GoĹÄ: Fryc IP: *.gdynia.mm.pl 31.03.08, 21:27 A o Gdyni pisze red. Fryc. I dlatego takich artykulow o Gdyni nie ma. Redaktor Wlodkowska i wazeliniarz Fryc to dwa rozne swiaty. takze jesli chodzi o ludzka i dziennikarsak uczciwosc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: AS Spór o śmieci: Kolbudy kontra Szadółki IP: *.chelmnet.pl 31.03.08, 21:29 Ja także mam dosyć smrodu spalin z samochodów mieszkańców gminy Kolbudy,którzy codziennie jadą pod moim oknem w drodze do pracy.Niech wójt wybuduje dla nich firmy na swoim terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GalAnomin Spór o śmieci: Kolbudy kontra Szadółki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 21:32 Co Grombala, zaczyna Ci przeszkadzać smród ??? A nam, mieszkańcom gminy Kolbud ciężarówki ze żwirem dla których dałeś pozwolenie by jeździły 2 metry od naszych domów. To Ci sk....nie nie przeszkadza !!! DOŚĆ TWOJEJ WAŁDZY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szperacz wolnoć Tomku w swoim domku IP: *.nice.hnet.pl 31.03.08, 21:37 Zakład jest w Gdańsku, Potok Kozacki też. Skąd nagle takie zainteresowanie wójta z Kolbud? Panie Wójt, gdyby nie Szadółki Kolbudy od lat tonęły by w śmieciach, dziwne też ża sprawa ujrzała światło dzienne od kiedy połowa Rady gminy przeprowadziła sie do Otomina. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Koga Re: Spór o śmieci: Kolbudy kontra Szadółki IP: *.chello.pl 31.03.08, 22:09 Rada przeprowadziła się czy się nie przeprowadziła (a może rada i wójt dopiero teraz zobaczyli co należy do ich obowiązków?.Potok jest czysty lub zabrudzony. To tylko jedna z uciążliwości Szadółek. Ale czy naprawdę nie przeszkadza wam potworny smród który roznosi się po 3-4 km od Szadółek i te chmary spasionych mew ,niczym w filmie "Ptaki"? Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Spór o śmieci: Adamowicz=supereuropejczyk 01.04.08, 08:53 Co tam śmieci i smrody. Będą igrzyska i Euro, wiec coś za coś. Nie można mieć wszystkiego, bo kto ma pszczoły ten ma i miód. Kto zaś ma Adamowicza - ten ma smród. Odpowiedz Link Zgłoś
pacobuyo Spór o śmieci: Kolbudy kontra Szadółki 01.04.08, 09:10 "Grombala: - Podpisuję umowę z przewoźnikiem, nic mi do tego, gdzie on decyduje się wywozić odpady. Staję murem za mieszkańcami, którzy mają dość takiego życia." Odważna teza panie Wójcie, brawo! Lasy wokół Kolbud to rzeczywiście idealne miejsce na składowanie pańskich śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wyb Spór o śmieci: Kolbudy kontra Szadółki IP: *.makor.pl 01.04.08, 10:35 co tak ugryzlo w d... Pana Grabale, czy nie przegrany kolejny proces z Gdanskiem? o podatki, a moze by tak pan zlozyl Radzie gminy sprawozdanie ze swoich poczynan w tej sprawie, wszyscy obywatele gminy zgodnie z prawem maja wiedziec jakie procesy prowadzi gmina w ich imieniu, a Gdanskowi proponuje wprowadzenie zakazu obslugi smieciarek z Kolbud i po Wojcie, jak zaczna wozic smiecie do Gdyni i cena wzrosnie za wywoz 3 razy. Co do smrodu to roza wiatrow wykazuje ze 80 % wiatrow wieje z zachodu, to w nowym Urzedzie Panu Grabali nie zasmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylwia Grombala Głąbala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:53 Zamiast wszczynać wojnę zapachową niech pan wójt przejdzie sie po Olimpie. Nasze osiedle tonie w błocie i śmieciach. Panie wójcie, mniej igrzysk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mestwinus Przyłaczyć Kolbudy do Gdańska 01.04.08, 17:51 Wszystkie dyskusje należy zaczać od przyłączenia Kolbud Kowalów i Lublewa do Gdańska. Potem będziemy się zastanawiać gdzie przenieść wysypisko. Kolbudy to i tak przemieście Gdańskaa Kowale to po prostu jedno z trojmiejskich blokowisk Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wyb Re: Przyłaczyć Kolbudy do Gdańska IP: *.makor.pl 02.04.08, 14:18 doskonaly pomysl zrobcie referendum, same korzysci: 1. wywalony na bruk tabun urzedasow, radnych i oszczednosci z tym zwiazane 2. ujednolicony sysem komunikacji, oswiaty 3. jak zaczna pyskowac glabale ze podatki lokalne wzrosna, to rada miasta Gdanska moze uchwalic stawki nizsze dla kolbud, to samo tyczy wody i innych oplat 4. jak zaczna pyskowac ze po byle co trzeba jezdzic do gdanska to zostawic w urzedzie 7 ludzi ktorzy przyjmowac beda wnioski w kolbudach i po zalatwieniu w gdansku wydawac je mieszkancom, korzystajac z duzego biura planowania przestrzennego w Gdansku plany macie za darmoche, a teraz zlecacie czekacie i placicie ile wlezie itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Jak taki klangor się podniósł to znaczy że IP: *.105.192.213.cable.satra.pl 01.04.08, 23:40 niezłe lody kręcą na tym wysypisku. W Łężycy jakoś zrobili modernizację i im nie przeszkadzał poprzedni rząd.... Kiepskiej baletnicy i rąbek spódnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
flanelowy.zapach.snu Pytanie do mieszkańców Kolbud i okolic 21.04.08, 18:35 Jestem o krok od kupienia tam (w Kolbudach) nieruchomości. Pośrednik zapewnia mnie, że Szadółki są na tyle daleko, że nie będą dla mnie uciążliwym sąsiedztwem. Z tego, co wyczytałem, to wysypisko daje się we znaki: Kowalom, Otominu, Jankowu i Jasieniowi, czyli miejscowościom położonym na wschód. A jak jest w Kolbudach? Leżą na południowy zachód, ale ta odległość jakże niepokojąca. Może ktoś z Kolbud, Lublewa, Bąkowa, Sulmina, Widlina, Łapina powie, jak jest naprawdę? Sprawdziłbym sam, ale jestem w tej chwili na drugim końcu Polski, a już teraz bardzo zależy mi na rzetelnej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś