ CZLOWIEKA, WIEC NIE POTRAFI ZYC BEZ TEGO ORGANIZMU MATKI.CZY NIE JEST JEGO CZESCIA? NIE JEST MATKA PORADZI SOBIE BEZ TEJ CZESCI? A ZYGOTA NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: FALE MOZGOWE WYTWARZA 4 MIESIECZNY PLOD A NIE IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 21.06.03, 21:50 Longer, jestes tak perfidny, czy tak glupi, ze nie odrozniasz gamety (plemnika) od zygoty. Tego uczono mnie w 4 klasie i dobrze to pamietam, choc mam juz po 60-ce. Jak dzis uczy sie mlodziez, ze wyrastaja tacy debile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec POTENCJAL BYCIA CZYMS JESZCZE NIE UPOWAZNIA DO BYCI TY IP: *.echostar.pl 21.06.03, 16:59 POTENCJAL BYCIA CZYMS JESZCZE NIE UPOWAZNIA DO BYCI TYM-JESZCZE NIE OZNACZA ZE TO JEST TYM CZYMS PO PROSTU MA TAKI POTENCJAL ARGUMENT- ZYGOTA NIE JEST CZLOWIEKIEM,PONIEWAZ: -NIE CZUJE -nie mysli -nie wytwarza fal mozgowych -nie ma samoswiadomosci -NIE CZUJE BOLU, PRZYJEMNOSCI, ZLOSCI ITD MA TYLKO POTENCJAL TEGO - I CO Z TEGO POTENCJAL MA TEZ PLEMNIK I KOMORKA JAJOWA, A NIKT NIE KRZYCZY,ZE ONANOSTA TO MORDERCA A KOBIETA WYRZUCAJACA PODPASKE DO SMIETNIKA TO MORDERCZYNI. JEZELI COS MA POTENCJAL BYCI CZYMS TO MIMO WSZYSTKO TYM JESZCZE NIE JEST- JEZELI 10 MA POTENCJAL BYCI 18 TO i tak w wieku 10 lat nie moze np. miec prawajazdy czy tez dowodu osobistego. Ze plemnik posiada material genetyczny i potencjal bycia czlowiekiem nie znaczy to nawet ze bedzie z niego zygota. 10 latka za kradziez nie sadzi sie tak jak 18 latka chociaz ma potencjal bycia nim. Pijaka ktory ma samochod nie karze sie za jazde po pijanemu wtedy gdy jest jeszcze 10 metrow od samochodu i jeszcze do niego nie wsiadl,odpalil i ruszyl itd,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec A JAK URODZI TO PO WSI PALCEM WYTKNA, A I KSIADZ BEZSL IP: *.echostar.pl 21.06.03, 17:04 A JAK URODZI TO PO WSI PALCEM WYTKNA, A I KSIADZ BEZSLUBNEGO NIE OCHRZCI. I TRZEBA PO INNYCH PARAFIACH CHODZIC I KSIEDZA DOBREGO SZUKAC, KTORY JAK PSA NIE POTRAKTUJE. GDY DZIECKO NA SWIERZE POWIETRZE WYPROWADZIC BEDZIE TRZEBA TO SASIADKI PODEJDA, POPATRZA Z UKOSA I POWIEDZA JAKI LADNY, SLICZNY MALY BEKARCIK, A CZYJ ON, CZYJ, NIE PAMIETASZ,TYLU ICH BYLO CO PUSZCZALSKA, TY K..... A BYL TYLKO JEDEN. NIC TO, NIC, JESZCZE BEDZIE LEPIEJ, BEDZIE... JAK DOROSNIE I DZIECI W PRZEDSZKOLU KLOCKIEM PO GLOWIE DADZA, I POPCHNA I OD BEKARTOW WYZWA, A MAMUSIE OD..... BO IM RODZICE OD NAJMLODSZYCH LAT KATOLICKA MORALNOSC I MILOSC DO BLIZNIEGO WPAJAJA. ITD,ITD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec KATOLICKA MORALNOSC I MILOSC DO BLIZNIEGO IP: *.echostar.pl 21.06.03, 17:08 A JAK URODZI TO PO WSI PALCEM WYTKNA, A I KSIADZ BEZSLUBNEGO NIE OCHRZCI. I TRZEBA PO INNYCH PARAFIACH CHODZIC I KSIEDZA DOBREGO SZUKAC, KTORY JAK PSA NIE POTRAKTUJE. GDY DZIECKO NA SWIERZE POWIETRZE WYPROWADZIC BEDZIE TRZEBA TO SASIADKI PODEJDA, POPATRZA Z UKOSA I POWIEDZA JAKI LADNY, SLICZNY MALY BEKARCIK, A CZYJ ON, CZYJ, NIE PAMIETASZ,TYLU ICH BYLO CO PUSZCZALSKA, TY K..... A BYL TYLKO JEDEN. NIC TO, NIC, JESZCZE BEDZIE LEPIEJ, BEDZIE... JAK DOROSNIE I DZIECI W PRZEDSZKOLU KLOCKIEM PO GLOWIE DADZA, I POPCHNA I OD BEKARTOW WYZWA, A MAMUSIE OD..... BO IM RODZICE OD NAJMLODSZYCH LAT KATOLICKA MORALNOSC I MILOSC DO BLIZNIEGO WPAJAJA. ITD,IT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat LONGER KŁAMIESZ BEZCZELNIE LUB Z NIEWIEDZY IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 21.06.03, 21:22 Ksiądz zgodnie z obowiazującym prawem kościelnym w Polsce ma obowiazek ochrzcic dziecko. Polska jest krajem gdzie rządzi antyreligijne SLD i wychodzi organ Urbancha vel Urbana ( sam o sobie pisał że on z łódzkich Żydów Urbanchów) który bezustannie pluje na Kościół więc pisanie o państwie religijnym jest kłamstwem. W USA gdzie jest tylko 22% katolików jest ten sam problem z aborcją co w Polsce. O zygocie nie będę dyskutował albowiem bawi mnie u Polaków ich cecha że na wszystkim znają się najlepiej (skąd taka bieda u narodu geniuszy i brak nagród Nobla) nawet jeśli nie maja wykształcenia w tym kierunku. Ostatnio po dyskusji z nieukiem który pouczał mnie w mojej specjalnosci ( bez wykształcenia i wiedzy z jego strony ) odeszła mi chęc do jakiejkolwiek dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey W KTORYCH stanach US istnieje ustawa antyaborcyjna 22.06.03, 03:00 Przestan sie madrzyc, pseudo-kocurze, PODAJ FAKTY, DANE, INFORMACKE. A ty ciagle, jak - za przeproszeniem - Rydzyk: ze jedna pani drugiej pani. A jesli chodzi o odmowe chrztu? Mam znajomych, po slubie cywilnym (bo jedno z nich po rozwodzie), ktorzy chcieli ochrzcic dziecko w jednej z warszawskich parafii. Odmowiono im chrztu pod pretekstem braku "swistka" o slubie koscielnym. Jesli interesuje cie ta sprawa - skontaktuj sie prywatnie, podam dane rodzicow. Nb. dziecko bez klopotow ochrzczono. W IRLANDII !!! Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr3 Re: W KTORYCH stanach US istnieje ustawa antyabor 22.06.03, 09:28 gabrielacasey napisała: > A jesli > chodzi o odmowe chrztu? Mam znajomych, po slubie cywilnym (bo jedno z nich po > rozwodzie), ktorzy chcieli ochrzcic dziecko w jednej z warszawskich parafii. A to już jest inna sytuacja - trwanie w grzechu, a nie miniona "wpadka". > Odmowiono im chrztu pod pretekstem braku "swistka" o slubie koscielnym. Jeśli dla ciebie to "świstek", co cię obchodzi chrzest? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Seminarium duchowne albo teologia. MUSZE miec co 22.06.03, 12:43 do tego racje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr3 Re: Seminarium duchowne albo teologia. MUSZE miec 22.06.03, 16:31 gabrielacasey napisała: > do tego racje!!! Że niby co? Kto niby jest związany z seminarium albo wydziałem teologii? Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f 21.06.03, 17:08 Gość portalu: Eli napisał(a): > Ządam badań ustalających kiedy zarodek staje sie istotą ludzka Tego się nie da ustalić bo to tylko kwestia przyjętej definicji istoty ludzkiej a ta jest subiektywna. Ja przychyliłbym się do opinii, że człowiekiem jest ten kto żyje w społeczeństwie i w naszym srodowisku nie zaś w macicy. > albo zakazu zabijania ssaków na jedzenie. One też cierpią. Ssaki cierpią, ryby cierpią, ptaki cierpią, roślinki też cierpią. Ja proponuje abyśmy jedli kamienie. Moment zaraz zaraz a może one też cierpią??? Zabijanie dla pożywienia jest naturalne i tradycyjne dla człowieka i nie ma w tym nic nagannego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr3 Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.devs.futuro.pl 21.06.03, 18:35 bron napisał: > Ja przychyliłbym się do > opinii, że człowiekiem jest ten kto żyje w społeczeństwie i w > naszym srodowisku nie zaś w macicy. A to dlaczego? A jakby kogoś porwali kosmici, to przestałby być człowiekiem? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f 21.06.03, 19:15 Gość portalu: arcykr3 napisał(a): > bron napisał: > > > Ja przychyliłbym się do > > opinii, że człowiekiem jest ten kto żyje w społeczeństwie i w > > naszym srodowisku nie zaś w macicy. > A to dlaczego? A jakby kogoś porwali kosmici, to przestałby być człowiekiem? > ;-) Kosmici to też byłby rodzaj "ludzi", i prawdopodoobnie tworzyli by rodzaj społeczności. A pozatem pytanie jest nie na miejscu gdyż jak wiadomo kościół doktrynalnie odżuca istnienie kosmitów. Ich pojawienie się podważyło by przecież idee istnienia kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr3 Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f 22.06.03, 09:40 bron napisał: > Gość portalu: arcykr3 napisał(a): > > > bron napisał: > > > > > Ja przychyliłbym się do > > > opinii, że człowiekiem jest ten kto żyje w społeczeństwie i w > > > naszym srodowisku nie zaś w macicy. > > A to dlaczego? A jakby kogoś porwali kosmici, to przestałby być człowiekie > m? > > ;-) > > Kosmici to też byłby rodzaj "ludzi", i prawdopodoobnie tworzyli by rodzaj > społeczności. Ja nie pytałem o człowieczeństwo kosmitów, ale tego porwanego. A jakby ktoś zosatł pustelnikiem, to przestałby być człowiekiem? A jakby go porwał mechaniczny pojazd kosmiczny zbudowany przez nie istniejącą już cywilizację? > > A pozatem pytanie jest nie na miejscu gdyż jak wiadomo kościół doktrynalnie > odżuca istnienie kosmitów. Ich pojawienie się podważyło by przecież idee > istnienia kościoła. Taaak? O. Salij pisał na ten temat inaczej: "Hipotezę kosmitów zostawmy na uboczu - może Pan sobie myśleć na ten temat, co się Panu podoba, byle w granicach zdrowego rozsądku" Źródło: www.nonpossumus.pl/biblioteka/jacek_salij/pytania_nieobojetne/068.php Cytowana książka ma pozwolenie władz kościelnych: "Cum permissione auctoritatis ecclesiasticae". W jednym z numerów czasopisma "W drodze" ten sam autor odpowiadając na pytanie, jak pogodzić ewentualne udowodnienie istnienia cywilazacji pozaziemskich z wiarą katolicką, udzielił odpowiedzi może nie dość jasnej i wyczerpującej, aletez nie odrzucił tego ewentualnego istnienia. Napisał nawet, że można by do kosmitów również odnieść słowa Jezusa, że będzie "jedna Owczarnia i jeden Pasterz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.tyc.katowice.supermedia.pl 21.06.03, 17:10 I znowu w świecie wyjdziemy na oszołomów i ciemniaków. Kiedy ten kraj przestanie być zadupiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey NIGDY.Bo glupcy w nim ciagle glosniej krzycza, niz 22.06.03, 03:04 ci madrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Aborcja TAK dla chętnych. 21.06.03, 17:15 Kobiety powinny mieć wybór. I nie stosowałbym tu naiwnego argumentu, że miesięczny płód to cżłowiek taki sam jak każdy inny. W każdym bądź razie jeżeli płód jest człowiekiem to kobieta jest nim po dwakroć i należy jej się prawo do decydowania o swoim życiu, zdrowiu itd. Jedyne co niepokoi to wpływ aborcji na zdrowie kobiety. Jest negatywny i właśnie z tąd głównie bierze się problem wyboru. Czasem lepiej coś poświęcić by nie marniować sobie i dziecku życia, nie zgadzać się na stoczenie na mawrgines i w patologię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlagoTebi Re: Aborcja TAK dla che˛tnych. IP: *.crowley.pl 21.06.03, 18:28 W zwiazku z tym proponuje, zeby bardziej uwazala co robi, wtedy kiedy ta prokreacja ma miejsce. Wtedy wlasnie jest pora na rozporzadzanie wlasnym cialem. Uciekanie do tego argumentu kiedy juz jest za pozno i stawianie skrobanki na rowni z wycisnieciem wagra jest nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Aborcja TAK dla chetnych. 21.06.03, 18:53 Ty mówisz oni ona itp jakby ciebie to nie dotyczyło. A przecież ludzie się zabezpieczją robią różne rzeczy. Gdy coś się dzieje to jest to wina wady tabletki, przerwatywy itd. słowen producenta. Dlaczego osoby które mu zawierzyły mają ponosić odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr3 Re: Aborcja TAK dla chętnych. IP: *.devs.futuro.pl 21.06.03, 18:42 bron napisał: > Kobiety powinny mieć wybór. I nie stosowałbym tu naiwnego > argumentu, że miesięczny płód to cżłowiek taki sam jak każdy > inny. Naiwnie zapytam: dlaczego niby to jest naiwny argument? > W każdym bądź razie jeżeli płód jest człowiekiem to kobieta > jest nim po dwakroć A kot ma dziwięć żyć... ;-) > i należy jej się prawo do decydowania o > swoim życiu, zdrowiu itd. W zdecydowanej większości przypadków (również tych chcących dostać się na "Aurporę") zdrowiej dla kobiety jest "donosić" ciążę niż ją "usuwać". > Czasem lepiej coś poświęcić by nie marniować sobie i dziecku > życia, nie zgadzać się na stoczenie na mawrgines i w patologię. Po to m.in. Kościół prowadzi różne dzieła miłosierdzia. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Aborcja TAK dla chętnych. 21.06.03, 18:58 Gość portalu: arcykr3 napisał(a): > bron napisał: > > > Kobiety powinny mieć wybór. I nie stosowałbym tu naiwnego > > argumentu, że miesięczny płód to cżłowiek taki sam jak każdy > > inny. > Naiwnie zapytam: dlaczego niby to jest naiwny argument? Naiwny argument? No nie wiem. Ale skoro uważasz że jest człowiekiem to idże do tego człowieka i zapytaj sie go o zdanie. Człowiek chyba ma zdanie. > > > W każdym bądź razie jeżeli płód jest człowiekiem to kobieta > > jest nim po dwakroć > A kot ma dziwięć żyć... ;-) > > > i należy jej się prawo do decydowania o > > swoim życiu, zdrowiu itd. > W zdecydowanej większości przypadków (również tych chcących dostać się > na "Aurporę") zdrowiej dla kobiety jest "donosić" ciążę niż ją "usuwać". Ale ja mówię o podjęciu decyzji życie kosztem zdrowia, czy zdrowie kosztem życia. I nie mam tu na myśłi życia dziecka tylko kobiety. Chodzi mi o jej przyszłość. > > > Czasem lepiej coś poświęcić by nie marniować sobie i dziecku > > życia, nie zgadzać się na stoczenie na mawrgines i w patologię. > Po to m.in. Kościół prowadzi różne dzieła miłosierdzia. Nie wszystkie matki są katoliczkami. A pozatem dzieło miłosierdzia może i dostarczy pampersów ale nie skończy za mamę studiów. Przecież nie można całe życie wisieć na dziele miłosierdzia, na dziecko trzeba zarobić a po podstawówce trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr3 Re: Aborcja TAK dla chętnych. 22.06.03, 09:46 bron napisał: > Gość portalu: arcykr3 napisał(a): > > > bron napisał: > > > > > Kobiety powinny mieć wybór. I nie stosowałbym tu naiwnego > > > argumentu, że miesięczny płód to cżłowiek taki sam jak każdy > > > inny. > > Naiwnie zapytam: dlaczego niby to jest naiwny argument? > > Naiwny argument? No nie wiem. Ale skoro uważasz że jest człowiekiem to idże do > tego człowieka i zapytaj sie go o zdanie. Człowiek chyba ma zdanie. Nie każdy i nie w każdej sprawie. > Ale ja mówię o podjęciu decyzji życie kosztem zdrowia, czy zdrowie kosztem > życia. I nie mam tu na myśłi życia dziecka tylko kobiety. Chodzi mi o jej > przyszłość. Ładna mi przyszłośc z wyrzutami sumienia do końca życia. > > > > Czasem lepiej coś poświęcić by nie marniować sobie i dziecku > > > życia, nie zgadzać się na stoczenie na mawrgines i w patologię. > > Po to m.in. Kościół prowadzi różne dzieła miłosierdzia. > > Nie wszystkie matki są katoliczkami. A tylko katoliczki są prrzyjmowane do domów samotnej matki? A pozatem dzieło miłosierdzia może i > dostarczy pampersów ale nie skończy za mamę studiów. Nie każdy musi kończyć studia. (Dać) zabić własne dziecko, żeby skończyć studia - czy możebyć coś bardziej nieludzkiego? Przecież nie można całe > życie wisieć na dziele miłosierdzia, na dziecko trzeba zarobić a po > podstawówce trudno. Dwie moje koleżanki właśnie kończą robić DOKTORAT pomimo posiadania dwóch dzieci (każda osobnych ;-) ). Można się wynając do posług w klasztorze. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr3 Re: 'Rozne dziela'? To wylicz AZ TRZY !!! 22.06.03, 09:48 Domy samotnej matki. Rozdział darów materialnych. Porady psychologiczne, prawne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec WSTYD MI ZA LPR I MLODZIEZ WSZECHPOLSKA IP: *.echostar.pl 21.06.03, 17:18 PEWNO ZARAZ KILKA BEZMOZGICH PIESKOW ZAATAKUJE TEN POST. A MI WSTYD ZA WAS, TE KOBIETY WPLYNELY NAWET DO IRLANDII, NIE ROBCIE Z POLSKI SREDNIOWIECZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOMINO Re: WSTYD MI ZA LPR I MLODZIEZ WSZECHPOLSKA IP: *.teldom.pl / 192.168.8.* 21.06.03, 17:31 Gdyby się na tym świecie każdy za siebie wstydził to by starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec ZYGOTA NIE JEST CZLOWIEKIEM NIE NALEZY DO GATUNKU.... IP: *.echostar.pl 21.06.03, 18:17 > Zygota jest żywym człowiekiem, ponieważ: > 1. Jest żywa (idzie "pod prąd" wzrostu entropii). > 2. Należy do gatunku Homo Sapiens. ZARODEK NIE MOZE KRZYZOWAC SIE Z CZLOWIEKIEM, NIE MA SWOISTYCH CECH ANATOMICZNYCH, FIZJOLOGICZNYCH I IN. WIEC ZARODEK NIE NALEZY DO GATUNKU HOMO SAPIENS MA TYLKO POTENCJAL. A ZYWA TO JEST ROWNIEZ BAKTERIA, PLEMNIK, KOMORKA JAJOWA, ROSLINKA ITD. ENCYKLOPEDIA PWN: GATUNEK (species), biol. podstawowa jednostka w systematyce organizmów; zbiór osobników reprezentowany przez populacje zwierząt lub roślin swobodnie krzyżujących się, o swoistych cechach anatomicznych, fizjologicznych i in.; w nomenklaturze łac. nazwa dwuczłonowa. POTENCJAL BYCIA CZYMS JESZCZE NIE UPOWAZNIA DO BYCI TYM-JESZCZE NIE OZNACZA ZE TO JEST TYM CZYMS PO PROSTU MA TAKI POTENCJAL MA TYLKO POTENCJAL TEGO - I CO Z TEGO POTENCJAL MA TEZ PLEMNIK I KOMORKA JAJOWA, A NIKT NIE KRZYCZY,ZE ONANOSTA TO MORDERCA A KOBIETA WYRZUCAJACA PODPASKE DO SMIETNIKA TO MORDERCZYNI. JEZELI COS MA POTENCJAL BYCI CZYMS TO MIMO WSZYSTKO TYM JESZCZE NIE JEST- JEZELI 10 MA POTENCJAL BYCI 18 TO i tak w wieku 10 lat nie moze np. miec prawajazdy czy tez dowodu osobistego. Ze plemnik posiada material genetyczny i potencjal bycia czlowiekiem nie znaczy to nawet ze bedzie z niego zygota. 10 latka za kradziez nie sadzi sie tak jak 18 latka chociaz ma potencjal bycia nim. Pijaka ktory ma samochod nie karze sie za jazde po pijanemu wtedy gdy jest jeszcze 10 metrow od samochodu i jeszcze do niego nie wsiadl,odpalil i ruszyl itd,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog >>> Kto Cię uczył biologii ???! <<< IP: 212.33.88.* 21.06.03, 18:54 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > ZARODEK NIE MOZE KRZYZOWAC SIE Z CZLOWIEKIEM, NIE MA SWOISTYCH > CECH ANATOMICZNYCH, FIZJOLOGICZNYCH I IN. WIEC ZARODEK NIE > NALEZY DO GATUNKU HOMO SAPIENS MA TYLKO POTENCJAL. > A ZYWA TO JEST ROWNIEZ BAKTERIA, PLEMNIK, KOMORKA JAJOWA, > ROSLINKA ITD. > > ENCYKLOPEDIA PWN: > GATUNEK (species), biol. podstawowa jednostka w systematyce > organizmów; zbiór osobników reprezentowany przez populacje > zwierząt lub roślin swobodnie krzyżujących się, o swoistych > cechach anatomicznych, fizjologicznych i in.; w nomenklaturze > łac. nazwa dwuczłonowa. Zygota - ma osobny zestaw genów i w związku z tym jest niezależnym organizmem. Ponieważ są to geny ludzkie - jest człowiekiem, tyle, że na wczesnym stadium rozwoju (jego cechy anatomiczne i fizjologiczne są zapisane w materiale genetycznym i rozwijają się). Dwulatek też nie może się krzyżować z innymi ludźmi, a nikt ne odbiera mu prawa do bycia człowiekiem. Gdyby za człowieka brać tylko osobę o ukształtowanych w pełni cechach anatomicznych i fizjologicznych to stawalibyśmy się ludźmi dopiero w wieku nastu las (a niektórzy nigdy). Twierdzenie, że zygota jest częścią organizmu matki jest z punktu widzenia biologii IDIOTYCZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec BDB Z IDEOLOGII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 21.06.03, 20:50 BDB Z IDEOLOGII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gość portalu: biolog napisał(a): > Zygota - ma osobny zestaw genów i w związku z tym jest > niezależnym organizmem. PANTOFELEK TEŻ JEST 'NIEZALEZNYM ORGANIZMEM' Ponieważ są to geny ludzkie - jest > człowiekiem, O BYCIU CZLOWIEKIEM NIE DECYDUJE TYLKO MATERIAL GENETYCZNY, REKA LUB UCHO TEZ MA MATERIAL GENETYCZNY ' LUDZKI' A NIE JEST CZLOWIEKIEM tyle, że na wczesnym stadium rozwoju (jego cechy > anatomiczne i fizjologiczne są zapisane w materiale genetycznym > i rozwijają się). TAK I KIEDYS ROZWINA SIE W CZLOWIEKA ALE DOPIERO SIE ROZWINA, A JAK PISALEM POPRZEDNIO TYLKO POSIADAJA TAKI POTENCJAL TAK SWOJA DROGA TO NA BAZIE OBECNEJ WIEDZY TEZ Z REKI MOZNA ZROBIC CZLOWIEKA, NIE MOWIAC JUZ, ZE Z KOMORKI JAJOWEJ > Dwulatek też nie może się krzyżować z innymi ludźmi, a nikt ne > odbiera mu prawa do bycia człowiekiem. DWULATEK PRZYNAJMNIEJ JEST DZIECKIEM DZIECKO Nowa encyklopedia powszechna PWN © Wydawnictwo Naukowe PWN SA "DZIECKO, człowiek w pierwszym okresie postnatalnego rozwoju osobniczego, od chwili urodzenia do zakończenia procesu wzrastania" A DZIECKO JEST 'DOPIERO' OD URODZENIA > Gdyby za człowieka brać > tylko osobę o ukształtowanych w pełni cechach anatomicznych i > fizjologicznych to stawalibyśmy się ludźmi dopiero w wieku nastu > las (a niektórzy nigdy). 2 LETNIE DZIECKO POSIADA CECHY ANATOMICZNE I FIZJOLOGICZNE DOROSLEGO CZLOWIEKA A KILKUTYGODNIOWY ZARODEK NIE( ZOBACZ BIOLOGU JAK WYGLADA KILKUTYGODNIOWY ZARODEK A JAK 2 LETNIE DZIECKO) ROWNIEZ 2 LETNIE DZIECKO W CZYM Z PEWNOSCIA PRZYZNASZ MI REACJE BIOLOGU POSIADA PONIZSZE CECHY A ZYGOTA NIE: ZYGOTA NIE JEST CZLOWIEKIEM,PONIEWAZ: -NIE CZUJE -nie mysli -nie wytwarza fal mozgowych -nie ma samoswiadomosci -NIE CZUJE BOLU, PRZYJEMNOSCI, ZLOSCI ITD MA TYLKO POTENCJAL TEGO - I CO Z TEGO POTENCJAL MA TEZ PLEMNIK I KOMORKA JAJOWA, A NIKT NIE KRZYCZY,ZE ONANOSTA TO MORDERCA A KOBIETA WYRZUCAJACA PODPASKE DO SMIETNIKA TO MORDERCZYNI. JEZELI COS MA POTENCJAL BYCI CZYMS TO MIMO WSZYSTKO TYM JESZCZE NIE JEST- JEZELI 10 MA POTENCJAL BYCI 18 TO i tak w wieku 10 lat nie moze np. miec prawajazdy czy tez dowodu osobistego. Ze plemnik posiada material genetyczny i potencjal bycia czlowiekiem nie znaczy to nawet ze bedzie z niego zygota. 10 latka za kradziez nie sadzi sie tak jak 18 latka chociaz ma potencjal bycia nim. Pijaka ktory ma samochod nie karze sie za jazde po pijanemu wtedy gdy jest jeszcze 10 metrow od samochodu i jeszcze do niego nie wsiadl,odpalil i ruszyl itd,itd. A 2 LATEK TAK, WIEC 2 LEATK MA WIECEJ WSPOLNEGO NAWET Z TAMTA DEFINICJA GATUNKU NIZ ZYGOTA > > Twierdzenie, że zygota jest częścią organizmu matki jest z > punktu widzenia biologii IDIOTYCZNE. JA TAK JESZCZE NIE TWIERDZILEM, ALE Z CALA PEWNOSCIA MOZNA STWIERDZIC, ZE ZYGOTA JEST W PELNI ZALEZNA OD ORGANIZMU MATKI I NIE MOZNA JEJ WYDZIELIC I WYHODOWAC Z NIEJ CZLOWIEKA, WIEC NIE POTRAFI ZYC BEZ TEGO ORGANIZMU MATKI.CZY NIE JEST JEGO CZESCIA? NIE JEST MATKA PORADZI SOBIE BEZ TEJ CZESCI? A ZYGOTA NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.dyn.optonline.net 21.06.03, 17:21 Ale wies!!! Jakim prawem smierdzacy rybak podejmuje decyzje za kobiete? Teraz w polsce jast tak samo jak za komuny. Wtedy byly zabronione jedne zeczy a teraz inne. Jak przeczytalem ze w Polsce nawet rozmowa o srodkach usowania ciazy jest zabroniona to poyslalem o Arabach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOMINO Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.teldom.pl / 192.168.8.* 21.06.03, 17:24 Najbardziej załamuje mnie ten podzial tworzony przez skrobiących się. Jak się ktoś skrobie to jest światły i wykształcony, a jak ktoś jest przeciwko temu, to musi być po podstawówce jakiś ciemniak. Nie rozumiem skąd się to bierze. Zawsze myslałem, że wykształcona dziewczyna, to sobie bez zabezpieczenia zalać foremki nie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleopatra Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.va.shawcable.net 21.06.03, 17:24 Wg. mnie, na ten temat, najwięcej powinny mieć do powiedzenia kobiety, które doświadczyły aborcji. Szkoda, że ich tu brakuje. Podzielic się z czytelnikami nieodwracalnym poczuciem trudnej do określenia pustki, która towarzyszy im do ostatnich dni ich życia. Coś o tym wiem. Spotykam je częściej niż bym sobie tego życzyła. Bez względu na wykształcenie, dostęp do dóbr czy do perfekcji opanowanej sztuki ukrywania swoich, w tej materii uczuć, ŻADNA kobieta z tego urazu się nie podnosi. Najwyżej udaje się jej przygłuszyć (C2H5OH)ten przebyty koszmar.Zapieka się on gdzieś w najgłębszych zakamarkach kobiecej świadomości by ją nękać gdy tylko jest sama. Podobno, o czym mówiły mi niejedne, każde spojrzenie we własne oczy, przed lustrem, kryje w sobie ten trudny do określenia stan, który zawiera w sobie wszystkie odcienie niepokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f 21.06.03, 17:28 Gość portalu: Kleopatra napisał(a): > Wg. mnie, na ten temat, najwięcej powinny mieć do powiedzenia > kobiety, które doświadczyły aborcji. Szkoda, że ich tu brakuje. > Podzielic się z czytelnikami nieodwracalnym poczuciem trudnej > do określenia pustki, która towarzyszy im do ostatnich dni ich > życia. Coś o tym wiem. Spotykam je częściej niż bym sobie tego > życzyła. Bez względu na wykształcenie, dostęp do dóbr czy do > perfekcji opanowanej sztuki ukrywania swoich, w tej materii > uczuć, ŻADNA kobieta z tego urazu się nie podnosi. Najwyżej > udaje się jej przygłuszyć (C2H5OH)ten przebyty koszmar.Zapieka > się on gdzieś w najgłębszych zakamarkach kobiecej świadomości > by ją nękać gdy tylko jest sama. Podobno, o czym mówiły mi > niejedne, każde spojrzenie we własne oczy, przed lustrem, kryje > w sobie ten trudny do określenia stan, który zawiera w sobie > wszystkie odcienie niepokoju. Właśnie właśnie szkoda że się nie wypowiedzą bo ja za informacje z drugiej ręki dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Daj spokoj: to duch HELENY MNISZKOWNY !!! 22.06.03, 03:10 Czegos rownie grafomanskiego to ja dawno nie czytalam. Kobieta (?) bije na glowe swymi metaforami nawet przeslawne Mniszkowny: " z nozdrzy wyjrzala mu zadza" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva-monik Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.03, 17:24 MEZCZYZNA-TO JAK ZWIERZE;CHCE ZOSTAWIC PO SOBIE POTOMKA,SZKODA TYLKO ,ZE W TAK PRYMITYWNY SPOSOB O TO WALCZY-COZ:MEZCZYZNA- UMYSL PROSTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bron robert.strak@sejm.pl 21.06.03, 17:25 www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/368.htm adres jest z tej strony. Trzeba do niego napisać i wytłumaczyć. Bo jak się tego nie zrobi to dalej będzi wstyd przynosił krajowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unLPR Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.acn.waw.pl 21.06.03, 17:26 Giertych i reszta na Madagaskar, banany prostować debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ks. Kordecki Bedziemy bronic jak Czestochowy.... IP: *.sympatico.ca 21.06.03, 17:26 ... od tej protestanckiej zarazy, i kule nas imac sie nie beda... Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Bedziemy bronic jak Czestochowy.... 21.06.03, 17:30 Gość portalu: Ks. Kordecki napisał(a): > ... od tej protestanckiej zarazy, i kule nas imac sie nie beda... Wypraszam sobie, ja żadna zaraz a bronić to nie przed nami się trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk w XIX wieku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.03, 17:27 W XIX wieku w Ameryce tez myslano ze "czarnuch" nie jest czlowiekiem. Czarnucha mozna bylo zatluc, zaciukac, otruc itd. wystarczylo ze przeszkadzal. Ideologia aborcji wprost wyrasta z ideologii popierajacej niewolnictwo (Czarnuch nie jest wg niej czlowiekiem). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Kosciol do pewnego Soboru tez uwazal, ze plod nie 22.06.03, 03:16 ma duszy, a wiec nie jest czlowiekiem. I nie bylo to wcale tak dawno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr3 Re: Kosciol do pewnego Soboru tez uwazal, ze plod IP: *.devs.futuro.pl 22.06.03, 18:41 No i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Kosciol do pewnego Soboru tez uwazal, ze plod IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 20:11 Ciekawe, do ktorego soboru? Za prawidłową odpowiedź stawiam wirtualne piwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hcytreig PERFIDIA KOŚCIOŁA K. W KWESTII PROKREACJI. IP: *.stenaline.com 21.06.03, 17:27 Perfidia KK polega na tym, że system nakazów i zakazów jest tak skonstruowany, że normalny człowiek zawsze jest w fazie grzeszenia. Powoduje to poczucie winy a KK oferuje łatwy sposób uwolnienia się od tego przykrego uczucia. Bezpośrednio lub pośrednio odpłatnie. Najlepszym przykładem jest, dla niektórych niejasny, stosunek koscioła do zachowań seksualnych człowieka. Tu kontrukcja jest taka: 1. nie wolno współzyć bez chęci prokreacji. 2. nie wolno używać środków poronnych, antykoncepcyjnych w tym nawet (sic!) prezerwatyw. 3. nie wolno usuwać płodów z jakichkolwiek przyczyn. 4. wolno stosować "naturalne metody zapobiegania ciąży" - przyzwolenie na "rosyjska (watykańską) ruletkę". Jest to niespójne z zakazem współżycia, które ma zawsze mieć na celu prokreację. Podsumowując, normalna para Homo Sapiens (mam nadzieję że sapiens)ZAWSZE JEST W TYCH SPRAWACH W FAZIE GRZECHU. I o to chodzi. Kosciół bez grzeszników upadłby w trzy dni. Nalezy wiec grzeszników produkować. Wojtyła robi to perfekcyjnie. Szkopuł w tym, że inne niz Polacy narody myslą i podejmuja decyzje marginalizujace KK. Cały ten system został utworzony w celu maksymalizacji zysku globalnej korporacji jaka jest kosciół katolicki, poprzez rozbudzenie poczucia winy i chęci wykupienia się z niej. Regulacja urodzin a'la Watykan również wyłącznie temu służy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: PERFIDIA KOŚCIOŁA K. W KWESTII PROKREACJI. IP: 81.210.122.* 21.06.03, 17:32 Widać,że niektórzy w tym narodzie jednak jeszcze myślą i wiedzą co jest grane. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: PERFIDIA KOŚCIOŁA K. W KWESTII PROKREACJI. 21.06.03, 17:41 Właśnie: ci co są przeciw aborcji z pobudek katolickich rozumiem nie uprawiają seksu dla przyjemności, tylko w celach prokreacyjnych czy tak?? Ciekawe czy poseł strąk też odłożył sobie tę przyjemność na cele prokreacyjne? Teraz już wiemy o co chodzi z tą Ligą Rodzin. Dla nich rodzina jest tak ważna bo zawsze jest bardzo liczna. A liczna jest ta rodzina bo oni mogą uprawiać seks tylko w celach prokreacyjnych w związku z czym cały czas się mnożą. A kościół pełen jest demagogów, najpierw niech sami zaczną się stosować do celibatu - to podstawa. Potem niech wyeliminują pedofili, molestatntów i innych zboczeńców ze swoich szeregów. Później niech uporządkują całą swoją instytucję. Dopiero na koniec niech wymagają od nas stosowania się do zakazu aborcji, używania środków antykoncepocyjnych itd. A co oni na AIDS? Czy w związku z zakazem używania prezerwatyw tysiące ludzi ma ginąć. Gdzie w tym ta ochrona życia i rodziny jest, no gdzie? Na pewno jest w tym pełno hipokryzjii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andlat Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.szpital-bielany.torun.pl 21.06.03, 17:33 Gość portalu: Eli napisał(a): > Ządam badań ustalających kiedy zarodek staje sie istotą ludzka > albo zakazu zabijania ssaków na jedzenie. One też cierpią. Odp. zarodek od początku jest istotą ludzką. Nie ma innego momentu , który można by uznać za początek życia. Każdy inny będzie tak samo sztuczny jak np. zdanie matury. Pewnie, że przepisami prawnymi mozna dopuścic zabijanie człowieka np. do 3,4 ,6 miesiaca życia ale nazywajmy wtedy rzeczy po imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdrowy rozsądek Re: Statek holenderskiej organizacji Kobiety na f IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.03, 17:45 Zgadza sie. Tzw. "płód" nie jest przecież człowiekiem, za przeproszeniem, w wersji beta. W przeciwnym wypadku mowilibysmy o "pełni" człowieczeństwa tylko w przypadku ludzi właśnie umierających. Poza tym, płód można bez problemu wyjąć z ciała matki. Bez obawy, pół minuty przeżyje. Ale wg aborcjonistów będzie człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec ZYGOTA NIE JEST CZLOWIEKIEM NIE NALEZY DO GATUNKU.,,, IP: *.echostar.pl 21.06.03, 18:20 > Zygota jest żywym człowiekiem, ponieważ: > 1. Jest żywa (idzie "pod prąd" wzrostu entropii). > 2. Należy do gatunku Homo Sapiens. ZARODEK NIE MOZE KRZYZOWAC SIE Z CZLOWIEKIEM, NIE MA SWOISTYCH CECH ANATOMICZNYCH, FIZJOLOGICZNYCH I IN. WIEC ZARODEK NIE NALEZY DO GATUNKU HOMO SAPIENS MA TYLKO POTENCJAL. A ZYWA TO JEST ROWNIEZ BAKTERIA, PLEMNIK, KOMORKA JAJOWA, ROSLINKA ITD. ENCYKLOPEDIA PWN: GATUNEK (species), biol. podstawowa jednostka w systematyce organizmów; zbiór osobników reprezentowany przez populacje zwierząt lub roślin swobodnie krzyżujących się, o swoistych cechach anatomicznych, fizjologicznych i in.; w nomenklaturze łac. nazwa dwuczłonowa. POTENCJAL BYCIA CZYMS JESZCZE NIE UPOWAZNIA DO BYCI TYM-JESZCZE NIE OZNACZA ZE TO JEST TYM CZYMS PO PROSTU MA TAKI POTENCJAL MA TYLKO POTENCJAL TEGO - I CO Z TEGO POTENCJAL MA TEZ PLEMNIK I KOMORKA JAJOWA, A NIKT NIE KRZYCZY,ZE ONANOSTA TO MORDERCA A KOBIETA WYRZUCAJACA PODPASKE DO SMIETNIKA TO MORDERCZYNI. JEZELI COS MA POTENCJAL BYCI CZYMS TO MIMO WSZYSTKO TYM JESZCZE NIE JEST- JEZELI 10 MA POTENCJAL BYCI 18 TO i tak w wieku 10 lat nie moze np. miec prawajazdy czy tez dowodu osobistego. Ze plemnik posiada material genetyczny i potencjal bycia czlowiekiem nie znaczy to nawet ze bedzie z niego zygota. 10 latka za kradziez nie sadzi sie tak jak 18 latka chociaz ma potencjal bycia nim. Pijaka ktory ma samochod nie karze sie za jazde po pijanemu wtedy gdy jest jeszcze 10 metrow od samochodu i jeszcze do niego nie wsiadl,odpalil i ruszyl itd,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr3 Re: ZYGOTA NALEZY DO GATUNKU IP: *.devs.futuro.pl 21.06.03, 18:47 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > > Zygota jest żywym człowiekiem, ponieważ: > > 1. Jest żywa (idzie "pod prąd" wzrostu entropii). > > 2. Należy do gatunku Homo Sapiens. > > ZARODEK NIE MOZE KRZYZOWAC SIE Z CZLOWIEKIEM, (...) Już ci odpowiedziałem - musisz się powtarzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Kto Cię uczył biologii???! IP: 212.33.88.* 21.06.03, 18:51 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > ZARODEK NIE MOZE KRZYZOWAC SIE Z CZLOWIEKIEM, NIE MA SWOISTYCH > CECH ANATOMICZNYCH, FIZJOLOGICZNYCH I IN. WIEC ZARODEK NIE > NALEZY DO GATUNKU HOMO SAPIENS MA TYLKO POTENCJAL. > A ZYWA TO JEST ROWNIEZ BAKTERIA, PLEMNIK, KOMORKA JAJOWA, > ROSLINKA ITD. > > ENCYKLOPEDIA PWN: > GATUNEK (species), biol. podstawowa jednostka w systematyce > organizmów; zbiór osobników reprezentowany przez populacje > zwierząt lub roślin swobodnie krzyżujących się, o swoistych > cechach anatomicznych, fizjologicznych i in.; w nomenklaturze > łac. nazwa dwuczłonowa. Zygota - ma osobny zestaw genów i w związku z tym jest niezależnym organizmem. Ponieważ są to geny ludzkie - jest człowiekiem, tyle, że na wczesnym stadium rozwoju (jego cechy anatomiczne i fizjologiczne są zapisane w materiale genetycznym i rozwijają się). Dwulatek też nie może się krzyżować z innymi ludźmi, a nikt ne odbiera mu prawa do bycia człowiekiem. Gdyby za człowieka brać tylko osobę o ukształtowanych w pełni cechach anatomicznych i fizjologicznych to stawalibyśmy się ludźmi dopiero w wieku nastu las (a niektórzy nigdy). Twierdzenie, że zygota jest częścią organizmu matki jest z punktu widzenia biologii IDIOTYCZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec Re: Kto Cię uczył biologii???! IP: *.echostar.pl 21.06.03, 20:51 BDB Z IDEOLOGII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gość portalu: biolog napisał(a): > Zygota - ma osobny zestaw genów i w związku z tym jest > niezależnym organizmem. PANTOFELEK TEŻ JEST 'NIEZALEZNYM ORGANIZMEM' Ponieważ są to geny ludzkie - jest > człowiekiem, O BYCIU CZLOWIEKIEM NIE DECYDUJE TYLKO MATERIAL GENETYCZNY, REKA LUB UCHO TEZ MA MATERIAL GENETYCZNY ' LUDZKI' A NIE JEST CZLOWIEKIEM tyle, że na wczesnym stadium rozwoju (jego cechy > anatomiczne i fizjologiczne są zapisane w materiale genetycznym > i rozwijają się). TAK I KIEDYS ROZWINA SIE W CZLOWIEKA ALE DOPIERO SIE ROZWINA, A JAK PISALEM POPRZEDNIO TYLKO POSIADAJA TAKI POTENCJAL TAK SWOJA DROGA TO NA BAZIE OBECNEJ WIEDZY TEZ Z REKI MOZNA ZROBIC CZLOWIEKA, NIE MOWIAC JUZ, ZE Z KOMORKI JAJOWEJ > Dwulatek też nie może się krzyżować z innymi ludźmi, a nikt ne > odbiera mu prawa do bycia człowiekiem. DWULATEK PRZYNAJMNIEJ JEST DZIECKIEM DZIECKO Nowa encyklopedia powszechna PWN © Wydawnictwo Naukowe PWN SA "DZIECKO, człowiek w pierwszym okresie postnatalnego rozwoju osobniczego, od chwili urodzenia do zakończenia procesu wzrastania" A DZIECKO JEST 'DOPIERO' OD URODZENIA > Gdyby za człowieka brać > tylko osobę o ukształtowanych w pełni cechach anatomicznych i > fizjologicznych to stawalibyśmy się ludźmi dopiero w wieku nastu > las (a niektórzy nigdy). 2 LETNIE DZIECKO POSIADA CECHY ANATOMICZNE I FIZJOLOGICZNE DOROSLEGO CZLOWIEKA A KILKUTYGODNIOWY ZARODEK NIE( ZOBACZ BIOLOGU JAK WYGLADA KILKUTYGODNIOWY ZARODEK A JAK 2 LETNIE DZIECKO) ROWNIEZ 2 LETNIE DZIECKO W CZYM Z PEWNOSCIA PRZYZNASZ MI REACJE BIOLOGU POSIADA PONIZSZE CECHY A ZYGOTA NIE: ZYGOTA NIE JEST CZLOWIEKIEM,PONIEWAZ: -NIE CZUJE -nie mysli -nie wytwarza fal mozgowych -nie ma samoswiadomosci -NIE CZUJE BOLU, PRZYJEMNOSCI, ZLOSCI ITD MA TYLKO POTENCJAL TEGO - I CO Z TEGO POTENCJAL MA TEZ PLEMNIK I KOMORKA JAJOWA, A NIKT NIE KRZYCZY,ZE ONANOSTA TO MORDERCA A KOBIETA WYRZUCAJACA PODPASKE DO SMIETNIKA TO MORDERCZYNI. JEZELI COS MA POTENCJAL BYCI CZYMS TO MIMO WSZYSTKO TYM JESZCZE NIE JEST- JEZELI 10 MA POTENCJAL BYCI 18 TO i tak w wieku 10 lat nie moze np. miec prawajazdy czy tez dowodu osobistego. Ze plemnik posiada material genetyczny i potencjal bycia czlowiekiem nie znaczy to nawet ze bedzie z niego zygota. 10 latka za kradziez nie sadzi sie tak jak 18 latka chociaz ma potencjal bycia nim. Pijaka ktory ma samochod nie karze sie za jazde po pijanemu wtedy gdy jest jeszcze 10 metrow od samochodu i jeszcze do niego nie wsiadl,odpalil i ruszyl itd,itd. A 2 LATEK TAK, WIEC 2 LEATK MA WIECEJ WSPOLNEGO NAWET Z TAMTA DEFINICJA GATUNKU NIZ ZYGOTA > > Twierdzenie, że zygota jest częścią organizmu matki jest z > punktu widzenia biologii IDIOTYCZNE. JA TAK JESZCZE NIE TWIERDZILEM, ALE Z CALA PEWNOSCIA MOZNA STWIERDZIC, ZE ZYGOTA JEST W PELNI ZALEZNA OD ORGANIZMU MATKI I NIE MOZNA JEJ WYDZIELIC I WYHODOWAC Z NIEJ CZLOWIEKA, WIEC NIE POTRAFI ZYC BEZ TEGO ORGANIZMU MATKI.CZY NIE JEST JEGO CZESCIA? NIE JEST MATKA PORADZI SOBIE BEZ TEJ CZESCI? A ZYGOTA NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac SZATAN ISTNIEJE!!!!!! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 21.06.03, 17:37 To co wyprawiają te kobiety na statku jest oczywistym dowodem na istnienie szatana!!! Jest tyle ważnych rzeczy , którymi można się zająć, a tu tylko aborcja i aborcja. Nawet jak aborcjia wróci , to jest jeszcze Ktoś kto kiedyś się upomni o te zabite dzieci. Z pewnością się upomni. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: SZATAN ISTNIEJE!!!!!! daj spokój 21.06.03, 17:46 Gość portalu: jac napisał(a): > To co wyprawiają te kobiety na statku jest oczywistym dowodem na > istnienie szatana!!! Jest tyle ważnych rzeczy , którymi można się > zająć, a tu tylko aborcja i aborcja. Nawet jak aborcjia wróci , > to jest jeszcze Ktoś kto kiedyś się upomni o te zabite dzieci. Z > pewnością się upomni. Ludzie pozwólcie robić innym co chcą. Katolikom nikt nie zabrania chodzenia do kościoła choć buywa to czasem szkodliwe. Ale to jest wybór - religie lub brak jej wolno sobie wybrać i nikt nikogo do niczego nie przymusza. I w tym rzecz do aborcji też nikt zmuszany nie jest. Niech będzie legalna a ci dla których jest ona niemoralna, niebezpieczna, szkodliwa niech ją omijają z daleka. Ci natomiast którzy jej potrzebują niech maja do niej dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr3 Re: SZATAN ISTNIEJE!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 21.06.03, 18:53 bron napisał: > I w tym rzecz do aborcji też nikt zmuszany nie jest. Niech > będzie legalna a ci dla których jest ona niemoralna, > niebezpieczna, szkodliwa niech ją omijają z daleka. Jeśli ktoś uważa, że coś jest niemoralne, nie powinien na to pozwalać bliźniemu swemu. Grzechy cudze 1. Radzić do grzechu. 2. Rozkazywać drugiemu grzeszyć. 3. Zezwalać na grzech drugiego. 4. Pobudzać do grzechu. 5. Pochwalać grzech drugiego. 6. Milczeć na grzech cudzy. 7. Nie karać grzechu. 8. Pomagać do grzechu. 9. Uniewinniać grzech cudzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: SZATAN ISTNIEJE!!!!!! 21.06.03, 19:03 Tak, ale uważam, że religia katolicka nie ma monopolu na moralność. Dla mnie aborcja to nie grzech. A ingerencja w suwerenną decyzje matki/rodziców dziecka jest niemoralnym zainteresowaniem nie swoimi sprawami, niemoralnym usiłowaniem ograniczenia wolności, prawa wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: SZATAN ISTNIEJE!!!!!! 21.06.03, 19:17 A poza tem mnie podobają się pewne mądre słowa: "Przekonania człowieka są jego własną spraw dopuki nie kolidują z wolnością innych." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec RZUCIC JAJKIEM, OBRAZIC, ZASTRASZYC, POPCHNAC=KATOLICK IP: *.echostar.pl 21.06.03, 17:37 RZUCIC JAJKIEM, OBRAZIC, ZASTRASZYC, POPCHNAC=KATOLICKA MORALNOSC I MILOSC DO BLIZNIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: RZUCIC JAJKIEM, OBRAZIC, ZASTRASZYC, POPCHNAC 21.06.03, 17:47 Zgadzam się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr3 Re: RZUCIC JAJKIEM, OBRAZIC, ZASTRASZYC, POPCHNAC IP: *.devs.futuro.pl 21.06.03, 18:57 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > RZUCIC JAJKIEM, OBRAZIC, ZASTRASZYC, POPCHNAC=KATOLICKA > MORALNOSC I MILOSC DO BLIZNIEGO Jeżeli karcenie i straszenie człowieka w sposób absolutny jest nie do pogodzenia z miłością do niego, co z Bogiem - czy On też nie powinien karać ani straszyć karą? Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: RZUCIC JAJKIEM, OBRAZIC, ZASTRASZYC, POPCHNAC 21.06.03, 20:38 Gość portalu: arcykr3 napisał(a): > Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > > > RZUCIC JAJKIEM, OBRAZIC, ZASTRASZYC, POPCHNAC=KATOLICKA > > MORALNOSC I MILOSC DO BLIZNIEGO > Jeżeli karcenie i straszenie człowieka w sposób absolutny jest nie do > pogodzenia z miłością do niego, co z Bogiem - czy On też nie powinien karać > ani straszyć karą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: RZUCIC JAJKIEM, OBRAZIC, ZASTRASZYC, POPCHNAC IP: *.proxy.aol.com 21.06.03, 21:05 bron napisał: > Gość portalu: arcykr3 napisał(a): > > > Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > > > > > RZUCIC JAJKIEM, OBRAZIC, ZASTRASZYC, POPCHNAC=KATOLICKA > > > MORALNOSC I MILOSC DO BLIZNIEGO > > Jeżeli karcenie i straszenie człowieka w sposób absolutny jest nie do > > pogodzenia z miłością do niego, co z Bogiem - czy On też nie powinien kara > ć > > ani straszyć karą? - jajko ...i demokracja w jedna strone.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec A KWASNIESKI TO CIPA IP: *.echostar.pl 21.06.03, 17:39 Z NIEGO TAKI LEWICOWIEC JAK Z KOZIEJ DUPY TRABKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tesa Re: Panie Longer..... IP: *.elknet.pl 21.06.03, 18:01 Jesteś prymitywny w swoich wypowiedziach.Upierdliwie trzmasz się swojej niewiedzy i w sposób chamski ją forsujesz.To nie przystoi.Dyżurujesz prz komputerze cała dobę ale się do tej dyskusji nie przygotowałeś.Rzuczas slogany a jak nie masz pojęcia jak odpowiedzieć to puszczasz śmierdzące bąki.Na pewno jesteś brudny i cuchnący w tym czuwaniu.Idz się umyj ,prześpij,pokochaj z żoną,wyjdzie ci to na lepsze.A może z tej miłości będzie jakiś owoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tesa Re: Panie Longer.....posluchałeś,śpisz już pewnie IP: *.elknet.pl 21.06.03, 18:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec NIE KONFABILUJ!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 21.06.03, 20:58 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Transwestyto z Elku:to ty daj nam spokoj i nie rob 22.06.03, 03:23 za tlum mesko-damski. KOLEJNA DOBE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Kosciol za antykoncepcja - aborcja zbedna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 17:44 darmowa lub z ulgami antykoncepcja i zmiana w tej sprawie stanowiska kosciola. i bedzie w 95% po klopocie! Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Kosciol za antykoncepcja - aborcja zbedna! 21.06.03, 17:48 Gość portalu: Tom napisał(a): > darmowa lub z ulgami antykoncepcja i zmiana w tej sprawie stanowiska kosciola. > i bedzie w 95% po klopocie Tych pozostałych 5% nie zostawiałby jednak na lodzi. Można stosować wszystko jak trzeba i mieć wpadkę. Odpowiedz Link Zgłoś